|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
Cytat:
![]() Ja też chciałam w domu remonty (przedpokój, salon + fronty kuchenne), ale, ze się pokłóciliśmy, to tylko to co trzeba, czyli problem wilgoci i powtarzającego się zimą grzyba w dwóch pokojach. Samo psikanie nie daje rady i trzeba chyba ściane kuć ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas Małż nie był poinformowany i do tego i tak o tym nie pamieta (że już wie , ze pościel i wkład (kołdra i poduszka) to co innego i zawsze go zaskakuję zmianą Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czyli dobrze robiłam, na sobie mi idzie, bo ja wiem, gdzie powinien być język przy wymawianiu K
![]() Cytat:
Cytat:
Też sama prasuję, ale tylko to, co bezwzględnie trzeba, pościel się do tej grupy nie zalicza ![]() Cytat:
![]() *** Ach, gdybym tak miała furę kasy, tyle prezentów bym nakupowała, że hej
|
|
|
#3153 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Nam też?
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Też, a co
![]() *** W merlinie działa kod STATOIL2013, rabatuje 25% od cen regularnych
|
|
#3155 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No to super ![]() Kasy Ci życze ![]() ![]() Ja właśnie fleta poszukuje, ale na dziś. Kurcze na stronie to tylko empiki w centrum mają, a te moje niby nie. A telefony chyba na stronkach do moich empików nieaktualne i nie mogę sie spytać. Myślicie, ze w realu kupię?
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Toś się obudziła
|
|
|
#3157 |
|
Ola-Unhola
|
![]() No drugi miesiąc się budzę i nie mogę trafić po ten flet ![]() Bartek na muzykę w szkole potrzebuje, ale ciagle zapomina mi przypomnieć ![]() A w ogóle to jestem taka niezadowolona z tej 4 klasy. Ta wychowawczyni, pan od matematyki...masakra:roll eyes:
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
To znaczy?
|
|
#3159 |
|
Ola-Unhola
|
Pani taka zimna, krzycąca baba.
Zna wielu rodziców z mojej klasy, bo ich sama kiedyś uczyła. Ma taką formę mówienia z krzykiem, do rodziców po imieniu, typu : "Martusiu, ty tutaj nie wymyslaj, bo to nie było tak" . Syt. dotyczyła otrzymania przez córke Marty uwagi za zły strój szkolny. Natalia miała bluzę zarzuconą na koszulkę z kamizelką, bo jej było zimno (ale nie zapietą). Wychowawczyni uznała, ze to nie jest wg statutu i dzieci mają nosić ciepłe bluzy pod spodem...pod koszulkami.... I takich sytuacji dużo. Bartek też już zarobił naganę (nawet telefon w tej sprawie miałam jak to jest oburzona i zachowanie karygodne). Z kolegami na przerwie filmiki sobie kręcili w trzech. W toalecie jak się zamykali. Nie powinni, ale jej podejście trochę z przesadą. Po telefonie miałam zupełnie inną wizję tego, co się w szkole wydarzyło... Pan od matematyki bierze dzieciom ćwiczenia do sprawdzenie i karze rodzicom po nie przychodzić w godzinach jego pracy, czyli do 13 np.... Końcowa ocena u niego to 90 % z prowadzenia zeszytu (wymaga A4 akademickiego w twardej oprawie) i z ćwiczeń. Najważniejsza u niego staranność. Więc juz Bartek ma powiedziane, że ocenę będzie miał gorszą. Mimo super ocen z klasówek. Wychowawczyni za nie oddanie jej pracy klasowej (z oceną i podpisem rodziców) za kilka dni wstawia 0 pkt...Bartek gdzies zawieruszył swoją i groziło mu 0 mimo wcześniej otrzymanej z tej pracy szóstki... Na szczeście znalazł... To jest ocena za oddanie pracy, czy za wiedzę??? I tak dalej i tak dalej....
|
#3160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba przyznać że jest niesamowity ![]() ha ha ha Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3162 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ola to Eryk mialby pale z matmy bo jego zeszyty wgladaja jak szaty
![]() jeden wielki bazgrol eeeeeeeeeeeeeeej napalilam sie na taki odkrzacz bezprzewodowy i ma reczny w zestawe ![]() http://www.mediamarkt.pl/odkurzacz-z...cito,id-877352
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi filmikami to myślę, że są czujni, bo wiesz, teraz nagrywają siebie w toalecie, za chwilę koleżankę itd. A co do pracy klasowej - może nie jest to najlepiej rozwiązane - ale cel jest jeden - mieć udokumentowane, że ocena nie jest z sufitu. To jest dokument szkolny, w pewien sposób uczy poważnego podejścia, że to nie jest byle jaka kartka, tylko ważna. Ja rozumiem, że nauczyciele są różni, jak w każdym zawodzie znajdą się i czarne owce, ale wiele spraw jako rodzice, przy współpracy z nauczycielem, możecie rozwiązać Ale wysypywanie śmieci chyba mniej higieniczne niż całego worka.
|
|
|
#3164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój dla przykładu ma 1800 wat. wiekszosc tych kablowych ma podobną moc. A i widziałaś ile się ładuje?480 min, a działa 28min... choć to 28 min to spokojnie pewnie wystarczy na odkurzenie mieszkania, ale jakos mnie nie przekonuje mysle ze za tą cenę znajdziesz coś lepszego ![]() akurat w niektórych electroluxach jest promocja ze dostajesz drugi odkurzacz gratis, taki mały do ręki, akumulatorowy. |
||
|
|
|
#3165 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wojtusia to 100 to jest moc ssania
![]() w tych kablowych jest rozna, przewaznie ok 200 to nie o te same waty chodzi ![]() wiem, ze ten ma mniej ale podobno jest tak skonstruowany, ze dobrze odkurza, czytalam opinie, ze wlasnie dobrze wciaga siersc itp zreszta nie wiem juz sama
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3166 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja teorię znam, Kuba też, dziś próbowałam, ale po przedszkolu nie był skory do współpracy, spróbuję w weekend Cytat:
*** Kupowała któraś z Was na amazon UK do Polski? Kupił mi małż dziś ten micel biedronkowy, będę testować, jak mi się L'Oreal skończy
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-11-06 o 21:54 |
||
|
|
|
#3168 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Całe cwiczenia na czerwono,, bo krzywo, bo koslawo, bo rysuneczek sobie jakiś zrobił na sześcianie itp. I zapowiedział, że ocena niższa będzie.Ja wiem, jak to z tymi toaletami. Wytłumaczyłam właśnie Bartkowi pod tym katem. Tylko, ze wychowawczyni tak darła mi się do telefonu, jakby conajmniej nie wiem co zrobił ![]() A najlepsze, że Rodzice moi ją znają. Pracowali z niż jak zaczynali swoją karierę. Potem szkoły pozmieniali, a teraz wpadli na siebie przy okazji odbierania Bartka. Mama ja tłumaczy, ze ona ma taki styl bycia, mówienia itp, ale Tata potwierdził, że jego zdaniem brak więzi między nią a uczniami zawsze był. Że to źle, że tak krzyczy, że taka władna jest... Wiem, że nauczyciele różni, sama miałam fajniejszych i gorszych. TYlko dla sowjego dziecka chce się jak najlepiej i choć, żeby też nauczyciel czasami próbował coś zrozumieć w uczniu. Taki tez pedagog/wychowawca, a nie zimny wykładowca i nic go nie obchodzi. Marzą się nauczyciele z powołania i z pasją ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Maja włoski super Unholy takich nauczycieli, o jakich piszesz (z powołaniem i pasją) to ze świecą szukać niestety Ja się zastanawiam, co to będzie jak Zosia pójdzie do szkoły-będę pewnie pierwszym wrzaskunem wśród rodziców![]() Aga, i jak-robiłaś badanie Alanowi? Jak tak czytam o tych odkurzaczach to też wydaje mi się, że z workiem bym wolała (tak zabrzmiało, jakbym do tej pory miotłą wachlowała ). Nawet nie wiedziałam, że są bezworkowe![]() *** U nas w kale oczywiście nic nie wyszło. Dzwoniłam do p. doktor, robimy w razie czego odrobaczanie, ale też będziemy jechać w przyszłym tygodniu na testy alergologiczne, bo w tym momencie naprawdę już nie ma się czego innego czepnąć ![]() No i... przyjechał wczoraj narożnik! Muszę się przyzwyczaić-wydaje mi się większy i że zagracił mi pokój Pewnie to chwilowe
Edytowane przez angy Czas edycji: 2013-11-07 o 07:43 |
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwal się ![]() Witam się
|
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwalę pochwalę ![]() U nas tez 5 stopni, nie cierpiałam/nie cierpię chodzić na spacery
|
|
#3172 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze to pomyłka.jak chcesz, jeśli opinie ma dobre to czemu nie, powiem ci ze ja wczesniej miałam zwykłego zelmera syriusa, który wg mnie dobrze odkurzał, ale teraz jak mam porównanie do tego nowego to niebo a ziemia. ten GENIALNIE wyciąga wszystkie włosy z dywanu, na średniej mocy potrafi tak się przyssac do dywanu ze ciężko idzie. a do parkietu to jak przyłożę szczotkę to nie da się odkurzać tak się przysysa., muszę przełączyć na tą opcję do parkietów (wtedy te włoski wystają w szczotce, wiecie o co chodzi). i teraz wiem co to dobrze odkurzony dywan, serio. jak uważasz mam nadzieje ze bedziesz zadowolona ![]() Cytat:
ja używam już, bo skończyłam mój z Oeparol ( ten akurat nie był najlepszy)ten z biedry narazie mi pasuje, ale użyłam dopiero kilka razy. Cytat:
ja też wolę workowe, nie wyobrażam sobie wysypywania tego kurzu, mycia tego pojemnika itd. a tak wyjmuje, wyrzucam i po problemie. zdjęcia poproszę narożnika ![]() Cytat:
![]() Dziękuję wszystkim za komentarze w albumie. Rzeczywiście moje dziewuchy mają duże oczy, nie wiem jak to jest że one są podobne są do siebie, a jednocześnie wszyscy mówią, ze mała jest baardzo podobna do męża, a Oli do mnie Dzisiaj mąż ma pojechać do Lidla po śniegowce dla Oliwki. Wczoraj go wysłałam, pojechał i mówi ze żadnych butów nie ma ![]() gapa ze mnie taka ![]() a wiecie ze MAC uruchomił sprzedaż internetową? jak mi się obiło o uszy. |
||||
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też badałam Zuzi kał, nic nie wyszło. Zdecydowałam z pediatrą, że podam zentel jednorazowo. Ok ![]() Muszę a i dobrze dla nóg taki spacer robi
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wojtusia to musi byc blad na stronie bo to moc ssania jest
wiem, ze to nie za duzo, ale wczesniejszy model ma moc ssania 70 i ma swietne opinie, wiec nie wiem tutaj jest recenzja tego wczesniejszego: http://szyjesobie.blogspot.com/2013/...odkurzacz.html ja jeszcze sie zastanawiam chcialabym bezprzewodowy bo to wygoda i zawsze pod reka a przypomnij mi jaki Ty masz model teraZ?
|
|
#3175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super by było![]() Cytat:
Może i dobrze, ale co ja poradzę na to, że nie znoszę łazić bez celu? ![]() A jesienią i zimą to już w ogóle
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
Co do włosków to już sie przyzwyczaiłam do nich dojrzałym w końcu do normalności ;DAngy, ja tez sie zastanawiam jak to będzie jak Zuza pójdzie do szkoły. Tez mi sie marzą nauczyciele z powołania no ale... *** Zaraz zasnę, wczoraj do północy prawie impregnowalam podłogę w salonie... Nie cierpię takich zajęć :/ Do tego pogoda taka ze masakra. A my na tance mamy iść a nie mam z kim Macia zostawić. Wczoraj jak szlam na Ang to maz z nim został ale kosztem tego jak potem pojechał to wrócił po północy :[ a dziś do nocy go nie ma. ale mnie to wkurza...... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Wojtusia, apropo podobieństwa, u nas jest podobnie, tzn Maciek do Zuzy podobny a tak to niby Zuza do męża a Macuek do nikogo ![]() Dzięki za komentarze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3177 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poka, poka , zadowolona jesteś z wykonania i w ogóle?Cytat:
L'Oreal też niezły U Was też takie tłumy, gdy są buty i ubrania zimowe? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
*** Tak wtrącę o tych nauczycielach z powołania - jako były nauczyciel powiem, że ja marzyłam nie raz i nie dwa o rodzicach z powołania
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3178 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny a ma ktoras z Was mopa parowego?
|
|
#3179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co racja to racja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
w temacie odkurzaczy dodam, że ja też mam bezworkowy, chyba zanussi jakiś,o taki https://www.google.pl/search?q=zanus...ml%3B500%3B375 i ja opróżniam ten pojemnik, po prostu wysypując go na dworze,do kubła.Nic syfu na mnie nie leci,nawet jak czyszczę filtr.Po prostu stukam nim o pojemnik i tyle. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- ale ze mnie wzorowa pani domu obiad mam już prawie gotowy i szykuję się do pracy.L w przedszkolu, B dziś z mężem a ja do wieczora poza domem.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

, ze pościel i wkład (kołdra i poduszka) to co innego i zawsze go zaskakuję zmianą 

trzeba przyznać że jest niesamowity
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, tzn. Kuba go wypychał.

, ja teorię znam, Kuba też, dziś próbowałam, ale po przedszkolu nie był skory do współpracy, spróbuję w weekend 
chyba ze to pomyłka.
Super by było
, zadowolona jesteś z wykonania i w ogóle?