|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Dzisiaj mamy wysyp mamuś, super! Im więcej tym lepiej
|
|
#3752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze możesz pójść na IP powiedzieć jak wygląda sytacja, powinni Ci podać kroplówkę co może przynieść nieco ulgi. Na pocieszenie to się na pewno kiedyś skończy - w najgorszym razie dopiero po porodzie
|
|
|
|
|
#3753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że wszystko okaże się być w porządku A gdybyś powiedziała, że w ciąży jesteś, to nie dałoby rady na to, że załapałabyś się wcześniej?
|
|
#3754 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3755 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Emilka25 ale duży malec ale Dzieciaczki szybko rosną
|
|
#3756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3757 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() I już widzę nosek i oczy (nie śmiać się). Też widzicie, czy to tylko w mojej głowie?
|
|
|
|
|
#3758 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzięki za miłe przyjęcie!
widzę, że wtorek bedzie dnim wizyt i badań ![]() Cytat:
Jojla!! Miło mi być w tak doborowym towarzystwie! Wątek krakowski zaniedbałam, bo mąż mi już wypominał, że wiecej siedze przy kompie niż patrzę na niego. A jeszcze przecież praca, Helen, dom... Cytat:
Ja biorę i mi pomaga, mi jest najgorzej od ok 15 i wtedy biorę i do wieczora jakoś przeżywam. Gin mi przepisał i chyba to mnie uratowało przed odwodnieniem i szpitalem. Bo już miałam tak że zwracałam wszystko nawet łyk wody.... |
||
|
|
|
#3759 |
|
Rozeznanie
|
A propos narzekania na nasza Polska służbę zdrowia: http://kobieta.wp.pl/gid,16061926,im...1774&_ticrsn=3
|
|
|
|
#3760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego ja mimo wszystko się nie zdecydowałam. Jakoś to wytrzymałam, ale to jednak kwestia osobnicza. Czasem jest lepiej wziąć lekarstwo niż fundować organizmowi nieustanny stres związany z wymiotami. Niemniej jeśli na razie dajesz rade to nie bierz. Pierwszy trymestr to organogeneza, a torecan to jednak nie jest wyciąg z czosnku czy witamina C.
|
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3762 |
|
Rozeznanie
|
A powiedzcie mi jak Wasze ciśnienie? Ja przed każdą wizytą mam strasznie wysokie ze stresu... Jakoś nie potrafię tego opanować :/
Lekarka kazała mi codziennie mierzyć i zapisywać. Jak mierzę sobie w domu to mam nawet niższe niż prawidłowe... Czy to ze zmęczenia? |
|
|
|
#3763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A powiedz mi jak dajesz rade przy tym wszystkim z córką? Ja w tej ciąży wymiotuje mniej niż w poprzedniej, ale mam wrażenie, że dopiero się rozkręcam i dojdę do etapu, że nawet łyk wody. I o ile w poprzedniej ciąży mogłam leżeć i mieć wszystko w nosie to w tej już nie mogę bo trzeba się córką zająć, a mąż wraca z pracy później niż ja. I jak sobie pomyśle, że miałabym tak wymiotować, to nie bardzo wiem, co z mała. I czy Twoja córka się nie boi jak wymiotujesz? Bo mojej musiałam wkręcić, że mama się tak wygłupia i niby to wie, ale i tak ma niewyraźną minę jak ślęczę w konwulsjach nad toaletą... |
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tak miałam, niby się nie stresowałam a jednak strasznie wysokie było. A w domu niedociśnienie Ale moja położna rozumiała że ze stresu i nie kazała się przejmowac
|
|
#3765 |
|
Raczkowanie
|
Emilia, sliczna fasolka
![]() Ja tez mam niskie cisnienie, takie w granicach max 105 na 68. , ale dzwinym trafem jak ide do lekarza to zawsze mam powyzej 110. To chyba faktycznie z emocji |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3766 |
|
Rozeznanie
|
witam wieczorowa porą
![]() Od poniedzialku nic nie pisalam, bo moje dziecie ma wolne od przedszkola i ciagle mama i mama..., a jak widzi ze zasiadam do kompa, to juz mnie ciagnie i jakies zabawy wymysla. Staram sie być na bierzaco, bo wieczoram na tel podczytuje, ale niestety odpisac nie moge. Jakąś kijową aplikacje sobie zainstalowalam, ktora sie zacina, a jak juz sie otworzy to nie chce mnie zalogowac. Witam nowe mamuski
|
|
#3767 |
|
Wtajemniczenie
|
powiedzcie mi dzisiaj mam 12 tydzień i 1 dzień ciąży.....i nie wiem czy mam to liczyć już jako 13 tydzień ?
|
#3768 |
|
BAN stały
|
Ale dużo nowych mamuś! Super
Witajcie No i ugotowałam tą pomidorową Pyyycha. Będzie jeszcze na jutro
|
|
|
|
#3769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to uważaj, bo ten wątek wciąga jak czytam o waszych ciążowych "przebojach" to sobie myślę, że jestem mega szczęściarą bo czuję się świetnie. Bardzo współczuję tych męczarni i trzymam kciuki, żeby wszystkie te nieprzyjemności wam szybko przeszły ![]() Cytat:
mam podobnie, w gabinecie zwykle podwyższone a w domu w normie albo niskie. A to niskie to bardzo możliwe, że ze zmęczenia ale jak Cię to niepokoi to na następnej wizycie zapytaj lekarza.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3770 |
|
Wtajemniczenie
|
siemanko
gratuluję udanych wizyt, pięknych brzuszków i jeszcze piękniejszych fasolinek gratuluję Lolitce - wszystkiego co najlepsze na tej nowej drodze życia, oby było po Waszej myśli. Witam ciepło wszystkie nowe mamusie które licznie dziś przybyły i mam nadzieję już zostaną i będą cieszyć me oczy pięknymi wieściami nie mam dzis kompletnie siły na nic... puszczam Wam link do pięknego porodu... ja się ledwo powstrzymałam od ryku naprawdę piękne http://kafeteria.tv/Wzruszajace-nagr...tm_campaign=o2 |
|
|
|
#3771 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Potem przejmuje tą mąż, ją i cały dom (obiad, sprzątanie a potem kąpiel i ułożenie jej do snu. Na szczescie nie mamy żadnego problemu zebym ja była w sypialni a ona cały dzień z nianią (pół na spacerze i drzemce) a potem zeby TŻ sie nią zajmował. Gorzej jak słyszy jak wymiotuje, bo mnie wtedy woła, płacze pod drzwiami, woła siku, kupkę czasem wtedy akurat musi robić siku... I podględa mnie przez otwory w dzrzwiach. Miała taki moment że mnie pilnowała, nie pozwalała nawet sie wysikać... Raz tylko nie zdąrzyłam zamknąć drzwi i ona położyła rękę na moich plecach i mówi " mama ble" z przerażeniem w głosie, TŻ na szczescie ją zabrał. Poprzednią ciąże miałam podobnie jak Ty, lezałam i mogłam miec w nosie wszystko, zwłaszcza ze od wymiotów miałam zapalenie przełyku, wymiotowałam krwią i nic nie byłam w stanie przełknąć, ciągneło sie to do 18 tc. Teraz może nie jest lepiej ale na pewno inaczej. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję za odpowiedź,....pytam bo mam brać witaminy od 13 tygodnia ciąży
|
|
#3773 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po to tu jesteśmy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a u gina też jeszcze mi nie mierzyli Dziecko mi ładnie usnęło w łóżeczku ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Vampirka Ty mi zadałaś pytanie czy będę korzystała z pierwszej strony, chciałam , ale stwierdziłam że lepiej będzie jak mi podacie na PW swoje dane. Bo jest tam kilka dziewczyn co się nie udzielają wcale, a szczerze jeszcze te nicki mi się mylą i mogę się pomylić i zapisać udzielające się mamuśki to mamuś zaginionych . Tak więc dziewczyny nawet te które są już na 1str piszcie mi dane na PW bo dla mnie to będzie wielkie ułatwienie
|
||||||
|
|
|
#3774 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3775 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam lulać,
Postaram się jutro odezwać, a jak nie to w niedziele Dobrej nocki!
|
#3776 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe Mamusie
![]() Ja na dzisiejszej wizycie dostałam kartę ciąży, żelek ma 8t3d, 17mm i takie małe rączki i nóżki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka wode mineralna polecacie ? Pilam zywca ble, smakowy nie kazdy, podeszla mi czarna porzeczka, a dzis pije nestle i jest ok.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalam ze sama jestem z taka opiniaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3779 |
|
Wtajemniczenie
|
o matko chyba Was nie nadrobie, 6 stron-jakie tempo
po całym dniu pichcenia sprzątania i prasowania jestem wykończona![]() a jutro ciąg dalszy a na 17 goście na urodzinki Bartusia więc pewnie kolejne 10 stron się uzbiera przez weekend
|
|
#3780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.

mam nadzieję, że wszystko okaże się być w porządku

Pyyycha. Będzie jeszcze na jutro 

Poza tym wyniki bardzo dobre. 
ale jak wybierzecie tak bedzie, bo i tak bede zagladac