Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-29, 19:03   #2761
ita83
Wtajemniczenie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

dziewczyny jeszcze pomysl odnosnie cynamonkow

moze ktoras ma kogos znajomego w tv lub gazecie zeby sie podpytac gdzie najlepiej uderzyc zeby cos osiagnac....
moim zdaniem tv ale nie wiem czy cynamonkowa by chciala a po drugie jak znajsc dojscie do szkockiej tv.....

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-10-29, 19:03   #2762
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43482270]

Taaaa a w mówiące dziecko nie, bo powie mu spie...dalaj [/QUOTE]

Fisiak śpi, ale mnie podgląda przez szczeliny w oczach i się kokosi pod kocykiem

Dziś gadałam ze znajomą rehabilitantką, bo Filip już jak leży na plecach, to asymetrię ma niewielką, często też leży prosto, ale tylko położę go na brzuch, to tak jak na załączonym zdjęciu Jutro wizyta u pediatry i szczepienia, więc zapytam o to, a na razie koleżanka poradziła mi, żebym obracała go przez ten bok i na lewym boku mam go kłaść. A w przyszłym tygodniu umówiłyśmy się na spotkanie i pokaże nam ćwiczenia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (43,5 KB, 69 załadowań)

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:05   #2763
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Nie powinno się chodzić z dzieckiem nie mówiącym na cmentarz bo może w nie wstąpić zły duch

cytat dnia normalnie proszę pozdrów teściową ode mnie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
surka musialam zrobic awanture bo nie chcieli zbadac malego przed szczepieniem no cyt. " wyglada zdrowo"
ita kłania się służba zdrowia na wyspach ja jak poszłam na pierwsze szczepienie to pani nie miała nawet termometra,żeby sprawdzić temperaturę Gutkowi (oczyiwście sama sprawdziłam w domu wcześniej) i stwierdziła,że nie ma gorączki i jest OK,bo ma takie bystre oczka !!?? rozwaliła mnie doszczętnie!

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwile, mala Emi konczy 8 tygodni i od rana dokazuje ...Dobrze ze tz ma tydzien wolnego bo w nocy troszke odespie.
za wiek, ślicznotka Ci rośnie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
surka
o kurde, a ja codziennie całymi dniami na cmentarzu siedzę, no niech to
teraz już wiem czemu Sara to diabeł wcielony:P
hehe ładnie urządziłaś córkę

Cynamonku jestem pewna ,że leczenie w Polsce można by było przeprowadzić na koszt NHS,bo jesteśmy w Unii,Polska i Wielka Brytania i można to jakoś załatwić. W tym momencie to i tak nie ma znaczenia,bo Adaś nie może podróżować Ważne jest co możemy jeszcze dla Adasia zrobić teraz,a nie co mogliśmy wcześniej. ja niestety nie mam dojścia do żadnego kardiochirurga lub kardiologa

Mój Młody też chyba zasnął snem nocnym bez kąpieli,u mnie jest godzina wcześniej ,czyli 19 i normalnie o tej porze szykujemy kąpiel. Dziś chyba będzie dzień bruda,już dawno nie było.
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:06   #2764
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dokładnie
Mogę nie dojeść ale muszę na szybko doczytać co tam u Was

Jezu, czytam i nie wierzę

Zawsze bardzo starannie zapinam pampersa, ale może po prostu nie potrafię

Dzięki za szczegółową odpowiedź dot. smoczka
No to nie wiem a moze po prostu przesikuje?i tyle?

Karolajn i jak zasypianie Hani bez woombie?

O tym cmentarzu i dzieciach to jeszcze nie slyszalam;-)

Cos jeszcze chcialam ale zapomnialam..

Lemurki jak Jas?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:08   #2765
Agrafka86
Wtajemniczenie

Siedzę w wannie i słyszę jak tatuś z synkiem sobie gugaja i się śmieją

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:08   #2766
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Aa wiem!

Katarzynka buziaki dla Szymka,biedny pewnie mu niewygodnie

Balonik moim zdaniem nie panikujesz tylko chcesz sie upewnic ze z Gabi ok

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-10-29, 19:10   #2767
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Hej, Lila spała od 22 do 7 rano. wiem że nie powinnam narzekać, ale dalej jestem niewyspana, chyba za dużo śpię.

Misiaczka fajna masz sypialnie

Lecę nadrabiać

Podejrzewam że chodzi ci o moje "ścieżki" hehe

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43474228]MAMY KP - pijecie kawę? Bo ja się tak zastanawiam, może to wczorajsze rozdrażnienie A. i sen po pół godziny i wybudzanie się z płaczem to efekt picia kubka kawy rano?:/ Piję rozpuszczalną lurę, no ale jak będzie trzeba, to zrezygnuję...
Swoją drogą wybudza się czyjeś dziecko czasami (tylko w ciągu dnia) z takim żałosnym płaczem, jakby mu się coś śniło?
[/QUOTE]
Maja przez sen żałośnie pojękuje i tak piszczy cieniutko jak mały szczeniaczek

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Moje dziecko cieszy się w głos jak Go przebieram z pizamek na ubranka dzienne

cudnie

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-29, 19:10   #2768
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Mały już śpi..znowu udało się go przeciągnąć i nawet jakoś strasznie nie marudził..ciągle mam nadzieję, że dzięki temu za jakiś czas znowu będzie choć do 7 przesypiał

Jest jakiś skok ok. 12. tygodnia? Nie żeby Mały był upierdliwy, ale widzę jakieś zmiany od początku tygodnia.. Np. nie ma w ciągu dnia dwóch krótkich drzemek i jednej długiej, a 4 po 40 min., od wczoraj więcej nawija..dzisiaj to już naprawdę przegina Śmieje się coraz częściej na głos No i nowe umiejętności..z dnia na dzień zaczęły go interesować wiszące zabawki, dotyka , próbuje chwytać, gada do nich. No inne dziecko zupełnie

Dawno nie było o jedzeniu, więc napiszę, że zrobiłam pyszną kolację Filety z kurczaka ze szpinakiem, serem feta i żółtym serem zawinięte w warkocz z ciasta francuskiego, zapieczone

Idę nadrabiać...
Pyszną miałaś kolację
My jedliśmy pizzę domową-też pycha!

Jest skok 11-12 tydzień ale jest dość lajtowy i taki właśnie nawet przyjemny, bo dziecko robi się takie kontaktowe i śmiechowe

Też robiłam dziś kolejne podchody do przeciągnięcia Kuby o dosłownie 10 minut ale znów tyle płaczu przez to było, że definitywny koniec z próbami. Trudno-mam dziecko, jestem dla niego i nie będę narażała go na stres z powodu jednej godziny
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:11   #2769
karolajn1987
Wtajemniczenie

Elaine, neni- Hania nie trzyma osi tzn. Nie trzyma prosto glowki. Nie wiem jak to opisac, ma ja bardziej w tyl niz w jednej linii z kręgosłupem. Na brzuchu powinna patrzec w podloze i tworzyc jednosc z kregoslupem i opierać sie na przedramionach. Glowe za bardzo w gore ciagnie.Ona ciągnie lokcie w tyl a powinna mieć je na wysokosci barkow.
Mamy ja nosić jak w tym poradniku zawitkowskiego, przodem, podpierac miednice a gora luzno. I wtedy glowa lata jej na boki. Od pasa w gore nie jest jeszcze stabilna.
Nie wiem czy dobrze to opisalam

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-10-29, 19:16   #2770
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Siedzę w wannie i słyszę jak tatuś z synkiem sobie gugaja i się śmieją

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Karolajn czyli w takim koszyczku z dłoni?
Stary 2013-10-29, 19:20   #2771
karolajn1987
Wtajemniczenie

Neni- tak bardziej dziecko opiera sie na jednej rece i moze byc oparte na naszym biodrze. Jutro wrzucę fotke tego. Miednica musi byc pod dobrym katem oparta. Mnie jest ciezko tak nosić, bo dla mnie za ciężka jest

Elaine- zasnela bez woombie po wielkich krzykach no i trzeba było ja trzymac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-29, 19:27   #2772
Agrafka86
Wtajemniczenie

NENI mojemu też się pomieszalo przez zmianę czasu. Próbowałam wyregulowac, ale już też nie walczę. Stosuję się do Jego rytmu

Hmm idę poczytać o skokach, bo coś czuję, że się zbliżamy do następnego wrednego Pana Skoka

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:29   #2773
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Moje dziecko zasypia NIE LEŻĄC na mamusi Szkoda, że w naszym łóżku z mamusią leżącą obok

Dziewczyny, martwię się. Kuba zaczął strasznie ulewać od kilku dni. Wcześniej ulewanie zdarzało mu się sporadycznie a teraz po każdym karmieniu i to taki mega spaw. Nie wiem o co chodzi W dodatku nie wiem czy nie mam mało pokarmu bo dzisiaj chciałam zrobić zapasy i z obu cycków ściągnęłam tylko 50 ml
Próbuję zrobić generalne porządki w domu bo w czw przychodzi ksiądz poświęcić nam dom Szkoda, że jedyne co mi się dzisiaj udało to umycie 1 okna i poukładanie kilku rzeczy w garderobie Ale jak gnom zaśnie na dobre to się biorę.
mój dziś też dużo ulewał

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:29   #2774
magdalennne
Wtajemniczenie

Dobry wieczór

Właśnie dokonałam zakupu pierwszych pieluch wielorazowych Kilka sztuk na spróbowanie. Sama jestem ciekawa jak się sprawdzą

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43474228]MAMY KP - pijecie kawę? Bo ja się tak zastanawiam, może to wczorajsze rozdrażnienie A. i sen po pół godziny i wybudzanie się z płaczem to efekt picia kubka kawy rano?:/ Piję rozpuszczalną lurę, no ale jak będzie trzeba, to zrezygnuję...
Swoją drogą wybudza się czyjeś dziecko czasami (tylko w ciągu dnia) z takim żałosnym płaczem, jakby mu się coś śniło?
[/QUOTE]

Kawkę popijam od czasu do czasu i Kamilowi nic nie jest. Co lepsze nigdy nie lubiłam i nie piłam, całą ciążę też nie tknęłam, a teraz mam ochotę normalnie
A budzenie z krzykiem zdarzyło się nam kilka razy. Matko raz to prawie zawału dostałam, taki przeraźliwy ten krzyk był

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Szkocja lezy w Uk,to ten sam porypany system niestety. Cynamonki mieszkaja w tym samym miescie co ja,wiec mozecie sobie tylko wyobrazic jak ja zaczelam sie obawiac o zdrowie mojego dziecka od momentu jak zaczal sie horror z Adasiem. Ja tez chodze srednio raz w tyg do ogolnego,ale za kazdym razem moje dziecko dla nich jest OK I dupa,zero badan,skierowan.
Ale może z twoim dzieckiem jest ok? My mamy lekarza, który nie skąpi na skierowaniach, a mimo to nie byliśmy u żadnego specjalisty. Do niego też idziemy tylko jak coś nas niepokoi. Zawsze długo i dokładnie wszystko sprawdza. No, ale jeśli jest coś co cię martwi to naciskaj i chodź tak często, aż będą cię mieć dość i dla świętego spokoju dadzą skierowanie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Bardzo wydajne. Zaczelam stosowac po porodzie. Rozstepy zniknely po 4 miesiacach zupelnie. Kup małe na próbę. Perse znalazla fajna aukcje razem z myjka.
I stosowałaś to codziennie? Ja straciłam nadzieję na pozbycie się rozstępów

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ach, piękna pogoda. U mnie dziś do bani.

A dzwonił właśnie mój mąż i mnie zupełnie zszokował.
D: Kochanie, bądź po południu gotowa jedziemy kupić ci buty.
Ja: No ok, ale dlaczego?
D: Wspominałaś kilka dni temu, że na obcasach źle ci się chodzi i przydałyby ci się nowe, płaskie.

No kurcze wspominałam, ale że zapamiętał i wziął sobie do serca, to jestem w szoku. Chyba, że coś przeskrobał i się podlizuje.
Też tak chcę

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko.
Wczoraj zakładali ten cewniki Adasiowi- miało trwać ok 45min, trwalo ponad 2 godziny. Adasiowi spuchla strasznie buzia i szyja, zrobiła sie sina. Czekamy na konsultacje chirurgiczna
Dusio nie spał w nocy z bólu bo nie dali mu znieczulenia miejscowego (żeby go nie bolało jak go wybudza z narkozy)- chirurg myślał, ze Adaś ma pozytywne wyniki kultur bakterii i to było przeciwwskazaniem. Problem w tym, ze Adaś zawsze miał NEGATYWNE wymazy :/

Jakim trzeba być imbecylem żeby
podejrzewać a nie sprawdzić i być pewnym :/ Przez to Adaś cierpiał bardzo i jedynym ratunkiem był oczywiście... Paracetamol :/

Jak znajdę chwilę czasu to odpisze na wszystkie PW- za które bardzo, bardzo dziękuję :thumbup:
Cynamonku to straszne, że oprócz walki z chorobą zmagacie się też z walką ze szpitalem Okropnie się czyta takie wiadomości Wierzę, że starczy wam sił

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
przepraszam że sie nie odzywam w ostatnim czasie ale nie mam weny, przechodziliśmy skok do tego Szymcio zaczął etap ząbkowania, a na dodatek nie jest zadowolony z noszenia poduszki ortopedycznej, ewidentnie sie męczy, jest smutny, nie chce gugać, bawić się zabawkami, źle jada, chce tylko mieć smoka w buzi i byc przytulonym na rączkach , gdy sciągamy mu ta poduszkę do zmiany pampersa i do kąpieli to odżywa, zaczyna machać nóżkami, uśmiecha sie i nawija. Strasznie mi go żal.
Mamy jeszcze jeden problem odnośnie spania, codziennie wstaje o 4.30 - 5 rano i juz jest wyspany i za chiny nie chce iśc znów spać , nie wiem jak go przekonać aby jeszcze pospał choćby do tej 6.
Z dobrych wieści ładnie już trzyma główkę leżąc na brzuszku i nauczył sie przewracać na plecki .
Nie chcę cię namawiać do złego, ale moją siostrę też kazali szeroko pieluchować i miała coś, co miało jej te nóżki trzymać szeroko. Darła się w tym niesamowicie i mama nie miała sumienia jej męczyć. Na kontroli 2 tyg później już było wszystko ok... Ale to było 25 lat temu.

Cytat:
Ja tylko na chwile, mala Emi konczy 8 tygodni i od rana dokazuje ...Dobrze ze tz ma tydzien wolnego bo w nocy troszke odespie.
Nie witałam cię jeszcze, więc witaj Twoja córcia z buźki podobna do Lilo Oliath

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
My juz po rehabilitacji. Trzeba bylo dziecko obudzić. Ogolnie nie jest tak zle jak mówiła wczoraj babka, ona by sie ppd ta diagnoza nie podpisała, tym bardziej ze widziala ja 1 raz.
1. Rehabilitantka o woombie nie slyszala. Uważa ze Hania juz powinna spac bez otulania
2. Ma slabe ręce, wiec musimy sie duzo bawic żeby je wyciagala
3. Ogólnie ma slaba motoryke ( bo tz ja wciepuje do bujaczka i mysli ze sama sie soba zajmie)
Mamy zmieniac jej czesto pozycje, bujac ja na boki, pokazywać stopy i rozluzniac rece
4. Inaczej ja nosic, bo robiliśmy to zle
5. Hania nie trzyma osi i z tym ma największy problem

Moze tz w końcu zrozumial ze trzeba jej poświęcić wiecej uwagi i duzo do niej mówić
Teraz jak wiecie co macie robić, będzie tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Padam na twarz. Jestem potwornie zmęczona.

Maja jeszcze nie kapana, nie mam siły. Czekam na TZ.
Moja córeczka ma dzis kiepski dzień. Biedactwa męczy się z baczkami. Rano szykowaliśmy sie do wyjazdu na zakupy i Maja z uśmiechniętej dziewczynki w sekundę zaczęła tak przeraźliwie płakać że dosłownie zamarłam i nie wiedziałam jak jej pomóc. Wyczułam kupę to hop na przewijak. Kupa po pachy. Dziecko przeraźliwe płacze a ja zastanawiam sie jak jej zdjąć obsrane body żeby nie ubrudzić jej włosów. Pod kran i spieralam kupę z dziecka i ubrania. Maja płakała okropnie i waliła nogami gdzie popadnie. Uspokoiła sie po mleczku i mocnym utuleniu. Tak mi jej żal.
Do tego podalam zły wymiar do nowych blatów kuchennych i mimo ze pan dwa razy sie mnie pytał czy naprawdę przyciąć to ja głupia potwierdziłam. Po przyjeździe okazało sie że za krótkie o 20 cm

Ech...poczytam co u was. Moze polepszy mi sie humor jak poczytam co u was fajnego
I co teraz z tymi blatami?

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
surka ja slyszalam, ze nie mozna chodzic z nie ochrzczonym dzieckiem na cmentarz.
Mi babcia powiedziała, że z nieochrzczonym dzieckiem nie można z domu wychodzić! I co lepsze na moją mamę się obraziła jak wyszła z nami do ogrodu, nie mówiąc o spacerze
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:33   #2775
dzoan
Zakorzenienie

ona dla Franusia za 4 miesiące

Cytat:
tak karmie na siedząco, pozniej odbijam Sare na ramieniu lub siedzaco, ona zasypia i odkladam ja do koszyka.
spi sobie z 20 minut i sie zaczyna wiercenie i jęczenie i ruszanie do następnego karmienia, albo tak mocno się już wierci i stęka, że muszę wziąć na ręce uspokoić.
Olek wiercił się podobnie, ale około połowy drugiego miesiąca się uspokoił.. Wydaje mi się, że miało to związek z problemami z brzuszkiem, bo kolek raczej nie miał. Też jęki, stęki, wierzganie nóżkami, rączkami.. Musi samo przejść z czasem

Cytat:
Mam pytanie: ile srednio przybieraja Wasze dzieci na tydzien? Moj jak przybral w 4 tygodnie 650g,to powiedzieli,ze za malo
Olek ostatnio był ważony 19 września po skończonym 6 tż i wtedy wyszło ok. 313g na tydzień. Teraz w czwartek idziemy na kolejne szczepienie, więc zobaczymy ile teraz wyjdzie

Cytat:
Szkoda mi mojego kindziorka Już 5ty dzień nic nie je Prosi o jedzenie ale mamy bezwzględny zakaz
Wczoraj zaczął już mi paprotkę obgryzać
Biedny kiciuś.. w desperacji już jest.. kiedy przestaną go kroplówkować??

Cytat:
W Szkocji panuje taki system,ze idziesz do lekarza rodzinnego I to on musi Cie skierowac do specjalisty,niestety,chyb a trzeba byc naprawde ledwo zywym,by skierowali. Prywatnych praktyk brak,bo szukalam,najblizsze w Anglii. Jak bym miala sie juz wybierac w podroz,to wolalabym zapakowac nas w samolot I do Polski,porzadnie sprawdzic nas oboje,bo oczywiscie nikt po porodzie mnie nie sprawdzil tam na dole,czy wszystko ok. Oni tutaj stosuja diagnozy wyczytane oczami I pytaniem: czy wszystko jest OK.
dziwne, że jeszcze połowy społeczeństwa takimi praktykami nie wykończyli..

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość

Czy Wasze dzieci wkładają do buzi obie rączki? tzn i prawą i lewą? Bo Mikołaj tylko prawą i się zastanawiam czy to normalne.
potrafi obie może prawą rączką lepiej operuje? i wynika to z lekkiej asymetrii.. zobaczysz, że za jakiś czas przypomni sobie/zauważy, że ma i drugą smaczną rączkę

[/QUOTE] piję codziennie rano kubek rozpuszczalnej z jednej łyżeczki i troszkę mleka.. sprawdzałam raz jakby się Mały zachowywał gdybym nie piła, ale różnicy nie widziałam w ciąży też piłam..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:35   #2776
fiazo
Zakorzenienie

u mnie też chyba skok 14-19 tygodnia bo już drugi dzień mam wycie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:36   #2777
surka
Zakorzenienie

Cytat:

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43482270]

Taaaa a w mówiące dziecko nie, bo powie mu spie...dalaj [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
My juz po rehabilitacji. Trzeba bylo dziecko obudzić. Ogolnie nie jest tak zle jak mówiła wczoraj babka, ona by sie ppd ta diagnoza nie podpisała, tym bardziej ze widziala ja 1 raz.
1. Rehabilitantka o woombie nie slyszala. Uważa ze Hania juz powinna spac bez otulania
2. Ma slabe ręce, wiec musimy sie duzo bawic żeby je wyciagala
3. Ogólnie ma slaba motoryke ( bo tz ja wciepuje do bujaczka i mysli ze sama sie soba zajmie)
Mamy zmieniac jej czesto pozycje, bujac ja na boki, pokazywać stopy i rozluzniac rece
4. Inaczej ja nosic, bo robiliśmy to zle
5. Hania nie trzyma osi i z tym ma największy problem

Moze tz w końcu zrozumial ze trzeba jej poświęcić wiecej uwagi i duzo do niej mówić

No i super,ćwiczenia na pewno pomogą

Cytat:
surka
o kurde, a ja codziennie całymi dniami na cmentarzu siedzę, no niech to
teraz już wiem czemu Sara to diabeł wcielony:P
Musisz iśc do egzorcysty

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Podejrzewam że chodzi ci o moje "ścieżki" hehe
Byłam ciekawa czy doczytasz Śniło mi się, że umówiłyśmy się na spacer i zaprosiłaś mnie do siebie, w sypialni stały 2 małżeńskie łoża jeden dla was, a drugoi dla Mai
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:42   #2778
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Pyszną miałaś kolację
My jedliśmy pizzę domową-też pycha!

Jest skok 11-12 tydzień ale jest dość lajtowy i taki właśnie nawet przyjemny, bo dziecko robi się takie kontaktowe i śmiechowe

Też robiłam dziś kolejne podchody do przeciągnięcia Kuby o dosłownie 10 minut ale znów tyle płaczu przez to było, że definitywny koniec z próbami. Trudno-mam dziecko, jestem dla niego i nie będę narażała go na stres z powodu jednej godziny
pizza robiłam w sobotę

o widzisz..dziękuję za info.. więc fajny ten skok teraz.. naprawdę widzę duże zmiany u Małego w takim razie obawiam się następnego mniej przyjemnego.. koleżanka z którą dzisiaj spacerowałam na 2 wózki wykończona jest zachowaniem córeczki, która jest 2 tygodnie starsza od Olka.. nie śpi jej, gdzie ja tą Małą tylko na śpiocha widuję.. spacery po 3 godziny odbębniają..pół dnia na dworze mogą spędzić..a od początku tygodnia męczarnia..dzisiaj pierwszy dłuższy sen wieczorem miała.. zasypia niemal o północy dopiero.. koleżankę też pierwszy raz taką zmęczoną widziałam

Neni ja się nie dziwię, że nie możecie Kubusia przeciągnąć i też bym już nie próbowała..skoro mówisz, że on w dzień nie śpi, to wieczorem jest już wystarczająco wykończony, by mu jeszcze utrudniać spanie.. no tak już ma Maluszek i trzeba się dostosować.. choć rozumiem jakie wstawanie o 5 jest męczące..mnie się ryczeć chce jak mam wstać po 6 teraz

Stary 2013-10-29, 19:45   #2779
Neni1984
Zakorzenienie

Dzoan kotek o 19stej dostał na próbę trochę specjalnego jedzenia i jak nie zwymiotuje to koniec kroplówek i jutro tylko badania kontrolne

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-10-29 o 19:52

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-29, 19:56   #2780
sarna405
Zadomowienie

Cześć dziweczyny nie wiem czy jeszcze mogę się udzielać? Tyle mnie nie było ale nie mam kiedy uwierzcie mi... Antek daje mi popalić robi sobie drzemki krótkie nie pośpi dłuzej nie raz z godzinke pózniej budzi się placze muszę go kołysac znowu zaśnie i tak co róż. W miedzy czasie robę coś w domu czy wychodzimy za zakupy , później ze starszym synkiem lekcje itd... Chrzcimy Antka 10 listopada. Podczytałam o camentarzu ja była z Antosiem raz Co do Cynamonka nie bardzo wiem o co chodzi ale trzymam kciuki zeby było dobrze

Wrzuce kilka zdj Antka
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:58   #2781
sarna405
Zadomowienie

a no i dalej karmię piersia je co 2 godzinki i ważył 4600 (6tyg)jak byłam w zeszłym tyg u pediatry. Takze mówi że łafdnie przybrał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04785 - Kopia.jpg (91,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04762 - Kopia.jpg (91,0 KB, 36 załadowań)
pragnie."
Stary 2013-10-29, 20:04   #2782
taribari
Zadomowienie

Byłam na wsi i czytałam Was na raty więc z pamięci:

Surka ja ostatnio katechetkę z podstawówki spotkałam i była przerażona że bez chrztu po dworze z dzieckiem chodze

Ita ja pracuje w prasie, ale rozglosnienie tego w PL chyba nic nie da.

Magda codziennie rękawicą, raz w tygodniu czarnym mydłem i rękawicą. Czerwone z cycków zniknęły, stare białe na tyłku zbladły.

Arrabiata- my sie dlugo z moro meczylismy. To takie glupie uczucie jak dorosli tez maja czasem przy zasypianiu (jakby szarpnięcie). Powinno minac do 6 miesiaca. Woombie na to bardzo pomaga.

Karolajn- bardzo dobrze ze rehabilitantka Wam wszystko pokazała. Ja się już nauczyłam prawidłowo nosić i to 1 ręką. W koszyczku na krotko umiem bo mi rece wiedna. Moj po cwiczeniach juz ladnie os trzyma. Chwila moment i Hania bedzie.

Nam na rehabilitacji mowili ze od 3 miesiaca dziecko powinno juz trzymac os czyli jak lezy na plecach to trzymac glowe na wprost, nie na prawo czy lewo jak noworodek. Wzrok powinien byc skierowany w strone pepka. Jak lezy na brzuchu to glowa musi byc skierowana w dol tak aby bylo widac szyje.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:12   #2783
dzoan
Zakorzenienie

paulinka 150zł daliśmy

Cytat:
j
A to mój Ptyś
ale świetnie to zrobiłaś Ptyś fajowy

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43476379]http://allegro.pl/marokanska-kessa-r...654581510.html[/QUOTE] ale tanie..kusi

Cytat:
Pozdrawiamy ze spaceru. Tari superancki Ptys! Kreatywna mama z Ciebie
ale ładnieeeeee..

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
A dzwonił właśnie mój mąż i mnie zupełnie zszokował.
D: Kochanie, bądź po południu gotowa jedziemy kupić ci buty.
Ja: No ok, ale dlaczego?
D: Wspominałaś kilka dni temu, że na obcasach źle ci się chodzi i przydałyby ci się nowe, płaskie.

No kurcze wspominałam, ale że zapamiętał i wziął sobie do serca, to jestem w szoku. Chyba, że coś przeskrobał i się podlizuje.
fajny

A ja nie mam kiedy skczyć na zakupy.. mama dała mi kupon -30% do lasockiego i kurde nim mąż z pracy wróci, ja już nie mam siły i chęci do galerii skoczyć.. kupiłabym też jakiś łaszek, bo nie mam w czym chodzić.. chciałabym, ale sił brak

Cytat:
ja się moczę (jak to brzmi ) nakładam to mydło, czekam chwilkę i szoruję rękawicą. Działa jak peeling enzymatyczny, ale się pieni więc nie wiem No zapach ma specyficzny. Mi się kojarzy z pralnią i wielkim kotłem do gotowania pościeli

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
To ja Wam pokaze Mikołajka
śliczny chłopczyk

Stary 2013-10-29, 20:15   #2784
sarna405
Zadomowienie

Ja piję kawe parzoną 1 dziennie
pragnie."
Stary 2013-10-29, 20:17   #2785
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Dzoan kotek o 19stej dostał na próbę trochę specjalnego jedzenia i jak nie zwymiotuje to koniec kroplówek i jutro tylko badania kontrolne
oj kurcze.. byle nie zwrócił w takim razie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Cześć dziweczyny nie wiem czy jeszcze mogę się udzielać? Tyle mnie nie było ale nie mam kiedy uwierzcie mi... Antek daje mi popalić robi sobie drzemki krótkie nie pośpi dłuzej nie raz z godzinke pózniej budzi się placze muszę go kołysac znowu zaśnie i tak co róż. W miedzy czasie robę coś w domu czy wychodzimy za zakupy , później ze starszym synkiem lekcje itd... Chrzcimy Antka 10 listopada. Podczytałam o camentarzu ja była z Antosiem raz Co do Cynamonka nie bardzo wiem o co chodzi ale trzymam kciuki zeby było dobrze

Wrzuce kilka zdj Antka
hej pewnie, że możesz jakbym miała dwójkę dzieci, to też pewnie nie dawałabym rady wszystkiego ogarnąć...

trzymam by chrzciny się udały

Stary 2013-10-29, 20:20   #2786
Neni1984
Zakorzenienie

Spadam pod prysznic i spać
Stary 2013-10-29, 20:21   #2787
lachryma
Zakorzenienie

Kurcze, nie wiem o jakim noszeniu mówisz Karolajn

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-29, 20:45   #2788
ita83
Wtajemniczenie

Tari ale tu nie chodzi o naglosnienie w pl - choc tez by mozna poprubowac

ale jak pracujesz w prasie to podpowiedz gdzie najlepiej uderzyc do lokalnej tv? i jak? przeciez jak ktos wejdzie tak z ul i powie ze chodzi o male bezbronne dziecko to nie znaczy ze to naglosnia - jakies rady jak to ruszyc????

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-10-29, 20:52   #2789
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:

Wrzuce kilka zdj Antka
Pisz pisz co tam u was i naszego najmlodszego malenstwa;-)

Cytat:
Oby bylo dobrze

Cytat:
a no i dalej karmię piersia je co 2 godzinki i ważył 4600 (6tyg)jak byłam w zeszłym tyg u pediatry. Takze mówi że łafdnie przybrał
brawo!

Marionette wbijaj sie i pisz co u was;-)

Paulinka dalismy 200zl.

Ja poprosze jutro o jakiegos wolnego kciuka/palca zacisnietego za egzam meza o 9 do 13.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-10-29, 20:56   #2790
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Fisiak śpi, ale mnie podgląda przez szczeliny w oczach i się kokosi pod kocykiem

Dziś gadałam ze znajomą rehabilitantką, bo Filip już jak leży na plecach, to asymetrię ma niewielką, często też leży prosto, ale tylko położę go na brzuch, to tak jak na załączonym zdjęciu Jutro wizyta u pediatry i szczepienia, więc zapytam o to, a na razie koleżanka poradziła mi, żebym obracała go przez ten bok i na lewym boku mam go kłaść. A w przyszłym tygodniu umówiłyśmy się na spotkanie i pokaże nam ćwiczenia.
Witam, jestem mamą z wątku wrześniowo-październikowych, ale urodziłam wcześniaczkę Liliankę 18 lipca, więc z ciekawości czasem was podczytuję, bo to podobne problemy i czas rozwoju jak u Was Małaczarna tak patrzę na zdjęcie, które zamieściłaś i moja Lila ma tak samo z ułożeniem, asymetrię lewostronną i jak leży na brzuszku też ją tak wygina, w przyszłym tyg. najpóźniej za dwa mam spotkanie ze znajomą fizjoterapeutką dziecięcą i ma mi podsunąć jakieś ćwiczenia, mogę się podzielić swoją wiedzą jak już ją nabędę, ty jakbyś mogła to też jak będziesz po spotkaniu w związku z tym to daj cynk co można z tym zrobić, będę wdzięczna

dołączam się też do kciuków i modlitw za Adasia
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości