|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III
|
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Zakorzenienie
|
Ja też w połowie listopada zacznę, nie zalezy mi, bo i tak pójdą na choinkę
![]()
#4894 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja dotąd robiłam w grudniu i nie chciały mięknąć, paskudy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Pisaki co chwilę musiałam wkładać do gorącej wody bo po kilku sekondach zastygały, trzeba bardzo mocno przyciskać. Żaden wzorek nie wyszedł mi tak jak chciałam, po nałożeniu na pierniczek ta masa strasznie się kruszyła i nic potem nie zostawało... Co do kupnego koloroweg lukru to nie było aż tak źle, ale nie miał najlepszej konsystencji do dekorowania, nadawał się bardziej do oblania jakiegoś ciasta i jest chyba tylko żółty, zielony i różowy - są bardzo blade. Jeden kosztuje coś ok. 3zł a jest go bardzo mało i efekt nie jest najlepszy. Ja w tym roku planuję kupić barwniki i zrobić lukier sama (taki do dekorowania) bo będzie lepszy efekt i bd taniej ![]() Barwnik są na allegro za 2ł...Wystarczy kupić 3 podstawowe kolory i potem możesz mieszać i mieć każdy kolor. Tu masz link do przepisu na lukier, który nadaje się do dekorowania pierniczków ![]() http://nikolodkuchni.blogspot.co.uk/...zdobienia.html ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
Powieś gdzieś wysoko na choince ![]() Ja mam to szczęście, ze moja psina jest bardzo małai nie dosięga do pierniczków, nawet jak na całej choince powieszę ![]() Rok temu były jej pierwsze swieta i niezbyt interesowała się choinką, bardzo lubiła pod nią spać i wypijała wodę ze stojaka ![]() ![]() Za to jak przyszli do mnie dziadkowie na wigilię z większym pieskiem do wszystkie wiszące niżej pierniczki pozjadał ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Co myslicie o tych foremkach? http://allegro.pl/foremki-piernikow-...633856975.html Widziałyście gdzeiś tańsze? bo cena nie kusi....ale bardzo poboba mi się ten ludzik, to chyba z tej foremki wyły pierniczki, które wcześniej pokazywałam Znalazłam jeszcze takie: http://allegro.pl/foremki-do-ciastek...648351083.html też fajne ![]() Edytowane przez bella719 Czas edycji: 2013-10-22 o 14:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Wtajemniczenie
|
A ja się chciałam pochwalić, że zapisałam sie na świąteczny kiermasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4898 | |
Zakorzenienie
|
Jak zamówiłam wczoraj na pomocnikach kuchennych kilka foremek
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]() |
#4899 | ||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() Zastanawiam się, czy nie powinnam z nim zacząć trenować agility ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Na jaki kiermasz? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |||
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Gdzie? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Zakorzenienie
|
Wiecie może dlaczego ten lukier z tego przepisu należy ucierać ręcznie?
![]() http://nikolodkuchni.blogspot.co.uk/...zdobienia.html
![]() |
#4902 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pomocnicykuchenni.pl jest duzo wzorów. Jest Pan Ginger , Pani Ginger i inne ![]()
![]() |
#4904 |
Wtajemniczenie
|
U mnie w mieście jest taka galeria. Zajmują się organizowaniem różnych wystaw, występów, inicjatywami kulturalnymi itp.
I znalazłam dziś ogłoszenie, że na początku grudnia robią kiermasz świąteczny. Zadzwoniłam i sobie zaklepałam miejsce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Rozeznanie
|
Jakbyście szukały barwników spożywczych to yuyaj znalazłam fajne i tanie
![]() http://allegro.pl/barwniki-spozywcze...585034636.html |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4906 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dziś mnie poważnie zadziwiło, że przy temperaturze 18 stopni dzieci są poubierane jakby było zimno - czapki, bluzy, kurtki. Niektórzy dorośli chyba też już poczuli arktyczne powietrze ![]() Ja też będę na kiermaszu - ze swoimi kartkami ![]() ![]()
Milenka 1.05.2016 Edytowane przez asta9126 Czas edycji: 2013-10-22 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Konto usunięte
|
Myślałam, że to ja mam fioła na punkcie świąt, a widzę, że wątek już tu nieźle hula.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | |
Zakorzenienie
|
ale ciężko już Was nadrobić
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4910 | |
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;43384335]Myślałam, że to ja mam fioła na punkcie świąt, a widzę, że wątek już tu nieźle hula.
![]() Mi totalnie odwaliło:P Dziś zamówiłam gwiazdy betlejemskie na choinkę i wiele innych ozdób ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4911 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hahaha... Też to dzisiaj zauważyłam, jak szłam rano na autobus (przed 7) było 12 stopni a niektórzy w grubych czapach i rękawiczkach ![]() Witam ![]() Nie mogłam nadrobić wątku od weekendu... W końcu mi się chyba udało. Pisałyście o foremkach - ja bym chciała w tym roku kupić zestaw w jednym kształcie ale różnych wielkościach, bo mam ochotę na to |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
BAN stały
|
Ładne te barwniki , które można kupić ale ja bym nie zjadła takiego tortu.
Coś tam delikatnie można podmalować ale takie ciasto dla mnie nie jest apetyczne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny - facet obiecał mi, że ok 30 listopada jedziemy do Wrocławia na jarmark ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nieopatrznie pokazałam TŻtowi takie ciasteczka i teraz domaga się, żebym mu upiekła i dała do pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jarmark ejst naprawdę jak z bajki, najfajniej jest jak juz ciemno... tylko wielka choinka na będzie świecić dopiero w mikołajki. W tym roku na jarmark poszerzają jeszcze o części różnych ulic. Jest bardzo dużo stoisk z wszelkiego rodzaju piernikami na prezent, wszystkie kształty i rozmiary, rózne napisy... Teraz nie za bardzo pamiętam, ale wiem, ze albo na ulicy którą się zaczyna jarmark, albo w centrum rynku są tańsze rzeczy...w sensie, że np. na jednej ul. na identycznym stoisku jest drozej, bo więcej ludzi tam przychodzi, a na drugiej ul. na tym samym stoisku taniej..mam nadzieję że rozumiesz ![]() Jest też dużo jedzenia...najwięcej jest stoisk z przysmakami z różnych krajów, są też gorące kasztany jadalne, grillowane oscypki z żórawiną, pieczywo eko, żelki, słodycze, migdały, orzechy w karmelu, rodzynki w czekoladzie itp. Czymś co musisz kupić jest na pewno kubeczek w kształcie buta świątecznego (tradycja jarmarku), możesz sobie zamówić w nim czekoladę z bitą śmietaną, kawę, herbatę, grzane wino, co roku jest inny kolor. Dodam ci zdj w załączniku ![]() Są też atrakcje dla dzieci: bajkowy lasek, karuzela, kolejka, strzelanie po nagrodę, loteria itp. Jest dużo więcej rzeczy, ale już na prawdę nie pamiętam wszystkiego... Najbardziej polceam kupić właśnie kubeczek, ozdoby swiąteczne, szczególnie piękne bombki, a reszta już zależy od tego co ci przypadnie do gustu ![]() http://www.jarmarkbozonarodzeniowy.com/ https://www.facebook.com/JarmarkBozo...eniowy?fref=ts na swoim fanpagu na facebooku mają dużo zdjęć rzeczy, które można tam kupić... http://www.youtube.com/watch?v=arTb1-cg3eI NA TYM FILMIE MASZ POKAZANY PRAWIE CAŁY JARMARK ![]() Edytowane przez bella719 Czas edycji: 2013-10-22 o 21:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam foremki z poprzedniego roku i w tym roku chyba znowu ich użyję, no chyba, że fundusze przed świętami pozwolą na dokupienie jakichś dodatkowych ![]() bella719 ale pięknie to wszystko wygląda na tych zdjęciach! ![]() Edytowane przez dariah4 Czas edycji: 2013-10-22 o 21:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=grubella;43385003]Ładne te barwniki , które można kupić ale ja bym nie zjadła takiego tortu.
Coś tam delikatnie można podmalować ale takie ciasto dla mnie nie jest apetyczne. Ja też bym takiego tortu nie zjadła, ale barwników uzyję tylko do dekorowania pierniczków, które bedą do powieszenia na choince, do ozdoby i na prezent ![]() ![]() Edytowane przez bella719 Czas edycji: 2013-10-22 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Bardzo fajny wątek,cieszę się że tu trafiłam ![]() Uwielbiam przygotowania do świąt teraz szczególnie bo będą to pierwsze święta "na swoim" ![]() W tamtym tygodniu upiekłam próbne ciasteczka , teraz mam ambitny plan zrobić chatkę z piernika ![]() ![]() Nie mogę się już doczekać kupna choinki, i powieszenia moich cudownych lampek( takie tylko inny wzór )
#4920 | |||||
Zakorzenienie
|
Ale pewnie droga i trudna do dostania
![]() Cytat:
![]() ] Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.