Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 12:00   #2491
ilkas
BAN stały

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak bylo u mnie, bo ja bylam w takiej sytuacji, ze musialam siedziec normalnie i biegac zaraz po porodzie, wiec nie jestem dobrym przykladem i w sumie nie pamietam. Pamietam tylko ze maz mi kupil podpaski always i mi niezle tylek od nich odparzylo, bolalo wszystko sto razy bardziej, pozniej mi przywiozl belle i od razu sie poprawilo.
Ja też na bellach jechałam wtedy

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Ja właśnie chce zrobić piankę taką szybką z malinami. Przygotowuję dwie galaretki z polowy wody (tzn sypie do garnka 2 galaretki i zalewam to 0,5l wody), mieszam az do rozpuszczenia i odkladam. Jak troche wystygnie to przygotowuje dwie smietany sniezki na mleku wg przepisu na opakowaniu. wszystko mieszam mikserem, do tego dodaje malinki (dużo). Na okragles blaszce ukladam biszkopty, to zalewam powyzsza mieszanka i odstawiam do lodowki do zastygniecia (troche to trwa). W miedzyczasie przygotowuje sobie galaretke na wierzch, tzn 2 galaretki w innym kolorze niz do pianki (bedzie ladniej ) ale to juz zalewam normalnie 1l wody tak jak na opakowaniu napisane. Jak pianka zastygnie a galaretka lekko stezeje to wylewam galaretke na pianke i zostawiam do zastygniecia. Ciasto bedzie gotowe do zjedzenia jak wszystko zastygnie, wiec to akurat troche dluzszy proces, pare godzin na pewno. Pod galaretke na gore tez mozna ulozyc owoce jakies (czesto robilismy mieszane np maliny, borowki, porzeczki, pieknie to wtedy wyglada) to jest chyba najprostsze ciasto jakie znam
yhmy...trochę mi to brzmi skomplikowanie Ale ja nie jestem obeznana w pieczeniu niestety A miksujesz to z tymi malinami tak?
Problem mam taki, że nie mam miksera. Mam takie urządzenie co się zwie termomiks..więc może tam mi się uda ubić tą śnieżkę (bo tylko o to mi chodzi, bo miksować to to miksuje )
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:01   #2492
Nikii89
Zakorzenienie

Seleniti faceci z reguły są mało wylewni, ja wiem że TŻ się cieszy z ciąży choć tego nie okazuje, wiem że przeżywa/ł to jak trafiłam do szpitala i groził mi zabieg choć nic nie powiedział. Czasem się o to złoszczę , bo chciałabym aby mi mówił o swoich uczuciach, no ale taka natura faceta.
Co do ślubu to jestem przeciwniczką brania ślubu ze względu na dziecko. A co do Twojej mamy to może trzeba trochę ostrzej "na razie ślubu nie będzie, bo chcę być pewna TŻ, a jak dalej będziesz wiercić mi dziurę w brzuchu to przestanę tu przyjeżdżać/ przychodzić"
Jeśli chodzi o powiadomienie teściów o dziecku , to daj mu czas , aby zdobył się na odwagę.
Swoją drogą to ja jestem też za tym aby informować o takich rzeczach wspólnie. No ale u Ciebie inna sytuacja.
Ja wiem że mój kuzyn z tym że młody 20l dziewczyna jeszcze młodsza wpadli i on się bał powiedzieć swoim rodzicom i w 4mc to ta dziewczyna sama powiedziała jego rodzicom o tym, no ale za takim rozwiązaniem nie jestem też.
Stary 2013-10-04, 12:02   #2493
kasiab91
Zakorzenienie

kasian - proste i pyszne ciacho

Zgadzam się z dziewczynami w 100% najpierw poród, a później dziecko. Ślub wcale nie jest prostą sprawą i troszkę przy tym trzeba się nabiegac i nastresowac. A teraz jak wiemy najważniejsze jest Bobo A później można sobie zorganizowac ślub i chrzciny w jednym dniu. Piekna uroczystośc. Mój chrześniak tak był chrzczony. Świetnie to wygląda, najpierw rodzice skladają przysięgę, a później podchodzą chrzestni z dzieckiem i odbywa się ślub.

Muszę posprzątac

A tak w ogóle jutro zaczynam szkołę, mam pierwszy zjazd, ale nie chce mi się... Chyba wezmę dziekankę... Nie wysiedzę na zajęciach z tymi moimi bólami.
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:02   #2494
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
oo, to chyba jak na CC faktycznie szybko

Dobra kochane moje. Poproszę o przepis na ciasto. Jakieś łatwe, sprawdzone, co bym mogła jutro zrobić jednocześnie zajmując się Emilką plisss
Ten przepis dostałam od kumpla mamy, jak spóbowałam tego ciacha marchewkowego p pycha!

CIACHO MARCHEWKOWE: 1,5 szklanki oleju, 4 jajka, 2 szklanki drobno utartej marchewki, 2 szklanki mąki, 1,5 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, szczypta soli + garść rodzynek/fig/orzechów/moreli
Jaja utrzeć na puszystą masę, dodawać stopniowo mąkę i olej. Na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i rodzynki.
Piec w temp 180 stopni ok 60 min.
Można go jeszcze przełożyć powidłami śliwkowymi i polać polewą czekoladową

====

Mi tylko ta soda przeszkadza, ale ciacho pyszne

Ja jednak idę wcześniej z pracy, bo nie dam rady...

Seleniti
, sytuacja mało komfortowa Współczuje! Popieram Twoją decyzję, że chcesz ze ślubem poczekać. 7 miesięcy to za mało na podjęcie decyzji o ślubie, bo to faktycznie decyzja na całe życie. Zapytam jeszcze, a mieszkacie ze sobą? - to według mnie bardzo ważne
Chłopakowi daj czas na poinformowanie rodziców - widocznie nie jest na to gotowy. A Ty dbaj o siebie i dzidzię, bo to jest teraz najważniejsze.

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-10-04 o 12:25
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:02   #2495
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest mi dziś tak niedobrze, że chyba się przewrócę...ledwo siedzę, a nie mam już urlopu, żeby się zwolnić Jestem głodna, a na jedzenie patrzeć nie mogę - nowa przypadłość Odliczam już do 16:00. Jeszcze na 16:45 z młodym do lekarza idziemy, bo ciągle kaszle i cieknie Mu z nosa Już alergie zaczynam podejrzewać (grzyby?), bo nic Mu nie przechodzi, a wszystko czyste i gardło blade
Magdi ja moze mam slabe mdlosci ale rano owszem - ne moge patrzec na jedzenie podobnie jak ty. pomaga mi to kiedy pomysle na co z dostepnych rzeczy ewentualnie moglabym miec ochote i jakos skubne to i potem jest lepiej by za chwile zjesc wiecej - sprobuj choc pierwszy kes na zachete np z herbatką albo z czymś czym lubisz popijać.

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
No i na śniadanie wciągnęłam zielonego ogórka tak mi się go chciało, że mąż musiał kupowac, że tak powiem "na gwałt"
hehehe no to pieknie - ja jeszcze nie mialam piekielnej zachcianki "na już" i na szczescie dla mojego męża fajnie ze twoj popedzil i ze usluguje heheeh

seleniti zgadzam sie w pelni z tym co powiedziala zamyslona i podpisuje sie pod tym - jestem niemal pewna ze to wlasnie o to chodzi tylko ona ujęła to lepiej co do tekstu twojej mamy - hehe ja mysle, ze to nie tyle jest jej tok myslenia, tylko argument ktory mysli, ze do ciebie przemówi bo niestety ale nasi rodzice w wiekszosci jeszcze są z tych czasow, kiedy z powodu dziecka slub pralo sie "na gwałt" . widzę, że wiesz czego chcesz , i skoro podjelas decyzje ze po urodzeniu dziecka o ile bedzie wam się układać to o nim pomyślicie , to ja trzymam kciuki, bardzo mnie to cieszy ze masz sprecyzowaną tą ważną kwestię i tego się trzymaj. To jest duży krok do przodu i wydaje mi się że już nie ma co się śpieszyć z mowieniem jego rodzicom, jesli tż nie potrafi ogarnąć tematu - to kiedys jak zapytaja czemu to nie ukrywaj jak mowilam - zartem powiesz ze syn się nie kwapił i będzie jasna sprawa a ty będziesz miala spokojne sumienie - w koncu i tak sie dowiedza a powod jego opieszałości już chyba jest dość oczywisty wiec nie ciśnij go. Pewnie jest Ci przykro z jednej strony z tego powodu ale to jest do przełknięcia, no i męczy Cię nacisk rodziny ale to tez minie nie obejrzysz się a bejbik będzie z Wami, a wtedy wszyscy zobaczą że to wszystko było najmniej ważne buziak
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:11   #2496
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
No to widzę, że podobnie jak moja, ba ja jestem pewna, że ona już wie, po ślubie jestem 2 lata i nigdy mnie nie pytała o ciąże a w tym miesiącu już z 6 razy a najlepsze, że nawet zakupów ostatnio mi nie pozwoliła nieść
Mimo wszystko mamy mają ten 6 zmysł , widzą więcej niż nam się wydaje

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:13   #2497
paulka0212
Wtajemniczenie

Wróciłam
Obiadek na dziś zaplanowany, pierś z kurczaka, ziemniaczki i brukselka

Czeka mnie jeszcze dziś o 18 dentysta a potem zakupy w auchanie

U mnie jedyne objawy ciąży to brak @, ból piersi i raz jeden jedyny nudności

Tęskniłam za Wami

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 12:17   #2498
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

namiętnie wklejałam Wasze przepisy do painta bo musze przyznać że zafacynowało mnie to ciasto marchewkowe, rafaello uwielbiam ale jako ciasto jeszcze nie próbowałam, a malinkowe KASIANKA to powiem szczerze ty za kazdym razem masz ten sam smak co ja - maliny pochłaniałabym kilkogramami, i jesli tylko uda mi sie je kupić to na pewno zrobię tą piankę!
Stary 2013-10-04, 12:23   #2499
Seleniti
Zadomowienie

Dzięki Wam Wszystkim za odpowiedzi lepiej mi trochę, a gdyby on mówił mi więcej, to też łatwiej by mi było to zrozumieć, no cóż pozostaje mi tylko cierpliwie czekać na dalszy rozwój wydarzeń Jeszcze raz dziękuję , bo pomogłyście mi inaczej spojrzeć na tę całą sprawę

Z tą gadaniną o ślubie to ja się nie dam, będę trzymać się swoich przekonań, niech zostanie jak jest, bo przecież gdyby nam nie wyszło nie tylko cierpiałabym ja, ale dzidzia w tej całej sytuacji byłaby najbardziej pokrzywdzona, a ja chcę swojemu dziecku zapewnić szczęśliwe i spokojne życie, jakiego ja nie miałam

Cytat:

Selenity
, sytuacja mało komfortowa Współczuje! Popieram Twoją decyzję, że chcesz ze ślubem poczekać. 7 miesięcy to za mało na podjęcie decyzji o ślubie, bo to faktycznie decyzja na całe życie. Zapytam jeszcze, a mieszkacie ze sobą? - to według mnie bardzo ważne
Chłopakowi daj czas na poinformowanie rodziców - widocznie nie jest na to gotowy. A Ty dbaj o siebie i dzidzię, bo to jest teraz najważniejsze.
Nie, nie mieszkamy, ale już była rozmowa na ten temat i jak na razie jest to mniej więcej w naszych planach, a co z nich wyjdzie to się okaże

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:25   #2500
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
namiętnie wklejałam Wasze przepisy do painta bo musze przyznać że zafacynowało mnie to ciasto marchewkowe, rafaello uwielbiam ale jako ciasto jeszcze nie próbowałam, a malinkowe KASIANKA to powiem szczerze ty za kazdym razem masz ten sam smak co ja - maliny pochłaniałabym kilkogramami, i jesli tylko uda mi sie je kupić to na pewno zrobię tą piankę!
A ja się teraz właśnie nie mogę zdecydować Dziękuję dziewczyny za przepisy
Stary 2013-10-04, 12:25   #2501
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Ale smaka narobilyscie, u nas dzis zwykle placki ziemniaczane z sosem smietanowo koperkowym.
Ale to dopiero wieczorowa pora, jak TZ wroci z pracy.

Co do wieku, jak ktoras z Was poruszyla, ja bede za 3 miesiace miec 34! I to moja pierwsza ciaza. O!
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:27   #2502
kasiab91
Zakorzenienie

A ja piec nie lubię Za to lubię gotowac różne rzeczy. Ale przyznam, że od kiedy jestem w ciąży mam lenia na gotowanie. A ja na obiad mam dziś rybkę frostę ziemniaczki i surówkę z kiszonej kapustki
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-04, 12:27   #2503
Nikii89
Zakorzenienie

Mój syn już od godziny śpi więc i ja idę na drzemkę
Stary 2013-10-04, 12:28   #2504
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Uff, bo myślałam że jakąś kosmitką jestem zachodząc w ciążę po 30.
Ja mam równo 30.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-04, 12:33   #2505
kasiab91
Zakorzenienie

sylwia - placki są pysznościowe Ja często robię z sosem z pieczarkami i śmietanką, albo takim sosikiem z pomidorami, ogórkiem korniszonem, cebulką i kiełbaską. Niebo
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-04, 12:35   #2506
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
słodkich snów

Ja jeszcze chwilę popracuję na kompie i biorę się za sprzątanie pokoju. Odkurzanki, kurze, podłogi..i te sprawy
Stary 2013-10-04, 12:37   #2507
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
A ja piec nie lubię Za to lubię gotowac różne rzeczy. Ale przyznam, że od kiedy jestem w ciąży mam lenia na gotowanie. A ja na obiad mam dziś rybkę frostę ziemniaczki i surówkę z kiszonej kapustki
eee ja na kapuchę kiszoną to mam ochotę sporą i dzisiaj bede podjadac solo

Cytat:
idz idz, korzystaj milych snow!
Stary 2013-10-04, 12:38   #2508
ilkas
BAN stały

Cytat:
sylwia - placki są pysznościowe Ja często robię z sosem z pieczarkami i śmietanką, albo takim sosikiem z pomidorami, ogórkiem korniszonem, cebulką i kiełbaską. Niebo
O matko..litości Znowu się cała obśliniłam
Ja dzisiaj mam obiad z głowy, bo małż zaprosił mnie na obiad do restauracji
Stary 2013-10-04, 12:38   #2509
kasiab91
Zakorzenienie

ilkas - ja to planuję od rana ale jakoś zebrac się nie mogę do tego... Póki co na dywanie stoją dwa odkurzacze i jak przechodzę to je omijam łukiem szerokim

Dobrze masz z Tż mój tylko dzwoni i pyta co dziś na obiad, a żeby zaprosic to ciężko...
MAMA- 03.05.2014

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2013-10-04 o 12:40

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 12:38   #2510
paulka0212
Wtajemniczenie

Nie ważne ile macie, ważne na ile się czujecie o

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:06   #2511
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Nie ważne ile macie, ważne na ile się czujecie o
No ja to się na 40. czuję.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:12   #2512
agus7ia
Raczkowanie

dziewczyny jesli chodzi o ciasto raffaello to polecalabym przepis bez jajek, zwlaszcza jak ma je jesc rowniez przyszla mamusia
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:30   #2513
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny blagam was o rade... Trzeci dzien mam taki potworny bol glowy, wczorsj bylo troche lzej ale wieczorem, w nocy, przez sen i teraz tak mnie .....boli ze juz nie daje rady. Probowalam przeczekac bez tabsow ale chyba nie minie. Oprocz paracetamolu macie jakies rady na migrene? Franca w ciazy mi sie przyplatala;(

kochana ja mialam na przelomie I i II trymestru w pierwszej ciazy straszne bole glowy, niestety oprocz paracetamolu to tylko zacisnac zeby zostaje, minelo po okolo 2 tyg, teraz tez mi sie zaczyna cmic, wiec wiem co czujesz, wytrwalosci zycze

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Witam się z rana
Dzisiaj sobie trochę pospałam..mała buszowała po podłodze a ja kimałam

Ooo to już nas jest kilka Ja mam B Rh- mój mąż ma rh+, no i Emilka ma po tacie też + Także, też dostałam zastrzyk. Przejmujecie się tym jakoś? Bo ja tak właśnie ostatnio o tym zaczęłam myśleć. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

to ja tak samo

Taaa, mi też dziewczyny narobiły ochoty i też wczoraj miałam na obiad Tyle, że mi było normalnie dane zjeść na szczęście

A co do klubu, maila czy fb to ja jestem za Co uzgodnicie tak będzie dobrze, bo mi to wszystko jedno w jakiej to będzie formie
W sumie to nie jestem pod opieka lekarza, ktory wie o tym, ze dostalam immunoglobuline i licze na to, ze wie co robic dalej, staram sie nie wymyslac sobie problemow

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:31   #2514
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
A jak drugie dziecko się rodzi z rh- to już się zastrzyku nie dostaje?
W sumie to tego nie wiem... Jednak wolałabym dostać wrazie jakby jakieś 3 przypadkiem kiedyś sie trafiło

Cytat:
Ja uważam, że na klub nie jest za wcześnie. Zobaczycie, że są tematy, których nie będziecie chciały tutaj poruszać. To jednak publiczne miejsce i wierzcie mi, bezpieczniej pewne tematy nie poruszać w tym miejscu Takie podejście mam też do zdjęć Za chwilę będziemy pokazywać brzuszki i raczej (przynajmniej ja) nie będę chciała, żeby był wystawiony publicznie Dopisywanie do klubu stanie się rzeczą naturalną dla nowych, udzielających się Mamuś Tak samo, jak 'wypisanie' z tego klubu - wiem z doświadczenia z pierwszego klubu
Ja popieram klub ale jak się zamknie okres oczekiwania na czerwcówki, tak żeby było sprawiedliwie no

Cytat:
madziula- tak wczoraj wieczorem wyczytałam na temat tego cc. Mąż nie jest zachwycony, a ja wręcz przerażona cewnikiem Ale póki co nie myślę o tym.
Ja podczas sn byłam cewnikowana bo kurcze wczesniej do wc nie zdązyłam, a mówiłam im że mam pełen pęcherz i on utrudniał poród. Nie bolało ale wiesz jak porówać cewnikowanie do bólu skurczy to co tu gadać :p

Cytat:
Ale nadal będziemy pisać tutaj W klubie można poruszać tylko 'wyjątkowe', prywatne tematy To jest moje zdanie, ale jeśli uznacie, że klub jest zbędny to zawsze go można usunąć
Nie uważam że zbędny, tylko za chwilkę, jak wszytskie tu bedziemy. Żeby nowe dziewczyny nie czuły się poza tematem.

Cytat:
Dobra kochane moje. Poproszę o przepis na ciasto. Jakieś łatwe, sprawdzone, co bym mogła jutro zrobić jednocześnie zajmując się Emilką plisss
Ja dziś robiłam na szybko babkę piaskową, robi sie 10 min, piecze 40

Cytat:
A tak w ogóle jutro zaczynam szkołę, mam pierwszy zjazd, ale nie chce mi się... Chyba wezmę dziekankę... Nie wysiedzę na zajęciach z tymi moimi bólami.
Powodzenia w szkole

Cytat:
Ja mojego usypiam już półtorej, nie mam w domu wózka i idzie jak... no wiadomo :p

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:37   #2515
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Ja też na bellach jechałam wtedy

yhmy...trochę mi to brzmi skomplikowanie Ale ja nie jestem obeznana w pieczeniu niestety A miksujesz to z tymi malinami tak?
Problem mam taki, że nie mam miksera. Mam takie urządzenie co się zwie termomiks..więc może tam mi się uda ubić tą śnieżkę (bo tylko o to mi chodzi, bo miksować to to miksuje )

Tzn malin juz nie miksuje, one maja byc w calosci. Miksuje tylko sniezke z mlekiem

Cytat:
Ja tez kocham maliny, udalo mi sie wlasnie dostac takze popoludniu sie zabiore za pianke iutro Wam moge zdjecie wkleic :p

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:40   #2516
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

A ciacho, bo jutro ma nas odwiedzić Olisia koleżanka z porodówki Dzieciaczki są z jednego dnia, póki nam się uda próbujemy podtrzymać znajomość

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:53   #2517
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Ja popieram klub ale jak się zamknie okres oczekiwania na czerwcówki, tak żeby było sprawiedliwie no
Nie uważam że zbędny, tylko za chwilkę, jak wszytskie tu bedziemy. Żeby nowe dziewczyny nie czuły się poza tematem.
Dla mnie nie ma problemu - mogę klub usunąć i można utworzyć go 'później' Padały różne propozycje, zaproponowałam założenie klubu, jeśli faktycznie jest za wcześnie to ja nie widzę żadnego problemu z jego usunięciem
Jeśli jesteście za usunięciem to dajcie znać

Ilkas, zazdroszczę posiadania termomiksu Choruję na to urządzenie, ale cena, jak i brak miejsca w kuchni mnie trochę blokuje

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-10-04 o 13:54
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:59   #2518
Nikii89
Zakorzenienie

Nawet nie pospałam , bo o dziwo jak nigdy chodziłam co 20min do WC :/

Magdii jak jest klub to po co go usuwać po prostu można go "zamrozić" do czasu aż będą wszystkie kobity i wątek mam maj-czerwiec będzie zamknięty
Stary 2013-10-04, 14:04   #2519
jojla
Zakorzenienie

Ostatnie dwa dni zdazylam tylko nadrabiac watek, na odpisywanie na biezaco nie bylo juz szans - tak szybko przybywa postow

W srode mialam usg - dzidzius ma 5.8mm i widzialam serduszko nastepna wizyta 23.10.

Wszystkie dzieciaczki z usg piekne!

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 14:05   #2520
Gosiiaczek
Raczkowanie

Hej mamuski jetescie niemozliwe tyle piszecie
Napisze tak w skrócie tez ma 29 lat zawsze mowielam ze w tym wieku bede miala dzidziusia hhiii
A powiem wam w sekrecie ze 24 pazdziernika biore cywilny , byl zaplanowany od lipca zrobilismy to dla siebie a rodzicow postawilismy przed faktem poprostu dostalinzaproszenia i tyle jak byla juz ustalona data cywilnego to stwierdzilismy to zaczniemy pracowac nad dzidziusiem i tak ptzywiozlam sobie pamiatke z wakacji hhhaaa bo udłało sie za pierwszym razem pierwszy raz udalo sie mi cos za pierwszym razem bo tak zawsze pod gorke ..... ale jestem szczesliwa bo wszystko zorganizowalismy i zaplanowalismy sami .... bo czasem wiemy jacy sa rodzice ........ wiec jestem przyszła żonką i mamuską♡ ....... a co do obiadku ja dzisaj robie makaron z szpinakiem ummmmm i mysle o ciastkach francuskich z jabłuszkiem i cynamonem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości