|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Sam a w dzień normalnie adhd przechodzi tylko noce w nas tragiczne
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Mała się obudziła, więc mamy pierwsze karmienie
![]() Jakierka, widziałaś Bajkał? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#183 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja siedze i czekam na cud.. Mysle, ze u Was to kupka lub gazy.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#184 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi- moja tez tak sie rzuca, dlatego spi w woombie. A jeszcze jak ja odkladam do spania to potem ja wyciągam z łóżeczka z glowa w nogach.
A nie jest jej za cieplo? My juz wstajemy. Przez to ze zaczęła spac lepiej w nocy to sie budzi o 7 i napierdziela mi kopniaki w brzuch Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz ma kupe ale go karmie i zabije sie jak mi zasnie przy cycku taki obkupczony. Nie zauwazylam wczesniej, a juz nie chcialam go od cycka odrywac bo bym se mogla potem sepuku zrobic. Wupilam pol radlera 2% mam nadzieje ze mu nic nie bedzie ![]() Jakierka - czyli jestes Rosjanka. Z tego co wiem to Rosja nie zezwala na podwojne obywatelstwo. Twoja mama ma rosyjskie? Ciekawe masz korzenie. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się w nowym wątku. Mężczyźni mego życia jeszcze śpią, ale ten slodszy już się wierci.
po śniadaniu podbój Ustronia part 2 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
My też po drugim karmieniu, pierwszego nie pamietam bo TZ karmił córkę
Maja świruje z tatą u nas na łóżku a ja idę kawke robić. Aaaaa dzień dobry
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku- jestem wściekła jak czytam co dzieje się w tym szpitalu. Będzie dobrze kochana. Wrocicie do domu i zapomnicie o tym koszmarze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Przysnal przy cycku, ale jak wyjelam to sie zbudzil. Jakbym mu nagle wtyczke wyjela tyle , ze odwrotnym znaczeniu. Przewinelam go, a teraz lezy w lozeczku i nawija historie niestworzone. Niestety nie rozumiem tego jezyka "ałłe byyy yyy ałłe eee maaa ęęę" O! I juz kweka
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zarowno moja mama jak i ja mamy polskie obywatelstwo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Nie spie od 4.00 . Do tego zaczela sie czkawka, potem podmywanie, zmiana pieluchy, teraz drugi cycek. I juz wiem, ze z dzisiejszego snu to by bylo na tyle A o 4.00 to bylo 3 karmienie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Anulka, dobrze, ze sie odzywasz, moglam na Ciebie zaglosowac ![]() Udanego urlopowania Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edziunio Edytowane przez jakierka Czas edycji: 2013-10-20 o 07:09 |
|
|
|
|
#191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to leci tak duzo ze musze zmieniac pieluszke i na dwa razy ta kupe robi czyli pierwsza okola 6.30 zmieniam pieluche, klade sare pod karuzele i do 7.00 godziny druga kupa no ale to mozliwe ze ona mi sie od północy wierci zeby rano kupe zrobic?? ze az tyle godzin?????? no az mi sie wierzyc nie chce Cytat:
mała się wkurza, że ją to ogranicza, jest jeszcze gorzej. ostatnio nawet w chuscie ja nie nosze bo ona nie lubi ścisku a w nocy jak tak się rzuca to nawet jak wezme ja na ręce to nadal się pręży ale robi to wszystko przez SEN, śpi, oczy zamknięte i nie płacze, tylko się wierci Cytat:
i dobrze, niech ma światowa w końcu jak Ty![]() i witaj w klubie nocnych niedospanych, u mnie tez dramat. ja mam ak pourywany sen, że masakra od 4 czekałam na poranek, troche kimałam, troche nosiłam, troche karmiłam, ech a mój dupek TZ się obraził na mnie bo o 23 mała obudziła się do karmienia a on ogląda mecz!!!!!!!! to mu mówie, żeby poszedł do innego pokoju oglądać mecz i ten poszedł i już do rana się nie pokazał!!!!! a zwykle w weekend to on w nocy pilnuje małej i udzi mnie tylko na karmienie eh ![]() taki z niego egoista ostatnio, bo muszi oglądać tv, musi porać w gre, i to co że Sara śpi obok ![]() no to namarudziłam na tż jak nigdy |
|||
|
|
|
#193 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi- a nie jest jej za cieplo?
Moja sie tak ciepala nad ranem, tez przez sen. Oczywiście cała spocona a mnie zimno Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
Domciatko
dla TZ. Dałby ci kurcze w weekend odpocząćMaja śpi z TZ. Co tu robić
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
o mamo, a ja dzisiaj zombie jestem, bo polozylam sie przed 1, niedlugo pozniej wrocil tz i wtalam na odciaganie mleka, bo myslalam ze juz padne z bolu, a nie chcialam alka budzic. W sumie dobrze wyszło, bo chwile pozniej gagatek wstal i mil juz przygotowane tresciwe mleko, bo wode mama odciagnela
takze spac poszlam kolo 3a pobudka z pimpikiem po 6 wstal i oczywiscie zaczal gadac na cały blok A no i najlepsze, tz jak wczoraj wrocil sam zapytal czy pojdziemy razem na spacer smialam sie ze musze mu czesciej wizaz podsuwac, co skwitowal tym, ze musimy sie komunikowac, a nie przez wizaz![]() CYNAMONKU alez sie ciesze, ze adasko powolutku odzyskuje sily. cholera bierze jak sie czyta, ze przez tych baranow dalej musicie tam kwitnac i co najgorsze mecza adasia jestes tak silna osoba, ze nawet tego opisac nie potrafie, zniesliscie juz tyle, ze to wykracza calkowicie poza moja wyobraznie. Najwazniejsze ze adas wraca do siebie, jeszcze troche pozbedziecie sie tego dziadostwa i pozostanie powrot do "naszych" problemow
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
Cynakmonku jeszcze trochę i będziecie w domku
niewyobrażam sobie jak bardzo musi ci być ciężko,ale jesteś bardzo dzielna i podziwiam cię! Misiaczka tak,on tylko wczoraj świrował, tak normalnie to codziennie gadaliśmy minimum godzinę przez tel i zawsze pytał jak mała itd. Ale i tak mu nie wybaczyłam wczorajszej akcji i nieprędko wybaczę,nadal mam w☠☠☠☠ na niego i nadal nie zamierzam dziś odpisywać ani odbierać tel jak będzie dzwonił. Bo uważam,że niezależnie od zmęczenia i jego humorów powinien się wczoraj zainteresować małą. Dziecko się ma i jest się za nie odpowiedzialnym niezależnie czy ma się dobry czy zły nastrój i niezależnie od zmęczenia. Ja też jestem zmęczona i jakoś muszę dawać radę. Nie mam praktycznie od 2 tyg ani chwili dla siebie, nie mam nawet kiedy odespać-sypiam po 5-6 godz na dobę,jestem ze wszystkim sama,oprócz pomocy mojej mamy czy brata w kąpaniu i znoszeniu/wnoszeniu wózka. A skoro on nie może ze mną pogadać,ani przyjechać choć na jeden dzień,zobaczyć nas-to niech spada na bambus.
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
ja poszłabym sie stuningowac, ale tz strasznie kweka u tz, zaczyna plakac, wiec chyba zaraz bede musiala go przejac
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śpimy razem i ostatnio jak się budzę to ona już leży zamiast równolegle ze mną,to prostopalde, z nogami na mnie i jeszcze się nimi odpycha i cieszy
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakierka - o to fajnie zrobili
![]() Domi- moj Tz tez ma podwojne. Ja jeszcze nie zrobilam amerykanskiego bo nie bylo jak, pewnie po nowym roku zaczne ten proces. A maly nie wiem wlasnie czy bedzie mogl miec Pl. Chyba nie tak mi sie zdaje ![]() Ciezka sprawa z Sara, ale jak spi i sie tak rusza to Ci przeszkadza spac? Moj zasnal. Zostawilam go z wlaczona suszarka obok lozeczka. Cos tam stekal, ale twardo przeczekalam i zasnal. Ale i tak sie tez wierci i robi "y y y y" od czasu do czasu. Ja sobie grzeje stopy suszarka, to mnie relaxuje. Matko jeszcze godzina zanim Tz wroci a jest 2.Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ---------- Cytat:
Wyskoczyl mi jakis pryszczyk na szfie. Znowu przytylam. Gdzie jest sznur niech uwolnie sie w koncu Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ---------- Baloniku- masz racje nie odzywaj sie niech wie, ze przegial pale ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biore ja dopiero ok. 5, odsuwam się od niej a ona i tak dziwnym sposobem ciagle jest przyklejona do mnie :pWysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
Cześć laseczki!
Młody zaczął miauczeć o 6 dostał butle i poszedł dalej w kimę do 8. On też się strasznie wierci i rzuca przez sen. Szczególnie rano- głowa w prawo, w lewo, w prawo lewo i tak z 10 razy. Nie mam pojęcia o co kaman. Twee zwiń się w kulkę i zdrzemnij gdzieś w kącie bo padniesz. Cynamonku- ten szpital to jakaś parodia. Na szczęście jeszcze troszkę i będziecie w domku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ponizej moj A co do Aleksa ![]() A ja mialam kolejna noc z przygodami. o 22 poszlam sie kapac, przyszlam i lezalam czytalam ksiazke. Nagle jak sie Aleks nie rozplacze. Patrze na zegarek 23 biore go a on mega goracy, mierze temp 40 stopni, biegiem czopek i rozebralam go z pajaca, ale przez godzine mi na rekach plakal Jeszcze zaczela mu isc woda z nosa, zasmarkal siebie i mnie w tym placzu![]() Na szczescie Marysia tak twardo spala, ze nawet sie nie obudzila. Biedny meczy sie okropnie. Najwazniejsze, ze je i pije.
|
|
#203 |
|
Wtajemniczenie
|
A zapomnialam Wam napisac.
Testuje te nowe pieluchy Babydream, o których pisała Sroka. Wrzucalam linka. Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku juz niedlugo bedziecie w domku zobaczysz, trzymajcie sie dzielnie. A te peielgniarki co go kluly, to bym je wlasnorecznie wziela i tak poklula.piz.....
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
I jak? Bo u nas się nie sprawdzają,więcej ich nie kupię,mimo że z kartą Rossnę są po 26zł. Kiepskie zapięcia jak dla mnie i mała chłonność-Dady pod tym względem lepsze moim zdaniem.
|
#206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdrowka w końcu! Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
baloniku a Twojemu TZ to bym dupe przetrzepala, az by mu do konca zycia trauma zostala. mam nadzieje, ze sie ogarnie wreszcie.
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Kolezanka ma dzis dyzur w szpitaliku, podjade niech go zbada i moze jakies badania zleci. Juz mi rece opadaja, w dzien jest oki, a przyjdzie noc i dramat.
|
#208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.srokao.pl/2013/10/rossman...-dry.html?m=1#! Wysłane z mojego GT-I9300
Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-10-20 o 08:38 |
|
|
|
|
#209 |
|
Rozeznanie
|
Halloween idzie
|
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla niego ważne, że jest mama i cyc ![]() Miś zrobił sobie drzemkę, my się troszkę osiągnęliśmy i jak się nasz skarb obudzi ruszamy na spacer, do kościoła i na naleśniki. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

A ja siedze i czekam na cud.. Mysle, ze u Was to kupka lub gazy.

dla TZ. Dałby ci kurcze w weekend odpocząć

12.06.2010