Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 10:09   #4471
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
nawet tak nie myśl, będziemy z Tobą

oj cotka, ja już dałam zakaz TŻ przez ten hemoroid na tyłku. Boli mnie tak, że leżę tylko na boczku.

poscierałam podłogi, odkurzyłam na kolanach, idę wymyć włosy i robię burgery na obiad, a co !!

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

ja tak codziennie sobie myślę.

Ale mnie głowa rozbolała.

dzięki
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:12   #4472
jo_asiek
Zadomowienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

w ciągu 15 minut dostałam 3 smsy od znajomych o bardzo podobnej treści, którą można skrócić do pytań: "urodziłaś już? Bo Twój termin chyba już minął?", "coś chyba się Twojemu dziecku nie spieszy na tą stronę, co?" ahh jak miło
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:14   #4473
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
własnie miałam pisać, czy rodzisz

dzieci nam zrobią psikusa i urodzą się 1.11, chyba się załmię wtedy i wepchnę go z powrotem. [COLOR="Silver"]
Może w Hallowen wypadnie.Ja chciałam tak urodzić corke, ale sie nie zdecydowała
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:18   #4474
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
kurczaki siusiu mi się chce, ale on je i nie mam jak iść
Czyli przydałyby się pampersy dla mam KP?

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
macham z drugiego karmienia. No i juz pewnie nie zasne Jak male zje to duze sie obudzi i trzeba zaplatac francuza do przedszkola coz zycie.
Matkoooo, mam chwilę na nauczenie sie takich rzeczy... Ja ledwo robię zwykłego warkocza. Krzywego. ;/

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kinga jak zwykle o 6 zarzadzila pobudke a na pomysl pospania jeszcze uslyszalam "kocham cie! Zrob mleczko..."

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Weekend z pełnia jest blisko

Kurczę tak naprawdę to ja już przestaje wierzyć ze urodzę bez wywołania jestem aktywna jak nigdy i nic to nie pomaga wiec myśle ze pozostaje mi liczyć na łaskawość córki albo pomoc lekarza..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja chyba też nie wierzę, że u mnie sie zacznie coś normalnie... Is zkoda mi tego bardzo. Tych emocji...

Cytat:
Miałam ostatnio napisac, że urodzę jak będę miała 7 tys postów, ale chyba sie też nie sprawdzi.

Nie spałam w sumie do 2, bo to noga mnie bolała, to tyłek, to zimno, dopiero jak mnie TZ przytulił mocno to zasnęłam prawie na nim. Ale teraz czuję się super.
Za szybko piszesz!
Ja niestety też...

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Ja nadal w dwupaku ehhh....

w tą teorię też powoli przestaję wierzyć (tak jak w prostaglandyny) Gdyby mój poród zależał od upieczonego murzynka, to w ciągu ostatnich 3 tygodni powinnam ze 4 razy już urodzić

Wiesz co... ja też coraz częściej myślę o tym, że będą musieli wywoływać mi poród. Nawet wczoraj wieczorem TŻtowi marudziłam, że nie tak to sobie wyobrażałam

A ja miałam dosłownie kilka-kilkanaście kropelek przez dwa dni (3 tyg. temu) i od tamtej pory nic a nic, ale myślę, że to nie będzie miało wpływu na ilość pokarmu po porodzie
Ja tez już parę razy płakałam Tżowi, ze zawiodłam, że nie potrafię sama urodzić dziecka...

Cytat:
Ciekawe, która młoda mama ma czas na te wszystkie akcje... '

Mnie moja mamuśka pocieszyła, że co najmniej z pół roku brzuch sie utrzyma... I niestety przy moich skłonnościach to pewnie bardzo realne. O ile w ogóle pozbęde sie brzucha i dodatkowych kilogramów...

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Dobrze ze moja do listopada bedzie grubo po terminie wiec raczej na listopad sie nie zalapie.

I co ciekawego o tej pelni? Cos w tym musi byc skoro u mnie na oddziale nawet gin o tym wspomnial. Dobrze ze to juz ten weekend Pelnia, weekend, terminy, no nie ma bata zebysmy nie urodzily

A mnie moje dziecko dzisiaj nastraszylo, pierwszy raz az tak. Zawsze rano zanim wstalam to sie rozpychala i tak sie bawilysmy w lozku a dzisiaj cisza... glaszcze telepie nic, polecialam po czekoladke, zjadlam nic.. telepie dalej i dopiero po chwili sie ruszyla. A juz mialam po TZta dzwonic i jechac na IP. Niech ona juz wychodzi, bo przez takie akcje to zwariuje.
Chciałabym wierzyć w tę pełnię..

Mój gin też powiedział, ze się wyrobimy w październiku. Zwolnienie do 25.10 ma mi wystarczyć, więc trzymam go za słowo...

Moja Zuza ostatnio ranki ma mega leniwe. Jak się zaczyna ściemniać na dworze to ona się budzi. Urodze SOWĘ. :P

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ale mocno napawa mnie optymizmem w tym wszystkim to, że pomimo chorowania mój kruszek rośnie jak na drożdżach Ma 38 dni a przyrost wagi od 3300 gramów do ponad 5180 gramów (czekamy jeszcze na dzisiejsze ważenie) Apetyt mu dopisuje a wysysana matka chodzi jak błędna
Wszędzie czytam, że ubranka z H&M mają zawyżoną rozmiarówkę a wskoczyliśmy w 2-4M i jest akurat
Chyba urodziłam blond Wikinga

za wagę
A ja porównując z innymi firmami mam ciągle wrażenie, że H&M wypada mniejsze niż wg metki... Może niepotrzebnie porównuje do 5-10-15 i Next, a tych mam chyba najwięcej...

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
I teraz będę dumała czy nie rodzę przez to, że zasnęłam jak kamień i przepadły mi prostaglandynki? Tzn, Tż mnie budził, ale coś kojarzę, że okrzyczałam go, że z taką zgagą to ni hu hu i teraz to już nici z mojego wymarzonego 16stego
Ja się skusiłam na wieczorną porcję i rano byłam nieżywa więc nie było dokładki...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:20   #4475
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Jestem!

Też się czaję

Słodziaki

Z tym przespaniem to nie panikuj Skoro mała Cię nie obudziła, to widocznie nie była głodna.

Jak pięknie wszystko ogarnęłaś

Dużo zapłaciłaś?

A jak czyścisz?

Jej!
Kochana Blaneczka

1. To ja muszę mojemu kupować natychmiast
2. Też się nad tym ostatnio zastanawiałam i wymyśliłam, że ściągnę moje do butli i podgrzeję np. w takim śpiworku podłączanym w samochodzie chyba do zapalniczki, który podgrzewa mleko. Był niedawno w Lidlu, ale nie zwracałam na niego uwagi

A ile godzin potem karmiłaś?
Ja cały czas się wstrzymuję z tym karmi, nie wiem dlaczego dygam

Ja mam prawie 60 m2 i nawet nie pomyślałam o takim zakupie
sterylizator 80zl

nosek czyszcze frida
ale jak malo zabrudzony to wacikiem nasaczonym sola fizjologiczna

a co o akcji ze chrzcinami to ja mleko swoje podaje w tem pokojowej tzn nie podgrzewam
a jak trzeba podgrzac to wystarczy w knajpie poprosic o kubek z wrzatkiem.i wsadzic butle na chwile

chyba ze wam cycki eksploduja

w krk sa knajpy gdzie sa miejsca dla karmiacycglh wiecdla mnie problem z glowy o ile 22grudnia bede jeszce karmic

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:20   #4476
teacherka
Zakorzenienie

Dzien dobry. Spałam od 1 do niemalże 11......... Z godzinną przerwa gdy wstawał Tż. Masakra!

Żadych objawów.

Dzis wizyta, niech ten gin coś zroooobi

Aha no i witam się w 41 tc czyli 10 miesiącu????

Edytowane przez teacherka
Czas edycji: 2013-10-16 o 10:21
Stary 2013-10-16, 10:20   #4477
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!

Nie spałam przez pół nocy, tylko czuwałam, bo czekałam aż młody ok. 2 obudzi się na jedzonko, a on spał sobie smacznie do 4

Cytat:
jakiej firmy macie kapturki do karmienia? jeszcze tak bym spróbowała
Ja mam z Medeli i polecam

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Tym ze podczas ciazy mleczko Wam nie cieknie to sie nie martwcie Laktacja rozkreci sie po porodzie
U mnie po cesarce trwalo to 2 dni i niestety Malutek jechal na mm. Po naturalnym porodzie laktacja rozkreca sie bardzo szybko
Ja miałam cc w środę wieczorem, a mleko pojawiło się w sobotę.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:27   #4478
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Ide sprzatac... mam nadzieje ze po raz ostatni przed porodem
ja też mam dziś takie plany (wczoraj się leniłam i nie sprzątałam)

Cytat:
w ciągu 15 minut dostałam 3 smsy od znajomych o bardzo podobnej treści, którą można skrócić do pytań: "urodziłaś już? Bo Twój termin chyba już minął?", "coś chyba się Twojemu dziecku nie spieszy na tą stronę, co?" ahh jak miło
"Cudne" wiadomości

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Mnie moja mamuśka pocieszyła, że co najmniej z pół roku brzuch sie utrzyma... I niestety przy moich skłonnościach to pewnie bardzo realne. O ile w ogóle pozbęde sie brzucha i dodatkowych kilogramów...

Moja Zuza ostatnio ranki ma mega leniwe. Jak się zaczyna ściemniać na dworze to ona się budzi. Urodze SOWĘ. :P
ty nie słuchaj takich dziwnych komentarzy na temat wagi!

to chyba będą dwie sowy
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Dzis wizyta, niech ten gin coś zroooobi
Kciuki kochana, może gin coś "poczaruje"

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:32   #4479
jo_asiek
Zadomowienie

Moje dziecko też pewnie sową będzie. W ciągu dnia jest cichy i spokojny (co mnie strasznie stresuje), ale za to wieczorem odstawia takie tańce, że aż miło (ale boleśnie).
Stary 2013-10-16, 10:36   #4480
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzisiaj na pytanie na fb "urodziłaś już ?" odpowiedziałam " a widziałaś jakąś informacje na onet.pl ??"

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:39   #4481
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecko też pewnie sową będzie. W ciągu dnia jest cichy i spokojny (co mnie strasznie stresuje), ale za to wieczorem odstawia takie tańce, że aż miło (ale boleśnie).

O to to! Właśnie tak...

Czytam, że żeby zrobić masaż szyjki potrzebne jest rozwarcie na minimum 1 cm. To pewnie nawet na to nie mam co liczyć...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 10:39   #4482
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Załamałam się.Mam BMI 22,58 , a wchodzę w rozmiar 42 spodni...
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:41   #4483
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Uwaga, wprowadzam pomidory i modlę się,żeby przeszły bo uwielbiam

Młoda jadła o 23.30, o 3 (mąż karmił moim mleczkiem z butli), o 6.30 i o 9.30. Co oznacza,że spałam jakieś 9 godzin,szał

Cytat:
nocna zmiana zasnęłam- jak tam wynik meczu, bardzo wstydem nasi zapodali?

chcesz urodzić?! to PIECZ!

ja też mam czasem przemoc w rodzinie ale wtedy purka to pewnie brzunio boli
Ja piekłam w środę przed pójściem do szpitala. Na samo wspomnienie ślinka mi cieknie

Cytat:
ja też idę spać, jak widać u nas jedno karmienie trochę trwa
Ja mam z Aventu Ski i są fajne. Mam też z Canpola Ski,ale one mają krótsze te dziubki i młodej gorzej się je.

Cytat:
kinga jak zwykle o 6 zarzadzila pobudke a na pomysl pospania jeszcze uslyszalam "kocham cie! Zrob mleczko..."
Ona jest słodka

Cytat:
Ja tez i wcale mi się to nie podoba!

Oglądam właśnie z tz trzeci odcinek z rzędu The Following. Ależ wciąga! Mieliśmy obejrzeć jeden i iść spać ale to już na pewno ostatni!

Aż sprawdziłam, zapowiada się fajnie A szukałam jakiegoś serialu do oglądania z mężem, więc może zapodamy

Cytat:
Mi nigdy ani kropelka nie pociekla. Mam nadzieje ze to nie znaczy ze nie będę mieć pokarmu..

Mi też nigdy nie pociekła ani kropelka, potem przez cc przez dwa dni nic, a potem się rozhulało, także luzik
Najważniejsze, to podchodzić do tego na luzie. Ja jak wyszłam ze szpitala wyluzowałam (bo w szpitalu czułam presję).

Cytat:
To mleko ryżowe jest... jakby to powiedzieć... fuj Manna na takim mleku jest paskudna. Dziś próbuję owsiankę, jak będzie też tak smakowała to daruję sobie to mleko, bo tylko szkoda kasy. A kawa smakuje mi i bez mleka
A czemu jeszcze nie pijesz tego bez laktozy?To dobrze,że zamówiłam bez laktozy a nie to ryżowe

Cytat:
Dla mnie to taka woda zabarwiona na biało i słodkawa. Sojowego już nawet nie kupię. Te bez laktozy mam ale chcę jeszcze chwilę odczekać z wprowadzeniem jego. A koziego na mojej "wiosce" nie uraczysz.

Dziewczyny a avocado można? Bo ja wcinam a nie wiem czy dozwolone, może od tego te żółto-zielone kupki? Normalnie zdurniałam i nie wiem co mam jeść
Avocado ma pestki, a podobno pestkowców niet
Ja też już nie wiem co jeść...

Cytat:
Tassia miałam pytać. Masz już ten płaszcz z Mosquito? Bo ja go zamówiłam i najmniejszy rozmiar dziwnie na mnie leżał, za duży jakiś był Odesłałam
Jaki płaszcz?Pokaaa Ja szukam jakiegoś na zimę elegantszego

Cytat:
Ja też już nie wiem co jeść Zapycham się pieczywem i sucharami, ale ile tak można.
Z surowych rzeczy to jem marchewkę i jabłka. Z warzyw jeszcze cukinię, buraczki i ogórka kiszonego. Dżemem też się zapycham jak mnie nosi na słodkie

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Dobra zbieram się na spacer póki mi się chce.
Ja za trzy dni chcę spróbować surowego jabłka, mam piękne, zielone o takie uwielbiam
A jaki dżem jesz?Ja mam jabłkowy i borówkowy domowej roboty,czytałam,że borówki można?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:42   #4484
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
ja dzisiaj na pytanie na fb "urodziłaś już ?" odpowiedziałam " a widziałaś jakąś informacje na onet.pl ??"
dobre
Stary 2013-10-16, 10:44   #4485
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
dobre

Mogę powiedzieć, że hemoroid trochę zszedł, mniej boli

Stary 2013-10-16, 10:48   #4486
kaska87
Zakorzenienie

Motylek super ale pospałaś, mój dzisiaj też poszalał, bo najpier spałam 5h, później 2h przerwy i znowu 4h snu

ja nie potrafię się wyluzować jak przystawiam małego to od razu we łbie mam "i tak się nie naje, trzeba będzie butelką dotankować brzusio"

kurcze we Wro jest chusta, którą bym chciała, ale do 20 zarezerwowana-oby tamta laska się rozmyśliła trzymajcie kciuki chociaż w moim szczęściem to gucio z tego będzie

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-10-16 o 10:49
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:51   #4487
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Załamałam się.Mam BMI 22,58 , a wchodzę w rozmiar 42 spodni...
No straszne
Cytat:

Mogę powiedzieć, że hemoroid trochę zszedł, mniej boli
To dobrze bo przy porodzie pewnie by wadził dziad jeden!

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:51   #4488
your Angel
czyli Endżi

Cytat:

Angel ile?! mój ma prawie 1,5 miesiąca (41 dni)i 4200 jakoś mi wychodzi i teraz powinnam sobie strzelić w łeb bo widocznie moje dziecko szybko spala i nie przybiera tak szybko, po kij ja to mm wprowadziłam
a urodził się 3680
Oj Kaśka, Ty mały wkręcaczu!
Ja myślę, że każde dziecko ma swoje tempo. Mój maluch urodził się średniaczkiem (mniejszy od Twojego Mikusia przecież), ale teraz koksuje, bo mu tak pasuje i już Skoro lekarz Wam powiedział, że waga ok, to znaczy, że ok

Każdą sytuację można interpretować różnie. Naszą życzliwe teściówki i ciotki komentowały tak, że na pewno mam jałowe, chude mleko i mały się nie najada, skoro woła o jedzenie co 2 godziny Oczywiście wszystko z takim wyrzutem i sugerowaniem, że moje mleko - a przez to i ja - jesteśmy słabi

Jakoś niebawem mój mały jednak jedzie na tą punkcję lędźwiową Lekarze chcą mieć pewność (tym bardziej, że w Gdańsku właśnie u jakiegoś noworodka z rota wykryli jakąś patologię w płynie rdzeniowym podczas takiej punkcji).
Okropność. Dla mojego kochanego żarłoka cierpienie o tyle większe, że 2 godziny przed i 2 godziny po ma być na głodniaka A po zabiegu ma leżeć płasko plackiem, nawet na ręce go nie weźmiemy żeby pocieszyć.
Jezus maria, to będzie straszne
Ile człowiek by dał żeby do tego nie doszło. Bezsilność jest wstrętna.

Lekarka zapowiedziała, że hospitalizacja potrwa 10 dni Zakładając, że ta punkcja nic nie wykaże
Wszystkie wyniki są teraz w normie (usg brzuszka, usg główki, ekg, rentgen klatki piersiowej, posiew moczu, posiew krwi...), tylko CRP jeszcze podwyższone, choć spada codziennie o połowę. Dziś CRP wynosi 16 a norma to 5.

O matko, oby przetrwać

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-10-16 o 10:54
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 10:53   #4489
MsLullaby
Zakorzenienie

Jeju, Dziewczyny, jak ten watek sie rozszerza szybko! Nie nadazam :P
Co do tego wypytywania znajomych to uwazam ze to musi byc strasznie frustrujace, ja mialam jedynie jedna przyjaciolke panikare, ktora jak tylko nie miala ze mna kontaktu jeden dzien to wpadala w panike, ze rodze a ona o niczym nie wie :P Poza tym ominelo mnie to cale dopominanie sie kiedy urodze.
No ale tak to juz jest z "troskliwymi" znajomymi

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Oj Kaśka, Ty mały wkręcaczu!
Ja myślę, że każde dziecko ma swoje tempo. Mój maluch urodził się średniaczkiem (mniejszy od Twojego Mikusia przecież), ale teraz koksuje, bo mu tak pasuje i już

Każdą sytuację można interpretować różnie. Naszą życzliwe teściówki i ciotki komentowały tak, że na pewno mam jałowe, chude mleko i mały się nie najada, skoro woła o jedzenie co 2 godziny Oczywiście wszystko z takim wyrzutem i sugerowaniem, że moje mleko - a przez to i ja - jesteśmy słabi

Jakoś niebawem mój mały jednak jedzie na tą punkcję lędźwiową Lekarze chcą mieć pewność (tym bardziej, że w Gdańsku właśnie u jakiegoś noworodka z rota wykryli jakąś patologię w płynie rdzeniowym podczas takiej punkcji).
Okropność. Dla mojego kochanego żarłoka cierpienie o tyle większe, że 2 godziny przed i 2 godziny po ma być na głodniaka A po zabiegu ma leżeć płasko plackiem, nawet na ręce go nie weźmiemy żeby pocieszyć.

Lekarka zapowiedziała, że hospitalizacja potrwa 10 dni Zakładając, że ta punkcja nic nie wykaże
Wszystkie wyniki są teraz w normie (usg brzuszka, usg główki, ekg, rentgen klatki piersiowej, posiew moczu, posiew krwi...), tylko CRP jeszcze podwyższone, choć spada codziennie o połowę. Dziś CRP wynosi 16 a norma to 5.

O matko, oby przetrwać
Zdrowka dla Maluszka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 10:59   #4490
kaska87
Zakorzenienie

Angel musi być dobrze

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:00   #4491
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ojej oby teraz było tylko lepiej

Angel ile?! mój ma prawie 1,5 miesiąca (41 dni)i 4200 jakoś mi wychodzi i teraz powinnam sobie strzelić w łeb bo widocznie moje dziecko szybko spala i nie przybiera tak szybko, po kij ja to mm wprowadziłam
a urodził się 3680
Ale wiesz, może to też jest tak,że w genach ma szybsze spalanie kalorii.

Cytat:
No i super
Ogólnie to chyba prawdopodobieństwo zachorowania takiej kruszynki na rota nie jest duże. U mnie w mieście w szpitalu dziecięcym chyba nie mieli takiego przypadku - skoro konsultowali się z innym szpitalem.
Nawet pierwsza lekarka, która badała kruszka na pogotowiu podała złą diagnozę. Zapakowała czopek z paracetamolem w tyłek i odesłała nas do domu

Ale mocno napawa mnie optymizmem w tym wszystkim to, że pomimo chorowania mój kruszek rośnie jak na drożdżach Ma 38 dni a przyrost wagi od 3300 gramów do ponad 5180 gramów (czekamy jeszcze na dzisiejsze ważenie) Apetyt mu dopisuje a wysysana matka chodzi jak błędna
Wszędzie czytam, że ubranka z H&M mają zawyżoną rozmiarówkę a wskoczyliśmy w 2-4M i jest akurat
Chyba urodziłam blond Wikinga
O rety, a ja się cieszyłam z tuśkowych 1300 g

trzymam kciuki,żeby Julek się nie nacierpiał przez tę punkcję

co ty tam robisz będac z nim w szpitalu?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:00   #4492
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

O matko, oby przetrwać
Kochana mocne kciuki dla małego Wikinga

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:02   #4493
misia332
Zakorzenienie

Angel kciuki dla najsłodszego rockmena na wątku

Stary 2013-10-16, 11:03   #4494
matallewar
Zakorzenienie

Wstałam. Znów się czuję jak przejechana walcem
Żeby chociaż ten starszy spał...

Ciekawe, ile Encia przybrała, dziś mamy wizytę u pediatry.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Angel

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:04   #4495
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

O matko, oby przetrwać
Przytulam was z całej siły

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:06   #4496
your Angel
czyli Endżi

Dziękujemy kochane

Motylku, no, jestem na sali razem z maluchem. Kupiłam łóżko Mam z sobą książkę, gazetę i lapka, ale brak czasu na cokolwiek.
Stary 2013-10-16, 11:06   #4497
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Mnie dzieci znów z równowagi wyprowadzają. Eda dostał malpiego rozumu i nie chce spać, a Ena płacze i nie chce cycka. Zwariowac można z dwójka
e tam, ja nie wariuje
w ogole jestem w szoku ze mi cierpliwosci wystarcza, bo ja ogolnie jestem nerwus jak cholera, a teraz nic mnie nie rusza. w ogole mnie z rownowagi ani jedna ani druga nei wyprowadza. co innego maz

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

laseczki ktore maja niedoczynnosc tarczycy po jakim czasie od porodu wybieracie sie sprawdzic TSH?
ooo przypomnialas mi ze mialam zrobic TSH 4 tyg po porodzie, a minelo juz prawie 8 mi kazala lekarka odstawic leki zaraz po porodzie i skontrolowac tsh 4 tyg po porodzie... kuzwa musze isc na dniach

Cytat:
ojej oby teraz było tylko lepiej

a urodził się 3680
ale co do tego ma mm ? Blanka i na moim i na sztucznym przybierala pozal sie boze, na roczek ledwo do 9 kg dobila. Amelka i na moim i na sztucznym z przybieraniem idzie jak burza. tydzien temu wazyla 4500g, urodzila sie 3040, a ze szpitala wychodzila z waga 2880 wiec przypakowala ostro

Cytat:

O matko, oby przetrwać
zdrowka dla maluszka, kurcze wymeczycie sie, a ta punkcja to masakra
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 11:16   #4498
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
e tam, ja nie wariuje
w ogole jestem w szoku ze mi cierpliwosci wystarcza, bo ja ogolnie jestem nerwus jak cholera, a teraz nic mnie nie rusza. w ogole mnie z rownowagi ani jedna ani druga nei wyprowadza. co innego maz
Mam tak samo, az sama sie sobie dziwie, ze mam w sobie tyle cierpliwosci. Gorzej to wyglada jesli chodzi o TZta, on mnie bardzo szybko z rownowagi potrafi wyprowadzic

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:23   #4499
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak twierdze o mleku sojowym... no jakbym piła białą wodę z olejem ryżowego nie próbowałam. ale takie bez laktozy jak dziewczyny pisza z lidla (ja kiedys mialam z biedronki) było pyszne. a moze kozie?(dla mnie jest słone...)
Mi to z Lidla nie smakuje

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
e tam, ja nie wariuje
Cieszę się Twoim szczęściem, widocznie lepiej Ci idzie bycie podwójną mamą

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:31   #4500
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

A mamy rodzące, któraś zdradzi może po czym urodziła, co?
Ja dzień przed porodem jadłam leczo
Cytat:
kurczaki siusiu mi się chce, ale on je i nie mam jak iść
Mnie się zawsze chce siku jak właśnie karmie. Jak przestaje to zapominam, że miałam iść do wc. I zazwyczaj jak rano idę to dopiero wieczorem opamiętam się, że nie byłam w ciągu dnia
I ostatnio zrobiłam sobie z ciekawości mocz i wyszedł mi w moczu urobilinogen
Cytat:
Ja mam z medeli.
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Mi przez całą ciążę też ani kropla nie poleciała a nie mam problemu z ilością pokarmu więc się nie martw
U mnie było tak samo

Cytat:
O ładna waga
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A jaki dżem jesz?Ja mam jabłkowy i borówkowy domowej roboty,czytałam,że borówki można?
Ja jem dźem z czarnej porzeczki.
Cytat:
O matko, oby przetrwać
Zdrówka dla Twojego Malutkiego Trzymam kciuki
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości