|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Iza u Ciebie już zegar odlicza ostatnie dni i godziny... a jeszcze tak niedawno przeżywałaś jak to będzie
![]() Santom zdrówka dla małej i dla mamy ![]() Adunia, Kocur śliczne maluchy ![]() Anitko dobrze że jesteś już w domu ![]()
#2162 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
kurcze, dziewczyny doradźcie, ile brałyscie magnezu w ciąży? mój dr w ogóle jest sceptyczny jeśli chodzi o mg w tabletkach
![]()
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za wsparcie, jestescie kochane
![]() Juz sie troche uspokoilam. Dosc mazgajowania Doczytalam ze 75% dzieci z taka pepowina jest normalnie zdrowych a tylko u 25% moga byc wady. I ze zazwyczaj cos juz mozna dojrzec na usg. U Malej wszystko bylo ok wiec mam nadzieje, iz jest w tych 75% zdrowych dzieci. Nie bede sie stresowac, bo jeszcze bardziej grozi to Maluchom. AA i najprawdopodobniej bedą 2 dziewczynki... Ale kto to wie ![]() ![]() AA i dzwonilam do mojej endo. Złota kobieta.. Powiedziala mi ze w 2 polowie ciazy tsh skacze w gore i ze to norma, ale na wszelki wypadek zwiekszyla euthyrox wdech, wydech, tylko spokojnie.. ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Ja biore 3x2 magnezin 500 i bede to brac do konca ciazy. Wszystkie dziewczyny z kliniki tak biora i zadna nie narzeka na przedwczesne skurcze Polecam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
Santom moja pipko kochana....ja już swoje powiedziałam no i to imię
![]() Elizka znam przypadek, że taka pępowina była i dzieć zdrowy, wiec spokojnie ![]() Wiem, że łatwo napisać ![]() ![]() Lunie mówiłam, że będzie zdrowy i pulchny i taki też był ![]() My 3 dzień na syropie i dziecko mi śpi....jutro przyjedzie do nas jakaś "wypasiona" pediatra, bo mały inaczej niż bez syropu spokojnie nie śpi... Krew ok (może ciut żelaza brakuje ![]() Nie wiem co Mu jest, że tak się kreci i popłakuje...bez IBUM spania nie ma i tak od miesiąca ![]() No nic licze, że to zęby tylko jakby mu te tylnie szły a nie jedynki ![]() Nic z tego nie rozumiem.... Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2013-12-03 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
kocurek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nastawienie dobre,strach mi w sumie przeszedł.Myśle o porodzie jak o spotakniu z synkiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam nadzieje żemój prezent mikołajkowy się spodoba ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-12-03 o 19:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |||
Zakorzenienie
|
uufff,
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Elizka, bez nerw ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Raczkowanie
|
kochane, a jakie dawki tego magnezu? magne b6 ma 48mg, a ile mają mg Wasze tbl?
#2170 |
Konto usunięte
|
Dwakolory wybacz, źle się wyraziłam. Chodziło mi mniej więcej o to, że to, że to był przypadek to dla rodziców po stracie żadne pocieszenie...
Elizka.... nie wiem, co powiedzieć. Chyba najmądrzejsze będzie to: skoro Kubek mówi, że to o niczym nie przesądza, to nie przejmuj się aż tak. Ja wiem, że łatwo mówić, ale grunt, że masz wszystko pod kontrolą. Trzymam kciuki, żeby echo wyszło dobrze, informuj nas tu na bieżąco. Natalko proszę się ładnie rozwijać i przyjść na świat w prawidłowym terminie!!! I siostro (?) Natalki również ![]() Wszystkie dzieciaczki (zarówno te na zdjęciach, jak i na USG) słodzizny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Santom gratuluję małej akrobatki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Generalnie mój lekarz zawsze powtarza, że jak zaczyna boleć to wziąć nospę i położyć się, po godzinie ewentualnie drugą tabletkę i jeśli nie przechodzi to dzwonić do niego lub na IP. A jeśli pojawi się plamienie, krwawienie to od razu IP. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() A co do tsh to miałam własnie Ci pisać, że moje też ostatnio skoczyło prawie do 3 i też mam zwiększoną dawkę leku, ale endo uspokajała, że to zupełnie normalne i że im starsza/większa ciąża to może tak być, ale dziecko jest bezpieczne i nic mu nie grozi. |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
anitka gratuluje!!! musimy mala rownowage wprowadzic bo sie ostatnio chyba sporo chlopcow rodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
ooo kurczaczek
![]() Cytat:
![]() dłuuuugoooo.... te zębiska są okropielne...
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dla poprawy humoru powiem Wam co wymyślił dzisiaj mój tż: "Teraz sypiam w jednym łóżku z dwoma kobietami i moja żona nie ma nic przeciwko - szczęściarz ze mnie" Wariat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mój powiedzial, że jestem pierwszą atrakcyjną kobietą z siusiakiem ![]()
![]() |
#2177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Raczkowanie
|
na mnie pora, wezmę dzisiaj dwa magnezy na dobranoc
![]()
#2179 |
Zakorzenienie
|
3x2, ale na początku brałam 3x1.
#2180 |
Zakorzenienie
|
Eliza spróbuj jak najmniej się stresować. Chociaż wiem że to nie łatwe. Mam nadzieję że szybko się dostaniesz na badania
Kunia kurcze oby to nie było zapalenie. Dziewczyny jak badacie krew dzieciom to skąd pobierają? Z żyły? Bo muszę Olkowi zbadać tsh i nie wiem jak go utrzymam, bo na pewno będzie krzyczał
#2181 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za uściślenie. ja miałam bolące @ więc wiem jaki to ból. Cytat:
![]() ![]() dobranoc kochane ![]()
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
dwa razy z żyły (myślałam, że to szybsze). ale ostatnio mam fajne labu dziecięce i tam pobierają z palca - już daw razy, nawet nie zajęczał. ale też chyba przez bardzo atrakcyjne zabawki FP i miłe panie
![]()
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Pani i jak T. to zniósł? Ja się już stresuje. Tym bardziej że mamy tylko 3 laboratoria i żadne do lepszych nie należy
#2184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja do pracy wracam w środę za tydzień. Przy życiu trzymał mnie syn który nie dał się zbytnio zamartwiać. Trzeba było odrobić lekcje, ugotować obiad i tak jakoś minęły najgorsze dni. Tylko jak byłam sama w domu to dopadał mnie taki mega dół- nigdy jeszcze się tak nie czułam. Po pierwszym poronieniu jakoś szybciej doszłam do siebie, ciąża była malutka, jakoś łatwiej było. A teraz... już było widać. A poza tym ja urodziłam w łazience, wszystko ze mnie wypadło, wisiało na jakimś flaku między nogami. Ja widziałam swoje dziecko. Było wielkości dłoni... Jak poraniałam czułam jak wychodzi pokolei główka, rączki... Straszne to było. Do szpitala trafiłam już pusta. Resztki dali na histopatologię. Jeśli chodzi o badania to ja robię tylko kariotypy. U mnie przyczyna była jasna. Więc innych badań nie mam potrzeby robić. Mnie brzuch nie boli. Ale przeboje kibelkowe miałam tuż przed poronieniem- organizm czyścił się chyba jak do porodu. Ale ja dopiero przestałam krwawić. W związku z tym miałam już jedno usg żby sprawdzić czy nic tam nie zostawili. Nie zostawili. Wizytę kontrolną mam we wtorek. Wtedy też dostanę antykoncepcję na te kilka miesięcy. Lekarz mówił że mam odczekać pół roku. Ale to jak strasznie długo... Ja chcę już! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44003426]Dwakolory wybacz, źle się wyraziłam. Chodziło mi mniej więcej o to, że to, że to był przypadek to dla rodziców po stracie żadne pocieszenie... [/QUOTE] Wiem, wiem. Strata jest ogromna. Ciągle zadaję sobie pytanie dlaczego ja? Dlaczego wszyscy w koło rodzą dzieci a ja nie mogę. Ale myśląc perspektywicznie to dobrze że znam przyczynę Ale od jakiego lekarza powinnam mieć skierowanie? Od gina? Ale mój przyjmuje prywatnie, to chyba nie może dać.
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
TSH tylko z zyly... reszta badan z paluszka. Moj Misio mial 10 dni jak pobierali pierwszy raz. Jest ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Kocurku wydaje mi się że z takim małym dzieckiem to nawet łatwiej bo się tak nie wyrywa. Chociaż i tak żal za serce łapie. Pamiętam jak Olek dostawał antybiotyk jak się urodził i przez tydzień miał wenflon w lapce. Tak mi go było szkoda
A jeszcze mam pytanie z innej beczki. Jaka polecacie książkę ciekawą? Bo muszę coś sobie wybrać na prezent i pomyślałam o książce a w ogóle nie jestem na bieżąco co jest godne uwagi
#2187 | |
Zakorzenienie
|
lepiej niż ja. te dwa razy z żyły też w sumie nie były złe.
a jak Olek znosi szczepienia? Cytat:
w liście do Śniętego wspomniałam o ADHD Tymańskiego ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
Dwa kolory:
To straszne co piszesz. Nagle wzięły Cię skurcze i bóle czy coś się działo wcześniej? Ja rodzilam Kamilka w 32 tygodniu, poród był wywolywany, bo ani szyjka, ani macica same się nie szykowaly.
#2189 |
Zakorzenienie
|
CZESC!
DWA KOLORY! Witaj! bardzo mi przykro z powodu Twoich strat! Mam nadzieje ze pomożemy Ci jakos w tym trudnym czasie! ![]() ![]() ELIZKA! dobrze ze Kubek Cie naprostowała. Wiemy wszystkie jak bardoz się martwisz ale wiesz dobrze ze stresem nie pomożesz. Ja tam mysle ze będzie ok! Pogłaskaj dziewczyny!!!! ![]() ANITKA! fajnie ze w domku. Ja tez jestem zdania ze lepiej pojechać 100 razy za dużo na IP niż raz za mało . a ten lekarz to porażka! SANTOM! ale słodzinka i znowu dziewczynka ![]() ADUNIA!szkoda ze Cie tak mało ale cudnie się czyta twoje posty! Coreczka ślicznotka! CZARNULA! Twoje dziewczyny ot 2 modeleczki. a pytala so urodzinki. Chyba udane choć nie obyło się bez przygód - oczywiście nie przywieźli nam zamówionych przez nas mebli- w sobote gościu przywiózł jakies zastępcze wiec było na czym jesc nasze maja być w czwartek HOSENKA! cieszę się ze wreszcie sie przełamalas i brawa za zakupy dla Kacperka ![]() KUBEK! i jak tam ? już troszkę lepiej czy hormony dalej szaleją? KUNIA! zdrówka, zdrówka, zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla WAS! ![]() ![]() ![]() KOOCUR! dobrze ze wrzuciłaś zdjęcie Marcelka bo dziś same kobietki ![]() BERBIE! jak sie czujesz? jak w pracy? dobrze jest? MAGA! powodzenia przy pobieraniu krwi. Buziak dla Olusia! ![]() a co do prezentu ja wysle jutro- mam nadzieje ze zdąży dojść. Kurcze d.opa jestem bo z apózno sie wzięłam i planowałam ze będzie jeszcze cos ale nie zdążę zrobić i będzie uboższy prezent mam nadzieje ze nie za ubogi. ![]() a i jeszcze o smakowych kawkach było - ja mam orzchową i wczoraj nabyłam waniliową- u mnie one sa jako 2 kawka popołudniowa bo rano to z ekspresu ale pól na pól z mlekiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Anita - cieszę się, że już w domu jesteś.
Eliza - spokojnie.. mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i trzymam kciuki za dodatkowe badania. Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.