|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cześć
![]() Mi Młoda najczęściej w szał wpada też o tej godzinie, czyli koło 23.30, jak leżę i czytam albo TV oglądam, potem przewalam się na drugi boczek do spania i aaaaria Już ze 4/5 dni mam tak codziennie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też mam twardawe podbrzusze z rana i też po wizycie w toalecie przechodzi. I chyba wieczorem zdarzają mi się małe skurcze... Ale to chyba te normalne, więc się nie marwtię. A we wtorek mam wizytę to się o wszytsko dopytam. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() a to turystyczne, ma podwieszaną podłogę, więc będzie można je zainstalować trochę wyżej i nie trzeba będzie łamać kręgosłupa by wyjąć malca
|
|
|
#3033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
NO u nas też będzie białe pomalowane pod kolor zupełnie niczego, ale białe rzadko wygląda na niedopasowane, więc luzik Bo to jest łóżeczko po mnie, to sobie można wyobrazić, jakie kolory wtedy królowały...
|
|
|
|
|
#3034 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() niezapominajka o dzięki kobieto!!!!! chyba i ja zamówię tymbardziej że widziałam je na żywo i naprawdę jest to super, solidne łóżeczko ![]() a kto jest założycielką klubu? ![]() co do rożka - to jak dla mnie niezbędny, nie wiem czemu tak dużo opinii że to zbędny wydatek ![]() dziwne, ja nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez rożka ![]() Edzia gratuluję córci!!!! ja się dowiem dzisiaj! nie mogę się doczekać!!!!!! ![]() lecę z młodzieżą na spacer
|
|
|
|
#3035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dla dziecka na pewno się przyda jak będziemy ich odwiedzać.Cytat:
Mam też pościele na nasze łoże z białymi wstawkami, więc spoko poza tym nie wiem czy i kiedy się wyprowadzimy, może jeszcze jak dziecko będzie w tym łózeczku spało,więc spoko
|
|
#3036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale to musiala byc dzidzia doczekasz się i Ty a Ty który tydzień.? ja 17sty.
|
|
|
|
|
#3037 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kolejna babeczka na wątku Wczoraj się średnio udzielałam bo miałam zły dzień i jeszcze mała slabo się ruszała. Na szczęście mąż pod wieczór zabrał mnie na zakupy i kupiliśmy meblościankę do salonu ![]() Aaaa zapomniałam mój mąż jak chce by mała go kopneła to przykłada ucho do brzucha i zaczyna z nią rozmawiać wtedy mała kopie tatusia
Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2013-10-23 o 09:10 |
||
|
|
|
#3038 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzięje że to bulgotnięcie to maluszek. Trzymam kciuki! Mój maluch ostatnio kopnał mężuśka i to juz mocno! Kopie w róznych miejscach raz bardzo nisko a ostatnio pod samym pepkiem. Widać równiez z której strony jest ułozony i jak sie wierci. Co do jedzenia warzyw przez maluchy, to moja córcia od małego dostawała brokuły katafior , pietruszke i do dzisiajeszego dnia przepada za warzywami. Napisze Wam o piciu soczków przez dzieci. Moja bratowa od małego dawała synkowi do picia soczki bo uwazała ze woda jest okropna i dziecko powinno pić słodki soczek z witaminkami. Problem zaczał sie gdy małemu zaczeły wychodzic ząbki i od razu sie kruszyły i bedąc z nim u dentysty dentysta stwierdził ze to od słodkich soków. Dlatego ja zamierzam dawac dziecku od małego do picia wodę a soczki od czasu do czasu. Teraz jej synek pije przewaznie wodę, przestwił sie dosyc szybko a bratowa ma nadzieję że stałe zabki bedzie miał juz ładne.
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do klubu - to ja rozumiem, że tylko dla "wybranych" ale ktoś, kto to wymyślił mógłby poinformować o istnieniu tego klubu i zasadach działania...
|
|
|
#3041 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
magduś tak to jest "to" , gratulujęCytat:
Cytat:
![]() trzymam kciuki za wizytę i czekamy na wiadomości. O której wizyta? |
||||
|
|
|
#3042 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za kopniakaLozeczko pod kolor przedluzaczy biale do wszystkiego pasuje
|
|
|
#3043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3044 | ||
|
Wtajemniczenie
|
my tez
![]() Cytat:
Cytat:
pocieszam sie tylko mysla, ze kiedys jej przejdzie Za to najchetniej pije wode a soczkow zadnych, chyba ze malinowy z woda Przejrzalam troche ten watek o zbedynch rzeczach i powiem szczerze ze to kazdego indywidualna sprawa Niektorym napewno bedzie pomocny, ja uzywalam wiekszosci rzeczy, ktore kupilam. Wozek i lozeczko to byla podstawa, wiec dziwia mnie niektore opinie, ze to zbedne tak samo uzywalam sterylizatora i podgrzewacza bo nie karmilam, wiec dla mnie te urzadzenia jak najbardziej na tak Rozek tez mialam, uzywalam ale nie za czesto Jesli chodzi o pieluchy tetrowe i przwijak tez jestem na tak Co czlowiek to opinia, kazda musi sama do tego dojsc co jej sie napewno przyda a co nie
|
|
|
#3045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jakoś pod wpływem mojego zdrowego odzywiania przestawił się na wodę gazowaną i teraz się dziwi jak mógl pić cole
|
|
#3046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że już niedługo i na mojego szkraba przyjdzie czas.
|
|
#3047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za kopniaka. Ja bym chciała, żeby tż dostał po twarzy jak przykłada ucho, a on ciągle tylko w rękę dostaje ![]() O bez kitu! Ja też nie kupuje już łóżeczka z misiem, bo będę miała zastawione ![]() Cytat:
![]() ![]() A wiecie co? Zirytowałam się dziś w kolejce w markecie Stała za mną starsza pani, która ciągle szturchała mnie wózkiem. No ale nic, jakoś wytrzymałam. Ale na domiar złego to jeszcze wypaliła: Podnieś tą reklamówkę, bo spadła. Teraz tym młodym to wiecznie ciężko! Ja: Tak! Mi jest może ciężko! Foch Baba: A ja taka stara i ma być mi lekko?? I sama podniosła ![]() No cholera jasna, nie dość, że na ty mi wali to jeszcze będę się schylać na jej życzenie...
|
||
|
|
|
#3048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój niestety nie chce się przekonać do wody
|
|
|
#3049 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moje na razie delikatnie popukuje - czekam na kopa z utęsknieniem ![]() Za sekundkę dodam informację - tak jak Ela pisała lub ma zaledwie kilka dni i jeszcze nie zdążyłyśmy go do końca ogarnąć. Cierpliwości ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() Po tej sytuacji w banku, zrobiłam się taka bojowa, że ta kobitka ma szczęście że za mną nie stała, bo bym jej znacznie więcej miała do powiedzenia Ale w sumie dobrze, że nie weszłaś w dyskusję, bo na pewno byś się tylko zdenerwowała |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie miałabym nic przeciwko podniesieniu reklamówki, ale własnie na złość bym nie podniosła Kiedyś mnie Pani starsza poprosiła ładnie czy bym jej nie podała reklamówki (w lidlu są pod taśmą), to oczywiście w zaawansowanej ciąży bym jej pomogła
|
|
#3051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
Witam po kilkudniowej nieobecności. Napisałyście tyle, ze siedziałam godzine i czytałam.
Nacytowałam sie oczywiście jak głupia i wszytsko zniknęło Z jednej strony fajnie, że macie czas tyle pisać, z drugiej strony ciesze sie, że ja jestem jednak non stop czymś zajęta. Gratulacje wszystkich płci, dobrych wyników i niespadających za bardzo hemoglobin (buraki działają). Ja swoja wizytę mam w przyszły poniedziałek i mam nadzieje, że płeć się potwierdzi- będę mogła wtedy w spokoju wpisać Emilia do podania o przedszkole. Tu na naszym osiedlu jest problem z miejscami, a wiem, że będę chciała ok. marca 2015 pójść do pracy, więc muszę podanie składać już teraz najlepiej. Urządzamy powoli pokoik i przewijak TZ chce zrobić na komodzie z Ikei, tylko deske mi większa na niej przymocuje. Większosc mebli mamy białych- do tyego stre biurko czane i komoda w kolorze parkietu. Prawodopodobnie stanie na jakims "drewnianym" albo białym łłożeczku, które i tak najpierw będzie stało u nas w sypialni. I tez pewni kupie na ebayu. Wózek wybrany: https://www.google.de/search?q=abc+d...w=1366&bih=622 A do porodu tylko 4 miesiące z okładem. Byle nie szybciej, bo czytałam o naszych "innowatkowych" wcześniakach. Mała kopie jak się tylko położę, albo usiądę w fotelu. Niestety prze łożysko na przedniej ścianie nie czuć i nie widać nic z zewnątrz. Ale fajnie uczucie wiedzieć, że się rozwija. Na wadze nie skoczyło mi za duzo- od mojej wyjściowej 2 a od ginekologowej 4 kg ( schudłam 2 kg do pierwszej wizyty). No i nie wiem, jak ten przyrost liczyć.... A- tez planuje dziecku dawac tylko wode do picia. Zreszta my w domu mało soków i innych rzeczy pijemy. Chyba, ze herbate albo kawę. To niestety prawda potem z tymi ząbkami- od cukru, poprzez bakterie, rozpuszcza sie szkliwo. Co do listy niepotrzebnych rzeczy- rożek dostane i tak od sieostry, poduszke do karmienia też. Każda będzie i tak miała swoją liste rzeczy niezbędnych i do wywalenia... MIłego dnia Wam życzę i teraz będę sie meldować częściej.
|
#3053 | |||
|
Zadomowienie
|
To niech będziemy w pierwszej 10 chociaż poinformowanych
![]() Cytat:
Fajny sposób, ale u mnie chyba jeszcze za wcześnie, żeby mężu poczuł, ja sama 2 razy na ręce poczułam.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3054 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a nawet się zastanawiałam żeby założyć taki klub dziewczynki nas nie poinformowały ![]() ![]() Cytat:
jak byś była służącą...Byłam dzisiaj na badaniach i na szczęście nie było kolejki |
|||||||
|
|
|
#3055 |
|
Zadomowienie
|
Hej, Trisdom
![]() Wstaw później zdjecie pokoju, bardzo ciekawa jestem ![]() Wózek też wygląda fajnie, chyba na bardzo podobny model w końcu się zdecydujemy. I powiem Ci szok z tym przedszkolem. Dla niektórych mam za wcześnie jeszcze na zakupy ubraniowe, a Wy musicie już powoli myśleć o przedszkolu. Chociąz rzeczywiście, nawet na wsi u moich rodziców, gdzie palnujemy budowę, nie dostało się do przedszkola w tym roku 16 dzieciaków. Tragedia. |
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ogólnie bardzo szybko je poczułam
|
|
|
|
|
#3057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedys zastanawiałam sie, czy nie spisywac tych moich snów i nie wydać ksiązki z najbardziej nieprawdopodobnymi historiami... A co do kopiniaków- od środka czuję je bardzo dobrze, więc mam nadzieję, że niedługo z zewnatrz tez poczuje
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
jakbym wam mój opowiedziała to byście mnie wzięły za wariatkę...
|
|
|
#3059 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zęby ma na razie zdrowe... ale nie wiem jak długo![]() Najlepsza jest woda ![]() Cytat:
na pewno odpowiedziałabym tak jak ty Cytat:
|
||||
|
|
|
#3060 | |
|
Wtajemniczenie
|
wizyta o 18
![]() Cytat:
![]() - próchnica okropna - lakujemy ząbki odkąd skończyła 1 rok i 3 miesiace.słodyczy też nie jada - bo nie lubi ![]() dentysta mówi ,że niby jej ząbki sa ogólnie słabe, czworka która jej wychodziła zdążyła się zepsuć zanim jej całkowicie wyszła
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-10-23 o 10:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.

Już ze 4/5 dni mam tak codziennie 

Kupy się trzymać nie będzie, ale białe są ładne. Będzie pod kolor przedłużaczy w pokoju 

jak zaczęła się mała ruszać, to przyłożyłam rękę i dostałam kopniaka 

pocieszam sie tylko mysla, ze kiedys jej przejdzie 
jak byś była służącą...