|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
to ja chyba też mam męża anioła
fakt że czasem się czepia o pierdoły , ale jak młody miał kolki to on szedł do pracy , przychodził gotował obiad, zmywał, sprzątał itp. Bo młody całe dnia potrafił mi na brzuchu spać przy kolkach. A teraz też dzwoni do mnie z pracy z pytaniem co porabiamy to mówię mu że szykuje Oskara na drzemkę a ja muszę przygotować drugie danie , a ten do mnie " pierdziel to idź sie połóż ,a drugie danie zrobisz jak wstaniesz. Nic się nie stanie jak zjemy później" w sumie taki tekst często słyszę ![]() Tak więc chyba skorzystam i pójdę się położyć. Może wygrzeję te choróbsko
|
|
|
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
[/COLOR]
Mój mąż zażyczył sobie dziś na obiad rybę w takiej postaci: http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_o...y/przepis.html Nie wiem czy Ci podpasuje. Mi to przed ciążą bardzo smakowało, ale teraz boję się zbliżyć do lodówki, bo te ryby tak walą, że szok!!! [/QUOTE]![]() chyba już wiem co jutro będzie na obiadek
|
|
#4713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, gdzies czytalam, ze mieta moze byc szkodliwa w ciazy, ale juz nie pamietam dlaczego. Co do rybek, to ich sie powinno jest bardzo duzo w ciazy, tak ze 2-3 razy w tygodniu, bo maja te kwasy omega pozytywnie wplywajace na rozwoj mozgu, uklad nerwowego u plodu. I jak juz sie je tak duzo, to trzeba wiedziec, ktore omijac
![]() Ja do tego, co moge, to sie stosuje. A soki pije jak najbardziej!
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja od rana źle się czuje, mam mdłości i wszystko mi normalnie stoi w gardle. Próbuje sobie załatwić wolne, ale tu się z kimś dogadać to masakra. Mam nadzieje, że się uda, bo nie wiem jakbym tam dziś wytrzymała ![]() I zaczynam się stresować wizytą
|
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak u Ciebie ale ja czasem ma tak, że mam mdłości i nie mogę jeść a jak nie jem to mnie mdli z głodu i tak w kółko, spróbuj może jakieś herbatniki powolutku sobie zjeść. Powodzenia aby się udało załatwić wolne i za wizytę
|
|
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wcisnęłam w siebie twarożek, zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Nie dziękuję |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4718 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja też jadłam sporo steków, ale urodziłam w lutym więc jakoś do września nie zdążyłam się jeszcze objeść na zapas na kolejne 9 miesięcy ![]() I wyobraziłam sobie jak Twój mąż wchodzi na porodówkę z tacą sushi. Lekarz ogarnia tam wszystko po porodzie..położna waży i mierzy dziecko..a Ty zajadasz przepyszne sushi Nikii skoro mąż taki dobry to idź spać Korzystaj
|
|
|
|
|
#4719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to jak się karmi piersią to można jeść sushi i steki?? |
|
|
|
|
#4720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz wcinam bułę z masełkiem, smakuje jak nigdy za wizytę
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-10-17 o 13:04 |
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nadzieje, że mi się to za parę tygodniu skończy, bo 24 listopada lecimy do Polski i nie wiem jak ja z takimi mdłościami polecę ![]() Nie dziękuję
|
|
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno jak sie karmi piersia, to mozna jesc wszystko jak leci, nie ma to wplywu na dziecko. Wlasnie ta dieta matek karmiacych to podobno mit.
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Bluesky89, mi mdlosci przeszly w 10tym tygodniu, moze i Tobie juz niedlugo sie polepszy
"There is a crack in everything, that´s how the light gets in." Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2013-10-17 o 12:57 |
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
bzdura... Wszystkie kolki, wysypki u niemowląt biorą się ze złej diety matki. Także na pewno nie wolno jeść 'wszystkiego jak leci'.
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nie nadrabiam..
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego bzdura? Polska jest jedym z niewielu krajow, w ktorym stosuje sie diete matek karmiacyh. Kolki to zle rozwiniety uklad trawienny, a krostki moga byc od kremu, czy czegos z czym skora dziecka miala bezposredni kontakt.
Tu masz np. informacje na ten temat: http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-m...a-jedz-co.html Wedlug roznych badan do mleka matki nie przenikaja "produkty" jako takie, tylko rozne skladniki odzywcze, wiatminy, z ktorych produkowane jest mleko. To podobno zalezy od wielkosci molekul przenikajacych do krwiobiegu.... Male sa te z alkoholu, wiec jego rzeczywiscie nie powinno sie pic podczas karmienia piersia.
|
#4727 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak na prawdę trzeba obserwować dziecko. Np rzeczy wzdymające na jedno dziecko mogą źle podziałać a inne nie ruszą wcale. Moja Milcia właściwie tolerowała prawie wszystko. Steki i sushi - już dozwolone, bo nie zagrażają w żaden sposób. Ale pamiętam jedną rzecz. Miałam zapalenie piersi, źle się czułam i mąż kupił mi kebab :/ Coś tak czułam, że nie powinnam tego jeść, ale byłam tak zmęczona i tak obolała, że było mi już wszystko jedno..byle zaspokoić głód. Zjadłam go koło 18. Rano Emilka obudziła się z wysypką Byłam pewna, że to od tych przypraw, albo od tego ostrego sosu, bo nic innego nowego nie jadłam dzień wcześniej. Więcej kebaba nie ruszyłam jak karmiłam. Ale resztę jadłam normalnie i Emilka nigdy nawet kolki nie miała. Także myślę, że to zależy też od dziecka.
|
|
|
|
|
#4728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ode mnie też
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
A jak z Wasza cera ?
Jestem ciekawa waszych opinii i co stosujecie ? Jakie kosmetyki ?
|
|
|
|
#4731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hope Ty to jesteś niesamowita z tym odpisywaniem ![]() ja do południa jestem w miare na bieżąco bo jestem w pracy, a jak wracam do domu to kompa nie włączam, dopiero jak mały zaśnie ok 21ej i nie zawsze mam już siły zajrzeć, to znów na drugie dzień rano nadrabiam 5 stron to u mnie też jutro rybka będzie na obiad, wygląda smakowicie i do tego surówka z kapusty kiszonej
|
|
|
#4732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o to co stosuję to na tę chwilę używam tylko mleczka do twarzy i kremu nivea ![]() Przestałam się w ogóle malować ostatnio
|
|
#4733 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Znowu mnie 100 lat nie było
![]() Cytat:
Nieeeeeeee.Cytat:
A rejestracja do działalności podobno jest nieopłacalna, bo płaci się jakiś ogormny ZUS, jako że prowadzi się to samo gospodarstwo domowe. Dziś dzwonię do ZUS, więc ci odpowiem. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do wypowiedzi że jest to mit. To na własnym doświadczeniu pytam - jaki mit? Absolutnie żaden. Moje dziecko miało wielkie bóle brzucha i jadłam tylko pieczonego lub gotowanego kurczaka i chlebki ryżowe, czasem bułkę drożdżową, jakieś zupy delikatne. Co było niedozwolonego w tej diecie, co mogło mu szkodzić na brzuszek? A mimo to dalej go brzuch bolał, dalej miał krosteczki i wiecie co? Po kilku miesiącach już nie mogłam, ledwo żyłam, więc zaczęłam jeść normalnie i co?! I brzuch jak go bolał tak bolał, ani mniej ani więcej, krostki to znikały trzeba było tylko przemywać buzię. Z resztą do tej pory raz krostki ma a raz nie i pediatra m tłumaczyła że dopóki zęby rosną a on ślinę sobie po policzkach rozsmarowuje to będzie miał krostki. A koleżanka jadła wszystko i jakoś jej dziecko żadnych problemów z brzuchem nie miało. Bzdury to są z tą dietą matki. Fakt nie wszystko można zjeść, ale większość bez problemu. Najlepiej zwalić wszystko na osłabioną porodem kobietę i tyle. Teraz nie będę ani trochę przejmować się dietą. |
|||||
|
|
|
#4734 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie mogę stosować niektórych kosmetyków tych co przed ciążą ze względu na skład Także teraz jak zwykle woda micelarna biodermy (różowa), a buzię smaruję kremem...bambino tylko tym z tlenkiem cynku, bo są dwa rodzaje I on mi najlepiej działa na cerę. Nawilża, a jak pojawi się jakiś wyprysk to cynk go wysusza. Co dziwne, poza ciążą nie mogę używać tego kremu, bo wtedy zapycha mi pory i robi mi się więcej pryszczy i cera nie wygląda ładnie. A w ciąży jest idealny. Całą pierwszą ciążę się nim smarowałam |
|
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro. Trzymaj się i dbaj o siebie Suuper No to masz farta że tak wcześnie dziecko zobaczyłaś ![]() H0pe jaka piękna dzidzia Gratuluje. I masz racje co do bety. Już nie będe badać chyba że coś będzie się działo. W poprzedniej ciąży też ok rosła i i tak nic z tego nie wyszło....
|
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ktos ma ochote poczytac co np. na angielskich stronkach pisze sie o karmieniu piersia, to wklejam
W Espanii wiekszosc mam nie slyszala o czyms takim jak dieta dla karmiacej mamy (sama na poczatku bylam zdziwiona, ale poczytalam, poszperalam i wyszlo na to, ze w Polsce tak bardzo restrykcyjnie sie do tego podchodzi, a np. w Stanach, Hiszpanii juz ladnych kilkanacie lat temu sie od tego odeszlo). http://www.nhs.uk/Conditions/pregnan...ing.aspx#close http://kellymom.com/nutrition/mothers-diet/mom-diet/ ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Dark, wlasnie chodzilo mi o to, ze ta dieta matki karmiacej piersia to mit, czyli, ze niewiele w tym prawdy.
|
#4738 |
|
Wtajemniczenie
|
bluesky- do wizyty jeszcze trzy dni a ty juz panikujesz?
ojj biedna, pewnie przez to plamienie cie tak zestresowało. nie bój żaby- będzie dobrze skoro jest dobrze! masz mdłości to to dobry wyznacznik że bobers rośnie jak należy i daje matce poczuć co to znaczy ![]() dwa kolory - pokaż ten brzzusio jesli mozesz : ))) ja chętnie poprzyglądam się na piękne brzuszki mamuń gosiuś - ja prawie niczym sie nie smaruje, maluje sie raz w tyg może jak mam wyjść gdzieś, bo tak to leżałam, a jak miałam uczucie spięcia np po kąpieli to albo kremem albo po posmarowaniu ciała oliwką czasem zajechałam też resztką na dłoniach na twarz. i jest ok- cera nie wiem czy lepsza niz przed ciążą bo się nie przyglądam ale na pewno nie jest gorzej, Z reguły chyba od 2 trymestru już będziemy tylko piękniały ![]() Martusia - masz na myśli to że piszę tak mozolnie i długo? ![]() dark lady - witaj przyznaję Ci rację z tą dietą, choc ja jeszcze nie karmiłam ale po mojej mamie moge powiedzieć śmiało że dieta miała słaby wpływ na dziecko. Wiadomo, każdy ma swoje racje, ja jednak skłaniam się ku tej opinii co ty.
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Do kogo można się zgłaszać w sprawie dopisania do listy w następnym wątku?
|
|
|
|
#4740 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

fakt że czasem się czepia o pierdoły , ale jak młody miał kolki to on szedł do pracy , przychodził gotował obiad, zmywał, sprzątał itp. Bo młody całe dnia potrafił mi na brzuchu spać przy kolkach.

[/QUOTE]

za wizytę
Ale wcisnęłam w siebie twarożek, zobaczymy co z tego wyjdzie 

Ja też jadłam sporo steków, ale urodziłam w lutym więc jakoś do września nie zdążyłam się jeszcze objeść na zapas na kolejne 9 miesięcy
Ja mam nadzieje, że mi się to za parę tygodniu skończy, bo 24 listopada lecimy do Polski i nie wiem jak ja z takimi mdłościami polecę 
to jakiś 20 mniej ode mnie