Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 20:23   #2401
Dark lady
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Ja właściwie to samam nie wiem co bym chciała. I poród był SN. A teraz nie wiem. Boję się trochę znów tego bólu. A męża raczej ze mną by nie było bo by zemdlał na wejściu. Boję się też niedotlenienia dziecka. CC też ma minusy. Boję się obwisłego brzucha i wielkiej blizny. Ale chyba- na chwilę obecną- wolę cesarkę. Zobaczymy. Jakby co to ja mam właśnie wadę wzroku, więc nie wiem czy tego nie wykorzystam. A może moja wada jest taka że okulista stwierdzi że nie mam wyjścia i będzie CC
Ja tam nie mam wielkiej blizny i jest też tak nisko, że musiałabym bez majtek chodzić żeby zobaczyli. Za to malutki zwisek nad nią jest.

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was pytanie

Co zrobiłyłybyście gdyby Wasi TŻ zwlekali z powiadomieniem swoich rodziców o ciąży, tym bardziej, gdybyście nie znały ich zbyt dobrze ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Z tego co pamiętam wy jesteście dość młodzi? Generalnie trudno mi radzić bo ja swojego musiałam powstrzymywać ale my to już stateczni pod 30

Spytaj go, ale powiedz że oczekujesz szczerej odpowiedzi bo w dotychczasowe wymówki nie wierzysz.

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
A to mój Skarbek, baby 2.0 jak to mój tż stwierdził wg usg dzidziol ma 9t4d czyli dokładnie jak wg om. Ma25mm i machal rączkami i nóżkami, dlatego fotka jak jedna wielka plama. W 12 tc mam zlecone badania genetyczne.

Niestety mam podobno ogromną nadżerke i zakaz sexu;(;(;( bo powiedział że jak będzie plamienie to będę płakać, ale żadnego plamienia nie miałam do tej pory.
Następna wizyta z 3 tyg.

Hmm, mój lekarz też u mnie stwierdził nadżerkę i to jeszcze przed ciążą. Ale powiedział też coś innego - że nadżerka to coś czym większość lekarzy straszy, a zwykle to uroda dziewczyny i nie trzeba z tym nic robić. Wytłumaczył mi że tzw. nadżerka to nabłonek z odczynem zasadowym zamiast kwasowego i że często wręcz ułatwia zajście w ciążę bo powoduje większe nawilżenie. Oczywiście pobrał też wymaz do cytologii z tego miejsca i wiecie co - nic tam nie wyszło, tylko właśnie odczyn zasadowy, żadnych mikroorganizmów, żadnych zmian rakowych, nic. Do tej pory powiedział wiele mądrych rzeczy i ja mu wierzę. W poprzedniej ciąży mi się najprawdopodobniej zrobiła i nie mieliśmy zakazu seksu i żadnych plamień ani nic nie było

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:28   #2402
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Hmm, mój lekarz też u mnie stwierdził nadżerkę i to jeszcze przed ciążą. Ale powiedział też coś innego - że nadżerka to coś czym większość lekarzy straszy, a zwykle to uroda dziewczyny i nie trzeba z tym nic robić. Wytłumaczył mi że tzw. nadżerka to nabłonek z odczynem zasadowym zamiast kwasowego i że często wręcz ułatwia zajście w ciążę bo powoduje większe nawilżenie. Oczywiście pobrał też wymaz do cytologii z tego miejsca i wiecie co - nic tam nie wyszło, tylko właśnie odczyn zasadowy, żadnych mikroorganizmów, żadnych zmian rakowych, nic. Do tej pory powiedział wiele mądrych rzeczy i ja mu wierzę. W poprzedniej ciąży mi się najprawdopodobniej zrobiła i nie mieliśmy zakazu seksu i żadnych plamień ani nic nie było
O widzisz, ale trafiłaś na mądrego lekarza
Bo co lekarz to opinia :p
Moja teraz mnie ochrzaniła ale właśnie też nie mamy zakazu sexu a tu słyszę o tylu zakazach że czasem mam stracha, czy za dużo sobie nie pozwalamy

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:32   #2403
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Hejka
Ja mam takiego co prawdę ci powie czyli żadnych witamin jeśli morfologia dobra, takto kwas foliowy, a później jod, ewentualnie potas z czymś tam, a w ostateczności całe suplementy. Mi powiedział że:
1. rosną dzieci giganty w brzuchach
2. bardzo często kobiety masakrycznie tyją przez nie w połączeniu z hormonami i u mnie tak było
przekonalas mnie co do twojego lekarza tymi kilkoma slowami

Cytat:
a,.. Już 40 min czekam.......
czekam razem z Toba, daj znac koniecznie jak tam bylo

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
A mówiłam Wam, że mój mądry małżonek wystąpił na moim porodzie w koszulce z napisem: "macica mojej żony moją bohaterką"
hahahaha no nie wytrzymam co za piekny gest : )))
Cytat:

Co zrobiłyłybyście gdyby Wasi TŻ zwlekali z powiadomieniem swoich rodziców o ciąży, tym bardziej, gdybyście nie znały ich zbyt dobrze
no niezle.. na pewno bym z nim na spokojnie probowala o tym pogadac ale skoro mowisz ze robi wymowki to faktycznie jest cos nie tak. choc moze nie z nim a z jego rodzicami? moze maja jakies obiekcje ktore go ograniczaja i nie pozwalaja. a skoro by tak bylo to moze faktycznie dobrze robi. Ja nie wiem czy bym powiedziala tesciom gdybym wiedziala ze moga miec jakies "ale". Jestescie małżeństwem czy żyjecie w wolnym związku?

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty u gina. Pierwszy raz widziałam swoją fasolkę. Albo fasolka Robaczka, jak to powiedział lekarz Ma 18mm, 8 tygodni i 2 dni. Widziałam bijące serduszko i za chwilę maleństwo się poruszyło i pomachało do mnie łapkami. Coś pięknego! Ale chyba jeszcze to do mnie nie dotarło do końca
Twoje maleństwo jest obecnie takie samo jak moje tyle ze moje nie machało tak rączkami jeszcze. To musiał być piękny widok...

Cytat:
A to mój Skarbek, baby 2.0 jak to mój tż stwierdził wg usg dzidziol ma 9t4d czyli dokładnie jak wg om. Ma25mm i machal rączkami i nóżkami, dlatego fotka jak jedna wielka plama. W 12 tc mam zlecone badania genetyczne.
Niestety mam podobno ogromną nadżerke i zakaz sexu;(;(;( bo powiedział że jak będzie plamienie to będę płakać, ale żadnego plamienia nie miałam do tej pory.
ooj myszka no to piekny widok mialas jak takie ruchliwe bylo malenstwo sluchaj ja tez od dawna mam nadzerke i cos plami nikt nie wie co i czemu jesli ndzerka jest duza to biorac pod uwage to, ze w ciazy narzady nasze sa bardzo mocno ukrwione moze byc tak ze bedziesz plamic i wtedy moze to byc powodem do niepotrzebnych zmartwien... mysle ze przynajmniej do konca 1 trymestru mozecie sie wstrzymac ja kochana tez mam zakaz ale to z powodu ogolnie zagrozonej ciąży i nie wiem niestety kiedy nastąpi odwołanie choc to fakt ze bywa to bardzo trudne.

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
No właśnie mój też mówił że po drugiej ciąży, bo lepiej po już nie rodzić a teraz dostałam mega ochrzan jak zmieniłam lekarkę, że najpierw trza usunąc a potem robić dzieci
a no wlasnie, co lekarz to opinia, ja jednak trzymam sie tego ze jesli nadzerka,, ktora jednak dotyka wiekszosc kobiet nie fika za bardzo tylko jest lagodna do przejscia to tez wolalabym z wypalaniem/wymrazaniem poczekac po dzieciach. Jednak jest to z jakiegos powodu owiane złą sławą jesli chodzi o ciąże potem wiec wole nie ryzykowac skoro az tak bardzo nie dokucza. A nuż "urodzimy ja razem z dziecmi" znam przyklady na to ze znika po porodzie moze i nam sie poszczesci
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:38   #2404
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
O widzisz, ale trafiłaś na mądrego lekarza
Bo co lekarz to opinia :p
Moja teraz mnie ochrzaniła ale właśnie też nie mamy zakazu sexu a tu słyszę o tylu zakazach że czasem mam stracha, czy za dużo sobie nie pozwalamy
Lepiej czasem się powstrzymać niż później żałować . Ja tam ufam mojemu lekarzowi, choć czasem głosi kontrowersyjne opinie, bo przyznaje często że wiele zabiegów jest robionych ze względu na kasę a nie z realnych powodów. Może kiedyś zmienię o nim zdanie. Na razie to i pazerny bardzo nie jest, mimo że prywatny i zawsze będę mieć w pamięci że nawet gdy był na urlopie to ratował mnie radami jak były problemy w ciąży.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:06   #2405
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

A mówiłam Wam, że mój mądry małżonek wystąpił na moim porodzie w koszulce z napisem: "macica mojej żony moją bohaterką"

Właśnie wróciłyśmy z pierwszego pieszego spaceru Hani, wózek został w domu Hanka dała radę, ale jednak trochę musiałam ją nieść potem poszłyśmy na malinki prosto z krzaków
niezły tekst

I za pierwszy pieszy spacerek

Cytat:

Co zrobiłyłybyście gdyby Wasi TŻ zwlekali z powiadomieniem swoich rodziców o ciąży, tym bardziej, gdybyście nie znały ich zbyt dobrze ?

Widzę że Hope już zadałą to pytanie a ślub czy wolny związek. Podejrzewam że jeżeli nie znasz zbyt dobrze rodziców TŻ to jest to chyba związek jeszcze bez ślubu. Chyba że się mylę to sory Ale jeżeli jesteście przed ślubem to może on się po prostu boi reakcji rodziców, może jego rodzice są tradycjonaliści, katoliccy itp wiesz że najpierw ślub potem dziecko. Może w tym tkwi problem .
A jeżeli już jesteści po ślubie to może ma kiepskie relacje z rodzicami.
Najważniejsza jest szczera rozmowa z TŻ
Cytat:
Dziewczynki, ja tylko na chwilę, bo mam kłopoty z netem. W sobotę powinnam już normalnie móc z Wami posiedzieć.
Wróciłam z wizyty u gina. Pierwszy raz widziałam swoją fasolkę. Albo fasolka Robaczka, jak to powiedział lekarz Ma 18mm, 8 tygodni i 2 dni. Widziałam bijące serduszko i za chwilę maleństwo się poruszyło i pomachało do mnie łapkami. Coś pięknego! Ale chyba jeszcze to do mnie nie dotarło do końca
fajnie że wizyta się udało i robaczek się przywitał z mamusią machając do niej

Cytat:

Następna wizyta z 3 tyg.

Ja też mam nadżerkę i mój gin stwierdził że nie ma co się przejmować, że większość kobiet to ma. Że trzeba tylko systematycznie robić cytologię i sprawdzać czy nic się nie zmienia na złe

Bałam się tutaj wejść , bo myślałam że będę miała duuuużo do nadrobienia , ale nie ma tak źle
Chwaliłam się że nie mam objawów, a jak usypiałam młodego to tak mi się zaczęło kręcić w głowie do tego mdliło mnie że masakra. Dopier jak coś zjadła to mi trochę przeszło.

A co do obecności TŻ przy porodzie , ja się cieszę że mój był bo między skurczami gadaliśmy o pierdołach , podawał mi wodę , pilnował oddychania Przy drugim też bym chciała aby był , ale jeszcze nie wiem czy się uda bo mam kiepską sytuacje rodzinną a ktoś musiałby przypilnować starszego.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Dziewczyny myślę że się nie obrazicie , ale sądzę że tak będzie lepiej Utworzyłam dla Nas meila grupowego z czasem będzie można pochwalić się brzuszkiem itp. może pokazać się itp. więc myślę że taki meil to przynajmniej tak prywatnie w Naszym gronie.
Zrobiłybyśmy że aby dostać dostęp do meila to trzeba trochę dłużej się udzielać na forum, wiecie aby nie każdy miał dostęp. Tzn . np taka osoba że napisze raz na wątku i potem zniknie i nie wiadomo kto to był. Piszę trochę chaotycznie , więc sorki , ale mam nadzieję że rozumiecie co mam na myśli
Chyba że macie jakieś propozycje co do zasad dostępności do meila i jeżeli uważacie że to kiepski pomysł to piszcie wtedy usunę go i po kłopocie
W poprzednim wątku miałyśmy i bardzo fajnie się sprawdził.
Stary 2013-10-03, 21:25   #2406
paulka0212
Wtajemniczenie

Dobry wieczór
Właśnie wróciłam z pracy znowu padnięta, udało mi się nadrobić ale nie mam siły cytować.
Gratuluję udanych wizyt, i ślicznych zdjęć dzidziusiów

Dobrej nocki

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:57   #2407
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

Miałam zgagę z 3 miesiące a Mati łysy jak kolano był

Ja mam takiego co prawdę ci powie czyli żadnych witamin jeśli morfologia dobra, takto kwas foliowy, a później jod, ewentualnie potas z czymś tam, a w ostateczności całe suplementy. Mi powiedział że:
1. rosną dzieci giganty w brzuchach
2. bardzo często kobiety masakrycznie tyją przez nie w połączeniu z hormonami i u mnie tak było
Ja tez ciagle mialam zgage, a mlody lysy prawie do roczku byl

co do witamin to wiadomo, kazdy organizm reaguje inaczej, ja w pierwszej ciazy zaczelam brac jakos w polowie I trymestru, bo rzygalam ciagle nawet po wodzie, nie jadlam praktycznie nic, wiec dla wlasnego spokoju sumienia zaczelam lykac, choc gin mowil, ze nie musze koniecznie, przytylam w ciazy tylko 9 kilo, a moj maly nie wazyl nawet trzech, a tez mnie straszyli, ze urodze kolosa

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Dziewczynki, ja tylko na chwilę, bo mam kłopoty z netem. W sobotę powinnam już normalnie móc z Wami posiedzieć.
Brawo, takich chwil sie nie zapomina

Selenti ja co prawda swoich tesciow znam, ale moj tz tez sie ociagal z powiedzeniem o ciazy, doszlo do tego, ze nawet moja dalsza rodzina (niestety moja mama nie uszanowala tego, ze chcemy z tym jeszcze poczekac) juz wiedziala a tesciowie jeszcze nie, powiedzialam tztowi co o tym mysle i zostawilam to na jego glowie, bo co jak co, ale w tym to ja go wyreczac nie mam ochoty

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

madziuuula piateczka, ja tez 0rh- tez dostalam zastrzyk po porodzie bo mlody jest +, teraz to chyba jakos przed 30tc bedziemy musialy juz dostac jesli sie nie myle

ja tez mam duza nadzerke, ale dowiedzialam sie o tym juz w trakcie staran (nie rozumiem dlaczego w ciazy, po ciazy itd, gdzie bylam milion razy u gina nie uslyszalam slowa o tym) a ze juz sie staralismy gin kazal poczekac, zeby w ciazy nie bylo problemow z szyjka, a teraz wlasnie boje sie krwawien, w pierwszej ciazy krwawilam z przyczyn niewyjasnionych i lezalam w szpitalu, teraz z ginem doszlismy do wniosku ze to byla nadzerka, bo wszystko inne bylo w jak najlepszym porzaku

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2013-10-03 o 22:04
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 06:07   #2408
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiesz, zostaw to TŻ. On zna swoich rodziców i jeśli nie chce im jeszcze mówić to pewnie wie co robi
Cytat:

Następna wizyta z 3 tyg.

Oj jaki już dużY! Śliczności
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
:
[/COLOR]Dziewczyny myślę że się nie obrazicie , ale sądzę że tak będzie lepiej Utworzyłam dla Nas meila grupowego z czasem będzie można pochwalić się brzuszkiem itp. może pokazać się itp. więc myślę że taki meil to przynajmniej tak prywatnie w Naszym gronie.
Zrobiłybyśmy że aby dostać dostęp do meila to trzeba trochę dłużej się udzielać na forum, wiecie aby nie każdy miał dostęp. Tzn . np taka osoba że napisze raz na wątku i potem zniknie i nie wiadomo kto to był. Piszę trochę chaotycznie , więc sorki , ale mam nadzieję że rozumiecie co mam na myśli
Chyba że macie jakieś propozycje co do zasad dostępności do meila i jeżeli uważacie że to kiepski pomysł to piszcie wtedy usunę go i po kłopocie
Ja myślę że to dobry pomysł. Ale jak zweryfikować kto ma mieć do niego dostęp to nie wiem.
Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

[/COLOR]madziuuula piateczka, ja tez 0rh- tez dostalam zastrzyk po porodzie bo mlody jest +, teraz to chyba jakos przed 30tc bedziemy musialy juz dostac jesli sie nie myle
Ja też jestem RH-. Syn RH-, po poronieniu dostałam immunoglobulinę. Teraz mąż zrobił grupę krwi. I ma identyczną jak ja również B Rh-. Ale dla pewności dostałam skierowanie na odczyn Coompsa. Zobaczymy jak wyjdzie

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 06:33   #2409
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
o właśnie, potwierdzam, chodziłam do dwóch gin i wmawiali że mam nadżerkę a przy cytologii nic nie wychodziło dopiero mój obecny lekarz stwierdził że to po prostu moja uroda a nie nadżerka

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 06:41   #2410
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Dziewczyny blagam was o rade... Trzeci dzien mam taki potworny bol glowy, wczorsj bylo troche lzej ale wieczorem, w nocy, przez sen i teraz tak mnie .....boli ze juz nie daje rady. Probowalam przeczekac bez tabsow ale chyba nie minie. Oprocz paracetamolu macie jakies rady na migrene? Franca w ciazy mi sie przyplatala;(

h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 06:44   #2411
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
fajnie że wizyta się udało i robaczek się przywitał z mamusią machając do niej

Ja też mam nadżerkę i mój gin stwierdził że nie ma co się przejmować, że większość kobiet to ma. Że trzeba tylko systematycznie robić cytologię i sprawdzać czy nic się nie zmienia na złe

A co do obecności TŻ przy porodzie , ja się cieszę że mój był bo między skurczami gadaliśmy o pierdołach , podawał mi wodę , pilnował oddychania Przy drugim też bym chciała aby był , ale jeszcze nie wiem czy się uda bo mam kiepską sytuacje rodzinną a ktoś musiałby przypilnować starszego.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Dziewczyny myślę że się nie obrazicie , ale sądzę że tak będzie lepiej Utworzyłam dla Nas meila grupowego z czasem będzie można pochwalić się brzuszkiem itp. może pokazać się itp. więc myślę że taki meil to przynajmniej tak prywatnie w Naszym gronie.
a co byscie powiedzialy na zalozenie tajnej grupy na fejsie? tam w sumie kazda bedzie mogla miec swoj folder ze zdjeciami, wiec balaganu nie bedzie i nie trzeba bedzie buszowac po wiadomosciach, zeby znalezc zdjecie. albo klub tutaj bo no teraz sa 3 mozliwosci: mail, fejs i klub a wszystkich 3 bez bez sensu zakladac, bo ktorys wtedy na pewno umrze smiecia naturalna

u mnie objawy zlagodnialy tylko troszke: nie mam nocnych mdlosci, ale w dzien dalej mnie cofa dobrze, niech cofa, przynajmniej mnie to nie martwi

co do nadzerki to ja mialam kiedys takiego lekarza, ktory u kazdej dziewczyny nadzerke widzial i kazdej chcial wypalac: swinia cieta na kase. na szczescie juz do niego nie chodze, a jak powiedzialam o tym mojemu lekarzowi to tylko glupio sie usmiechnal i stwierdzil, ze u mnie zadnej nadzerki nie ma

a tak w ogole to dzien dobry

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 06:55   #2412
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

my mamy z dziewczynami z pierwszej ciąży klub utworzony, tylko dla zaproszonych, też się bardzo fajnie sprawdza, wiadomo na początku było dużo dziewczyn, a później po prostu gdy ktoś się dłuższy czas nie udzielał to został wypisany. Super sprawa ale ten meil też dobry pomysł
Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Dziewczyny blagam was o rade... Trzeci dzien mam taki potworny bol glowy, wczorsj bylo troche lzej ale wieczorem, w nocy, przez sen i teraz tak mnie .....boli ze juz nie daje rady. Probowalam przeczekac bez tabsow ale chyba nie minie. Oprocz paracetamolu macie jakies rady na migrene? Franca w ciazy mi sie przyplatala;(

oj współczuję nie mam pomysłu niestety, nigdy nie miałam bóli migrenowych

co do SN to jeszcze napiszę, że szybciutko doszłam do siebie, wogóle z sali porodowej do tej sali gdzie później leżałam szłam normalnie "po nogach" nie zawozili mnie na wózku, Ogólnie dobrze się czułam i w sumie zaraz dość normalnie funkcjonowałam.

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:23   #2413
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
a co byscie powiedzialy na zalozenie tajnej grupy na fejsie? tam w sumie kazda bedzie mogla miec swoj folder ze zdjeciami, wiec balaganu nie bedzie i nie trzeba bedzie buszowac po wiadomosciach, zeby znalezc zdjecie. albo klub tutaj bo no teraz sa 3 mozliwosci: mail, fejs i klub a wszystkich 3 bez bez sensu zakladac, bo ktorys wtedy na pewno umrze smiecia naturalna

u mnie objawy zlagodnialy tylko troszke: nie mam nocnych mdlosci, ale w dzien dalej mnie cofa dobrze, niech cofa, przynajmniej mnie to nie martwi

co do nadzerki to ja mialam kiedys takiego lekarza, ktory u kazdej dziewczyny nadzerke widzial i kazdej chcial wypalac: swinia cieta na kase. na szczescie juz do niego nie chodze, a jak powiedzialam o tym mojemu lekarzowi to tylko glupio sie usmiechnal i stwierdzil, ze u mnie zadnej nadzerki nie ma

a tak w ogole to dzien dobry
Dla mnie może być klub bądź mail, ale facebook odpada.
Selenti dziwna sprawa, po prostu z nim szczerze porozmawiaj
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:34   #2414
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

W pierwszej ciązy też miałam potworny ból głowy , minął po 2 dniach nic nie brałam. Ale wydaje mi się że w ciązy można brać APAP.

Co do tego meila to z czasem dostaną wszystkie dostęp, ale po prostu aby dostęp dostać trzeba dłuższy czas się udzielać na wątku. Tak miałyśmy na starym wątku i bardzo dobrze się sprawdziło.
Co do tajnej grupy na FB nie jest to głupi pomysł , ale też z doświadczenia wiem że nie każda ma konto i nie każda chce zakładać.

Dzień dobry.
Nockę miałam kiepską , zawroty głowy , ból żołądka, podbrzusza, lekkie mdłości no MASAKRA!!
Na szczęście Oskar pozwolił pospać i spaliśmy do 7.50
Ale niestety zawroty głowy nadal trzymają
A tak się cieszyłam że nic mi nie jest.

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Meil jest założony więc jeśli się zdecydujecie to piszcie na PW dam namiary, a jak nie będziecie chciały to nie ma tematu
Stary 2013-10-04, 07:35   #2415
paulka0212
Wtajemniczenie

Witam się
Wyspana, w końcu pomimo wstawania dwa razy w nocy.
za dzisiejsze wizyty !!
Ja zaraz uciekam na bazarek z mężem po świeże warzywa

Odezwę się później.

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-04, 07:37   #2416
madziarek1
Rozeznanie

Cytat:
Ja tam nie mam wielkiej blizny i jest też tak nisko, że musiałabym bez majtek chodzić żeby zobaczyli. Za to malutki zwisek nad nią jest.

Z tego co pamiętam wy jesteście dość młodzi? Generalnie trudno mi radzić bo ja swojego musiałam powstrzymywać ale my to już stateczni pod 30

Spytaj go, ale powiedz że oczekujesz szczerej odpowiedzi bo w dotychczasowe wymówki nie wierzysz.

Ja od dłuższegogo czasu słyszałam o nadzerkach o zadem lekarz nic nie kazał robić tylko cytologie, bo jak się usuwa nadzerke to zostaje blizna na szyjce. A terqz mi lekarz powiedział że problem jest akurat w ciąży bo jest duża i może krwawic więc mam nie panokowac i unikav stosunków bo dał mi też jakieś globulki na zaleczenie. Na nastepnej wizycie może bedzie lepiej i zezwoli
madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:38   #2417
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do tego meila to z czasem dostaną wszystkie dostęp, ale po prostu aby dostęp dostać trzeba dłuższy czas się udzielać na wątku. Tak miałyśmy na starym wątku i bardzo dobrze się sprawdziło.
Co do tajnej grupy na FB nie jest to głupi pomysł , ale też z doświadczenia wiem że nie każda ma konto i nie każda chce zakładać.

Dzień dobry.
Nockę miałam kiepską , zawroty głowy , ból żołądka, podbrzusza, lekkie mdłości no MASAKRA!!
Na szczęście Oskar pozwolił pospać i spaliśmy do 7.50
Ale niestety zawroty głowy nadal trzymają
A tak się cieszyłam że nic mi nie jest.

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Meil jest założony więc jeśli się zdecydujecie to piszcie na PW dam namiary, a jak nie będziecie chciały to nie ma tematu
ja mimo wszystko oprócz meila obsstawałabym za klubem, można tworzyć różne wątki, fotkiwrzucać, wydaje mi sie to dosyć uporządkowane, ale to tylko moje zdanie..

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:42   #2418
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ja mimo wszystko oprócz meila obsstawałabym za klubem, można tworzyć różne wątki, fotkiwrzucać, wydaje mi sie to dosyć uporządkowane, ale to tylko moje zdanie..
Dlatego rzuciłam propozycję , aby podyskutować i coś wybrać
Stary 2013-10-04, 07:46   #2419
kasiab91
Zakorzenienie

Dzień doberek brzuszkom wszystkim

U mnie nocka ok. W szpitalu nie wylądowałam także jest super!!
Dziś mam gości i będę szykowac pyszną kolacyjkę

Wszystkie dzieciątka są tak śliczne, że chce się je zjeśc! Ja wizytę mam w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję, że Bąbelek pokaże się ładnie swoim rodzicom

Co do konfliktu w pierwszej ciąży jest małe prawdopodobieństwo pojawienia się go Tak mówił mój ginekolog.

A u mnie raczej nie będzie męża przy porodzie, jest strasznie nerwowy i szybko popada w stres, także na bank mi nie pomoże. Na ślubie to ja musiałam go uspokajac przed przysięgą bo miałam wrażenie, że zwieje mi sprzed ołtarza. A na przysiędze nie wiedział co mówi
A i najprawdopodobniej mogę miec cc, ze względu na tą rwę kulszową.

Hope kochana może masaż skroni Ci coś pomoże. Ja jednak jestem przeciw lekom w pierwszym trymestrze

Selenti - zostaw to swojemu Tż On wie co robi. My teściowej powiedzieliśmy od razu, a teściowej dopiero w tym tygodniu. Mąż wolał poczekac. A mieszkamy w jednym domu. Także myślę, że facet wie co robi i jest swiadomy swojej decyzji.

Pozdrwaiam Was cieplusio! Idę na zakupy, będę później
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:48   #2420
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
co do badań to dał mi skierowanie , ale wizyte mam na 25 pażdziernika wiec badań jeszcze nie robiłam, i nie wiem czy robić z tydzień przed wizytą, czy w następnym tygodniu, / na różyczke nie miałam chyba na liście/.
Mój lekarz kazał robić jak najbliżej kolejnej wizyty. Wtedy na wizycie aktualne wyniki oglądał, a nie sprzed miesiąca.

Cytat:
Padłam.

Cytat:

U mnie tak było.
Na początku tego nie rozumiałam. A teraz wiem, że u nich to taka "kultura". O ciąży mówi się dopiero, jak są duże szanse, że dziecko się urodzi i jak brzuch zaczyna być widać czyli tak ok. 5 miesiąca. Nie mówi się zaraz po teście, bo wtedy to nic nie wiadomo. Poronienia często się przecież w I trymestrze zdarzają. Dla nich poronienie to prywatna sprawa i ich zdaniem nie warto najpierw trąbić o ciąży, a potem wszystkiego odwoływać.
Tak samo byli zaskoczeni, że planujemy chrzciny jeszcze przed porodem. Ze względu na odległość nas dzielącą chcieliśmy ustalić termin który będzie wszystkim pasował, zamówić salę, kościół, nocleg (wtedy mieszkaliśmy na 39 metrach i nie mieliśmy szans ich przenocować czy imprezy w domu zrobić). Dla nich jak się dziecko urodzi żywe, to dopiero dziecko jest i "jest o czym gadać".

Selenti a jakie powody Twój facet przedstawia?

Czy jest tu jakaś kobitka po 30?
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:49   #2421
asiulka_22
Zakorzenienie

Witajcie
Cytat:
hehe MEEEEEEEEEEEEGA!!!!!!!!!
dla męża
Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny myślę że się nie obrazicie , ale sądzę że tak będzie lepiej Utworzyłam dla Nas meila grupowego z czasem będzie można pochwalić się brzuszkiem itp. może pokazać się itp. więc myślę że taki meil to przynajmniej tak prywatnie w Naszym gronie.
fajny pomysł, my na innym wątku miałyśmy maila /na gmailu/ i klub utworzony, wklejałyśmy fotki itp.
jeśli chodzi o facebooka to też ok, ale na pewno znajdą się dziewczyny które będą chciały pozostać anonimowe...- jasna sprawa. mysle że mail najlepszy, a jak uzyskać dostęp?? hehe jakieś wkupne??
Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Ja tez ciagle mialam zgage, ...
przytylam w ciazy tylko 9 kilo, a moj maly nie wazyl nawet trzech, a tez mnie straszyli, ze urodze kolosa[COLOR="Silver"]
ja zgagi nie miałam nigdy w życiu, nie mam pojęcia jakie to uczucie...., a jesli chodzi o dodatkowe kg w ciązy: jedna moja koleżanka przytyła 8 -9 kg, a druga..... 23- tak że rozbieżność jest, ja ciekawa jestem jak będzie u mnie.
Cytat:
Dziewczyny blagam was o rade... Oprocz paracetamolu macie jakies rady na migrene? Franca w ciazy mi sie przyplatala;(
ojj bidulka ,
...Zaciemnione pomieszczenie, chłodny kompres, cisza i Paracetamol... Możesz też ulżyć sobie olejkami eterycznymi, aromaterapią czy specjalnymi żelami do wmasowania w skronie...
==================
MIŁEGO DNIA:ro za:
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:50   #2422
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Przy pierwszej ciąży nie wyobrażałam sobie porodu bez męża.
Teraz nasze relacje się popsuły na tyle, że nie wyobrażam sobie porodu z nim. Wolę żeby został w domu i zajął sie synem, który już jest na świecie.
Stary 2013-10-04, 07:51   #2423
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Czy jest tu jakaś kobitka po 30?
A 2 latka do trzydziestki może byc ?? hehe
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:57   #2424
madziarek1
Rozeznanie

Cytat:

Z domowych sposobów to zimne okłady, masaż skroni i podobno sok z całej cyteyny wypija się na raz ale nie wiem jakie to ma podłoże medyczne, podobno świetnie działa ma ból głowy... Nie próbowałam bo mnie głową rqczej nie boli nigdy
madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:59   #2425
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

no dobra, to zakladajmy klub, mail tez dobry pomysl, ale tam juz tak nie pogadamy, ew same zdjecia mozna tam bedzie wrzucac a w klubie mozna zostawic namiary na maila

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:02   #2426
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
fajny pomysł, my na innym wątku miałyśmy maila /na gmailu/ i klub utworzony, wklejałyśmy fotki itp.
jeśli chodzi o facebooka to też ok, ale na pewno znajdą się dziewczyny które będą chciały pozostać anonimowe...- jasna sprawa. mysle że mail najlepszy, a jak uzyskać dostęp?? hehe jakieś wkupne??
Prześlesz mi lody czekoladowe i będzie OK
A tak poważnie to kto chce niech pisze do mnie na PW , i ogólnie myślę aby zrobić dostęp od ręki tym co się często i długo już udzielają, a jak któraś dopiero dojdzie do wątku to poczekać trochę czasu aby trochę najpierw z nami popisała. Wiecie aby nie dawać dostępu osobom które raz na wątku napiszą , a potem nagle znikną , bo to może być podejrzane , a to jednak będą Nasze prywatne zdjęcia.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
no dobra, to zakladajmy klub, mail tez dobry pomysl, ale tam juz tak nie pogadamy, ew same zdjecia mozna tam bedzie wrzucac a w klubie mozna zostawic namiary na maila
no meil jest dla zdjęć

dobra ja zmykam , bo trzeba pampersa zmienić brzdącowi a potem na jakiś spacerek
Stary 2013-10-04, 08:02   #2427
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
A 2 latka do trzydziestki może byc ?? hehe
Asia, dla mnie jesteś młodziutka, bo jesteś w wieku mojej młodszej siostry.

Dwakolory też pisała że jest pod 30.

No nie osłabiajcie mnie, że ja jedna tu taka stara d...a jestem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 08:02   #2428
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlatego rzuciłam propozycję , aby podyskutować i coś wybrać
Ja w takich forach itp nie uczesniczyłam jeszcze ale wydaje mi się że będzie to fajna sprawa

HOPE na bóle głowy polecam plastry chłodzące APAP, mi dużo pomogły...

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-04, 08:03   #2429
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Ja też rodziłam z TŻtem ale mnie wkurzało jak mnie dotykał albo chciał dawać pić ale przy drugim porodzie też będzie. Sama świadomość tego, że tam był była dla mnie bardzo ważna, tzn dla mojego komfortu i jakby się coś działo to na pewno by zainterweniował
Moja cała akcja trwała 3,5 godziny i też się martwię jak to teraz będzie bo chciałabym dojechac do Poznania co się raczej nie uda ale na organizacje jeszcze przyjdzie czas tak jak mówisz

wrrr jak ja nie lubię czekać w kolejce u lekarza mam nadzieję, że już udalo się wejść. Daj znać jak po wizycie

Właśnie wróciłyśmy z pierwszego pieszego spaceru Hani, wózek został w domu Hanka dała radę, ale jednak trochę musiałam ją nieść potem poszłyśmy na malinki prosto z krzaków
Brawo dla Hani za pierwszy spacer na nogach - pamiętam, jak Kuba z Mężem wybierali się na taki spacer, aż mi się łezka w oku zakręciła, że to moje dziecko już takie duże

Cytat:

Dla mnie to dziwna sytuacja Może faktycznie, jak któraś słusznie zauważyła rodzice to typowi tradycjonaliści i chłopak się boi Długo jesteście razem? - jeśli pytanie nie na miejscu to nie odpowiadaj

Cytat:
Super! Potwierdzam piękny widok

[QUOTE=pomarancza24;431135 16]

Cytat:
Napisane przez sylwia.gda Pokaż wiadomość

Ja olej lniany nie mogłam przelknac nie będąc w ciąży a co dopiero teraz

Kwestia przyzwyczajenia Na początku też tak miałam, a teraz piję bez zmrużenia oka Ciekawie to jest z olejem z czarnuszki - to jest jazda

Cytat:

Moim zdaniem najlepiej sprawdzi się prywatny klub na wizażu My z dziewczynami z Kubusiowego wątku mamy prywatny klub i sprawdził się świetnie. Można otwierać w nim nowe tematy, wrzucać zdjęcia i jest świetna kontrola nad dostępem
Na początek myślę, że można nadać dostęp wszystkie które są na liście i udzielają się, jeśli któraś dłuższy czas się nie udziela (bez wyjaśnienia) to automatycznie zostaje usunięta klubu
Jeśli chcecie to mogę taki klub założyć i powysyłać zaproszenia

Cytat:

APAP można Współczuje

A mnie dziś okrutnie boli żołądek i nie wiem czy efekt ciąży czy jakiś wirus - bardzo źle się czuję.

Madziarek, gratulacje dobrych wieści! Śliczny dzidziolek

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-10-04 o 08:04
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:05   #2430
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Asia, dla mnie jesteś młodziutka, bo jesteś w wieku mojej młodszej siostry.

Dwakolory też pisała że jest pod 30.

No nie osłabiajcie mnie, że ja jedna tu taka stara d...a jestem
32 (prawie ) lepiej Ci? Jaka stara dupa, weź!

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości