|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Ty masz ugodowe dziecko a ja urwiska, takie coś bez szans.
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Super wynalazek
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Pani Gadżet
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde nie ma sie czym przejmowac. zaszkodzic mozesz raczej jak zostaeisz mala do wyplakania albo nie bedziesz pozwalala na to usypianie przy cycu a tym samym na jedyna forme usypiania, jaka jej aktualnie pasuje. z biegiem czasu dzieci nabieraja zaufania, czuja sie coraz bardziej “u siebie“ rowniez poza zasiegiem cyca i wtedy powoli same zaczynaja byc bardziej samodzielne.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cudny Przemuś
dzisiaj robiłam podobne zdjęcia Heli zza listków ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
mojej jak założyłam skarpetki grzechotki to nie wiedzieła gdzie to grzechocze i olała sprawę---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- u nas też tak marudzi popołudniami, dzisiaj mąż ją na rękach uspał ale za to po kąpaniu miałam problem by zasnęła.
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz napisałaś o tej witaminie C...i w sumie u nas to też by się zbiegało w czasie z używaniem i odstawieniem.... Nie wpadłabym na to sama W ogóle Wam powiem, że czasami jak komuś mówię, że mam wspólne forum z innymi mamuśkami to mnie wyśmiewają, twierdzą, że pewno każdy ścieme wali etc. i ciężko mi wytłumaczyć jakiego rodzaju tworzymy grupę, ale już nie raz się przekonałam, że gdyby nie Wy to wielu rzeczy bym nie wiedziała i wielu bym nie zrobiła. W sumie dość mocno ułatwiacie mi moje pierwsze macierzyństwo
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-10-13 o 21:19 |
|
|
|
|
#1028 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym starszej też się coś od życia należy
|
||
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skad miałas słoiczki? i jak robilas? pasteryzowalas tylko?
|
|
|
|
|
#1030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mag a mnie się każdy pyta jak z jakąś nowinę opowiem :a skąd ty to wszystko wiesz" ale jakoś sie nie chwalę skąd - boje się szpiegów
![]() ja mam ostatnio patent na usypianie, przez jakiś miesiąc mały ładnie spał odkładany po nocnym jedzonku do łóżeczka, teraz ma bunt bo on chce cycka, więc biorę go na ręce - lula na stojąco z cycem w buzi czyli masakra na całego ale liczę że mu przejdzie ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
ale co za problem, ze poszla godzine wczesniej spac? to nie robot i ma prawo w niektore dni szybciej “pasc“. ja bym sie cieszyla i tyle
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- zdjec nie widze, ale filmiki tak - brawa dla nelciowego nura i michasiowych zabaw ze skarpetkami! ech, grupa wsparcia nam rosnie w tempie ekspresowym pamietajcie, robimy to, bo nasze dzieci potrzebuja snu i tylko tak potrafia zasnac! przejdzie im, cierpliwosci, cycuszki!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Deb póki co takie rzeczy to na sześciu schodkach w klatce a jakby to było gdzieś na zewnątrz to myślę, że zawsze znajdzie się ktoś, kto pomoże Cloche mi dziś Bart padł godzinę wcześniej niż zwykle - 18:30 obudził się przed chwilą na cyca, później jeszcze musiał się przytulić i śpi dalej
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Justii, no to ladnie ci spi! Florkowi tez sie zdarzalo “przed dobranocka“ marudzic na spanie, to go wtedy bralam do lozka, cyc i spac!
a dzisiaj spal do 18tej, oczywiscie z mega-smoczkiem, i o 19:30 razem sie wypluskalismy w wannie, potem czytalam mu bajki monotonnym glosem, zaczal ziewac - szybka akcja cycem i mlody spi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
sto lat Dareczku!
|
|
|
|
#1035 |
|
Zadomowienie
|
Tak piszecie o tym zasypianiu przy cycu to moj tak robi tylko w nocy i czasem wieczorami, w dzien wole go karmic po spaniu, a kiedy jest spiacy to do lozeczka na brzuszek, klepie po tylku i zasypia, rzadko marudzi, wieczorem - kapanie, jedzenie i do lozka, tam go poglaszcze dam szmatke przytulaka, czasem puszcze kolysanki i tak co jakis czas przychodze na kontrole, jak marudzi to na chwile na rece i pozniej jest spokoj, wydaje mi sie, ze bez tego wieczornego porzadku nie zasnalby, a kapiemy miedzy 19, a 20 zalezy jak zmeczony.
Noo jak bardzo marudzi i nie daje rade to ratuje sie zasypianiem przy cycu
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-10-13 o 22:01 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chce spać to idziemy, nie chcę go męczyć i przeciągać bo może być tylko gorszy Cytat:
![]() ale jak mnie nie ma (dziś na przykład) to zaśnie bez, dostał dziś butlę, M. go przytulił i zasnął ładnie ale jak czuje cyca to nie ma bata
|
||
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczymy jak podrosną. Dareczek ma chyba ciemniejsze oczka. na pewno maja tego samego fryzurowego styliste ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- idzcie spac, bo nie nadrobię |
|
|
|
#1038 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
|
|
#1039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1040 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie chcę Cię martwić, ale u nas nic a nic nie przeszło. |
|
|
|
|
#1041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam od tego rp zamówić rzeczy do karmienia - zgapić sobie i tyle ale cholera nie ma śliniaka i mi pod górkę robi na zakupy z mężem nie mam co liczyć, mogę kupić przez neta, limit 100 zł a wyszło na razie 105kurcze mój tata przedłuża abonament i mam wybrać sobie telefon, no najlepiej za 1 zł - polecacie coś dotykowego smartfonowego mam lumie i jej nie lubie---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
|
#1042 | ||
|
Zakorzenienie
|
piękne zdjecie. cudna zlota jesien
wcale się nie dziwie, ze maly baczek tak ladnie spal!Cytat:
![]() ![]() slodziak Cytat:
|
||
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czujny, no były próby usypiania przez tatę ale szkoda mi dzieciaka po prostu no i tata musiałby buuujać to już wolę się z nim położyć
|
|
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Troszkę ponadrabiałam, ale tylko dzisiejszy dzień
![]() Cloche dołączam do Waszego klubu "mega-smoczka" u nas też masakra i chodzę jak zombi od kilku dni... Vil super fotki ze spacerku i za kolejny, trzeci ząbekSalviae Kubuś jest przesłodki Innocence_89- Twója siostrzeniec słodki. Uwielbiam dyskusje z dziećmi w tym wieku Magiusa- oczywiście kciuki za oczko Dareczka masz zapewnione. mam nadzieję, że będzie dobrze ![]() Axella dla Z. za nową umiejętność. Zawsze była silną dziewczynką ostatnio byłam u kuzynki i jej synek (ur. pod koniec kwietnia) siedzi już jak stary ![]() Diabli Nulcia daje nury jak zawodowiec ![]() Agnes uwielbiam sok z aronii, sama nie robiłam, ale dostałam od mamy ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam jeśli chodzi o wiedzę jaką posiadam dzięki forum to np. jak mówie komuś o skokach rozwojowych to żadna z koleżanek mających małe dzieci nie wie o co chodzi i muszę tłumaczyć. A moja teściowa jak raz powiedziałam, że Helenka ma chyba skok to zapytała się: a jakie umiejętności teraz zdobywa. No w szoku byłam, że ona taka zorientowana a młode mamy nie
![]() Dobra idę spać, mąż śpi, dziecko też, a mama na wizażu
|
#1046 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o fotkach mysle podobnie. mysle, ze corka nie będzie mi miała za zle, ze trochę się nia chwaliłam ![]() ahhh ta polka dots mam sentyment do Waszego wozka!Cytat:
Cytat:
już nie mogę się doczekać jak Nela będzie szukala aniołka, który przyniosl jej prezenty pod choinke ![]() co roku na kolacje chodziliśmy 2x. dzisiaj rozmawialiśmy o tym, ze teraz chyba czas zebysmy to my urządzili wigilie, bo mamy swoja rodzinke i dla Neli to będzie wielkie przezycie |
|||
|
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo u nas karmienie dla odmiany ostatnio tak wygląda, też się bujam, tyle, że na siedząco i przy okazji Daro często zasypia, więc może zamiast stać uda Wam się na siedząco
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, koniec tego dobrego dobranoc
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
Wam tez lizazowa aplikacja sie czesto wiesza? Musze wchodzix przez przegladarke
Co to ja chcialam? A, Cloche niniejszym zglaszam Twoja kandydature na szefowa.klubu mega smoczkow Expose Ci juz pieknie wyszlo ![]() Modro u nas ta sama sytuacja co.u Was. Tyle, ze mam tylko.jedno dziecko (poki co) wiec jej.nie.odkladam do lozeczka.w.nocy. I tez juz dwa.miesiqce trwa kampania zasypiania.tylko. cycem w buzi... Justi tez uwazam, ze jest roznica.pomiedzy tym, ze dziecko.siedzi posadzone, a tym jak usiadzie samo. Sofia juz od ponad miesiaca robi brzuszki. Ale wlasnie.chce siadac do przodu, a nie podpierajac sie na boku. Jeszcze na to nie wpadla. Wiec czekamy (i jeszcze pewnie poczekamy.) jak jest u mnie ba kolachach oparta plecami na pollezaco to sama sila miesni brucha dzwiga sie go siadu. Ale jak.juz sie znajdzie w tej pozyci to nie trzyma pionu. Taki dziwny ten etap. Niby rwie sie, prawie siedzi ale nie siedzi. Mysle, ze to jeszcze dlugo moze trwac. Jeszcze duzo chcialam powiedziec ale.nie pamietam... Ach, Agnes. Cos w tym jest co piszesz. Ech wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma... Mam nadzieje,ze my sie napodrozujemy i kiedys w koncu siqdziemy ma d.upie i sie ustatkujmy... Diabli bnie mam jak zobaczyc filmu ale moze wrzucisz na fb do naszej zamknietej grupy to sobie jutro obejrze? ![]() Justi ja tez mysle, ze bede sie bala fundowac Sofii nurkowanie na wlasna reke... |
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do Wigilii to też tak myślę że fajnie byłoby zorganizować teraz u nas super by było - tylko babcie by mogły przywieźć gotowe potrawyCo do zdjęć...mam znajomą która ma kilkaset zdjęć na nk (już blisko tysiąca), wśród nich jej dziecko na nocniku no sorki ale dla mnie akurat to jest przesadą. A kilka zdjęć raz na czas, dokładnie tak jak piszecie niekompromitujących, raczej nie zaszkodzi - pochwalić się trzeba
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

wykąpana padła na cycu godzinę wcześniej niż zwykle.
07.07.2012 

Poza tym starszej też się coś od życia należy
a skad miałas słoiczki? i jak robilas? pasteryzowalas tylko?

obudził się przed chwilą na cyca, później jeszcze musiał się przytulić i śpi dalej 

ostatnio byłam u kuzynki i jej synek (ur. pod koniec kwietnia) siedzi już jak stary 

z fb tak samo mozna skopiowac
trudno.