|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Zamyslona- Kochana myślę, że to wszystko przez te nasze durne nastroje
![]() ![]()
#3272 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W tym wieku właśnie zaczynają się pierwsze sny dziecka i jak napisała coodmalina, czasami związane to było ze zbyt częstym oglądaniem bajek, albo odreagowywała to co wydarzyło się w ciągu dnia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3273 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Idę dziś do fryzjera zrobić się na człowieka. Po drodze odbiore też wyniki badań
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2013-10-10 o 08:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3274 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Mam nadzieję, że każda z Nas będzie przynosić same dobre wieści i tego Nam wszystkim życzę ![]() Właśnie się zastanawiamy nad tym, bo gin raczej powinna wiedzieć co mówi, ale ja dla świętego spokoju chciałabym wiedzieć czy z dzidzią aby na pewno wszystko ok ![]() Haha widać , że przeżywa ciążę razem z Tobą ![]() ![]() Mąż mojej koleżanki sam momentami zachowywał się jakby to on był w ciąży, a nie jego żona ![]() Cytat:
![]() ![]() A oto zdjęcie Kropcia :
![]() |
#3275 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#3276 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem wiem, teraz to moze być już tylko gorzej z chodzeniem na spacery ![]() ![]() ![]() ![]() Wiesz co ogólnie drugie dziecko przy rodzeństwie podobno zdecydowanie lepiej się rozwija niż pierwsze, więc to pewnie też właśnie dzięki temu, że teraz mimochodem słucha bajek i kołysanek ![]() A odnośnie takich gadżetów dziecięcych to polecam Wam konika morskiego z fisher price, puszczałam Hani jeszcze w brzuchu jak była i do dzisiaj przy tym zasypia, bez konika nie ma szansy na spanie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kaśka już wyszkolona i nie panikuje ![]() No a koszta rzeczywiście same, ciągle coś, a to się dopiero zacznie niestety ![]() Ja w 1 ciąży się smarowałam kremem poleconym przez panią z apteki, ale nie pamiętam nazwy, musiałabym poszukać, był mega drogi, ale fakt, że prawie do samego końca nie miałam w ogóle rozstępów, dopiero w ostatnim tygodniu mi wyszło na samym dole brzucha, ale tragedii nie ma. Nie wiem dziewczyny jak Wam pomóc, ja tam się nie przejmuje takimi rzeczami, może dlatego, że nigdy nie miałam super figury i i tak rzadko występuję w bikini ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że szybko Nam przejdzie, bo nie da się normalnie momentami funkcjonować ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodki Kropciu ![]() Sami musicie podjąc decyzję, ale skoro gin nie widzi wskazań, to może warto posłuchać. Przede wszystkim rozważcie co zrobicie jakby coś wyszło nie tak, ja miałam całą poprzednią ciążę w stresie włąsnie przez to badanie, a synuś urodził sie w 100% zdrowy ![]()
![]() |
#3279 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Seleniti >> coraz większy twój kropocio /a ![]() zmieniałąm właśnie termin nast. wizyty / miałam na 25.10, ale akurat męza nie będzie , wiec zmieniłam na poniedziałek 28/ niby tylko 2 dni różnicy,,,a ja chciałabym już... ---- u nas pięknie i słonecznie dzisiaj - u Was też pewnie tak samo ![]() --- a ja mam fazę na ogladanie wózków na allegro, tablicy hehe ![]() Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-10-10 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3280 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
A co do pogody... to u nas pada i jest buro
![]() ![]() |
![]() |
#3281 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Wygląda na faceta mówisz? ![]() ![]() Ginka u siebie nie ma zbyt wybujałego sprzętu, dlatego rozważam aby jednak pójść, zaś TŻ jest za tym, żeby umówić się na to późniejsze między 18 a 23 tc, no nie wiem jeszcze, podzwonię po tych gabinetach co się w tym specjalizują, porównam ceny i wtedy się okaże ![]()
![]() |
#3282 |
Zakorzenienie
|
asiulka zazdroszczę wybierania wózka. ja mam najlepszy na świecie
![]() Jest w ciągłym użyciu od prawie półtora roku i myślę że kolejne 2 nadal będzie nam służył. Boje się tylko co ze starszakiem. Na chwile obecną jest za mało sprawny na dostawkę. No ale to jeszcze 7 miesięcy. mam nadzieję że się rozwinie, bo nie uśmiecha mi się wózek dla dzieci rok po roku. (bo mój jest najlepszy na świecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | |
Zakorzenienie
|
dwakolory1 >> no właśnie nie wiem,,, zreszta tak mysle że jak dzidzia się urodzi w maju to ciepłe miesiące przed nami i wózek w takim kolorku idealny,,,,
ale jescze wszytkie mamy co najmniej 8 miesięcy na zastanawianie się hehe ![]() pochmurno i pada ?? >>> w takim razie śle do Was słońce ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-10-10 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Prenatalne miedzy 18 a 20 to inna sprawa, tam się bada serduszko i to bardzo ważne badanie, ale chyba na nfz obowiązkowe dla każdego. Cytat:
![]() Może przy dziewczynce łatwiej utrzymać czystość wózka, mój chłop to prawdziwy facet ![]()
![]() |
#3287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Zakorzenienie
|
Kupowałam na allegro.
W styczniu 2012 dałam za niego 350zł za nowy wózek! Polski producent ze śląska. Wózek się nazywa deltim delti fox. Już go nie produkują, ale maja podobne. ![]() Jest niezniszczalny. Spokojnie daje radę w zimę nieodśnieżonym chodnikom. Przez tak długi czas eksploatacji i intensywność (bo ja sporo km nim robię) jedynie kółka zaczeły skrzypieć, ale nie moge się doprosić męża o nasmarowanie. Ma jedną z najdłuższych gondoli na rynku 82cm czy 85cm, więc nie ma obaw że dziecko przestanie się mieścić zanim zacznie siedzieć. Ma też wadę: jest ciężki. Mnie to nie przeszkadza, bo go nigdzie nie wnoszę. Zostawiałm pod blokiem bo byl tani i stwierdziłam, że nawet jak ukradną, to mała strata. No i koła nie są skrętne, więc z jednej strony trudniej się prowadzi, a z drugiej wózek nie ucieka sam na boki. Ma świetną amortyzację. Nie ma obaw że dziecko wstrząsu mózgu na wybojach dostanie ![]() No i jest zabudowany. mam to na myśli, że jak wsiądę do autobusu gdzie jest tłum ludzi, to zawsze wsiądę ![]() Spacerówka ma 3 poziomy pochylenia oparcia i rozkłada się prawie na płasko. Rozpisałam się, ale jestem szczerze zadowolona. Kupiłam też lekką parasolkę do auta, ale dla mnie to porażka. Nie ma to jak solidny wózek. W realu, nawet po półtora roku eksploatacji, wygląda dokładnie jak na tych zdjęciach. Edytowane przez ZamyslonaRoztargniona Czas edycji: 2013-10-10 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3289 |
Zakorzenienie
|
pięknie dzieciątko i już nie taka kropcia
![]() a dziękuję ![]() a ja wczoraj byłam u gina z wynikami, założyli mi kartę ciąży ![]() ![]()
![]() |
#3290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3291 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3292 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Mąż mi dzisiaj kupił maliny ![]() ![]() Wczoraj dzwoniła bratowa ze złotymi radami: - mam ukrywać ciążę przed pracodawcą do 3 miesiąca, bo mnie zwolni ![]() - mam przestać jeść kwas foliowy, bo po nim mam te mdłości ![]() - mam zacząć jeść dużo wątróbki ![]() Niby świeżo upieczona matka, a takie rzeczy mi radzi ![]() ![]() No i miałam dziś koszmar. Śniło mi się, że straciłam dzidziusia. I nie mogłam się obudzić... aż zaczęłam wierzyć, że to nie sen... A chwilę wcześniej śniło mi się, że walczyłam z mutacją diabła tasmańskiego i rosiczki, która pożerała moją hodowlę piesków ![]() Obudziłam się jak kopałam go z półobrotu i... trafiłam w TŻ... Tak więc nie tylko dzieci miewają koszmary... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A z tą colą to coś musi być... ja też od paru dni trochę ją popijam i jest mi po niej lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3293 |
Zakorzenienie
|
ZamyslonaRoztargniona >> dziękuje Ci bardzo za tak szczegółowy opis
![]() ja jednak biore pod uwage tylko przednie kółka skrętne, no i musi sie składac dobrze , bo ja" mobilna jestem" |
![]() ![]() |
![]() |
#3294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Następne dobre wiadomości ![]() ![]()
![]() |
#3295 |
Rozeznanie
|
Co do płaczu dziecka... Ostatnio przyszła klientka, starsza pani( a pracuje w Ch niedaleko hali sprzedażowej) i mi zaczyna wywód, że ona nie rozumie jak te matki tym dzieciom tak pozwalają się drzeć, i że te dzieci się tak drą nawet jak nie są chore... Ja ją starałam się spokojnie obsłużyć ale już miałam na końcu języka pytanie czy ona by korek proponowala? Pani starsza zaczęła opowiadać, że jej syn to był od początku idealny, grzeczny i tak nie płakał, z resztą do teraz jest idealny a ma 50 lat i swoje dzieci też wychowal idealnie... Już mi nóż w kieszeńni się wyrywal ale powiedziałam tylko ze moim zdaniem jak dziecko robi awanturę to szuka swoich granic i mnie nie obchodzą inni ludzie bo w takiej sytuacji trzeba pokazać dziecku ze nas to nie rusza i nic mu to nie da. Spojzala na mnie zdziwiona, pewnie myślała że jej tyljo przytakne grzecznie
![]() Wrrrrr masakra!! Jasne! Kiedyś dzieci nie plakaly, nic nie chciały bo nie musiały chodzić z mamami na zakupy do centrum handlowego, z resztq w sklepach nic nie było, a mamy mogły z dziećmi spędzać czas w przyjemniejszy sposób niż szybkie zakupy, spacerek przy okazji i znowu do pracy:/ Edytowane przez madziarek1 Czas edycji: 2013-10-10 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. jeśli przedstawisz zaśwaidczenie od lekarza że jesteś w ciaży i dasz pracodawcy w pierwszym miesiącu: jesteś bezpieczna i nie ma prawa cie zwolnić... a ukrywanie do 3 miesiąca- hmm ryzykowne tak mi się wydaje 2. nie zrezygnowałabym z brania z kwasu na pewno!!!! 3. oczywiście, ale wszytsko z umiarem / tak jak juz któraś w was pisała kilograma na obiad się nie je / ================== a co do snów to u mnie sie już uspokoiło..... kioka tygodni temu śniło mi sie ..../ Pewnie pomyslicie że mam nierówno pod sufitem hehe/ że urodziłam dziecko..było ono strasznie małe, miao rączki, nóżki itp. twarz ale... miało też dziób kury,,, nie taki twardy tylko normalnie jak ciało i co je przytuliłam to mnie dziobało po szyji ![]() / penie dlatego mi się tak pierniczyło że kilka dni przed tym snem ciotka przywiozła mi wiejską kurę na rosołek/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Rozeznanie
|
Witam mamusie
![]() ![]() Wiec tak wczoraj byłam na wizycie w gabinecie spedziłam 50 min - ta kobieta jest cudowna poswieca tyle czasu ile trzeba. Tak jak juz wczesniej wspominałam mam PCO ale nie do końca stwierdzone dlatego wiek ciazy okresla usg a nie OM. Wczoraj wyszło 9 tydzien i 6 dzien wiec dzis jest 10 tydzien ![]() Widziałam dzidziusia i mało co sie nie popłakałam były raczki brzuszek główka... eh piekny widok ![]() - chciałam chodzic na basen bo czytałam, że to dobre dla kobiet w ciazy, niestety moja Pani Doktor jest przeciwna bo kobieta w ciąży jest bardziej narażoną na infekcje jakies bakterie. - wzmożona wydzielina to normalny objaw - ból w podbrzuszu, które da sie znieść sa chwilowe to tez normalne - macica sie rozciaga. Jedynie bole takie kujące nie do wytrzymania moga niepokoić i wtedy lepiej udac sie lekarza. - ponoć wymioty i mdłości sugeruja ze ciaza rozwija sie prawidłowa. Ostatni tydzien w tej kwesti był dla mnie nie do wytrzymania. Pani doktor poleca imbir - do herbaty najlepiej. - cały czas musze brac luteine i pewnie do 5 miesiaca ciazy. Jako kobitka okresliła dożywia płód dzieki temu - kazała uwazac na kapiele aby woda nie była za goraca. Ogólnie stwierdziła, że pierwsza ciaza jest dla kobiety nowością i wtedy kobieta jest przewrażliwiona kazdy nawet najmniejszy bol zauważy którego normalnie by nie dostrzegła. Stwierdziłam ze sie tym podziele ![]() Teraz 24 pazdziernika badania genetyczne ktorych sie troszke boje. Pani doktor dała mi skierowanie na toxo. a wracajac do mazideł ta oliwka okropnie sie leje mam nadzieje ze jest skuteczna to wtedy jakos wytrzymam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.