Żelki - czyli przed i po powiększaniu piersi cz.10 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 09:24   #2281
Matti
Zadomowienie

Dot.: Żelki - czyli przed i po powiększaniu piersi cz.10

Cytat:
Napisane przez Paula_32 Pokaż wiadomość
Widzę, że facetowy temat nadal na tapecie

Ja odebrałam wyniki i się lekko załamałam. Mam obniżony poziom białych krwinek (3,60 norma od 4-10). pozostałe wyniki w normie. Dzwoniłam do mojej przyjaciółki, która jest chirurgiem, powiedziała, że ona by mnie zoperowała, ale radzi nie pokazywać wyniku tylko powtórzyć go za kilka dni.
Czy któraś z Was miała taki problem?

Kochana, ja miałam wiele wyników mocno nie w normie a krwinki białe miałam na poziomie nie całe 2,5. Chodziłam dłuższy czas do hematologa, szukać przyczyny która sie nie znalazła. Radzę zacząć brać wit B6, kwas foliowy i Falvit. Po tym zestawie wszystko wróciło do normy.

25.06.13 Dr K.P. W-wa, Allergan 290ml
Matti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 10:19   #2282
agataka1979
Rozeznanie

hej babeczki
tak się zastanawiam czy to dobry pomysl aby po operacji w styczniu wyrac się na narty w kwietniu...
agataka1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:02   #2283
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Ale zimmno
ja od miesiąca już łykam codziennie rutinocsorbin mam nadzieję,że nic mnie nie złapie. Od jutra podjęzykowo arnikę muszę brać.

Siedzę w pracy i myślę,że nie dam rady wszystkiego zrobić, co chwile dochodzi coś nowego, niestety jest ciężko. Mam nadzieję,że po tygodniu uda mi się wrócić do biurka , nie mogę narobić sobie zaległości
Stary 2013-10-04, 11:11   #2284
Matti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agataka1979 Pokaż wiadomość
hej babeczki
tak się zastanawiam czy to dobry pomysl aby po operacji w styczniu wyrac się na narty w kwietniu...
Moim zdaniem to za wcześnie... Wyobraź sobie, że ktoś na Ciebie wpada i uderza Cię kijkiem w pierś teraz, w tym momencie, bez operacji? musi boleć... a 3 m-ce po to jest jeszcze wczesnie.. tak mi się przynajmniej wydaje. Ja bym nie pojechala.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
Ale zimmno
ja od miesiąca już łykam codziennie rutinocsorbin mam nadzieję,że nic mnie nie złapie. Od jutra podjęzykowo arnikę muszę brać.

Siedzę w pracy i myślę,że nie dam rady wszystkiego zrobić, co chwile dochodzi coś nowego, niestety jest ciężko. Mam nadzieję,że po tygodniu uda mi się wrócić do biurka , nie mogę narobić sobie zaległości
Po tygodniu może być cięzko siedzieć przy biurku.. przynajmniej ja czułam się na tyle osłabiona, że nie dałabym rady

Stary 2013-10-04, 11:15   #2285
201711291009
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Matti Pokaż wiadomość
Po tygodniu może być cięzko siedzieć przy biurku.. przynajmniej ja czułam się na tyle osłabiona, że nie dałabym rady
Ja się czułam dobrze. 5 dnia sama wracałam busem z Krakowa 200 km, miała walizkę (jacyś panowie mi pomagali tylko ją załadować do busa ), po tygodniu dałabym radę siedzieć za biurkiem. Każdy inaczej przechodzi, będziesz widzieć czy się nadajesz do pracy biurowej czy jeszcze nie
201711291009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:22   #2286
Matti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilovesleeping Pokaż wiadomość
Ja się czułam dobrze. 5 dnia sama wracałam busem z Krakowa 200 km, miała walizkę (jacyś panowie mi pomagali tylko ją załadować do busa ), po tygodniu dałabym radę siedzieć za biurkiem. Każdy inaczej przechodzi, będziesz widzieć czy się nadajesz do pracy biurowej czy jeszcze nie
To fakt, każdy przechodzi inaczej. Ból bólem ale ja czułam się słabo po narkozie, wystarczy że pojechałam jako pasażer kilka kilometrów i nie miałam siły, ale to nie jest tylko kwestia tego jak się czujemy, to jest operacja a nie jakiś mały zabieg, dlatego moim zdaniem bez względu na wszystko, powinno się te 2 tyd. w spokoju odczekać.

Stary 2013-10-04, 11:26   #2287
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Star pracusiu. Pozwól sobie na dłuższy odpoczynek po operacji. Tydzień to na prawdę mało po takim zabiegu.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:53   #2288
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Zobaczymy jak się będę czuła i co powie doktor.
Jenak mam nadzieję,że uda mi się wrócić. Oczywiście nie ma mowy o dzwiganiu segregatorów czy takich rzeczach,tż będzie przyjezdzal ze mna przez jakis czas na te pare godzin, trudno musi mi pomóc. przy okazji coś mi pomoże w pracy-wykorzystam go a co
Stary 2013-10-04, 12:04   #2289
Matti
Zadomowienie

hmmm właśnie klepnełam bilety do Londynu zaliczę w październiku Paryż, Barcelonę i Londyn ten rok obfituje w podróże, kocham to

Stary 2013-10-04, 12:11   #2290
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
hej babeczki
Agataka mysle, ze to niezbyt dobry pomysl, nie wazne jak sie bedziesz czula, po prostu za szybko po takiej operacji. Zreszta najlepiej spytaj Dr, on sam jezdzi na nartach wiec powie Ci czy to dobry pomysl
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:15   #2291
aniolek199007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
Ale zimmno

A można wogóle brać wit.c przed operacja? Lekarz zalecił mi odstawienie wszelakich witaminek i zkolei do picia
aniolek199007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 12:21   #2292
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
hmmm właśnie klepnełam bilety do Londynu zaliczę w październiku Paryż, Barcelonę i Londyn ten rok obfituje w podróże, kocham to
zazdroszczę, ja naprawdopodobniej dopiero na wiosnę gdzieś polecę albo gdzieś się wygrzać albo do usa,chociaż bardzo boję się samolotów i tyle godzin to dla mnie masakra.
mnie za to czeka pracowita zima,podobno ma być sroga .. także i będzie co robić. Więc nigdzie nie wyjadę

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez aniolek199007 Pokaż wiadomość
A można wogóle brać wit.c przed operacja? Lekarz zalecił mi odstawienie wszelakich witaminek i zkolei do picia
Mam takie zalecenia, 3 tabletki rutinoscorbinu i 25 kulek podjęzykowo dziennie ( 5 dni przed op ) a rutinoscrobin biorę już profilaktycznie od miesiąca a reszte suplementów ( a było ich dużo ) które biorę odstawiłam na początku września

wit c i arnika przede wszystkim uszczelniają naczynia krwionośne i pewnie ma to wpływ na to że nie powstają siniaki , krwiaki .
Stary 2013-10-04, 12:32   #2293
_szczesliwa_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

dać rade to dasz, tylko po co? Jest to bardzo męczące, będziesz miała jeszcze szwy więc trochę ciągnie, ciężko się wyprostować i chodzi się trochę jak babulinka, zgarbiona i malutkimi kroczkami więc frajdy ze spaceru nie ma żadnej

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------
Każdy inaczej wszystko przechodzi. Dla mnie mimo, że byłam zgarbiona spacer był cudowny... świeże powietrze, Wrocław, mój synuś obok z mężem Cudo. Po tygodniu po zdjęciu szwów spacerowaliśmy sobie już po rynku. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Posiadywałam na ławeczkach, chodziłam chwilkę i znów odpoczywałam a potem do domciu

Cytat:
hej babeczki
Nie dobry Narty to takie ruchy rąk, które będą Cię bardzo bolały i będą obciążać mięsień.
Stary 2013-10-04, 12:43   #2294
agataka1979
Rozeznanie

mm to może w tym roku odpuszczę na rzecz grzania tylka na plazy
po jaki czasie można już być aktywnym,,silownia sporty itp.?
agataka1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:02   #2295
_szczesliwa_
Raczkowanie

Lekarz da Ci zalecenia ale najbezpieczniej zacząć aktywnosć fizyczną po 3 miesiącach.
Ja już zaczęłam, jeżdżę na rowerku codziennie, ćwiczę jakieś delikatne ćwiczenia fitnessowe na ręce, barki i plecy a nogi normalnie ciężarami.
Klatkę narazie odpuszczam i wolne ciężary na ręce też. Boje się. Po pół roku zacznę bo to jednak kilkanaście-dziesiąt kilo :P

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Dziewczyny trochę poza tematem ale, czy któraś miała robioną depilację laserową? Jakie opinie?
Bo ja idę do swojego Dr do kliniki na laser bikini

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 13:27   #2296
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carmen2206 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny jestem tu nowa mam pytanie ponieważ będę miała w grudniu operacje u doktora A.K w Kołobrzegu i powiedziano mi ,że tam będę miała podaną narkozę dożylnie czy któraś z Was tez tak miała ponoć jest ona bardziej bezpieczna a co Wy o tym sądzicie
Pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny na forum.

Oj,to musisz to z nami zostać na forum,bo w wyliczance nie ma nikogo na grudzień

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Elminio Pokaż wiadomość
Czy to na pewno Ty Ilona pisałaś??? byłam pewna, że to tylko moje zdanie i mój post...

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Elminio, chyba Ilonka zacytowala Ciebie, dodala cos od siebie a kolejna osoba kasujac czesc tekstu zrobila taki skrot, ze wyszlo jak by to byly slowa Ilony
A ja myślę,ze tu chodzi o podobne podejście do sprawy

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Elminio Pokaż wiadomość
Amorcio kochana chcesz załagodzić sytuację , niepotrzebnie , to na 100% Ilona pisała, ale tak jakby moje myśli...
Ooo,własnie
Stary 2013-10-04, 13:31   #2297
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _szczesliwa_;43123971

[/COLOR
Dziewczyny trochę poza tematem ale, czy któraś miała robioną depilację laserową? Jakie opinie?
napisalam priva

Ilonka tak to jest jak czyta sie niedokladnie to co ktos pisze

Edytowane przez Amorcio
Czas edycji: 2013-10-04 o 13:33
Stary 2013-10-04, 13:35   #2298
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
hej babeczki
Ja jak miałam mieć pierwszy termin na 02 stycznia w tym roku,a potem wyjazd na 2 tygodnie 27kwietnia to nie chciałam ryzykowac,bo to tez byl taki bardziej ekstremalny wyjazd i wolalam byc calkowiecie sprawna a tak to moze by cos sie dzialo itp....ale ktoras byla tu chyba tak krotko na nartach po operacji-belseno albo jooasi
Stary 2013-10-04, 13:43   #2299
Carmen2206
Raczkowanie

Znam dokładna datę jest to 12 grudzien

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Zastanawia mnie jeszcze jedno ponieważ mam schorzenie kręgosłupa i zawsze rano mam zdretwiałe dłonie spowodowane jest to uciskiem wiec czy takie sprawy maja sie jakoś do operacji czy nie
Carmen2206 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 14:37   #2300
Matti
Zadomowienie

Cytat:
Znam dokładna datę jest to 12 grudzien

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Zastanawia mnie jeszcze jedno ponieważ mam schorzenie kręgosłupa i zawsze rano mam zdretwiałe dłonie spowodowane jest to uciskiem wiec czy takie sprawy maja sie jakoś do operacji czy nie

Takie rzeczy trzeba zawsze zgłaszać lekarzowi. A masz jakieś zaświadczenie czy cokolwiek, co mówi że takie schorzenie jest?

Stary 2013-10-04, 14:55   #2301
Paula_32
Raczkowanie

Cytat:
Kochana, ja miałam wiele wyników mocno nie w normie a krwinki białe miałam na poziomie nie całe 2,5. Chodziłam dłuższy czas do hematologa, szukać przyczyny która sie nie znalazła. Radzę zacząć brać wit B6, kwas foliowy i Falvit. Po tym zestawie wszystko wróciło do normy.
Dzięki Matti, zadzwoniłam właśnie do tz żeby kupił kwas foliowy, przestraszył się, że w ciąży jestem.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Ale zazdroszczę. My jak gdzieś jedziemy, albo lecimy to jak wycieczka zorganizowana.
Paula_32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 15:01   #2302
Matti
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Matti, zadzwoniłam właśnie do tz żeby kupił kwas foliowy, przestraszył się, że w ciąży jestem.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Ale zazdroszczę. My jak gdzieś jedziemy, albo lecimy to jak wycieczka zorganizowana.
u mnie ostatnio wszystko na spontanie tak najlepiej, pod warunkiem że ma się taką możliwośc

Stary 2013-10-04, 15:08   #2303
Paula_32
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _szczesliwa_ Pokaż wiadomość
Lekarz da Ci zalecenia ale najbezpieczniej zacząć aktywnosć fizyczną po 3 miesiącach.
Ja już zaczęłam, jeżdżę na rowerku codziennie, ćwiczę jakieś delikatne ćwiczenia fitnessowe na ręce, barki i plecy a nogi normalnie ciężarami.
Klatkę narazie odpuszczam i wolne ciężary na ręce też. Boje się. Po pół roku zacznę bo to jednak kilkanaście-dziesiąt kilo :P

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Mi dr powiedział, że wie, że żelastwo będzie mnie ciągnęło dlatego po miesiącu będę mogła zacząć ćwiczyć. Oczywiście mam zacząć od obciążeń połowę mniejszych.

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
u mnie ostatnio wszystko na spontanie tak najlepiej, pod warunkiem że ma się taką możliwośc
Ano właśnie, z 3 dzieci zapomina się, że jest takie słowo spontan
Paula_32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 16:39   #2304
Carmen2206
Raczkowanie

Cytat:
Takie rzeczy trzeba zawsze zgłaszać lekarzowi. A masz jakieś zaświadczenie czy cokolwiek, co mówi że takie schorzenie jest?
Tak mam rezonans i chodzę do neurologa rozmawiałam z pielęgniarka powiedziała ,ze nie widzi przeciwskazan ,powiedziała rownież żeby powiedzieć o tym lekarzowi anestezjologowi aby po operacji dostać większa dawkę przeciwbólowych gdyby była taka potrzeba ponieważ ból kręgosłupa nasila sie po operacji.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Tak mam rezonans i chodzę do neurologa rozmawiałam z pielęgniarka powiedziała ,ze nie widzi przeciwskazan ,powiedziała rownież żeby powiedzieć o tym lekarzowi anestezjologowi aby po operacji dostać większa dawkę przeciwbólowych gdyby była taka potrzeba ponieważ ból kręgosłupa nasila sie po operacji.

Nie widzi pyzeciwskazan do zabiegu.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:

Nie widzi przeciwskazan do zabiegu.
Carmen2206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 16:51   #2305
Amorcio
Wtajemniczenie

Carmen, ja mam powazne schorzenie kregoslupa szyjnego, rece mi cierpna, deretwieja gdy np wiecej prac domowych wykonam z tego powodu balam sie tego spania na polsiedzaco po operacji ale tak dobrze maz mi poduszki ukladal, ze nic nie czulam , mam troche przykurczu i nie wykonam teraz pelnych ruchow glowa ale bolu nie ma i juz od chyba 4nocy sypiam na plasko na mojej kochane podusi z pianki termoelastycznej ktora niweluje napiecia
Stary 2013-10-04, 19:47   #2306
kasikkk87
Zadomowienie

[QUOTE=Star90;43114437

Dziewczyny czy dwa trzy dni po operacji dalyscie rade wyjsc z domu?[/QUOTE]

dla mnie przejscie z kliniki do pensjonatu dwa ,trzy dni po bylo wyczynem a bylo to bardzo blisko)
potem robilam podchody do sklepu na 4 ,5 ,6 dzien cycki tak piekly ze co chwile sie zatzrymywalam dopiero po 9 dniach wycgodzilam normalnie z domu ale ja to taki ciezki przypadek no i operacje mialam pod dwa miesnei a tu ponoc wiekszy bol jest

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez aniolek199007 Pokaż wiadomość
Tysiaczku chociaż ty mi napisz jak po operacji było z podtarciem się...głupie pytanie ale należy do codziennych zwyczajów
bardziej problem byl z zalozeniem majtek

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Dziewczyny proszę napiszcie jak to jest po operacji czy są problemy z oddychaniem czy można ten bol z jakimś innym porównać
ja sie bardzo matrwilam o problemy z oddychaniem czy wymiotowaniem ale dobrze sie czulam nic takiego nie bylo pozostal tylko bol cyckow i plecow

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

[QUOTE=Star90;43118827]No kurcze ja tez jeszcze nie wierze

uwierzysz jak sie znajdziesz na stole ja sie strasznie trzeslam nie z zimna a z emocji i w ogole ze podjelam taka decyzje takie uczucia nie do opisania strach i ekscytacja plus niedowierzanie heheh

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
słuzbowo?? czy takie podroze sobie urzadzasz?

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez _szczesliwa_ Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dziewczyny trochę poza tematem ale, czy któraś miała robioną depilację laserową? Jakie opinie?
daj znac czy bardzo bolitez o tym myslalam tylko trzeba znalezc na to czas

Amorcio TY chyba robilas zdradz wiecej cene ilosc zabiegow,bol i czy efekt sie utrzymuje
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 20:31   #2307
kapetki
Raczkowanie

Cytat:
Matti ja w następny poniedziałek lecę do Londynu a ty kiedy?
Stary 2013-10-04, 20:39   #2308
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Kapetki jak tam Twoje cycorki?
Stary 2013-10-04, 20:45   #2309
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]
Ano właśnie, z 3 dzieci zapomina się, że jest takie słowo spontan
Oj tak,tak-zgadzam się z tym w pełni,choć jak gdzieś jadę sama z tż to potem wszystko jest raczej na spontanie

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Carmen, ja mam powazne schorzenie kregoslupa szyjnego, rece mi cierpna, deretwieja gdy np wiecej prac domowych wykonam z tego powodu balam sie tego spania na polsiedzaco po operacji ale tak dobrze maz mi poduszki ukladal, ze nic nie czulam , mam troche przykurczu i nie wykonam teraz pelnych ruchow glowa ale bolu nie ma i juz od chyba 4nocy sypiam na plasko na mojej kochane podusi z pianki termoelastycznej ktora niweluje napiecia

Amorcio,a co to za cud-poduszka?!
Podaj jakiegoś linka czy namiary na to???
Stary 2013-10-04, 21:00   #2310
Amorcio
Wtajemniczenie

Ilonka, kazda poduszka z pianki termoelastycznej niweluje napiecia, powinna byc wyzsza pod szyja, nizsza pod glowa. Ja kupilam w Jysku i kocham moja podusie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości