|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Kadrową może jesteś? To info sprawdzone w zusie?
Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2013-12-09 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Moderator
|
![]() Polecam stronke: http://www.rodzicielski.gov.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Ja też się melduję
![]() Też mam zamiar skorzystać z rocznego urlopu, żeby zająć się moją malutką córeczką. Z Amelką byłam w domu 18 miesięcy - tyle czasu potrzebowałyśmy dla siebie. Jeśli teraz też, córcia będzie tyle czasu potrzebowała, to zostanę. Ale planuję powrót do pracy od września 2015. |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
BAN stały
|
Cytat:
Program o jakiś wstydliwych chorobach i przychodzi se babcia 60 letnia ubrana, umalowana jak hm... i wielkie wyznania o jej życiu erotycznym "lubie od tyłu od przodu i staje się niegrzeczna" nosz kurde ja rozumiem że wszystkim się coś od życia należy ale oznajmianie tego w tv wyobrażam sobie jak się czuje teraz jej wnuczka czy wnuczek ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]()
#70 |
Rozeznanie
|
Nie bylo mnie zaledwie kilka dni a tu już nowy wątek
![]() W zeszłym tygodniu miałam wizytę i wszystko było ok z synkiem, stwierdziłam tylko że im większe dziecko tym ja je gorzej na tym usg widzę...w sumie czasem gdyby lekarz nie powiedział co akurat pokazuje to bym na to nie wpadła.. Synus waży w 26t +1d 960 gram ![]() Jest tez baaaardzo ruchliwym synusiem ![]() A to co mnie bolało tak w okolicy przepony to na szczęście nie wątroba tylko stopki mojego dziecka, które kopie ciągle w to samo miejsce a boli już jak duży , konkretny siniak. A wiecie, u nas w De też jest teraz w lidlu ten termometr i zastanawiam się czy go kupić... Ok to teraz przejrze sobie co naskrobalyscie jak mnie nie było ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#71 |
Zakorzenienie
|
czytam nadrabiam i nic nie ubywa melduje sie tylko ze jestem cała i zdrowa
![]() ciekawe co u marioli długo juz sie nie odzywała .... brawa za ujawinienie płci dzieciaczków i za wage ![]()
#72 |
Zadomowienie
|
Tak myślałam, ze nowy wątek zostanę. Witam sie zatem w kolejnej części.
Jutro zdam relacje z wizyty dzisiaj juz padam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#73 |
Przyczajenie
|
Fajnie, że juz kolejny watek
![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cóż to za termometr jest w lidlu? Nie w temacie jestem a też poluje ![]() ![]()
#74 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja muszę się wziąć za poczytanie o sprawach formalnych ![]() Później muszę ogarnąć wizyty u pediatry kiedy pierwsza i takie tam. Dużo tego jednak ![]() ---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:25 ---------- Dobra. Dowiedziałam się, że jak urodzę w trakcie trwania L4, to L4 jest anulowane od dnia porodu i zaczyna sie ten macierzyński. ![]() Więcej nie czytam, bo głowa boli ![]()
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Witam sue i ja
![]() ![]() Gratuluje pierwszych postoe dziewczyny ![]() Jade zaraz z kolejna kolezanka do szkoly jezykowej jako tlumaczka... W De te termimetry sa od czwartku czy juz teraz???
#77 |
Wtajemniczenie
|
hej
od rana zle sie czuje, pol nocy nie spalam bo mnie brzuch pobolewal, teraz jest niby troche lepiej, ale jestem strasznie zmeczona, nic nie robie tylko leze Wczoraj bylo podobnie, jak ta ciaza ma dalej tak wygladac to ja wysiadam ![]() od czwartku
![]() |
#78 | ||
Moderator
|
Cytat:
Tak na prawde to wszystko wychodzi "w praniu". Mam nadzieje ze do tego czasu az my bedziemy na rodzicielskich to juz ustala jakas jedna wersje i nie bedzie problemu ![]() Cytat:
![]() A ja kolejny sen o pracy mialam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Witam się z gabinetu Gina
![]() ![]() Miałam szybkie usg, wszystko ok. Widziałam buzke mojej córci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie odpukać lepiej dziś ale wczoraj piotruś chyba po prostu wlazł mi pod wątrobę i sie nią zajmował bo na palcach gdzie mam obrączkę i pierścionek zaręczynowy na prawej i na lewej mam srebrny pierścionek to mi zupełnie poczerniały palce, czyli dużo ludzi pisze że to problem z wątrobą a właśnie tam mnie bolało. Wogóle chciało mi się strasznie wczoraj Fanty tak że wypiłam szklankę i nie wiem czy to zadzaiałało na małego ale on chyba wczoraj oszalał, jakby dopalacze dostał, aż kręciliśmy filmy telefonem bo to dziecię przez dobre trzy godziny bawiło się w zabawę "będę pierwszy z jednego końca brzucha mamusi do drugiego i spowrotem", widziałam tylko latającą głowę tam i spowrotem i tak non stop ! Oczywiście takie rzeczy są miłe, ael są granice bycia niegrzecznym piotrusiem i już miałam dość że brzuch mi sie trzęsie jakby mnie porwali obcy i uwięzili we mnie swoje nadajniki. Rano się obudziłam jak mąż wychodził do pracy i zawsze ma drzemkę to się przytulamy do siebie wtedy mocniej jeszcze na 10 minut i jak się przytulił położyłam jego rękę na swoim brzuchu to nie mógł uwierzyć bo mały o godzinie 6 wykazuje taką aktywność jakby szykował się bo za 5 minut ma samolot i jeszcze nie jest spakowany - latał po całym brzuszku ![]() ![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-12-10 o 08:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Ja nie rozumiem wogule jak sie zabrac za macierzyński, czy to musze jakieś papiery do pracodawcy skladac czy co :/ Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Genialny opis ![]() To moze ogranicz cukry skoro az tak szaleje po slodkim? Nawet sobie nie jestem w stanie wyobrazic co czujesz - moj maluch jest bardzo spokojniutki. Jak zdarzaja mu sie dni wzmozonej aktywnosci to ja sie ciesze, bo tak rzadko sie to zdarza ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Jaka kruszynka!
![]() Dzień dobry! Co u Was słychać?
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do 80% to mnie jeszcze kadrowa mówiła że chyba trzeba to wszystko donieść do 7 dni albo 14 bo jak się to zrobi powyżej tego czasu to inaczej muszą naliczać potem te urlopy i korzystniej jest w wyznaczonym terminie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie wydałam kolejne 200zł w aptece gemini ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Te termometry są od czwartku ale mozna je tez online zamówić (oczywiscie dodatkowo płatna przesyłka). Tylko ja się zastanawiam czy jak one mierzą temperaturę w sekundę to czy to jest naprawdę wiarygodne? Ma ktoś z tym doświadczenie? Ja sie kompletnie nie znam :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A odnośnie rodzicielskiego, to jeśli dobrze pamiętam z tego, co czytałam, to można go wziąć w 3 częściach, każda nie krótsza niż 6 czy 8 tygodni. I może go wziąć zarówno matka jak i ojciec dziecka. I w trakcie tego urlopu (tak samo jak w trakcie dodatkowego urlopu macierzyńskiego, który bodajże może trwać do 6 tygodni) można normalnie pracować (tyle że na połowę dotychczasowego wymiaru godzin), tylko trzeba to zgłosić, żeby składki na ubezpieczenie były odprowadzane nie z macierzyńskiego a z pensji. Wszystko jest w kodeksie pracy. O, teraz dopiero doczytałam, że już kilka osób o tym pisało... Ale może nie zaszkodzi, że jeszcze raz to jest ![]() Side85 fajnie się czyta ten Twój opis ![]() ![]() ![]() Edytowane przez runaway_star Czas edycji: 2013-12-10 o 09:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A wiecie. Dowiedziałam się dzisiaj, że znajoma znajomej ![]() ![]() Mała jest w szpitalu i wyjdzie najszybciej w styczniu. Biedne dziecko ![]() Najgorsze jest to, że matka w ogóle o siebie nie dbała. Do ginekologa poszła dopiero w 3 czy 4 miesiącu i takie tam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#89 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bebe97 filupka asienka ![]() magduś2 ![]() Cytat:
![]() ![]() kate1623 na ile Ci starcza mustela? Smarujesz tylko newralgiczne partie ciała czy cała od stóp do szyi? Bo ja smaruję 2xdz tylko uda pośladki brzuch piersi i mi strasznie szybko znika ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#90 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() No tak - do 14 dni po porodzie trzeba, bo pozniej pracodawca moze odmowic. I wtedy zostaje tylko opcja 100% + 60%. Cytat:
![]() Cytat:
![]() I faktycznie mozna wrocic na nie wiecej niz pol etatu do pracy i wtedy w przypadku rodzicielskiego ma sie placone kawalek pensji i kawalek zasilku. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() Ale z tym malenstwem wszystko w porzadku? Przeciez to jeszcze taka kruszynka ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.