Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 12:08   #4141
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Nie mam możliwości, nikt matki o zdanie nie pyta, a szpitale mają dodatkowe punkty z NFZ za kazdą ciążę po cc zakończoną porodem naturalnym. Dlatego z cesarkami zwlekają do ostatniej chwili. Ciągle słysze o "podduszonych" noworodkach

Zastanawiam się nad kupnem kosza mojżesza. Kupujecie/macie? Znacie opinie?
No to nieźle... jakby zaczęli dostawać punkty za wyleczonych pacjentów, tudzież zdrowe dzieci, to może by jakiś pozytywny efekt dało... bez sensu.

marzy mi się taki...
ale 400zł nie wydam na niego... http://www.ebay.co.uk/itm/like/16115...t=0&sortbid=35
więc chyba stanie na "faworycie nr 2"
http://www.ebay.co.uk/itm/like/31070...t=0&sortbid=35

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Ja jestem w 27 tygodniu i jestem 8,5kg na plusie. Zaczynam patrzeć na to co jem po ostatniej wizycie, bo lekarz zwrócił mi uwagę ale nei chodzi o to że 8 to było dużo tylko o fakt że wcześniej tyłam minimalnie a teraz po dwóch tygodniach wolnego praktycznie 3 kg więc chyba chodziło mu o to, że się przestałam ruszać i zaczynam wtedy neibezpiecznie przybierać. I ma rację
Tzn. że ze mną wszystko ok? Bo ja tylko w pierwszych 7 tygodniach przytyłam 6kg. Co mi się należało, bo przed ciążą miałam BMI o 15kg za niskie. Od tamtej pory "przytywam" średnio po 0,5 tygodniowo.. Tylko, kurcze, za każdym razem jak wpisuję wagę w tabelę w telefonie, to mi krzyczy, że na dużo przybieram! I się tak przestraszam cały czas
Mnie się ruszać nie chce... Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce....
Dobrze, że w pracy mam trochę ruchu, bo inaczej to bym skamieniała jak skamielina

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
chlopak - no kurcze, to nie mozna po prostu ladnie wygladac w ciazy?
Nie nerwuj sja, tylko im mów wszystkim, że ładnemu we wszystkim ładnie, więc w ciąży tym bardziej

Cytat:
niech mężowie myślą że są głową (tak długo jak szyja nią kręci):
Ja tam lubię jak mój tż rządzi Jak ma chłop coś między uszami, to niech się wykazuje, tak? Czasem tylko trzeba go trochę naprostować... ale to już pikuś. Jak jest chłop niedowartościowany, to się robi upierdliwiec nie do zniesienia

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ni się nie stanie na pewno Nasze organizmy są tak spragnione alkoholu, że dziecko nie dostanie z tego nic, tylko nasz organizm sobie weźmie co pyszne
Taak, ostatnio szliśmy na imprezkę z tż, więc idę po polskiego sklepu po alko... a że mój tż solidarnie ze mną nie pije nawet nadzienia z czekoladek, to wyniosłam pół reklamówki Karmi [malinowe....]...
A wczoraj o mało się nie pośliniłam w sklepie, jak zobaczyłam lody sorbetowe z szampanem albo z mojito... Normalnie tż mnie siłą musiał odciągać od zamrażarki...
Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Nie można! Tak samo jak ciężarna nie może siedzieć po turecku, bo dziecko będzie miało krzywe nogi

Może jak posłucha muzyki, to zacznie brykać???
Bosh.. to moje będzie miało nóżki w supełek jak się urodzi...

Puszczacie muzykę do brzuszka? podobno durowe koncerty Mozarta są najlepsze

A w ogóle to mam dzisiaj zaj.sty humor, bo mi małe poskakało po kręgosłupie dzisiaj nad ranem aż normalnie widziałam jak mi się skóra na brzuchu unosi w takt bryknięć a już chciałam drugi test robić, czy aby na pewno lekarz sobie jaj ze mnie nie robi

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
ale z drugiej strony zamówię dzisiaj to będę mogła szybciej pooglądać sobie te podpaski
Ty to jak cos napiszesz czasami
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 12:24   #4142
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A myślicie, ze body z krótkim rękawem na zimę się przyda. Bo kol. była w Tesco i dzwoni ze kupiła mi dwa 5-ciopaki body po20zł tyle że jeden na 9miesięcy a drugi 18 miesiecy ale to wypada na zimę
A z wyprawkowych rzeczy jeszcze ani sztuki u mnie..

A ja I zaczęłam się pilnować ze słodyczami i śmieciowym jedzeniem. W poprzednim tyg w tydzień 1 kg przybrałam. No przeraziło mnie to.. To jeszcze 14 kg bym miała przybrać?. I ograniczyłam słodkie popołudniu i jest postęp.. Od zeszłego poniedziałku 0,4 kg na plus.. A nie głodzę się tylko pochłaniam jeszcze większe ilości mandarynek i pomarańczy zamiast czeki i chipsów.
No to teraz mój brzusio i waga + 7kg.. 26tydz 2 dni..
Oczywiście, że się przydadzą - przecież założysz na nie sweterek czy cokolwiek cieplejszego i gotowe
Ja wagi nie mam w domu i jestem o tyle szczęśliwsza. Postanowiłam się nie przejmować póki co wcale a przytyłam 8 kg.

Cytat:
Co do termometru, to ja chciałam kupić taki jak jeszcze dziecka nie planowałam, ale jakoś tak nie był mi bardzo potrzebny, a teraz to juz mus.

Ja nie wiem czy zamówię dzisiaj na aptece, bo w sumie chyba dojadę do 300zł, bo sam termometr to 110, moje pierdoły to 120, no i mamuśka coś chce, ale z drugiej strony zamówię dzisiaj to będę mogła szybciej pooglądać sobie te podpaski
Ja zamówiłam dzisiaj jakiś duperelek na prezent dla rodziny, a resztę zamówię w styczniu u mnie laktator za 80 złotych też zrobił cenę zamówienia. Ja chyba się skuszę na termometr z brauna, którego ktoś tu wklejał albo tego beurera, ale nie ma go w gemini akurat...

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
wczoraj zamówiłam sobie pierwsze rzeczy z wyprawki dla mnie

Może byście kobitki napisały co zamawiacie z tej apteki i wtedy bym mniej więcej zobaczyła co potrzeba bo Wy jakoś tak bardziej zorientowane we wszystkim, bo ja mimo że postanowiłam powoli działać z wyprawką to przyznam szczerze że mi z jej układaniem bardzo ciężko
Brawo za zakupy
Ja zakupy robię z wyprawki na pierwszej stronie

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
Taak, ostatnio szliśmy na imprezkę z tż, więc idę po polskiego sklepu po alko... a że mój tż solidarnie ze mną nie pije nawet nadzienia z czekoladek, to wyniosłam pół reklamówki Karmi [malinowe....]...
A wczoraj o mało się nie pośliniłam w sklepie, jak zobaczyłam lody sorbetowe z szampanem albo z mojito... Normalnie tż mnie siłą musiał odciągać od zamrażarki...

Puszczacie muzykę do brzuszka? podobno durowe koncerty Mozarta są najlepsze
Karmi malinowe ma 0,5% alkoholu, więc pewnie nie wiele mniej niż czekoladki z nadzieniem Ja strasznie tęsknie za alkoholem.. winkiem jakimś, piwkiem czy małym drinkiem ale u mnie w mieście ciężko dostać bawarię, a tylko ona chyba ma 0,0%, więc cierpliwie czekam

Moja Ulka słucha po prostu tego, co ja i tatuś - myślę, że nie skrzywdzimy jej poczucia estetyki, bo ja mówiąc szczerze, klasycznej muzyki dłużej niż 15 min nie zdzierżę Wczoraj leżałam na boczku a mąż koło nas na gitarze grał i śpiewał to Mała tak fikała, że myślałam, że wyjdzie z siebie - ciekawe czy jej się podobało czy wręcz przeciwnie

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 12:25   #4143
marima
Raczkowanie

Cytat:

A w ogóle to mam dzisiaj zaj.sty humor, bo mi małe poskakało po kręgosłupie dzisiaj nad ranem aż normalnie widziałam jak mi się skóra na brzuchu unosi w takt bryknięć a już chciałam drugi test robić, czy aby na pewno lekarz sobie jaj ze mnie nie robi

-

mi od tygodnia jakoś skacze brzuch i nawet TŻ widział jak mały fikał i się przesuwał, śmiesznie to wygląda ale zarazem jest to takie słodkie
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 12:37   #4144
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
mi od tygodnia jakoś skacze brzuch i nawet TŻ widział jak mały fikał i się przesuwał, śmiesznie to wygląda ale zarazem jest to takie słodkie
Noo, śmiesznie i trochę dziwnie... Jakby jakiś alien tam mieszkał
TŻ się śmiał, że mały już chce wyłazić... tfu tfu

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Karmi malinowe ma 0,5% alkoholu, więc pewnie nie wiele mniej niż czekoladki z nadzieniem Ja strasznie tęsknie za alkoholem.. winkiem jakimś, piwkiem czy małym drinkiem ale u mnie w mieście ciężko dostać bawarię, a tylko ona chyba ma 0,0%, więc cierpliwie czekam
Więc gdybym wypiła 6 butelek, to poziom alk we krwi wyniósłby 0,13. Wypiłam 1 i to niecałe - więc chyba bez przesady. Płyn do płukania ust ma lepszy efekt, a syrop na kaszel potrafi mieć więcej

Wypatrzyliśmy taki zestaw mebelków: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca.../series/11937/
W IE kosztuje miej niż w pl - 220e.
Planuję dokupić takie stickery na ścianę, np. stąd:
http://www.wall-art.com/Wall-Stickers/KidsWorld/
i powinno wyjść ładnie i oryginalnie i tanio - co myślicie?

Edytowane przez ladylazarusIE
Czas edycji: 2013-12-02 o 12:42
Stary 2013-12-02, 12:39   #4145
Ela87
Zakorzenienie

To ja zamykam zamówienie na aptece.

Będę miała z głowy. Chyba wszystko mam, jak nie to resztę kupię już u siebie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 12:44   #4146
marima
Raczkowanie

Cytat:

Wypatrzyliśmy taki zestaw mebelków: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca.../series/11937/
bardzo fajne mebelki, ogólnie podobają mi się białe, ale w pokoju u małego ma już zabudowaną szafę więc my łóżeczko i jakąś komodę kupimy w kolorze drewna
Stary 2013-12-02, 12:49   #4147
uparta8210
Raczkowanie

monka321 ja też sobotę przepłakałam, wiec piątka... A dodam że Mąż Andrzej więc i jemu się oberwało w imieniny. Wogule jakiegoś takiego doła mam, teściowa mnie non stop dołuje ale zrobiłam awanturę właśnie w imieniny Tż, szkoda mi tż bo musiał do niej przedzwonić i ustawić. ach dużo by pisać. wczoraj dzidziuś mi się wieczorem ruszał tylko i teraz też jakiś taki spokojny, w przyszłym tygodniu wizyta, mam nadzieję że wszystko ok. W dodatku coś mnie prawym pośladku kłuje że chodzić się nie da, wrrr

Pytała się tutaj któraś, ale wybaczcie nie pamiętam która. I też chciałam zapytać: Co z tym skierowaniem na badania od lekarza rodzinnego, jeżeli kobieta chodzi do prywatnego ginekologa z ciążą ?? Należy się czy nie??
kurcze byłam dzisiaj na pobraniu krwi właśnie i zostawiłam 50 zł. Przecież ubezpieczenie z NFZ-tu mam, a badania z własnej kieszeni robię jakaś bzdura ...
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 12:53   #4148
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Więc gdybym wypiła 6 butelek, to poziom alk we krwi wyniósłby 0,13. Wypiłam 1 i to niecałe - więc chyba bez przesady. Płyn do płukania ust ma lepszy efekt, a syrop na kaszel potrafi mieć więcej

Oj, ja nie mówię przecież, że przesada - każdy ma swój rozum syropu nie łykam a płyn mam bez alkoholu akurat

Mebelki podobają mi się bardzo jak się dorobimy domu kiedyś, a Mała nie będzie za duża, to takie będą moim pierwszym wyborem

Nie wiem czy któraś z Was robi już zapasy pampersowe, ale chyba świetna promocja - 44 grosze za pieluszkę, promocja ważna do końca grudnia
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1385980111 (zdjęcie ukradziona z innego wątku)

Drugie serce
Stary 2013-12-02, 12:54   #4149
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
O nieźle, ja właśnie chcę w pyskowicach 9chociaż nawet nie wiem gdzie tam jest szpital;p. Możesz coś więcej napisać jak tam jest?
Szpital jest na ulicy Szpitalnej bodajże 2. Poród marzenie! Pokoje 2-osobowe. Do porodu potrzebujesz podkłady na łóżko i własne podpaski. Ubranka dla dziecka daje szpital. Odezwij się na priv jak interesuje Cię coś innego

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 12:56   #4150
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
Pytała się tutaj któraś, ale wybaczcie nie pamiętam która. I też chciałam zapytać: Co z tym skierowaniem na badania od lekarza rodzinnego, jeżeli kobieta chodzi do prywatnego ginekologa z ciążą ?? Należy się czy nie??
kurcze byłam dzisiaj na pobraniu krwi właśnie i zostawiłam 50 zł. Przecież ubezpieczenie z NFZ-tu mam, a badania z własnej kieszeni robię jakaś bzdura ...
Mi lekarka rodzinna raz na początku ciązy dała skierowanie na kilka badań, ale zaznaczyła, że to jednorazowo i ona nie jest od tego

Teoretycznie masz wybór - idziesz na NFZ do lekarza i badania masz za darmo, idziesz prywatnie, to za badania też płacisz... Ale no właśnie, to tylko teoretycznie, bo wiadomo dlaczego większość z nas chodzi prywatnie... Raczej nie z własnego widzimisię.

Drugie serce
Stary 2013-12-02, 12:58   #4151
baja_86
Zakorzenienie

Ja nadal siedze na aptece

Jakie smoczki uspokajające są godne uwagi?
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 13:02   #4152
marima
Raczkowanie

Cytat:

to chyba zależy od lekarza rodzinnego, bo nie każdy chce wypisywać chociażby na te podstawowe krew i mocz, chyba te bardziej specjalistyczne jak toxo, grupa krwi itp to i tak powinien wystawić gin duzo dziewczyn chodzi do ginekologa i na NFZ i prywatnie. ja chodzę na NFZ właśnie dlatego żeby mieć wszystkie badania za darmo, a prywatnie byłam na razie 2 razy żeby sprawdzić czy z małym jest wszystko dobrze no i wybierzemy się też pewnie 3 raz po 30tc

Cytat:

Nie wiem czy któraś z Was robi już zapasy pampersowe, ale chyba świetna promocja - 44 grosze za pieluszkę, promocja ważna do końca grudnia
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1385980111 (zdjęcie ukradziona z innego wątku)
ja chyba kupię na razie 1 paczkę tych najmniejszych, potem się dokupi jeśli mały nie będzie mieć uczulenia
Stary 2013-12-02, 13:13   #4153
Ela87
Zakorzenienie

A ja złożyłam zamówienie, wystąpił mi jakiś błąd i mam niby potwierdzone zamówienie, ale w zamówieniu nie mam w ogóle moich danych

Musiałam dzwonić. Trochę czasu minęło zanim się dodzwoniłam. Kazali wysłać meila z danymi, a moje dane są na moim koncie

Dopóki nie będę miała pewności, że jest ok, to nie zapłacę, bo zamówienie mam na dużo kasy

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

AAA no i własnie miałam pisać, że ostatnio byłam w netto i tam też są jakieś pieluszki najmniejsze i wychodzi 44 grosze za sztukę.
Nie wiem jakie i gdzie będę kupowała. Najbliżej mam netto, ale najczęściej bywam w tesco. W biedronce jestem raz na kilka miesięcy. Później się denerwuje, że nie można płacić kartą, a Pani nie ma wydać, to wtedy unikam biedry przez kilka miechów

Stary 2013-12-02, 13:27   #4154
baja_86
Zakorzenienie

Czy sól fizjologiczna naprawdę jest potrzebna?
I jeszcze się zastanawiam nad wodą morską do nosa? chyba te rzeczy dokupię później

kończe te zakupy po już przeszło 250 zł mam ( nic dziwnego same witaminy i katarek dają mi juz ponad 100zl)

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2013-12-02 o 13:29
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:33   #4155
Castia
Wtajemniczenie

hej

o dżizassssss dziś na tapecie darmowa dostawa?
ja wlasnie czytam was i czytam i już siedzę na gemini - kupię coś skoro każda kupuje
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:34   #4156
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Ja generalnie mam cały dom zrobiony w białej Ikei więc dla mnie bomba, kilka razy już pisałam że pościele mają cudne 100% bawełny (dla niemowlaków) a kosztują groszę w porównaniu do innych pościeli w sklepach dziecięcych. Ta seria również mi sie podoba. Mamy zabudowaną wielgachną białą szafę w pokoju więc nie potrzebuję już szafy dla małego ale łóżeczko jest super i ta komoda. I ceny są OK. Aga9 z naszego wątku takie kupowała chyba tydzień temu.
Ja wezmę z Ikei stół do przewijania (biały Sundvik) który wstawię do łazienki, pościele właśnie, na pewno też baldachim bo mają takie skromne bez falban i innych dziwnych rzeczy i ochraniacz do łóżeczka.

Cytat:
Na pewno nie dają. Mogą dać ci tylko raz jak postawisz na swoim na jakiś czas jak powiesz że chcesz zrobić okresowe i ci się należy z nfz nie wiem czy raz na rok czy na dwa. Akurat przechodziłam przeziębienie więc lekarka pierwszego kontakru podciągnęła to pod infekcję ale generalnie nie mają prawa tego robić.
Stary 2013-12-02, 13:35   #4157
Castia
Wtajemniczenie

Ela87 u mnie te pampersy znikneły juz dawno z tesco a polowąłam na nie
zostały same 4 i 5
Stary 2013-12-02, 13:36   #4158
vivien39
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Ja nadal siedze na aptece

Jakie smoczki uspokajające są godne uwagi?

synuś używał Nuk, te z Aventa wypadały mu z buzi

teraz też Nuka kupię

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:37   #4159
Castia
Wtajemniczenie

uparta ja w pierwszej ciąży prosiłam ze 3 razy lekarza rodzinnego o przepisanie skierowania na badania i nie było zadnego problemu

mmhym miodownik wyszedł pyszny i bardzo wielki. miał około 8cm
pierwszy raz w zyciu takie cudo wielkie mi wyszło

potwierdzam opinię side że garnuszek na klocuszek to super sprawa!!!!

czbasia bodziaki zawsze się przydają nawet pod zwykłą bluzeczkę, pieluchę coś trzymac musi

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-12-02 o 13:40
Stary 2013-12-02, 13:44   #4160
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem w 27 tygodniu i jestem 8,5kg na plusie. Zaczynam patrzeć na to co jem po ostatniej wizycie, bo lekarz zwrócił mi uwagę ale nei chodzi o to że 8 to było dużo tylko o fakt że wcześniej tyłam minimalnie a teraz po dwóch tygodniach wolnego praktycznie 3 kg więc chyba chodziło mu o to, że się przestałam ruszać i zaczynam wtedy neibezpiecznie przybierać. I ma rację
Nie przejmuj się, u mnie leci dopiero 26 tydzień i z moich rachunków wynika że jestem 8 kg na plusie. W miesiąc ostatni przytyłam 2 kg a mój lekarz dzisiaj stwierdził że waga bardzo ładna.

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ja miałam straszną sobotę... prawie cały dzień ryczałam i maluszek mi się ciągle słabo rusza niby już jest lepiej, trochę więcej się rusza, ale jeszcze mu brakuje do tego co było
Też o to pytałam dzisiaj na wizycie. Gin stwierdził żeby nie panikować, bo jeśli brzuch jest miękki, macica się nie stawia to i ruchy nie zawsze mogą być wyczuwalne. Zwłaszcza w takie dni, kiedy jest się więcej w ruchu. No i jego zdaniem liczenie i obserwacja ruchów to dopiero po 30 tygodniu

Cytat:

Mnie się ta seria bardzo podoba.

Cytat:
To zależy na kogo trafisz. Byłam raz u rodzinnego po skierowanie na zwykłą morfologię i mocz to z wielkiej łaski dostałam i usłyszałam że raz może dać ale następnym razem już nie będę mogła dostać.
A jeśli chcę mieć badania w ramach NFZ to mam iść do ginekologa na NFZ. Tak też w sumie zrobiłam, zmieniłam lekarza, badania mam darmowe, ale i tak mu muszę zapłacić żeby dostać zwolnienie (masakra...)

Dał mi też skierowanie na usg to po 28tc, tylko nie wiem co teraz zrobić. Umówiłam się teoretycznie na 27 grudnia (to będzie 29tc) a prywatnie na usg 3d pójdziemy może koło 31/32 tc - nie będzie to za późno? będzie coś widać jeszcze na 3d?

Aha, i proszę o dopisanie na liście wizyt:
27.12. - usg
30.12. - wizyta

Edytowane przez ag9
Czas edycji: 2013-12-02 o 13:46
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:44   #4161
bebe97
Wtajemniczenie

nacytowałam, napisałam się i wszystko znikło!!!!!
ile moich mądrości, których już nigdy nie wypowiem, ponieważ z ciążowym mózgiem zaraz zapomnę
tymczasowo obraziłam się na wizaż oraz na mój komputer, więc idę sobie
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:51   #4162
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
ostatnio na roczek też fajna rzecz bardzo wam polecam dla malca:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50021076/
kosztuje tylko 80zł i z jednej strony jest tablicą do malowania kredą, z drugiej mazakami zmywalnymi. dość efektownie wygląda jak na prezent. Myślałam że chrześniak zainteresuje się nią za rok, a podobno maluje jak szalony
moja cora do dzis bawi sie taka tablica

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A myślicie, ze body z krótkim rękawem na zimę się przyda. Bo kol. była w Tesco i dzwoni ze kupiła mi dwa 5-ciopaki body po20zł tyle że jeden na 9miesięcy a drugi 18 miesiecy ale to wypada na zimę
A z wyprawkowych rzeczy jeszcze ani sztuki u mnie..

A ja I zaczęłam się pilnować ze słodyczami i śmieciowym jedzeniem. W poprzednim tyg w tydzień 1 kg przybrałam. No przeraziło mnie to.. To jeszcze 14 kg bym miała przybrać?. I ograniczyłam słodkie popołudniu i jest postęp.. Od zeszłego poniedziałku 0,4 kg na plus.. A nie głodzę się tylko pochłaniam jeszcze większe ilości mandarynek i pomarańczy zamiast czeki i chipsów.
No to teraz mój brzusio i waga + 7kg.. 26tydz 2 dni..
za brzuszek
a bodziaki z krotkim rekawkiem przydadza sie napewno

Cytat:
ja po wczorajszym incydencie juz nie tesknie

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2013-12-02 o 13:53
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:52   #4163
teQiba
Moderator

Cytat:
Nie nerwuj sja, tylko im mów wszystkim, że ładnemu we wszystkim ładnie, więc w ciąży tym bardziej
Swietny tekst - dzieki
Z checia go wykorzystam

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Też o to pytałam dzisiaj na wizycie. Gin stwierdził żeby nie panikować, bo jeśli brzuch jest miękki, macica się nie stawia to i ruchy nie zawsze mogą być wyczuwalne. Zwłaszcza w takie dni, kiedy jest się więcej w ruchu. No i jego zdaniem liczenie i obserwacja ruchów to dopiero po 30 tygodniu
Ufff - dobrze ze piszecie takie rzeczy. Zawsze czlowiek spokojniejszy jak od gina takie informacje wychodza.
Stary 2013-12-02, 13:52   #4164
Castia
Wtajemniczenie

mamusie na moim wątku polecąły termometr Microlife
Stary 2013-12-02, 13:53   #4165
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

ile moich mądrości, których już nigdy nie wypowiem, ponieważ z ciążowym mózgiem zaraz zapomnę
Znam ten bol - nie gniewaj sie dlugo
Stary 2013-12-02, 13:53   #4166
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
Oj, ja nie mówię przecież, że przesada - każdy ma swój rozum syropu nie łykam a płyn mam bez alkoholu akurat

Cytat:
Mebelki podobają mi się bardzo jak się dorobimy domu kiedyś, a Mała nie będzie za duża, to takie będą moim pierwszym wyborem
Cytat:
duzo dziewczyn chodzi do ginekologa i na NFZ i prywatnie.
Na przykład ja. Do GP, żeby mnie objęły wszystkie państwowe programy, a do polskiej kliniki na normalne badania i w razie gdyby coś się działo.
Wszędzie ten sam syf w służbie zdrowia widać...

Cytat:
Ja generalnie mam cały dom zrobiony w białej Ikei więc dla mnie bomba,
Ja mam sosnę z Ikei u siebie, a bejbikowo planuję właśnie w te białe mebelki. Mam fazę na naklejki na ścianę ostatnio, więc jak sobie przykleję jakieś kotki czy inne kwiatki na mebelki też to będzie pięknie A i budżet nie ucierpi zanadto No i jak mi się znudzi, to mogę przykleić inne bez rujnacji dla budżetu również... Bo mnie się ostatnio strasznie ciężko zdecydować na cokolwiek...
Stary 2013-12-02, 13:56   #4167
Ela87
Zakorzenienie

bebe spokojnie, nie Ty jedyna.
Ochłoń i wracaj do nas

Ja znowuż wkurzona na tą aptekę jestem

Stary 2013-12-02, 14:04   #4168
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
:
Ja mam sosnę z Ikei u siebie, a bejbikowo planuję właśnie w te białe mebelki. Mam fazę na naklejki na ścianę ostatnio, więc jak sobie przykleję jakieś kotki czy inne kwiatki na mebelki też to będzie pięknie A i budżet nie ucierpi zanadto No i jak mi się znudzi, to mogę przykleić inne bez rujnacji dla budżetu również... Bo mnie się ostatnio strasznie ciężko zdecydować na cokolwiek...
a pewnie, ja mam w sypialni gigantyczną szafę zabudowaną z białego hartowanego szkła bo prawie 4m na ok 3 i już sobie pomyślałam że małemu coś na nią nakleję jak potem zostawimy mu ten pokoj (nie szybko ale kiedyś). Takie nakejki zawsze można zdjąć a teraz wymyślają przepiękne rzeczy!
Stary 2013-12-02, 14:05   #4169
Ela87
Zakorzenienie

Odnośnie termometrów.

Od 9go grudnia w lidlu temometr na podczerwień

http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-C2813...Detail&id=5087

Stary 2013-12-02, 14:09   #4170
monkaa321
Zakorzenienie

czbasia fajny brzusio

Cytat:
monka321 ja też sobotę przepłakałam, wiec piątka... A dodam że Mąż Andrzej więc i jemu się oberwało w imieniny. Wogule jakiegoś takiego doła mam, teściowa mnie non stop dołuje ale zrobiłam awanturę właśnie w imieniny Tż, szkoda mi tż bo musiał do niej przedzwonić i ustawić. ach dużo by pisać. wczoraj dzidziuś mi się wieczorem ruszał tylko i teraz też jakiś taki spokojny, w przyszłym tygodniu wizyta, mam nadzieję że wszystko ok. W dodatku coś mnie prawym pośladku kłuje że chodzić się nie da, wrrr
no to na jednym wózku jedziemy bo ja tez za tydzień wizytę mam też mi się głównie wieczorem późnym odezwie i dopiero wtedy pokopie, a tak to takie przewracanie tylko czuję.
Moj humorek na szczęście już trochę lepszy, robię sobie teraz kocyk i jestem w nim zakochana . Ja chyba w ogóle muszę się raz na jakiś czas porządnie wybeczeć ale teraz to zaszalałam

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości