Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 12:52   #3211
Seleniti
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Zobaczysz, że tak właśnie będzie!
Teraz jak byłam tydzień temu u gina to okazało się, że ciąża też na usg o tydzień młodsza niż wg Om hehe, ale już się tym faktem w ogóle nie przejmuję

Jejku....co moje dziecko dzisiaj zrobiło....
Mój mąż przewijał Emilkę w nocy i nie założył jej spodenek od piżamy Więc mała spała do rana w samej bluzce i pieluszce. Rano do niej idę...a ta łobuziara odkleiła sobie rzepy pieluchy, zdjęła ją..a to, że w pieluszce była kupa - bobki, to bobki walały się po całym łóżeczku Do tego Emilka kilka bobków wzięła sobie do rączek i bawiła się nimi jak plasteliną Zawał na miejscu.
No nieźle ,ale w sumie ciesz sie że tylko tyle bo mój kuzyn, (ale on był bardzo złośliwym dzieckiem) wysmarował swoją kupą cały pokój ja nie wiem jakim cudem ciotka to ogarnęła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:57   #3212
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiola883 Pokaż wiadomość
juz po wizycie wszystko ładnie rosnie ja rez bo przez 2 tyg 0,5 kg to zaczynam przybierac na masie , powiedziałam mojej 3 letniej siostrzenicy ze ciocia bedzie miała dzidziusia małego a ona po chwili a kiedy ten dzidzius urosnie ale sie usmiałam i powiedziała rodzicom i pomało wies o mojej ciazy dociera coraz dalej sprytna moja mała
Nikii89 tak miało byc 4 km pisałam szybko
teraz ide was nadrabiac

Super, że wszystko jest okii

madziula - też uwielbiam wątróbkę. Moja babcia często robi z jabłkami to już w ogóle wypas

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
No nieźle ,ale w sumie ciesz sie że tylko tyle bo mój kuzyn, (ale on był bardzo złośliwym dzieckiem) wysmarował swoją kupą cały pokój ja nie wiem jakim cudem ciotka to ogarnęła

Kochane która pierwsza się u nas rozpakowuję??? Taka jakaś ciekawa tego jestem...
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:57   #3213
asiulka_22
Zakorzenienie

kasiab91, madziuuula- jesli chodzi o jedzenie wątróbki w ciąży, co można czego nie, wiadomoże nie można popadać w paranoje,ale akurat o watróbce czytałam kiedyś.... i jednak nie jest polecana...
"...Wątróbka a ciąża
Jeszcze kilkanaście lat temu wątróbka była przez lekarzy szczególnie polecana kobietom w ciąży, ponieważ zawiera duże ilości żelaza, a, jak wiadomo, panie w ciąży bardzo często cierpią na niedobór tego właśnie składnika. Dzisiaj jednak odchodzi się od tych zaleceń, co więcej, lekarze odradzają ciężarnym jedzenie wątróbki....."
---
"....Dlaczego wątróbka nie jest zalecana kobietom w ciąży?
Przede wszystkim dlatego, że zawiera bardzo duże ilości witaminy A, a dokładniej retinolu, którego nadmiar jest w ciąży wręcz zakazany. Może on powodować wady rozwojowe u dziecka,...."
http://www.xn--wtrbka-dxa5l.pl/watrobka-a-ciaza/
http://www.niam.pl/pl/artykul/1282-watrobka_a_ciaza
========================= ========================= ========
JEDNAK WDAJE MI SIĘ ŻE DOPIERO JEDZONA W nadmiarze możę coś złego robić... bo tak jak by zwrócić dokładnie uwagę na to co jemy >>> pozostało by mało produktów tz. bezpiecznych....
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:58   #3214
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość

wow no to nieźle Ja mam nadzieje,na małego dzidziusia mimo wszystko bo ginek nr.1 mi powiedział,że jak dziecko bedzie ważyło ponad 3500 to będę miała cesarke bo bardzo wąska jestem w biodrach i talii i nie da rady. Musze sie obecnej zapytac co ona o tym sądzi. Chciałabym naturalnie rodzić by szybciej dość do siebie bo pełno wesel pozniej mam i swoje..
gin mojej koleżance powiedział to samo, że ona już może sie pożegnać z naturalnym, ale ona właśnie miała coś z kośćmi biodrowymi i wiesz co, poszła na konsultacje do specjalisty, który stwierdził, że nie widzi żadnych przeciwwskazań do tego by rodziła naturalnie, gina oczywiście zmieniła także nie martw się na zapas bo niektórzy lekarze to prawdziwe oszołomy i straszą niepotrzebnie

Stary 2013-10-09, 12:59   #3215
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
madziula - też uwielbiam wątróbkę. Moja babcia często robi z jabłkami to już w ogóle wypas[COLOR=Silver]
ooo takiej to nie jadłam nigdy,,, ja zawsze robie razem z cebulką
Stary 2013-10-09, 13:01   #3216
muffinka90
Zakorzenienie

madziuula moje kosci wrocily po porodzie na swoje miejsce ja i tak jestem bardzo szeroka w biodrach, a jak mi sie rozeszlo to juz w ogole, wiec sie ciesze, ze wrocilo

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:03   #3217
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
madziuula moje kosci wrocily po porodzie na swoje miejsce ja i tak jestem bardzo szeroka w biodrach, a jak mi sie rozeszlo to juz w ogole, wiec sie ciesze, ze wrocilo
ja mam du...pe jak szafa , szerokie biodra i jka jeszcze jak by kości po porodzie miały nie wrócić na swoje miejscie ni e było by za fajnie
Stary 2013-10-09, 13:05   #3218
Seleniti
Zadomowienie

Wiola cieszę się, że u Was wszystko w porządku ja zaś już przytyłam 1,5 kg mam nadzieję, tylko , że przytyję coś jeszcze koło 10, bo się bardzo boję, że jeżeli niedoczynność mi się pogłębi to będę miała problemy z powrotem do mojej wagi...

Stary 2013-10-09, 13:05   #3219
Dark lady
Zakorzenienie

Znowu się nie da nadrobić! Jak ja mam się tu wbić Ech, chyba nie dam rady z tyloma obowiązkami...

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Wiola widzimy

Przeczytałam Was ale cytować mi się nie chce , bo oczy mi lecą
Chociaż spałam teraz 2godz , a wstałam jeszcze gorzej senna i na dodatek połamana. Od kilku dni jak leżę, śpie to potem bolą mnie plecy po lewej stronie ;/ masakra jakaś...
idę z młodym na spacer moze to mnie rozbudzi
No ja postanowiłam już nie kłaść się w ciągu dnia. Wczoraj po 2u-godzinnym śnie wstałam tak zmęczona że ledwo się ruszałam, maskara jakaś...

DZiewczyny czy bolą was kręgosłupy i co z tym robicie?

Co do mdłości i zawrotów głowy to przypomniało mi się (też o tym pisałyście z resztą) że mój gin w poprzedniej ciąży powiedział że wypić na to szklankę kawy, albo szklankę -dwie coli. Powiedział że na całym świecie się to pije i nie ma wcale żadnych badań które by potwierdzały że jest to tak szkodliwe jak nam się wmawia Wypiłam, było mi 1000 razy lepiej i z nudnościami i z zawrotami. Choć nie działa to jakoś bardzo długo.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:06   #3220
muffinka90
Zakorzenienie

ja sie zalamalam jak wychodzac na pierwszy spacer zalozylam plaszcz i sie nie zapial w biodrach (brzucha po porodzie nie mialam, wiec to kosci przeszkadzaly) ale z kazdym tygodniem brakowalo co raz mniej i w koncu w niego weszlam, tyle ze o ile rozumialam bol rozchodzacych sie kosci to zdziwiwlam ie ze powracajace tez bola

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:09   #3221
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
ja sie zalamalam jak wychodzac na pierwszy spacer zalozylam plaszcz i sie nie zapial w biodrach (brzucha po porodzie nie mialam, wiec to kosci przeszkadzaly) ale z kazdym tygodniem brakowalo co raz mniej i w koncu w niego weszlam, tyle ze o ile rozumialam bol rozchodzacych sie kosci to zdziwiwlam ie ze powracajace tez bola
A ja nadal jestem załamana, bo biodra mi sie tak rozlazły w poprzedniej ciąży i już nigdy nie wróciły do normy . Piersi z resztą też, a zawsze miałam duże, teraz to są ogromne - rozmiar w ciąży mi zmienił się tak o 4-5 a po ciąży został 3 większy

kochanie

No i jesteś

Stary 2013-10-09, 13:09   #3222
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz jak byłam tydzień temu u gina to okazało się, że ciąża też na usg o tydzień młodsza niż wg Om hehe, ale już się tym faktem w ogóle nie przejmuję

Mój mąż przewijał Emilkę w nocy i nie założył jej spodenek od piżamy Więc mała spała do rana w samej bluzce i pieluszce. Rano do niej idę...a ta łobuziara odkleiła sobie rzepy pieluchy, zdjęła ją..a to, że w pieluszce była kupa - bobki, to bobki walały się po całym łóżeczku Do tego Emilka kilka bobków wzięła sobie do rączek i bawiła się nimi jak plasteliną Zawał na miejscu.
Jej... Dobre
Cytat:

Co do obiadu... Dziś robię wątróbkę drobiową z ziemniaczkami i mam jeszcze sałatkę jarzynową. Mąż mnie zwolnił z zupy dziś. I bardzo świetnie, bo wolę drugie ugotowac.

za dzisiejsze wizyty
Uwielbiam wątróbkę. A ja dziś nie robię obiadu. Jesteśmy sami z młodym i zjedliśmy na obiad... tosty
Cytat:
Wiola cieszę się, że u Was wszystko w porządku ja zaś już przytyłam 1,5 kg mam nadzieję, tylko , że przytyję coś jeszcze koło 10, bo się bardzo boję, że jeżeli niedoczynność mi się pogłębi to będę miała problemy z powrotem do mojej wagi...

Ja też już coś ok tego przytyłam

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:10   #3223
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witajcie, nie było mnie znów kilka dni i tyle do nadrobienia...

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
dziewczyny, ratujcie! Dopadło mnie przeziębienie
co można brać bezpiecznie w ciąży
Ja też miałam przeziębienie. Więc jadłam kanapki z czosnkiem, piłam gorące mleko z miodem na noc. No i głównie na ból gardła pomógł mi sok z cebuli. Paskudnie smakuje ale ma rewelacyjne działanie. A od lekarza brałam rutinoscorbin i piłam calcium. No i siedziałam w domu 4 dni. I leżałam.

Zdrówka życzę

Kasian86 - wyadje mi się że się zbyt przejmujesz. Wszystko jest ok. A serduszko, dlaczego ma nie bić? Ja też byłam na I usg w 6 tyg. Widać było tylko pechęrzyk i nic więcej. Potem plamiłam i znów uzg i już było serduszko i kuracja duphastonem i jestem w 12 tc i mam nadzieję że wszystko jest ok. Dlatego nie martw się na zapas. Czekaj cierpliwie nastepnej wizyty i dbaj o siebie.

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ja nawet jak nie jestem w ciąży to zanim pójdę do lekarza to leczę się najpierw domowymi sposobami. Syrop z cebuli, sok z malin , i biorę rutinoscorbin. To tak jest że jak my jesteśmy chorzy to jakoś to będzie i leczymy się na własną rękę , a jak dziecko ma katarek lub kaszel to od razu lekarz

Dzień dobry
Nocka zapowiadała się kiepska, bo Oskar postanowił o 22 się obudzić i płakać. Głaskać się nie pozwolił bo odpychał, nie pozwolił się dotknąć - odpychał , na ręce nie chciał - odpychał. Więc tak siedział w łóżeczku i płakał , a my z TŻ załamywaliśmy ręce. W końcu zaczęłam śpiewać kołysankę i jakoś poszło
No ale jak zwykle wstałam z bólem kręgosłupa po lewej stronie i z bólem brzucha ;/ Na szczęście trwał krótko.

A powiem Wam szczerze ,że jak ostatnio usłyszałam od lekarza że to może wcale nie krwiak tylko może drugi pęcherzyk, to wczoraj bałam się że jednak okaże się to prawdą. A jak lekarz powiedział , że krwiaka nie ma i jest tylko jedno serduszko to trochę mi się smutno zrobiło I zrozum tu kobietę
Swoją drogą byłoby duże prawdopodobieństwo , bo u TŻ w rodzinie to co drugie pokolenie pojawiają się bliźniaki i akurat wychodzi na pokolenie TŻ , jego braci i kuzynów
Masz prawo różnie reagować na informację i to takiego kalibru
A nóż widelec okaże się za chwilkę że to jednak bliżniaki kto wie...

Cytat:
dzięki dziewczyny, będę próbować
najgorsze jest to że już jestem w pracy (praca biurowa), a oni jeszcze nie wiedzą o ciąży i chciałabym to jeszcze z miesiąc ukrywać...
To nie jest moim zdaniem dobry pomysł. Sama miałam okropne obawy jak zareaguje pracodawca jak się dowie o mojej ciąży. Ale jak mnie zaczęło brać przeziębienie wiedziałam że powinnam leżeć a nie siedzieć w pracy bo wiadomo co jest ważniejsze. I też mam raczej pracę biurową.
POwidziałam w pon we wtorek byłam jeszcze pozakańczać sprawy a od środy na l4.

Myśl o sobie i dziecku. Ewentualnie idz na l4 - tylko jak powiesz lekarzowi że jesteś w ciąży to napisze na l4 kod b i w pracy się dowiedzą. A jak jest kod b masz płacone 100%.

Cytat:
tak, wiem, tylko mam nadzieję że mnie bardziej nie rozłoży i nie będę musiała iść na L4

Nie chce cię straszyć, ale konsekwencje przeziębienia mogą mieć opłakany skutki dla twojej ciąży. Idz na l4 i leż, a nie siedz w pracy...

.
Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Masz rację, tak sobie pomyślałam że wstanę z wiekszym brzuchem i rzeczywiście... Zaraz załączę fotę, mój brzuś bez śniadania, 11tydzień 4 dni... Nie widzę go w 9 m-cu... Macie w wersji ubranej i odkrytej bo ubrany nie robi takiego wrażenia Potem skasuje
Zauważyłam, że Olaf już załapuje moje ciążowe zachowania, jak mu robię mleko to włączam mikrofale na 20 sekund i lecę do łazienki. Dziś nie musiałam a młody do mnie siii siii i pokazuje w kierunku wc Kapują te dzieciaki za szybko

Męcze się i męcze z załącznikami, zapomniałam że mam za duże zdjecia

Brzuchy mamy identyczne. Chyba jesteśmy w takim samym tc. Ja mam tp na 30 kwietnia z usg na 3 maja. Jestem w 12 tc.

A olaf to mądry dzieciak. Szybko łapie mamy przyzwyczajenia.

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Tak piszecie o dziewczynkach i chlopczykach i blizniakach
Ja tez mialam szanse na blizniaki bo u mnie w rodzinie i narzyczonego jest ich duzo i wypada na mnie albo na brata ale chyba na brata.... hhiiii bo u mnie jedno serduszko .....
A tak wam powiem z innej beczki bo ja jestem jedyna dziewczynka u mnje w rodzinie bontak same chlopy mam 6 kuzynow i ja jako pierwsza jestem w ciazy ja sobie jestem na L4 od 6 tygodnia i jestem przeszczesliwa bo dla mojej fasolki zrobie wszytsko ....... bo sama jestem wczesniakiem i sama urodzilam sie w 6 miesiacu tak rowno w 6 miesiacu i wazylam 650gram serio bylam malusia i serio nie dawali mi nawet 1 % na przezycie bo mialam miec zle pluca zrosniete .... a wiecie jak sie wydzieram jaki mam pawer w glosie ......wiec cuda sie zdarzaja♡♡♡♡♡♡♡

Ależ z ciebie bije energia dziewczyno.... Same pozytywne fluidy...
Ja też jestem z tych co wierzą w cuda i w rzeczy niemożliwe...

Sama miałam zdiagnozowane PCO i od 3 lat słyszałam że prawdopodobieństwo ciązy u mnie jest nie wielkie... Odstawiłam tabsy... Brałam duphaston i za 1 raazem nam się udało. Miałam problemy w 6 tc plamiłam. Ale teraz jest dobrze (mam nadzieje ) wizytę mam 14.10 - i jestem zdania że jak się czegoś chce to można to osiągnąć.

amyslonaRoztargniona;4319 0257]Ja chodzę na NFZ.
jak chodzisz prywatnie to i badania krwi i usg są płatne.
Dlatego powszechną praktyką jest, że wiele kobiet prowadzi ciążę u 2 lekarzy. Na NFZ bierze skierowania na badania, a jej lekarz prywatny komentuje wyniki.[/QUOTE]

Ja chodzę prywatnie a badania typu krew mocz toxo miałam na NFZ także nie jest tak że jak prywatnie się leczysz to i trzeba płacić za badania. POgadaj z lekarzem który cię prowadzi.

Cytat:
Ja zwariuje z tymi zachciankami
Wczoraj lody zagryzałam śliwkami a dziś kupiłam 3 rurki z bitą śmietaną, gruszke, sok marchwiowo-selerowy i kiszoną kapuste..Ciekawe w jakiej kolejności to wszystko zjeść teraz?

kurcze ale skład

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Właśnie tak się złożyło, że lekarz, do którego poszłam jest specjalistą w tym zakresie. Prowadzi również oddział ginekologiczno - położniczy w szpitalu, więc myślę, że będę miała doba opiekę.

W środę po 18 mam kolejną wizytę, więc proszę o.

Mąż już wrócił z obiadkiem od chińczyka, więc lecę go pochłonąć.

Trzymam kciuki. będzie ok ) a i smacznego

Cytat:

: hahaha: cudowne dziecko ta twoja Emilka no i dla małża hihihh a kto sprzątał???

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:10   #3224
kasiab91
Zakorzenienie

asia - też słyszałam o wątróbce, że nie za bardzo można. No ale jak zjem jedną czy dwie cząstki to chyba nie zaszkodzi
Spróbuj kiedyś takiej z jabłkiem prażonym, jest przepyszna po prostu

Mój tyłas też jest taki okrąglejszy, a teraz w ciąży to już w ogóle robi się taki masywny. Ciekawa jestem co będzie później. Ale najważniejsze jest dobro Bąbelka

dark lady - mi cola odgazowana też pomogła na mdłości, ale tak dosłownie szklankę jej wypiałam.
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-09, 13:12   #3225
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Znowu się nie da nadrobić! Jak ja mam się tu wbić Ech, chyba nie dam rady z tyloma obowiązkami...

No ja postanowiłam już nie kłaść się w ciągu dnia. Wczoraj po 2u-godzinnym śnie wstałam tak zmęczona że ledwo się ruszałam, maskara jakaś...

DZiewczyny czy bolą was kręgosłupy i co z tym robicie?

Co do mdłości i zawrotów głowy to przypomniało mi się (też o tym pisałyście z resztą) że mój gin w poprzedniej ciąży powiedział że wypić na to szklankę kawy, albo szklankę -dwie coli. Powiedział że na całym świecie się to pije i nie ma wcale żadnych badań które by potwierdzały że jest to tak szkodliwe jak nam się wmawia Wypiłam, było mi 1000 razy lepiej i z nudnościami i z zawrotami. Choć nie działa to jakoś bardzo długo.
Kiedy mnie zaczyna boleć albo wygrzewam się w łóżku, albo biorę po prostu ciepłą kąpiel, różnie z tym czasem pomoże czasem nie

Ja również stosuję colę z tym, że jak czuję, że już zaczyna mnie mdlić to wypijam parę łyków i rzeczywiście pomaga a z tego co czytałam to chodzi o kofeinę, bo niby nie ma przeciwwskazań żeby wypić filiżanke kawy, ale chodzi o to, żeby nie przesadzić z ilością spożywanej kofeiny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 13:15   #3226
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
asia - też słyszałam o wątróbce, że nie za bardzo można. No ale jak zjem jedną czy dwie cząstki to chyba nie zaszkodzi
Spróbuj kiedyś takiej z jabłkiem prażonym, jest przepyszna po prostu

Mój tyłas też jest taki okrąglejszy, a teraz w ciąży to już w ogóle robi się taki masywny. Ciekawa jestem co będzie później. Ale najważniejsze jest dobro Bąbelka

dark lady - mi cola odgazowana też pomogła na mdłości, ale tak dosłownie szklankę jej wypiałam.
Ja już jadłam wątróbkę będąc w ciąży i wydaje mi się że nic mi się złego nie dzieje i fasolce też raczej nie.

Jestem w 12 tc. Nie miałam do tej pory wymiotów a mdłości to u mnie rzadkość w sumie czasem się pojawiają. I tak się zastanawiam czy powinnam się tym martwić że coś z moją ciążą jest nie tak??? Nie chce wywoływać wilka z lasu... Ale tak się zastanawiam czy to niormalne???

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:17   #3227
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Emilka wymiata
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
To nie jest moim zdaniem dobry pomysł. Sama miałam okropne obawy jak zareaguje pracodawca jak się dowie o mojej ciąży. Ale jak mnie zaczęło brać przeziębienie wiedziałam że powinnam leżeć a nie siedzieć w pracy bo wiadomo co jest ważniejsze. I też mam raczej pracę biurową.
POwidziałam w pon we wtorek byłam jeszcze pozakańczać sprawy a od środy na l4.

Myśl o sobie i dziecku. Ewentualnie idz na l4 - tylko jak powiesz lekarzowi że jesteś w ciąży to napisze na l4 kod b i w pracy się dowiedzą. A jak jest kod b masz płacone 100%.

Nie chce cię straszyć, ale konsekwencje przeziębienia mogą mieć opłakany skutki dla twojej ciąży. Idz na l4 i leż, a nie siedz w pracy...
tak jest

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:18   #3228
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już jadłam wątróbkę będąc w ciąży i wydaje mi się że nic mi się złego nie dzieje i fasolce też raczej nie.

Jestem w 12 tc. Nie miałam do tej pory wymiotów a mdłości to u mnie rzadkość w sumie czasem się pojawiają. I tak się zastanawiam czy powinnam się tym martwić że coś z moją ciążą jest nie tak??? Nie chce wywoływać wilka z lasu... Ale tak się zastanawiam czy to niormalne???
Kochana Ty się nie martw tylko ciesz, że Bobasek daje Ci normalnie funkcjonowac A uwierz, że jak je masz to cięzko nawet lodówkę otworzyc A ja nawet do kuchni miałam problemy wejśc.
MAMA- 03.05.2014

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2013-10-09 o 13:19
Stary 2013-10-09, 13:27   #3229
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana Ty się nie martw tylko ciesz, że Bobasek daje Ci normalnie funkcjonowac A uwierz, że jak je masz to cięzko nawet lodówkę otworzyc A ja nawet do kuchni miałam problemy wejśc.
Dokładnie. Ja już drugi tydzień obiadów nie gotuję, bo nie daję rady.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:29   #3230
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chodzę prywatnie a badania typu krew mocz toxo miałam na NFZ także nie jest tak że jak prywatnie się leczysz to i trzeba płacić za badania. POgadaj z lekarzem który cię prowadzi.
To może twój lekarz ma też praktykę na NFZ i może ci wystawić takie skierowanie? Ja mam prywatnego i powiedział że niestety badania płatne i nie tylko od niego to słyszałam :/

Ciesz się z braku objawów, nie są ci one potrzebna, a ich brak nie świadczy o niczym złym.

Cytat:
Pomaga, choć ja za dużo jej nie lubię, czasem tak ale ciągle to nizebyt.

Cytat:
Kiedy mnie zaczyna boleć albo wygrzewam się w łóżku, albo biorę po prostu ciepłą kąpiel, różnie z tym czasem pomoże czasem nie

Ja również stosuję colę z tym, że jak czuję, że już zaczyna mnie mdlić to wypijam parę łyków i rzeczywiście pomaga a z tego co czytałam to chodzi o kofeinę, bo niby nie ma przeciwwskazań żeby wypić filiżanke kawy, ale chodzi o to, żeby nie przesadzić z ilością spożywanej kofeiny
Ech, to mi w łóżku to jeszcze gorzej, tzn. bardziej boli, trudno, jeszcze tylko 7 miesięcy

A z kawą i colą to chodzi o kofeinę, generalnie kofeina jest uzależniająca i niezdrowa, ale jak tak się zagłebimy w temat żywności, to wszystko może być szkodliwe, jak źle sotosowane

kochanie

No i jesteś

Stary 2013-10-09, 13:38   #3231
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Dokładnie. Ja już drugi tydzień obiadów nie gotuję, bo nie daję rady.
Ja na siłę gotowałam, i np miałam tak, że to co ugotowałam to nie wzięłam do buzi Robiłam to tylko ze względu na męża. Kolacje robił on to było lepiej, no a śniadania musiałam jeśc. Jeden dzień miałam taki, że przez cały dzień jadłam na zmianę ogórka kiszonego i ciastko. To mi pomagało
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-09, 13:46   #3232
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Ech, to mi w łóżku to jeszcze gorzej, tzn. bardziej boli, trudno, jeszcze tylko 7 miesięcy

A z kawą i colą to chodzi o kofeinę, generalnie kofeina jest uzależniająca i niezdrowa, ale jak tak się zagłebimy w temat żywności, to wszystko może być szkodliwe, jak źle sotosowane
To może jakieś spacerki albo jakieś nieobciążające ćwiczenia, a może trzeba się uśmiechnąć o masaż do małżonka
Trzeba czegoś spróbować może akurat pomoże

Racja tego nie, tamtego nie, jakbyśmy wszystko brały do serca to zostałaby z Nas sama skóra i kości ale w naszych czasach niestety nie ma co bo gdzie nie spojrzeć to same uzależniacze i konserwanty, a jak się chce zjeść zdrowo to w większości przypadków cierpi portfel

Stary 2013-10-09, 13:49   #3233
agus7ia
Raczkowanie

czesc dziewczyny.
Piekny dzien dzisiaj, oby tak cala jesien wygladala

Ja jeszcze do niedawna narzekalam na brak objawow ciazy, a dzis mam juz serdecznje dosc. Ah te kobiety
Mdlosci nie daja mi spokoju i faktycznie pomaga na nie cola. Jednak nagorsze jest to co sie dzieje z moim wechem. Kazdy, doslownie kazdy zapach mi przeszkadza, po za tym czuje jest 100 razy bardziej niz normalnie. Wczoraj powiesilam swiezo wyprane firanki, do tej pory uwielbialam ten zapach, wczoraj musialam spedzic pol dnia w kuchni (mieszkamy w kawalerce) bo nie dawalam rady. Zapach plynu do plukania, szamponu, czy dezodorantu to jakis koszmar. Dzis rano maz zmywal naczynia, a ja lezalam w lozku i draznil mnie zapach plynu do naczyn. Jak to mozliwe zeby w pokoju kilka metrow dalej czuc zapach plynu do naczyn? Mozna zwariowac
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:49   #3234
ilkas
BAN stały

Cytat:
Ilkas taka mała a taka zdolna ta Twoja córa Mój jeszcze nie potrafi rozpiać, choć kombinował nie raz
Hehe Wolałabym, żeby Emilka też nie umiała

Cytat:

OMG To dopiero wyzwanie.

Cytat:
: hahaha: cudowne dziecko ta twoja Emilka no i dla małża hihihh a kto sprzątał???
Mąż Milę od razu hyc do wanny i ją czyścił Ja zbierałam z łóżeczka...i zmieniałam pościel

Cytat:

Powinnaś się kochana cieszyć a nie martwić ! Mdłości i wymioty nie są pewniakiem w ciąży. Ja w tej póki co miałam tylko jeden raz mdłości i zero wymiotów Także jesteś szczęściarą
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:27   #3235
cowie
Zakorzenienie

Właśnie zakupiłam sobie nierafinowane masło karite 200 g
olejek arganowy 10 ml
i olejek makadamia 30 ml

W sumie 40 zł z przesyłką.
I będę tłuściutka I mam nadzieję zapobiegnę rozstępom

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:58   #3236
Seleniti
Zadomowienie

Odebrałam właśnie wyniki badań dot. grupy krwi no i mam teraz 100% pewności, że to AB Rh- i przeciwciał nie stwierdzono, muszę dopytać ginkę dokładnie, żeby poszerzyć swoją wiedzę w tym serologicznym temacie
I teraz jak już wizyta coraz bliżej to zaczęłam świrować bo to moje IgG coś duże bo 250, ale zaś to IgM 0,142 więc ujemne i tak się zastanawiam czy przypadkiem toxo nie przechodziłam niedawno. Wczoraj to byłam spokojna a dziś tyle obaw, że głowa nie mała staram się na spokojnie, no ale wiecie jak jest, więc proszę bardzo ładnie o kciuki za dzisiejsza wizytę

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Właśnie zakupiłam sobie nierafinowane masło karite 200 g
olejek arganowy 10 ml
i olejek makadamia 30 ml

W sumie 40 zł z przesyłką.
I będę tłuściutka I mam nadzieję zapobiegnę rozstępom
To chyba nie dużo nie , jak za takie zdobycze ?
Dobrze jest się jeszcze szorstką gąbką podczas kąpieli uraczyć , ale właśnie po którymś tygodniu nie powinno się masować tak brzuszka, bo można wywołać skurcze ? Dobrze gadam ?

Stary 2013-10-09, 14:58   #3237
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Mój gin to mnie już po twarzy kojarzy, bo ostatnio jak wchodziłam do ośrodka, to sam pierwszy powiedział mi dzień dobry

Ja urodziny miałam 3 tygodnie temu, ale nie robiłam torta ani nic, bo miałam szczyt mdłości
No ale na 30-tke to tort mi się jak najbardziej należy!
Ciekawe, co by powiedziała mama, gdybym zadzwoniła i powiedziała, że mdłości mi już mijają i w końcu może mi zrobić torta na 30-tke
Właśnie na tego Jej torta mam ochotę
Ale nie ma co się łudzić...

Nie no to teraz bez dwóch zdań powinnas dostać torta zaległego

Cytat:

Hahahaha cudowna :p moja przy wycieraniu kupy zaczęła ostatnio sie łapać za pupe brudna i ma super radoche

Cytat:
Mi się wydaje,że lekarze standarowo wszystkim polecają usg prenatalne. Ja bylam u 2 ginów i każdy mówił ze miedzy 11-13 tyg usg prenatalne zrobić.Także no stres! Napewno nic sie nie dzieje takiego!

wow no to nieźle Ja mam nadzieje,na małego dzidziusia mimo wszystko bo ginek nr.1 mi powiedział,że jak dziecko bedzie ważyło ponad 3500 to będę miała cesarke bo bardzo wąska jestem w biodrach i talii i nie da rady. Musze sie obecnej zapytac co ona o tym sądzi. Chciałabym naturalnie rodzić by szybciej dość do siebie bo pełno wesel pozniej mam i swoje..

Spytaj sie bo moze mieć inne zdanie nigdy nie wiadomo. Ale życzę Ci zeby sie udało SN

Cytat:

Wolę się nie zastanawiać :p Albo widzi twarz i myśli "a to pani z ta dużą nadżerką "

Ilkas taka mała a taka zdolna ta Twoja córa Mój jeszcze nie potrafi rozpiać, choć kombinował nie raz
No ja tez wole sie nie zastanawiać w sumie

Moja na szczescie tez sie do pieluchy nie dobiera

Cytat:
Hej Wam mamuśki

Ja dziś rano zaliczyłam modły A nie miałam ich od jakiś dwóch tygodni... Miejmy nadzieję, że to jednorazowy wybryk

A teraz tak mi w brzuchu jeździ, że szok. Dobrze, że sama siedze to nikt nie usłyszy. A głodna nie jestem.

Kasia- nasz Bąbelek też jest młodszy i to dużo wg OM mam 13 tydz, a USG 10 tydz 1d. Jak poszłam na pierwsze USG, był tylko pęcherzyk maleńki nawet żółtka nie było. Lekarz nie obiecywał nic, a reczej nastawiał negatywnie, ale ja się nastawiłam na dzidzię i mam już w brzuchu takiego co macha rączkami i nózkami. A teraz zobaczę mam nadzieję co się kryje między nogami. Główka do góry i będzie wsio okej Buziak dla Ciebie

madziula - mam brzusio podobny do Twojego. Już go tak słodko można miziac i dotykac. I z płaszcza mi już wystaje powoli.

Co do obiadu... Dziś robię wątróbkę drobiową z ziemniaczkami i mam jeszcze sałatkę jarzynową. Mąż mnie zwolnił z zupy dziś. I bardzo świetnie, bo wolę drugie ugotowac.

za dzisiejsze wizyty

Dziękuje Kasiu juz sie nie przejmuje tylko cierpliwie czekam

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA
Kasian86 - wyadje mi się że się zbyt przejmujesz. Wszystko jest ok. A serduszko, dlaczego ma nie bić? Ja też byłam na I usg w 6 tyg. Widać było tylko pechęrzyk i nic więcej. Potem plamiłam i znów uzg i już było serduszko i kuracja duphastonem i jestem w 12 tc i mam nadzieję że wszystko jest ok. Dlatego nie martw się na zapas. Czekaj cierpliwie nastepnej wizyty i dbaj o siebie.

Czekm czekam dziękuje

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.
Piekny dzien dzisiaj, oby tak cala jesien wygladala

Ja jeszcze do niedawna narzekalam na brak objawow ciazy, a dzis mam juz serdecznje dosc. Ah te kobiety
Mdlosci nie daja mi spokoju i faktycznie pomaga na nie cola. Jednak nagorsze jest to co sie dzieje z moim wechem. Kazdy, doslownie kazdy zapach mi przeszkadza, po za tym czuje jest 100 razy bardziej niz normalnie. Wczoraj powiesilam swiezo wyprane firanki, do tej pory uwielbialam ten zapach, wczoraj musialam spedzic pol dnia w kuchni (mieszkamy w kawalerce) bo nie dawalam rady. Zapach plynu do plukania, szamponu, czy dezodorantu to jakis koszmar. Dzis rano maz zmywal naczynia, a ja lezalam w lozku i draznil mnie zapach plynu do naczyn. Jak to mozliwe zeby w pokoju kilka metrow dalej czuc zapach plynu do naczyn? Mozna zwariowac
Dziewczyny współczuję Wam strasznie tego samopoczucia i życzę zeby minęło jak najszybciej! Ja w ciąży z Hania nie miałam tez takich objawów poza zapachem i widokiem mięsa nic mnie nie draznilo, tylko raz wymiotowalam wiec ne bylo źle. Za to pod koniec zgaga mnie zabijała i bezsenność. Ciekawe jak bedzie tym razem

My juz po spaceru zgrzalam sie normalnie tak ciepło dzisiaj niestety te spacery nie wyglądają tak jak wcześniej bo od kiedy Hania chodzi to średnio chce siedzieć tyle czasu w wózku i strasznie narzeka, a robi to tak: aj aj aj aj aj i wszyscy ludzie dookoła patrzą co to za maruda jedzie

Edytowane przez kasian86
Czas edycji: 2013-10-09 o 15:00
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 15:01   #3238
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Odebrałam właśnie wyniki badań dot. grupy krwi no i mam teraz 100% pewności, że to AB Rh- i przeciwciał nie stwierdzono, muszę dopytać ginkę dokładnie, żeby poszerzyć swoją wiedzę w tym serologicznym temacie
I teraz jak już wizyta coraz bliżej to zaczęłam świrować bo to moje IgG coś duże bo 250, ale zaś to IgM 0,142 więc ujemne i tak się zastanawiam czy przypadkiem toxo nie przechodziłam niedawno. Wczoraj to byłam spokojna a dziś tyle obaw, że głowa nie mała staram się na spokojnie, no ale wiecie jak jest, więc proszę bardzo ładnie o kciuki za dzisiejsza wizytę

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

To chyba nie dużo nie , jak za takie zdobycze ?
Dobrze jest się jeszcze szorstką gąbką podczas kąpieli uraczyć , ale właśnie po którymś tygodniu nie powinno się masować tak brzuszka, bo można wywołać skurcze ? Dobrze gadam ?

Ale przecież wysokie IgG to dobrze! To znaczy, że już przebyłaś chorobę
A niskie IgM oznacza, że nie masz jej teraz

Co do zakupów - tak jestem zadowolona Szczególnie, że sprzedawca ma super opinie a to wszystko sprzedaje jako super naturalne A to coś z Maroka, a to coś z Ghany

A co do masaży to nie wiem

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 15:04   #3239
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

Trzymam kciuki i czekam na wieści kurcze ja nie pamiętam jakie miałam wyniki toxo w ciąży z Hania a przechodziłam ja na pewno w dzieciństwie musialabym sprawdzić jak to wyglądało ale teraz niestety nie moge najwcześniej wieczorem a to juz zdążysz sie dowiedzieć od gin co i jak

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 15:19   #3240
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Ale przecież wysokie IgG to dobrze! To znaczy, że już przebyłaś chorobę
A niskie IgM oznacza, że nie masz jej teraz

Co do zakupów - tak jestem zadowolona Szczególnie, że sprzedawca ma super opinie a to wszystko sprzedaje jako super naturalne A to coś z Maroka, a to coś z Ghany

A co do masaży to nie wiem
To się trochę uspokoiłam, dziękuję

to fajnie Ci się trafiło ja się raz na all nie spojrzałam na opinie jednego sprzedawcy i na przesyłkę czekałam dwa tygodnie, a też nie zwróciłam uwagi, że przesyłkę wykonuje do 7 dni, a teraz się śmieje, że paczka z Singapuru przyszła szybciej niż z drugiego końca Polski haha
Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki i czekam na wieści kurcze ja nie pamiętam jakie miałam wyniki toxo w ciąży z Hania a przechodziłam ja na pewno w dzieciństwie musialabym sprawdzić jak to wyglądało ale teraz niestety nie moge najwcześniej wieczorem a to juz zdążysz sie dowiedzieć od gin co i jak

Dziękuję

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Dobra uciekam bo się nie wyrobie w końcu, odezwę się jak będę po

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości