|
|
#2641 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3
Witam, mam pytanie. W niedziele (tydzień temu) dostałam antybiotyk duomox, tabletki anty przestałam brać w czwartek (również tydzień temu) a okres dostałam w niedziele. Ostatnią tabletke antybiotyku zjadłam w piątek rano a anty (biorę nowynette) wieczorem w ten piątek. Czy antybiotyk ma jakiś wpływ w tym wypadku i jeżeli dziś uprawiałam seks bez dodatkowego zabezpieczenia jest szansa ze tabletka nie zadziała? pozdrawiam
dodam że dwukrotnie informowałam lekarza ze przyjmuję i pytałam czt duomox ma wpływ na tabletki novynette, lekarz stwierdził że nie a dziś w necie natknęłam się na informację że ingerują w skuteczność Edytowane przez miki501 Czas edycji: 2013-12-01 o 21:54 |
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2643 |
|
Przyczajenie
|
panna mati_ dziękuję
problem taki że informowałam lekarkę o tym a ona powiedziała mi że spokojnie mogę brać, dziś natknęłam się na to że jednak spokojna być nie powinnam
|
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej zabezpiecz się jeszcze ten tydzień. Tak dla spokojnej głowy. Zdania o interakcję amoksycyliny z antykoncepcją są podzielone. Dlatego lepiej przyjąć tą gorszą opcję. Nie mam ulotki antybiotyku, Ty ją masz.
|
|
#2645 |
|
Przyczajenie
|
panna mati_teraz będę, kwestia jest taka że jednak dziś uprawiałam seks, nie doszło do wytrysku w środku jednak jak wiadomo podczas zawsze coś może wycieknąć i pytam czy ryzyko jest duże.
Jutro na pewno udam się do lekarza by zapytać i ewentualnie wziąć receptę na 72h po. piszę tu bo może któraś z Was miała podobna sytuację i mogłaby mi powiedzieć jak to było w jej przypadku novynette biore od ok 3lat zawsze o stałej porze, nigdy nie pominęłam itd. |
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2647 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję za pocieszenie
pamiętać będę na pewno i na pewno bym to sprawdziła ale że dwukrotnie pytałam o to lekarki myślałam że będzie tak jak mówi,że nie szkodzą... a do tego była to wizyta w nocnym ambulatorium bo fatalnie się czułam,że aż mnie dusiło to potem nawet przez myśl mi nie przeszło czytać ulotke po dwukrotnym zapewnieniu
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2648 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczynki
czy moge sie dolaczyc? Mam do Was kilka pytan a widze ze jestescie bardzo pomocne jesli moge to opowiem Wam moja historie![]() Zaczynajac od poczatku...ostatnia miesiaczke(normalna) mialam 1 pazdziernika trwala 7 dni tak jak zawsze, bole te co zwykle samopoczucie tez. Wedlug moich obliczen i mojego lekarza owulacje mialam 21 pazdziernika i wtedy tez kochalam sie z moim TZ. Bez zabezpieczenia ale tuz przed wytryskiem wyszedl ze mnie. Wszystko bylo ok, tylko lekko pobolewal mnie brzuch. 4 listopada dostalam miesiaczke choc wydaje mi sie ze to bylo lekkie krwawienie, bylo slabe brzuch bolal ale lzej niz zazwyczaj i trwalo tylko 3 dni. Jezeli chodzi o obfitosc to tak w sumie dla porownania zuzywalam przez cala dobe jedna podpaske. zastanawialo mnie to lekkie krwawienie wiec 11 listopada zrobilam test wyszedl negatywnie. Wiec odpuscilam. Ale od tygodnia mam lekko powiekszony brzuch przytylam poltorej kilo jest twardy i mam takie napady klucia w podbrzuszu. Ostatnio jechalam z moim TZ na uczelnie i musial prawie sie zatrzymac bo tam mnie zemdlilo. Kawe pije normalnie, niekiedy odrzuca mnie od papierosow ale to zazwyczaj z.samego rana i wieczorem. Piersi sa normalne moze lekko pelniejsze, zauwazylam tez malutkie brazowe plamki gdzie niegdzie na piersiach i sine spuchniete wejscie do pochwy. Czuje sie jakbym byla przeziebiona, to znaczy mam zapchany nos i jest mi zimno caly czas. Prosze odpowiedzcie co o tym myslicie. Pozdrawiam
Edytowane przez ewula13 Czas edycji: 2013-12-02 o 10:20 |
|
|
|
#2649 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Swoją drogą, w jaki sposób lekarz obliczył, kiedy masz owulację?
|
|
#2650 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2651 |
|
Przyczajenie
|
Czy mogę być w ciąży?
25 list. współżyłam z chłopakiem po raz pierwszy, bardzo bolało. Nie doszedł we mnie,ale nie używaliśmy środków antykoncepcji, na następny dzień zaczęła mi cieknąć brązowa wydzielina z pochwy. Czy mogę być w ciąży i jakie są na to szanse? okresu powinnam dostać tak 6-9 grudnia.
|
|
|
|
#2652 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży?
Cytat:
|
|
|
|
|
#2653 |
|
Rozeznanie
|
Szanse są. I jest wątek zbiorczy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=680081&page=138 .
|
#2654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2655 |
|
Przyczajenie
|
Wiem i zrobię go w tym tygodniu, tylko chodzi mi o to czy możliwe ,że doszło do preejakulatu, bo robiliśmy to może ok pół godziny, a potem dopiero doszedł po jakichś 20 min gdzie indziej, chyba się można domyślić gdzie.
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Dodam jeszcze że sprawdzałam dni płodne i wtedy ich nie powinnam mieć |
|
|
|
#2656 |
|
Przyczajenie
|
Czy mogę być w ciąży? 25 list. współżyłam z chłopakiem po raz pierwszy, bardzo bolało. Nie doszedł we mnie,ale nie używaliśmy środków antykoncepcji, na następny dzień zaczęła mi cieknąć brązowa wydzielina z pochwy. Czy mogę być w ciąży i jakie są na to szanse? okresu powinnam dostać tak 6-9 grudnia. Dodam ,że sprawdzałam dni płodne i na szczęście wyszło ,że nie , chociaż nie jestem w 100 % pewna . I po jakim czasie mogę zrobić test? |
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szanse są 50/50. Jak to przy stosunku przerywanym - uda się albo nie uda.
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
a sprawdziłaś wątek zbiorczy?
|
|
|
|
#2659 |
|
Raczkowanie
|
po kiego grzyba wspolzyc bez zabezpieczenia, a potem sie martwic, bo moze ciaza?
|
|
|
|
#2660 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Raczkowanie
|
Ja Cie nie oceniam, tylko podziwiam masochizm. potrzebne Ci takie stresy, jeszcze przy pierwszym razie? na pewno mogliscie zorganizowac przed wieksze gumki badz inny srodek antykoncepcyjny. a scisle w odpowiedzi na pytanie- tak, jest ryzyko.
|
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mądrze, rozsądnie, dojrzale. Pogratulować...
|
|
#2663 |
|
Raczkowanie
|
Miki501 Hej.Tez ostatnio miałam antybiotyk duomox, sosuje plastry antykoncepcyjne i tez mialam stosunek bez zabezpieczenia na poczatku, na koniec oczywiscie byla prezerwatywa. teraz dostalam miesiaczke i jest ok. Nie ma dowodow ,by amoksycylina jakos zaburzała działanie tabletek, ale jednak pamietaj by sie zabezpieczyc kolejnym razem. Lepiej byc ostroznym, kiedy nie chcesz miec małego krasnoludka
Pozdrawiam.
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2665 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy można wykluczyć ciąże?
Hej dziewczyny, od 3 miesięcy stosuje plastry evra. Wszystkie tak jak na ulotce sa przyklejane i odklejane. Miesiączka miałam dwa tygodnie temu, jestem od poniedziałku na plastrów nr 2. W czasie ostatnich dwóch stosunków pojawiła sie wydzieloną z mała ilością krwi, a dzisiaj bol jajników. Czy wiecie moze co to moze byc? Ciąża? Możliwe? Czy jakieś zapalenie ? Bardzo sie niepokoje a dopiero zjutro dowiem sie na kiedy mnie wcisnęła Pani z rejestracji na wizytę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2666 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy można wykluczyć ciąże?
Cytat:
mysle, ze u CIebie jest to samo. Zreszta przy prawidlowo dobranej antykoncepcji i prawidlowym naklejaniu i odklejaniu plastra prawdopodobienstwo ciazy jest znikome.
|
|
#2667 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawi mnie pomiar obwodowy w takim razie.
|
|
|
#2669 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo z http://www.youtube.com/watch?v=fJi6miGk9g4 i własnego doświadczenia wiem, że gumki są zdumiewająco rozciągliwe. |
|
|
|
|
#2670 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Kochaliśmy się 12 dnia cyklu, bez zabezpieczenia (zorientowałam się w trakcie i przerwaliśmy), w ciągu 12 godzin zażyłam Escapelle, dodam, że mój chłopak nie doszedł w ogóle, 9 dni później dostałam okres, który trwa do dziś (11 dzień), jednak od kilku dni jest on bardzo skąpy. Czy mogę być w ciąży? Jutro idę po test, ale chciałabym widzieć,czy istnieje duża szansa. Edytowane przez YaggaYo Czas edycji: 2013-12-04 o 19:23 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

czy moge sie dolaczyc? Mam do Was kilka pytan a widze ze jestescie bardzo pomocne