|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 |
Przyczajenie
|
Dot.: jaki to film?
Witam i pozdrawiam!
Wrzucę i ja swój filmowy dylemat, może ktoś z Was będzie mógł mi pomóc. Chcę jeszcze raz obejrzeć ten film, ale nie wiem jak go odnaleźć, nie znam tytułu ... Akcja toczy się chyba w Finlandii. Dziennikarka ma zadanie napisać reportaż o łososiach czy innych rybach, wędrujących na tarło w określony rejon morza. W małym porcie dziennikarka próbuje wynająć łódź żeby wypłynąć w morze dla zebrania materiału. Przygodni rybacy pytani o możliwość wypłynięcia na zamówienie wskazują właściciela kutra, gburowatego odludka, który bardzo niechętnie godzi się jednak. Wypływają. Sytuacja jest ponura, szyper jest opryskliwy i najchętniej nie odzywa się wcale. Jego łódź to obskurna krypa sprawiająca wrażenie, że za chwilę się rozsypie. W morzu dopada ich sztorm. W obliczu niebezpieczeństwa i konieczności wzajemnej pomocy w walce o przetrwanie, szyper i dziennikarka zbliżają się ku sobie. Wychodzą cało z opresji, rozstają się w przyjaźni, bez żadnych obietnic na przyszłość. Dziennikarka wraca do siebie. Po jakimś czasie, niespodziewanie, szyper odwiedza ją w redakcji i wszystko kończy się happy endem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2792 |
Rozeznanie
|
Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorc
szukam tytułu piosenki, która leciała w klubach ok. roku 2005, pamiętam że było tam bardzo mało tekstu, przewijało się jedynie (chyba) "I I I wanna say it/that"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2793 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorc
Szukam tytułu filmu który był o kobiecie (chyba policjantce) i jej dwóch psach. Szukała ona z ekipą porwanych dzieci i w jednej z akcji gdy pies (owczarek niemiecki) wpadł na trop, coś wybuchło i pies został ranny i zdechł (albo go uspali) miała jeszcze jednego psa, ale ten był "głupi" i jej nie słuchał, ona go potem troche wyszkoliła itd a na końcu znaleźli porwaną dziewczynę pod mostem zamkniętą w duzej beczce. Kojarzy ktoś ? Szukam tego filmu juz od dwóch lat i nic
![]() Edytowane przez PiszacDniem Czas edycji: 2013-10-30 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba to.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2795 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2796 |
Rozeznanie
|
Szukam polskich filmów/książek o młodzieży lat 90 żyjącej w blokowiskach, hip-hop, narkotyki, złe towarzystwo itp. może komuś się coś kojarzy, bo nic nie mogę znaleźć w googlach
![]() Cokolwiek... (oglądałam Jesteś bogiem i podobny klimat mnie interesuje)
![]() |
#2797 |
Przyczajenie
|
Przyjaciółka dosłownie przed chwilą opowiedziała mi o pewnej scenie z filmu, w której dziewczyna przycisnęła faceta do ściany, wsadziła mu rękę w spodnie i robiła dobrze ręką, cały czas patrząc mu w twarz. Dziewczyna miała krótkie, ciemne włosy, a facet bródkę, parka była młoda. Widziała to dzisiaj, ok. 20.30. Niestety, nie zdążyła nawet sprawdzić kanału, na którym to leciało, bo jej ojciec szybko przełączył, widząc, co się dzieje na ekranie.
![]() Kojarzy ktoś taki film...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2798 |
Zakorzenienie
|
Może Blokersi ? chociaż to 2001 rok.
Ćwiczę rozum ![]() IQ: Było:67 Jest:68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122...Cel:151 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2800 |
Raczkowanie
|
Szukam dwóch filmów które leciały pare lat temu na pewno na podstawowych kanalach
![]() Pierwszy film był o miłości w czasie wojny czy jakiejś bitwie gdzie oni się w sobie zakochali ale on musiał wyjechać czy coś ona zaszła w ciąże z nim ale poślubiła innego(chyba myślała że on zginął nie była z nim szczęśliwa on nie był dla niej dobry tak mi się wydaje ) Pamiętam 2 sceny z filmu jak ona szla w ciąży do takiego lasu czy coś w takiej kwiecistej sukience a druga scena to jak on zobaczył tego chłopca i się go pytał ile ma lat i wg działo się to koło furtki jej mąż już w tym czasie chyba nie żył ) Bohaterka była blondynka ![]() A drugi to taki też leciał na tv1 to że taka młoda dziewczyna pracowała to znaczy smakowała potrawy i ubierała się na czarno a jej matka w różne kolory poznała chłopaka coś tam było ze jej matka z nim chodziła (lub chciała) czy coś on chciał otworzyć restauracje i na końcu z jej pomocą mu się udało i tańczyli razem ona była ubrana na różowo a jej matka na czarno pomóżcie ![]() ![]() Wiem ,że mało tych informacji i dosyć chaotycznie opisane ale liczę na pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2801 |
Raczkowanie
|
Pomocy jakie to filmy :)
Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na taki temat w razie proszę o przeniesienie
![]() Szukam trzech filmów które leciały parę lat temu na pewno na podstawowych kanałach ![]() Pierwszy film był o miłości w czasie wojny czy jakiejś bitwie gdzie oni się w sobie zakochali ale on musiał wyjechać czy coś ona zaszła w ciąże z nim ale poślubiła innego(chyba myślała że on zginął nie była z nim szczęśliwa on nie był dla niej dobry tak mi się wydaje ) Pamiętam 2 sceny z filmu jak ona szla w widocznej ciąży do takiego lasu czy coś w takiej kwiecistej sukience a druga scena to jak on zobaczył tego chłopca (swojego syna) i się go pytał ile ma lat i wg działo się to koło furtki jej mąż już w tym czasie chyba nie żył ) Bohaterka była blondynka ![]() A drugi to taki też leciał na tv1 to że taka młoda dziewczyna pracowała to znaczy smakowała potrawy i ubierała się na czarno a jej matka w różne kolory poznała chłopaka coś tam było ze jej matka z nim chodziła (lub chciała) czy coś on chciał otworzyć restauracje i na końcu z jej pomocą mu się udało i tańczyli razem ona była ubrana na różowo a jej matka na czarno pomóżcie ![]() ![]() Trzeci film leciał na tvn lub tvn7 było on o dziewczynie chorej na bulimie ona biegała wiem ,że e przyszły mąż był kandydatem na burmistrza chyba ! I tam mieli do niej o to pretensje nie wiem czy on ale ego rodzina ! I ona zaszła w ciąże. Wiem ,że mało tych informacji i dosyć chaotycznie opisane ale liczę na pomoc ![]() ![]() Edytowane przez kinga10204 Czas edycji: 2013-11-03 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2802 |
Chimay
|
Dot.: Pomocy jakie to filmy :)
Nie mam pojęcia, te uwagi o ubiorze to dla mnie żadna podpowiedź, bo i tak nie zwracam na to uwagi, ale spróbuj tutaj
![]() |
![]() |
#2803 |
Raczkowanie
|
Ale w tym drugim filmie właśnie dużą role odgrywał ubiór bohaterki .Bo przez to była ona postrzegana jaka osoba nudna i wg w odróżnieniu do matki .
Ale dziękuje za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2804 |
Raczkowanie
|
Szukam trzech filmów które leciały parę lat temu na pewno na podstawowych kanałach
Pierwszy film był o miłości w czasie wojny czy jakiejś bitwie gdzie oni się w sobie zakochali ale on musiał wyjechać czy coś ona zaszła w ciąże z nim ale poślubiła innego(chyba myślała że on zginął nie była z nim szczęśliwa on nie był dla niej dobry tak mi się wydaje ) Pamiętam 2 sceny z filmu jak ona szla w ciąży do takiego lasu czy coś w takiej kwiecistej sukience a druga scena to jak on zobaczył tego chłopca i się go pytał ile ma lat i wg działo się to koło furtki jej mąż już w tym czasie chyba nie żył ) Bohaterka była blondynka A drugi to taki też leciał na tv1 to że taka młoda dziewczyna pracowała to znaczy smakowała potrawy i ubierała się na czarno a jej matka w różne kolory poznała chłopaka coś tam było ze jej matka z nim chodziła (lub chciała) czy coś on chciał otworzyć restauracje i na końcu z jej pomocą mu się udało i tańczyli razem ona była ubrana na różowo a jej matka na czarno pomóżcie Bohaterka była brunetka Trzeci film leciał na tvn lub tvn7 było on o dziewczynie chorej na bulimie ona biegała wiem ,że e przyszły mąż był kandydatem na burmistrza chyba ! I tam mieli do niej o to pretensje nie wiem czy on ale ego rodzina ! Ona była w ciąży ! Wiem ,że mało tych informacji i dosyć chaotycznie opisane ale liczę na pomoc Ale więciej nie pamiętam Edytowane przez kinga10204 Czas edycji: 2013-11-02 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2806 |
Zadomowienie
|
pierwszy brzmi jak "Spacer w chmurach", a ostatni jak "Kate's secret" (fragment: http://www.youtube.com/watch?v=qcUYD9O0dII)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2808 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2809 |
Raczkowanie
|
Nie to nie jest spacer....... niestety
![]() ![]() Ale z tym ostatnim to miałaś racje ![]() ![]() A wie ktoś może czy była by możliwość obejrzenia go po polsku ? Proszę o pomoc w znalezieniu 2 pozostałych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2810 | |
...po prostu być.
|
Cytat:
Ale facet ma bródkę i scena chyba tam taka jest. Tytuł Seks to nie wszystko http://www.filmweb.pl/film/Seks+to+n...ko-2005-143537 Edytowane przez minka-80 Czas edycji: 2013-11-03 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2812 |
Raczkowanie
|
Tak naprawdę warto
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2813 |
Holy Crap!
|
Jaki "Spacer w chmurach"? Może podobnie brzmi, ale to nie jest to. Po piersze główna bohaterka nie była blondynką. Fabuła nie działa się podczas wojny i nikt nie umarł
![]()
![]() |
![]() |
#2814 |
Zakorzenienie
|
Szukam fragmentu z jednego z przedstawień Cirque du Soleil, w którym facet chodził po takich dwóch kołach, jednym większym, drugim mniejszym. Mężczyzna był chyba ubrany w garnitur na samym początku.
Nie mam bladego pojęcia z jakiego to było przedstawienia, a niesamowicie podobała mi się muzyka z tego fragmentu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2815 | |
...po prostu być.
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2816 |
Zakorzenienie
|
Po trzech dniach przekopywania youtube i google dokopałam się, że to pochodziło z Midnight Sun z 2004 roku i miało tytuł Mer Noire. Niestety nie dokopałam się jeszcze oryginalnej melodii [znalazłam tylko remix Tiesto] i filmiku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.filmweb.pl/Pearl.Harbor
![]() |
![]() |
#2818 |
Raczkowanie
|
Obejrzę na pewno i zobaczę czy to ten film
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2819 |
Raczkowanie
|
Nie to nie jest ten film niestety
![]() ![]() Ma ktoś inne propozycje ? Proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2820 |
Raczkowanie
|
Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.