Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-01, 20:07   #2641
miki501
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

Witam, mam pytanie. W niedziele (tydzień temu) dostałam antybiotyk duomox, tabletki anty przestałam brać w czwartek (również tydzień temu) a okres dostałam w niedziele. Ostatnią tabletke antybiotyku zjadłam w piątek rano a anty (biorę nowynette) wieczorem w ten piątek. Czy antybiotyk ma jakiś wpływ w tym wypadku i jeżeli dziś uprawiałam seks bez dodatkowego zabezpieczenia jest szansa ze tabletka nie zadziała? pozdrawiam
dodam że dwukrotnie informowałam lekarza ze przyjmuję i pytałam czt duomox ma wpływ na tabletki novynette, lekarz stwierdził że nie a dziś w necie natknęłam się na informację że ingerują w skuteczność

Edytowane przez miki501
Czas edycji: 2013-12-01 o 21:54
miki501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 22:01   #2642
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miki501 Pokaż wiadomość
Witam, mam pytanie. W niedziele (tydzień temu) dostałam antybiotyk duomox, tabletki anty przestałam brać w czwartek (również tydzień temu) a okres dostałam w niedziele. Ostatnią tabletke antybiotyku zjadłam w piątek rano a anty (biorę nowynette) wieczorem w ten piątek. Czy antybiotyk ma jakiś wpływ w tym wypadku i jeżeli dziś uprawiałam seks bez dodatkowego zabezpieczenia jest szansa ze tabletka nie zadziała? pozdrawiam
Jeśli duomox obniża działanie tabletek. Dodatkowe zabezpieczenie powinno być w trakcie i 7 dni po zakończeniu. A jak się dowiedzieć, czy obniża? Przeczytać ulotkę duomoxu...
Stary 2013-12-01, 22:15   #2643
miki501
Przyczajenie

panna mati_ dziękuję
problem taki że informowałam lekarkę o tym a ona powiedziała mi że spokojnie mogę brać, dziś natknęłam się na to że jednak spokojna być nie powinnam
Stary 2013-12-01, 22:23   #2644
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
panna mati_ dziękuję
problem taki że informowałam lekarkę o tym a ona powiedziała mi że spokojnie mogę brać, dziś natknęłam się na to że jednak spokojna być nie powinnam
Najlepiej zabezpiecz się jeszcze ten tydzień. Tak dla spokojnej głowy. Zdania o interakcję amoksycyliny z antykoncepcją są podzielone. Dlatego lepiej przyjąć tą gorszą opcję. Nie mam ulotki antybiotyku, Ty ją masz.
Stary 2013-12-01, 22:37   #2645
miki501
Przyczajenie

panna mati_teraz będę, kwestia jest taka że jednak dziś uprawiałam seks, nie doszło do wytrysku w środku jednak jak wiadomo podczas zawsze coś może wycieknąć i pytam czy ryzyko jest duże.

Jutro na pewno udam się do lekarza by zapytać i ewentualnie wziąć receptę na 72h po. piszę tu bo może któraś z Was miała podobna sytuację i mogłaby mi powiedzieć jak to było w jej przypadku
novynette biore od ok 3lat zawsze o stałej porze, nigdy nie pominęłam itd.
Stary 2013-12-01, 22:41   #2646
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
panna mati_teraz będę, kwestia jest taka że jednak dziś uprawiałam seks, nie doszło do wytrysku w środku jednak jak wiadomo podczas zawsze coś może wycieknąć i pytam czy ryzyko jest duże.

Jutro na pewno udam się do lekarza by zapytać i ewentualnie wziąć receptę na 72h po. piszę tu bo może któraś z Was miała podobna sytuację i mogłaby mi powiedzieć jak to było w jej przypadku
novynette biore od ok 3lat zawsze o stałej porze, nigdy nie pominęłam itd.
Moim zdaniem powinno być ok, nie ma co panikować na zapas. Ale pamiętać na przyszłość.
Stary 2013-12-01, 22:54   #2647
miki501
Przyczajenie

dziękuję za pocieszenie
pamiętać będę na pewno i na pewno bym to sprawdziła ale że dwukrotnie pytałam o to lekarki myślałam że będzie tak jak mówi,że nie szkodzą... a do tego była to wizyta w nocnym ambulatorium bo fatalnie się czułam,że aż mnie dusiło to potem nawet przez myśl mi nie przeszło czytać ulotke po dwukrotnym zapewnieniu
Stary 2013-12-02, 09:51   #2648
ewula13
Raczkowanie

Witam Was dziewczynki czy moge sie dolaczyc? Mam do Was kilka pytan a widze ze jestescie bardzo pomocne jesli moge to opowiem Wam moja historie
Zaczynajac od poczatku...ostatnia miesiaczke(normalna) mialam 1 pazdziernika trwala 7 dni tak jak zawsze, bole te co zwykle samopoczucie tez. Wedlug moich obliczen i mojego lekarza owulacje mialam 21 pazdziernika i wtedy tez kochalam sie z moim TZ. Bez zabezpieczenia ale tuz przed wytryskiem wyszedl ze mnie. Wszystko bylo ok, tylko lekko pobolewal mnie brzuch. 4 listopada dostalam miesiaczke choc wydaje mi sie ze to bylo lekkie krwawienie, bylo slabe brzuch bolal ale lzej niz zazwyczaj i trwalo tylko 3 dni. Jezeli chodzi o obfitosc to tak w sumie dla porownania zuzywalam przez cala dobe jedna podpaske. zastanawialo mnie to lekkie krwawienie wiec 11 listopada zrobilam test wyszedl negatywnie. Wiec odpuscilam. Ale od tygodnia mam lekko powiekszony brzuch przytylam poltorej kilo jest twardy i mam takie napady klucia w podbrzuszu. Ostatnio jechalam z moim TZ na uczelnie i musial prawie sie zatrzymac bo tam mnie zemdlilo. Kawe pije normalnie, niekiedy odrzuca mnie od papierosow ale to zazwyczaj z.samego rana i wieczorem. Piersi sa normalne moze lekko pelniejsze, zauwazylam tez malutkie brazowe plamki gdzie niegdzie na piersiach i sine spuchniete wejscie do pochwy. Czuje sie jakbym byla przeziebiona, to znaczy mam zapchany nos i jest mi zimno caly czas. Prosze odpowiedzcie co o tym myslicie. Pozdrawiam

"...No one is perfect...We're just people - not angels..."

Edytowane przez ewula13
Czas edycji: 2013-12-02 o 10:20
ewula13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 10:04   #2649
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez ewula13 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczynki czy moge sie dolaczyc? Mam do Was kilka pytan a widze ze jestescie bardzo pomocne jesli moge to opowiem Wam moja historie
Zaczynajac od poczatku...ostatnia miesiaczke(normalna) mialam 1 pazdziernika trwala 7 dni tak jak zawsze, bole te co zwykle samopoczucie tez. Wedlug moich obliczen i mojego lekarza owulacje mialam 21 pazdziernika i wtedy tez kochalam sie z moim TZ. Bez zabezpieczenia ale tuz przed wytryskiem wyszedl ze mnie. Wszystko bylo ok, tylko lekko pobolewal mnie brzuch. 4 listopada dostalam miesiaczke choc wydaje mi sie ze to bylo lekkie krwawienie, bylo slabe brzuch bolal ale lzej niz zazwyczaj i trwalo tylko 3 dni. Jezeli chodzi o obfitosc to tak w sumie dla porownania zuzywalam przez cala dobe jedna podpaske. zastanawialo mnie to lekkie krwawienie wiec 11 listopada zrobilam test wyszedl negatywnie. Wiec odpuscilam. Ale od tygodnia mam lekko powiekszony brzuch przytylam poltorej kilo jest twardy i mam takie napady klucia w podbrzuszu. Ostatnio jechalam z moim TZ na uczelnie i musial prawie sie zatrzymac bo tam mnie zemdlilo. Kawe pije normalnie, niekiedy odrzuca mnie od papierosow ale to zazwyczaj z.samego rana i wieczorem. Piersi sa normalne moze lekko pelniejsze, zauwazylam tez malutkie brazowe plamki gdzie niegdzie na piersiach i sine wejscie do pochwy. Prosze odpowiedzcie co o tym myslicie. Pozdrawiam
Zrób test z krwi, a potem idź do ginekologa. Możliwe, że jesteś w ciąży, a możliwe, że miesiączka nie pojawiła się z innego powodu.

Swoją drogą, w jaki sposób lekarz obliczył, kiedy masz owulację?
Stary 2013-12-02, 12:41   #2650
ewula13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Zrób test z krwi, a potem idź do ginekologa. Możliwe, że jesteś w ciąży, a możliwe, że miesiączka nie pojawiła się z innego powodu.

Swoją drogą, w jaki sposób lekarz obliczył, kiedy masz owulację?
Zle to napisalam...chodzilo mi o to ze mialam usg 19 i powiedzial ze owulacji jeszcze nie bylo a pozniej bylam 22 to juz powiedzial ze po jajeczkowaniu. A ja widzialam po sluzie

"...No one is perfect...We're just people - not angels..."

ewula13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:43   #2651
baldzo
Przyczajenie

Czy mogę być w ciąży?

25 list. współżyłam z chłopakiem po raz pierwszy, bardzo bolało. Nie doszedł we mnie,ale nie używaliśmy środków antykoncepcji, na następny dzień zaczęła mi cieknąć brązowa wydzielina z pochwy. Czy mogę być w ciąży i jakie są na to szanse? okresu powinnam dostać tak 6-9 grudnia.
baldzo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 20:53   #2652
pffe
BAN stały

Dot.: Czy mogę być w ciąży?

Cytat:
Napisane przez baldzo Pokaż wiadomość
25 list. współżyłam z chłopakiem po raz pierwszy, bardzo bolało. Nie doszedł we mnie,ale nie używaliśmy środków antykoncepcji, na następny dzień zaczęła mi cieknąć brązowa wydzielina z pochwy. Czy mogę być w ciąży i jakie są na to szanse? okresu powinnam dostać tak 6-9 grudnia.
oczywiście,że możesz być w ciąży. seks bez zabezpieczenia zawsze może skończyć się ciążą.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:56   #2653
paaaat
Rozeznanie

Szanse są. I jest wątek zbiorczy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=680081&page=138 .
paaaat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 21:00   #2654
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie, że możesz być w ciąży, moja rada zrób test, jak jesteś w ciąży to czy go zrobisz czy nie to i tak w ciąży już jesteś, a jak nie, no to nie i masz spokój. Po co masz się stresować
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 21:48   #2655
baldzo
Przyczajenie

Wiem i zrobię go w tym tygodniu, tylko chodzi mi o to czy możliwe ,że doszło do preejakulatu, bo robiliśmy to może ok pół godziny, a potem dopiero doszedł po jakichś 20 min gdzie indziej, chyba się można domyślić gdzie.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Dodam jeszcze że sprawdzałam dni płodne i wtedy ich nie powinnam mieć
Stary 2013-12-02, 22:00   #2656
baldzo
Przyczajenie

Czy mogę być w ciąży?
25 list. współżyłam z chłopakiem po raz pierwszy, bardzo bolało. Nie doszedł we mnie,ale nie używaliśmy środków antykoncepcji, na następny dzień zaczęła mi cieknąć brązowa wydzielina z pochwy. Czy mogę być w ciąży i jakie są na to szanse? okresu powinnam dostać tak 6-9 grudnia. Dodam ,że sprawdzałam dni płodne i na szczęście wyszło ,że nie , chociaż nie jestem w 100 % pewna . I po jakim czasie mogę zrobić test?
Stary 2013-12-02, 22:02   #2657
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Czy mogę być w ciąży?
25 list. współżyłam z chłopakiem po raz pierwszy, bardzo bolało. Nie doszedł we mnie,ale nie używaliśmy środków antykoncepcji, na następny dzień zaczęła mi cieknąć brązowa wydzielina z pochwy. Czy mogę być w ciąży i jakie są na to szanse? okresu powinnam dostać tak 6-9 grudnia. Dodam ,że sprawdzałam dni płodne i na szczęście wyszło ,że nie , chociaż nie jestem w 100 % pewna
A jak obliczyłaś te dni płodne?
Szanse są 50/50. Jak to przy stosunku przerywanym - uda się albo nie uda.
Stary 2013-12-02, 22:11   #2658
Hibiku
Zakorzenienie

a sprawdziłaś wątek zbiorczy?
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 22:27   #2659
Edyta1990
Raczkowanie

po kiego grzyba wspolzyc bez zabezpieczenia, a potem sie martwic, bo moze ciaza?
Edyta1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 22:41   #2660
baldzo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Edyta1990 Pokaż wiadomość
po kiego grzyba wspolzyc bez zabezpieczenia, a potem sie martwic, bo moze ciaza?
Nie napisalam tego po to, zeby mnie ktos mnie oceniał. Po prostu prezerwatywa byla za mała
Stary 2013-12-02, 22:47   #2661
Edyta1990
Raczkowanie

Ja Cie nie oceniam, tylko podziwiam masochizm. potrzebne Ci takie stresy, jeszcze przy pierwszym razie? na pewno mogliscie zorganizowac przed wieksze gumki badz inny srodek antykoncepcyjny. a scisle w odpowiedzi na pytanie- tak, jest ryzyko.
Edyta1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:58   #2662
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Nie napisalam tego po to, zeby mnie ktos mnie oceniał. Po prostu prezerwatywa byla za mała
Więc zamiast iść do sklepu/apteki po większe najlepiej się pakować w sytuację, która może spowodować ciążę.

Mądrze, rozsądnie, dojrzale.

Pogratulować...
Stary 2013-12-03, 19:39   #2663
LilyJo
Raczkowanie

Miki501 Hej.Tez ostatnio miałam antybiotyk duomox, sosuje plastry antykoncepcyjne i tez mialam stosunek bez zabezpieczenia na poczatku, na koniec oczywiscie byla prezerwatywa. teraz dostalam miesiaczke i jest ok. Nie ma dowodow ,by amoksycylina jakos zaburzała działanie tabletek, ale jednak pamietaj by sie zabezpieczyc kolejnym razem. Lepiej byc ostroznym, kiedy nie chcesz miec małego krasnoludka Pozdrawiam.
Stary 2013-12-03, 20:13   #2664
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Może była dobra tylko nie potrafiliście jej odpowiednio założyć?
Stary 2013-12-03, 21:51   #2665
Effy123
Raczkowanie

Dot.: Czy można wykluczyć ciąże?

Hej dziewczyny, od 3 miesięcy stosuje plastry evra. Wszystkie tak jak na ulotce sa przyklejane i odklejane. Miesiączka miałam dwa tygodnie temu, jestem od poniedziałku na plastrów nr 2. W czasie ostatnich dwóch stosunków pojawiła sie wydzieloną z mała ilością krwi, a dzisiaj bol jajników. Czy wiecie moze co to moze byc? Ciąża? Możliwe? Czy jakieś zapalenie ? Bardzo sie niepokoje a dopiero zjutro dowiem sie na kiedy mnie wcisnęła Pani z rejestracji na wizytę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Start 62kg!
Effy123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 22:00   #2666
LilyJo
Raczkowanie

Dot.: Czy można wykluczyć ciąże?

Cytat:
Napisane przez Effy123 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, od 3 miesięcy stosuje plastry evra. Wszystkie tak jak na ulotce sa przyklejane i odklejane. Miesiączka miałam dwa tygodnie temu, jestem od poniedziałku na plastrów nr 2. W czasie ostatnich dwóch stosunków pojawiła sie wydzieloną z mała ilością krwi, a dzisiaj bol jajników. Czy wiecie moze co to moze byc? Ciąża? Możliwe? Czy jakieś zapalenie ? Bardzo sie niepokoje a dopiero zjutro dowiem sie na kiedy mnie wcisnęła Pani z rejestracji na wizytę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hej, mysle ze objawem ciazy takie krwawienie raczej nie jest. Moze przyczyny mechaniczne maja tutaj głos, a może wystepuje po prostu plamienie zwiazane z uzywaniem plastrow?Tez uzywam plastrow juz 5 miesiecy i szczerze Ci powiem, ze przez pierwsze 3 miesiace- to czas by cos sie dzialo z organizmem, aby sie przyzwyczail do nowej sytuacji hormonalnej, tak twierdzi wiekszosc osob, a ja dostalam plamienie ni z gruchy ni z pietruchy, po 4 miesiacach uzywania plastrow. Także granice reakcji i przestawienia organizmu są plynne mysle, ze u CIebie jest to samo. Zreszta przy prawidlowo dobranej antykoncepcji i prawidlowym naklejaniu i odklejaniu plastra prawdopodobienstwo ciazy jest znikome.
Stary 2013-12-04, 17:08   #2667
baldzo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Może była dobra tylko nie potrafiliście jej odpowiednio założyć?
Dobrze zakładaliśmy , tylko go za bardzo ściskała... A większych już nie ma od xxl.
Stary 2013-12-04, 17:49   #2668
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze zakładaliśmy , tylko go za bardzo ściskała... A większych już nie ma od xxl.
Gumkę można naciągnąć na wiele sporych rzeczy więc dziwne, że była za ciasna. Ciekawi mnie pomiar obwodowy w takim razie.
Stary 2013-12-04, 17:53   #2669
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Czy on ma penis rozmiaru maczugi?
Bo z http://www.youtube.com/watch?v=fJi6miGk9g4 i własnego doświadczenia wiem, że gumki są zdumiewająco rozciągliwe.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:19   #2670
YaggaYo
Raczkowanie

Hej,
Kochaliśmy się 12 dnia cyklu, bez zabezpieczenia (zorientowałam się w trakcie i przerwaliśmy), w ciągu 12 godzin zażyłam Escapelle, dodam, że mój chłopak nie doszedł w ogóle, 9 dni później dostałam okres, który trwa do dziś (11 dzień), jednak od kilku dni jest on bardzo skąpy. Czy mogę być w ciąży? Jutro idę po test, ale chciałabym widzieć,czy istnieje duża szansa.

Edytowane przez YaggaYo
Czas edycji: 2013-12-04 o 19:23
YaggaYo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości