|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
Pokaż wyniki sondy: Który telefon wybrać? | |||
HTC Wildfire S |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 30,36% |
Samsung Wave Y |
1 | 1,79% |
Sony Ericsson Xperia Neo V |
7 | 12,50% |
Nokia 500 |
7 | 12,50% |
Samsung Galaxy Mini |
4 | 7,14% |
Inny(ale jaki:P) |
20 | 35,71% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki smartfon pomocy :)
Wcale nie każdy smartfon da radę. Wcześniej miałam htc wildfire i używanie internetu to był koszmar, ciągle się zwieszał na sekundę-dwie przy przesuwaniu, powiększaniu stron. Teraz używam galaxy sII i to zupełnie inny świat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
ja tylko napiszę, że za nic nie brałabym takiego co to nie ma ani jednego guzika. Coś się zawiesi i o wiele trudniej wyjść - mój kolega tak ostatnio miał i musiał czekać jakieś 20 minut
![]() ![]() nie polecam takich telefonów serio, są niepraktyczne i badziaste wg mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1264 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wybór telefonu komórkowego...
Ja mam Samsung Galaxy S Advance. Fajny telefon godny polecenia, tylko ostatnio mi się wiesza... np. telefon jest włączony, widoczny zasięg, a nikt nie może się dodzwonić. Doszukuje się przyczyny, a wiem, że może być ich wiele chociażby aplikacja, karta sim... jednak chwilowo ich jeszcze nie znalazłam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1266 |
Wtajemniczenie
|
Hej nie dlugo konczy mi sie umowa i chciala bym was sie zapytac o wasze doswiadczenia ze smartfonami jaki byscie polecili ja dodam od siebie ze duzo siedze na internecie i slucham muzyki i zeby dobrze obslugiwal skype bo mialam motorole defy mini i sie zawieszal
![]() |
#1267 |
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy
Cześć,
Zastanawiam się nad wyborem telefonu pomiędzy HTC One S a iPhone 5. Zdaję sobie oczywiście sprawę, iż ten model HTC to telefon z niższej półki, lecz nie wiem czy warto dopłacać 1200 zł do iPhona czy lepiej pozostać przy tym tańszym modelu? Telefonu zamierzam używać głównie do (wysyłania smsów ![]() Jeśli są tu jakieś posiadaczki iPhonów: ile miejsca zajmują wasze aplikacje? Czy 16 GB raczej wystarcza czy powinnam lepiej zainwestować od razu w 32 GB? Macie swój telefon już długo? iPhone może być telefonem, który posłuży mi dłużej niż 2 lata czy brak aktualizacji sprawi, że nie będzie już tak funkcjonalny? Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() Edytowane przez blax5 Czas edycji: 2013-07-30 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1268 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Mam nadzieję, że ktoś tutaj mi pomoże. Rozważam kupno Nokii Lumi. Tylko nie mam pojęcia którą wybrać... 720 czy 920? Wiadomo, że ta druga jest nowszą wersją, ale czy jest warta swojej ceny? Nie znam się na tych wszystkich parametrach a jednak różnica w cenie jest znacząca. Telefon prócz podstawowych funkcji ma służyć mi do przeglądania Internetu i oczywiście e-maila. Myślicie, że wersja 920 jest na tyle udoskonalona, że warto ją zakupić? Za wszelkie rady wieeelkie dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1269 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wybór telefonu komórkowego...
To nie jest dylemat "nowe - stare" czy "bardziej - mniej udoskonalone" tylko "z niższej - z wyższej półki".
Jak Cię stać to bym się nie zastanawiała i brała 920. Ewentualnie rozważ kupno L820 - to byłby kompromis między jednym i drugim modelem ;-) Do poczty to dziś wystarczy byle jaki telefon, do Internetu im większy ekran tym wygodniej. Przynajmniej moim zdaniem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#1270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama mam Lumie 820. Generalnie jestem zadowolona ALE bateria padła po jakiś 4 miesiącach więc musiałam kupić nową. Teraz wzdycham do lumi 1020 ze względu na aparat ale cena powala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1271 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwszy raz zobaczyłam tą wersję 1020 i jestem w szoku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie nie pamiętam, na pewno poniżej 40 zł na All. Chyba jeszcze mogłam reklamować tamtą baterię ale musiałabym oddać tel więc zrezygnowałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wybór telefonu komórkowego...
Na baterię jest bodajże pół roku
![]() Co do wygody trzymania - wszystko jest kwestią przyzwyczajenia. Miałam Galaxy Note i go uwielbialam, choć obsługiwać trzeba było go dwiema rękami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Oj, poniżej 40 zł? Oby trafił Ci się prawdziwy oryginał a nie podróba. Ktoś mi opowiadał, że mu się bateria wylała... A kiedyś była sprawa takiej kobiety głośna w mediach, gdzie telefon poparzył jej dużą część twarzy. Już nie pamiętam czy to bateria wybuchła, czy ładowarka za kilka złotych nieoryginalna ją prądem poraziła, gdy rozmawiała przez telefon podłączony do ładowania... W każdym razie - uwaga na nieoryginalny sprzęt! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#1274 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wybór telefonu komórkowego...
Właśnie to co mnie najbardziej hmm... stresuje w smartfonach to to, że są tak podatne na uszkodzenia, łatwo się psują, zawieszają. No ale jaki komfort użytkowania
![]() Chyba zdecyduję się na tą 920. Mam nadzieję, że mi posłuży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1275 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Stoję przed wyborem nowego telefonu, więc myślę że dobrze trafiłam ![]() Przeglądam smartfony od Samsunga, Sony i LG (chociaż do tego ostatniego jakoś nie mam przekonania), ale jestem zielona jeśli chodzi o sprzęt. Czytam opinię, testy, ale są one momentami tak skrajne, że mam w głowie jeszcze większy mętlik ![]() Od telefonu nie wymagam dużo - standardowe opcje, które oferuje większość smartfonów. Chciałabym spokojnie przeglądać strony internetowe, korzystać z facebooka, poczty. Nie pogradziłabym również w miarę dobrym aparatem, ale wiadomo nie myślę o jakości lustrzanki ![]() I oczywiście rozsądna cena, niestety mój budżet nie pozwala na wielkie szaleństwa ![]() Czy możecie coś polecić? Jakie używacie telefony? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1276 |
BAN stały
|
Jakbym miała wybierać mędzy tymi 3 markami, wybrałabym Samsunga. I tak tez zrobiłam, wybór padł na Samsunga S4
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
Za mało napisałaś, nie wiem ile zamierzasz na niego wydać, czego od niego oczekujesz itp. Duży, mały, kobiecy, elegancki, lekki, szybki itp
![]() Potrzeba więcej szczegółów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1278 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Duży, mały.. hmm. W sam raz ![]() ![]() Fajnie jeśli byłby w miarę lekki i tak już noszę ze sobą za dużo ciężarów ![]() Chciałabym, żeby był szybki, dobrze reagował na dotyk. Szukam czegoś prostego, łatwego w obsłudze. Nie wiem co mogę jeszcze napisać, bo szczerze się na tym nie znam ![]() Czytałam o Samsungu S II. Co prawda to starszy model, ale ma dobre opinię. I na allegro nowy można dostać za ok. 700zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1279 |
Zakorzenienie
|
Samsung Galaxy SII na pewno Cię nie zawiedzie, to bardzo dobry telefon.
Zerknij jeszcze na LG L9, w podobnej cenie dostaniesz też nówkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1280 | |
zielony stworek
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/11370741, a maz Desire HD. To sa telefony nie do zdarcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A czy warto jeszcze kupować tego Samsunga? To model z 2011 roku. Czy może nie odbiega zbytnio od najnowszych propozycji? Edytowane przez honey92 Czas edycji: 2013-09-23 o 14:34 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1282 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, że warto
![]() Ten telefon wciąż ma świetną specyfikację. Samsung Galaxy SII wspierany jest do androida 4.2.2 PS. Zerknij jeszcze na Sony Xperia T I przede wszystkim uważaj na allegrowe podróbki ![]() Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2013-09-23 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1283 |
Rozeznanie
|
Mam dwa telefony do wyboru : Samsung galaxy s advance i sony ericsson
x peria arc s. Który lepszy?
![]() |
![]() |
#1284 |
Przyczajenie
|
Jaki telefon/smartphone polecacie?
....
Edytowane przez dariamaz00 Czas edycji: 2014-06-16 o 17:57 Powód: .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1285 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki telefon/smartphone polecacie?
Samsung wave nie polecam mialam i scinal sie po jakims czasie strasznie.
Samsung y to chyba jeden z pierwszych dotykowych telefonow samsunga, moj maz mial i dosc szybko sie go pozbyl. Z samsungow polecam s4, jest bardzo dobry, mozna sie pokusic nawet o stwierdzenie, ze dogania iphona ![]() HTC S dziala swietnie przez pierwszy rok, pozniej zaczely sie dziwne sytuacje, telefon sam sie wylaczal, aplikacje nie zawsze mozna bylo otworzyc, no i bateria szybko padala. Jednak do baterii nie mialam duzego zalu, bo w kazdy smartfon chyba trzeba ladowac codziennie. Ja ze swojej strony polecam iphona, dla mnie telefon ideal, mam go dosc dlugo a jeszcze nigdy nie mialam z nim zadnych problemow, trzeba zainwestowac troche pieniedzy ale zwraca sie, gdyz nie trzeba go wymieniac. Z tanszej polki polecam samsung pro, nigdy nie mialam z nim problemow no i mam go do dzis, jest dotykowy ale ma klawiaturke, bateria na poczatku trzymala mi tydzien, teraz laduje go co 3 dni a mam go ok 2 lata. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1286 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki telefon/smartphone polecacie?
Cytat:
Ja bym polecała raczej LG. Sama wzięłam dla męża LG Swift L5, kosztował w PLAY 139 zeta plus abo 50 zeta. Większość aplikacji, włacznie z aplikacjami do biegania działa na nim bez zarzutu i ma Androida 4.0, więc spoko.
![]() |
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
Łączę wątki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1288 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie S Advance. Najlepszy telefon średniej klasy, jakiego uzywałam.
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
Uważam, że cała seria Samsung Galaxy S jest udana
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#1290 |
Przyczajenie
|
Najlepsze opinie w tym temacie, jak również recenzje i oceny znajdziecie na mgsm.pl. Wybierając nowy telefon zawsze tam porównuje wszystkie dostępne dla mnie w danym czasie. Nigdy się jeszcze nie zawiodłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.