Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 13:51   #1861
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Była położna jak masowała, to aż miałam łzy w oczach. Powiedziała, że bez antybiotyku się nie obędzie. Mam Duomox. Oprócz tego przed karmieniem rozgrzewać, masować mocno, po karmieniu okład z sody z zimną wodą na pół godz i potem liścia z kapusty. Powiedziała, że po 2, 3 dniach powinno popuścić
Stary 2013-11-29, 13:55   #1862
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gdzie kupowałyście konika z FP?
Ja na allegro.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 13:56   #1863
rusałka_1
Zakorzenienie

jeszcze raz dziękuję wszystkim za troskę i rady

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A mąż bidulek cierpi teraz bo okrutnie boli go ta noga. Jutro będzie miał zmieniany opatrunek i usuwane dreny. Dzisiaj już była u niego rehabilitantka i coś tam próbowali ćwiczyć. Ale tż mówi, że ciężko mu to idzie bo ból straszny. Jedzie na razie na tabletach przeciwbólowych.
Nie wiem ile będzie tam leżał, mam nadzieję że w następnym tygodniu wyjdzie. 10 tygodni nie będzie mógł w ogóle zgiąć nogi. No i czeka go dłuuga rehabilitacja.
to poważna operacja mam nadzieję że będzie szybko dochodził do siebie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Kochana tak jak już pisały dziewczyny-inny lekarz to dobry pomysł.Nawet jeśli nietolerancja to popatrz,że Madziuchna może kp.

Widzę,że ma jakieś bóle brzuszka itp. ale to może nie jest od razu nietolerancja lub alergia.

Zmieniałaś proszek?Moja Tusia jak kupiłam proszek z Loveli dostała wysypki i ciemieniuchy. Potem na buzi miała właśnie takie ślady jak Jasiu, takie to było plackowate i chropowate. Teraz wróciłam do żelu z Jelpa i jest super, buźka jak malowana.

ślicznie Tusia będzie wyglądać czekamy na zdjęcia

od poczatku pierzemy w Loveli, a problemy skórne zaczęły się po ok.2,5 życia Jasia.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
m
ja tez obstawialabym tradzik, czy jak wychodzisz na dwor, to bledna te krostki? a np jak sie wkurzy to robia sie bardziej czerwone? ja tez z tradzikiem poszlam a myslalam ze to skaza. moze to sa poprostu bole brzuszka i tradzik? polecam sab simplex
p.s u nas tradzik tez byl suchy strasznie, mimo smarowania trwal ok 2 tyg, na poczatku byly krostki na skroniach, zeszly na policzki, potem szyja i kolejno czerwone sie robily te obszary
troszkę bledsze się robią na zimnie ale nie znikają.
sab simplex stosujemy już, teraz zwiększę częstotliwość podawania

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

Wiecie co jestem bardzo dumna z mojej córci.
Lilka to silna dziewczyna- zresztą jak wszystkie dzieciaczkiPotrafi przy Naszej pomocy pięknie podniesc sie do pozycji siedzącej a jak lezy na brzuszku to cudnie odpycha się nózkami.az musiałam jej nakolanniki załozyc,tak chętnie chce się przemieszczacMoja zuch córeczkaJestem szczesliwa ze moge uczestniczyć w tym całym Lilkowym rozwoju i cieszyc się kazdym nawet drobnym osiągnięciem
brawo dla zdolnej Lili

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Rusałko, nam oilatum zawsze pomagał ale potrzeba naprawdę dużo czasu żeby to wygoić bo te placki o których piszesz są już w zaawansowanym stadium. Zuzia zawsze je miała na całym ciele oprócz buzi, więc kąpałam w oilatum i smarowałam te placki kremem. Teraz zamieniłam na emolium bo tańsze i też pomaga.
U nas zawsze winowajcą był albo proszek (tylko ariel możemy używać lub lovela) albo płyn do płukania.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Odpuść sobie ten test, na prawdę większość dzieci ma nietolerancję.
/Co nie oznacza, że nawet jeśli to "tylko" nietolerancja trzeba to olać. Ja akurat jestem zdania, że przede wszystkim powinno się zrobić wszystko żeby nie cierpiało dziecko i rodzice./

Musisz oddzielić dwie różne (choć dające te same objawy) dolegliwości - nietolerancję laktozy od alergii na białko mleka krowiego. Nietolerancja to normalna "dolegliwość" maluchów, mają słabo wykształcony enzym trawiący cukry. Z czasem, u jednych szybciej, u innych wolniej ten enzym się rozwija i jest git.
Alergia pokarmowa, to zupełnie inna bajka.
Warto iść do alergologa albo gastrologa by potwierdził bądź wykluczył alergię.
Tutaj przydadzą się te same badania, które my robiliśmy - posiew kału i badanie na krew utajoną.

Tak przy okazji, dziś USG bioderek..
kciuki za bioderka Miłoszka

dziękuję Ci za wszystkie rady, zapisałam sobie te badania i poproszę o skierowanie pediatrę. A alergologa, jakiegoś sprawdzonego, szukam już po znajomych

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
larysko mama spadła z drabiny wczoraj w pracy.

Kupiłam mu koncert hugh laurie.
zdrowia dla mamy

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

no ja też nie jestem specem od chorób dziecięcych czy alergii, wiem tyle ile teraz z naszego doświadczenia, z tego co mi nasza lekarka mówi (a mówi sporo, bo wszystkie opcje przyczyn jego dolegliwości i sposobów leczenia wyjaśnia dokładnie), i z tego co wyczytam - dlatego uważam, że powinien skontrolować to specjalista, dla własnego spokoju
może fotkę kupska strzelić żeby lekarz wiedział na jaki temat się wypowiada, tak jak ja to robię
myślałam o tych zdjęciach kupek, po tym co ostatnio pisałaś

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

rusałko - trzymam za Was mocno kciuki i życzę poprawy zdrówka. Może faktycznie skonsultuj się jeszcze z jakimś lekarzem i dopiero wtedy podejmij decyzję. Na cokolwiek się zdecydujesz/będziesz musiała się zdecydować pamiętaj, że jesteś dla swojego dziecka najlepszą mamą na świecie

aaa byłam dziś w Pepco i kupiłam Szymkowi body i pajaca - czerwonego z reniferem (body 9,90 a pajac 12,90). Babcia wypatrzyła dodatkowo miękkie buciki renifery. Były jeszcze fajne body świąteczne z kubusiem puchatkiem i w ogóle sporo ciepłych pajacyków w dobrej cenie.
dziekuję

oo ja też Jasiowi coś na święta muszę znaleźć

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 13:57   #1864
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
No i przynajmniej nie mają wypchanych tych bokserek tak jak np. beckham

Cytat:
Byłyśmy z Mamą w największym CH u nas w mieście i ogólnie szału nie ma z ciuszkami i tyłka nie urywa.
W Wójciku mieli same takie kiecki typu olbrzymie tiule

Psioczyłam troszkę na kolor wstążki przy kiecce, bo chciałam jeszcze ciemniejszy fiolet, ale w Cubusie znalazłam sweterek w idealnym odcieniu fioletu, więc już jestem happy, a Natalka go dłużej ponosi
Na zdjęciu wyszedł jakoś inaczej, nie wiem czemu bo kolory są identyczne

W Kappahl są piękne rzeczy Kupiłam tam body z długim rękawem pod kieckę,nie śnieżnobiałe tylko w takiej naturalnej bieli.

Dziewczyny mają tam czadowe ciuszki- widziałam ładne sukieneczki nadające się na chrzest i super ciuszki też dla chłopców, w tym takie body z muszką i zakładkami, coś podobnego do tego z H&M. UROCZE
piękne te ubranka na chrzest ślicznie Natalka będzie wyglądała

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
larysko mama spadła z drabiny wczoraj w pracy.

Kupiłam mu koncert hugh laurie.
nie znam ale na pewno coś znajdę dla mojego tż
aa to biedna mama, ale dobrze że nic nie połamała, niech wraca do zdrówka

Cytat:
Niebede odezwij się do nas, tak nagle zniknęłaś z forum.
no właśnie pisałam w klubie żeby się odezwała, ale narazie cisza
mam nadzieję że wszystko u niej w porządku

a i Diorisha się dawno nie odzywała
Stary 2013-11-29, 13:59   #1865
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na allegro.
Jeśli nie byłby to problem, to może mogłabyś powiedzieć, od jakiego sprzedawcy?

Też myślałam o niebede ostatnio, czy wszystko z nią ok

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:02   #1866
butterfly20
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny

Gorgulek przymierzam się do takiego samego inhalatora

Papalinka
wiadomo,że predyspozycje wyjdą później. Co nie znaczy,że nie można planować i marzyć
Siostrzenica męża zaczęła jeździć na nartach jak miała 4 lata, siostrzeniec jak miał 3. siostrzeniec uwielbia, a siostrzenica no cóż...toleruje Woli zajęcia taneczne. Także wszystko się zweryfikuje. No ale mój mąż ma takie marzenia... dlatego pytałam ogólnie, bo chciałam rozpocząć jakąś dyskusję

Na sezon zimowy 2013/2014 mam taki plan,że w ładne i słoneczne dni będziemy jeździć z moim mężem "w góry", my sobie będziemy spacerować pod stokiem, siedzieć na tarasach lub w schroniskach, a mąż sobie będzie jeździł. Też muszę mieć jakąś przyjemność

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:07   #1867
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Była położna jak masowała, to aż miałam łzy w oczach. Powiedziała, że bez antybiotyku się nie obędzie. Mam Duomox. Oprócz tego przed karmieniem rozgrzewać, masować mocno, po karmieniu okład z sody z zimną wodą na pół godz i potem liścia z kapusty. Powiedziała, że po 2, 3 dniach powinno popuścić
ojej, mam nadzieję że to wszystko pomoże i szybko ci przejdzie

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 14:13   #1868
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Julek jadł o 16, o 18, po czym za radą położnej po ściągnęłam jeszcze 30 ml, potem była kąpiel i przed 20 rozpoczęła się histeria Na maxa Zrobiłam 200 ml mm, zjadł szybciorem i dalej płacz niesamowity. Wszamał kolejne 100 ml i zasnął w końcu spokojny.
WOW mój je max 180 i to jakies jednostkowe przypadki typu wyglodzenie i po kupie - jak wczoraj

Cytat:

Dziewczyny, jaką wodę kupujecie by przygotować mm?
ja staram się jaką kolwiek źródlaną, i przegotowuje, jak niemam to kranówkę

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

wieczorem zjadl 320ml plus dwa.cycki po 5 minut kazdy

dzis jedyne co mi pomaalo to nie dopuszczanie do tego zeby zglodnial wiec przystawialam go.do cyca co godzine
.
WOW 320 WOW. Ja tez staram sie nie dopuscic do zbyt wielkiego glodu, ani braku snu bo później jest już tylko gorzej... tyle ze on w nocy po 6 h snu zjada niecale 150 ml

Cytat:
Gdzie kupowałyście konika Fisher Price?
na allegro, TŻ zamawiał mam nadzieje że przyjdzie oryginał

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Czemu ona tak wyje?
bez kitu matal Ty to się masz a jak ja nosisz w pozycji pionowej to tez tak krzyczy? dajesz jej pić?

Cytat:

Ja też widzę zmiany u Filipa
Dzisiaj kończy 14 tygodni więc czeka nas ten długi (aż pięciotygodniowy ) skok. Będzie się działo
Cytat:
bojatoja-ja tez panicznie boję sie tego skoku:/oby mi nie dała do wiwatu jak przy tym w 8-9 tyg..
Mój Filip jest ostatnio super grzeczny, aż się boje bo to juz czas na skok

Cytat:
Nie chcę się wtrącać ale muszę napisać - wg mnie nie powinniście tego robić. Jest jeszcze za mała na siadanie ale to moje zdanie.
Sliczne
jak byłam w szpitalu to rehabilitantka zaleciła ta robić, tylko jak ciągniemy za ręce to na boki a nie do przodu do pozycji siedzącej i ważne żeby dziecko główkę samo trzymało a nie była bezwładna

Cytat:
GorgulkuW różnych książkach jest napisane ze niemowlak na tym etapie to potrafi.Chciałam się przekonac czy Lilka tez to umie no i się udałoNie to ze ją na siłe sadzam czy cusUsiądzie jak sama będzie gotowa
zgadzam się

Dziewczyny, które szczepiły maluszki przeciw pneumokokom, możecie napisać nazwę szczepionki? My idziemy we wtorek i poza standardowymi szczepionkami na nfz będziemy szczepić też przeciw pneumo. Rota dopiero później, bo tak zasugerowała pediatra. Boję się trochę tych 4 ukłuć, no ale damy radę. A słyszała któraś z Was o tym, że na jednej wizycie nie można kłuć dziecka więcej niż 3 razy? bo tak mi dziś szwagierka coś zasugerowała jak jej powiedziałam, że bierzemy nfz i pneumo no i trochę mnie tym zmartwiła

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

aaa byłam dziś w Pepco i kupiłam Szymkowi body i pajaca - czerwonego z reniferem (body 9,90 a pajac 12,90). Babcia wypatrzyła dodatkowo miękkie buciki renifery. Były jeszcze fajne body świąteczne z kubusiem puchatkiem i w ogóle sporo ciepłych pajacyków w dobrej cenie.[/QUOTE]

Prenevar 13 - koszt jednej dawki 282 byłam dziś i mały wazy 7860 g

coś cytowanie sie popsuło...
zajrze do Pepco w poniedziałek

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-11-29 o 14:16
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:19   #1869
matallewar
Zakorzenienie

KAROLSON spiaca chyba była, a brzuch ja męczy i chyba skok.ma chociaż żaden teraz nie wypada. Śpi na mnie.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:26   #1870
policzanka
Wtajemniczenie

Wow Karolson ale Twoj Fifi pieknie przybiera!Moja Lilka mimo ze urodziła się z większą wagą od Twojego Filipka wazyła w zeszłym tygodniu tylko prawie 6500..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:26   #1871
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat kupowałam u osoby prywatnej. I nie ma więcej koników.
Podobno na allegro dużo podrób. Ale wpisz w wyszukiwarce allegro konik morski fisher price.
Dość dużo dziewczyn stąd zamawiało więc może któraś poleci jakiegoś sprzedawce
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 14:35   #1872
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
KAROLSON spiaca chyba była, a brzuch ja męczy i chyba skok.ma chociaż żaden teraz nie wypada. Śpi na mnie.
bez kitu nie wyspane i głodne dziecko to najgorsza opcja jaka może się trafić Filip tez lubi na mnie spac ale najczęsciej odkładam go z tej pozycji na brzuch do koja, mam to już tak opatentowane że sie nie rozbudza..

Cytat:
Wow Karolson ale Twoj Fifi pieknie przybiera!Moja Lilka mimo ze urodziła się z większą wagą od Twojego Filipka wazyła w zeszłym tygodniu tylko prawie 6500..
eh tylko.. Poli ona waży ok to Filip za dużo ;/ eh

http://allegro.pl/show_item.php?item=3715506492 TŻ zamówil od tego sprzedawcy, mam nadzieje że oryginał bo jak nie to on powiedział że on zamówi, uprzedziłam go (mądrością z wizażu) żeby uwazał na podróby

wczoraj o 20.00 zamówił dziś o 9.30 wyslali do paczkomatu (pierwszy raz ) kiedy będzie w paczkomacie? to działa w weekend?

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-11-29 o 14:37
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:36   #1873
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:

Też myślałam o niebede ostatnio, czy wszystko z nią ok
ja kupiłam od tego sprzedawcy - http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=33336856
akurat wtedy miał jakiś rzut kilku sztuk za 49zł i akurat się załapałam
aha żeby nie było - oryginalny
Stary 2013-11-29, 14:45   #1874
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/show_item.php?item=3715506492 TŻ zamówil od tego sprzedawcy, mam nadzieje że oryginał bo jak nie to on powiedział że on zamówi, uprzedziłam go (mądrością z wizażu) żeby uwazał na podróby

wczoraj o 20.00 zamówił dziś o 9.30 wyslali do paczkomatu (pierwszy raz ) kiedy będzie w paczkomacie? to działa w weekend?
To daj znać, jak odbierzesz, czy wszystko ok. Paczkomaty raczej są dostępne 24h

Larysa - dzięki

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:48   #1875
badzia987
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi Lekarka powiedziała, że jak będzie więcej krwi to jechać na IP ale póki co tylko poranna kupka była z czymś podejrzanym...

W ogóle rano musiałam odgazować Małą bo znowu by wyła cały dzień i jest spokój ;|)

butterfly- śliczne ubranko

karolson- woooow... moja to chyba za pół roku dobije do takiej wagi....gratki !!!

Jutro robię najazd na pepco - oby tylko tak nie wiało....

Ja na buzię Małej nie stosuję żadnego kremu-tylko po kąpieli przecieram wodą z płynem...Na wyjście na dwór ma kremik z rosska.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 14:52   #1876
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Pospałam.
Janek chyba na jakiś powrót do pierwszych 3 tygodni życia.Je i śpi
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:53   #1877
kaska87
Zakorzenienie

hej

Motylek piękne ubranko masz na chrzciny Tusi

Cytat:
A w ogóle to pytanie-czy macie plany,żeby Wasze dzieci uprawiały jakieś sporty?Mój mąż jest bardzo wysportowany,szczególnie uwielbia sporty zimowe I jak byliśmy w Decathlonie to już oglądał sprzęt narciarski dla dzieci i łyżwy Na pewno będziemy Natalkę uczyć w sezonie,kiedy skończy 3 lata
Miki już ma zaproszenie do klubu karate, gdzie małż ćwiczy, od 3 lat dzieciaczki tam są już się jaram na myśl takiego małego kimonka

Cytat:

Dziewczyny, gdzie kupowałyście konika z FP?
ja będę zamawiała na allegro

byłam w h&m i Mikiemu kupiłam od dziadków takie rzeczy
http://www.hm.com/pl/product/16047?article=16047-D
http://www.hm.com/pl/product/16047?article=16047-B
http://www.hm.com/pl/product/16058?article=16058-A

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:55   #1878
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

papalinka

http://allegro.pl/fisher-price-przyt...721086088.html

zamowilam we wtrek o 15, a przyszedl wczoraj w południe
oryginalny

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:56   #1879
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi Lekarka powiedziała, że jak będzie więcej krwi to jechać na IP ale póki co tylko poranna kupka była z czymś podejrzanym...

W ogóle rano musiałam odgazować Małą bo znowu by wyła cały dzień i jest spokój ;|)
a w jakis sposób ją odgazowywalaś? bo ja naprawde czytałam że jak dziecko niemoze zrobic kupy to moze mu pęknąć naczynko i stad krew w kupce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 14:57   #1880
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

motyl
my sprobujemy ze sportow sztuki walki, tenisa, płyanie i taniec
moze cos mu podpasuje

Aleksander
Stary 2013-11-29, 15:02   #1881
butterfly20
Zakorzenienie

Kaśka śliczne zwłaszcza pierwsze body,u nas takiego nie widziałam.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:07   #1882
kaska87
Zakorzenienie

ja tez od tego sprzedawcy bede zamawiac

Stary 2013-11-29, 15:18   #1883
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny pomocy! chyba zaraziłam swoje dziecko
gorączki nie ma, markotna też nie jest ale pokasłuje mi, katarek ma i chrząka... co robić, co podać, co kupić? psikam wodą morską, odciągam fridą i smaruję maścią majerankową
mozesz jeszcze euphorbium

Cytat:
hej kobitki ,czy moglybyscie jeszce raz wkleic linka do tej ,,bezpiecznej,,maty piankowej?Bede bardzo wdzięcznaJak dobrze pamiętam to Natala go podawała.

Wiecie co jestem bardzo dumna z mojej córci.
Lilka to silna dziewczyna- zresztą jak wszystkie dzieciaczkiPotrafi przy Naszej pomocy pięknie podniesc sie do pozycji siedzącej a jak lezy na brzuszku to cudnie odpycha się nózkami.az musiałam jej nakolanniki załozyc,tak chętnie chce się przemieszczacMoja zuch córeczkaJestem szczesliwa ze moge uczestniczyć w tym całym Lilkowym rozwoju i cieszyc się kazdym nawet drobnym osiągnięciem
link do puzzli:
http://puzzle-piankowe.pl/index.php?...emart&Itemid=2

a co do podciągania do siadu, to za wcześnie... i w ogóle jest to raczej zbędne

Cytat:
Nie chcę się wtrącać ale muszę napisać - wg mnie nie powinniście tego robić. Jest jeszcze za mała na siadanie ale to moje zdanie.
zgadzam się

Cytat:
GorgulkuW różnych książkach jest napisane ze niemowlak na tym etapie to potrafi.Chciałam się przekonac czy Lilka tez to umie no i się udałoNie to ze ją na siłe sadzam czy cusUsiądzie jak sama będzie gotowa
tak, masz rację że dziecko powinno to umieć choć wg aktualnych zaleceń wcale nie musi
to tzw próba trakcji i wcale nie musimy tego sprawdzać same, lekarz pediatra to zrobi w okolicach 3 miesiąca, czyli zazwyczaj przy drugim szczepieniu

Cytat:
Dziewczyny, pytanie za 100 punktów
Kiedy kończą się problemy z brzuszkiem? Kiedy dojrzeje układ pokarmowy? Czytałam, że do dwóch lat, no ale przecież problemy z brzuszkiem kończą się zazwyczaj wcześniej... Tylko o ile?
Hania ma już skończone 3 miesiące i właściwie nie ma żadnych problemów brzuszkowych. tzn nigdy nie miała żadnych poważnych, ale czasami bąki dokuczały. od jakiegoś czasu - zupelny spokój

Byłam dziś z dziewczynkami u pediatry. marysia już praktycznie zdrowa, Hania ma katar i musimy tego przypilnować bo spływa do gardła
więc mamy cebion, inhalacje, oklepywanie i czyszczenie nosa

a i Hania waży 6300, czyli fajnie
i chyba nas pediatra przekonała żeby na pneumo zaszczepić....

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/

Edytowane przez Natala84
Czas edycji: 2013-11-29 o 15:23
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:24   #1884
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
bez kitu nie wyspane i głodne dziecko to najgorsza opcja jaka może się trafić Filip tez lubi na mnie spac ale najczęsciej odkładam go z tej pozycji na brzuch do koja, mam to już tak opatentowane że sie nie rozbudza..
Ona się ZAWSZE rozbudza jak odkładam. Jak nie zaśnie sama, to muszę nosić przez cały sen
Na szczęście często zasypia sama

A ja własnie zczaiłam, że ona dziś 10 tyg kończy, więc to na pewno skok, każdy się zaczynał 3-4 dni przed czasem

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-11-29, 15:26   #1885
kaska87
Zakorzenienie

a ma ktoś link do puzzli piankowych ale na allegro
mój 12 tygodni ma

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-11-29 o 15:27
Stary 2013-11-29, 15:26   #1886
matallewar
Zakorzenienie

http://www.hm.com/pl/product/12538?article=12538-A
Chyba kupię Elence na BN do ubrania
Do tego rajstopki i body i będzie git, nie?
Niby mam jakąś kieckę, którą chciałam założyć jej, ale jeansowa i mało wygodna i mało ciepła mi się wydaje. Co sądzicie?
Edzikowi muszę jakąś koszulę kupić, może jutro namówię tż na Pepco

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-11-29, 15:26   #1887
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

moja pediatra od 1 wizyty tak lapoe i ppdciaga jakby do siadu dziecko i cis sprawdza
jak glowke uklada trzyma itd

sory ale moim zdaniem forum czasami robi z glowy sieczke
biektore z nas zaczynaja siprzejmowac rzeczami ktre nigdy by nie zaprzataly nam glowy
uwazam ze w niektroych rzeczach jak np apropo siadania' prEsadza sie...
wyluzujmy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Stary 2013-11-29, 15:51   #1888
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
nie znam ale na pewno coś znajdę dla mojego tż
aa to biedna mama, ale dobrze że nic nie połamała, niech wraca do zdrówka
dr.house.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:52   #1889
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
jeszcze raz dziękuję wszystkim za troskę i rady

to poważna operacja mam nadzieję że będzie szybko dochodził do siebie

ślicznie Tusia będzie wyglądać czekamy na zdjęcia

od poczatku pierzemy w Loveli, a problemy skórne zaczęły się po ok.2,5 życia Jasia.

troszkę bledsze się robią na zimnie ale nie znikają.
sab simplex stosujemy już, teraz zwiększę częstotliwość podawania

brawo dla zdolnej Lili

kciuki za bioderka Miłoszka

dziękuję Ci za wszystkie rady, zapisałam sobie te badania i poproszę o skierowanie pediatrę. A alergologa, jakiegoś sprawdzonego, szukam już po znajomych

zdrowia dla mamy

myślałam o tych zdjęciach kupek, po tym co ostatnio pisałaś

dziekuję

oo ja też Jasiowi coś na święta muszę znaleźć
Obstawiam trądzik nadal

Cytat:
To daj znać, jak odbierzesz, czy wszystko ok. Paczkomaty raczej są dostępne 24h

Larysa - dzięki
Raczej napewno

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:55   #1890
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
moja pediatra od 1 wizyty tak lapoe i ppdciaga jakby do siadu dziecko i cis sprawdza
jak glowke uklada trzyma itd

sory ale moim zdaniem forum czasami robi z glowy sieczke
biektore z nas zaczynaja siprzejmowac rzeczami ktre nigdy by nie zaprzataly nam glowy
uwazam ze w niektroych rzeczach jak np apropo siadania' prEsadza sie...
wyluzujmy

dlatego ja przestaje czytać, bo jak widzę kolejną wypowiedź, że MUSIAŁAM podać mm i jestem załamana... to sobie myślę, nie musiałaś, mogłaś zagłodzić.

ja noszę często młodego, śpi ze mną, bujam go np. teraz w leżaczku itp, jakbym miała sie stosować do wszystkich zasad to bym nie miała w ciągu dnia chwili dla siebie, obecnie nawet daję dwa razy dziennie mm, bo moje dziecko nie dojada i płacze.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości