Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 07:45   #4471
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Mogę zostać prezesem tego klubu? Albo chociaż honorowym członkiem?

Ja tam sie nawet już przyzwyczailam
Tyle dobrego, ze 15-20min i Adaś idzie dalej spać. Plus jest też taki, ze w ciągu 4dni przytyl 160gramow więc
Idę spać dalej bo mój mały Stoper bez dna odlicza juz czas do kolejnego karmienia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Uu mnie 3 nocne,wiec badz tym prezesem

Adasko nadrabia straty,je za dwoch,nadz bohater!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 07:46   #4472
krysiaa2608
Raczkowanie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Witamy się

Nocka ok, jedzenie o 3.30 i o 7.30, teraz dosypianie A ja idę za chwilkę wstawić rosół!

__

lachryma - ale my się dostaliśmy do żłobka w Poznaniu

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 07:46   #4473
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość

kocur, to wtedy Marcel jest tak jak Kari (bo 2 tyg różnicy) i u nas też takie jazdy. Płacz przez sen i ostatnio jak usypiam tp jakieś lamenty i dziwne odginania. Byle do kończ 19 tyg

Oooo tak odginanie też jest...

Ja 1 karmienie, ale wstawałam z 4o razy- nadam się do klubu??

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 07:48   #4474
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Co to ja mam znowu na głowie
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 07:48   #4475
mela1234
Zakorzenienie

Witam
Wy tu o żłobkach, a ja myślę o jakimś biznesie, żeby nie musieć iść do pracy. Najbliższy żłobek 20 km ode mnie i kompletnie w przeciwnym kierunku do mojej pracy więc bez sensu. Teściowa się nie nadaje (w moich oczach), Alicja płacze na jej widok, nawet Małgosia nie wytrzymuje z nią za długo. Poza tym żłobek do mnie nie przemawia (ale to moje osobiste zdanie).
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 07:48   #4476
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Witamy się

Nocka ok, jedzenie o 3.30 i o 7.30, teraz dosypianie A ja idę za chwilkę wstawić rosół!

__

lachryma - ale my się dostaliśmy do żłobka w Poznaniu
Ja mieszkam pod Poznaniem i nie opłaca mi się pod względem czasu tam dawać małą.
Chyba, że na junikowie gdzieś, ale też słabo.

Stary 2013-11-27, 07:49   #4477
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
to mnie też zapiszcie do klubu

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Mój można powiedzieć, że chyba to lubi Zawsze robi taką śmieszną minę i jakby wstrzymuje oddech a potem śmieje się na głos jak mu się do noska zbliżam.
Oj zazdroszcze Wam dziewczyny. Francio gdyby tak nie szalal to bym kozy wyciagnela szybciutko i po sprawie, a ze sie tak siluje to tylko wszystko sie przedluza i irytujemy sie we dwoje sytuacja

Ale jest tez dobra wiadomosc: Skoku uciekl sobie od nas!!! Moje dziecko powrocilo!!! W nocy jedna pobudka okolo 2/3 potem spimy do 6 w porywach do 6.30. To lubie!!!

Hmm jak tak patrze to tanie u Was te zlobki... Nie wiem ile za jedzenie wychodzi, ale moj brat mieszka w Goleniowie (30km od Szczecina) i placa 500zl z jedzeniem. Mama mi mowila, ze w Lowiczu tez po okolo 300zl.

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 07:50   #4478
kooocur
Zakorzenienie

A teraz zasnął.. pleckami do mojego brzucha- ulubiona pozycja

Nawet nie odkładam do łóżeczka, bo będzie spania 20 minut. Przy mnie minimum godzinkę.. matka musi też odespać

Synuś
Stary 2013-11-27, 07:51   #4479
lachryma
Zakorzenienie

Mela, też ostatnio myślałam nad tym. Żeby robić coś w domu albo przez neta.

Stary 2013-11-27, 07:51   #4480
Marionette18
Raczkowanie

Krysia ale mi smaka narobilas

U mnie dzisiaj dorsz, ziemniaki, brokuly

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 07:54   #4481
lachryma
Zakorzenienie

U mnie ostatnio domowe fast foody: pizza, tortilla, zapiekanki i gorące psy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 07:54   #4482
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Wy tu o żłobkach, a ja myślę o jakimś biznesie, żeby nie musieć iść do pracy. Najbliższy żłobek 20 km ode mnie i kompletnie w przeciwnym kierunku do mojej pracy więc bez sensu. Teściowa się nie nadaje (w moich oczach), Alicja płacze na jej widok, nawet Małgosia nie wytrzymuje z nią za długo. Poza tym żłobek do mnie nie przemawia (ale to moje osobiste zdanie).
Ja też bym oczywiście z jednej strony z chęcią z maludą została w domu... Ale z drugiej strony - po pierwsze chcę iść do pracy, po drugie wiem, że oddanie Basi do żłobka przyniesie jej wiele korzyści. Kiedyś patrzyłam na żłobek jako samo zło, a teraz, po studiach pedagogicznych, wiem ile dobrego daje

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Ja mieszkam pod Poznaniem i nie opłaca mi się pod względem czasu tam dawać małą.
Chyba, że na junikowie gdzieś, ale też słabo.
My dajemy na Dębiec

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Hmm jak tak patrze to tanie u Was te zlobki... Nie wiem ile za jedzenie wychodzi, ale moj brat mieszka w Goleniowie (30km od Szczecina) i placa 500zl z jedzeniem. Mama mi mowila, ze w Lowiczu tez po okolo 300zl.
My będziemy płacić niecałe 400 zł

31.07.2013 Basia!

Stary 2013-11-27, 07:54   #4483
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Mela, też ostatnio myślałam nad tym. Żeby robić coś w domu albo przez neta.

Ja dzięki Bogu pracuje internetowo i w dodatku w domu

Teściowa będzie przychodzić do małego na zmianę z Tż jak ja będę pracowac

Synuś
Stary 2013-11-27, 07:57   #4484
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja dzięki Bogu pracuje internetowo i w dodatku w domu

Teściowa będzie przychodzić do małego na zmianę z Tż jak ja będę pracowac
Nie za dobrze masz? Nie potrzebujesz pracownika?

Stary 2013-11-27, 07:59   #4485
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cześć

Dziewczynki pomocy !! Ryję nosem o ziemię, powieki mam z ołowiu a grawitacja nieznośnie przypomina o sobie na każdym kroku
Nie wiem co się ze mną dzieje. Nocki są różne jedna lepsza druga gorsza ale nawet jak jest kilka pobudek to Antek zaraz zasypia i ja też. Dziś nawet pospał do 7 z 3 pobudkami więc nie ma tragedii a ja jestem jak zombie
Co można przy kp na wzmocnienie??

Bo zejdę tu za chwilę i nawet śniadania nie mam siły sobie zrobić
Jakby tego było mało dziś mamy szczepienie i zapalenie spojówki nam się przyplątało więc nie wiem czy w ogóle zaszczepią przy jakiejkolwiek infekcji. Rehabilitację odwołaliśmy. Jeszcze się cały czas próbuję uczyć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 08:00   #4486
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Nie za dobrze masz? Nie potrzebujesz pracownika?

Hymm...tak planowałam kilka lat temu, że jak dziecko będzie, żeby było wygodnie i żebym mogła z Nim być w domku

Pracownika już jednego mam i póki co nie szukam

Synuś
Stary 2013-11-27, 08:19   #4487
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ghia nie wiem, czy Wam zaszczepią przy zapaleniu spojówki... Szczerze to bym się bała, w końcu to infekcja, stan zapalny.

Cytat:
Jejku czy wasze dzieci tez sie tak nadzieraja przy czyszczeniu nosa... moj sie wije jak waz, odpycha mi rece, krzyczy, piszczy. koszmar jest kazdego dnia z tym!
Tak, Artur tak strasznie krzyczy, wydaje takie żałosne wręcz okrzyki, jakbym mu robiła krzywdę. To okrutne, ale czasem się z TŻem z tego śmiejemy, bo te krzyki są tak modulowane przez niego, że naprawdę aż śmieszne

U nas noc tragiczna, zanim zrobiłam cokolwiek, postawiłam sobie na kawę.
Poszedł spać o 21. O 22 standardowa pobudka na chwilę, uspałam i spał do 00.30.... Zaczął tak wyć, że nie umiałam go uspokoić. Zrobiłam szybko mleko, nawet nie przewijałam, tylko od razu butla - wypił trochę i płacz na nowo Nie wiedziałam już, co się dzieje, zawołałam TŻa, żeby mi go pomógł uspokoić... TŻ go ponosił, uspokoił się, przewinęłam go, TŻ coś tam do niego gadał, w efekcie był już spokojny, ale i.. rozbudzony... Dojadł, usypiałam go do 2. Obudził się o 3 z płaczem... Wzięłam do siebie i dospał do 5.30, zjadł na śpiocha i poszliśmy dalej spać.
Ja wiem, że w porównaniu z innymi to nie jest tak źle, ale po 1 ten płacz pierwszy mnie niepokoi, bo już od paru dni tak jest, a po 2 - u nas nocki zawsze były bezproblemowe... Artuś wstał, zjadł i zasypiał.

Ale teraz rano wstał z uśmiechem, jest pogodny, nic mu nie jest...
Sama nie wiem, oby nam wróciły nasze nocki...

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Aha, kupy u nas OK. Szczerze mówiąc to bardzo bym chciała, żeby Artuś już jadł jeden posiłek zamiast lub z mniejszą ilością mleka, bo teraz odciągam co chwilę i już mnie tak sutki bolą, że czasami mi się płakać przy laktatorze chce.

I może też wkrótce spróbuję mu podawać kleik na noc, może będzie lepiej przesypiał do tego pierwszego karmienia...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 08:20   #4488
fiazo
Zakorzenienie

Nie dam rady cytować. Jak dojde do siebie to się odezwę.

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 08:32   #4489
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej.Właśnie sie przebudzilysmy Marionette-u nas walka z czyszczeniem nosa to norma

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
Stary 2013-11-27, 08:32   #4490
dzoan
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny
Ale słoneczko pięknie świeci..uwielbiam tak rozpoczynające się dni

Nie musiałam wypędzać męża z sypialni, sam się wyniósł. I kto tu się zachowuje jak gówniarz? No nic, przynajmniej ja lepiej spałam, bo mi nikt do ucha nie dyszał..Mały też..miał drzemki po 2h, 2h10/15/30', więc nie mogę narzekać. Wstałam po 8 jak jeszcze spał i zdążyłam umyć włosy i prawie cały make0up zrobić. Włosy całą noc śmierdziały mi amoniakiem..zapomniałam przy spłukiwaniu użyć szamponu, samą odżywkę nałożyłam. A kolor strasznie rudy wyszedł, muszę się przyzwyczaić
Jem śniadanko, dokończę się malować i znowu uda nam się pierwszą drzemkę odbębnić na dworze

fiazo co się dzieje? przez Tżta?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 08:32   #4491
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
dziewczyny - wyjęłam dziś z lodówki słoiczek z marchewką koło południa (otwarty wczoraj), dzień zleciał i jakoś wyszło, że dziś marchewki nie ruszyliśmy a ja zapomniałam o tym słoiczku na stole... Myślicie, że mogę go teraz włożyć do lodówki i jutro jeszcze podać czy wyrzucić?
Ja bym już chyba wywaliła.

Cytat:
Widzialam, ze cos sie zlobki pojawily na tapecie. My dajemy do zlobka od sierpnia. Odwiedzilismy juz 4 i chyba mamy faworyta. pelno zabawek, pokoje do przewijania, zdrowe jedzenie i na pierwszy kontakt milutkie panie. Maja plan dnia, codziennie dzieci maja jakies zajecia typu rytmika, granie na instrumentach, wyjscia na spacer poza teren zlobka. W zlobku sa 4 pokoje i jeden duzy dla wszystkich dzieci. 16 maluchow i 4 panie. Czasem maja jeszcze praktykantow do pomocy. A i nie wiem jak w pl ale tutaj pampersy itp wliczone w cene. >Z tym ze w porownaniu z pl cena kosmiczna 3600dkk.

maly sie drze. cdn...
Rytmika, gra na instrumentach i to wszystko w żłobku? Nie mówimy o przedszkolu? Może ja jakaś mało nowoczesna, ale po co to wszystko?

lachryma, mela- też myślę o tym samym. Pomysłów szukam i wsparcia w mężu i z tym drugim jakoś mi gorzej idzie.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 08:36   #4492
Rockyyy
Zakorzenienie

Ghia-wspolczuje

Mela-my tez kombinujemy nad biznesem....

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Fiazo-co sie zabko dzieje?

Dzoan-rude sa cool

Stary 2013-11-27, 08:43   #4493
surka
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Jejku czy wasze dzieci tez sie tak nadzieraja przy czyszczeniu nosa... moj sie wije jak waz, odpycha mi rece, krzyczy, piszczy. koszmar jest kazdego dnia z tym!
Moja teraz ma jakiegoś gluta w nosie, ale nie mogę jej wyciągnąć taką awanturę mi robi, wyrywa się, drze, boję się, że jej krzywdę zrobię, jak będę chciała na siłę, więc daję spokój i spróbuję później.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Jak wczoraj nie mogłam spać, też myślałam o jakimś biznesie, bo żłóbek, jak dla mnie nie wchodzi w grę, dopiero przedszkole

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć

Dziewczynki pomocy !! Ryję nosem o ziemię, powieki mam z ołowiu a grawitacja nieznośnie przypomina o sobie na każdym kroku
Nie wiem co się ze mną dzieje. Nocki są różne jedna lepsza druga gorsza ale nawet jak jest kilka pobudek to Antek zaraz zasypia i ja też. Dziś nawet pospał do 7 z 3 pobudkami więc nie ma tragedii a ja jestem jak zombie
[
Biedna ty, biednyAntoś

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43905386]
U nas noc tragiczna, zanim zrobiłam cokolwiek, postawiłam sobie na kawę.
Poszedł spać o 21. O 22 standardowa pobudka na chwilę, uspałam i spał do 00.30.... Zaczął tak wyć, że nie umiałam go uspokoić. Zrobiłam szybko mleko, nawet nie przewijałam, tylko od razu butla - wypił trochę i płacz na nowo Nie wiedziałam już, co się dzieje, zawołałam TŻa, żeby mi go pomógł uspokoić... TŻ go ponosił, uspokoił się, przewinęłam go, TŻ coś tam do niego gadał, w efekcie był już spokojny, ale i.. rozbudzony... Dojadł, usypiałam go do 2. Obudził się o 3 z płaczem... Wzięłam do siebie i dospał do 5.30, zjadł na śpiocha i poszliśmy dalej spać.
Ja wiem, że w porównaniu z innymi to nie jest tak źle, ale po 1 ten płacz pierwszy mnie niepokoi, bo już od paru dni tak jest, a po 2 - u nas nocki zawsze były bezproblemowe... Artuś wstał, zjadł i zasypiał.
.[/QUOTE]

My mamy to samo, ale z wieczornym karmieniem, daję butlę łyk ok i nagle ryk, tak, że muszę nosić po mieszkaniu i zwiedzać, żeby ją uspokoić, każda próba dania mleka ryk.
A rano wstaje, jak gdyby nigdy nic.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 08:51   #4494
tweedledee
Zakorzenienie

Napaliłam się na wczorajsze wieczorne wizażowanie jak szczerbaty na suchary,a tż zostawił lapka w pracy
Nawet nie mogłam się pochwalić, że Alkowe kupy znowu są super, więc tak jak myślałam nabiał idzie do śmieci za jakiś czas spróbuje wprowadzić niewielkie ilości i zobaczę czy musze odstawić cały czy tylko radykalnie zmniejszyć, póki co nie chcę męczyć Alika

dzoan kochana... tak mi ciebie szkoda bo tak jak napisała Oli, widać, że jesteś bardzo delikatną, wręcz kruchą, wrażliwą osóbką i też mam wrażenie że sporo osób to wykorzystuje, bo wie, jak łatwo cię zranić. Też myślę, że kluczowym elementem tutaj jest twoja pewność siebie. Ja w poprzednim związku zachowywałam się pdobnie jak ty, nie potrafiłam wywalczyć co moje, szacunek był na entym miejscu, a ja praktycznie przy każdej próbie rozmowy płakałam. Teraz mamnormalnego, fajnego faceta i zachowuję się zupełnie inaczej. Więc daj znać tżtowi, że jego zachowanie wybitnie cię dobija i tak jak chyba lachryma napisała, pokaż mu konsekwentnie, że albo cię wspiera i stoi za toba murem w kazdej sytuacji (bo to jest dla mnie bardzxo wazne), albo niech spada bo i tak radzisz sobie sama rewelacyjnie.

W ogóle wiem, że niektore z was wkurzę, ale mam boskie dziecko Wczoraj cały dzien super humor, uśmieszki i inne głupotki, później alik zasnal na 3h a matka ogladala american horror story , z zasnieiem troche problemow było, no ale jak padł po 22, tak wstał o 4, wsadziłam smoczek, przekimał do6, nakarmiałm i ostatecznie wstalismy o 9 alez ja kocham mojegio pulpecika

Może moja super dieta ma na to wpływ (chleb z dzemem na zmiane z chlebem z salami)
Stary 2013-11-27, 08:52   #4495
lachryma
Zakorzenienie

Trzeba pomyśleć nad nowym tytułem

Stary 2013-11-27, 08:53   #4496
czarownica1
Zakorzenienie

ehhh, już wszystko zaplanowane bym mogła popracować, a tu dupaaa
Jade dziś z Antkiem do pediatry bo jednak ten kaszel się utrzymuje, zagluciony bardzo, ale bez lejącego kataru. Dzwoniłam do lekarza przedwczoraj i kazał obserwac, bo innych objawów nie ma, ale dziś już jadę
Do tego coś mi się na palcu robi prawej ręki od środka, mega krwiak, od jakiegoś czasu mam wylewy a teraz to już guziołek, więc zawodowo odpadam. Do swojego lekarza nie mam jak się dostać w tym tygodniu. Zapytam pediatry co to jest.

Bardzo prosimy o kciuki za Antka, bo On ważniejszy
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 08:54   #4497
tweedledee
Zakorzenienie

Ależ mam łeb zakuty miałam się was spytać:

Tz przez cały tydzien ma szkolenie, na weekend zjazd, wraca przed 19 do domu. A po postatnim samotnym znoszeniu gondoli z alkiem tak zaczela mnie boleć blizna (i to nie ta pierwsza, trylko wewnatrz, wiec obstawiam macice albo miesnie), ze sie nastraszylam nie na zarty, bo naprawde bolało. I teraz pytanie, macie jakis pomysl, jak wyjsc na spacer z alikiem? Nie moge czekac na tzta, bo to za pozno na spacer, sama boje sie go targac, a wyciagniecie go na balkon to ciagla walka ostatnio, mlody duzy juz jest i wie, ze mama robi gow konia i sie wkurza okrutnie. A ja mam wyrzuty sumieia, ze kiszę dziecko
Stary 2013-11-27, 08:55   #4498
Rockyyy
Zakorzenienie

Tweed-moje dziecko jest mega boskie lecz tez nie mam odwagi sie chwalic ale skoro ty pierwsza sie wychylilas to tez sie odwazylam

Stary 2013-11-27, 08:56   #4499
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ja bym już chyba wywaliła.

Rytmika, gra na instrumentach i to wszystko w żłobku? Nie mówimy o przedszkolu? Może ja jakaś mało nowoczesna, ale po co to wszystko?
Po "ustawie żłobkowej" żłobki nie podchodzą już pod opiekę zdrowotną i zajęcia są obowiązkowe

31.07.2013 Basia!

Stary 2013-11-27, 08:58   #4500
Rockyyy
Zakorzenienie

Czarowniczko-mega kciuki dla Was

Tweed a sasiedzi nie pomogą?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości