Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie 2013, - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 18:50   #2791
katekatee
Zadomowienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Zapomniałam Wam rano napisać. Dziś tak zagaduje od rana tżta i ten zmieszany się pyta, ale który ty masz dzień? To tak po prostu czy jakieś polowanie na dziecko. Padłam

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość

A więc jestem po wizycie Jestem super zadowolona, aż mi się płakać ze szczęścia chciało (mam z deklem co nie?). Fajnie było usłyszeć, że wyniki ok, że estradiol na początku cyklu jest niski, a potem skacze uff... siedziałam z 25-30 min, o wszystko wypytałam, gościu młody, słuchał uważnie, odpowiadał cierpliwie- cudeńko
Jajniki mnie bolą bo 'pracują', owulacja będzie teraz z lewego jajnika i maleństwo ma 10mm mam co prawda pęcherzyki na jajnikach, ale nie jest to policystyczne, nie mam nadmiernego owłosienia, wyniki ok, więc szafa gra!!!!!!!
No z lekka masz A o tych jajnikach to co mówił że pracują przed ovu czy w dzień? Bo mnie wczoraj bol, tyle że to był 10 dc więc chyba no ovu za szybko?

Cytat:
Napisane przez frotka_82 Pokaż wiadomość
Tak staramy się o pierwsze dziecko. Narazie nie mierze temp, mniej wiecej wiem kiedy mam owulacje wiec w jej okolicach przed po i w trakcie pracowaliśmy hahah Jedynie co, to łykam kwas foliowy ostatnie tyg codziennie a wczesniej przez pol roku łykalam tak 3 razy w tyg. Narazie się staram nie spinać bo to dopiero 1 cykl tymbardziej, ze róznie moze byc, bo mam problem z tarczyca ale poki co hormony utrzymują się w prawidlowej formie.
Witaj, widzę że jak koleżanka Maciejka będziesz wybierać między mamusiami majowo-czerwcowymi a resztą czyli wakacyjnymi A co masz z tarczycą eutyrox bierzesz?

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość

U mnie dziś wodnisty sluz, więc zacyznamy działać dziś.
No to jesteśmy na tym samym etapie, z tego co kojarzę to ty chyba dość krótkie cykle miałaś, kiedy zamierzasz testować? Bo ja tu już klub mamuś wakacyjnych otwieram Nawet jak widziałas mamy już obadane wakacyjne wózki

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Zubi, ostatnia miesiaczke mialam 26 sierpnia.. Ja juz sama nie wiem.. Zglupialam totalnie.. Nie wiem kiedy powinno sie uslyszec serduszko..Niby lekarz mowil, ze wszystko ok, ze na nast wizycie dostane karte ciazy, ale jakos tak dziwnie sie czuje.. Pewnie swiruje, ale dopoki nir uslysze serduszka, nie bede spokojna.. Wiem, ze powinnam sluchac lekarza, ale chyba za tydzien pojde jeszcze do innej. Tak na wszelki wypadek.. Chyba, ze naprawde swiruje..
Myśle że trochę świrujesz ale może mogłaś powiedzieć albo może jeszcze zadzwoń do lekarza że masz obawy i żeby Cie wcześniej przyjął na podglądniecie fasolki

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2013-10-09 o 18:52
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:52   #2792
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Cytat:
Zubi, ostatnia miesiaczke mialam 26 sierpnia.. Ja juz sama nie wiem.. Zglupialam totalnie.. Nie wiem kiedy powinno sie uslyszec serduszko..Niby lekarz mowil, ze wszystko ok, ze na nast wizycie dostane karte ciazy, ale jakos tak dziwnie sie czuje.. Pewnie swiruje, ale dopoki nir uslysze serduszka, nie bede spokojna.. Wiem, ze powinnam sluchac lekarza, ale chyba za tydzien pojde jeszcze do innej. Tak na wszelki wypadek.. Chyba, ze naprawde swiruje..

miesiączka miesiączką ale to też zależy kiedy miałaś owu wiadomo że jak ktoś ma owu 2 tyg po @ no to będzie szybciej słyszał serduszko niż osoba która ma np 3 tyg po @ owu. A niby termin @ ten sam
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:54   #2793
Mygda
Raczkowanie

GG do Mygda

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Top 10 tego wątku:

1. zubi89 250
2. (kicia) 215
3. God Of War 20179
4. Carmenaa_88154
5. vioris 146
6. manieczka1146
7. Elfka86 126
8. agnieszkaK 111
9. Leine 108
10. wik_and_ola 95

reszta się obija ;p
No to się nie zalapalam ale czasem nie nadazam za Wami
Mygda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:56   #2794
frotka_82
Przyczajenie

Tak eutyrox, tarczyca to swieza sprawa, niedoczynnosc wyszla w wakacje a ze badania roilam co roku to lekarka twierdzi ze nie jest zle bo reszta badan tarczycowych jest prawidlowa, stwierzila ze to dobry czas na starania bo tsh ladnie spadlo. No zobaczymy nie chce sie narazie zafiksowac to dopiero 1 cykl staran
frotka_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:08   #2795
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Włoski były rozjaśniane z bardzo ciemnego brązu- pasemka, potem zmieniłam okulary i chciałam mieć kolor pasujący do oprawek
Zdjęcie jest takie, że niby ciemniejsze na dole jest
A jestem blada jak ściana

A więc jestem po wizycie Jestem super zadowolona, aż mi się płakać ze szczęścia chciało (mam z deklem co nie?). Fajnie było usłyszeć, że wyniki ok, że estradiol na początku cyklu jest niski, a potem skacze uff... siedziałam z 25-30 min, o wszystko wypytałam, gościu młody, słuchał uważnie, odpowiadał cierpliwie- cudeńko
Jajniki mnie bolą bo 'pracują', owulacja będzie teraz z lewego jajnika i maleństwo ma 10mm mam co prawda pęcherzyki na jajnikach, ale nie jest to policystyczne, nie mam nadmiernego owłosienia, wyniki ok, więc szafa gra!!!!!!!

Na śluz powiedział, że może i go mam, ale możliwe, że b.malutko, on się 'rozluźnia' i go nie dojrzałam- nie muszę mieć 10 cm rozciągliwego jak niektóre kobiety; ze śluzem to nie jest aż taki problem. Wiesiołek mogę brać
No i tż zagonić na badanie nasienia, bo, że spłodził jedno dziecko to nie oznacza, że spłodzi drugie, bo mógł mieć infekcję w jądrach i tego mógł nie zauważyć
35-39 to są cykle regularne, mam sobie kupić testy owulacyjne i na nich się opierać, pukać się () co 2-3 dzień, ostatnia faza lutealna źle wyliczona i owulkę miałam o wiele wcześniej (tak jak mówiłam).

Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona. Ciężej z przekonaniem teraz tż... niby mówił, że jak ja się przebadam i u mnie będzie wszystko ok, to on pójdzie wtedy... no ciekawa jestem...
no i super

co do śluzu, to mi gin to samo powiedziała - nie musi się lać po udach

Cytat:
Top 10 tego wątku:

1. zubi89 250
2. (kicia) 215
3. God Of War 20 179
4. Carmenaa_88 154
5. vioris 146
6. manieczka1 146
7. Elfka86 126
8. agnieszkaK 111
9. Leine 108
10. wik_and_ola 95

reszta się obija ;p
ja Ci dam obijają
Ja ciężko pracuję w robocie

U mnie sprawdziły się moje przepowiednie - na zewnątrz jeszcze nic nie ma, ale podczas badania szyjki na palcu pojawił się kruz zabarwiony krwią.
Ja, która myślałam, że mi to nie grozi mam dziś jakiś gorszy dzień. TŻ nie ma w domu, a ja się zadręczam myślami, bo mam dziwne przeczucia, że nie pójdzie nam łatwo

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:12   #2796
meire
Zakorzenienie

Cykle mam dlugie zazwyczaj, a owulacje to mialam tak ok. 17 dc i wtedy tez dzialalismy i to by akurat sie zgadzalo.. Czyli to moze kiec wplyw na to, ze ciaza jest nieco mlodsza?? Lekarz mi liczyl tp tylko od om..
Coz.. Na razie biore dupka, a 24 pazdziernika pojde do gin, ktora prowadzila moja pierwsza ciaze.. Na razie sie na nic nie nastawiam.. Wiadomo, ze na tym etapie moze wydarzyc sie wszystko jeszcze...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:21   #2797
Jagatka_N
Zakorzenienie

Nie nadążam...nie daję rady

od tygodnia wracam z pracy tak zmęczona, że jedynie idę się wykąpać, coś zjesc i kładę się spać, do tego mam mdłości całe dnie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 19:31   #2798
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Nie nadążam...nie daję rady

od tygodnia wracam z pracy tak zmęczona, że jedynie idę się wykąpać, coś zjesc i kładę się spać, do tego mam mdłości całe dnie...
w pełni Cię rozumiem tylko mdłości nie mam ale dochodzą zaparcia na zmianę z biegunkami, więc chyba się wyrównuje

Najgorsze, że u mnie jeszcze minimum 2-3tygodnie takiego zapierdzielu

Stary 2013-10-09, 19:33   #2799
debraM
Wtajemniczenie

wróciłam od lekarza

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:34   #2800
marszalka
Zadomowienie

Cytat:

Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona. Ciężej z przekonaniem teraz tż... niby mówił, że jak ja się przebadam i u mnie będzie wszystko ok, to on pójdzie wtedy... no ciekawa jestem...
NO I SUPER

Cytat:
Jestem po wizycie u gin.. Na ten etap ciazy niby wszystko ok, to jest 6 tydz, ale serduszka jeszcze nie slyszalam.. Mam przyjsc 31 pazdziernika na kolejna wizyte i zobaczmy, co bedzie..

Trzymajcie sie wszystkie, mam nadzieje, ze w koncu znajde dla Was dluzsza chwile..
ja byłam wczoraj, też serducho jeszcze nie biło, ale to też zależy kiedy była owulka także ja bym się nie martwiła

Cytat:
Top 10 tego wątku:

1. zubi89 250
2. (kicia) 215
3. God Of War 20 179
4. Carmenaa_88 154
5. vioris 146
6. manieczka1 146
7. Elfka86 126
8. agnieszkaK 111
9. Leine 108
10. wik_and_ola 95

reszta się obija ;p
he????

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
wróciłam od lekarza
i jak?? co taka smutna?
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:36   #2801
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
wróciłam od lekarza
Co sie stalo??

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 19:38   #2802
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
wróciłam od lekarza
co jest?

Stary 2013-10-09, 19:38   #2803
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
wróciłam od lekarza
mów tutaj nam szybko!!

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:47   #2804
Pacynka
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Długo mnie tu nie było, ale przyznam że podczytywałam.

Leine- dlaczego zmieniłaś avatarka? Chociaż ładne włoski masz, nie powiem A jaką farbą farbujesz?

Co do tego spania z dziećmi. Ja (o ile by nam się w końcu udało) nie chciałabym spać z dzieckiem. Najlepiej jakby od początku spało w swoim łóżeczku. Jeśli chodzi o karmienie piersią to zbyt długo nie chciałabym karmić.
Moja koleżanka karmi bez przerwy dosłownie. A właściwie ciężko powiedzieć że karmi. Ma synka już prawie 2- letniego i on ciągle przy cycu. Nieważne gdzie i kiedy. Na ulicy, w restauracji, w sklepie itd. Ale ona przesadza bo sama daje mu cyca jak tylko chce a nawet jak nie chce. On się uspokaja przy tym. Poza tym on je dużo słodyczy i chipsów i pije sporo coli. No złą dietę ma. A próchnicę taką na mleczakach że szok. A ona to by mogła bez bluzki i stanika chodzić bo synek jednego cycka ciumka (bez picia) a drugi wyjmuje i się nim bawi. No ale ja jej nic nie mówię bo własnych dzieci nie mam i nie czuję się upoważniona do udzielania jej rad.
Myślę tylko, że będą mieli z mężem kłopot z synkiem bo on nic praktycznie nie mówi i nie potrafi bawić się sam. Z chodzeniem też nie jest do końca ok, bo on ma nie całkiem skoordynowane jeszcze ruchy. A to z takiego powodu że matka ciągle za nim chodzi i podtrzymuje go. Jest też problem żeby ona gdzieś ruszyła się bez dziecka bo on nawet jak z ojcem swoim jest chwilkę to płacze zaraz do matki. On z nikim innym nie zostawał zawsze jak tylko z matką. A za rok ma iść do przedszkola. Oj kłopot będzie...

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
wróciłam od lekarza
Ojej, co się stało?
Pacynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:50   #2805
debraM
Wtajemniczenie

Dostałam dupka na dwa cykle (8 i 10 dni), później mam przyjść zdać relacje jak nic mi nie będzie to jeszcze 2 cykle. Jak to nie wyreguluje @, nie zablokuje tych krwawień to po tych 4 cyklach z dupkiem idę na antykoncepcję, na pigułki na 2 cykle żeby wyzerować wszystko i zacząć jakby od nowa, później jak to nie pomoże to inne leki... no i tak mi opowiedziała chyba ze 2 lata do przodu. Oczywiście ciągle powtarzając, że to tylko teza i będzie się weryfikować na bieżąco, no i mamy się starać mimo wszystko.
Pani doktor pytała czy nikt u mnie nigdy nie stwierdził policystycznych jajników i co mówili mi inni lekarze na moje problemy... lekko się zdenerwowała jak powiedziałam, ze przypisywali mi na to pigułki bez żadnych badań itd. O jajniki pytała, bo mam całe w pęcherzykach, oba. Powiedziała, że raczej nie było teraz owulacji. Endometrium na 5mm w 20dc - za cienkie. Prawdopodobnie już od maja nie miałam owulacji odkąd zaczęły się te plamienia. Powiedziała, że mam popieprzone hormony i trzeba najpierw wyregulować cykl. Jak cykl się wyreguluje to idę na monitoring żeby sprawdzić czy są owulacje. A no i badania z krwi wszystkie piękne. Cytologia z II grupą z niedomogą estrogenową.

A miało być tak pięknie

3190g, 55cm

Edytowane przez debraM
Czas edycji: 2013-10-09 o 21:38
Stary 2013-10-09, 19:57   #2806
Pacynka
Rozeznanie

Cytat:
Dostałam dupka na dwa cykle (8 i 10) dni, później mam przyjść zdać relacje jak nic mi nie będzie to jeszcze 2 cykle. Jak to nie wyreguluje @, nie zablokuje tych krwawień to po tych 4 cyklach z dupkiem idę na antykoncepcję, na pigułki na 2 cykle żeby wyzerować wszystko i zacząć jakby od nowa, później jak to nie pomoże to inne leki... no i tak mi opowiedziała chyba ze 2 lata do przodu. Oczywiście ciągle powtarzając, że to tylko teza i będzie się weryfikować na bieżąco, no i mamy się starać mimo wszystko.
Pani doktor pytała czy nikt u mnie nigdy nie stwierdził policystycznych jajników i co mówili mi inni lekarze na moje problemy... lekko się zdenerwowała jak powiedziałam, ze przypisywali mi na to pigułki bez żadnych badań itd. O jajniki pytała, bo mam całe w pęcherzykach, oba. Powiedziała, że raczej nie było teraz owulacji. Endometrium na 5mm - za cienkie. Prawdopodobnie już od maja nie miałam owulacji odkąd zaczęły się te plamienia. Powiedziała, że mam popieprzone hormony i trzeba najpierw wyregulować cykl. Jak cykl się wyreguluje to idę na monitoring żeby sprawdzić czy są owulacje. A no i badania z krwi wszystkie piękne. Cytologia z II grupą z niedomogą estrogenową.

A miało być tak pięknie
O, no to jak tak gin stwierdziła to zastosuj się a będzie wszystko dobrze.
Ja w młodości też miałam kilka razy plamienia w czasie około owu i też nieregularne cykle. Mi pomógł Progesteron dowcipnie i już długo mam regularnie i bez plamień. No ale każda z nas jest inna.
Będzie dobrze, głowa do góry
Stary 2013-10-09, 20:03   #2807
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam dupka na dwa cykle (8 i 10) dni, później mam przyjść zdać relacje jak nic mi nie będzie to jeszcze 2 cykle. Jak to nie wyreguluje @, nie zablokuje tych krwawień to po tych 4 cyklach z dupkiem idę na antykoncepcję, na pigułki na 2 cykle żeby wyzerować wszystko i zacząć jakby od nowa, później jak to nie pomoże to inne leki... no i tak mi opowiedziała chyba ze 2 lata do przodu. Oczywiście ciągle powtarzając, że to tylko teza i będzie się weryfikować na bieżąco, no i mamy się starać mimo wszystko.
Pani doktor pytała czy nikt u mnie nigdy nie stwierdził policystycznych jajników i co mówili mi inni lekarze na moje problemy... lekko się zdenerwowała jak powiedziałam, ze przypisywali mi na to pigułki bez żadnych badań itd. O jajniki pytała, bo mam całe w pęcherzykach, oba. Powiedziała, że raczej nie było teraz owulacji. Endometrium na 5mm - za cienkie. Prawdopodobnie już od maja nie miałam owulacji odkąd zaczęły się te plamienia. Powiedziała, że mam popieprzone hormony i trzeba najpierw wyregulować cykl. Jak cykl się wyreguluje to idę na monitoring żeby sprawdzić czy są owulacje. A no i badania z krwi wszystkie piękne. Cytologia z II grupą z niedomogą estrogenową.

A miało być tak pięknie

grunt że lekarka ma plan będzie dobrze

idę spać 21 wybiła

dobranoc
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:12   #2808
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frotka_82 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny moge do Was dołączyc? Mam 31lat, staramy sie od tego cyklu podczytuje Was troszke, pierwsze w zyciu testowanie 21 października
Witaj

Cytat:

Na śluz powiedział, że może i go mam, ale możliwe, że b.malutko, on się 'rozluźnia' i go nie dojrzałam- nie muszę mieć 10 cm rozciągliwego jak niektóre kobiety; ze śluzem to nie jest aż taki problem.
Wiesiołek mogę brać
No i tż zagonić na badanie nasienia, bo, że spłodził jedno dziecko to nie oznacza, że spłodzi drugie, bo mógł mieć infekcję w jądrach i tego mógł nie zauważyć
35-39 to są cykle regularne, mam sobie kupić testy owulacyjne i na nich się opierać, pukać się () co 2-3 dzień, ostatnia faza lutealna źle wyliczona i owulkę miałam o wiele wcześniej (tak jak mówiłam).

Super
Kochana, dałas mi nadzieję normalnie To co pogrubiłam to u mnie wszystko wystepuje a jak takie cykle są regularne to już w ogóle ciężko uwierzyć, ale super bo sama mam podobne

Cytat:
Top 10 tego wątku:

1. zubi89 250
2. (kicia) 215
3. God Of War 20 179
4. Carmenaa_88 154
5. vioris 146
6. manieczka1 146
7. Elfka86 126
8. agnieszkaK 111
9. Leine 108
10. wik_and_ola 95

reszta się obija ;p
5 miejsce tylko dlatego, że ostatnio nie siedzę za dużo
Ale jeszcze się wszystko może zdarzyć

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
buuu jutro mi się prenium kończy
to sobie przedłuż
Stary 2013-10-09, 20:12   #2809
ila87
Zakorzenienie

Leine cieszę się, że trafiłaś na odpowiedniego, konkretnego lekarza

Debra Trzymam kciuki za jak najszybszą poprawę

Podczytuję, nie cytuję Ostatnie dwa dni praca mnie wykańcza!

Edytowane przez ila87
Czas edycji: 2013-10-09 o 20:15
ila87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:14   #2810
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pacynka Pokaż wiadomość
O, no to jak tak gin stwierdziła to zastosuj się a będzie wszystko dobrze.
Ja w młodości też miałam kilka razy plamienia w czasie około owu i też nieregularne cykle. Mi pomógł Progesteron dowcipnie i już długo mam regularnie i bez plamień. No ale każda z nas jest inna.
Będzie dobrze, głowa do góry
Ja nie mam w okolicach około owulacyjnych tylko do 2 tyg przed @. Mój cykl to 2 tygodnie krwawienia, 2 tygodnie czyste i 2 tygodnie plamienia.

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
grunt że lekarka ma plan będzie dobrze

idę spać 21 wybiła

dobranoc
Tylko przez to wszystko o nic się nie zapytałam, jakoś wszystko przestało być ważne. No bo po co mi wiedzieć czy kwalifikuję się do cc jak nie wiadomo kiedy brzucha się dorobię No bo chyba tachykardia i niskie ciśnienie nijak ma się do cyklu. Mogłam tylko powiedzieć o tym dziwnym przybieraniu na wadzę (sprawdziłam, zmierzyłam się i nie zdawało mi się ubyło mi w centymetrach, a dla przypomnienia - na wadzę +4kg), o torbieli na nerce ...

3190g, 55cm

Edytowane przez debraM
Czas edycji: 2013-10-09 o 20:17
Stary 2013-10-09, 20:20   #2811
Pacynka
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie mam w okolicach około owulacyjnych tylko do 2 tyg przed @. Mój cykl to 2 tygodnie krwawienia, 2 tygodnie czyste i 2 tygodnie plamienia.

Tylko przez to wszystko o nic się nie zapytałam, jakoś wszystko przestało być ważne. No bo po co mi wiedzieć czy kwalifikuję się do cc jak nie wiadomo kiedy brzucha się dorobię No bo chyba tachykardia i niskie ciśnienie nijak ma się do cyklu. Mogłam tylko powiedzieć o tym dziwnym przybieraniu na wadzę (sprawdziłam, zmierzyłam się i nie zdawało mi się ubyło mi w centymetrach, a dla przypomnienia - na wadzę +4kg), o torbieli na nerce ...
No to faktycznie inaczej miałam niz Ty.
A z tym gubieniem cm i przybieraniem na wadze to faktycznie dziwnie. ale nie wiem co Ci powiedzieć bo się na tym nie znam.
O Twojej torbieli na nerce nie wiedziałam. A daje ona jakieś objawy?
Stary 2013-10-09, 20:29   #2812
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
No to faktycznie inaczej miałam niz Ty.
A z tym gubieniem cm i przybieraniem na wadze to faktycznie dziwnie. ale nie wiem co Ci powiedzieć bo się na tym nie znam.
O Twojej torbieli na nerce nie wiedziałam. A daje ona jakieś objawy?
No ja właśnie nie wiem czy ta torbiel może mieć jakiś wpływ. Nerki jakoś są połączone z układem rozrodczym, a raczej nadnercza, ale nie mam pojęcia i miałam się zapytać. Ja tą torbiel już mam z 5 lat i chyba żadnych znanych mi objawów nie powoduje. Od lekarzy usłyszałam: obserwować, ale co na to by powiedział ginekolog to nie wiem

3190g, 55cm
Stary 2013-10-09, 20:35   #2813
Pacynka
Rozeznanie

Cytat:
No ja właśnie nie wiem czy ta torbiel może mieć jakiś wpływ. Nerki jakoś są połączone z układem rozrodczym, a raczej nadnercza, ale nie mam pojęcia i miałam się zapytać. Ja tą torbiel już mam z 5 lat i chyba żadnych znanych mi objawów nie powoduje. Od lekarzy usłyszałam: obserwować, ale co na to by powiedział ginekolog to nie wiem
To faktycznie, że zapomniałaś o tym wspomnieć No ale nie dziwię się. w końcu tyle informacji od niej dostałaś.
Może po prostu zapisz sobie o co masz gin spytać i weź te zapiski na następną wizytę. Ja tak robię żeby nie zapomnieć.
Stary 2013-10-09, 20:44   #2814
debraM
Wtajemniczenie

Dobra, stwierdzam, że przesadzam torbiel na nerce na pewno nie ma nic do moich dziwacznych cykli

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
To faktycznie, że zapomniałaś o tym wspomnieć No ale nie dziwię się. w końcu tyle informacji od niej dostałaś.
Może po prostu zapisz sobie o co masz gin spytać i weź te zapiski na następną wizytę. Ja tak robię żeby nie zapomnieć.
Masz rację Mam nadzieję, że mnie nie pogoni I tak siedziałam tam 40 min, a miałam przeznaczone na to 15min

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Ale w sumie jakoś się tak uspokoiłam mimo tych niezbyt dobrych wieści (innych się nie spodziewałam), bo przynajmniej wiem, że coś z tym będę robić i jakoś tak jestem przepełniona nadzieją

3190g, 55cm

Edytowane przez debraM
Czas edycji: 2013-10-09 o 20:41
Stary 2013-10-09, 21:35   #2815
201606201204
Konto usunięte

katekate ja dziś w 15 dc, a cykle mam 30-34 dniowe, także jeszcze duuuzo czasu.

Ide dzialac
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 22:31   #2816
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:

Na śluz powiedział, że może i go mam, ale możliwe, że b.malutko, on się 'rozluźnia' i go nie dojrzałam- nie muszę mieć 10 cm rozciągliwego jak niektóre kobiety; ze śluzem to nie jest aż taki problem. Wiesiołek mogę brać

no i super miejmy nadzieję że już wszystko poleci z górki
Cytat:
Dostałam dupka na dwa cykle (8 i 10 dni), później mam przyjść zdać relacje jak nic mi nie będzie to jeszcze 2 cykle. Jak to nie wyreguluje @, nie zablokuje tych krwawień to po tych 4 cyklach z dupkiem idę na antykoncepcję, na pigułki na 2 cykle żeby wyzerować wszystko i zacząć jakby od nowa, później jak to nie pomoże to inne leki... no i tak mi opowiedziała chyba ze 2 lata do przodu. Oczywiście ciągle powtarzając, że to tylko teza i będzie się weryfikować na bieżąco, no i mamy się starać mimo wszystko.
Pani doktor pytała czy nikt u mnie nigdy nie stwierdził policystycznych jajników i co mówili mi inni lekarze na moje problemy... lekko się zdenerwowała jak powiedziałam, ze przypisywali mi na to pigułki bez żadnych badań itd. O jajniki pytała, bo mam całe w pęcherzykach, oba. Powiedziała, że raczej nie było teraz owulacji. Endometrium na 5mm w 20dc - za cienkie. Prawdopodobnie już od maja nie miałam owulacji odkąd zaczęły się te plamienia. Powiedziała, że mam popieprzone hormony i trzeba najpierw wyregulować cykl. Jak cykl się wyreguluje to idę na monitoring żeby sprawdzić czy są owulacje. A no i badania z krwi wszystkie piękne. Cytologia z II grupą z niedomogą estrogenową.

A miało być tak pięknie
uuuu ale nie jest aż tak źle jest nadzieja może akurat po pierwszej dawce dupka wszytko się unormuje trzymam
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 22:33   #2817
Leine
Zakorzenienie

Gin dziś mi mówił, że temperatura musi się utrzymywać na wysokim poziomie przynajmniej przez 12 dni. Wtedy bardzo możliwe, że ciąża U mnie się to sprawdza, bo powoli spada 3 dni przed @- około 9/10dpo więc ciąży nie było

Jeju jak ja się cieszę, że mam jajeczko 10mm szkoda, że tż nie będzie, ale co tam, popodniecam się nim sama

Na moje orgazmy powiedział, że tak mam i już

Jagatka współczuję mdłości

Pacynka wzięłam teraz tanie coś, bo 2 paczki musiałam na swoje kłaczki kupić. Dokładnie z "Joanny"
Co do koleżanki dziecka- szok!!!!!!!

Kicia 15latka z mamusią w łóżeczku?

ila87 ja u tego ginka już bywałam Ze 3-4 x u niego byłam. Przez ostatni rok nie byłam u niego i zapomniałam jak to u niego jest ale nadal bardzo mądry, doświadczony, wesoły, super
Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
No z lekka masz A o tych jajnikach to co mówił że pracują przed ovu czy w dzień? Bo mnie wczoraj bol, tyle że to był 10 dc więc chyba no ovu za szybko?
Kochana mnie często jajcory bolą. Szczerze nie wiem czy coś się dzieje, czy córa za często mi po nich skacze w czasie zabawy Ze starym to sobie pozwalała, i myśli, że ja będę teraz go zastępować, ale od kilku dni nie robi, nie pozwalam jej
U mnie jest dziś 10dc i ból jajników- lekarz mówił,że pracują jajca i tyle ja mam długie cykle, więc owu będzie koło 20-22 dnia.
Cytat:

A miało być tak pięknie
Hmm a robiłaś sobie badania? Ja teraz robiłam by wykluczyć PCOS. Dziś wykluczył, mam pęcherzyki na jajnikach ale to u mnie 'normalne' i tyle, nie są Bóg wie jakie duże
Piszę gdybyś nie wiedziała: prywatnie robiłam badanie tsh, lh, fsh, e2, prl.
Przy PCOS LH jest 2-3 razy większe od FSH. Do stwierdzenia czy masz PCOS trzeba mieć przynajmniej 2 z 3 rzeczy:
- nadmierne owłosienie, postura męska
- wynik lh do fsh
- duże pęcherzyki na jajnikach

Ja mam tylko te pęcherzyki.
A czemu nie pytałaś, czemu nie zaleci luteiny na wyregulowanie?
No i ogólnie jak się odżywiasz??
Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość

Super
Kochana, dałas mi nadzieję normalnie To co pogrubiłam to u mnie wszystko wystepuje a jak takie cykle są regularne to już w ogóle ciężko uwierzyć, ale super bo sama mam podobne
ej ej skoro dałam Ci stek nowych wieści pomocnych również i dla Ciebie, więc życzę sobie za to 75zł! połowa ceny moja droga, w życiu nie ma łatwo!
Tak tak, na spokojnie mówił, że takie cykle są regularne

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-10-09 o 22:36
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 00:02   #2818
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
ej ej skoro dałam Ci stek nowych wieści pomocnych również i dla Ciebie, więc życzę sobie za to 75zł! połowa ceny moja droga, w życiu nie ma łatwo!
Tak tak, na spokojnie mówił, że takie cykle są regularne
Co do płacenia to w sumie masz rację
Zgodne i przelicz na wszelki wypadek

Co do pecherzyków to ja miałam na jednym jajniku malutkie ale sporo. Drugi był czysty. Mialam też ten z pęcherzykami jajnik powiększony. Ale nie mam ani nadmiernego owłosienia ani innych objawów PCOS. Tylko badania muszę zrobić.
A teraz uciekam spać. Naweet tż-owi nie mówie, że wydałam 75 zl bo by się pewnie zdenerwował trochę

Dobranoc
Stary 2013-10-10, 00:49   #2819
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
uuuu ale nie jest aż tak źle jest nadzieja może akurat po pierwszej dawce dupka wszytko się unormuje trzymam
Ginka powiedziała, że ten pierwszy cykl z dupkiem jest na wczucie się, że może być nawet gorzej i czy pomoże będzie dało się ocenić dopiero po tym 2c
Cytat:
Hmm a robiłaś sobie badania? Ja teraz robiłam by wykluczyć PCOS. Dziś wykluczył, mam pęcherzyki na jajnikach ale to u mnie 'normalne' i tyle, nie są Bóg wie jakie duże
Piszę gdybyś nie wiedziała: prywatnie robiłam badanie tsh, lh, fsh, e2, prl.
Przy PCOS LH jest 2-3 razy większe od FSH. Do stwierdzenia czy masz PCOS trzeba mieć przynajmniej 2 z 3 rzeczy:
- nadmierne owłosienie, postura męska
- wynik lh do fsh
- duże pęcherzyki na jajnikach

Ja mam tylko te pęcherzyki.
A czemu nie pytałaś, czemu nie zaleci luteiny na wyregulowanie?
No i ogólnie jak się odżywiasz??
Ona zapytała o ten PCOS, bo oba jajniki były u dołu pełne takich samych pęcherzyków, bez pęcherzyków dominujących. Wszystko widziałam na plazmie Nie ciągnęła tematu dalej. Z badań robiłam PRL, tsh, ft3, ft4 i wszystkie idealne
Co do objawów:
- ja mam wręcz słabe owłosienie, piersi, biodra są, chyba nie wyglądam jak facet ale na zajęciach z ergonomii śmiali się ze mnie bo wg wzrostu nie łapałam się do kobiet tylko do średnich mężczyzn
-takich badań nie robiłam
- czemu piszesz NA jajnikach? To są jakieś inne pęcherzyki niż te dojrzewające w środku? Chyba nie rozumiem czegoś

A jaka jest różnica między luteiną, a dupkiem? Jak pytałam tu ostatnio Was, to wyszło, że żadna.

No i odżywianie. No na pewno nie jest jakoś super, ale nie piję gazowanych napojów tylko same soki przecierowe. Jem wszystkiego po trochu, nie odmawiam sobie niczego. Nie palę.

Miałam Ci napisać. Ja na ostatniej wizycie miałam pęcherzyk 23 mm, ale owulacji najprawdopodobniej nie było, bo czekałam na @ 24dni. Pewnie się wchłonął i nie wypuścił jajeczka. Po tamtej wizycie się cieszyłam, że wszystko ładnie wygląda.

Mam teraz taki problem. Lekarka na wizycie nie przewidziała, że to plamienie może tak szybko się rozkręcić na @. Ja też o tym nie pomyślałam, bo to przecież dopiero 20dc. Miałam łykać tego dupka do 27dc i czekać na @ i następną dawkę łykać od 20dc przez 10 dni, a teraz mi się to plamienie baaaaardzo nasiliło (normalnie potraktowałabym to jako @) i co teraz? Wyłykać tego dupka przez 8 dni nawet jak będzie @?
Jak Wam lekarz zalecił?

3190g, 55cm
Stary 2013-10-10, 06:48   #2820
Elfka86
Zakorzenienie

Cześć

debra dobrze, że trafiłaś na kompetentną lekarkę, poprowadzi Cię prostą drogą do dzidziusia a tak to byś się starała i wciąż załamywała, że nic z tego - grunt to dobra diagnoza i pozytywne podejście uda się w końcu zobaczysz trzymam kciuki za Ciebie
Elfka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości