|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Książeczka zapachowa Serge Lutens
Odkurzam, bo dzisiaj przyleciała do mnie. Po jednym mailu wysłanym 23 kwietnia. Piszcie więc dziewczyny i chłopaki
, bo to może oznaczać że wznowili dostawy do Pologne
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłałam włąsnie meilika .. ciekawe ile bedę czekać
|
|
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
kijanko - dzięki
. Niby nic, a cieszy. Prawie jak udane polowanie na jakąś zapachową perełkę na A Póki co wczoraj zapoznałam się z Rose de Nuit. Oczywiście woskowa próbka przywołuje bardzo pobieżne echo "realnego" zapachu, ale " nocna" różyczka spodobała mi się. Dość mocna, esencjonalna, odrobinę przyprószona pudrem. Taki troszkę sentymentalny retro-kwiat. Dzisiaj maznęłam się odrobiną Borneo, ale jeszcze nie wiem. Hm, słodko, miło, plus jakiś przyprawowy akcent. Zbliżone charakterem do UBV?! |
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4327847]Favkes ,a napisałaś go według wzoru , po francusku?
Dziewczyny radzę pisać po angielsku, bo ten oklepany tekst może ich już trochę nudzić, a przy okazji zniechęcać. Ale to tylko taka moja sugestia[/quote] A ja właśnie pojechałam "na oklep", czyli po najmniejszej linii oporu wg wzoru. No ale może magia nazwy mojego miasta zadziałała na nich
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4327847]Favkes ,a napisałaś go według wzoru , po francusku?
Dziewczyny radzę pisać po angielsku, bo ten oklepany tekst może ich już trochę nudzić, a przy okazji zniechęcać. Ale to tylko taka moja sugestia[/quote] No tak .. poszłam na łatwiznę
|
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Cóż, myślę, że tak naprawdę nie wiadomo co nimi kieruje
. Z drugiej strony Francuzi są bardzo zakochani w swoim języku, więc... Nie wiem...Próbować można. Liczy się efekt
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Czy przesyłka jest płatna? Odpowiedzcie, proszę.
Edytowane przez asia_minor Czas edycji: 2007-05-11 o 14:20 |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4327930]Zawsze możesz wysłać jeszcze jeden mail, tym razem po angielsku, a co niech wiedzą, że u nas same poliglotki
![]() [/quote]no i jeszcze po niemiecku, włosku, hiszpański i japońsku a co mi tam ![]() Anuschka - też mi się tak wydaje, Francuzi to naprawdę dziwny naród i trudno ich wyczuć, ale z drugiej strony - kto powiedział, ze tam akurat tylko Francuzi pracują ? ..... Swoją drogą - nie dziwię się, jakbym miała tak piękny język ojczysty to po co by mi było uczyć się innych ? Zazdraszczam im tego .... |
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego stopnia mnie zachwycila ksiazeczka, ze kupilam AS w ciemno, bo z wosku pachnialo mi jak OI. Niestety perfumy z flakonu nijak OI na mojej skorze nie przypominaja. Jak juz kiedys pisalam, wiecej tego bledu nie popelnilam. Anuschko ------------------------------------ A ja nadgarstkowo pachne RL i BO. BO cudo |
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A czy w postaci płynnej też są takie pięknie kremowe? I czy wyczuwasz w nich, chociaż odrobinę słodyczy? Czytałam na jakimś blogu, że niektórzy odbierają je jako mało kobiece. Ale mnie z próbki woskowej strasznie się spodobały .No a jak się sprawują Rahat Loukoum na skórze, czy ich słodycz nie jest zabójcza?? Ten słodziak z próbki woskowej również mnie uwiódł. Jestem niezmiernie ciekawa, jakie będą moje odczucia, gdy go sobie zaaplikuję na nadgarstek.Asiu_Minor, przesyłka jest bezpłatna
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Kijanko, dziękuję
|
|
|
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
I ja witam wszystkie Wizażanki, dla mnie - Skarbnice Wiedzy. Podczytuję forum od jakiegoś czasu i sprawia mi to ogromną przyjemność
|
|
|
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Favkes - racja. Francja to państwo bardzo zróżnicowane etnicznie
Mariolu - dziękuję ![]() Kijanko - miałam okazję testować RL w postaci "konwencjonalnej" próbki i dla mnie ta migdałowa słodycz jest akurat nie do przejścia Ad. Borneo... Po pewnym czasie wylazła z niego paczulowa poczwara w wersji tzw. staroszafowej, co akurat nie do końca mnie przekonuje asia_minor - witaj na forum
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A Twoją recenzję RL na KWC czytałam. ![]() Ciekawi mnie Twój odbiór Bois Oriental, które obok Cherqui zapowiadają się na moich faworytów wśród zapachów Lutensa. |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4332957]Anuschko, mnie osobiście paczula nie przeszkadza. Widzę, że podobnie się zapatrujesz na Borneo jak E.
A Twoją recenzję RL na KWC czytałam. ![]() Ciekawi mnie Twój odbiór Bois Oriental, które obok Cherqui zapowiadają się na moich faworytów wśród zapachów Lutensa.[/quote] Jutro będę się mazać BO |
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4329334]Mariolasl, BO
![]() A czy w postaci płynnej też są takie pięknie kremowe? I czy wyczuwasz w nich, chociaż odrobinę słodyczy? Czytałam na jakimś blogu, że niektórzy odbierają je jako mało kobiece. Ale mnie z próbki woskowej strasznie się spodobały .No a jak się sprawują Rahat Loukoum na skórze, czy ich słodycz nie jest zabójcza?? Ten słodziak z próbki woskowej również mnie uwiódł. Jestem niezmiernie ciekawa, jakie będą moje odczucia, gdy go sobie zaaplikuję na nadgarstek.Asiu_Minor, przesyłka jest bezpłatna [/quote]Kijanko- sprawa jest prosta: dawaj adres na PW i wysle ci probki w poniedzialek lub we wtorek Na mojej skorze BO pachnie bardzo pieknie i jest bardzo podobne do FdB, dla mnie to jak najbardziej kobiecy zapach Natomiast RL wcale nie pachnie na mnie az tak bardzo slodko, owszem jest migdalowa nuta, ale na mojej skorze nie az tak intensywna, gdzies tam pozniej jawi sie raczej w tle. Zapach z gatunku jadalnych, ale dla mnie bardzo przyjemny. Bardzo mi sie podoba. I wachalam juz bardziej zabojcze slodycze. ![]() Czekam wiec na twoj adres.... Nie zapomnnij pozniej podzielic sie wrazeniami ze mna |
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Niniejszym dolaczam do klubu (na razie
)ksiazeczkowych Lutownic ![]() Chyba pobili rekord tempa dostawy- napisalam maila w piatek 11 maja, rano - a pol godziny temu listonosz przyniosl mi pachnaca przesylke
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Cieszę się Twoją radością |
|
|
|
|
|
#56 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() BO nie ma tylko tej aptecznej nuty, która nieco przeszkadza mi (na szczęście krótko) w FdB i jest słodsze, acz nie nachalnie ![]() RL - bardzo mi się podoba Tylko początek trochę zbyt kuchenny (jak aromat do ciasta ), ale szybko mija. Podobny do Heliotrope nieco, chociaż bez tej "mdławości" charakterystycznej dlań. Potem jest już tylko piękniej Niemniej, na ile znam upodobania Kijanki, to nie będzie strzał w 10-tkę
|
|
|
#57 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, gdzieś już o tym czytałam. To ja może jednak udam się do tej starej piwnicy . Mnie, jako płazowi takie wilgotne klimaty całkiem odpowiadają. No,ale zobaczymy, jak jest z tą paczulą w Borneo. Z próbki woskowej trudno wszystkie niuanse wychwycić. Najwyżej ulokuję się gdzieś pomiędzy workami kiełkujących ziemniaków a kotami.Pytanie tylko, czy przyjmą mnie do swej gromady? |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4355145]Olejek do ciasta
, gdzieś już o tym czytałam. To ja może jednak udam się do tej starej piwnicy . Mnie, jako płazowi takie wilgotne klimaty całkiem odpowiadają. No,ale zobaczymy, jak jest z tą paczulą w Borneo. Z próbki woskowej trudno wszystkie niuanse wychwycić. Najwyżej ulokuję się gdzieś pomiędzy workami kiełkujących ziemniaków a kotami.Pytanie tylko, czy przyjmą mnie do swej gromady? [/QUOTE] Paczula z woskowej próbki jest jak mgiełka przy tej Wymość sobie wygodne gniazdko i zacznij oswajać dzikusy
|
|
#59 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Będę musiała trochę korepetycji od Anniehall i Toccaty pobrać, bo ja jestem całkowitą ignorantką, gdy idzie o komunikację emocjonalną z kotami. Czego to się człowiek przez tego Serge’a na stare lata musi uczyć. |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4355145]Olejek do ciasta
, gdzieś już o tym czytałam. To ja może jednak udam się do tej starej piwnicy . Mnie, jako płazowi takie wilgotne klimaty całkiem odpowiadają. No,ale zobaczymy, jak jest z tą paczulą w Borneo. Z próbki woskowej trudno wszystkie niuanse wychwycić. Najwyżej ulokuję się gdzieś pomiędzy workami kiełkujących ziemniaków a kotami.Pytanie tylko, czy przyjmą mnie do swej gromady? [/quote] Kijanko, tylko bez paniki z tym olejkiem do ciasta. Faktycznie jest, ale tylko na poczatku i bardzo krotko na mojej skorze. Pozniej tak, jak pisze E jest tylko pieknie. Powiem tak: ja osobiscie Heliotrope nie lubie (sorki E ![]() ), a RL baaardzo mi sie podoba. Moze to nie bedzie dla ciebie strzal w 10, ale na pewno trauma zapachowa nie zostanie. A BO... Coz Borneo.. Hmm... Iloscia paczuli powinnas byc usatysfakcjonowana. Lubie, ale musze miec dzien na Borneo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

, bo to może oznaczać że wznowili dostawy do Pologne 

.