|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
![]() Ja dziś pouzupełniałam swoją listę. Myślę, że chyba wreszcie o niczym nie zapomniałam ![]() ![]()
![]() |
#4262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4263 |
Zadomowienie
|
Od 3 dni mam fazę na jabłka i ogórki kiszone...pierwszych zjadam ok 5 dziennie, a ogórki po słoiku dziennie
![]() ![]()
#4264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4265 |
Zadomowienie
|
ja sie zatsanawiam, ze wlasnie taka koszula z dluzszym rekawem moze byc niewygodna.
Sama na pewno nie bede miec na ramiaczka bo mam dosyc wrazliwe ramiona . Co do swedzenia skory to moze byc kwestia rozciagania, nie musza sie robic od razu rozstepy. Kilka dni temu mnie swedzialo ale sie okazalo, ze po prostu sucha skora. Smarowalam olejem kokosowym kilka dni z rzedu i przeszlo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z ikei
![]() Mieliśmy kupić meble, ale ostatecznie wstrzymamy się tydzien-dwa, do czasu kiedy przyjdzie dostawa kanapy, która chcemy kupić. Za to kupiliśmy duzo dziecięcych rzeczy ![]()
#4268 | |
Zadomowienie
|
To co Ty będziesz robić do porodu?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4270 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Sliczne! Ja chyba nie bede az tak sie spieczyc z przygotowaniami. Zaczne najwczesniej na poczatku grudnia.
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łóżeczka jakos mnie nie przekonały. Chyba zostaniemy przy tym, ktore dostaliśmy od znajomych i do tego jakieś "legowisko" przy naszym łóżku, mąż obiecał, ze cos wymyśli ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po drodze są jeszcze święta więc prezenty świąteczne czas kupować ![]() Będę musiała wszystkie ubranka dla małej wyprać, wyprasować, poskładać....poukładać akcesoria w jej pokoju....itd. czas szybko leci a roboty duuuużżżżooo ![]() Dziś na szczęście skończyli gipsować wszystkie pomieszczenia, pozostało wyszlifować, pewnie jakieś poprawki no i malowanie ![]()
![]() |
#4274 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Emma, zaraziłaś mnie - właśnie wcinam ogóra kiszonego ![]() Perfuzja, sporo nakupiłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki za linki do tych koszulek. Są bardzo ładne, a krótki rękaw mi nie przeszkadza - ja z tych, co w zimie mogą spać bez piżamy przy otwartym oknie ![]() Co się dzieje? ![]() Cytat:
![]() Ja też mam fazę na cytrusy - pomarańcze i grejpfruty schodzą masowo ![]() Dziewczyny jestem padnięta. Byłam dzisiaj na zakupach, i kupiłam 2 staniki które jeszcze trzeba przerobić na takie do karmienia. Trochę jestem załamana bo wydałam trochę pieniędzy. Mojego rozmiaru nie ma w wielu sklepach więc jestem zdana na droższe staniki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zadomowienie
|
Mój mąż woli zamiatać problemy pod dywan, niż je rozwiązywać..
![]() Plecy bolą, idę spać, oczywiście na lewym boku ![]()
#4278 |
Zadomowienie
|
oj mnie to tez ciagle cos boli: jeden bok, drugi bok, pod zebrami a nad ranem budza mnie bolace kosci udowe
![]() czuje sie jak stara babcia :P a jeszcze mnie mama dzis pocieszyla: bedzie jeszcze gorzej ![]() Co do jedzonka to u mnie tez pomarancze na tapecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem czy będziesz zadowolona z tego wielorazowego pieluchowania ![]() Cytat:
![]() A po ogórkach kawałek czekolady ![]() Niestety często tak jest. Ale może jakoś się dotrzecie i nauczycie rozwiązać te problemy. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4280 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() The light w okolicach świąt zaczną się mandarynki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam ten problem bo nie wiem gdzie Adasia odłożyć po kąpieli ![]() Na dzień dzisiejszy wymysliłam, że będziemy przewijak z ręcznikiem na kibelek kłaść (przewijak będzie na łózko mobilny z cetary więc nosić można). Mamy tak małą łazienkę, że nie mamy żadnej szafki a pralka jest zabudowana w kuchni więc tylko kibelek zostaje
![]() |
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez jestem ciekawa, w razie czego nie zainwestowalam w nie jakos strasznie duzo, wiec zawsze moge sie przerzucić na pampersy ![]()
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
A tak z innej beczki, jakie macie czapeczki na wyjście? Bo takie po kąpieli to mam mnóstwo,a takiej malutkiej na wyjście żadnej.
![]() |
#4284 |
Rozeznanie
|
ooo to podobnie jak kiedyś mój, wyniósł to... z domu
![]() ![]() Ja mam odwrotnie, staram się nic nie ukrywać i nieraz spotkałam się z zakłopotaniem/zawstydzeniem/udawaniem odbiorców, że śmiem o czymś mówić publicznie/w towarzystwie bo przecież nie wypada chyba mieć swoje zdanie ![]() Pokaże Wam zdjęcia mebli do pokoiku, o których pisałam ![]() Wyszły tak sobie, kolory na żywo są o wiele intensywniejsze. 1. Biały regał z odkręcaną półką-przewijakiem. Jestem baaaardzo zadowolona z jego zakupu. 2. Komoda - środek jest koloru intensywnie śliwkowego i z połyskiem (na zdjęciu nie widać). Trochę za wysoka dla mnie żeby postawić na nią np wanienkę (mam 161cm) 3. Łóżeczko tapczanik -baaarzo solidne ![]() ![]() ![]() 4. Porównanie łóżeczka 170/70 i łóżeczka-kojca turystycznego 120/60 . Największa wada w turystycznym nie ma regulowanych poziomów, przydałoby mi się do pokoju na początek. Brakuje mi tez kółek. Na razie kombinuję jakby tutaj coś podłożyć żeby było wyżej. Dostałam za darmo, kupowałabym taki kojec dopiero za pół roku na ogród. |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Z obserwacji ciążowych - czy Wy też w nocy jesteście takie hmm "ciepłe"? Już tłumaczę - zawsze mi wystarczyło leżeć pod kołdrą 5 minut żeby być cała rozgrzana. Od jakiegoś czasu zauważyłam że pomimo opatulania się kołdrą czy zakładania cieplejszej piżamy, ciało jest zaledwie "ciepłe". |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Koszule kupilam dzisiaj z krótkim rekawem bo na porodowkach zawsze jest gorąco. ..
Te pieluchy tetrowe z biedronki to chyba jako pampersy by się nie sprawdziły ale ja bede używać jako sliniaka, ochraniacza dla mnie przed ulewaniem itp. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4289 |
Zadomowienie
|
Pilotka Wow wszystko już masz prawie.
My chyba będziemy na początku kąpać w pokoju, na stole wanienka ,na łóżku przewijak , tylko chyba kupię cerate na stół, żeby nie zamoczyc albo zatluscic drewna. W kuchni nie mam drzwi więc może być zimno dziecku. Podobno są fajne podstawki pod wanienke , ale właśnie nie mam gdzie przewijac . |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | ||||||||
Rozeznanie
|
Witajcie, nadrabiałam posty od piątku, bo nie miałam czasu się odezwać...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Amberella, fajnie wyglądają te naklejki ![]() lejdi_aga13, dziękuję za informację o szpitalu. W piątek rozmawiałam jeszcze z kolegą, którego żona też tam rodziła i chyba zdecyduję się na ten sam szpital ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.