My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 21:16   #4621
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
kup sobie gilotyne do papieru, za ok. 40 zł można trafić na allegro, ja się wypłukałam z kasy i nie kupiłam, więc tnę nożem do tapet i ręce mnie bolą straszliwie nożyczkami sie gnie papier i tez niewygodnie

co do trenu, ja go mieć nie będę, ze względu właśnie na to, że idzie się z nim przez chwilę, a później ma się ten nieszczęsny "kaczy kuper"
Gilotynę mogę pożyczyć od koleżanki, ale ona mówiła, że sama nie dała rady ciąć bo jakoś ciężko było, tż musiał jej pomagać.
Wydaje mi się, że wszystko zależy od tego jakiego używa się noża i jakie są ostrza, któraś z dziewczyn pisała, że taki najzwyklejszy z castoramy za 2 zł będzie sprawiał problemy. Ja mam nóż zakupiony w sklepie dla plastyków więc myślę, że da radę

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

a zorientuj się czy da się go inaczej podpiąć?
u mnie na przykład się podpina pod spód i nic nie widać a z nauką podpinania to u nas kobitki z salonu robią specjalne szkolenie na ten temat
kacze kupry są okropne niestety, moje pierwsze pytanie jak zobaczyłam tren w mojej sukni było takie, czy go nie będzie
Jak pojadę na wiosnę do salonu to będę kombinować, jak nic nie wymyślą to trudno, będzie bez trenu, ale z długaśnym welonem

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Co do trenu to mnie wiele razy w oczy raził brzydko wyglądający podpięty, ale w mojej sukni na szczęście wygląda to całkiem nieźle i wręcz mi się podoba. Bo nie zwisa smętnie, tylko tworzy taką ładną kaskadę Siostra i szwagierka nawet na to zwróciły uwagę.
A mi się właśnie takie podpięcie nie podoba niestety
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 21:25   #4622
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Cześć

a póki co wklejam fotki mojej sukni na razie niedopasowana ale co tam...w końcu jest moja
na ostatnim zdjęciu jest z dłuugim welonem, marzy mi się taki do kościoła
Wow, super wyglądasz Bardzo fajny welon. Ostatnio także się do nich przekonuję. Długie welony są bardzo ładne.
Czy to nie jest suknia od Annais Bridal? (jeżeli o tym pisałaś to przepraszam, ale jeszcze nie przebrnęłam przez wszystkie nowe posty )

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość

A co do zareczyn... na sama mysl mi sie cieplutko na serduszku robi
moj tz wkrecil mnie miesiac wczesniej, ze idziemy na bal (policyjny)
Boze jak ja to przezywalam...nowa suknia, buty, fryzjer...
Pojechalismy do Dworku za miasto (niby po kumpla tz) i kazal mi zostac w samochodzie...byl luty, zimno jak nie wiem ja juz wkurzona, czemu nie kazal mi wejsc ...czekam w aucie, marzne, w koncu zadzwonil, ze to troche potrwa i zebym weszla do pok. 107
wchodze a tam od progu pelno swieczek, platki roz na podlodze...nogi mi sie ugiely
a on: I jak Ci sie podoba bal?
Ale pięknie!! I romantycznie! Twój narzeczony ma wyobraźnie!
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 21:30   #4623
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
madzixxx zapomnialam Cie pogratulowac sukni!!! jest przepiekna!!! bardzo w moim stylu i wygladasz w niej super...
swoja droga masz bardzo ladne wlosy

ja nie kupuje jeszcze alko, czkeam na sylwestrowe promocje
uważam tak samo

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
mam teraz niecny plan iść do madonny pooglądać buty i jeśli moja suknia jeszcze będzie, to ją przymierzyć i poprosić o zrobienie zdjęć. w końcu muszą się zgodzić, przecież już mam zaliczkę wpłaconą
czekam na foty!

Wczoraj dowiedziałam się, że prawdopodobnie będziemy proszeni na wesele dwa dni przed naszym. Nie wiem czy pójdziemy, ale myślę, że było by to ciekawe doświadczenie.

Wiecie może czy wódka z vito alkohole jest dostarczana do innych miast? Nie wiem kto wrzucił do nich link ale dzięki za cynk

To co zapamiętałam z całodniowego podczytywania:

Blondi - głupia sytuacja z kuzynką. Jak ona by Wam odmówiła to ja też bym do niej nie poszła. Rozumiem, że będzie zajęta, ale forma w jakiej Wam to przekazała jest wg mnie nieakceptowalna.

Opium nie wiem co wybrałaś, ale ja bym odpuściła kolczyki-pióra. Moim zdaniem będzie za dużo, bez względu na gdzie kupisz.

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-10-30 o 21:33
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 21:31   #4624
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć

wróciłam przed chwilą z uczelni i zaraz poczytam co tam naskrobałyście

a póki co wklejam fotki mojej sukni na razie niedopasowana ale co tam...w końcu jest moja
woooow!!!! cudnie!!! z welonem rewelacyjnie !!! ale masz sexi plecki

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 21:32   #4625
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość

Jak pojadę na wiosnę do salonu to będę kombinować, jak nic nie wymyślą to trudno, będzie bez trenu, ale z długaśnym welonem
ja tak będę miała! ( o ile znajdę suknie )
Stary 2013-10-30, 21:32   #4626
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Faktycznie nie widać go jakoś specjalnie pewno temu że ten tren jest z lekkiej koronki

widać tylko jedno rozwiązanie na to jest
nie widać, bo podpina się pod spód w 3 miejscach..jakos tak mi pani tłumaczyła

hehe jedno rozwiązanie ale za to idealne

Cytat:
kombinuuuj może się uda i tren i welon

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Wow, super wyglądasz Bardzo fajny welon. Ostatnio także się do nich przekonuję. Długie welony są bardzo ładne.
Czy to nie jest suknia od Annais Bridal? (jeżeli o tym pisałaś to przepraszam, ale jeszcze nie przebrnęłam przez wszystkie nowe posty )
dziekuje
mi się podobają i długie i krótkie, do mojej sukni i taki i taki pasuje-mierzyłam chyba z 5 różnych ale długi welon robi większe WOW
tak, to Annais Bridal

Narzeczony zrobił kurczaka generała i cooo?? po 22 a my jemy..standard ale pychotka jutro chyba Jillian albo Mel B

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2013-10-30 o 21:34
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 21:36   #4627
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość

kulbensikowa, a ty hardkorze jeden Ja po litrze wodki bym chyba umarla
hehehhehe, a jak !!!
Nie no żartuję, poniosła mnie wyobraźnia...najpierw sobie tak pomyślałam "pół litra tylko?, na jedną osobę" a dopiero póżniej " Ty, zaraz, przecież to wódka, ze szklanek się nie pije" więc zgadzam się w 100% 0,5 wystarczy w zupełności:P

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:

też tak właśnie chcę no albo żeby się kończył troszkę dłużej za suknię.

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 21:39   #4628
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:

dziekuje
mi się podobają i długie i krótkie, do mojej sukni i taki i taki pasuje-mierzyłam chyba z 5 różnych ale długi welon robi większe WOW
tak, to Annais Bridal
Chyba mierzyłam tę suknię, ale wyglądałam w niej fatalnie Ja na początku nie chciałam welonu- mimo że narzeczony bardzo naciskał na welon (nie widział i nie zobaczy sukni przed ślubem) -i okazało się że moja sukienka z welonem wygląda o wiele efektowniej. Więc mam welon do ziemi.
Stary 2013-10-30, 21:42   #4629
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Gilotynę mogę pożyczyć od koleżanki, ale ona mówiła, że sama nie dała rady ciąć bo jakoś ciężko było, tż musiał jej pomagać.
Wydaje mi się, że wszystko zależy od tego jakiego używa się noża i jakie są ostrza, któraś z dziewczyn pisała, że taki najzwyklejszy z castoramy za 2 zł będzie sprawiał problemy. Ja mam nóż zakupiony w sklepie dla plastyków więc myślę, że da radę
może dawała za dużo kartek, albo za gruby papier nóż jak nóż, nawet nie chodzi o jego ostrość, ale o to, że boli ręka
Stary 2013-10-30, 21:45   #4630
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
hehehhehe, a jak !!!
Nie no żartuję, poniosła mnie wyobraźnia...najpierw sobie tak pomyślałam "pół litra tylko?, na jedną osobę" a dopiero póżniej " Ty, zaraz, przecież to wódka, ze szklanek się nie pije" więc zgadzam się w 100% 0,5 wystarczy w zupełności:P
nie chce Cię zmartwić ale ja jak byłam w LO to potrafiłam spokojnie wypić 0,7 wódki teraz bym się pewnie porzygała po tym a wtedy czułam się jak młody bóg na drugi dzień hehe ale to nie zmienia faktu, że lepiej mieć zapas bo będą osoby które sa w stanie wypić więcej
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 21:46   #4631
Kate Noir
Zakorzenienie

http://tablica.pl/oferta/krotka-suki...tml#9803d4c6e1 nie wiem czemu, ale skojarzyło mi się z rybą

Coś marnie idą mi poszukiwania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 21:46   #4632
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Co do trenu to mnie wiele razy w oczy raził brzydko wyglądający podpięty, ale w mojej sukni na szczęście wygląda to całkiem nieźle i wręcz mi się podoba. Bo nie zwisa smętnie, tylko tworzy taką ładną kaskadę Siostra i szwagierka nawet na to zwróciły uwagę.

A co do obrączek, my chyba będziemy grawerować tylko imię i datę

A mi się właśnie takie podpięćie zupełnie nie podoba.
Zdecydowanie bardziej przemawia do mnie jak ten tren podpina się pod suknią a nie na wierzchu.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 21:59   #4633
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
hehehhehe, a jak !!!
Hehehe niektórzy to i szklanakami piją jak się kieliszki gubią

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
nie chce Cię zmartwić ale ja jak byłam w LO to potrafiłam spokojnie wypić 0,7 wódki teraz bym się pewnie porzygała po tym a wtedy czułam się jak młody bóg na drugi dzień hehe ale to nie zmienia faktu, że lepiej mieć zapas bo będą osoby które sa w stanie wypić więcej
Ale czy kupując 0.5l na osobę nie kupujemy własnie z zapasem? Nie wszyscy wypiją te pół litra. Ja wiem, że u mnie kilka osób nawet nie tknie wódki (no może poza pierwszym toastem).
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 22:03   #4634
KaMilka4891
Zadomowienie

Dziewczyny, proszę o pomoc w kwestii wyboru środka do wybielania zębów, niezbyt inwazyjnego, bo trochę wrażliwe kły mam i nie chcę tego sobie pogorszyć. Zażyczyłam sobie od TŻ pod choinkę, ale nie wiem co wybrać
Stary 2013-10-30, 22:07   #4635
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czy kupując 0.5l na osobę nie kupujemy własnie z zapasem? Nie wszyscy wypiją te pół litra. Ja wiem, że u mnie kilka osób nawet nie tknie wódki (no może poza pierwszym toastem).
zależy od rodziny, u mnie 0,5 na głowę mogłoby by okazać się za małą ilością albo "na styk" a co jak co ale wódka nie może się skończyć tak tylko mówię, ze niektórzy mają większy spust i wypicie 0,5 może okazać się niewystarczające
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 22:09   #4636
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
też tak uważam My liczymy 0,5 na głowę. Będziemy mieć ok 120-130 osób, w tym abstynentów (babcie, moich rodziców, rodzeństwo moje i tż'a, dzieci) na pewno ok 15 osób i kilka osób, które będą ładować w siebie ile się da. Myślę, że zdecydowana większość będzie piła w miarę rozsądnie i jakoś się wyrówna, a jak zabraknie na poprawiny to dokupimy.

edit: a ta kosztuje 1800 http://tablica.pl/oferta/elegancka-k...tml#5abe41a59c

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-10-30 o 22:15
Stary 2013-10-30, 22:10   #4637
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
zależy od rodziny, u mnie 0,5 na głowę mogłoby by okazać się za małą ilością albo "na styk" a co jak co ale wódka nie może się skończyć tak tylko mówię, ze niektórzy mają większy spust i wypicie 0,5 może okazać się niewystarczające
weźcie pod uwagę, że impreza trwa do rana i do rana się pije, są toasty, gorzko-gorzko, no i jak człowiek potańcuje to też pic się chce
Stary 2013-10-30, 22:38   #4638
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ja też ma uraz do trenów- rozłożony wygląda bajecznie a podpięty źle jak dla mnie, znajoma miała właśnie suknię z trenem i wyglądała w kościele super, miała piękną kieckę, a jak zobaczyłam jak podpieła tren to........
ja też nie chciałam trenu z racji że kiepsko wygląda podpięty, ale u mnie tak jak u madzixa tego wogóle nie widać także albo trzeba trafić, albo ciachać tren.
Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
ja mam dół tiulowy i podpięcie nie wygląda źle
dokładnie moja suknia na zdjęciu

(zdjęcie bardzo małe bo to z jakiegoś ogłoszenia) zastanawiam się cały czas co z nim zrobić, zostawić czy obciąć

nie mogę dodać 2 zdjęcia
jeśli się źle układa to ciachnij,a za to weź welon katedralny
Cytat:
jejku aż się zarumieniłam ;p

tak, welon robi piękny tył

mieliśmy takie same problemy jak jeszcze nie mieszkaliśmy razem

Dziewczyny dziekuje ale to chyba zasługa tej sukni

a zorientuj się czy da się go inaczej podpiąć?
u mnie na przykład się podpina pod spód i nic nie widać a z nauką podpinania to u nas kobitki z salonu robią specjalne szkolenie na ten temat
kacze kupry są okropne niestety, moje pierwsze pytanie jak zobaczyłam tren w mojej sukni było takie, czy go nie będzie
madzix, aż cofnęłam się żeby obejrzeć Twoją suknię, wyglądasz przecudownie, chyba jesteś moją faworytką

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 23:01   #4639
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie. u mnie w rodzinie 0,5 może by i wystarczyła, ale jestem pewna że dla rodziny Tz 0,5 to będzie mało

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 23:18   #4640
Kaigara
Rozeznanie

Ma ktoś może suknie Amy Love? Mi się bardzo podobają, prawie każda ma w sobie coś zachwycającego jak się je ubierze. Ciekawa jestem czy je mierzyłyście/jakie były wasze odczucia.
Stary 2013-10-30, 23:23   #4641
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
\
Pięknie wyglądasz- i mamy taką samą suknię
Co do umów to sala, foto,kamerzysta są na mnie a zespół na Tż-a ale nie patrzyliśmy na to specjalnie -tak wyszło jakoś kto miał bliżej do długopisu
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 23:43   #4642
basiczek24
Wtajemniczenie

Monika56575859 Jestem nie tyle ze śląska co z Twojej miejscowości, a ceny wódki są stąd: http://vito.org.pl/sklep/index.php. Dodaja stąd zamawia (i dała też cynk) a jak ja napisałam do nich maila to własnie takie ceny mi podali przy zakupie 200 flaszek Tylko mój M. się zastanawia bo finansowanie wódki jest na jego głowie i się boi brać wysyłkowo. Był niedawno w eurocashu i chyba dyrektor? ma mu dzwonić jak będą jakieś promocje więc chyba będzie chciał stacjonarnie kupić. Sama nie wiem. Gdyby to ode mnie zależało, ja bym kupiła z vito z prostej przyczyny, że przywożą mi ją pod dom.
Alloffkowa Ja tak 3 razy w roku słabnę i przy pierwszym dniu okresu i tylko wtedy jak mam bardzo ciężki (czyt. bólowy) Badania mam ok więc trzymam kciuki by u Ciebie też tak było
Kate Noir tak jak pisałam wyżej link wrzuciła dodaja i wydaje mi się że do wszystkich miast dowożą.
Co do sukni z trenem mi się nie podoba w tej wersji jak jest upięty, jakoś mi się nie widzi.Obiektywna nie jestem bo mi się dużo rzeczy nie podoba

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Co do umów to też napiszę, na mnie jest tylko sala, a wszystko inne jest na tż, ale przy podpisywaniu umów jesteśmy oboje (wyjątek kamerzysta - tż był sam bo ja byłam w pracy)

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 06:25   #4643
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Mi również się to podoba Ale mam dylemat moja suknia ma tren i wygląda to ślicznie, ale nie podoba mi się już jak jest podpięty Zastanawiałam się nad obcięciem i wtedy tylko długi welon, ale trochę mi szkoda tego trenu Jestem w kropce
Mam wrażenie, że robi się taki kaczy kuperek:/ Poza tym nie wiem czy sis z mamą sobie poradzą z tym podpięciem
Moja też wygląda ślicznie z rozpuszczonym trenem, ale z podpiętym już nie wygląda tak ładnie dlatego z niego rezygnuję. Do kościoła będę mieć długi welon, mam nadzieję że chociaz trochę zrekompensuje brak trenu W kościele to ładnie wygląda tylko przy wejściu/wyjściu, jest problem jak się podchodzi do ołtarza i potem wraca na miejsce, itd. Na sali spędzę więcej czasu, podczas tańca będzie wygodniej i ładniej, dlatego rezygnuję.
Stary 2013-10-31, 06:37   #4644
ParisParisienne
Rozeznanie

a ja sobie dzis zdalam sprawe, ze pod koniec grudnia chce kupic suknie, a do figury marzen jeszcze daleko

co mam zrobic??? nie chce isc na jakas hardcorowa diete, bo boje sie jojo, ale takim tempem jak teraz to schudne co najwyzej jeszcze ze 3 kg

z tego wszystkiego ide sie napic kawy....
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 06:46   #4645
loneliness18
Rozeznanie

Takie druciki łatwo zrobić samemu
Stary 2013-10-31, 07:22   #4646
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
a ja sobie dzis zdalam sprawe, ze pod koniec grudnia chce kupic suknie, a do figury marzen jeszcze daleko

co mam zrobic??? nie chce isc na jakas hardcorowa diete, bo boje sie jojo, ale takim tempem jak teraz to schudne co najwyzej jeszcze ze 3 kg

z tego wszystkiego ide sie napic kawy....
no ale suknia nie musi być przecież już teraz dopasowana ? Chudnij sobie powoli, bo tak jak piszesz inaczej się nie da, bo będzie jojo, spieprzysz sobie metabolizm i tyle ;]
Ja moim tempem to 3 kilo będę zrzucać do czerwca, więc i tak masz dobre
madzixx, piękna ta suknia, gratulacje

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 07:27   #4647
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

A ja mam wojnę z tż o ilość wódki Od początku chciałam liczyć 0,5 l, na wszystkich, nawet tych co wiem, że nie piją. Do tego kupić winka, wiem że większość moich ciotek i kuzynek nie ruszy wódki tylko będą piły wino. Ale tż się uparł i chciał liczyć litr na głowę
Można powiedzieć, że poszliśmy na kompromis i będziemy liczyć 0,7 na głowę... Mogę się założyć, że i tak obstawimy tą wódką jeszcze rocznicę ślubu, chrzciny i kilka innych imprez
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 07:35   #4648
misia880
Zakorzenienie

http://allegro.pl/welon-podwojny-kor...599836785.html

http://butterfly-dodatki-slubne.pl/welony-hiszpanskie

co myślicie ?? nie bałybyście sie zamówić przez neta ??
Ja chce zapytac ile mnie policza za welon taki w sklepie gdzie kupuje suknie, ale jak mi wyskocza z cena z kosmosu... to bede szukać w necie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 07:37   #4649
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam wojnę z tż o ilość wódki Od początku chciałam liczyć 0,5 l, na wszystkich, nawet tych co wiem, że nie piją. Do tego kupić winka, wiem że większość moich ciotek i kuzynek nie ruszy wódki tylko będą piły wino. Ale tż się uparł i chciał liczyć litr na głowę
Można powiedzieć, że poszliśmy na kompromis i będziemy liczyć 0,7 na głowę... Mogę się założyć, że i tak obstawimy tą wódką jeszcze rocznicę ślubu, chrzciny i kilka innych imprez
My też kupowaliśmy po 0,75 litra na osobę. Tak wyliczył mój tata, ale my dajemy jeszcze wódkę dla każdej pary. Gdybyśmy nie dawali, wyszłoby 0,5 litra na osobę. I tak uważam, że zostanie... ALe nie martwi mnie to, od Nowego Roku akcyza idzie w górę więc myślę, że znajdą się chętni na kupno nawet 3 kartonów po niższej cenie.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 07:38   #4650
KaMilka4891
Zadomowienie

300 dni

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości