Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-22, 19:33   #3001
23Paula23
BAN stały

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze zrobiłaś mam szacunek dla starszych ludzi i wiem, że np moje babcie by przepuściły ciężarne, ale niestety większość to takie typowe mohery
I za wyniki
Dobry wybór też miałam brać nowy, ale skoro trafiła się taka okazja - żal nie brać

Zgadzam się jeśli będzie mi się nudziło i będę się dobrze czuła - niech mnie odwiedzają.
Ale jak mają mi przyjść do domu zaraz po porodzie to już lepiej do szpitala - nie trzeba kawy robić i ciasta

Jeżeli lubisz tego lekarza i mu ufasz to zostań przy nim, zna już Twoją ciąże.
Natomiast jeżeli chodziłaś do niego z powodu nfz, a prywatnie masz na oku lepszego - zmieniaj zadzwoń grzecznie odwołać wizytę i po sprawie.
Powiedz mi jeszcze - Ty wagę na plusie mierzysz od 1 wizyty czy od czasu sprzed ciąży. Bo ja wiem ile ważyłam przed ciążą i od tego licze ile mam na plusie.

Czyli synek? no to po raz kolejny
czy on na tym 1 zdjęciu ma rączki na buzi? cesarką się nie martw, wiem że to banalne - ale oby zdrowe było

Słyszałam w radio, na samą myśl, że poszła w pociągu do toalety to mi nie dobrze

Super! Ja też jestem bardziej za takimi niż naszpikowanymi zwierzątkami

Ja ubolewam, bo leci jak jestem w pracy, a uwielbiałam kiedyś
Tak to rączka na innych zdjęciach widać 2 jak u małego boksera
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 19:40   #3002
asienka213
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Tyle sie nacytowalam i wszystko szlag mi trafil
drugi raz mi sie nie chce, bo zaraz m jak milosc

piekne mebelki pokazujecie

side udanego masz tzta

castia niedalej jak wczoraj pisalysmy o produktach, w ktorych jest najwiecej zelaza

Co do poscieli to mysle, ze 2-3 w zupelnosci wystarcza

Aha, ja tez chce do klubu Nawet nie wiedzialam, ze jest

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 19:41   #3003
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
świetny ten pokoik
u nas tez pewnie dzieć na początku będzie spał w sypialni w nocy więc kupiliśmy takie łóżeczko turystyczne na all, będzie też nam służyło na wyjazdach do rodziców

Załącznik 5454162
Swietnie wygląda

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Tylko rano strasznie bolal mnie jajnik lub cos w tej okolicy - przechodzac z pozycji siedzacej w stojaca zwijalo mnie z bolu, dopiero pozniej przeszlo... Miala ktoras z Was tak?
Mnie tez czasem bolą bardzo okolice jajników i w tamtym tygodniu wyczytałam w "w oczekiwaniu na dziecko", że to norma i że to dalej skutki rozciągania się macicy Chyba w dziale 5 miesiąc było nawet.

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
A przy okazji znalazłam swoją pościel idealną
http://allegro.pl/posciel-3-el-szaro...628665271.html

I jeszcze jedno - ile trzeba mieć kompletów pościeli? Chyba minimum ze 2 zmiany, no nie?
Śliczna pościel

Ja chyba pościeli nie kupuję na początek. Najwcześniej gdzieś koło 3 miesiąca. Mam plan, żeby na sam początek rożek a potem śpiworek. Poducha ponoć niezbyt zdrowa, jeśli już to klin, a kołderką czy kocykiem mogą maluchy niechcący okryć buzię.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 19:47   #3004
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

o ranyy opowiedz jak to się stało dawno to bylo?
Było to dwa lata temu Dostała silnych skurczy w domu, nie mieli samochodu wiec wezwali karetkę która ich olała, mąż zapakował M. do windy i tam zaczęła się już akcja. Karetka od razu wtedy przyjechała....

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Widzę, że temat wózków i łóżeczek na tapecie. Ja planuje pojechać do dużego sklepu z takimi rzeczami pomacać pooglądać i kupić na allegro . Szczególnie jeśli chodzi o wózki chce na żywo nim się przejechać pobujać itp
No tak najlepiej
Stary 2013-10-22, 19:55   #3005
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
według zasady BLW - Bobas Lubi Wybór
bardzo popularna i skuteczna
fajnie, że twój tż interesuje się takimi sprawami
być może ale chciałabym zobaczyć jak pakuje w dziecko brokułki, a ono się cieszy z tego powodu oby!
Stary 2013-10-22, 19:59   #3006
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
być może ale chciałabym zobaczyć jak pakuje w dziecko brokułki, a ono się cieszy z tego powodu oby!
Cos mi sie wierzyc nie chce ze to takie proste - przeciez jak cos jest niedobre to nic tego nie zmieni
Stary 2013-10-22, 20:31   #3007
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Paula wszystko będzie dobrze

ostatnio będąc w Ikei były łóżeczka białe Hensvik za 149zł. do dziś żałuję że go nie wzięliśmy ale nie mieliśmy gdzie bo jechaliśmy w 4 osoby a bagaznik mały
ale zamówię chyba je z allegro
ja własnie dziś kupiłam to łóżeczko na allegro za 130 zł nówka sztuka. Nie wiem skąd ta cena ale ja się cieszę. Od razu po nie pojechałam

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 20:36   #3008
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Cos mi sie wierzyc nie chce ze to takie proste - przeciez jak cos jest niedobre to nic tego nie zmieni
Może nie będzie tak źle

Polecam blog kulinarny http://zdrowoinatemat.blogspot.com/
Są tam fajne przepisy dla maluszków, oczywiście tylko zdrowe. Sama czasem robię coś z tej strony i tym sposobem stałam się fanką kaszy jaglanej
Stary 2013-10-22, 20:41   #3009
uparta8210
Raczkowanie

to tak, póki pamiętam co chcę napisać ten filmik z tym zawitkowskim muszę tż podrzucić, bo małą to nosił - ale tylko w rożku jak była mała.

a jeżeli chodzi o jedzenie brokuł, szpinaku, marchewki gotowanej, kukurydzy, groszku ... itd itp t moja 4 letnia córci wcina aż jej się uszy trzęsą, nie mamy z tym problemu. Ja jem i ona też. Ja nie uznaję że nie lubię. I tak jak któraś tutaj wspomniała aby dać dziecku wybór w jedzeniu czy w jakieś sytuacji - całkowicie się z tym zgadzam. Daję jej marchewkę, pietruszkę (białą gotowaną) brokuły na talerz i sama je co chce ale wie że jedno może zostawić jak nie ma miejsca w brzuszku. przeważnie wszystko zjada
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:49   #3010
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Teoria mojego TŻ głosi, iż jego dziecko... nie będzie spało w łóżeczku z szczebelkami, bo nie jest więźniem żeby za kratami siedziało, stąd ten mdf bez szczebli Co się z chłopem będę spierać, akurat mnie sie też podoba Czasem lubię go słuchać jak przeczyta coś mądrego na temat dzieci, a w życiu żadnym się nie zajmował 3 minut i mówi pewne fakty z taką powagą że żal mu wtrącać że jak śpiewał raper "życie depcze wyobraźnię" Np: każde dziecko będzie jadło, ale musisz mu dac wybór. Nie na zasadzie: jedź szpinak, tylko "zjesz dziś szpinaczek czy brokułki"
I że niby wtedy dziecko jest szczęśliwe że dokonało wyboru i podskakuje z radości że chce szpinaczek
Kocham mojego męża
Kochany ten Twój TŻ

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Zobaczysz jak położne rzucają dzieci Ja u mojej siostry byłam dwa razy na dwóch różnych porodówkach i jak widziałam te położne rzucające te dzieci pod kranem, to mi broda do kolan opadła, a ten pan na filmiku to się cacka
Koleżanka mi opowiadała historię swojej koleżanki - wrócili do domu ze szpitala, przychodzi wieczór, pora myć dziecko, a ten hop - bierze i pod kran. Wszyscy na niego tak a on, że przecież w szpitalu tak robili

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
ja własnie dziś kupiłam to łóżeczko na allegro za 130 zł nówka sztuka. Nie wiem skąd ta cena ale ja się cieszę. Od razu po nie pojechałam

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:54   #3011
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

castia niedalej jak wczoraj pisalysmy o produktach, w ktorych jest najwiecej zelaza
widziałam poczytałam i muszę się przypilnować troszkę

niezapominajka no coś ty?super! a ten sprzedawca miał tylko jedno?
daj linka jak miał ich więcej

moja córa też wcina brokuły w gruncie rzeczy są przecież pyszne, gorzej z pietruszką.
dziecko lubi samo decydować co zje także dając mu wybór coś tam zawsze z tych warzyw trafi do brzuszka
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 21:08   #3012
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam dziecko, w które pakuję brokułki i kalafiora i cebulę, szczypiorek, paprykę, pomidory itd. I ono się cieszy z tego powodu
Ale jak pakuję kanapkę z szynką to się krzywi. Dziwoląg jakiś

Natomiast moje drugie dziecko doprowadzi mnie do cukrzycy albo próchnicy zębów. Nic tylko słodkie. Jak mu/jej odmawiam czekolady i ciastek, to nie ma bata, muszę zjeść przynajmniej kanapkę z miodem/nutellą/wysokosłodzonym dżemem etc. I popić mlekiem

Dobra wiadomość jest taka, że zamówiłam na allegro legginsy ciążowe zwykłe i na polarze w rozmiarze L przypuszczając, że to teraz lub za chwile będzie mój rozmiar. I muszę je opchnąć, zsuwają się
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:35   #3013
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
widziałam poczytałam i muszę się przypilnować troszkę

niezapominajka no coś ty?super! a ten sprzedawca miał tylko jedno?
daj linka jak miał ich więcej

moja córa też wcina brokuły w gruncie rzeczy są przecież pyszne, gorzej z pietruszką.
dziecko lubi samo decydować co zje także dając mu wybór coś tam zawsze z tych warzyw trafi do brzuszka
proszę http://allegro.pl/show_item.php?item=3631828884

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:44   #3014
mmhym
Zadomowienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723679 - niepotrzebne rzeczy z wyprawki

Fajny wątek - można zrewidować listę wyprawkową ja teraz chyba mocniej rozważę rożek

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:47   #3015
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Fajny wątek - można zrewidować listę wyprawkową ja teraz chyba mocniej rozważę rożek
O! Na pewno przejrzę

A teraz - dobranoc

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 21:52   #3016
agunia4ever
Zadomowienie

Dziewczyny gratuluję wszystkich wizyt i wyników
Ale fajne ubranka kupujecie i w super cenach Powoli i ja muszę się rozejrzeć po tym moim mieście.
Teklaaa ale Ci zazdroszczę, że już coś odczuwasz. Ja też chce Ale na razie mój bąbel nie bardzo chce

Cytat:
Tylko rano strasznie bolal mnie jajnik lub cos w tej okolicy - przechodzac z pozycji siedzacej w stojaca zwijalo mnie z bolu, dopiero pozniej przeszlo... Miala ktoras z Was tak?
Ja mam dosyć często tak, że jak wstaje za "szybko" lub za "szybko" wysiadam z samochodu to mnie łapie taki ból w okolicach jajników że nie mogę się wyprostować. Mam wrażenie, że jajniki (albo coś co mi się wydaje że nimi jest) mi chcą eksplodować. Po chwili mija. I to wstawanie wcale nie jest jakieś mega szybkie. Natomiast jak wysiadam czy wstaje wolniej to takiego problemu nie ma. Pytałam się o to mojej ginki i powiedziała mi że to normalne że to jakieś więzadła przy macicy czy coś takiego i żebym się tym nie martwiła

Jutro idę na warsztaty z "Mamo to ja". Już się nie mogę doczekać. Pierwsze nasze takie wspólne zajęcia z TŻ jeśli chodzi o bąbelka Mam nadzieję, że będą takie fajne jak tu opisywałyście. Zdam relacje jutro

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:56   #3017
bebe97
Wtajemniczenie

Ano właśnie przejrzałam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723679 - niepotrzebne rzeczy z wyprawki .

Zgadzam się, termometr do kąpieli odpada, sterylizator do butelek też (używałam, ale spokojnie można się obejść bez niego), ubranka zapinane na plecach i ogólnie wszystkie wymyślne komplety typu spodenki/ spódnice na szelkach - niewygodne dla dziecka.
Natomiast rożek był dla mnie niezbędny, na początku jako becik, potem jako wyściółka do wózka i jestem szczerze zdziwiona, że tyle dziewczyn pisze, że się nie przydał

Białe łóżeczko - cudne bardzo by pasowało teraz do naszej sypialni urządzonej w bieli i fioletach. Mamy sosnowe, ale chyba można je przemalować?
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 22:24   #3018
cobra115
Zakorzenienie

niezapominajka - ładne łóżeczko w standardzie jest o kilkadziesiąt złotych droższe
Stary 2013-10-22, 22:32   #3019
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Jutro idę na warsztaty z "Mamo to ja". Już się nie mogę doczekać. Pierwsze nasze takie wspólne zajęcia z TŻ jeśli chodzi o bąbelka Mam nadzieję, że będą takie fajne jak tu opisywałyście. Zdam relacje jutro
To się pewnie jutro spotkamy

Ale przed chwilą dostałam serię kopnięć - aż mnie zabolało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 22:38   #3020
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
To się pewnie jutro spotkamy

Ale przed chwilą dostałam serię kopnięć - aż mnie zabolało
Ciekawe czy będziemy miały podobne wrażenia A więc do jutra
Mój bąbelek jest na razie chyba zbyt leniwy na kopanie mamusi. TŻ twierdzi że to po nim ma

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 22:45   #3021
Edzia400
Zakorzenienie

ja krótko na 95% bedzie córeczka , gdzies tam jeszcze pepowna bignie ale lekarz powiedział ze raczej dzieczynka ... mała juz lezy głową w dół ( tak samo lezała AMi i jej tak zostało az do porodu )

ochraniacze jak najbardziej jestem za bardzo długo uzywalismy zreszta moja młoda czesto sie obijała spiac o szczebelki

ja tez chce do klubu

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 06:33   #3022
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Niepokoi mnie, że rano mam twardy brzuch od kilku dni...po kilku seriach siku przechodzi ale czy to pęcherz sprawia, że takie dziwne mam podbrzusze..?

A! Jeśli małe bulgotniecie pod pępkiem to ruchy to chyba sie zaczyna

Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 06:48   #3023
margo80
Zakorzenienie

Czytam Was, ale moje dziecko znów chore, co i mnie skutecznie odbiera siły i chęci do wszystkiego.

Gratuluje wszystkich pozytywnych wieści, ujawnionych płci (Radki to fajne chłopaki ) i udanych zakupów.

Jeszcze raz podkreślam, ze na anemie, oprócz diety oczywiście, świetnie pomagają kapsułki z buraka Herbapolu. Jestem na to żywym dowodem. W 2 miesiące przyrost z 10.4 do 12.7. Teraz mam wszystko w normach, a nadal je biorę, tak na wszelki wypadek.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 07:52   #3024
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Ale dzisiaj duzo do nadrabiania mialam - czytalam i zaznaczalam do cytowania, a pod koniec cos sie zesralo i wszystko mi sie skasowalo
Wiec napisze ogolnie ze gratuluje wszystkich dobrych wiesci

Ja dzisiaj bylam u kumpeli i w pracy na chwile - to bylo mi potrzebne, czuje sie rewelacyjnie po dzisiejszym dniu
Też miewam takie bóle. Jak gwałtownie wstanę. Na szczęście przechodzi po chwili

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Niepokoi mnie, że rano mam twardy brzuch od kilku dni...po kilku seriach siku przechodzi ale czy to pęcherz sprawia, że takie dziwne mam podbrzusze..?

A! Jeśli małe bulgotniecie pod pępkiem to ruchy to chyba sie zaczyna

Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app
za bulgotnięcie

a z twardym brzuchem nie pomogę, bo się nie znam
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 08:09   #3025
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Ja chyba pościeli nie kupuję na początek. Najwcześniej gdzieś koło 3 miesiąca. Mam plan, żeby na sam początek rożek a potem śpiworek. Poducha ponoć niezbyt zdrowa, jeśli już to klin, a kołderką czy kocykiem mogą maluchy niechcący okryć buzię.
Ja też nie kupuję chyba na początek rożek

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Dobra wiadomość jest taka, że zamówiłam na allegro legginsy ciążowe zwykłe i na polarze w rozmiarze L przypuszczając, że to teraz lub za chwile będzie mój rozmiar. I muszę je opchnąć, zsuwają się
masz jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na all z leginsami? Bo potrzebuję kupić a nie chce trafić na takie przezroczyste, żeby tyłkiem nie świecić
Cytat:

Moim siostrom rożki się bardzo przydały, a im mężom jeszcze bardziej
ja będę go wykorzystywała dodatkowo do otulania malucha do snu

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ja krótko na 95% bedzie córeczka , gdzies tam jeszcze pepowna bignie ale lekarz powiedział ze raczej dzieczynka ... mała juz lezy głową w dół ( tak samo lezała AMi i jej tak zostało az do porodu )
za córę

dziewczyny, co myślicie o takim łóżeczku turystycznym: http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...614768285.html
będziemy potrzebowali turystyczne jako łóżeczko nocne do naszej sypialni (bo w dzień maluch będzie spał w normalnym łóżeczku w swoim pokoju) i do teściów, bo pewnie będzie tam dość często maluch przebywał
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 08:09   #3026
meluzyna87
Raczkowanie

Ja też bym chciała do klubu, prosze prosze )
Jutro mam wizyte, mam nadzieje że wreszcie sie dowiem płci dzieciątka.
Co do bóli to mi wczoraj pierwszy raz sie pojawił przy wysiadaniu z auta a poźniej wieczorem jak leżałam, wstałam do łazienki i tak mnie w łazience zabolało, że myślalam że nie dojdę do łóżka. A i brzuch od 4 dni na dosłownie 1-2 min tak mi sie napina dolna część. Miałam od 9 odebrać wyniki badań na jutro, ale żem zapomniała
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 08:33   #3027
baja_86
Zakorzenienie

Dzien dobry

Chyba nas do klubu nie chcą bo żadna nie napisała co i jak przykro
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 08:38   #3028
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to czytałam, ale nie podzieliłam się z Wami linkiem?? ups

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Zgadzam się, termometr do kąpieli odpada, sterylizator do butelek też (używałam, ale spokojnie można się obejść bez niego), ubranka zapinane na plecach i ogólnie wszystkie wymyślne komplety typu spodenki/ spódnice na szelkach - niewygodne dla dziecka.
Natomiast rożek był dla mnie niezbędny, na początku jako becik, potem jako wyściółka do wózka i jestem szczerze zdziwiona, że tyle dziewczyn pisze, że się nie przydał

Białe łóżeczko - cudne bardzo by pasowało teraz do naszej sypialni urządzonej w bieli i fioletach. Mamy sosnowe, ale chyba można je przemalować?
Ja rożek na pewno kupię. Poza tym kocyki, rożki ochraniacze z chęcią przerobię później na legowiska dla moich fretek, więc ja żałować nie będę niczego

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

ochraniacze jak najbardziej jestem za bardzo długo uzywalismy zreszta moja młoda czesto sie obijała spiac o szczebelki

ja tez chce do klubu
za dziewuszkę A to już tak wcześnie mogą leżeć głową w dół?

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
dziewczyny, co myślicie o takim łóżeczku turystycznym: http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...614768285.html
będziemy potrzebowali turystyczne jako łóżeczko nocne do naszej sypialni (bo w dzień maluch będzie spał w normalnym łóżeczku w swoim pokoju) i do teściów, bo pewnie będzie tam dość często maluch przebywał
Do teściów jak najbardziej moi teściowie mają w drugim pokoju łóżeczko turystyczne, bo jak do nich wnuki przyjezdżają to mają gdzie spać co do spania w nim w nocy, to pewnie dokupiłabym do niego materac no i dla mnie te łóżeczka są strasznie głębokie, więc ja u teściów na pewno noworodka w tym trzymać nie będę, bo nie dosięgnę

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Chyba nas do klubu nie chcą bo żadna nie napisała co i jak przykro
Z klubem jest tak jak na innych wątkach. Trzeba się regularnie udzielać aby do niego trafić. Nie wszystkie regularnie się udzielające dostały już zaproszenia, ale dajcie czas aby Was zaprosić, bo pewnie prowadząca nie ogarnia

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 08:41   #3029
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Z klubem jest tak jak na innych wątkach. Trzeba się regularnie udzielać aby do niego trafić. Nie wszystkie regularnie się udzielające dostały już zaproszenia, ale dajcie czas aby Was zaprosić, bo pewnie prowadząca nie ogarnia
Wiem jak jest na innych watkach, ale własnie braknie informacji, że wątek powstał i określenie zasad dostępu. Jestem tu codziennie i nie zauważyłam aby ktoś napisał, ze robimy klub. Całkiem przypadkiem na niego trafiłam
Mam nadzieję, że zasłużyłam na zaproszenie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 08:47   #3030
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Wiem jak jest na innych watkach, ale własnie braknie informacji, że wątek powstał i określenie zasad dostępu. Jestem tu codziennie i nie zauważyłam aby ktoś napisał, ze robimy klub. Całkiem przypadkiem na niego trafiłam
Mam nadzieję, że zasłużyłam na zaproszenie
Klub ma zaledwie kilka dni

A no i miałam się pochwalić. Wczoraj wieczorem tż dostał kopniaka To było chyba zadośćuczynienie za 24godzinne milczenie jak zaczęła się mała ruszać, to przyłożyłam rękę i dostałam kopniaka uradowana pochwaliłam się tżtowi, a on się wkurzył, położył się obok i powiedział, że będzie tak długo leżał, aż oberwie. Dzielnie czekał Po kilku minutach dostał dość mocnego kopniaka. Radość jak u dziecka normalnie

No i tż mnie uświadomił znowu co do łóżeczka. Bo stwierdziłam, że te z misiem spoko, ale u nas łóżeczko z dwóch stron będzie zastawione, więc z oglądania misiów nici, to sobie myślę, że kupię zwykłe ze szczebelkami same, pewnie będą tańsze, a tu nici :/ Najtańsze te z misiami, ale tż powiedział mi, że to pewnie chodzi o materiał z jakiego są zrobione. Te droższe to pewnie solidne drewno, więc pewnie wydamy więcej na łóżeczko, bo ja nie chcę niesolidnego z jakieś płyty
I chyba będzie białe Kupy się trzymać nie będzie, ale białe są ładne. Będzie pod kolor przedłużaczy w pokoju

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2013-10-23 o 08:50
Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości