|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3212 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wszystko jest okii ![]() ![]() ![]() madziula - też uwielbiam wątróbkę. Moja babcia często robi z jabłkami to już w ogóle wypas ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() Kochane która pierwsza się u nas rozpakowuję??? Taka jakaś ciekawa tego jestem...
![]() |
#3213 |
Zakorzenienie
|
kasiab91, madziuuula- jesli chodzi o jedzenie wątróbki w ciąży, co można czego nie, wiadomoże nie można popadać w paranoje,ale akurat o watróbce czytałam kiedyś.... i jednak nie jest polecana...
"...Wątróbka a ciąża Jeszcze kilkanaście lat temu wątróbka była przez lekarzy szczególnie polecana kobietom w ciąży, ponieważ zawiera duże ilości żelaza, a, jak wiadomo, panie w ciąży bardzo często cierpią na niedobór tego właśnie składnika. Dzisiaj jednak odchodzi się od tych zaleceń, co więcej, lekarze odradzają ciężarnym jedzenie wątróbki....." --- "....Dlaczego wątróbka nie jest zalecana kobietom w ciąży? Przede wszystkim dlatego, że zawiera bardzo duże ilości witaminy A, a dokładniej retinolu, którego nadmiar jest w ciąży wręcz zakazany. Może on powodować wady rozwojowe u dziecka,...." http://www.xn--wtrbka-dxa5l.pl/watrobka-a-ciaza/ http://www.niam.pl/pl/artykul/1282-watrobka_a_ciaza ========================= ========================= ======== JEDNAK WDAJE MI SIĘ ŻE DOPIERO JEDZONA W nadmiarze możę coś złego robić... bo tak jak by zwrócić dokładnie uwagę na to co jemy >>> pozostało by mało produktów tz. bezpiecznych.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3215 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3216 |
Zakorzenienie
|
madziuula moje kosci wrocily po porodzie na swoje miejsce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3218 |
Zadomowienie
|
Wiola cieszę się, że u Was wszystko w porządku
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3219 | |
Zakorzenienie
|
Znowu się nie da nadrobić! Jak ja mam się tu wbić
![]() Cytat:
DZiewczyny czy bolą was kręgosłupy i co z tym robicie? Co do mdłości i zawrotów głowy to przypomniało mi się (też o tym pisałyście z resztą) że mój gin w poprzedniej ciąży powiedział że wypić na to szklankę kawy, albo szklankę -dwie coli. Powiedział że na całym świecie się to pije i nie ma wcale żadnych badań które by potwierdzały że jest to tak szkodliwe jak nam się wmawia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3220 |
Zakorzenienie
|
ja sie zalamalam jak wychodzac na pierwszy spacer zalozylam plaszcz i sie nie zapial w biodrach (brzucha po porodzie nie mialam, wiec to kosci przeszkadzaly) ale z kazdym tygodniem brakowalo co raz mniej i w koncu w niego weszlam, tyle ze o ile rozumialam bol rozchodzacych sie kosci to zdziwiwlam ie ze powracajace tez bola
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3222 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie, nie było mnie znów kilka dni i tyle do nadrobienia...
Cytat:
Zdrówka życzę ![]() Kasian86 - wyadje mi się że się zbyt przejmujesz. Wszystko jest ok. A serduszko, dlaczego ma nie bić? Ja też byłam na I usg w 6 tyg. Widać było tylko pechęrzyk i nic więcej. Potem plamiłam i znów uzg i już było serduszko i kuracja duphastonem i jestem w 12 tc ![]() Cytat:
![]() A nóż widelec okaże się za chwilkę że to jednak bliżniaki kto wie... Cytat:
POwidziałam w pon we wtorek byłam jeszcze pozakańczać sprawy a od środy na l4. Myśl o sobie i dziecku. Ewentualnie idz na l4 - tylko jak powiesz lekarzowi że jesteś w ciąży to napisze na l4 kod b i w pracy się dowiedzą. A jak jest kod b masz płacone 100%. ![]() Cytat:
Nie chce cię straszyć, ale konsekwencje przeziębienia mogą mieć opłakany skutki dla twojej ciąży. Idz na l4 i leż, a nie siedz w pracy... . Cytat:
Brzuchy mamy identyczne. Chyba jesteśmy w takim samym tc. Ja mam tp na 30 kwietnia z usg na 3 maja. Jestem w 12 tc. A olaf to mądry dzieciak. Szybko łapie mamy przyzwyczajenia. ![]() Cytat:
Ależ z ciebie bije energia dziewczyno.... Same pozytywne fluidy... Ja też jestem z tych co wierzą w cuda i w rzeczy niemożliwe... Sama miałam zdiagnozowane PCO i od 3 lat słyszałam że prawdopodobieństwo ciązy u mnie jest nie wielkie... Odstawiłam tabsy... Brałam duphaston i za 1 raazem nam się udało. Miałam problemy w 6 tc plamiłam. Ale teraz jest dobrze (mam nadzieje ) wizytę mam 14.10 - i jestem zdania że jak się czegoś chce to można to osiągnąć. amyslonaRoztargniona;4319 0257]Ja chodzę na NFZ. jak chodzisz prywatnie to i badania krwi i usg są płatne. Dlatego powszechną praktyką jest, że wiele kobiet prowadzi ciążę u 2 lekarzy. Na NFZ bierze skierowania na badania, a jej lekarz prywatny komentuje wyniki.[/QUOTE] Ja chodzę prywatnie a badania typu krew mocz toxo miałam na NFZ także nie jest tak że jak prywatnie się leczysz to i trzeba płacić za badania. POgadaj z lekarzem który cię prowadzi. Cytat:
kurcze ale skład ![]() Cytat:
Trzymam kciuki. będzie ok ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3224 |
Zakorzenienie
|
asia - też słyszałam o wątróbce, że nie za bardzo można. No ale jak zjem jedną czy dwie cząstki to chyba nie zaszkodzi
![]() Spróbuj kiedyś takiej z jabłkiem prażonym, jest przepyszna po prostu ![]() Mój tyłas też jest taki okrąglejszy, a teraz w ciąży to już w ogóle robi się taki masywny. Ciekawa jestem co będzie później. Ale najważniejsze jest dobro Bąbelka ![]() dark lady - mi cola odgazowana też pomogła na mdłości, ale tak dosłownie szklankę jej wypiałam.
#3225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja również stosuję colę z tym, że jak czuję, że już zaczyna mnie mdlić to wypijam parę łyków i rzeczywiście pomaga ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem w 12 tc. Nie miałam do tej pory wymiotów a mdłości to u mnie rzadkość w sumie czasem się pojawiają. I tak się zastanawiam czy powinnam się tym martwić że coś z moją ciążą jest nie tak??? Nie chce wywoływać wilka z lasu... Ale tak się zastanawiam czy to niormalne???
![]() |
#3227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Dziewczyna - 27.06.2006 ![]() Narzeczona - 24.01.2012 ![]() Żona- 10.08.2013 ![]() ![]() MAMA- 03.05.2014 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-10-09 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3229 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3230 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się z braku objawów, nie są ci one potrzebna, a ich brak nie świadczy o niczym złym. Cytat:
Cytat:
![]() A z kawą i colą to chodzi o kofeinę, generalnie kofeina jest uzależniająca i niezdrowa, ale jak tak się zagłebimy w temat żywności, to wszystko może być szkodliwe, jak źle sotosowane ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzeba czegoś spróbować może akurat pomoże ![]() Racja tego nie, tamtego nie, jakbyśmy wszystko brały do serca to zostałaby z Nas sama skóra i kości ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3233 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny.
Piekny dzien dzisiaj, oby tak cala jesien wygladala ![]() Ja jeszcze do niedawna narzekalam na brak objawow ciazy, a dzis mam juz serdecznje dosc. Ah te kobiety ![]() Mdlosci nie daja mi spokoju i faktycznie pomaga na nie cola. Jednak nagorsze jest to co sie dzieje z moim wechem. Kazdy, doslownie kazdy zapach mi przeszkadza, po za tym czuje jest 100 razy bardziej niz normalnie. Wczoraj powiesilam swiezo wyprane firanki, do tej pory uwielbialam ten zapach, wczoraj musialam spedzic pol dnia w kuchni (mieszkamy w kawalerce) bo nie dawalam rady. Zapach plynu do plukania, szamponu, czy dezodorantu to jakis koszmar. Dzis rano maz zmywal naczynia, a ja lezalam w lozku i draznil mnie zapach plynu do naczyn. Jak to mozliwe zeby w pokoju kilka metrow dalej czuc zapach plynu do naczyn? Mozna zwariowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3234 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zakupiłam sobie nierafinowane masło karite 200 g
olejek arganowy 10 ml i olejek makadamia 30 ml W sumie 40 zł z przesyłką. I będę tłuściutka ![]() ![]()
#3236 | |
Zadomowienie
|
Odebrałam właśnie wyniki badań dot. grupy krwi no i mam teraz 100% pewności, że to AB Rh- i przeciwciał nie stwierdzono, muszę dopytać ginkę dokładnie, żeby poszerzyć swoją wiedzę w tym serologicznym temacie
![]() I teraz jak już wizyta coraz bliżej to zaczęłam świrować bo to moje IgG coś duże bo 250, ale zaś to IgM 0,142 więc ujemne i tak się zastanawiam czy przypadkiem toxo nie przechodziłam niedawno. Wczoraj to byłam spokojna a dziś tyle obaw, że głowa nie mała ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() Dobrze jest się jeszcze szorstką gąbką podczas kąpieli uraczyć , ale właśnie po którymś tygodniu nie powinno się masować tak brzuszka, bo można wywołać skurcze ? Dobrze gadam ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3237 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no to teraz bez dwóch zdań powinnas dostać torta zaległego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Spytaj sie bo moze mieć inne zdanie nigdy nie wiadomo. Ale życzę Ci zeby sie udało SN ![]() Cytat:
![]() Moja na szczescie tez sie do pieluchy nie dobiera ![]() Cytat:
Dziękuje Kasiu juz sie nie przejmuje tylko cierpliwie czekam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My juz po spaceru zgrzalam sie normalnie tak ciepło dzisiaj ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez kasian86 Czas edycji: 2013-10-09 o 15:00 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A niskie IgM oznacza, że nie masz jej teraz ![]() Co do zakupów - tak jestem zadowolona ![]() ![]() ![]() A co do masaży to nie wiem ![]()
![]() |
#3239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki i czekam na wieści ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to fajnie Ci się trafiło ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Dobra uciekam bo się nie wyrobie w końcu, odezwę się jak będę po ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.