|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |||||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
marzy mi się taki... ale 400zł nie wydam na niego... http://www.ebay.co.uk/itm/like/16115...t=0&sortbid=35 więc chyba stanie na "faworycie nr 2" ![]() http://www.ebay.co.uk/itm/like/31070...t=0&sortbid=35 Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie się ruszać nie chce... Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce.... Dobrze, że w pracy mam trochę ruchu, bo inaczej to bym skamieniała jak skamielina ![]() Nie nerwuj sja, tylko im mów wszystkim, że ładnemu we wszystkim ładnie, więc w ciąży tym bardziej ![]() Ja tam lubię jak mój tż rządzi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A wczoraj o mało się nie pośliniłam w sklepie, jak zobaczyłam lody sorbetowe z szampanem albo z mojito... Normalnie tż mnie siłą musiał odciągać od zamrażarki... Cytat:
Puszczacie muzykę do brzuszka? ![]() ![]() A w ogóle to mam dzisiaj zaj.sty humor, bo mi małe poskakało po kręgosłupie dzisiaj nad ranem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wagi nie mam w domu i jestem o tyle szczęśliwsza. Postanowiłam się nie przejmować póki co wcale ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zakupy robię z wyprawki na pierwszej stronie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moja Ulka słucha po prostu tego, co ja i tatuś - myślę, że nie skrzywdzimy jej poczucia estetyki, bo ja mówiąc szczerze, klasycznej muzyki dłużej niż 15 min nie zdzierżę ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mi od tygodnia jakoś skacze brzuch i nawet TŻ widział jak mały fikał i się przesuwał, śmiesznie to wygląda ale zarazem jest to takie słodkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() TŻ się śmiał, że mały już chce wyłazić... tfu tfu ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() Wypatrzyliśmy taki zestaw mebelków: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca.../series/11937/ W IE kosztuje miej niż w pl - 220e. Planuję dokupić takie stickery na ścianę, np. stąd: http://www.wall-art.com/Wall-Stickers/KidsWorld/ i powinno wyjść ładnie i oryginalnie i tanio - co myślicie? ![]() Edytowane przez ladylazarusIE Czas edycji: 2013-12-02 o 12:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Zakorzenienie
|
To ja zamykam zamówienie na aptece.
Będę miała z głowy. Chyba wszystko mam, jak nie to resztę kupię już u siebie ![]()
#4146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Raczkowanie
|
monka321 ja też sobotę przepłakałam, wiec piątka... A dodam że Mąż Andrzej więc i jemu się oberwało w imieniny. Wogule jakiegoś takiego doła mam, teściowa mnie non stop dołuje ale zrobiłam awanturę właśnie w imieniny Tż, szkoda mi tż bo musiał do niej przedzwonić i ustawić. ach dużo by pisać. wczoraj dzidziuś mi się wieczorem ruszał tylko i teraz też jakiś taki spokojny, w przyszłym tygodniu wizyta, mam nadzieję że wszystko ok. W dodatku coś mnie prawym pośladku kłuje że chodzić się nie da, wrrr
![]() Pytała się tutaj któraś, ale wybaczcie nie pamiętam która. I też chciałam zapytać: Co z tym skierowaniem na badania od lekarza rodzinnego, jeżeli kobieta chodzi do prywatnego ginekologa z ciążą ?? Należy się czy nie?? kurcze byłam dzisiaj na pobraniu krwi właśnie i zostawiłam 50 zł. Przecież ubezpieczenie z NFZ-tu mam, a badania z własnej kieszeni robię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mebelki podobają mi się bardzo ![]() ![]() Nie wiem czy któraś z Was robi już zapasy pampersowe, ale chyba świetna promocja - 44 grosze za pieluszkę, promocja ważna do końca grudnia ![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1385980111 (zdjęcie ukradziona z innego wątku) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teoretycznie masz wybór - idziesz na NFZ do lekarza i badania masz za darmo, idziesz prywatnie, to za badania też płacisz... Ale no właśnie, to tylko teoretycznie, bo wiadomo dlaczego większość z nas chodzi prywatnie... Raczej nie z własnego widzimisię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Zakorzenienie
|
Ja nadal siedze na aptece
![]() Jakie smoczki uspokajające są godne uwagi? |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4153 |
Zakorzenienie
|
A ja złożyłam zamówienie, wystąpił mi jakiś błąd i mam niby potwierdzone zamówienie, ale w zamówieniu nie mam w ogóle moich danych
![]() Musiałam dzwonić. Trochę czasu minęło zanim się dodzwoniłam. Kazali wysłać meila z danymi, a moje dane są na moim koncie ![]() Dopóki nie będę miała pewności, że jest ok, to nie zapłacę, bo zamówienie mam na dużo kasy ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- AAA no i własnie miałam pisać, że ostatnio byłam w netto i tam też są jakieś pieluszki najmniejsze i wychodzi 44 grosze za sztukę. Nie wiem jakie i gdzie będę kupowała. Najbliżej mam netto, ale najczęściej bywam w tesco. W biedronce jestem raz na kilka miesięcy. Później się denerwuje, że nie można płacić kartą, a Pani nie ma wydać, to wtedy unikam biedry przez kilka miechów ![]()
#4154 |
Zakorzenienie
|
Czy sól fizjologiczna naprawdę jest potrzebna?
I jeszcze się zastanawiam nad wodą morską do nosa? chyba te rzeczy dokupię później kończe te zakupy po już przeszło 250 zł mam ( nic dziwnego same witaminy i katarek dają mi juz ponad 100zl) Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-12-02 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() o dżizassssss dziś na tapecie darmowa dostawa? ![]() ja wlasnie czytam was i czytam i już siedzę na gemini - kupię coś skoro każda kupuje ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wezmę z Ikei stół do przewijania (biały Sundvik) który wstawię do łazienki, pościele właśnie, na pewno też baldachim bo mają takie skromne bez falban i innych dziwnych rzeczy i ochraniacz do łóżeczka. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Wtajemniczenie
|
Ela87 u mnie te pampersy znikneły juz dawno z tesco a polowąłam na nie
![]() zostały same 4 i 5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 |
Rozeznanie
|
synuś używał Nuk, te z Aventa wypadały mu z buzi ![]() teraz też Nuka kupię ![]()
#4159 |
Wtajemniczenie
|
uparta ja w pierwszej ciąży prosiłam ze 3 razy lekarza rodzinnego o przepisanie skierowania na badania i nie było zadnego problemu
![]() mmhym miodownik wyszedł pyszny i bardzo wielki. miał około 8cm ![]() pierwszy raz w zyciu takie cudo wielkie mi wyszło ![]() potwierdzam opinię side że garnuszek na klocuszek to super sprawa!!!! ![]() czbasia bodziaki zawsze się przydają ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-12-02 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jeśli chcę mieć badania w ramach NFZ to mam iść do ginekologa na NFZ. Tak też w sumie zrobiłam, zmieniłam lekarza, badania mam darmowe, ale i tak mu muszę zapłacić żeby dostać zwolnienie (masakra...) Dał mi też skierowanie na usg to po 28tc, tylko nie wiem co teraz zrobić. Umówiłam się teoretycznie na 27 grudnia (to będzie 29tc) a prywatnie na usg 3d pójdziemy może koło 31/32 tc - nie będzie to za późno? będzie coś widać jeszcze na 3d? Aha, i proszę o dopisanie na liście wizyt: 27.12. - usg 30.12. - wizyta
05.03.2014. - Gabryś ![]() Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2013-12-02 o 13:46 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() nacytowałam, napisałam się i wszystko znikło!!!!! ![]() ile moich mądrości, których już nigdy nie wypowiem, ponieważ z ciążowym mózgiem zaraz zapomnę ![]() tymczasowo obraziłam się na wizaż oraz na mój komputer, więc idę sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a bodziaki z krotkim rekawkiem przydadza sie napewno ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-12-02 o 13:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Z checia go wykorzystam ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4164 |
Wtajemniczenie
|
mamusie na moim wątku polecąły termometr Microlife
|
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszędzie ten sam syf w służbie zdrowia widać... Ja mam sosnę z Ikei u siebie, a bejbikowo planuję właśnie w te białe mebelki. Mam fazę na naklejki na ścianę ostatnio, więc jak sobie przykleję jakieś kotki czy inne kwiatki na mebelki też to będzie pięknie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
Zakorzenienie
|
bebe spokojnie, nie Ty jedyna.
Ochłoń i wracaj do nas ![]() Ja znowuż wkurzona na tą aptekę jestem ![]()
#4168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie termometrów.
Od 9go grudnia w lidlu temometr na podczerwień http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-C2813...Detail&id=5087
#4170 | ||
Zakorzenienie
|
czbasia fajny brzusio
![]() Cytat:
![]() Moj humorek na szczęście już trochę lepszy, robię sobie teraz kocyk i jestem w nim zakochana ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.