|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Cytat:
Ma fantazję Cytat:
![]() A co do sytuacji z kuzynką TŻ to nie ogarniam jak można być aż tak bezmyślnym i egoistycznym Wódki nadal planuję kupić po 0,5 na parę + z 15 dodatkowych. Nie chcę zostać później z hektolitrami wódy ![]() Win za to moge kupić nawet za dużo, te chętnie wypiję
![]() Edytowane przez Grace O Malley Czas edycji: 2013-10-23 o 10:02 |
||
|
|
|
#3152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!Cytat:
Cytat:
chociaż jeszcze wieeeele przed nami do załatwienia
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3154 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekają na odpowiedni moment ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja na szczęście tylko dziś i jutro jeszcze bo już kocimiętki dostaje Cytat:
i i na jednym i na drugim weselu było super![]() Cytat:
ja mam podobną sytuację, też 4 osób, poprawiny raczej bez alkoholu, bo to tylko obiad dla najbliższych, i plabujemy kupić max 50 butelek. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
DOPIERO?! Teraz to dowaliłaś
JUŻ jutro!! zazdroszczę
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
allleee cudownie!!
jakie to uczucie??? W ogóle tż zaakceptował mój pomysł na alkohole i dodatkowo oprócz win na stole z alko będą u nas: - orzechowa 2x - soplica malinowa - soplica wiśniowa - jony Walker 2 x - jagermeister |
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
niulka, spóźnione, ale szczere zyczenia: wszystkiego najlepszego
![]() My liczymy około 0,7l na głowę, ale kupimy butelki 0,5l. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i może kilka butelek weźmiemy na taty 50-tkę (w lutym ma) może zmniejszymy do 80 butelek. Wesele mamy jednodnioweCytat:
ile osób u Was będzie? ![]() Niulka ode mnie też życzenia! Wszystkiego najlepszego! przede wszystkim dużo zdrowia i wymarzonego weselicha spóźnione, ale jak najbardziej szczere
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A, właśnie, ja też mam wesele jednodniowe i nie zamierzam dawać wódki na odchodne, chyba że zostanie bardzo dużo
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, jestem zakręcona jak słoik na zimę
przepraszam tyle Was tu jest i tyle piszecie, że gubie się ale fakt, to pisałaś przed chwileczką ![]() Cytat:
i TŻ mówił coś jeszcze o chrzcinach, więc jak dużo zostanie to na nie się przyda a może w końcu trochę mniej kupimy... nie wiem, okaże się jak już dojdzie do zakupy na razie myślimy JAKĄ kupić
|
|
#3162 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane
![]() Ja tu tylko na chwilę, wybaczcie. Ktoś kiedyś szukał kwiatów zastępujących piwonie (przepraszam, ale nie pamiętam która z Was to była ) Jeżeli pamiętacie to przekażcie tej osobie bo nie wiem czy nadrobi strony/czy się udziela na bieżąco.Peonie/ piwonie pod względem wyglądu można zastąpić anemonami. Wiadomo nie jest to efekt w 100% taki sam, ale bardzo podobny. Załączam link. Pod piwoniami są właśnie te kwiaty. Mają różne zabarwienie. http://www.kwiaty.lublin.pl/blog/?ta...slubna&paged=2 Innymi kwiatami są: DALIE PEONIOWE Pamiętam, że nie chciałaś róży, ale zobacz tę odmianę: mary rose flower i róża peoniowa http://forumogrodnicze.info/viewtopi...49840&start=70
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2013-10-23 o 10:34 |
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie to dopiero
![]() ciągnie się jak cholera choć miewam dni w których się stresuję ale to tylko takie pojedyncze dni ![]() stresuje się tylko tym świadkowaniem, poproszę koleżankę ale co jeśli powie "nie" ? a nawet jeśli powie "tak" to jak potem rozwiązać sprawę przyjęcia ? bo ogólnie to na przyjęciu mieli byc rodzice i świadkowie (rodzeństwo) a tak to ta moja koleżanka ma już męża i 5 letnią córeczkę no i co ? poza tym ja bym się krępowała bo jednak by się nie znali i mogłoby być tak sztywno :/ no i nie wiem co zrobić, choć myślałam też nad tym żeby przyjęcie zrobić dla rodziców i świadkowej TZa a z tą koleżanką sie umówię, ze zrobimy sobie z nią osobną imprezę ale też nie wiem czy to dobry pomysł
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a że zamiast kwiatów chcemy alkohole to pamiątka i tak będzie ![]() Poza tym kupionych mamy 12 win aż więc podejrzewam że też zostanie
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() My od poniedziałku też mamy już wódkę-Stock i wino,kupiliśmy 28 szt wódki i 28 szt wina(wszystkie półsłodkie-białe,czerwone i różowe-takie lubimy i jak ktoś chce to niech pije,a jak się nie podoba to jego wybór-zostanie więcej dla nas Poza tym rozmawiałam dzisiaj z koleżanką która bierze ślub w lipcu i tak jakoś się zgadało,że jej koleżanka ma na sprzedaż suknie ślubną-góra gorset,dół tiul-dziewczyna jest mojego wzrostu i identycznej postury-w poniedziałek przywiezie mi suknie to zdam relacje co i jak-a nóż będzie to ta ![]() Moja kuzynka też w 2014 wychodzi za mąż-szlag mnie trafił bo ja wcześniej poinformowałam całą rodzinę i w zeszłym tygodniu dowiedziałam się że ona też ślubuje-nie wie tylko czy sierpień czy wrzesień...ręce opadają-nie dość że moja rodzina jest mała to jeszcze jak znam życie połowa nie przyjedzie bo to podwójne wydatki-na moim cywilnym nie byli bo cyt.CO TO ZA ŚLUB,a na kościelny też pewnie nie przyjadą bo przecież S jest idealna,bogata i jej nie można odmówić ![]() No to się wyżaliłam... Spóźnione ale szczere życzenia dla wczorajszych solenizantek |
|
|
|
#3166 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3167 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ale kuzynka!!13 pechowa? bez przesady, mało kto już wierzy w takie przesądy my z TŻ mieszkamy pod 13tką i co, byśmy mieli mieszkania nie kupować bo 13? ![]() ale że ten sam kościół i sala to już odwalili, wkurzyłabym się na maxa ![]() Cytat:
chciałam na ogólną ale mi przeszło, stanęło na adwokackiej a Twój TŻ na jakiej jest? ![]() spoko luz to byłby jakbym się sumiennie uczyła Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to już tuż tuż !!
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2013-10-23 o 10:41 |
|||||
|
|
|
#3168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam ponad 7 miesięcy! ![]() Hm, trudna sprawa sama nie wiem jak to najlepiej zrobić... ale głupio tak nie zaprosić jej na przyjęcie ![]() Cytat:
ale kiedyś na pewno, więc warto zostawić też zamiast kwiatów chcemy alkohol hm, może faktycznie te 85 butelek to dużo za dużo też nie myśleliśmy o tym, żeby dawać na wychodne, ale moi rodzice mówią, że to lepiej będzie wyglądało, zwłaszcza jak ktoś nie będzie pił na weselu, i jakoś tak się zgodziliśmy od razu zaznaczam, że sami sobie płacimy za wszystko i oni nie mają nic do gadania ale uważamy, że dobrze mówią w tym przypadku
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja początkowo chciałam peonie, ale jak się dowiedziałam, że to niemożliwe, to wybrałam inne kwiaty np. duże, rozwinięte goździki, dalie, jaskry, eustomy coś się z tego zrobi
|
|
#3170 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lada moment czeka nas pierwsza relacja ![]() Cytat:
Nie podobają mi się takie Cytat:
Cytat:
![]() Co do kuzynki to masakra jakby we wrzesniu... Sporo dziewczyn jest u nas w takiej sytuacji. Mam nadzieję, że mnie to nie spotka.. (a niestety jest taka "szansa" )My kupiliśmy po 0,5 l na głowę, ale tato chce jeszcze dokupić ze 2 kartony żeby nie zabrakło
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2013-10-23 o 10:47 |
||||
|
|
|
#3171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tydzień przed to ok, rozumiem. Ale w tym samym roku? Bez przesady. Ja ślubuję za rok w sierpniu, jeden mój kuzyn w lipcu, a drugi w czerwcu ( w dodatku mój tata jest chrzestnym). Ja pierwsza ustaliłam datę, więc z kuzynami telefonicznie ustaliliśmy pozostałe terminy, żeby nie zgrały się w czasie.
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np wiem że u mnie teściowa nie będzie piła, moja babcia, itp. jest kilka takich osób, zresztą u nas wesela nie są takie mocno zakrapiane to tak naprawdę zależy od rodziny...ja bym napewno tyle nie kupiła, bo w moim przypadku to zdecydowanie za dużo, a u Ciebie może się okazać ok, skoro mówisz że jak zostanie to masz co zrobić, wy wódki nie pijemy raczej, wolimy wino, w rodzinie też bardzo rzadko jest wyciągana, musi być naprawdę szczególna okazja, częściej już właśnie lampka wina, czy jakiegoś adwokatu
|
|
|
|
|
#3173 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale co w tym złego, że w jednym roku? U mnie kiedyś były dwa wesela, w czerwcu i sierpniu, wszyscy byli na obu, nie było żadnego problemu. Jeśli rodzina jest spora i kuzynostwo jest w podobnym wieku to nie sposób zrobić tak żeby było tylko jedno wesele rocznie...
|
#3175 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dla mnie to właśnie jest normalne siostra TŻta też chce się hajtać, ale że my pierwsi zaklepaliśmy datę to zrobią w 2015 roku.edit Oczywiście mówię tu miesiąc po miesiącu, też chcieli lipiec
Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2013-10-23 o 10:49 |
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wódki nienawidzę, na pije się tylko troche, bo jako PM no to muszę raczej
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także bardzo przydatny ten twój post! mnie się ostatnio spobał taki bukiet jak w załączniku jedynie róże wymieniłabym na inne kwiaty (może eustomy albo frezje) i byłoby idealnie
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Wtajemniczenie
|
say-hello
Mam nadzieję, że znajdziecie coś dla siebie . Ja nie mogę się zdecydować na kwiaty... niby i piwonie i konwalie pasują w maju no ale... zastanawiam się czy bawić się w dopasowanie biżuterii z bukietem itd.
|
|
#3180 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

Rodzice Tż też wściekli ale przecież nie przełożymy wesela bo Tż ma niepoważną kuzynkę.

człowiek chodzi do pracy i potem nie ma siły nadrabiać wszystkiego
super!