|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
na szczęście na razie nie odczuwam tego jako ból.. gorzej jak przyjdą ząbki..idzia u mnie to wygląda tak, że Olek je je, nagle odsuwa główkę z piersią w buzi i taki szybki ruch główką w bok i odgłos jakbyś butelkę odkorkowywała Cytat:
Gdy Olek miał problemy ze złapaniem cyca i płakał, próbowałam go najpierw uspokoić..nosiłam, bujałam, nuciłam spokojnym głosem pioseneczkę..szuszałam, a później siadałam i cyca podawałam.. albo kładłam w zaciemnionym pokoiku na łóżku , brzuszkami do siebie i w ten sposób pierś podawałam i jakoś się udawało..Wiem, że to trudne i psychicznie wymęczające ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43371317]Z dedykacją tym, które się martwią o zmianę czasu http://fabrykamemow.pl/memy/38877/W-...m-zmiane-czasu |
||
|
|
|
#632 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Daj jej cos p. bolowego
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Zamiast spania wieczorna gimnastyka
|
|
|
|
#634 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
witam się w nowej części ![]() przeleciałam starą część i tą i mogę powiedzieć, że z grubsza jestem na bieżąco. Akcja z kciukami REWELACJA....zobaczyłam kolaż i się wzruszyłam. Nie załapałam się niestety bo nie właziłam na wizaż ale myslami, sercem i modlitwą jestem cały czas z Cynamonową, Tżem i przede wszystkim Adasiem. U nas masakra z moim ojcem wymienił zamki w drzwiach żebym nie mogła wejść do domuNiby go zlewam i staram się nie przejmować a co noc śni mi się że wygania mnie z domu i się z nim kłócę, a dziś to nawet przez sen ryczałam Adaś ok. Waży już 5700 w nocy sie cycolimy a tak to odciagam bo przynajmniej mam kontrole ile je. Więc w dzień wcina moje z butli. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myję mu i główkę i buzię kremowym olejkiem na ciemieniuchę Ziajka i super mu pomaga bo ciemieniucha zeszła zanim na dobre się rozwinęła a i buźkę ma ładniejszą po tym olejku. Cytat:
![]() Cytat:
no ciekawa jak to będzie.....Cytat:
Kurcze nie wiem czy rozumiesz bo ja tłumaczyć ni w ząb nie umiem ![]() Idę się odciagać, a tak mi się nie chce..... dobrej nocki |
|||||||
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszlabym spac, ale Malgosie meczy kaszel i siedze z nia na moich kolanach. Czekam na meza az przywiezie syrop przeciwkaszlowy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
magolina straszne jest to co twój ojciec wyprawia, myślałam, że w końcu przejrzy na oczy zobaczy swój błąd, ale jest tylko coraz gorzej
|
|
|
|
#637 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynamonku-
![]() En- fajna sukienka Reszty nie nadrabiam bo wlasnie padlam Dobranoc
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać, bo Lilka chwilowo usnęła. Dobrej nocki
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
magolina o kurcze..z ojcem zupełnie nieciekawa sytuacja
Kładę się.. my już oczywiście po pierwszym karmieniu.. od godz. 22 dobranoc |
|
|
|
#640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyzby te zeby?? |
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
U mnie pierwsze karmienie nocne. Zaczynamy odliczanie i nie spanie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#642 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko chciałam napisać, że z pracy nici. Bo wszystko fajnie. Tylko środa jest od 8 do 15, a w inne dni od 11. A mój tata pracuje i właśnie od 11 mogłam. Pani prosiła żebym kogoś załatwiła na środę do dziecka. Ale nie dam rady
mam się zastanowić jeszcze i dać znać jutro. Ale nie ma opcji.Idę nadrobić. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz spi ale jeczy ciagle wiec mam pospane Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#644 |
|
Rozeznanie
|
Ja ona słodziutka
![]() Magolina wybacz ale co za burak Mam zamiar odkladac dzis mala po karmieniu do łóżeczka bo do tej pory przy pierwszym karmieniu ladowala u nas w lozku i karmilam ja na lezaco a jednoczesnie spalam Takze prosze o kciuki zeby sie udalo
|
|
|
|
#645 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio dawałam Gabi kleik i efekt był taki,że nie robiła potem kupy przez 2 dni.
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajn a przystawialas obie piersi? Moze perfumy na klatce piersiowej, albo jakis inny zapach.?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odnosnie kup, to Alicja robila do tej pory srednio 1 kupe na tydzien. Od tygodnia pije pokrzywe i kupa jest codziennie, ew. raz na dwa dni.
Polozylysmy sie. Maz urwal sie z pracy i przywiozl syrop przeciwkaszlowy. Zobaczymy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-10-21 o 22:29 |
|
|
|
#648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym i tak skontrolowała wagę tak jak Ci pisałam albo ... zmieniła mleczko. Moze cos w mleczku malenstwu nie smakuje, nie pasuje. Tak tez moze byc. Cytat:
Cytat:
dawałas jej czopek? ten na v ??? kurcze nie pamietam jak sie on nazywa, taki homeopatyczny, gadalysmy tu o nim. Idę spać, Michas spi i pewnie pośpi do 2, wiec dobranoc
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-10-21 o 22:54 |
|||
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
viburcol?
|
|
|
|
#651 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku ale dzis ciężki dzień dla wielu z nas. Oby jutro było lepiej.
Życzę wszystkim mamusiom dużo snu i pogodnych maluchów rano Idę spać. W końcu o normalnej porze
|
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
Od nas mała niespodzianka w klubie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#653 |
|
Wtajemniczenie
|
Magolina ciężka sytuacja z ojcem
![]() Misiaczka jak mojemu nie chce się odbić to kładę Go na 3minuty na płaskim, podnosze i od razu bek ![]() Baloniku mój zjada 900-1000ml. Elain nie używam wody mineralnej, bo przez nie Młody robił królicze kupki. Woda z kranu zagotowana i przepuszczona przez filtr. I kupki fajowe ![]() Eve kciuki za wynik posiewu. Cynamonki ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Idę spać. Zobaczymy ile Mały będzie spał. Dobranoc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#654 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
sukienke bez dekoltu rozpinana z tylu kupiłam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja Justysia po pierwszym szczepieniu tez mi taka jazde zafundowala - były 3 wklucia i po każdym plakala ale się wkoncu uspokoila w samochodzie było ok w domu tez bo usnela ale jak się obudzila to krzyczała 2 godziny co jej się nigdy tak nie zdarzylo i nic nie pomagalo nawet noszenie na rekach i to było straszne dla mnie bo nie wiedziałam co robic i po 2 godz jak wkoncu usnela to myslalam ze umre ze zmeczenia nie fizycznego tylko psycha siadla. A ja jak zwykle w nocy buszuje a rano jak Matiego do szkoły szykuje to padnieta jestem. Odnosnie krostek Justysi - dziś także sa ale o wiele bledsze i już tak dużo ich się nie wydawalo nie mam pojęcia od czego to ważne ze chyba schodzi. Misiaczka pytalas czy wiadomo było na co Mateusz miał alergie i powiem ci ze wlasnie nie bo ja podejzewalam 3 rzeczy banana mleko i chyba pomarancze zrobiliśmy testy z krwi w kierunku kazego produktu bo na skorne był za maly i wyszlo ze żadna z tych rzeczy. Odwiedzalismy alergologa jak miał 1,5 roku i wkoncu na wizycie blisko 2 roku miał wypic mleko na poczekalni bo ja dalej sadzilam po obserwacjach ze to mleko uczula i dr miała po jakims czasie zbadac czy cos się dzieje i wszystko było ok. I dalej stosowanie masci i moja obserwacja. Po jakims czasie zauwazylam ze te zmiany skorne ustepuja az wkoncu nie zostało nic. Kiedys mówiono ze możliwe ze alergia może przejść ok 2 roku zycia i u nas tak było.
Mateuszek http://www.suwaczki.com/tickers/f2wliei39q7tb9tv.png Justynka http://www.suwaczki.com/tickers/f2wliei3ryek4edn.png Edytowane przez Katerine2 Czas edycji: 2013-10-21 o 23:56 |
||||||
|
|
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas pierwsze nocne ale malemu nie moze sie pdbic i stela i sie wierci
a mnie gardlo zaraz odpadnie z bolu... Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Witam na pierwszym nocnym. Mam wrazenie ze jeszcze by pospala, ale Malgosi kaszel mogl ja wybudzic.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#657 |
|
Zadomowienie
|
My po I karmieniu. Edziu wieczorem marudzil, w pewnym momencie tak sie spial i mial mine z grymasem bolu (chyba najgorszy widok dla matki :/ ), po czym zrobil zielonkawa kupke i po tym juz czul sie dobrze, a nawet gadal duzo jak nigdy
Chyba narzekal na bol po szczepieniu. Teraz ma lekko podwyzszona temperature niz zawsze, ale goraczki nie ma, wiec chyba dobrze zareagowal. Mnie od placzu tak bolala glowa, ze szok. Chyba za slaba jestem psychicznie, bo tak sie przejelam tym szczepieniem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To kwestia bólu byla, bo z butelki chciala ale jej slabo wychodzilo. Pospala trochę i mamy 1 karmienie. Dalam przeciwbólowe, czopka nie Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#659 |
|
Rozeznanie
|
My juz po pierwszym
dziecko spi u siebie a ja odciagam bo tylko jednej piers zdazyla zjesc i zasnela a druga peka w szwach Tak w ogole to jestem z nas bardzo dumna bo udalo nam sie przetrwac jeden z najgorszych moim zdaniem kryzysow laktacyjnych po 3 miesiacu. Bylo bardzo blisko przejscia na mm ale udalo sie ![]() Wczoraj Antosie zwazylam i przytyja 250 gram w 11 dni czyli wina lezala po mojej stronie ale juz wszystko wraca na wlasciwe miejsce Dziecko tyje, piersi pelne zeby jeszcze tylko zasypiala o 20 tak jak wczesniej to jyz w ogole bede szczesliwa![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
U nas drugie karmienie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ---------- Strawbery Moja ostatnio przytyla 200 gram w 14 dni. Zobaczę w czwartek jak bedzie tym razem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ---------- Ita U mnie to wiercenie co noc, nie umiem jej odbić w nocy o zawsze u nas dramat Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

też w nocy ładnie ciągnie cycusia a w dzień zdziwia...dziś mi wręcz z niego strzelal...nie powiem...bolało...
na szczęście na razie nie odczuwam tego jako ból.. gorzej jak przyjdą ząbki..
Gdy Olek miał problemy ze złapaniem cyca i płakał, próbowałam go najpierw uspokoić..nosiłam, bujałam, nuciłam spokojnym głosem pioseneczkę..szuszałam, a później siadałam i cyca podawałam.. albo kładłam w zaciemnionym pokoiku na łóżku , brzuszkami do siebie i w ten sposób pierś podawałam i jakoś się udawało..Wiem, że to trudne i psychicznie wymęczające 

wymienił zamki w drzwiach żebym nie mogła wejść do domu