|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
hello!
Gratulacje dla Angie ![]() zdrowia dla mamy i maluszka ![]() Cytat:
nie spotkałam się żeby którekolwiek z moich znajomych, zarówno w Polsce jak i tutaj miało problem z oliwą, więc nie wnikałam w tą nieszczęsną oliwe. ![]() na forach nawet nie patrzałam co kto mówi, dzisiaj pierwszy raz zerknęłam... Cytat:
hipp jest oparty na oleju słonecznikowym, który też jest jadalny. polecany od pierwszych dni życia, więc nie rozumiem. co do kosmetyków w PL i w UK, patrząc na składy z różnych półek cenowych, to nie widać różnicy. jej nie ma. a na to zwracam uwagę już od 7 lat. więc co nieco wiem. ciut lepsze? normy w PL bardziej restrykcyjne? gdzie? a z kąd takie info? wszystkie kosmetyki jakie miałam w ciągu ostatnich lat, estee lauder, loreal, givenchy, vichy, clairol, la roche posay, radoxy, olay, clarins, szampony, odżywki, żele pod prysznic wszelakiej maści, to to samo co w PL. kosmetyki niemowlęce, po ostatnim przeleceniu półek, to taki sam shit jak w PL naszpikowany parafiną, glikolem propylenowym i wszelakiej maści sulfates. marki takie jak huggiesy, johnsons and johnsons mają te same składy, jedyne co różni się pomiędzy krajami, to cena. wyjatek widoczny golym okiem to proszki i płyny do prania. w PL są bardzo niskiej jakości, w UK to samo co w Niemczech, wszystko bardziej skoncentrowane i nie chrzczone. przeliczenie, o ironio, po raz kolejny taniej wychodzi za granicą niż w PL. Cytat:
łażą jak święte krowy czasem, zero zastanawiania się nad tymi, co są wokoło. znajoma mi mówi, teraz to nic, z wózkiem dopiero zobacze jak fajnie się idzie główną ulicą po mieście ... nie moge się doczekać ![]() Cytat:
wredne małpy no .... szkoda mi jej, nawet nie potrafie sobie wyobrazić co czuje bidulka.
![]() |
#1832 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze masz troszkę czasu to może upolujesz jakieś ładne ubranko na wyjście. Też muszę o tym pomyśleć. Przepraszam, ale nie pomogę, bo mam zwykła gazowa kuchenkę. Ale co do garnków i patelni Tefal mogę polecić jak najbardziej, bo mam kilka i używam a nadal wyglądają jak nowe, trzeba tylko umiejętnie się z nimi obchodzić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja używam jak na razie kosmetyków z mydlarni, mydła Aleppo, oleju arganowego i mam trochę kosmetyków rosyjskich, krem do twarzy, piankę do mycia twarzy i inne takie, wszytsko pro natura i nie narzekam i dla maluszka też planję mycie mydłem Aleppo albo jeleniem i nie kupowanie drogich kosmetów w rossmanie jest fajny babydream ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Anka, w PL jest wyróżnienie na kosmetyki: od 1 dnia życia, po 1 miesiącu, po 4, po 6 i po 12. A nie na jedno kopyto. Poza tym dyskusję uważam za jałową. Jeśli dostałaś w sklepie czystą oliwę butelkowaną- super. Ja takową specjalnie zamawiam, abym mogła ją spożywać. Ma termin przydatności: 7 dni od otwarcia. Ale kto wie, może w UK nie potrzeba konserwantów przez Wasz klimat ![]() Poza tym: nie skończyłam technologii żywności, więc nie chcę więcej się wypowiadać. Jeśli takowy dyplom magisterski posiadasz, chętnie przeczytam Twoje opinie. Jeśli są z neta- daruj sobie. Googlować też potrafię. I jeszcze do tego filtrować info mi się zdarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
Koniec dobrego, lece sprzątać
![]() jak rybka coś napisze to dam znać ![]() ![]() nasturcja ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-09 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za uświadomienie dziewczyny. Znam określenie braDYkardia.
A ja bym chciała prosić o info o porzadnej suszarce na bieliznę. Takiej przenośnej do domu. Ja w ciągu kilku lat miałam juz 4 i wszystkie sie lamia/wyginaja. Teraz chce zainwestowac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1839 |
Zakorzenienie
|
ja lecę do uczennicy bo zaraz przyjdzie...
ale się objadłam :| masakra jakaś zeżarłam wielką miskę carbonary... |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
Nasturcja
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1841 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1842 |
Rozeznanie
|
Ah szkoda gadać, ona myślała że może wysłać dokumenty do 7 dni a okazało się że miały być wysłane 1 dnia miesiąca lub z tą datą. Ja mam własną działalność. Szkoda bo co innego jakbym mogła pracować a ja się i tak wyleguję od sierpnia bo mam zakaz chodzenia. Dobrze że choć teraz już dostanę i macierzyński też.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
Zakorzenienie
|
Angie gratuluję,
Motylek trzymam kciuki, zeby skorcze ucichły,
#1845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1846 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba najlepsza ![]()
![]() |
#1847 |
Wtajemniczenie
|
Dzidzia my mamy viledy, co prawda dopiero kilka miesięcy ale póki co się sprawdza.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wygońcie mnie stąd ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://kuchennecudajoanny.blox.pl/20...-Sliwkowa.html Cytat:
![]() pisałam do niej rano dzisiaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Tobie co ![]() ![]() umyłam okna u małej w pokoju ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() a po co Cię mamy stąd wyganiać ![]() ![]() ja chcę już koniec remontu i chcę posprzątać i mieć porządek ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-09 o 12:49 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Rozeznanie
|
Wiecie co, zaczynam mieć problemy z prowadzeniem samochodu
![]() ![]() ![]()
#1851 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty lepiej nie paraduj po parapetach ani po stołkach, bo brzucholek Cię przeciąży i runiesz jak długa. Nie chciałabym czytać informacji, że jedziesz na IP, bo wypadłaś z okna.Uważaj na siebie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehhe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |||
Zakorzenienie
|
Kurcze prawie nic mi się nie pocytowało, a chciałam jeszcze coś tam dodać o dyskusji o cc i sn, no ale jak ktoś napisał o tym dyskutować można godzinami i każda strona ma swoje racje
![]() ![]() ![]() no szok ![]() Cytat:
![]() no naprawdę duży komfort ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A i gratulacje dla kolejnej Mai na wątku ![]() ![]() ![]() I jeszcze muszę trochę pomarudzić.... piszecie o problemach z zakupami, a ja wczoraj po prostu zwątpiłam ![]() No i wczoraj znalazłam ogłoszenie - facet wystawił wanienkę i przewijak, a że tego też potrzebujemy no to się zgłosiłam. No i pojechaliśmy odebrać, co do tego przewijaka miałam mieszane uczucia, bo na zdjęciu dziwnie wyglądał, zapakowany w jakaś folię, no ale na miejscu patrzę, że wypasiony, wyglądał ok, z porządnej firmy, więc też wzięliśmy. Oczywiście w domu okazało się dlaczego no był tak hermetycznie zapakowany w tą folię i jeszcze zaklejony. Ma taką powłoczkę z materiału i na niej jest taka jak by warstwa folii i ta folia jest w jednym miejscu porządnie przedarta. Oczywiście jak był zapakowany to nic nie było widać. Wiadomo, że po części moja wina, bo mogłam to opakowanie porozrywać i badać przez pół godziny czy przewijak nie jest zniszczony, no ale kurde to chyba nie ma polegać na tym, że próbujemy się wzajemnie oszukać, a facet ewidentnie chciał ukryć zniszczenia, bo po co by tak pakował ![]() A tu już drugi raz mi się zdarza taka sytuacja, że ci ludzie wystawiają na sprzedaż jakieś rzeczy z plamami, zniszczone i ani słowa na ten temat nie pisną choć mają obowiązek to w ogłoszeniu napisać ![]() TŻ mówi żeby to zostawić, ale ja tak nie potrafie, napisałam wczoraj do faceta, już mi odpisał, ale nawet nie chce mi się na razie tego otwierać, taka jestem zniesmaczona, dziwni są jacyś ci Belgowie ![]()
![]() |
#1855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jak mój coś mówi to mu odpowiadam że ja nic nie mówią jak on sobie w swoje gierki na fb gra ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Taszanta, no masakra ![]() co do wanienki - my też w łazience nie mamy gdzie postawić ani miejsca na stelaż nie ma, więc kładliśmy wanienke w sypialni na łóżku. Ogólnie to niczemu nei szkodziło, ale kręgosłup to ciężko znosił ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a to jesteś usprawiedliwiona ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() odpaliłam kolejny odcinek PPD ![]() też właśnie się zastanawiam gdzie będziemy kąpać małą ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-09 o 13:09 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Wtajemniczenie
|
Ja póki co też uciekam,muszę się szykować na wizytę.
Do później ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1858 |
Rozeznanie
|
MARZĘ o automacie
![]() ![]()
#1859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobbra, idę sobie idę ![]() ![]() jak natalka z koleżanką będą się ładnie bawić to może uda mi się wpaść jeszcze ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-09 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zakorzenienie
|
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.