|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
|
|
|
|
|
#3842 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3844 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny, pierwszy raz dzisiaj otworzyłam komputer, bo od rana cały czas jakieś zajęcia, na obiad wpadło rodzeństwo z rodzinami i tak zleciała cała sobota
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Filmik z porodu zaraz sobie odpalę ja pamiętam jak na TLC kiedyś pokazywali jak dziewczyna rodziła w wodzie u siebie w domu, obok mąż i dziecko, ona się wije, stęka, a jakiś dziadek jej przynosił wodę w garnuszku do tego basenu głównie tego dziadka zapamiętałam, bo dla mnie to nieprawdopodobne, że rodzina sobie normalnie chodzi a ona na środku salonu rodzi w basenie ![]() A exTŻ dobrze rzeczywiście, że jest ex mój mąż mnie straszył wielce, ze będzie filmował, ale wiedziałam, że żartuje - wziął kamerę, żeby filmować Hanię, niestety na tych filmikach widać tylko jak mała strasznie się męczyła żeby złapać oddech, więc tego nie oglądamy w ogóle, bo zaraz sobie wszystko przypominam Cytat:
Cytat:
trzymaj się kochana ciepło, my będziemy czekać na dobre wieści od Ciebie, bo wierzę, że następnym razem się uda
|
|||||
|
|
|
#3845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi było jak tak zniknęłaś ze staraczkowego i zastanawiałam się co u Ciebie dołączam się do uwielbienia dla imienia Michalina Cytat:
![]() .. Trzymajcie się razem jak najmocniej, nie mieliście na to wszystko żadnego wpływu, jeszcze urodzisz nie jedno zdrowe maleństwo Nikii ja jestem za 8 albo opcja neutralną jak pisały dziewczyny
|
|
#3846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A najbardziej jak mówię do niej: Ale z Ciebie dzisiaj maruda! A ona oburzona tupie nóżką i mówi: Nie jestem maruda, jestem Misia! ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Agaaga ja wiem, że zniknęłam, ale miałam tyle pracy, że nie dałam już rady. Teraz jestem na L4 i staram się być chociaż tutaj na bieżąco. Czasami jeszcze podczytuję wątek staraczkowy ![]() Dziękuję za pamięć o mnie
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też czasem poczytam staraczkowy, czasem nawet coś napiszę, ale zaraz dziewczyny zasypią postami i nikt mi nawet nie odpisze
więc przeniosłam swoją uwagę na ten wątek
|
#3848 |
|
404 Not Found
|
Ja na staraczkowym nie zdążyłam się odezwać.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
jojla strasznie mi przykro
Trzymajcie się dzielnie Cytat:
Ale Tż nie i nie A Misia świetna, jaka rezolutna dziewczynka ![]() Małe padło, nawet sie nie zastanawiam jaka noc będzie, wciąż gorączkuje. Tż na drugi mecz pojechał a ja odpoczywam caaaały dzień :P
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle zauważyłam, że sporo tutaj mam, które oczekują kolejnego dzieciaczka, fajnie, fajnie
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się kochana , wierzę że za jakiś czas pojawisz się u Nas z dobrą wiadomością. jedno co mogę napisać to jak masz chęć to rycz, płacz ale nie skrywaj swoich uczuć, nie tłamś tego w sobie bo to jest najgorsze Madziuuula dam radę zliczyć Na kartce zapisałam sobie nr od 1-10 (co odpowiada danemu tytułowi)i przy każdym numerze robię kreski (tak jak w więzieniu :P ) w zależności jak ktoś głosuje ![]() Młody śpi Został wymęczony na maksa , tańce, gonitwy z 3,5l kuzynem zrobiły swoje
|
|
|
|
|
#3852 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i 1Cytat:
Wróciłam z pracy, zaczęły mi się nudności dziś myślałam że zwariuje.... Nawet nie mam siły nic napisać, dzisiejszy dzień mnie mega wymęczył
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-10-12 o 22:25 |
||
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
witam sie wieczorową (nocną ) porą
![]() Cytat:
meduzka88>> Witaj jojla >> Tak strasznie mi przykro
|
|
|
|
|
#3854 |
|
Zadomowienie
|
Jak to dobrze ze w sobote az tyle nie produkujecie, ja dopiero teraz mam chwilke zeby tu zajrzec...
U mnie byly dzis zakupy z kolezanka i mam nowa bluze i 2 koszulki. I na tym jak narazie zakonczylam dzisiejsza dzialalnosc. Jak wrocilam do domu to moje chlopaki pochlanialy wlasnie pizze wiec obiadu tez nie musialam robic. Po za tym pada u nas i oczy same mi sie zamykaja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3855 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo.
Wszyscy pewnie jeszcze śpia, a ja ... No tak, ale jak się wczoraj poszło o 20 spać to już się wyspałam. Mam okropną chęć iść dziś z młodym na grzyby!!! I chyba pójdę. Oby tylko już nie padało
|
|
#3856 |
|
Raczkowanie
|
hej, ja tez juz od jakiegos czasu na nogach. Ciagle mecza mnie tak ciezkie koszmary, ze spac przez to nie moge. I tak naprawde to zaczelo sie w ciazy, a wlasciwie to od tego czasu jest ich sporo wiecej i sa coraz glupsze i brutalniejsze. Mam nadzieje ze szybko sie to skonczy, bo wstaje tak zdenerwkana i spiete, ze nawet nie chce myslec jak to na dziecko moze wplywac.
Jojla strasznie mi przykro |
|
|
|
#3857 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Macie już jakieś ubrania tego typu?Cytat:
![]() Miłej niedzieli kochane
|
|||
|
|
|
#3858 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co zrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też lubię chodzić na grzyby a strasznie dawno nie byłam, chociaż nie lubię się natykać na pająki między drzewami, a niekiedy jest ich multum ![]() Cytat:
dzisiaj trzy razy się budziłam i potem za każdym razem od nowa jakiś koszmar ![]() Cytat:
![]() Wiecie co pisałam Wam, że jednego dnia z rana odbijała mi się wędzona ryba i nie wiedziałam po czym, następnego dnia było to samo i się kapnęłam od czego to ginek kazał mi brać omege no i to na bank przez to się przemęczę te 2 tygodnie z tym, a na wizycie mu powiem, ze chyba za dobrze tego nie przyswajamDziewczyny życzę Wam miłej niedzieli, nie wiem czy do wieczora jeszcze wejdę, bo przyjeżdżają do nas znajomi na cały dzień, więc nie będę miała kiedy odpalić komputera |
|||||
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
DZień dobry
![]() jeśli chodzi o dół- spodnie, ja nie mam żadnych jeszcze, a góra zawsze się znajdzie, mam sporo koszul takich dłuższych wiązanych pod biustem, dłuższe tuniki, itp... a jeśli chodzi o spodnie to na pewno kupie te pasy materiałowe. wtedy spodnie mozna mieć rozpięte i na to pas |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3860 |
|
BAN stały
|
Hej
![]() Emilka dała mi dzisiaj pospać do 9 To się prawie nie zdarza, więc czuję się cudownie Noo..poza bólem głowy, ale to chyba na zmianę pogody hehe.jojla jest mi bardzo przykro Trzymaj się |
|
|
|
#3861 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Właśnie zadzwoniłam do brata i powiedziałam, że nie będę chrzestną. Po prostu mam za mocne mdłości i ciągle wymiotuje, nigdy nie wiadomo kiedy mnie złapie. Czasem rano, czasem po południu, a czasem wieczorem, czy w nocy. Nie idzie tego przewidzieć, ani tego opanować. Boję się, że np złapie mnie w środku uroczystości i zarzygam cały kościół usiłując z niego wybiegnąć, albo, że wogle tam nie dojadę, bo złapie mnie przed samym wyjściem i nie dam rady wyjść z domu... To byłoby jak totolotek, a oni nie potrzebują takiego stresu. Brat powiedział, że ok, ale i tak mi przykro, bo czuję, że nie dam rady Cytat:
Cytat:
![]() Chciałabym, ale to niestety zbyt poważna sprawa, by ryzykować. A teraz, jak mi się nie uda, to nie pokrzyżuję im planów na ostatnią chwilę, a jak dojadę, to stanę sobie przy wyjściu i nikomu nie będę zawadzać w razie czego. Wiecie, wczoraj myślałam sobie o imieniu dla chłopczyka i podoba mi się Gucio (wcześniej myślałam o Damianie, ale TŻ-towi kojarzy się z nielubianym przez nikogo kolegą, który wcinał robale )
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
jakie to jest niesprawiedliwe !!! / mam tu na myśli poronienia/
>> dbasz o siebie, chuchasz-dmuchasz i nie uda sie donosić ciąży, inne piją palą>> dzieci rodzą.... !!!! tak ż enie ma reguły...ehhh
|
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Słonecznie za oknem.. Chyba czas iśc do kościółka.. Nie chcę mi się :/
|
|
|
|
#3864 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3865 |
|
BAN stały
|
VwVampirka no i dobrze zrobiłaś skoro czujesz, że nie dasz rady. Lepiej odmówić dziś niż tak jak piszesz..na 2 godz przed uroczystością.
gosius91 to daj troszkę tego słońca
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
VwVampirka -wooow odważne imię !!!!! P.S tylko się nie śmiej i nie odbierz tego złośliwie... >> od razu nasunęła mi się na myśl piosenka:
" pszczółka maja sobie lata uuuuuu zbiera nektar gdzieś na kwiatach, a Pan Gucio w tulipanie czeka sobie na śniadanie" hehehe http://www.youtube.com/watch?v=Tw5lgkC5tTA ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
my pójdziemy chyba na 15, albo 17- pada troche i zresztą musz umyć włosy jeszcze.... ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- a co do bycia chrzestną ( też mam być na święta) to słyszałyście o tym zabobonie??? że ponoć kobieta w ciąży nie może być chrzestną.. bo to dziecko które jest chrzczone zabiera szczęście temu które jest w brzuszku. / wiem że to idiotyczne i chore jest ,ale mi nawet babcia o tym mówiła/ http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3446113 Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-10-13 o 10:30 |
|
|
|
|
#3867 |
|
BAN stały
|
gosius91 pisałaś kiedyś, że 19.05 to szczególna dla Ciebie data. Tak sobie myślę, że chciałabym tego dnia urodzić
Co prawda termin mam na 16.05, ale Emilkę urodziłam 6 dni po terminie, więc teraz może też będą opóźnienia A 19 maja mój mąż ma urodziny więc fajnie by było
|
|
|
|
#3868 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Byłam na grzybach. Uzbierałam z Kubą niecałe wiaderko. Fajnie było. Kurcze tak mi się chciało pójś na grzyby że szok. Zachcianka spełniona.
|
|
|
#3869 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gustaw - Gucio - Gutek
![]() Cytat:
Gucio był jej przyjacielem Ale w tej bajce to raczej normalne imiona były: Konik Filip, robal Szymon, chyba tylko Tekla (pajęczyca) jest mniej spotykanym imieniem.Co do tego przesądu, to coś słyszałam... dużo osób w to wierzy... a słyszałyście ile jest przesądów ślubnych? Książka o tym powstała! I założę się, że każda z nas na swoim ślubie przynajmniej kilka złamała
|
|
|
#3870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi na poczatku sezonu pierwszy raz w życiu wlazł kleszcz w dodatku w brzuch Cytat:
A to od Gustawa??Słyszałam o zabobonie nawet głupsze rzeczy, byłam w ciąży jak bratanka chrzcili i mnie nie chcieli na chrzestną :p U nas ciężki dzień będzie, młody całą noc w gorączce, wstał zdrowy, broił broił a od 10 znów gorączka ![]() A ja się w ogóle nie wysypiam A i mój Tż ;P Jak wraca z tej piłki wieczorem to spać nie może - dzisiaj do 2 Obiecał mi za 2 tygodnie sypialnie ( a remontuje tylko w sb) Nie wymiga mi się, niech no tylko położy podłogę a każe mu przytargać sam materac z łóżka i na podłodze będę spać o
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

Mam teraz czekać aż natura sama rozwiąże problem a jak zdarzy się coś niepokojącego zgłosić się ponownie na IP... Jest mi mega ciężko, po prostu nie mogę się pozbierać... 

(Obyło się bez ponownych modłów).Mój MĄŻ przy przysiędze się rozkleił i przez to ja poległam później a tam się cieszyłam z początku,że się dobrze trzymam(bo to ja zawsze rycze jak glupia na każdej ważnej uroczystości). Aż nie umiałam wydukać w pewnym momencie przysięgi hehe ale siaraaaa
Gdyby do tego doszło, to nawet gdybym sobie tego nie życzyła, to i tak wparowałby na porodówkę z kamerą (taki typ) i niczym by się nie przejmował... jej, jak dobrze, że to już przeszłość...
mój mąż mnie straszył wielce, ze będzie filmował, ale wiedziałam, że żartuje - wziął kamerę, żeby filmować Hanię, niestety na tych filmikach widać tylko jak mała strasznie się męczyła żeby złapać oddech, więc tego nie oglądamy w ogóle, bo zaraz sobie wszystko przypominam

Trzymajcie się dzielnie 

dzisiaj trzy razy się budziłam i potem za każdym razem od nowa jakiś koszmar
To się prawie nie zdarza, więc czuję się cudownie