Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-07, 11:31   #3841
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Zapomnialam zlozyc zyczenia naszym rowiesnikom. Zuzia, Michal i Jessica (coreczka InnejUK tez urodzila sie 7.maja, moze nas Basia podczytuje czasem ) wsystkiego najlepszego dzeciaczki i za dotychczasowe osiagniecia

Diabli tego dnia urodzilo sie najwiecej dzieci na watku

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

A i kliknelam gasienice (zaplacilam karta meza, ktora mam zapisanna.amazonie ) mam nadzieje, ze to ta duza ale z malej tez bedziemy sie cieszyc w razie czego
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 11:31   #3842
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
htc desire 300, na początek chyba calkiem ok. do tej pory bylam niedotykowa ze stara przedpotopowa nokia za pan brat
a tablecik pentagram 7.6 - p 5346

wooww jakie prezenty

ja nadal jestem niedotykowa i chyba nie zapowiada się na zmiany;p

--
u nas Mikołaj przynosi tylko słodycze w buty u kogoś też tak jeszcze jest?
a Gwiazdor pod choinkę już większe prezenty

Wojti wczoraj dostał w swoje buciki ciasteczka orkiszowe i wafelki ryżowe
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 11:37   #3843
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
aa, cos mi sie kojarzy, ze pisalyscie o temperaturze w sypialni dziecka (czy tam w pokoju, gdzie dziecko spi). i ze niby 18 stopni to mroz my mamy teraz tak docieplony dom, ze w sypialni niespecjalnie grzejac mamy 20 stopni, nawet 20,5 jak ludzie tam dychaja, i ja umieram co noc poce sie, odkrywam, nogi mam niespokojne...
na starym mieszkaniu nie bylo takiego docieplenia i w sypialni normalnie grzejac mielismy 18 stopni. i spalo mi sie dobrze. lubilam sie wtulic w moja koldre albo w malza. a teraz sie leje ze mnie, jak tylko ktos sie do mnie zblizy (a Florek sie zbliza dosc czesto )
U nas w nocy to jest nawet i 16st ale przy 18 tez mi sie najlepiej spi

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
wooww jakie prezenty

--

U nas Mikolaj przynosi pod poduszke 6 grudnia, a 24 pierwsza gwiazdka pod choinke
Stary 2013-12-07, 11:47   #3844
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
U nas dzis impereza z okazji 7mcy! i czas na male podsumowanie:
- waga 7.700kg
- wzrost 67cm
- Sofia przekreca sie na wszystkie strony
-siada z lezenia i podpiera sie raczka,ale jeszcze prosto nie siedzi
-raczkuje po 3 kroczki i dalej pelza bo szybciej
- ulubiona zabawka to ksiazeczka 'my first 100 animals' ze zdjeciami zwierzat na kolorowych tlach. Ostatnio nie tylko zjada ja ale tez oglada i przewraca strony
- poza ksiazeczka ciekawe jest to czym akurat zajmuje sie mama: komputer, ksiazka, telefon, jablko, kanapka (jak cos jem to musze jej dac kawalek jablka bo inaczej moge zapomniec o spokojnym posilku.)
- zebow brak, choc tak jak Nela zjadla juz tubke dentinoxu. Za to potrafi dziaslami odgryzc kawaleczki jablka wiec musze miec oczy nie tylko dookola glowy ale tez w jej paszczy.
- chetnie je sama, papki tez ale sama wiec stawiamy raczej na BLW (choc ogranicza nas alergia, ktorej przyczyny probujemy zlokalizowac)
- uwielbia sie nosic i jesc na zadanie bez wiekszej regularnosci czym nadrabia czasy noworodkowe, ktore przespala z pobudkami na cyca co 3h
- dalej nie smieje sie na glos z moze 3 wyjatkami na przestrzeni ost 4 miesiecy.....
super podsumowanie! sporo pozycji zazdrościmy aaa i fajna ksiazka.

ps. u nas wczoraj był pierwszy ATAK SMIECHU. mamusia moglaby stawac na rzesach i slychac tylko kilka kwików. wczoraj tata dorwal pilke i kopal nia do sufitu, a jak spadala to jeszcze mloda straszyl...i wpadla w taki histeryczny smiech, ze oboje prawie się poplakalismy. oczywiście im bardziej tatuś się za pilka rzuuuuucal tym lepiej. także - nie znasz dnia, nie znasz sytuacji, ale na pewno się pojawi do tej pory Nela była bardzo powsciagliwa w temacie chichrania. i cos w tym jest, ze tatuś z niej już w brzuchu robil "zenska kadre narodowa"

Cytat:
Diabli widze, ze u Was mikolaj na bogato Strach sie bac co znajdziesz pod choinka ;-)
Pochwal sie jakie tel i tablet dostalas. Sama przymierzam sie do zakupu wiec mnie temat interesuje..
taaa, tylko tz dostal klapki na basen taki ze mnie los hehe ale przynajmniej wypasione...hehe. a sprzecior opisałam kawalek wyżej. htc i pentagram.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Super prezenciki ja też dostałam telefon nowy te TŻ ty się poumawiały czy co??
Chwal się szybko co to za maszyna .
może dorwali jakas promocje za zlotowke
w sumie do końca bylam przekonana, ze mikolaj przyniesie NAM (czytaj tzowi) ps4...bo z racji zawodu jaki wykonuje to teraz must have hehe. obstawiam, ze znajdziemy ja pod choinka. i nie wiem czy się cieszyc czy plakac.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
słuchajcie ma któraś z Was SAB SIMPLEX na zbyciu?
tż mnie męczy, że musimy to spróbować dawać mu na noc...

ja tam nie uważam, że te kropelki miałby coś pomóc,bo przecież dostawał już infacol, bobotic, esputicon, itp..
no ale... może?
aaaa tyle czasu mowilam, ze mam na zbyciu dwa opakowania. oddalam wlasciwie obcej mi osobie, bo szkoda żeby się zmarnowalo
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 11:49   #3845
Ashyshqa
Zakorzenienie

Diabli ostatnio tez smiech Sofii wywolalo podrzucanie czegos przez TZa wiec na swieta zamowilam pilki do zonglowania w nadziei, ze wywolaja nie tylko radosc u TZa ale tez smiech u Sofci

A telefon fajny TZ ma tez htc desire tylko jakis inny model i baaardzo sobie chwali. Ma juz 2 lata i nadal nadaza Tablecik musze obadac. My narazie stanelismy na nowym Nexus 7 z najnowszym androidem. Mam nadzieje, ze TZ juz nie zmieni zdania bo mi sie bardzo podoba chcemy do.niego tez wziac etui i klawiatura, zeby robil czasem za mini mini laptop
Stary 2013-12-07, 11:55   #3846
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli tego dnia urodzilo sie najwiecej dzieci na watku
niezły wysyp może uda Wam się kiedyś spotkać i dzieci poznają kogos urodzonego tego samego dnia. pamiętam ,ze w podstawówce nas to fascynowalo. kolezanka z klasy rodzila się wlasciwie równo z kolega. ich mamy kolegowaly się od czasów szpitala i tak sobie chodzili wszędzie razem, od przedszkola po liceum.

Cytat:
Cytat:
A i kliknelam gasienice (zaplacilam karta meza, ktora mam zapisanna.amazonie ) mam nadzieje, ze to ta duza ale z malej tez bedziemy sie cieszyc w razie czego
macie sponsora! może nie zauważy hehe. ostatnio bylam w aptece i pytam babke "czy my możemy zaplacic karta tatusia?" babeczka prawie oplula te szybe oddzielajaca klienta od farmaceuty...i podsumowala "oczywiście, ja tez czasem lubie zaszaleć z karta meza"

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
wooww jakie prezenty
tatuś nam trochę zmienia rodzinna tradycje mikołajkowego "skąpstwa" mile to nie ukrywam, ale ja tam zawsze mam wyrzuty sumienia a telefon...skoro dostałam to trzeba się będzie przelamac. sama nie kupiłabym hehe.

Cytat:
u mnie tez tak było...mikolaj przynosil do butow albo kolo lozka, czasem wpadal osobiście. zawsze to były paczki ze słodyczami i ewentualnie jedna drobna zabawka. za to w wigilie wpadal obładowany zabawkami/ubraniami aniołek i zostawial wszystko pod choinka.

Cytat:
super. kupujecie te z hippa?
Stary 2013-12-07, 12:09   #3847
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
hej

Młody od godziny śpi na brzuchu tżta...

can, ash, axella
- STO LAT DLA WASZYCH POCIECH za 7 miechów

--
za nami kosmicznie ciężka noc

już o 22 się obudził, nie mógł zasnąć, płakał, prężył się, myślałam, że to może ząbki, przed północą dałam mu paracetamol, który ku naszemu zdziwieniu nic nie pomógł
tż nosił go, skakał z nim na piłce i tak to trwało do 3 w nocy

od 3 ja go przejęłam i też nie wyglądało to wszystko różowo, budził się z płaczem ...

słuchajcie ma któraś z Was SAB SIMPLEX na zbyciu?
tż mnie męczy, że musimy to spróbować dawać mu na noc...

ja tam nie uważam, że te kropelki miałby coś pomóc,bo przecież dostawał już infacol, bobotic, esputicon, itp..
no ale... może?

Agnes, kinga- za wstawanie dzieciaczków teraz Wam się zacznie sajgon;p

wczoraj Wojtek też tak wstawał przy łóżku i się oczywiście przewrócił na głowę...spadł na podłogę... ale był huk a potem ryk

My też podawaliśmy wiele preparatów na kolki i dopiero sab simplex dał radę. Mały po tym się uspokajał. Niestety nie mam zapasu, w jednej buteleczce został może 1cm tego. Jak się rozglądałam za tym to na Allegro ktoś oferował i na potwierdzenie autentyczności przedstawiał paragon z apteki. My akurat kupiliśmy osobiście w Niemczech.

Cytat:
htc desire 300, na początek chyba calkiem ok. do tej pory bylam niedotykowa ze stara przedpotopowa nokia za pan brat
a tablecik pentagram 7.6 - p 5346

hehe no wiesz, moje cyce nie wyprodukują taaakiej temperatury, nawet gdybym kipiała ze zlosci u nas to pewnie ledwo 37... według mnie sama kaszka jest dużo lepsza niż z manna nestle, która wprowadza trochę sztuczny smak...ale jakos przebolejemy ten miesiąc, później już będzie latwiej, a na pewno smaczniej. mysle, ze u Ciebie temp. spowodowala, ze kaszka zrobila się taka rzadka. raz sprobowalam wlozyc swoje mleko (już z kaszka) do mikrofali bo długo odciagalam i kaszka wyszla chlodna. po doslowie 5-7 sekundach była woda :P może ta moja kaszka jest "nie do końca zrobiona"? i dlatego taka gesta hehe. mloda nie narzeka

Noo to super sprzęt teraz szalejesz
No właśnie ja tez dzisiaj dawałam kaszkę na moim mleku i wyszła woda. Chyba za bardzo podgrzałam mleko. A się strasznie zastanawiałam czy z tą kaszką wszystko ok.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
super podsumowanie! sporo pozycji zazdrościmy aaa i fajna ksiazka.

ps. u nas wczoraj był pierwszy ATAK SMIECHU. mamusia moglaby stawac na rzesach i slychac tylko kilka kwików. wczoraj tata dorwal pilke i kopal nia do sufitu, a jak spadala to jeszcze mloda straszyl...i wpadla w taki histeryczny smiech, ze oboje prawie się poplakalismy. oczywiście im bardziej tatuś się za pilka rzuuuuucal tym lepiej. także - nie znasz dnia, nie znasz sytuacji, ale na pewno się pojawi do tej pory Nela była bardzo powsciagliwa w temacie chichrania. i cos w tym jest, ze tatuś z niej już w brzuchu robil "zenska kadre narodowa"

taaa, tylko tz dostal klapki na basen taki ze mnie los hehe ale przynajmniej wypasione...hehe. a sprzecior opisałam kawalek wyżej. htc i pentagram.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

może dorwali jakas promocje za zlotowke
w sumie do końca bylam przekonana, ze mikolaj przyniesie NAM (czytaj tzowi) ps4...bo z racji zawodu jaki wykonuje to teraz must have hehe. obstawiam, ze znajdziemy ja pod choinka. i nie wiem czy się cieszyc czy plakac.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

aaaa tyle czasu mowilam, ze mam na zbyciu dwa opakowania. oddalam wlasciwie obcej mi osobie, bo szkoda żeby się zmarnowalo
Ja to bym się cieszyła przynajmniej te 3 tyg bez ps4. Ja już wysłuchuję jaka to fajna konsola itp... Na razie musi mu starczyć ps3 bo wydatków dużo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 12:38   #3848
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
a to długie nóżki macie my nadal jesteśmy na 0-3 rozm, więc myslałam,ze bedą ok

tak kisielek sama, ja robiłam z soczku Mam sok jabłkowy z rossmana jabłko bio od 4mca i to do garnuszka, podgotowałam, pół łyżeczki mąki ziemniaczanej z odrobiną wody i wymieszać z sokiem, zagotować w zależności jaką chcesz konsystencję, ja zrobiłam malutko i raczej taki lejący się
Ano...dlugie, no bo przecie modelka mi rosnie hehe

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Ale to wszystko szybko o Lili...przecież dopiero co raczkować zaczęła a już staje! Ale szybka jest dziewczyna

Aż wstyd się przyznać ale do mojego dziecka nie przyszedł Mikołaj...książki jeszcze nie dotarły i żyrafa też nie...wstyd jak nic

zastanawiam się ile czeka się na wysyłkę z baby's secret już drugi tydzień leci a w końcu kurierem mieli to wysyłać
Ja zamawialam wtedy co to, nawet pisalam do nich co tak dlugo, ale doczytalam sie w regulaminie ze od 2 do 4 tyg. Nawet, czyli przed swietami nam dojdzie

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
dzień doberek i po mikolajkach. u nas wielkie łaaał. Nelka zadowolona z prezentow, ale mamusia chyba bardziej tz zaszalał i dostałam nju komoreczke i...tablet ten drugi to chyba mamy na "spółe" hehe. w każdym razie musze się rozstać z moja niezawodna, niezniszczalna, uwielbiana nokia...w której rozmawiać można już tylko na glosnomowiacym. ehhh mini zaloba kusi mnie żeby ja jeszcze reanimować i tak korzystam z 2 numerow hehe

a wieczorem podczas plotek dowiedziałam się, ze moja najblizsza znajoma jest w ciąży ma już synka maj 2012 i teraz czerwiec-lipiec będzie rodzeństwo z kolei jej siostra blizniaczka już po zaręczynach i tez "ostro" dzialaja

poza tym powitaliśmy zime, ulice biale, plugi maja co robic i nadal czekamy na spiworek

za skończone pol rok, wszystkie nowe umiejetnosci na koncie i najważniejsze: za piękne zdjęcia! Pawelek wygląda na nich na mega pozytywne dziecko! fotka z maskotka (lewkiem?) urocza! pozycje wyjsciowa przyjęli taka sama hehe

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

trzymaj się dzielnie jeszcze trochę i tatusiowie będą mieli urlopy caaale swieta blogie lenistwo!
może Wiktorek rozkręci się z jedzeniem jak już będzie cos więcej niż marchewka. w sumie ciesz się, cycus najlepszy :P

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

na razie ma probowac degustacja zakonczona sukcesem hehe. a wodniste hmm, ja nie robie z owocami, może dlatego? 3 miarki kaszki to calkiem sporo na 60ml - powinno się zagescic. może woda za zimna/ciepla?

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

zazdroszczę Ci tego amazona, ebaya itd.

za nocke
co za baran z tego gościa...nawet gdybym miała syf w mieszkaniu to kobiecie z dzieckiem nie odmowilabym jeszcze w taka pogode!

fajny pomysl. tez kiedyś myslalam, ze będziemy wypelniac album ciążowy i po narodzinach malej...ale do dzisiaj go nie zakupiłam. pewnie sporo już nie pamiętam z pomocą wizażu może odkopałabym pierwsze kopniecia itd...chyba jestem za leniwa
[COLOR=silver]
[COLOR=#000000]

Ash, duza gasienica ma 30cm x 21cm, wiec to raczej ona
mala 17.8cm x 13.4cm

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

fajna jest, bo to taka ksiazka do której dzieci chcą wracac. jest w niej cos magicznego. synek sąsiadki miał sobie nasza pozyczyc na jeden dzien...ale wczoraj baaaardzo prosil, ze jeszcze ja chce obecnie jest w zerówce. i mamusia już wie co mu kupia pod choinke. także ksiazka rosnie razem z dzieckiem
da Tz my w tym roku moze cos pod choinke na mikolaja schody i kinkiety dla nas hehe, za to mala zostala bogato obdarowana w tym roku, od nas spiworek, klocki , kula kubusia, od mojego taty myszka miki, od dziadkow stoliczek muzyczny, od chrzestnego swiecacy pluszak do usypiania z jakimis melodyjkami, od szwagierki czeka pchacz
Stary 2013-12-07, 13:02   #3849
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
[/SIZE]

miałam już Was kiedyś pytac o sinlac. dziewczyny, które go podaja maluchom. zauwazylyscie, ze po nim dziecko szybciej przybiera? znajoma upiera się, ze jej syn wystrzelil z przybieraniem odkad dosypuje mu sinlaca do mleka...urodzil się 3200, wiec dużo mniejszy od Nelki, a teraz to niezły facet (8kg). ma wieeelkie pucki
od nas z forum kojarze, ze Banka podaje, a Michas tez wielkolud może to jakies sterydy

[/SIZE]

ladne
[FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3] 

dlatego ich nie mamy

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

3-6 mies. ale fajnie się naciagaja. gdybym znalazla większe to pewnie wzielabym 6-9 d oświat jest jeszcze trochę czasu, może ktoś wystawi.
Mam nadzieje, ze ktos wystawi bede polowac
Stary 2013-12-07, 14:05   #3850
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Noo to super sprzęt teraz szalejesz
No właśnie ja tez dzisiaj dawałam kaszkę na moim mleku i wyszła woda. Chyba za bardzo podgrzałam mleko. A się strasznie zastanawiałam czy z tą kaszką wszystko ok.
ja swojego już nie podgrzewam. wole dolac odrobine cieplej wody jeśli kaszka wyszla za zimna. tak bezpieczniej

Cytat:
Ja to bym się cieszyła przynajmniej te 3 tyg bez ps4. Ja już wysłuchuję jaka to fajna konsola itp... Na razie musi mu starczyć ps3 bo wydatków dużo .
ale ja się boje, ze stracimy ojca na dluuugie zimowe wieczory hehe
Stary 2013-12-07, 14:08   #3851
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
ja swojego już nie podgrzewam. wole dolac odrobine cieplej wody jeśli kaszka wyszla za zimna. tak bezpieczniej

ale ja się boje, ze stracimy ojca na dluuugie zimowe wieczory hehe
O ciepłej wodzie nie pomyślałam... Jutro tak zrobię.
Myślę że jak będzie ps4 to stracicie ja bym się czego innego nie spodziewała

Stary 2013-12-07, 14:12   #3852
cloche
Zakorzenienie

pawie, i jak kula kubusiowa? zastanawiam sie nad nia

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 14:14   #3853
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ano...dlugie, no bo przecie modelka mi rosnie hehe
Nelka modelka

Cytat:
da Tz my w tym roku moze cos pod choinke na mikolaja schody i kinkiety dla nas hehe, za to mala zostala bogato obdarowana w tym roku, od nas spiworek, klocki , kula kubusia, od mojego taty myszka miki, od dziadkow stoliczek muzyczny, od chrzestnego swiecacy pluszak do usypiania z jakimis melodyjkami, od szwagierki czeka pchacz
Wy to w tym roku macie najpiękniejszy prezent. zazdroszczę tego domu jak diabli!
a Nelcia faktycznie niezle się oblowila musiala być bardzo grzeczna

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Mam nadzieje, ze ktos wystawi bede polowac
ja tez
Stary 2013-12-07, 14:22   #3854
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
niezły wysyp może uda Wam się kiedyś spotkać i dzieci poznają kogos urodzonego tego samego dnia. pamiętam ,ze w podstawówce nas to fascynowalo. kolezanka z klasy rodzila się wlasciwie równo z kolega. ich mamy kolegowaly się od czasów szpitala i tak sobie chodzili wszędzie razem, od przedszkola po liceum.[COLOR=silver]
Mam koleżankę urodzoną tego samego dnia, ale poznałyśmy się dopiero jako dorosłe Z resztą świetna z niej dziewczyna (rzecz jasna ) ma firmę prowadzącą zajęcia Musical Babies - angielski przez muzykę dla maluszków. Jakbyśmy mieszkali w Lbn to na pewno byśmy chodzili...

Dziś z okazji 7 mcy testujemy Tulę Co prawda Sofia jeszcze nie siedzi na 100% sama, ale to już lada chwila więc raczej krzywdy jej nie zrobimy, jak raz na jakiś czas pójdziemy na spacer w nosidle. TŻ jest z nią już ponad godzinę właśnie na spacerze i dostałam właśnie cynk, że oboje zadowoleni.
Wklejam zdjęcie sprzed wyjścia oraz Sofię zajadającą dynię piżmową
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0132.jpg (53,8 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0149.jpg (64,1 KB, 62 załadowań)
Stary 2013-12-07, 14:49   #3855
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Diabli dzięki, właśnie kupiłam tak jak radzisz jaglana, mleczną. Bo mi się już mleka ściągać nie chce mam nadzieje, że będzie smakować

Cytat:

Dziś z okazji 7 mcy testujemy Tulę Co prawda Sofia jeszcze nie siedzi na 100% sama, ale to już lada chwila więc raczej krzywdy jej nie zrobimy, jak raz na jakiś czas pójdziemy na spacer w nosidle. TŻ jest z nią już ponad godzinę właśnie na spacerze i dostałam właśnie cynk, że oboje zadowoleni.
urocza
u nas za zimno na takie harce w nosidle. Właśnie pada śnieg, wieje i jest jakieś 0 stopni. Zaliczyłyśmy z Niną spacer wózkiem, poubierane, zaczapkowane, i nawet całkiem przyjemnie było
Stary 2013-12-07, 15:03   #3856
maluska88
Raczkowanie

klask i:dla dzieciaczków za 7mc .
Stary 2013-12-07, 15:09   #3857
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
fotelik.info: Skąd biorą się obawy mam? Czasami zdaje się, że kieruje nimi wręcz irracjonalny strach. Oczywiście nie mówimy o takich przypadkach, gdy np. istnieje chorobę lokomocyjną, ale o obawy, że dziecko nie będzie nic widzieć, że będzie mu źle, niewygodnie...

PK: ... że nie będzie miało miejsca na nogi, że od podróżowania tyłem dostanie choroby lokomocyjnej etc. Mamy wymyślają 1000 powodów, z tym że one w takich fotelikach nie jeździły, więc jest to irracjonalne, bo nie mają żadnych własnych doświadczeń, tylko doświadczenia swoich mam, czyli naszych ukochanych babć, które nie lubią jeździć tyłem. Tymczasem opracowania fizyków i biomechaników zderzeń pokrywają się z doświadczeniami psychologów. Ci zaś twierdzą, że odcięcie bodźców w postaci przewijających się przed jego oczami szybko obrazów i zaoferowanie mu widoku w postaci tylnej kanapy samochodu powoduje to, że dziecko lepiej znosi tę podróż.

http://fotelik.info/pl/art/fotelik_s..._jazdy,10.html

A co z wygodą? Jak duże dziecko może siedzieć z nogami na oparciu fotela samochodowego?
Odpowiedź:
To co dla nas, dorosłych wydaje się niewygodnym i/lub wręcz niewykonalnym (na przykład godzinne siedzenie w pozycji "po turecku") dla dzieci nie stanowi żadnego problemu. Poniżej kilka zdjęć starszych dzieci w takich fotelikach. Nie wyglądają na "nieszczęśliwe ofiary nowej ideologii" kreowanej przez inżynierów biomechaniki zderzeń

Nowy przepis dotyczący fotelików dziecięcych, tzw. i-Size, wejdzie w życie w dniu 9 lipca 2013 roku. Ta ogólnoeuropejska inicjatywa, która jest zgodna z normą ECE R44/04, mówi, że dziecko musi siedzieć w foteliku zamontowanym z systemem ISOFIX, zwróconym tyłem do kierunku jazdy aż do wieku co najmniej 15 miesięcy.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

ja chyba musze je poogladac na zywo albo dokładniej przepytać znajomych. może ktoś używa... na pewno przemawia do mnie ich bezpieczeństwo. gorzej z cena i wlasnie tym usadowieniem dziecka :P

sa kaszki mleczne i bezmleczne. ja na razie nastawiłam się na bezmleczna, bo cyce daja rade ale mleczna to tez niezle rozwiązanie. znajoma kupila bezmleczna, ale karmi mm, wiec robi bebiko i dosypuje do niego kaszke.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

chodzilo mi o bębenek czy gdzies w sklepie go można dostać, bo objechaliśmy markety i nie ma...wycofali go czy jak? :P

a sukienka, nie ma sprawy, tylko daj znac co Cie interesuje? cos bardzo strojnego, duza kokarda, jednokolorowa, z falbankami, czy np. swiateczna dzianinkowa tunika...(bo planujecie podrozowac miedzy kolacjami jak my i malej musi byc cieplo hehe) podrzuc kilka linkow do sukienek "w tym Waszym wymarzonym klimacie". poszperam, bo allegro to mój 2 dom

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

http://www.empik.com/101-rzeczy-ktor...FYlV3godT2IApg

zapytaj pediatrę (bo pojdziecie do kontroli) czy możecie wychodzić. najpierw weranduj: ubierz małego, otworz okno. później 15 min, pol godziny. jeśli już nie przyjmuje antybiotyku, nie ma goraczki, to spacer jest ok synek znajomej miał zapalenie oskrzeli i pediatra kazal jej wychodzić codziennie na 15-20 minut. w tym czasie wietrzyć mieszkanie...
już w poniedzialek jak będzie w miare normalna pogoda - a nie jakiś szalenczy orkan to idziemy.. ma być moja sąsiadka już

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
nie wiem czym sie interesuje, ale ja bym sie ucieszyla z http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...y.html?psearch[prodkey]=mapy za 40 zł mozna kupic
i ta jest podobno super http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...ony_i_waz.html
o tąpierwszą kiedyś dostalam.. tzn nie dokladnie tą ale w ten desen tylko kurcze od mamy tego dziecka wiec może trochę glupio??
Pamiętam ze mi się podobala i się w szkole non stop bawilam i robiłam z tej książki sprawdziany.. (sama ze sobą się w tą szkole bawilam hehe) i mialam dziennik i stawiałam jedynki!! ale to byly czasy...

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość

Zimno Wam zalecił w pokoju.. 18 stopni sam niech se w takim chłodzie śpi. Sól morska to podstawa, jak byłam z bolącym gardłem (!) u laryngologa, tez zalecił sól do nosa
tez mi się wydaje ze zimno.. jak bylo u nas 21 st to mi się mega zimno wydawalo.. normalnie jest 25...

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Dodaję fotki i idę spać
superanckie!!

Cytat:

a wlasnie! Marchewka, a ja się temu laryngologowi w sumie nie dziwie. skad ma wiedzieć czy już jest przerost tego migdala? z 3 migdalem sporo dzieci normalnie funkcjonuje...dopiero jak utrudnia oddychanie (stad info o chrapaniu) albo gdy powoduje czestsze infekcje to trzeba dzialac...Szymek miał, a wlasciwie nadal ma, bo go lekami tylko trochę uspokoili i na razie temat ewentualnego zabiegu ucichl. Ten Wasz pediatra to się chyba wszystkiego czepia
nie wiem czy ja jakoś olewczo do tego podchodze czy Ci lekarze przesadzają.. to akurat lekarka ze szpitala wymyślila... wyjdę chyba na nieodpowiedzialną matkę ale sklaniam się ku olaniu tego laryngologa...

Cytat:

Moje dziecko pełza do tyłu także ani na 1 min z oka nie spuszczę

Propo zabawek u nas największym hitem jest
1. pilka z carrefoura za 2 zł, niestety jestem niezbędnym elementem bo trzeba ją co raz przynosić..
2. drugi hit to myjka z biedry za 6 zł...
3. a i absolutny hit to łyzki plastikowe- takie do mieszania, do odcedzania, do makaranu...
4. no i gapienie się w lustro w korytarzu...

Kurde i muszę kupić jeszcze prezent 3 letniemu chlopczykowi ktory ma absolutnie wszystko... ehhh ciezki los...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 15:55   #3858
justyna_g4
Zakorzenienie

A my dziś kończymy pół roczku

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 16:35   #3859
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:

super. kupujecie te z hippa?
kupiłam akurat z babydream

Cytat:
My też podawaliśmy wiele preparatów na kolki i dopiero sab simplex dał radę. Mały po tym się uspokajał. Niestety nie mam zapasu, w jednej buteleczce został może 1cm tego. Jak się rozglądałam za tym to na Allegro ktoś oferował i na potwierdzenie autentyczności przedstawiał paragon z apteki. My akurat kupiliśmy osobiście w Niemczech.

szkoda,ze juz nie macie

szczerze mówiąc, to ja nie sądze, żeby Młody miał kolki...
na pewno bardzo dokucza mu ząbkowanie w nocy (w dzien rowniez, ale można jakos odwrocic jego uwagę)
a ząbkowanie może powodować np ból brzuszka

Cytat:
Diabli dzięki, właśnie kupiłam tak jak radzisz jaglana, mleczną. Bo mi się już mleka ściągać nie chce mam nadzieje, że będzie smakować

urocza
u nas za zimno na takie harce w nosidle. Właśnie pada śnieg, wieje i jest jakieś 0 stopni. Zaliczyłyśmy z Niną spacer wózkiem, poubierane, zaczapkowane, i nawet całkiem przyjemnie było
kupiłam az 4 kaszki holle bezmleczne
a ściągać również mi się nie chce;/

tez byliśmy na spacerze w wózku, ale było zimno brrr,strasznie wiało, było ślisko
nie widziałam NIKOGO z wózkiem na spacerze

Cytat:
Mam koleżankę urodzoną tego samego dnia, ale poznałyśmy się dopiero jako dorosłe Z resztą świetna z niej dziewczyna (rzecz jasna ) ma firmę prowadzącą zajęcia Musical Babies - angielski przez muzykę dla maluszków. Jakbyśmy mieszkali w Lbn to na pewno byśmy chodzili...

pięknie wcina dynię

Wojtek dzisiaj jadł pomidorówkę z ryżem
nie straszne już mu są większe kawałki

i super nosidło pięknie tatuś nosi córcię

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
za pół roczku, sto lat!
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 17:34   #3860
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
za pół roczku

Dziewczyny wy macie te piłki oball? Polecacie? Ciekawią maluszki?

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
U nas w nocy to jest nawet i 16st ale przy 18 tez mi sie najlepiej spi

U nas Mikolaj przynosi pod poduszke 6 grudnia, a 24 pierwsza gwiazdka pod choinke
Jak byłam w ciąży to było mi strasznie gorąco. Wtedy temp w pokoju była 16-17' i dla mnie było idealnie. A mój TŻ zębami szczękał i aż w piżamie spał teraz mamy 20' i jest optymalnie

Stary 2013-12-07, 18:10   #3861
maluska88
Raczkowanie

Cytat:
klask i:my za 6dni kończymy 8 ale ten czas szybko leci.
Stary 2013-12-07, 18:13   #3862
megusia87
Zadomowienie

Szukam i szukam i znaleźć nie mogę, wiem że gdzieś było ale tyyyyle tych stron poproszę o linka z tymi piankowymi puzzlami które nie śmierdzą. Będę wdzięczna

Stary 2013-12-07, 19:06   #3863
deb
Zakorzenienie

http://puzzle-piankowe.pl/ to chyba to

Oballa mamy Hela bardzo go lubiła, teraz średnio ją interesuje, ale czasami złapie..choć najbardziej wtedy lubi nim rzucać

czytam od końca

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 19:17   #3864
sharpnowaja
Zakorzenienie

vujka fajne zdjęcia zwłaszcza to pierwsze

puchatkowa to czemu nie dodałaś więcej kaszy żeby była lepsza konsystencja? i dawałaś ciepłą kaszkę? moja Karola musi mieć ciepłą inaczej nie zje

karotka kupiłam identyczne body tylko uważajcie na rozmiar, kupiłam 80 a są tak na styk

Agnes mi się wydaje że najlepsza kaszka na początek to jaglana.
Ja podaję łyżeczką.
Jaglaną na mleku, owsianą (glutenowa) na wodzie.
Najpierw dałam jaglaną a później wprowadziłam glutenową.

vil my też już ćwiczymy: kosi kosi, papa, cacy, jaka duża urosnę, ile mam kłopotów i brawo

U nas dziś pogoda do d... Wieje i strasznie sypie. Drugi dzień nie byłyśmy na spacerze
Stary 2013-12-07, 19:26   #3865
karota11
Zadomowienie

diabli wiesz,ze sama się zastanawiałam co w nim tzn w sinlacu , bo my od początku z wagą się bujamy, tzn. że za mało, a jak jemy sinlac, to już około 7 kg poskoczył
Co do baaardzo różowego zestawu dla dziewczynki, to tak się trafiło
dla wszystkich jubilatów
My wykąpania, ale Kubcio postanowił w skoczku poszaleć

Cytat:
heeeeeeelp
dziewczyny potrzebuje rozeznania w temacie kaszek holle.

Jakie kupujecie, jakie podajecie ?
-mleczne czy bezmleczne?
-glutenowa, bezglutenowa?
-z butelki, czy z łyżeczki?
-a jak bezmleczne, to łączycie z wodą czy mlekiem (swoim, mm ?)

Którą wybrac na początek ? chciałabym w okolicy 7 miesiąca wprowadzić jako jeden posiłek kaszkę, i zastanawiam się którą wybrać jaglaną, orkiszową ?. Do tej pory oswajaliśmy się z glutenem za pomocą bobovity, i chyba już się oswoiliśmy.
zdecydowanie jaglaną, bezglutenowa, dużo białka i żelaza
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
co do rzadkich lejacych sie kaszek - podobno po kontakcie kaszki ze slina ona sie uplynnia

moj tez spal z cycem w buzi
A śpi z jednym? ja swojego jak kwęka to jeszcze w trakcie nocy musze przekładac

Cytat:
U nas dzis impereza z okazji 7mcy! i czas na male podsumowanie:
- waga 7.700kg
- wzrost 67cm
- Sofia przekreca sie na wszystkie strony
-siada z lezenia i podpiera sie raczka,ale jeszcze prosto nie siedzi
-raczkuje po 3 kroczki i dalej pelza bo szybciej
- ulubiona zabawka to ksiazeczka 'my first 100 animals' ze zdjeciami zwierzat na kolorowych tlach. Ostatnio nie tylko zjada ja ale tez oglada i przewraca strony
- poza ksiazeczka ciekawe jest to czym akurat zajmuje sie mama: komputer, ksiazka, telefon, jablko, kanapka (jak cos jem to musze jej dac kawalek jablka bo inaczej moge zapomniec o spokojnym posilku.)
- zebow brak, choc tak jak Nela zjadla juz tubke dentinoxu. Za to potrafi dziaslami odgryzc kawaleczki jablka wiec musze miec oczy nie tylko dookola glowy ale tez w jej paszczy.
- chetnie je sama, papki tez ale sama wiec stawiamy raczej na BLW (choc ogranicza nas alergia, ktorej przyczyny probujemy zlokalizowac)
- uwielbia sie nosic i jesc na zadanie bez wiekszej regularnosci czym nadrabia czasy noworodkowe, ktore przespala z pobudkami na cyca co 3h
- dalej nie smieje sie na glos z moze 3 wyjatkami na przestrzeni ost 4 miesiecy...

Diabli widze, ze u Was mikolaj na bogato Strach sie bac co znajdziesz pod choinka ;-)
Pochwal sie jakie tel i tablet dostalas. Sama przymierzam sie do zakupu wiec mnie temat interesuje.

Karota zapomnialam Ci odpowiedziec, ze kurtke kupilam dlugasna, za kolana nawet i udka grzeje az milo.
dużo umiejętności
a kurtka to dobra na specery, to już nie te czasy, co kurteczki biodróweczki się zakładało

Cytat:

świetnie się prezentują
Cytat:
Szukam i szukam i znaleźć nie mogę, wiem że gdzieś było ale tyyyyle tych stron poproszę o linka z tymi piankowymi puzzlami które nie śmierdzą. Będę wdzięczna

Ale ładny podpis

ja dopiero kolację jem mąż ma nocną służbe i dzisiaj sami i dopiero mam chwilkę A robiłam na jutro cycki kurze na porach i musże wypróbować

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

puchatkowa to czemu nie dodałaś więcej kaszy żeby była lepsza konsystencja? i dawałaś ciepłą kaszkę? moja Karola musi mieć ciepłą inaczej nie zje

karotka kupiłam identyczne body tylko uważajcie na rozmiar, kupiłam 80 a są tak na styk

Ja podaję łyżeczką.

vil my też już ćwiczymy: kosi kosi, papa, cacy, jaka duża urosnę, ile mam kłopotów i brawo

U nas dziś pogoda do d... Wieje i strasznie sypie. Drugi dzień nie byłyśmy na spacerze
własnie w sklepie takie małe się wydały i wziełam większe, nie mierzyliśmy jeszcze
Stary 2013-12-07, 19:27   #3866
karota11
Zadomowienie

Cytat:

Ja podaję łyżeczką.

własnie w sklepie takie małe się wydały i wziełam większe, nie mierzyliśmy jeszcze
Stary 2013-12-07, 19:47   #3867
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

ale Sofcia słodko wygląda w tym nosidle u taty
no i za 7 m-cy

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 20:17   #3868
salviae
Zadomowienie

Cytat:

ale ekstra sobie radzi z ta dynia smakowala ? a tata z nosidlem slodko, pewnie Wam bedzie wygodniej
a Wasze umiejetnosci sa imponujace
Cytat:

ja jeszcze tu wklejam spoznionego super Mikolaja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_2315.jpg (36,6 KB, 34 załadowań)
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-12-07 o 20:26
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 20:24   #3869
salviae
Zadomowienie

Musze znowu zaczac dawac Kubie kaszki, ale nie podobalo mi sie to, Diabli ja nie wiem jak ty to robisz, ze masz taka gesta, ostatnio dalam 3 lyzki do 50 ml mojego nie podgrzanego mleka i tako to ona byla przez jakies 2 min, pozniej znowu plynna i jedzenie tej kaszki szybko Kube nudzi i jest problem, mial przerwe 2 tyg wiec mozep pojdzie lepiej, ale chyba bede robila na mm maly dostanie pierwszy raz
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 20:29   #3870
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
http://puzzle-piankowe.pl/ to chyba to

Oballa mamy Hela bardzo go lubiła, teraz średnio ją interesuje, ale czasami złapie..choć najbardziej wtedy lubi nim rzucać

czytam od końca
Dziękuję

Cytat:

Ja podaję łyżeczką.

My też już drugi dzień w domku siedzimy... U nas zawieje śnieżne więc niezbyt na spacer... Mam nadzieję że jutro aura się polepszy.

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
[SIZE=3]diabli

Ale ładny podpis

ja dopiero kolację jem mąż ma nocną służbe i dzisiaj sami i dopiero mam chwilkę A robiłam na jutro cycki kurze na porach i musże wypróbować [COLOR="Silver"]:

Smacznego pozazdroszczam trochę tych cycków

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości