|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy
Łał, ciekawe jak to u Was wygląda Ja jestem w podobnej sytuacji... troszkę |
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy
Cytat:
Co do psa to jak kto lubi Ja bym chciała tylko kurs na początek coś z rachunkowością albo coś biurowego, ALE moje marzenie to psychologia. Tutaj nie ma takiego kierunku więc biorę co jest by nie siedzieć i nie tracić czasu. Też nie czuję się na siłach, ale jak nie pójdę to się nie dowiem. Traktuje to na zasadzie nauki angielskiego a nie rachunkowości dlatego chcę kierunek prostszy coś co już trochę znam a nie mam papierka. Witam nowe mieszadełko!!! |
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
mint witaj!!
rozgosc sie u nas, fajnie miec nowe mieszadelko w naszym gronie )Cytat:
niektore rzeczy przechodza jak sie poczeka, ja to rozumiem, sama czekam az do momentu kiedy zaczne umierac ale w tym przypadku czekanie dziala tylko na niekorzysc.wszystkie objawy Ci sie zgadzaja, Joss? Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze...! 4 lata, wow! ) ja sie zastanawiam od kiedy tu siedze z Wami ogolnie na tym watku, ze starych starych mieszadelek to chyba niu, joss i ja tu chyba jestesmy, co? u mnie to chyba bedzie 5 lat juz
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tutaj jestem 4 lata, pamiętam, ze pierwszy raz byłam tutaj w maju 2009 :P aby ukoić ból po wyjeździe tżta no chyba tylko my zostałyśmy, kropka jeszcze jakoś na początku wątku się odzywała a teraz nikt w sumie... część dziewczyn zerwało z tżtami, a z resztą nie wiem co się stało - coś ktoś wie co u nich slychać? ![]() Moja myśl na dzisiaj - muszę iść do fryzjera chyba zetnę włosy w V, ale jeszcze szukam inspiracji
|
|
|
|
|
#4265 |
|
Zadomowienie
|
Ja wlasnie odebralam telefon z urzedu, nie wysla mnie na te praktyke, bo juz jest tam jedna osoba. Gdyby sklep chcial mnie zatrudnic to co innego a tak .... Nastepnym razem nie bede juz sie tak ekscytowac i chwalic,kuzwa bo na glupka wyszlam.
|
#4266 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Joss a jestes pewna ze wyrostek a nie np jelita ( np drazliwe) mialam i w zasadzie mam z tym problem od dlugiego czasu i jest okropne a wyrostek to jak widze po innych to jak zlapie to odrazu szpital ( wczesniej tego zazwyczaj nie odczuwaja)
ja mam tez takie bole ale sa uzaleznione od : stresu, tego co jem i jak jem i wlasnie przy ruchu a juz napewno szybkim i naglym to jest okropny bol .. narazie sobie pomagam nospa albo uwazam co jem ale nie zawsze sie da . tak samo jak nie zawsze sie da jesc o tych samych porach czy nie w pospiechu itd i np stresu unikac . |
|
|
|
#4268 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja w sumie też bym sobie na jakiś kurs poszła i właściwie miałabym czas, ale z drugiej strony sama nie wiem. Jakoś tak chodzę na ten japoński i momentami mi się wydaje, że po co mam się pchać na coś jeszcze. Na samą myśl o Anglii mnie czasem skręca, bo mam w głowie kupę myśli, że sobie nie poradzę albo coś
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedyne, co mnie pociesza to to, że w końcu z Tżtem zamieszkamy razem no i będzie tam sporo moich bardzo dobrych znajomych i moja przyjaciółka, co prawda w innym mieście, ale zawsze.
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Joss i jak? zyjesz?? uh, my chyba mamy kryzys. z jakiegos powodu dzis wpadlam w furie- nie pytajcie mnie nawet, sama nie wiem dlaczego. cos nagle we mnie peklo. siedzialam sobie i sluchalam muzyki na full w mieszkanii i nagle wrocil z miasta tz. sciszyl mi to. myslalam. ze mnie rozniesie, ubralam sie w 2 min i wyszlam z domu. wrocilam dopiero przed chwila, bo wiedzialam,ze jego juz nie bedzie, bo ma dzis koncert. zrobilam sobie mocnego drina i co? wiadomosc od niego. powinnismy sie zastanowic, czy nadal chceby byc razm, bo poki co ten zeiazek daje nam wiecej smutku niz radosci. ktoras sie przylacza do mnie ?
|
|
#4272 |
|
Zadomowienie
|
Roux to rzeczywiscie nie wesolo.
Siedza w tobie zle emocje no i je wyladowalas w zlym momencie. Moj Tz znowu sie mnie dzis spytal czy ostatnio gdzies nie upadlam i sie nie uderzylam hihi bo jestem taka mila jak nigdy,taka potulna. Tak w ogole to przypominam mu mame i dlatego tak mnie kocha, wariat. A ja od razu , ze jesli mu nie pasuje to ja zaraz moge zrobic mu awanture,to kwestia minutki. Tez zaraz otworze winko albo zrobie sobie drineczka z amaretto
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
no to cheers Bling....
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj byłam na grzybach z tżtem i znajomą, nienawidzę zbierać grzybów, ale nawet sporo przynieśliśmy do domuW sumie ból trochę minął, ale w poniedziałek może pójdę do lekarza, bo musze pójść z siostrą. roux - ja mam takie napady furii kilka razy w miesiącu , najgorzej przed miesiączką panowanie nad emocjami to nie moja mocna strona, kiedyś nawet w szale groziłam tżtowi nożem do schabowego wiem, to brzmi drastycznie, ale nie jest tak źle ale rozumiem, że dla mojego tżta to nic miłego, że tak mi odwala od czasu do czasu, potem zawsze go przepraszam no i staram się być spokojniejsza U mnie powody też są głupie, np. wczoraj pytałam się tżta czy włączy grzanie wody, bo mówił, że musi się wykąpać wcześniej, a on powiedział, że nie wie. Dlatego zaczęłam mówić, że muszę wiedzieć teraz, czy włączy grzanie teraz czy wieczorem, bo muszę umyć włosy itp.... aż do punktu, że prawie krzyczałam na niego... |
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
hah Joss
moj tz jednak wie i widzi, ze ja tutaj nie jestem szczesliwa. napisal, ze nie wie czy kiedykolwiek tu bede szczesliwa. ze kocha mnie, ale powinnismy sie zastanowic czy rozejscie sie nie byloby lepsze dla nas, szczegolnie dla mnie. juz nic na to nie odpowiedzialam, wylaczylam telefon. i nalalam sobie znowu zubrowki. nie wiem....wiem ze tutaj to mnie szlag jasny trafi, jak moja sytuacja sie nie zmieni. a ja juz nie mam energii ma wychodzenie z lozka, co dopiero na zmienianie sytuacji wokolo mnie. i wiem, ze jak sie rozstanie,y i wyjade, gdziekolwiek to juz nigdy nie spotkam kogos takiego jak Tz i mi serce pekknie i upije sie na smierc.
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jest trudna sytuacja i doskonale ją rozumiem, bo sama we Włoszech często się tak czułam. Oczywiście, można by się kłócić, bo pewnie na początku z poprzednim tżtem też nie wyobrażałaś sobie życia z kimś innym... ciężko jest o takich rzeczach decydować i rozmawiać, zwłaszcza kiedy niby między wami wszystko jest ok, ale otoczenie nie pasuje.... Musicie po prostu porozmawiać o tym, długo i szczerze, może uda Wam się znaleźć inne rozwiązanie? |
|
|
|
|
#4277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak wogole to na depresje najlepsze jest dzialanie- wstan rano, pojdz pobiegac lub troche pocwicz albo zalóż słuchawki i wytańcz sie, naucz sie kilku słowek z francuskiego, pojdz na spacer i postaw sobie za cel zrobienie 5 jesiennych zdjęc (sprzęt masz, zdolności też), ugotuj coś nowego, znajdź jakieś hobby, przygotuj romantyczny obiad przy swiecach i powiedz TZ ze wiesz ze ostatnio jest między wami różnie ale zaczniesz nad tym pracowac. Niekoniecznie wszystko na raz, ale małymi krokami zacznij coś robić. Alkohol tez nie sprzyja depresji kochana. Wiem że nie masz pewnie siły na nic ale jak sama sobie nie pomożesz albo nie pozwolisz komus sobie pomoc to nic sie nie zmieni. I w żadnym wypadku nie podejmuj decyzji o rozstaniu w tej chwili- ale pewnie sama o tym wiesz. A tak wogóle to jak kiedyś bedziesz chciała pogadać to daj znac |
|
|
|
|
#4278 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze że masz wyrozumiałego i cierpliwego tżeta bo jakby się ktoś tak zachował względem mnie to kazałabym pakować walizki albo pojechała był na weekend na jakiś joga retreat żeby przemyśleć a potem kazałabym pakować walizki. ![]() Cytat:
U nas leje , ale to ściana wody od nieba do ziemi. Zjem i biorę się na naukę. TŻ ma dzisiaj wolne więc on gotuje (tzn piecze w rekawie kuraka z warzywami więc się chłopak nie namęczy. |
||||
|
|
|
#4279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musisz sobie to wszystko przemyśleć, odpowiedzieć na pytanie czy na prawdę go kochasz i czy chcesz z nim spędzić resztę życia. Odpowiedzi na te pytanie pomogą Ci zdecydować czy chcesz walczyć o związek z Tż, czy rzeczywiście lepiej się rozstać. Pogadaj też z Tż, może razem dojdziecie do wspólnych wniosków i razem przezwyciężycie problemy! |
|
|
|
|
#4280 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
roux - daj znać co u ciebie
A ja w końcu pozbierałam się i umówiłam na wizytę do fryzjera, ale tym razem obejdzie się bez drastycznego cięcia, szkoda mi w końcu włosów, które już za rok będą prawie do pas (to jest myśl, która trzyma mnie przed ich ścięciem)No i na pewno zmieniam kolor, jutro odwiedzam Rossmanna i szukam rudości jak za dawnych lat
|
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam az mi odrosna. ;-) pewnie ze 2 lata minie zanim bede miala takie jak kilka mies temu ale nie zaluje sciecia.
|
|
|
|
#4283 |
|
Zadomowienie
|
Roux martwimy sie
Ja niedawno skonczylam prasowac i ukladac w szafie Tzta. Ma znow jak na polkach w sklepie. Dookola sprzatam a u mnie w szafie kociolek. U nas zimno a v Polsce brat w krotkim rekawku gania przy 21 stopniach. Moj Tz ma focha, wczoraj powiedzialam zeby ciszej spiewal lub calkiem przestal ,a on przeprosil i poszedl do sypialni i juz sie nie wylonil. Nie rozumie ze dla mnie ta ich muzyka brzmi jakby ktos jeczal w mekach......
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
zyje mieszadelka, zyje...
kurde to byl ciezki weekend, wlasnie zjadlam salate i wypilam herbate, pierwszy posilek od piatku. jak sie stresuje to nie moge nic przelknac. pogadalismy, tz zaczal, bo on odwazniejszy. ja tylko siedze i ukladam sobie w glowie wszystko, albo spie. kazal (!!) mi wrocic do fotografowania i isc na Uni albo zrobic jakies kursy. Albo to, albo sie rozstajemy. powiedzial, ze wie ze nie jestem tu szczesliwa, ale ze jak juz i Wy wspomnialyscie powinnam wyjsc z domu i robic cos. dla siebie, dla wlasnego dobrego samopoczucia. takze do szkoly- bo raz ze nie znajde zadnej pracy z moim polskim dyplomem tu, a jemu sie serce lamie ze pracuje ponizej moich kwalifikacji. no tak, w polsce moglam doktorat robic...a tu niancze dzieciaki. i ze to on nie chce miec wyrzutow sumienia, ze przez niego nic nie osiagam,nie rozwijam sie. wiec mam to tak dla niego jak i dla siebie zrobic- nawet jakbysmy sie kiedys rozstali to bede miec szwajcarski papier. i to nie byla sugestia, pomysl. to jest warunek albo to, albo koniec. bo on nie chce, zebym byla nieszczesliwa tu, a szczesliwa bede jak bede sie spelniac. nie wiem, nie mialam do tej pory ani energii ani ochoty robic cokolwiek w tym kierunku, ale tym swoim stnowczym tonem troche mnie na nogi postawil. troche mna to potrzasnelo. joss fryzjer!? a lekarz??!!bylas?? bylas kiedys ruda?? ale fajnie!!! jaka rudoscia chcesz sie farbowac? ( mam chyba obcykane wszystkie palety, kiedys duuzo siedzialam na watku dla rudych).
|
#4285 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
roux Fajnie, że się odezwałaś. I co myślisz o tym co powiedział tż? A ogólnie chodzi o to, że twój dyplom jest nieważny, czy jest jakiś sposób aby stał się ważny (nie orientuję się w ogóle w tych sprawach).
No tak lekarz, zapomniałam napisać byłam dzisiaj rano i powiedział, że jeżeli mnie pobolewa to nie to raczej, dał mi skierowanie na badania usg i mocz itp. roux ja na głowie miałam wszystko i wcale nie żartuję! Byłam czarna, ruda, brązowa, z pasemkami, a teraz jestem blądyną Rozjaśniałam (achh te złote włosy po samodzielnym rozjaśnianiu :P), potem farbowałam na brąz (nie ma to jak zielone włosy ) a potem byłam ruda, żeby znowu stać się złotowłosą. W sumie nie żałowałam nigdy włosów, bo to jedna z nieiwelu rzeczy, które obcięte odrosną Miałam asymetryczne fryzury, jak i włosy do pasa i prawie ogolone A rudości nosiłam dosyć długo - w wersjach przeróżnych, od płomiennych marchewkowych rudości, po ciemny mahoń, a w międzyczasie różowy W sumie w rudym mi było najlepiej i wiele razy pytano mnie się czy to mój naturalny kolor, co w innych wydaniach się nie zdarzyło. Teraz myślę nad czymś ciemniejszym, ale wszystko się okaże jutro - zależy co mi w oko wpadnie :P Nigdy nie rozmyślam nad kolorami przed zakupem, po prostu biorę to, co czuję, że będzie dobre Nigdy też nie wracam dwa razy do tego samego koloru - lubię zmiany chociaż to już ponad rok jak mam jasne włosy (no dobra, nie prawda, bo zimą tamtego roku zmieniałam kolor, ale wróciłam do tego samego) i podobna fryzurę ![]() lily ja też dawno nie byłam, sama sobie też podcinam końcówki, ale czas nadać temu wszystkiemu jakiś kształt mi do pasa wiele nie brakuje, trochę mniej niż 10 cm, ale mam zamiar obciąć 10 cm końcówek, żeby zobaczyć czy włosy mi się lepiej będą układały i czy będą trochę lżejsze Mam zamiar obciąć je w kształ litery u, bo teraz są proste. Wcześniej miałam w sumie już do pasa, ale miałam je ścięte w ostre V i któregoś dnia obcięłam mój cudowny "ogon"
Edytowane przez JossStone Czas edycji: 2013-10-21 o 21:32 |
|
|
|
#4287 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
IRENKAA - to zdjecie na fb to aktualne? Fajny fryz ![]() Kopie sie w zadek i zbieram do nauki. Edytowane przez m.arty Czas edycji: 2013-10-21 o 21:33 |
|||
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny....
)joss to tak samo jak ja!! masz zdjecia z wszystkich tych Twoich matamorfoz?? co do dyplomu: niestety...gdybym studiowala fizyke, chemie...matematyke, IT ... to bylby uznany moj dyplom, ale po resocjalizacji na polskiej uczelni to ja moge jedynie w Polsce pracowac ( o ile znajde cos mam jeszcze animacje kultury, probuje sie tym jakos ratowac, ale kiepsko.. trzeba bylo isc na politechnike..
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
roux, coś mam, ale nie za dużo zdjęć niestety
zawsze twierdziłam, że jestem niefotogeniczna, a na starość zrobiłam się próżna i uwielbiam jak robią mi zdjęcia na fb mam zdjęcie z ciemno rudymi włosami, jedno z czarnymi i z jasnymi też...a reszta gdzieś w odchłani pamięci komputera mojej sis co do dyplomu to kicha :/ |
|
|
|
#4290 |
|
Wtajemniczenie
|
Roux - ehhh ja tez teraz wiem ze trzeba bylo inne studia wybrac. Ale trudno, madre Polki po szkodzie.
Joss - jestem bardzo ciekawa Twoich wlosow
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

ehhh i tak zaczęłam wspominać sobie
wiem, że to głupie, ale ja idę do lekarza tylko jak umieram :P bez walki im się nie oddam!
ale w tym przypadku czekanie dziala tylko na niekorzysc.

Jedyne, co mnie pociesza to to, że w końcu z Tżtem zamieszkamy razem no i będzie tam sporo moich bardzo dobrych znajomych i moja przyjaciółka, co prawda w innym mieście, ale zawsze.
(
ktoras sie przylacza do mnie ?