|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() nati to w ogóle nie tolerowała tych wibrajcji z leżaczka. Ale suszarka zazwyczaj na dzieci działa, albo szum morza, coś takiego bo to im przypomina dźwięk jaki mają w brzuszku ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
nie Ty jedna ![]() idę sobie od Was, bo znów nic nie zrobię ![]() spadam do hurtowni kupić przedłużki do wężyków do baterii kuchennej ![]() ![]() buziaki ![]()
![]() |
#393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam przeokropnie brudne okna, ale wyglądały tak po 2 dniach od ostatniego umycia i nie wiem czy ma sens je myć ta jesienną porą ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja też się czuje jak inwalidka jakaś ![]() Lece poogarniać, bo bratowa uraczyła mnie ubrankami (oddała mi to co miała po natalce plus swoje) poprzebierałam to wczoraj i zostawiłam właściwie tylko te po natalce, to co mi dała od siebie to nawet po domu nie założe ![]() ![]() I mam jeszcze do ogarnięcia ubrania z sazfy przedpokojowej którą tż wyniósł do pywnicy a na nową nas nie stać narazie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zadomowienie
|
Helloł Mamusie !
![]() Aaby gratulacje kochana ! ![]() Anulka i De trzymam kciuki za Was ! ![]() Niunia mi się bardzo podoba Hania, jakbym miała mieć córeczkę to chciałabym tak nazwać. Ale nie mogę bo moja teściowa ma tak na imię i jeszcze by się mateczki pogniewały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() od Siostry dostanie lego duplo ![]() zaczęłam 37 tc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Witam się z Wami
![]() Dziś samopoczucie lepsze, wczoraj ja nie wiem co to było. Pierwszy raz w ciąży zdarzyło mi się spanie w dzień. I jak zasnęłam obudził mnie telefon, odłożyłam słuchawkę, i zasnęłam znowu.Obudziłam się o 18 i zmusiłam się żeby wstać. W nocy też byłam mega zmęczona wstałam sobie o 9.30. Jakiś taki dziwny dzień miałam wczoraj. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Domii śniłaś mi się dzisiaj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Niunia a mi się podoba imę Martynka. Chciałam tak nazwać swoją córeczkę, ale TŻ się nie zgadza. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
ej, jak ja mogłam przegapić że abby urodziła?
![]() AAby gratulacje największe!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też dostałam kupę takich ubranek co się nie nadają do niczego ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#399 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oby poszło szybko! a może już masz przy sobie swojego skarba? Cytat:
![]() No chyba De dzisiaj rodzi przecie ![]() A może i acelinka do trójki się dołoży? ![]() Lecę zawieźć siuśki i krew zrobić. Później szybkie prasowanie i jadę do Wałbrzycha. Jutro idę na konsultację do anestezjologa - przyjmuje w środy tylko, więc musiałam się wybrać w tygodniu. A że w weekend dodatkowo mama miała grypę żołądkową i jechać nie mogłam to przynajmniej teraz się z nią zobaczę ![]()
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-10-22 o 09:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Kyte chodzi o mleko kobiece. Tego sie w mikrofali nie podgrzewa-przenikaja fale. Wode na mm można.
I jesli mleko naturalne jest ogrzewane w kapieli wodnej to należy je mieszać choćby krecac butelka żeby sie nie zgrzalo za bardzo bo traci strukture i wlasciwosci. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#401 |
Rozeznanie
|
Cześć, witam się w nowym wątku, trochę mnie nie było, podczytywałam Was z telefonu przed snem ale na odpisywanie nie miałam siły. Ostatnie 3 dni baaardzo intensywne, w sobotę zmolestowałam rano Tż
![]() ![]() ![]() ![]() W niedzielę rano znajomi zaszli na śniadanko, a po południu my odwiedziliśmy kuzynostwo. A wczoraj była moja mama, najpierw trochę pospacerowałyśmy po Krakowie, potem stwierdziła, że mi poczyści wykładziny, co też uczyniła ![]() ![]() Dziś dzień leżaczka ![]() ![]() Tak na szybko jeszcze, bo zauważyłam wieści ![]() Aaby, gratulacje!!! Witamy Ninkę ![]() Oglądałam brzuszkowe zdjęcia (śliczne) i widzę, że zdążyliście w ostatniej chwili ![]() Lecę ponadrabiać, 30 stron- gaduły ![]()
![]() |
#402 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny stwierdzilam ze wybralam zle imie dla pierwszej corki..teraz zaluje...LENA,PELNO LEN SIE ROBI
![]()
#403 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przeraża mnie mysl o utraceniu swobody
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie się Hania podobała ale kuzyn wcześniej wybrął Hanie dla swojej córci ![]() Cytat:
![]() ![]() jakoś nie chce mi się dzisiaj rodzić ![]() , nie no nigdy nie wiadomo, brzuch się napina, przestaje, jakieś pojedyńcze skurcze są także nigdy nic nie wiadomo ![]() Cytat:
![]() ale tż mi się teraz nie zgodzi na zmiane imienia ![]() ![]() bożesz jakby był chłopak to by nie było problemu i na pewno by miał imię jakiego drugie dziecko nie ma ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() to normalne obawy. Nie Ty jedna je masz ![]() dasz sobie rade ze wszystkim ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale ja mam pragnienie nie rezygnowania z podróżowania i spania pod namiotami i nie rezygnowania z imprez do późna u znajomych - nie wiem jak to da się połączyć ale czytam jakieś blogi podróżnicze i ludzie dają radę nawet z bardzo wymagającymi dziećmi ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Rozeznanie
|
Sanrioo masz tam na dole przepis na ciasto dyniowe i mi smaka narobiłaś w związku z tym mam głupie pytanie: 200g dyni to ile to tak będzie mniej więcej bo nie mam wagi a mam dynię i chyba wykorzystam przepis na ciasto a i z tych porcji to na jaką wielkość blaszki to będzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |||
Wtajemniczenie
|
Ciekawe jak tam De. Nie pisała chyba na którą ma się stawić do szpitala? Zastanawiam się czy dzisiaj zaczną wykurzanie Christiana.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też mam małe obawy, że będzie teraz co raz więcej Mikołajów...a nie chciałabym tego. Biorę się za drugą turę prasowania... plecki już bolą ![]() Wyprałam jeszcze rożki, śpiworek i pościel, suszą się na słoneczku właśnie i tak pięknie pachnie Dzidziusiem ![]()
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Witam się na szybkiego i spadam bo dzisiaj trochę załatwień.
Gratulacje za wszystkie nowe tygodnie ![]() ![]() Paulina Super że Majka tak pięknie współpracuje.To kiedy do domciu?Wiadomo już coś? Issia Trzymaj się jeszcze troche w dwupaku ![]() Lineczko Ja to na pewno 10 ruchów nie naliczę w ciągu godziny.No way.Musiałabym non stop na Ip siedzieć ![]() Resztę nadrobię później Miłego dzionka ![]() A najważniejsze Anulka jak to pięknie i spokojnie napisałaś ![]() Moc ![]() ![]() Oby szybciutko poszło i Hania pojawiła się na świecie!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#411 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do długości kamienia to mi babeczka od laktacji powiedziała żeby przy jednej piersi mieć dzidziola przez 15 minut i potem do drugiej. ALE że dziecku tak naprawdę żeby pojadło wystarczy już 7 minut, ja np chyba mam jakieś treściwe mleko bo moja mała rzadko kiedy jest przy piersi 15 minut nie mówiąc o tym że ciągnie z obydwu, często pociągnie z jednej około 10-12 minut i już drugiej nie chce. A zauważyłam że ulewa jej się jak właśnie ciągnie z dwóch i długo, a jak z jednej i troche to jej się mniej ulewa i lepiej śpi Cytat:
Teraz walczymy i karmimy się tylko cycem, nawet nie odciągam póki co do butelki swojego. Jutro mamy zamiar podjechać do sklepu i chce kupić woreczki do mrożenia pokarmu. Ja jestem chyba jakaś nienormalna, ciągle boje się że mała jest głodna, ale kurcze czy głodne dziecko spałoby spokojnie 3 godziny??? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Super że u Was coraz lepiej i z górki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
I dzisiaj ide do gina, nie dosyć, że muszę wepchac się w kolejke to się boję że znów coś nie tak...
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Wtajemniczenie
|
A dzisiaj mąż pojechał zarejestrować małą do urzędu
![]() ![]()
#414 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#416 |
Wtajemniczenie
|
![]()
dzidziadziamdzia wszystko się uspokoiło,narazie nic niepokojącego się nie dzieje,więc czekamy z cc.W piątek mam kolejne badanie i zobaczymy.
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |||
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie też tak pięknie, że już 2 umyłam ![]() Żeby mnie tylko nie ruszyło ![]() No no... u mnie też wszyscy byli ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() blaszka im mniejsza tym wyższe będziesz miała ciasto, ja miałam tak na oko 20 x 15 ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() idę na spacer i z koleżanką na kawkę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
Coralady wlasnie myslalam o takiej lali dzidziusiu, z wanienka, przebierakiem itp. Ale chce tak trafic, zeby mala byla zainteresowana...ostatnio dostala syrenke Ariel ze sklepu Disneya od mojej kumpelki i euforia byla przez...jeden dzien. Teraz lalka sie wala...
Kyte prosze bardzo. Moja mama probowala to robic na margarynie. Nie polecam. Za mna kolejna kiepska noc. Mala wloala mnie trzy razy (a to kotek jej spadl, siusiu chciala, o szostej chciala mleko) za Kazdym razem nie moglam usnac przez ponad pol godziny. Potem nie spalam juz od 6:00rano. W efekcie pospalam 5godzin. Cholibka - mniej niz jak byla bablem. Nie wiem co jej ostatnio odbija. Jeszcze niedawno budzila sie raz na mleko ok 6:00-6:30 i jeszcze zasypiala do 7:30-8:00..Chyba zaczynam miec dosc. A tu zaraaz sie Ola pojawi i bede cala noc na nogach bez mozliwosci odespania w dzien... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.