|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
...ach kurcze, zapomniałam się pochwalić, że wczoraj z wieczora u mojej córy w paszczy pojawiły się dwa całkiem nowiuśkie zęby! Wreszcie
Teraz już mamy cztery.A dla chętnych w albumie kilka nowych fotosów bo dawno się nie pokazywałyśmy
|
|
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Aaa no i goomisia, musso i Ta'i - śliczne są te Wasze dzieciaczki
|
#4953 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mogęęę ile ona ma włosów! I jak się szczerzy Aż tżtowi pokazałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A Ewka dalej tylko się giba. Już ponad miesiąc Prędzej chyba zacznie chodzić ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Nie mam pojęcia. Zapłacę każde pieniądze żeby ze mnie to dziadostwo wreszcie zabrali ![]() Sugerujesz, że ja powinnam? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
ja zapytałam za ile i mi powiedziano, że ta przyjemność będzie mnie kosztować ok 400zł za zęba! a mam wszystkie do wyrwania! dziady miejsca nie mają i mi zgryz wykrzywiać zaczynają ; /
a przy okazji zbankrutuję przez nie |
|
|
|
#4955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio rwałam ze 2 lata temu, może ciut wcześniej i płaciłam chyba 150-200. Teraz może być drożej bo raz, że to jakiś czas temu a dwa, że pewnie mi ten ząb pęknie podczas wyrywania, bo jest już tak popsuty Laski proszę pisać propozycje tytułu wątku bo z rana trzeba będzie pewnie zakładać ![]() Ja nic nowego nie wymyśliłam, jedyna propozycja "dzień za dniem mija roczek czas postawić pierwszy kroczek". Mussowej propozycji nie pamiętam. Więcej propozycji nie było więc proszę ruszyć łepetynkami. A ja idę spać
|
|
|
|
|
#4956 |
|
Raczkowanie
|
"Mamo kup mi ciepłe butki, bo do roczku kilka kroczków"
|
|
|
|
#4957 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super Cytat:
Cytat:
![]() Ale mam nadzieję, że z tym bidonem też pójdzie. Może włożę zwykłą słomkę. Przystojniak i jak pomaga mamusi w sprzątaniu ![]() Cytat:
za zęby. My też czterozębne ![]() Śliczne dziewczyny
|
||||
|
|
|
#4958 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie stac mnieza raczkowanie ![]() ![]() Cytat:
![]() chociaz jak karmisz to podejrzewam,ze nadal Ci hormony szaleja ![]() Cytat:
taka prace to ja tez bym chciala ![]() Cytat:
![]() ![]() ślicznotka z niej ![]() Lena mi troszke przypomina mojegoTomka jak byl mlodszy Happy bardzo sie ciesze z wyniku usg a mnie plecy prawie juz nie bola kupilam sobie ten nowy tusz z Avonu ten co sie maluje z dolu rzesy bylam sceptyczna a jest naprawde super |
||||
|
|
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja rwałam w zeszłym roku jedną i nic nie płaciłam ![]() masz mój głos Witam ![]() Pokarało mnie i szczątkowa ciemieniucha Uli już nie jest szczątkowa ![]() Poza tym powiem Wam, że M ostatnio poczuł się w obowiązku do wstawania do Uli w nocy.Niestety jego remedium na wszelkie płacze Uli to wzięcie jej do naszego łóżka
|
|
#4960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pff... ![]() Cytat:
![]() heloł nic mi się nie chce
|
|
|
#4961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszlam do przychodni na NFZ, gdzie ma dyzury chirurg i on tylko zajmuje sie wyrywaniem ![]() chlop jak dąb, pociagnal i nawet nie poczulam ![]() a za drugiego dolnego zeba placilam wczesniej i babka dlutowala, rozciela za bardzo dziaslo, masakra chodzilam caly tydzien fioletowa i opuchnieta ![]() u nas krem z aa mama i ja na ciemieniuche pomogl, mimo, ze Mati miala wtedy strasznie geste wlosy to tak bylo u nas jak zaszlam w ciaze i chodzilam w nocy nieprzytomna po wstawaniu do Tomka, TZ zaczal chodzic i zabierac go do nas, Tomi tez sam przychodzil potem Tomi dostal duze wyrko i TZ zaczal tam zostawac na noc ![]() i stwierdzilam, ze gupia bylam ze caly rok go odkladalam bo i tak sam do nas przychodzil jesli Tz tam nie zostawal aaa zeby niedomowien nie bylo: nie uwazam ze ktos jest gupi jesli odklada swe dziecko do lozeczka!!!! ano mowilas ![]() mnie sie tytul musso podoba !!!!!!!!! Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-10-09 o 10:16 |
|
|
|
|
#4962 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
przystojniak
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wysłałam zaproszenie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Co do ciuszków to ja już 2 wory spakowałam i wywiozłam do rodziców żeby w piwnicy nie trzymać, bo tam wilgoć itp. Ale ostatnio sobie pomyślałam czy by tego nie sprzedać Bo w sumie drugiego dziecka mi się na razie nie chce i nie wiem czy mi się w ogóle zachce. A jakby w razie to kilka lat trzymać te rzeczy nie wiem czy jest sens. Poza tym większość mam typowo dziewczęcych, a więc jakby się trafił chłopak to też mi się większość nie przyda A tak to by było na bieżące wydatki dla młodej. Sama nie wiem
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tai Jan jak zwykle frzyre ma ekstra ![]() a mlodszy Jan taki malutki przy naszym ![]() widze, ze juz od malego tez wpajasz zasady domowe, znaczy sie faceci odkurzaja ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- myslicie, ze bardzo infantylny jest ten sweterek ? kobiecie prawie trzydziestoletniej wypada? http://allegro.pl/kobiecy-cieplutki-...591878089.html |
|
|
|
|
#4964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tez sobie kupie ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- o i sprzedawca z rzeszowa
|
|
#4965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4966 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też mnie kusi ale ja mam chyba na jakiś składnik w ich kosmetykach do oczu uczulenie, bo zawsze mnie oczy bolą po. Czy cień czy kredka czy tusz ![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio nie odkładam. I chyba dlatego mnie połamało ![]() Łaskawie by mi któraś przypomniała może ![]() Cytat:
![]() Przyszły rajstopki primarka z alle. Fajoskie! Tż miał kupić 2 trzypaki. Kupił jeden. Kurna zlecić coś facetowi
|
||||
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4968 | |
|
Zadomowienie
|
Hej!
U nas wreszcie w miare normalna nocka byla, bez wybudzania i takich tam.akcji Pospalismy do 10 ![]() Cytat:
![]() Mi sie bardzo podoba, a poza tym ty wygladasz raczej na prawie dwudziestoletnia Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj bidoku ![]() rozciągliwe materiały ![]()
|
|
|
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsza nocka z opuszczonym dnem za nami. Niefajnie się schyla :/ Na mnie się jakoś nie rozciągają Laski decydować się co z wątkiem. Na 12:45 mam lekarza także mogę przegapić jak będziecie pędzić to raz a dwa co z tytułem
|
|
|
|
|
#4971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
Założyłam https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post43191369
Się nie podoba to trudno Wieczorem powywalam nieobecnych z listy ciach ciach ciach ![]() Zmykam do lekarza, proszę kulturalnie po 5000 przerzucić się na nowy wąciszon
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Jan zajada winogrona, a ja piję kawę już spacer zaliczyliśmy okrutnie mi się nie chciało ale tak ciepło i takie słońce że trzeba skorzystać
|
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie piore koce
ladna pogoda to szybko wyschna potem obiadek i spacer do lasu z TZ, jesli da sie go wyciagnac |
|
|
|
#4975 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie, co do spacerów - nie wiem, kiedy z młodą najlepiej wychodzić. Wolałabym jakoś tak do południa, bo najcieplej, ale jakoś tak nijak mi pasuje. Bo ok. 8-8.30 wstaje, potem za jakieś 1,5-2 godz śniadanie i już robi się 10-11 i Mela idzie spać ok. 11.30. Budzi się ok. 13, zanim obiad zje to jest 14-14.30 i wtedy dopiero wychodzimy
Chciałabym wcześniej, ale nie mam gdzie tego wcisnąć. Chyba, że pójdziemy o 8.30 ale to trochę hardcore
|
#4976 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczna Cytat:
tatuś w pracy to synek pomaga ![]() Cytat:
![]() a co do ciuszków to jeśli się zdecyduję to raczej w przeciągu najbliższych lat pewnie bo póki co nie chciałabym rodzić w wieku 35 czy 37 lat ![]() Cytat:
10 tygodni młodszy wiesz, nie chcę żeby potem jakaś przyszła żona miała z nim problem ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() my teraz zazwyczaj 10-13 lub 13.30 - 16.00 łazimy zależy o której chce mi się ruszyć dupsko
|
|||||
|
|
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
mamy, które maja blogi dzieciowe, i wszystkie inne mamusie
zapraszam: http://mama-w-uk.blogspot.co.uk/2013...t-samosie.html pozdrowienia mama lipcowa |
|
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
moje były dzisiaj babcią na dworze, mi się nie chciało
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
tak z ciekawości znowu - sporo wasze dzieci owoców w ciągu dnia zjadają?
i jakie najczęściej? my wczoraj po jabłuszku chyba mieliśmy taką atrakcję że spodnie, body i Jan do kąpania
|
|
|
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Judka za patent z soczkiem
A tak przy okazji to w Biedronce w lodówkach jest pyszny taki świeżo wyciskany sok z jabłek z trawą cytrynową. ---- Ja też nie mogę się ogarnąć ze spacerami. Zresztą jakoś nie bardzo przywiązuję wagę do godzin w tej kwestii. Wychodzę jak się wyszykuję i Iza nie śpi. A jak czasem długo śpi, a ja chcę już wyjść, bo coś tam jest na rzeczy to ją budzę. Jak jest ładna pogoda to staram się wychodzić, ale jak bardzo mi się nie chce to sobie odpuszczam. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
A jeśli chodzi o ilość to taką gruszkę to potrafi zjeść całą - bez środka oczywiście, jabłko też - ale w zależności od rozmiaru, cały banan. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

Teraz już mamy cztery.

Aż tżtowi pokazałam 

ja poświęciłam pół godz na poszukiwania a Ta jeszcze marudzi 
Prędzej chyba zacznie chodzić 

nic mi się nie chce
Klaudia 16.10.2009

Całą drogę tam i z powrotem przespała, jak wróciliśmy to ją przebrałam, dostała balona i śpi dalej.

Chciałabym wcześniej, ale nie mam gdzie tego wcisnąć. Chyba, że pójdziemy o 8.30