|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
no to z jednej strony dobrze że tak szybko- nie meczyla sie
![]() ciekawe czy porody naszych matek maja cos wspolnego z naszymi.. a raczej czy moga miec cos podobnego fdo naszych porodów..
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() Ginekolog mi to tłumaczyła, ale ciągle mam jakieś obawy, że może nie zadziałać
|
|
|
|
|
#3213 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha powaznie mowie- chodzi o ilosc ;p nie bede Wam obrzydzać ale siedziałam tam sporo czasu
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3216 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle tak w temacie dzieci przy porodzie ich rodzeństwa - siostra kiedyś trafiła na jakiś filmik laski co rodziła w domu w takim dmuchanym, dziecięcym baseniku wypełnionym wodą. Obok dwie położne, i uwaga... dwie córeczki. Matka tam prze, krzyczy z bólu, krew w wodzie, a te dziewczynki jakimiś zabawkami sobie chlupią w tym baseniku... Jak to zobaczyłam to myślałam, że ręce mi do sąsiadów opadną. Dla mnie to jest tak chore, że ja nie mogę...Dlatego Naturcja Twoi rodzice stanęli na wysokości zadania jak wysłali Cię do psychologa żebyś problemów potem nie miała... Nie to co kurde pozwolić swoim dzieciom się bawić w baseniku, w którym się rodzi. Cytat:
Ale jak się ten antybiotyk dostaje to nie ma przeciwwskazań do porodu sn, nie?
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-09-27 o 12:24 |
||
|
|
|
#3217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja, byłam w labo na badaniach
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
NAwet moje wysokie ciśnienie nie jest wskazaniem do cc, bo nie mam zatrucia ciążowego |
|
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() Ja już po wizycie u okulisty i wcinam drugie śniadanie ![]() U nas noc przynajmniej u mnie była bliska o zawał serca ![]() O 4 w nocy obudził mnie łomot i tak jakby ktoś chodził, biegał po tarasie, krzesła przesuwał - myślałam, że zejdę na zawał ![]() Mąż się obudził i stwierdził, że to jakiś kot/lis/kuna i faktycznie było to jakieś zwierzę, ale normalnie taki łomot robił, biegało to po tarasie, musiało zeskakiwać ze stołu itp. W pierwszej chwili myślałam, że to jakiś człek chodzi i zagląda do domu, od razu czarne myśli. Ale mąż wyszedł na pole, pozapalał lampy i nikogo nie znalazł. Potem było słychać, że to coś biega po tarasie i potem uciekło Ale od 4 rano już nie spałam z nerwów ![]() Wczoraj wybraliśmy szpital ![]() Oddział malutki na 14os, przytulny, cisza, spokój. Położne bardzo bardzo miłe Sala do porodu rodzinnego - bezpłatna, czyściutko, ładnie i aż powiem, że nie odstrasza, a zachęca do rodzenia ![]() Szpital ma swoją szkołę rodzenia, także zajęcia zaczynamy od 2 października. 2tyg przed terminem mam się zgłosić na KTG, dostałam listę potrzebnych rzeczy itp. ![]() Byłam też dzisiaj na lumpku i nakupowałam różnych śpioszków, kaftaników itp. bo położna mówiła, że jak mamy zapas to możemy jakieś rzeczy podarować szpitalowi, ale nie musimy Od razu wzięłam sobie to do serca i nakupowałam całą siatkę rzeczy w rozm. 56 i im podaruje Taki dobry gest
|
|
|
|
#3221 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Miałam iść po produkty na rosołek dla męża ale tak pada a parasolka została w samochodzie, którym jeździ...ehh i co mam teraz zrobić? |
||||
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
czytalam opis porodu i kolejne dziecko wyciagane próznociagiem . mam nadzieje ze mnie to ominie ...
|
#3223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3224 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
kurcze nasturcja nie strasz z tą wagą bo jak moja kropka ma być i tak mała to już się boję jak będzie jeszcze mniejsza.
|
|
|
|
#3225 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3226 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
moje cisnienie tez nie jest wskazaniem do cc
![]() nasturcja- za odwage![]() cycki mnie swedza
|
#3228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to ja mam pytanie czy jak w pierwszej ciąży miałam ujemny to teraz raczej powinien tez taki być???? mam miec pobrany wymaz na wizycie to bedzie 36 tc
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
czy tylko moj lekarz olał sprawe i nie zrobił mi tego badania??
|
#3230 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już słyszałam tyle opowieści znajomych o porodach, że nic w stanie nie jest mnie zdziwić. Mam znajomą, która jest bardzoo bezpośrednia i niezbyt kulturalna i przy porodzie mówiła do położnej, że chyba się zesra Cytat:
Cytat:
Inna sprawa, że pytają czy nie jest się uczulonym na penicylinę a ja chyba nie miałam podawanej przynajmniej nie kojarzę Mąż dostał zapaści jak był mały. Cytat:
Cytat:
Tego to nie wiem ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3232 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba to ty juz 38 tydzien!? łaaaał zazdraszczaaam
![]() no a po twoim opisie tez zastanawialam sie czy ty czasem nie rodzisz?
|
#3233 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hello dziewczyny
Cytat:
ogólnie fanką soków pomarańczowych nie jestem. ale lubie pomarańczkę w mixie, z mango, passiflorą i jabłuszkiem. mmm, aż dzisiaj kupie sobie swój ulubiony soczek innocent Cytat:
Cytat:
niech się szybko i ładnie goi, zazdroszcze Ci szarego mydła, nie wiem jakie ja tutaj kupie, tak w razie WCytat:
załatwiłam wczoraj dużo papierkowej roboty, w drodze powrotnej do domu załapałam się na promocje chusteczek nawilżanych huggies i kupiłam 4pak za 2.50 więc mamy już na "rozruch" co trzeba. dzisiaj ide na szczepienie, niestety nie może mnie nikt do przychodni podrzucic i musze zasuwać z buta ![]() noc miałam koszmarną, brzuch stawiał mi się jak stożek, albo z prawej i lewej strony na zmiane rosła gula. gdzieś tam mnie ćmiło jak na okres, nie mogłam się ułożyć, leżenie na lewym boku powodowało że aż czułam ból - co ten dzieć tam wyrabiał ![]() dodatkowo spadł mi troche brzuch.... dzisiaj rano to zauważyłam. dzwoniłam do babci i babcia mi mowi, Anka, szykuj się na porodówke bo mam przeczucie... jak się okazało w rodzinie mej porody w 8 miesiącu to zdarzały się nader często... obleciał mnie strach.... Cytat:
ale pogoda super, to moge iść
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-09-27 o 12:51 |
|||||
|
|
|
#3234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a własnie-- trele pisała z kim tu bedzie gadać bo wszyscy weekend zaczynaja a jej nie ma ;D
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka - My to urodzimy jedna po drugiej.
Mi sie wydaje ze Ciebie wkupie trzymia te tabletki . Odstawisz - urodzisz. A porodow nie czytaj jak tak sie boisz .. NAStURCJA- odcielas pepowine majac 5 lat? Ja bym chyba do dzis sie nie zebrala taka jestem dziwna. A jak mama w 2h urodzila to ja juz bym stala pod szpitalem na Twoim miejscu. Ja przed chwila miakam tel Od poloznej Szook! Czy cos sie dzieje? Jak mala nie wyjdzie do poniedzialku to mam sie przygotowac na masaz szyjki z miejsca , nie ma co czekac. Aha. Dziekuje. Nie zapytalam sie nawet jak mam sie przygotowac, psychicznie czy fizycznie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3237 |
|
Wtajemniczenie
|
Zbieram się, zaraz mam autobus i znów czeka mnie wycieczka do Krakowa, na moją kochaną uczelnię
a najchętniej poszłabym spać![]() Piszcze dużo cobym miała co nadrabiać ![]() Jutro wekkendowo wiec ja będę siedzieć na wizażu bo mąż na zawody wędkarskie jedzie więc sama zostaję. Także do jutra, zapewne bo wracam wieczorem
|
|
|
|
#3238 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja pamiętam zarzekałam się, że nie pozwolę lekarzowi kłaść się na brzuch i wypychać dziecko i co i jak doszło co do czego to nic nie zrobiłam ale nie miałam już sił przeć a lekarz zrobił to bardzo delikatnie. Czułam, że chce mi pomóc i widziałam że nie zrobi młodemu krzywdy... Zmykam z Młodym na spacer, bo wyszło słoneczko to niech się przewietrzy tym bardziej że ten katar mu nie przechodzi, to może nos mu przemrozi... |
||
|
|
|
#3239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Może zadzwoń do szpitala w którym masz zamiar rodzić i powiedz że nie miałaś?
A ja wróciłam z miasta aaalle byłam daleko po zakupy spożywcze tylko parę kroków Powiem Wam-zimno, i to bardzo. Deszcze leje niesamowicie. Wstawiam rosołek.---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() Moja niunia też chyba zmarzła czuję w brzuchu jak się..wzdryga
|
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

Jak to zobaczyłam to myślałam, że ręce mi do sąsiadów opadną. Dla mnie to jest tak chore, że ja nie mogę...

za dzisiejsze wizyty
więc szykuje się średniaczek
ułożona prawidłowo, z pięknym serduszkiem.
Mąż dostał zapaści jak był mały.
I teraz ryczę. Że mu nie powiedziałam jaki konkretnie chcę. A sklep już zamknięty
ulżyło mi i teraz mam pewność że robię wszystko tak jak należy