|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajne są te termoforki.Jak można jeszcze ich używać (bo rozumiem, że na wzdęcia/kolki?) ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
http://www.biomania.pl/kosmetyki-nat...isni-sowa.html |
|||||||
|
|
|
#3452 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
U mnie to samo
Nawet zapytałam babki o tą promocję to powiedziała, że dotyczy ona tylko 3, 4 i 5 ![]() To co dziewczyny kupujemy hurtowo termoforek z pestek dyni ?Em ma z tym termoforkiem to jest tak jak ze zwykłym na wodę, że trzeba uważać aby się nie oparzyć? Czy on aż tak się nie nagrzewa? Pamiętam jak siedziałam z moim na wodę, to początkowo musiałam co jakiś czas rękę podłożyć, bo mnie parzyło..
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od znajomej, która 3 miesiące temu urodziła pytałam się jak tam nasz szpital wygląda i u nas na porodówce są dwa miejsca do rodzenia oddzielone parawanem
|
|
|
|
#3455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3456 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobacz link powyższy ktoś dał, że woreczek podgrzewa w mikrofali lub piekarniku ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3457 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Ja już po wizycie u ginki, wszystko dobrze, szyjka zamknięta, długa, brzuch wysoko, tętno Młodego ok, moje ciśnienie też-jeszcze nie rodzę!!! (za dwa tygodnie zapytam DLACZEGO?!!!). Ale powiem Wam, że wyszłam z gabinetu nieziemsko wściekła. Lekarka powiedziała mi, że skoro mam mieć planowaną cesarkę i mam cukrzycę ciążową, to powinnam leżeć w szpitalu od końca 36 tc (czyli od 16 grudnia)!!! Jak zapytałam kiedy w takim razie będą mnie ciąć, dowiedziałam się, że wg zaleceń diabetologa powinien to być 37 tc (jestem za), ale oni zrobią inaczej-będę leżeć jak najdłużej, aby jak najbliżej terminu było, dwa razy dziennie KTG i jeśli nic się samo nie zacznie, to mnie ciachną po 5 stycznia dopiero!!!
:mad : Cholera, święta i sylwester w szpitalu?!!! Nie chodzi mi tu o imprezkę, ani o żarcie, ale o Wikę, nie wyobrażam sobie nie widzieć się z nią w święta (a w tym szpitalu gdzie ja mam rodzić dzieci do lat 10 na patologię ciąży nie wpuszczają). To jakaś masakra jest!!! Powiedziałam gince, że mogę 2 razy dziennie przyjeżdżać na ktg do przychodni, ale nie zgadzam się na leżenie w szpitalu w święta, bo mój tż całe święta pracuje (12 godzinne konwoje), tylko Wigilię ma wolną i co niby mam zrobić z Wiką, babci podrzucić na 3 świąteczne dni?! Jeśli zacznę rodzić, to trudno, ale wtedy tż może sobie wziąć wolne, już ugadał z szefem, a tak, to doopa! Powiem Wam, że przeraża mnie perspektywa leżenia miesiąc w szpitalu i czekania "no kiedy się wreszcie zacznie". Błagam wszystkie siły niebieskie i nie tylko, żeby się zaczęło samo w 37 tc, wtedy problem z głowy. A tak, to tylko mam nerwa! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymajcie się bez wzdęć...
|
|
#3458 |
|
Raczkowanie
|
Emma, regularne, w tym sęk.
Mam nadzieję że Dorotka za często tych wzdęć mieć nie będzie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
isia to Kosciuszki nie ma 3 stopnia?? Wydawalo mi sie, ze gdzies czytalam, ze ma
chyba,ze cos mi sie pomieszalo. Bo, ze Prosta i Czarnow maja 3 to na 100% jestem pewna.
|
|
|
|
#3460 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, wiem tylko chodzi mi o to czy można się tym na początku poparzyć jak jeszcze jest gorące. Czy trzeba pilnować i przykładać na chwilę i ściągać?
|
|
#3461 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie wieczorem
Cały dzień dzisiaj prasowałam.. Pieluchy, ubranka, kocyki.. i swoje rzeczy do szpitala. Wszystko naszykowane, jutro tylko trzeba włożyć do torby. Z racji dzisiejszej daty, miałam nadzieję że wejdę na forum i nie zobaczę, że któraś się rozpakowała. za mamusie w szpitalachI za Dorotkę, żeby biednej wzdęcia juz nie męczyły...Podziwiam dziewczyny które zdecydowały się na ekologiczne pieluszki, i tetrę. ![]()
|
|
#3462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
Ja kupiłam na allegro za 20 złotych czy cos koło tego.
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
Mąż kazał się ubrać i pomalować, i idziemy na randkę
![]() Mama właśnie wspomina, że rok temu w Andrzejki kiedy lałam wosk, wyszedł mi wózek ![]() ![]() ![]() Miłego wieczoru Dziewczyny!!
|
#3464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak się czujesz. Dobrze jest? Ja w pon mam wizytę boję się bo mnie to spojenie masakrycznie boli, a co ile teraz masz wizyty?? |
|
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Evi dziwny pomysł z tym szpitalem
To juz chyba lepiej byłoby, gdyby Cię pocięli w tym 37 tygodniu i tyle
|
|
#3466 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
EVI bardzo dziwny pomysł z tym szpitalem. Nie wyobrażam sobie leżeć w szpitalu, ot tak żeby leżeć... i to na dodatek w Święta. Wiadomo jak trzeba to trzeba, ale może spróbuj jakoś się z tego "wykręcić" |
|
|
|
|
#3468 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co lekarz(e) na to mówi? jak to podsumowują? ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
Ja też mam już skierowanie do cc i tą dziadoską cukrzycę ciażową i kurcze mi żadnej lekarz nie mówił nic takiego... O KTG też mi nikt nic nie mówił... To ja już nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() Zatem STOSUNKOWO udanego wieczoru życzę
|
|
#3469 |
|
Zadomowienie
|
zrobię sobie reklamę może mnie nie zaqblokują: szyję termoforki z pestek wiśni
![]() kochane zauważyłyście może ostatnio u siebie problemy z zołądkiem, mdłości, rozwolnienie? mnie męczy juz kilka dni :/
|
|
#3470 |
|
Raczkowanie
|
Evi, ja nie wiem czy oni sobie tak pacjentów naganiaja? Bo mmiesiąc w szpitalu " bo może coś się zacznie" wydaje mi się kompletną głupotą..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3471 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A widać różnicę istotną między markowymi a chinką?I daj znać jak się sprawdzają jak już od grudnia będziesz używać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za kciuki! |
|||||
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Chińska ma bardziej "chropowaty" polar od środka i wydaje mi się, ze gumki przy nogach są mniej elastyczne i mogą przeciekac. Ale to drugie to moze byc kwestia rozmiaru - chińska jako jedyna jest one-size.
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam w perspektywie prawie 3 miesiące w szpitalu (zakładając poród w terminie), ale sami doszli do wniosku, że skoro nic mi się nie dzieje, to nie ma sensu i po 2,5 tygodnia wypuścili.
|
|
#3474 |
|
Raczkowanie
|
oprocz wagi wszsytko jest w normie ( jestem po 3 badanich genetycznych). od dziaisj co piątek mam sie zgłaszac na KTG. Wponiedziałek kładę się do szpitala na 4 dni- będą lekami ( chyba sterydy) wzmacniac płucka małego w razie gdyby mial sie wczesniej urodzic( i tak ma sie wczensiej urodzic bo w 38 tygodniu), ale gdyby mialo to nastąpić w grudniu to aby potem nei bylo problemow z oddychaniem, bo plucka sie najpozniej wykształcają. Najgorsze ze lekarz powiedzail ze od tych lekow bede miala skoki poziomow, wiec takie bledne kolo- przybieral napewno bedzie sporo i urodzi sie duzy ale modlę się zeby troche wolniej przybieral jak osttanio....
|
|
|
|
#3475 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Skierowanie do szpitala już mam, ważne do 28 grudnia, więc akurat! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
Agacia podrzuc linka do tej pani co szyję
może być na priv
|
|
|
|
#3477 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cieszę się,że nie przyszło mi nigdy rodzić w takich warunkach... Cytat:
Też bym nie dała się położyć,chyba żeby mus był,bo coś by zagrażało dziecku.
|
|
#3478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak nie posiedzę dziś długo, bo mąż mnie na spacer wyprowadził zrobił kubek ciepłego mleka potem, i teraz normalnie spanie mnie bierze jak nigdy ![]() Dobrej, spokojnej i przede wszystkim przespanej nocki wszystkim
|
|
|
|
|
#3479 |
|
Zadomowienie
|
Parawany albo murek 2 metry długi i 5 dziewczyn na sali a na wprost biurka lekarskie standard w polskich szpitalach.
|
|
|
|
#3480 |
|
Raczkowanie
|
A ja sie witam w 37 tc, bylam dzisiaj na wizycie, wyniki ok, szyjka na ok 4 cm wiec nic sie na razie nie dzieje
cc mam planowane na 18 grudnia chyba ze maly postanowi sam wczesniej wyjsc :P mam wiecej wypoczywac a mnie az nosi zeby gdzies pojsc np potanczyc :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

za to w dzień woda i waciki jak najbardziej się sprawdzają.
Fajne są te termoforki.

Nawet zapytałam babki o tą promocję to powiedziała, że dotyczy ona tylko 3, 4 i 5 
:mad : Cholera, święta i sylwester w szpitalu?!!! Nie chodzi mi tu o imprezkę, ani o żarcie, ale o Wikę, nie wyobrażam sobie nie widzieć się z nią w święta (a w tym szpitalu gdzie ja mam rodzić dzieci do lat 10 na patologię ciąży nie wpuszczają). To jakaś masakra jest!!!
znowu mi się pojawil ten sluz brązowy, gin mi kazal do szpitala do niego podjechać, bo musi sparwdzic co się dzieje. Kurna , ale się boje 

To juz chyba lepiej byłoby, gdyby Cię pocięli w tym 37 tygodniu i tyle