Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-11, 20:41   #3751
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
To ja chyba też dołączę...
Termin mam na 27 kwietnia, ale jakoś u Was milsza atmosfera niż u mamuś marcowo - kwietniowych
Przyjmiecie ?
Witaj

Dzisiaj mamy wysyp mamuś, super!
Im więcej tym lepiej

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 20:42   #3752
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki... Brała któraś z was Torecan? Lekarz mi go przepisał jakby było bardzo złe. Natomiast wyczytałem w ulotce, ze nie powinno się go stosować w ciąży i teraz mam zgryz... Czuje się naprawdę fatalnie, ale z drugiej strony nie chciałabym ryzykować :/
Jak dasz rade wytrzymać bez leków to chyba mimo wszystko lepiej. Rozumiem Twój ból, bo w poprzedniej ciąży wymiotowałam przez jej większą część po kilka, kilkanaście razy dziennie. Zagryzłam zęby i wytrzymałam bez leków, ale wyłam każdego dnia i wspominam to koszmarnie. Nie wiem jaką masz sytuacje zawodową/życiową, ale jak możesz to po prostu śpij - u mnie sen był jedynym wytchnieniem od wymiotów.
Zawsze możesz pójść na IP powiedzieć jak wygląda sytacja, powinni Ci podać kroplówkę co może przynieść nieco ulgi.
Na pocieszenie to się na pewno kiedyś skończy - w najgorszym razie dopiero po porodzie
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 20:43   #3753
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Byłam u internisty z zawrotami głowy.
Osłuchał mnie i dał skierowanie do kardiologa bo szmery w sercu usłyszał. Mówię mu że niegroźną wadę serca mam, a on na to że to coś innego, jakieś zapadanie się płatka jakiegoś. Byłam tak skołowana, że nie zapamiętałam, bo spodziewałam sie skierowania do neurologa.
Terminy do kardio na nowy rok...

Za dużo rewelacji na dziś dla mnie.

Mnie nikt nie dotyka (nawet mąż) bo ja brzucha jeszcze nie mam. Mam tak jak zawsze: górę brzucha płaską, dół wypukły - taka budowa.
Ojoj, ale nowiny mam nadzieję, że wszystko okaże się być w porządku cały wątek trzyma
A gdybyś powiedziała, że w ciąży jesteś, to nie dałoby rady na to, że załapałabyś się wcześniej?

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 20:44   #3754
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

w takim razie i ja się przywitam. Podczytuje od jakiegoś czasu, więc chyba czas się ujawnić. Jestem w 8t0d. Mam już jedno dziecko - córkę, ma rok i 8 miesięcy i jestem bardzo ciekawa jak zareaguje na rodzeństwo.

Pędzicie strasznie z postami, więc sądzę, że w najbliższych tygodniach ze względu na zobowiązania zawodowe nie będę na bieżąco, ale będę próbować.

Gratuluje wszystkim
Witam

Cytat:
Ja na szczęście mam prace biurowa, więc myśle, ze jak się tylko będę dobrze czuła, to pociągne do końca Natomiast jestem zdania, ze absolutnie nie ma się co narażać jeśli praca nie sprzyja ciąży. Po to prawo pracy nas chroni w takim stanie, żeby kobiety nie musiały niepotrzebnie ryzykować.
Ja także mam pracę biurową i mam nadzieję, że uda mi się chodzić jak najdłużej, w domu chyba bym się wynudziła

Cytat:
Termin mam na 27 kwietnia, ale jakoś u Was milsza atmosfera niż u mamuś marcowo - kwietniowych
Przyjmiecie ?
Witam
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 20:48   #3755
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,

w takim razie i ja się przywitam. Podczytuje od jakiegoś czasu, więc chyba czas się ujawnić. Jestem w 8t0d. Mam już jedno dziecko - córkę, ma rok i 8 miesięcy i jestem bardzo ciekawa jak zareaguje na rodzeństwo.

Pędzicie strasznie z postami, więc sądzę, że w najbliższych tygodniach ze względu na zobowiązania zawodowe nie będę na bieżąco, ale będę próbować.

Gratuluje wszystkim
Cytat:
Przyjmiecie ?
Witajcie

Emilka25 ale duży malec u mnie też było 1,73 na wizycie ale Dzieciaczki szybko rosną

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 20:49   #3756
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Jak dasz rade wytrzymać bez leków to chyba mimo wszystko lepiej. Rozumiem Twój ból, bo w poprzedniej ciąży wymiotowałam przez jej większą część po kilka, kilkanaście razy dziennie. Zagryzłam zęby i wytrzymałam bez leków, ale wyłam każdego dnia i wspominam to koszmarnie. Nie wiem jaką masz sytuacje zawodową/życiową, ale jak możesz to po prostu śpij - u mnie sen był jedynym wytchnieniem od wymiotów.
Zawsze możesz pójść na IP powiedzieć jak wygląda sytacja, powinni Ci podać kroplówkę co może przynieść nieco ulgi.
Na pocieszenie to się na pewno kiedyś skończy - w najgorszym razie dopiero po porodzie
No właśnie to jest najgorsze... Ze niby można, ale lepiej nie, a decyzja należy do ciebie, bo w sumie nie wiadomo czy zaszkodzi czy nie... Masakra, która matka podejmienwtedy taka decyzje, zeby to brać :/
Stary 2013-10-11, 20:50   #3757
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Witajcie

Emilka25 ale duży malec u mnie też było 1,73 na wizycie ale Dzieciaczki szybko rosną
Idą równiutko.
I już widzę nosek i oczy (nie śmiać się). Też widzicie, czy to tylko w mojej głowie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 20:53   #3758
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Dzięki za miłe przyjęcie!
widzę, że wtorek bedzie dnim wizyt i badań

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
heeej właśnie ostatnio zastanawiałam się czemu opuściłaś wątek krakowski
Gratuluję drugiego Maluszka Na pewno będzie wszystko ok, trzymam kciuki za prenatalne.

Jojla!!

Miło mi być w tak doborowym towarzystwie!
Wątek krakowski zaniedbałam, bo mąż mi już wypominał, że wiecej siedze przy kompie niż patrzę na niego. A jeszcze przecież praca, Helen, dom...

Cytat:
A ja się muszę pochwalić, ze dziś ugotowalam zupę koperkowa i jest to pierwsza rzecz, która jem od 3 dni!! Nie licząc sucharkow... Ciekawe jak długo się utrzyma w żołądku
Gratuluje i oby sie utrzymała. Ja nic nie gotuję, dzisiaj wyjątkowo obrałam ziemniaki i wstawiłam je, ale od 1,5 miesiąca nawet nie otwieram lodówki, a co dopiero móic o gotowaniu. Ale w pierwszej ciąży jeszcze gorzej reagowałąm na zapachy, teraz nawet jam mięso co przy córce przez pół roku nie tknełam a sam zapach gnał mnie do wc.

Cytat:
A tak z innej beczki... Brała któraś z was Torecan? Lekarz mi go przepisał jakby było bardzo złe. Natomiast wyczytałem w ulotce, ze nie powinno się go stosować w ciąży i teraz mam zgryz... Czuje się naprawdę fatalnie, ale z drugiej strony nie chciałabym ryzykować :/
Ja biorę i mi pomaga, mi jest najgorzej od ok 15 i wtedy biorę i do wieczora jakoś przeżywam. Gin mi przepisał i chyba to mnie uratowało przed odwodnieniem i szpitalem. Bo już miałam tak że zwracałam wszystko nawet łyk wody....
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 20:53   #3759
Pallas Ril
Rozeznanie

A propos narzekania na nasza Polska służbę zdrowia: http://kobieta.wp.pl/gid,16061926,im...1774&_ticrsn=3
Stary 2013-10-11, 20:55   #3760
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie to jest najgorsze... Ze niby można, ale lepiej nie, a decyzja należy do ciebie, bo w sumie nie wiadomo czy zaszkodzi czy nie... Masakra, która matka podejmienwtedy taka decyzje, zeby to brać :/
Niestety Dlatego ja mimo wszystko się nie zdecydowałam. Jakoś to wytrzymałam, ale to jednak kwestia osobnicza. Czasem jest lepiej wziąć lekarstwo niż fundować organizmowi nieustanny stres związany z wymiotami. Niemniej jeśli na razie dajesz rade to nie bierz. Pierwszy trymestr to organogeneza, a torecan to jednak nie jest wyciąg z czosnku czy witamina C.
Stary 2013-10-11, 20:59   #3761
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Idą równiutko.
I już widzę nosek i oczy (nie śmiać się). Też widzicie, czy to tylko w mojej głowie?
mam to samo, jak patrze na usg

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 21:00   #3762
martuszka0
Rozeznanie

A powiedzcie mi jak Wasze ciśnienie? Ja przed każdą wizytą mam strasznie wysokie ze stresu... Jakoś nie potrafię tego opanować :/

Lekarka kazała mi codziennie mierzyć i zapisywać. Jak mierzę sobie w domu to mam nawet niższe niż prawidłowe... Czy to ze zmęczenia?
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:04   #3763
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Ja biorę i mi pomaga, mi jest najgorzej od ok 15 i wtedy biorę i do wieczora jakoś przeżywam. Gin mi przepisał i chyba to mnie uratowało przed odwodnieniem i szpitalem. Bo już miałam tak że zwracałam wszystko nawet łyk wody....
No właśnie są takie sytuacje, że trzeba coś wziąć.

A powiedz mi jak dajesz rade przy tym wszystkim z córką? Ja w tej ciąży wymiotuje mniej niż w poprzedniej, ale mam wrażenie, że dopiero się rozkręcam i dojdę do etapu, że nawet łyk wody. I o ile w poprzedniej ciąży mogłam leżeć i mieć wszystko w nosie to w tej już nie mogę bo trzeba się córką zająć, a mąż wraca z pracy później niż ja. I jak sobie pomyśle, że miałabym tak wymiotować, to nie bardzo wiem, co z mała.

I czy Twoja córka się nie boi jak wymiotujesz? Bo mojej musiałam wkręcić, że mama się tak wygłupia i niby to wie, ale i tak ma niewyraźną minę jak ślęczę w konwulsjach nad toaletą...
Stary 2013-10-11, 21:06   #3764
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi jak Wasze ciśnienie? Ja przed każdą wizytą mam strasznie wysokie ze stresu... Jakoś nie potrafię tego opanować :/

Lekarka kazała mi codziennie mierzyć i zapisywać. Jak mierzę sobie w domu to mam nawet niższe niż prawidłowe... Czy to ze zmęczenia?

Też tak miałam, niby się nie stresowałam a jednak strasznie wysokie było. A w domu niedociśnienie Ale moja położna rozumiała że ze stresu i nie kazała się przejmowac

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:08   #3765
agus7ia
Raczkowanie

Emilia, sliczna fasolka

Ja tez mam niskie cisnienie, takie w granicach max 105 na 68.
, ale dzwinym trafem jak ide do lekarza to zawsze mam powyzej 110. To chyba faktycznie z emocji
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 21:12   #3766
Zytus
Rozeznanie

witam wieczorowa porą
Od poniedzialku nic nie pisalam, bo moje dziecie ma wolne od przedszkola i ciagle mama i mama..., a jak widzi ze zasiadam do kompa, to juz mnie ciagnie i jakies zabawy wymysla.
Staram sie być na bierzaco, bo wieczoram na tel podczytuje, ale niestety odpisac nie moge. Jakąś kijową aplikacje sobie zainstalowalam, ktora sie zacina, a jak juz sie otworzy to nie chce mnie zalogowac.
Witam nowe mamuski
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:14   #3767
meduzka88
Wtajemniczenie

powiedzcie mi dzisiaj mam 12 tydzień i 1 dzień ciąży.....i nie wiem czy mam to liczyć już jako 13 tydzień ?

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:20   #3768
ilkas
BAN stały

Ale dużo nowych mamuś! Super Witajcie

No i ugotowałam tą pomidorową Pyyycha. Będzie jeszcze na jutro
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:30   #3769
jojla
Zakorzenienie

Cytat:

Jojla!!

Miło mi być w tak doborowym towarzystwie!
Wątek krakowski zaniedbałam, bo mąż mi już wypominał, że wiecej siedze przy kompie niż patrzę na niego. A jeszcze przecież praca, Helen, dom...

to uważaj, bo ten wątek wciąga

jak czytam o waszych ciążowych "przebojach" to sobie myślę, że jestem mega szczęściarą bo czuję się świetnie. Bardzo współczuję tych męczarni i trzymam kciuki, żeby wszystkie te nieprzyjemności wam szybko przeszły

Cytat:

Tzw syndrom białego fartucha mam podobnie, w gabinecie zwykle podwyższone a w domu w normie albo niskie. A to niskie to bardzo możliwe, że ze zmęczenia ale jak Cię to niepokoi to na następnej wizycie zapytaj lekarza.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 21:33   #3770
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

siemanko
gratuluję udanych wizyt, pięknych brzuszków i jeszcze piękniejszych fasolinek

gratuluję Lolitce - wszystkiego co najlepsze na tej nowej drodze życia, oby było po Waszej myśli.

Witam ciepło wszystkie nowe mamusie które licznie dziś przybyły i mam nadzieję już zostaną i będą cieszyć me oczy pięknymi wieściami

nie mam dzis kompletnie siły na nic...
puszczam Wam link do pięknego porodu... ja się ledwo powstrzymałam od ryku naprawdę piękne miłego wieczorka dziewczyny!

http://kafeteria.tv/Wzruszajace-nagr...tm_campaign=o2
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:34   #3771
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
No właśnie są takie sytuacje, że trzeba coś wziąć.

A powiedz mi jak dajesz rade przy tym wszystkim z córką? Ja w tej ciąży wymiotuje mniej niż w poprzedniej, ale mam wrażenie, że dopiero się rozkręcam i dojdę do etapu, że nawet łyk wody. I o ile w poprzedniej ciąży mogłam leżeć i mieć wszystko w nosie to w tej już nie mogę bo trzeba się córką zająć, a mąż wraca z pracy później niż ja. I jak sobie pomyśle, że miałabym tak wymiotować, to nie bardzo wiem, co z mała.

I czy Twoja córka się nie boi jak wymiotujesz? Bo mojej musiałam wkręcić, że mama się tak wygłupia i niby to wie, ale i tak ma niewyraźną minę jak ślęczę w konwulsjach nad toaletą...
córcia jest z opiekunką do ok 16,30 a mi wtedy jest najgorzej, zazwyczaj wracałam z pracy i po wyjsciu niani - WC. Teraz na L4 jest podobnie, mała wymyśla cuda żeby sie z nią bawić, a ja dogorywam do ok 17,30 - 18,00 do powrotu TŻ z pracy.
Potem przejmuje tą mąż, ją i cały dom (obiad, sprzątanie a potem kąpiel i ułożenie jej do snu.
Na szczescie nie mamy żadnego problemu zebym ja była w sypialni a ona cały dzień z nianią (pół na spacerze i drzemce) a potem zeby TŻ sie nią zajmował.

Gorzej jak słyszy jak wymiotuje, bo mnie wtedy woła, płacze pod drzwiami, woła siku, kupkę czasem wtedy akurat musi robić siku... I podględa mnie przez otwory w dzrzwiach. Miała taki moment że mnie pilnowała, nie pozwalała nawet sie wysikać...
Raz tylko nie zdąrzyłam zamknąć drzwi i ona położyła rękę na moich plecach i mówi " mama ble" z przerażeniem w głosie, TŻ na szczescie ją zabrał.

Poprzednią ciąże miałam podobnie jak Ty, lezałam i mogłam miec w nosie wszystko, zwłaszcza ze od wymiotów miałam zapalenie przełyku, wymiotowałam krwią i nic nie byłam w stanie przełknąć, ciągneło sie to do 18 tc.
Teraz może nie jest lepiej ale na pewno inaczej.

Cytat:
z ciśnieniem nigdy nie miałam problemu, Gin zawsze najpierw rozmawia ze mną, wypisuje wszystkie papierki sprawdza wyniki a robi to w sposób spokojny i nie ma szans zeby mi skakało sciśnienie.
Cytat:
powiedzcie mi dzisiaj mam 12 tydzień i 1 dzień ciąży.....i nie wiem czy mam to liczyć już jako 13 tydzień ?
tak
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:36   #3772
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
córcia jest z opiekunką do ok 16,30 a mi wtedy jest najgorzej, zazwyczaj wracałam z pracy i po wyjsciu niani - WC. Teraz na L4 jest podobnie, mała wymyśla cuda żeby sie z nią bawić, a ja dogorywam do ok 17,30 - 18,00 do powrotu TŻ z pracy.
Potem przejmuje tą mąż, ją i cały dom (obiad, sprzątanie a potem kąpiel i ułożenie jej do snu.
Na szczescie nie mamy żadnego problemu zebym ja była w sypialni a ona cały dzień z nianią (pół na spacerze i drzemce) a potem zeby TŻ sie nią zajmował.

Gorzej jak słyszy jak wymiotuje, bo mnie wtedy woła, płacze pod drzwiami, woła siku, kupkę czasem wtedy akurat musi robić siku... I podględa mnie przez otwory w dzrzwiach. Miała taki moment że mnie pilnowała, nie pozwalała nawet sie wysikać...
Raz tylko nie zdąrzyłam zamknąć drzwi i ona położyła rękę na moich plecach i mówi " mama ble" z przerażeniem w głosie, TŻ na szczescie ją zabrał.

Poprzednią ciąże miałam podobnie jak Ty, lezałam i mogłam miec w nosie wszystko, zwłaszcza ze od wymiotów miałam zapalenie przełyku, wymiotowałam krwią i nic nie byłam w stanie przełknąć, ciągneło sie to do 18 tc.
Teraz może nie jest lepiej ale na pewno inaczej.

z ciśnieniem nigdy nie miałam problemu, Gin zawsze najpierw rozmawia ze mną, wypisuje wszystkie papierki sprawdza wyniki a robi to w sposób spokojny i nie ma szans zeby mi skakało sciśnienie.

tak

dziękuję za odpowiedź,....pytam bo mam brać witaminy od 13 tygodnia ciąży

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:43   #3773
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Byłam u internisty z zawrotami głowy.
Osłuchał mnie i dał skierowanie do kardiologa bo szmery w sercu usłyszał. Mówię mu że niegroźną wadę serca mam, a on na to że to coś innego, jakieś zapadanie się płatka jakiegoś. Byłam tak skołowana, że nie zapamiętałam, bo spodziewałam sie skierowania do neurologa.
Terminy do kardio na nowy rok...

Za dużo rewelacji na dziś dla mnie.

Mnie nikt nie dotyka (nawet mąż) bo ja brzucha jeszcze nie mam. Mam tak jak zawsze: górę brzucha płaską, dół wypukły - taka budowa.
A to często masz zawroty głowy ? Powiem Ci że ja przed pierwszą ciążą miałam straszne , tomografia głowy, rezonans, inne badania ... itp . I jak zaszłam w ciążę to one mineły

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie

Dziewczyny mam nadzieje ze sie nie pogniewacie, ale troche od was malpuje Wpisuje sobie nazwy wozkow, ktore podajecie i szukam ktore mi sie podobaja. Nie mam jeszcze nic upatrzonego, ale chyba chcialam bym wozek na duzych kolach, bo chyba latwiej sie nim jezdzi, zwlaszcza w zime.

Asiulek super brzuszek.

Zamyslona, ale nowy rok dopiero za kilka miesiecy. Nie da rady umowic sie wczesniej wlasnie z tego wzgledu, ze jestes w ciazy?

Małpuj !! Po to tu jesteśmy

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Gratuluje wszystkim
Witaj

Cytat:
Przyjmiecie ?
Jasne że przyjmiemy
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Cześć, padam na twarz.

Byliśmy na wizycie, Szkrab ma 1,73 mm i widać trochę noska i oczodołeczki.
Tylko mam za wysoki cukier, dostałam dietę, mam powtórzyć badania i mierzyć codziennie cukier. Poza tym wyniki bardzo dobre.
Widok Maluszka mi wszystko wynagradza.

Ale słodziak

Cytat:

nie wiem jak , bo nie mierzę a u gina też jeszcze mi nie mierzyli

Dziecko mi ładnie usnęło w łóżeczku dla mnie to radość bo od jakiś 8m usypiałam go na Naszym łóżku

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Vampirka Ty mi zadałaś pytanie czy będę korzystała z pierwszej strony, chciałam , ale stwierdziłam że lepiej będzie jak mi podacie na PW swoje dane. Bo jest tam kilka dziewczyn co się nie udzielają wcale, a szczerze jeszcze te nicki mi się mylą i mogę się pomylić i zapisać udzielające się mamuśki to mamuś zaginionych . Tak więc dziewczyny nawet te które są już na 1str piszcie mi dane na PW bo dla mnie to będzie wielkie ułatwienie
Stary 2013-10-11, 21:45   #3774
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Emilia, sliczna fasolka

Ja tez mam niskie cisnienie, takie w granicach max 105 na 68.
, ale dzwinym trafem jak ide do lekarza to zawsze mam powyzej 110. To chyba faktycznie z emocji

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
A to często masz zawroty głowy ? Powiem Ci że ja przed pierwszą ciążą miałam straszne , tomografia głowy, rezonans, inne badania ... itp . I jak zaszłam w ciążę to one mineły

Małpuj !! Po to tu jesteśmy

Witaj

Jasne że przyjmiemy

Ale słodziak

nie wiem jak , bo nie mierzę a u gina też jeszcze mi nie mierzyli

Dziecko mi ładnie usnęło w łóżeczku dla mnie to radość bo od jakiś 8m usypiałam go na Naszym łóżku

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Vampirka Ty mi zadałaś pytanie czy będę korzystała z pierwszej strony, chciałam , ale stwierdziłam że lepiej będzie jak mi podacie na PW swoje dane. Bo jest tam kilka dziewczyn co się nie udzielają wcale, a szczerze jeszcze te nicki mi się mylą i mogę się pomylić i zapisać udzielające się mamuśki to mamuś zaginionych . Tak więc dziewczyny nawet te które są już na 1str piszcie mi dane na PW bo dla mnie to będzie wielkie ułatwienie
Dziękuję dziewczyny.

Stary 2013-10-11, 21:54   #3775
paulka0212
Wtajemniczenie

Uciekam lulać,
Postaram się jutro odezwać, a jak nie to w niedziele

Dobrej nocki!

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:59   #3776
/Mycha/
Raczkowanie

Witam wszystkie nowe Mamusie

Ja na dzisiejszej wizycie dostałam kartę ciąży, żelek ma 8t3d, 17mm i takie małe rączki i nóżki

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 22:16   #3777
gosius91
Zakorzenienie

Jaka wode mineralna polecacie ? Pilam zywca ble, smakowy nie kazdy, podeszla mi czarna porzeczka, a dzis pije nestle i jest ok.

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 22:23   #3778
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Widze, ze zastanawiacie sie nad tytulem, wiec i ja sie wypowiem: nienawidze tych wszystkich rymowanek w tytulach ale jak wybierzecie tak bedzie, bo i tak bede zagladac jak dla mnie moze zostac np.
[I]mamy maj-czerwiec 2014- czekamy na czerwcowki
Zgadzam sie z tym myslalam ze sama jestem z taka opinia

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 22:25   #3779
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

o matko chyba Was nie nadrobie, 6 stron-jakie tempo po całym dniu pichcenia sprzątania i prasowania jestem wykończona

a jutro ciąg dalszy a na 17 goście na urodzinki Bartusia więc pewnie kolejne 10 stron się uzbiera przez weekend

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 22:26   #3780
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
siemanko
gratuluję udanych wizyt, pięknych brzuszków i jeszcze piękniejszych fasolinek

gratuluję Lolitce - wszystkiego co najlepsze na tej nowej drodze życia, oby było po Waszej myśli.

Witam ciepło wszystkie nowe mamusie które licznie dziś przybyły i mam nadzieję już zostaną i będą cieszyć me oczy pięknymi wieściami

nie mam dzis kompletnie siły na nic...
puszczam Wam link do pięknego porodu... ja się ledwo powstrzymałam od ryku naprawdę piękne miłego wieczorka dziewczyny!

http://kafeteria.tv/Wzruszajace-nagr...tm_campaign=o2
Podziwiam kobietę ze się pozwoliła nagrać w takim stanie. Ja to bym nawet nie chciała, zeby mnie mój maz w takiej sytuacji oglądał, a co dopiero cały internet

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości