Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie V i VI 2013 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części wątku nr 7?
Nasze dzieci w kojcach siedzą a mamuśki wizaż śledzą 6 15,38%
Dzieci już biegają więc z łóżek nie spadają-kurator się cieszy, że nikt już nie grzeszy 16 41,03%
Śniegi, zawieruchy i pizgawice, na wiosnę momy już chcicę 2 5,13%
Śniegiem wali,słońca ni ma, byleby do wiosny jakoś przekimać 1 2,56%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje 4 10,26%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie 13 33,33%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa 5 12,82%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód 3 7,69%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy 6 15,38%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza 13 33,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-23, 23:38   #31
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie V i VI

Witam się w nowym wątku i obiecuję się udzielać ładnie i często by było co nadrabiac

Macia boi się choinki! Z daleka jest super, przypełźnie do niej i płacz
Ash gratki za drugiego ząbka!
Diabli nie pisz tyle

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 23:46   #32
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie V i VI

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku i obiecuję się udzielać ładnie i często by było co nadrabiac

Macia boi się choinki! Z daleka jest super, przypełźnie do niej i płacz
Ash gratki za drugiego ząbka!
Diabli nie pisz tyle
Heh oj z tymi choinkami to dziewczyny nie sa glupie. Nelka wczoraj capnela ze 3 razy choinke, ale skumala ze kluje i od tamtej pory bacznie obserwuje ale juz nie dotknie za chiny spryciula
Stary 2013-12-23, 23:51   #33
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
witam się w nowym watku, zaraz poczytam co naskrobalyscie tutaj od początku, a i w starym mam sporo zaleglosci. ogarnelismy dom! sukces, bo watpilam, ze zdazymy do wigilii...meble skrecone, opróżniony regal mamy (ugodowo poszlo, bez sentymentow większość gratow wyladowala w smietniku, czesc w piwnicy...pelna satysfakcja hehe). czasem sama przymykałam oczy, a tz szedł jak burza i wyrzucal moje "pamiątki" - zeszyty z podstawówki itd. straszny ze mnie chomik. a dzisiaj jakos mi lzej. efekt końcowy suuuperowy, wiec nie ma tego zlego... choinka ubrana, jutro walka w kuchni i damy rade

Nelka skonczyla wczoraj 7 miesięcy!
aaa i gratuluje kolejnych zabkow i kiecek. czytam Wasze swiateczne menu i...może cos odgapie cdn.
z pamiątkami mam to samo lubies obie poskładować
dla Nelci za 7 miesięcy , jak to już brzmi ;/ Juz takie duże te nasze dzieci a za kilka dni, już nie bedę mogłą powiedziec "bieżący" na pytanie pani rejestratorki "który rocznik?"

Cytat:
to ja się zamykam i daje fory innym - dziewczyny walczcie obiecuje mniej spamu

a moja prosba - baby wracac z fejsa, bo tu się poznalysmy

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

wpadnij do mnie, spakujesz prezenty, a w kuchni tez kazde dodatkowe rece mile widziane. po wczorajszo-dzisiejszym maratonie i zarwanej nocy czuje SWIATECZNA GORACZKE dopadlo nas szaleństwo. o 22 pojechaliśmy do tesco na zakupy, o 1 w nocy zaczelismy skrecac regal. o 9:00 jeszcze planowany wcześniej fryzjer ...wariactwo, ale było warto to będą cudowne swieta! podloga i malowanie po nowym roku...czyli wszystko od poczatku
zatem: wpadaj, potrzebuje pomocy przy sałatkach, bo już dzisiaj nic innego nie robie. dobrze, ze Nela jest taka wyrozumiala i w całym tym bałaganie potrafila sobie znaleźć kacik i grzecznie się bawic. przywiezlismy jej wczoraj trochę nowych zabawek od Szymka, wiec na pewno się nie nudzila hehe.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

kurna! a ja glosowalam na swieta, bo trochę głupio oddac glos na swój tytul...

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

rozgryzlas NAS. cala uliczka klika w moim imieniu. nasciemnialam im, ze za to sa nagrody
cudnie nawet jakbyście siedzieli na kartonach to byłoby cudnie, bo po Waszemu

ja chętnie wpadnę pomogę

Cytat:
z poprzedniego watku:

Salviae - krzesła wzielismy bardzej klasyczne. ogolnie ikea ma dużo roznych kompletow z tym stolem (na stronie), a w sklepie wszystko widziałam osobno...w sumie szkoda, ułatwiliby mi zycie! gdybym dostala 3 komplety do wyboru, a nie milion krzeseł i dwa miliony tapicerek na pewno zdazylabym dokładniej przejrzeć inne dzialy

Deb- nam marzylo się wprowadzenie "nas" do mieszkania mojej mamy. chcieliśmy się poczuc tu w końcu jak u siebie...z każdej sciany zerkaly na nas fotki jej wnukow, w polkach jakies skarby - wazoniki, krysztaly, kieliszki, dzbanuszki, szklaneczki, lornetki, porcelanowe dziwolągi - pierdyliard rzeczy do odkurzania...chyba pamiętacie jak w ciąży jeczalam, ze nie chce znow przeprowadzac się na stare smieci. tam uwiliśmy sobie gniazdko i było naprawdę fajnie a tu - teraz mogę powiedzieć, ze jest coraz lepiej, choć jeszcze sporo przed nami.
także Deb - naprawdę Cie rozumiem. tez do wczoraj mielismy wiekowy stol. na szczęście znaleźliśmy chętnych, którzy zabierali meble od reki, wiec mamie nie było szkoda jeszcze komus posluza.

Ash - z uśmiechem przeczytałam o Twoich przygotowaniach. nabralas rozpedu! jeszcze kilka dni wstecz wigilia miała być zwyczajnym dniem spędzonym z Sofia na pasterce a tu proooosze! wieczerza pelna para

Agnes - babooo, leniwie i za wcześnie na sprzątanie? miod na moje uszy. my dzisiaj tez od 22 siedzimy i ruszamy tylko palcami...ja klikam do Was, a tz...aniołek z falstartem przyniosl mu ps4, wiec tez tylko kilka palcow pracuje przed chwila ogral mnie 3 razy w tenisa, wiec strzeliłam focha i wole łizaż, tu na razie w top gadulach nikt nie chce mnie wykiwać
a tak serio, faaajna ta konsola. z pada wychodzą robaki i można je lapac/kopac. a ten kto wygra gre polewa wirtualnego szampana
cos jeszcze miałam, aaa cudne masz to menu! chyba odgapie faszerowanie zurawina, bo mam fajny kawalek schabu.

żeby nie było, ze my zupełnie w lesie, moja kochana mama ogarnela już większość jutrzejszych potraw. ryby oprawione, gotowe paszteciki z grzybami, krokiety, uszka, orzechowe ciasteczka, salatka jarzynowa, karpatka, ugotowana szynka. jutro w sumie tylko zupy i sałatki, jeśli sobie zaraz nie kopne w tylek i tego nie zrobie i prezenty - siostra mnie zawstydzila, bo tak pięknie zapakowala Nelusi prezent...fotka poniżej aaa i obok spiewajaca choinka, o której pisałam wcześniej.
ale sprytnie siostrzyczka to zrobiła fajnei, bo juz od samego początku wielka "łał" bedzie
Stary 2013-12-23, 23:54   #34
Mysia mysz
Zakorzenienie

Melduje sie w nowym watku wlasnie wrocilam z baletu jezioro labedzie nie mam slow jakie to piekne
Stary 2013-12-23, 23:56   #35
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
witam się w nowym watku, zaraz poczytam co naskrobalyscie tutaj od początku, a i w starym mam sporo zaleglosci. ogarnelismy dom! sukces, bo watpilam, ze zdazymy do wigilii...meble skrecone, opróżniony regal mamy (ugodowo poszlo, bez sentymentow większość gratow wyladowala w smietniku, czesc w piwnicy...pelna satysfakcja hehe). czasem sama przymykałam oczy, a tz szedł jak burza i wyrzucal moje "pamiątki" - zeszyty z podstawówki itd. straszny ze mnie chomik. a dzisiaj jakos mi lzej. efekt końcowy suuuperowy, wiec nie ma tego zlego... choinka ubrana, jutro walka w kuchni i damy rade

aaa i gratuluje kolejnych zabkow i kiecek. czytam Wasze swiateczne menu i...może cos odgapie cdn.
Brawo za 7 mc ;l

I brawo za imponujaca ilosc postow
Deb Hump dla Was takze brawa

Moj choinki sie nie boi za to facetow hehe i na dodatek masochista bo gapi sie na nich i ryczy ehhe a i robi minki reaguje jak mowie zrob minke to ciach strzela hehe
Dziasla ma mega spuchniete na maxa wygladaja jakby wszsytkie naraz szly razem z osemkami ehhe
Uwielbia sie kapac i chlapac od jakis 3 dni i kazda kapiel koncY sie placzem bo za krotko

Smaze rybe i wali.mi na chacie hehe
Salatka zrobiona jutro sledzie pod pierzyna a reszTa kupiona..;l

A i mam buty w koncu na fitness wiwc z PUchatkowa ruszamy po nowym roku co by do wiosny wygladac

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 00:05   #36
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Melduje sie i lece spać. Papa!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 00:11   #37
diabli
Zakorzenienie

Clo i Deb - uwielbiam Was. powinnyscie wspolnie stworzyć jakiś program kulinarny. oj działoby się! te buraki na drobnych oczkach zużytej tarki...mistrz! aaa i piernik-zakalec oplułam swiatecznie wyczyszczony monitor

moje pierniczki wyszly trochę za grube, ale ważne, ze w domu pachniało poza tym rozpoczelismy sezon "nie jedz to na swieta" hehe.

Nela dzisiaj caly dzień stawala jak do raczkowania i albo się bujala, co sprawialo jej wielka frajde albo podnosila jedna raczke do boku i robila prawie "jaskolke" i jaka dumna z siebie była! mala akrobatka. czekamy az wystartuje do przodu, bo caly czas pomagala nam w porządkach i podloge froterowala wspak jak rak.

Salviae - polecam zakupy nocne. całodobowe tesco i zero ludzi, kasa samoobslugowa od kilku lat tak robimy

Agnes - ja chyba mojemu trochę wjechałam na ambicje, bo jeczalam, ze to pierwsze swieta Nelci, a my tacy nieogarnieci...i taki zwrot akcji. wypróbuj za rok
sezon "nie jedz to na swieta" jest co roku u D. Zawadzkiej hehe.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 00:16   #38
JennyAniolek
Zakorzenienie

Witam w nowym wątku

W. ładnie śpi, mąż pojechał do pracy, a ja czekam aż się kapuśniaczki upieką Prezenty spakowane, choinka ubrana - w tym roku mamy w końcu żywą , makowce i ciasteczka gotowe Możemy zacząć świętowanie

I postaram się udzielać częściej

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 00:20   #39
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Brawo za 7 mc ;l

I brawo za imponujaca ilosc postow
Deb Hump dla Was takze brawa

Moj choinki sie nie boi za to facetow hehe i na dodatek masochista bo gapi sie na nich i ryczy ehhe a i robi minki reaguje jak mowie zrob minke to ciach strzela hehe
Dziasla ma mega spuchniete na maxa wygladaja jakby wszsytkie naraz szly razem z osemkami ehhe
Uwielbia sie kapac i chlapac od jakis 3 dni i kazda kapiel koncY sie placzem bo za krotko

Smaze rybe i wali.mi na chacie hehe
Salatka zrobiona jutro sledzie pod pierzyna a reszTa kupiona..;l

A i mam buty w koncu na fitness wiwc z PUchatkowa ruszamy po nowym roku co by do wiosny wygladac

uśmiałam sie z tego masochisty
Stary 2013-12-24, 00:25   #40
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
TOP 10 GADUŁY CZĘŚCI 5

Gaduła nr 1 => diabli- 542
(jak zawsze niezawodna, i z wątku na wątek ma coraz więcej postów)
Gaduła nr 2 => deb - 488
(godna następczyni diabli i tez z tendencja zwyżkową)
Gaduła nr 3 => humpback - 332
(tak skromnie się wbiłam na podium, i mam tyle samo postów co ostatnio na 3 miejscu miała Innocence)

megusia87 - 297
cloche - 238
karota11 - 229
xal - 189
Magiusa - 188
maarchewka - 168
Veronic - 165

i jeszcze skromna prośba: Innocence wracaj do nas

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 00:33   #41
Magiusa
Zakorzenienie

Oo..melduje sie i ja i ciesze sie ze zdazylysmy przed gwiazdka.
My juz u moich rodzixow i chyba zostajemy do soboty

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
helou!
ale kuratora damy na nastepny tytul?

Tak, tak a co niech na nas patrza spod byka
Przy okazji Diabli brawa dla Nelki za 7mc. Dorosla juz pannica
I tez sie podpisuje pod prosba by wraca fejsa. Srednio mi on lezy. Chaos tam no i duuuzo ciezej nadrobic niz wizaz.

Odnosnie zalu po kp, ja przyznam ze mam mieszane uczuxia. Z jednej sterony napatrzec sie czasami nie moge nak Daro sie przutula do tej piersi no i wygodnie np.w nocy.
Z drugiej mysle ze nie mam co planowac drugiego dziexka dopoki nie skoncze z piersia(przy moich hormonalnych przygodach jestem pewna ze poki bedzie piers nie bedzie dziecka), no i z kolei z mm wygodniej mi w terenie.
I tak z zaskoczeniem poki co karmie dluzej niz myslalam ze bede. I w dodatku mm ciagle odkladam w czasie. Juz mialam podawac to stwierdzilam ze nie ma sensu w te swieta i w sylwestra i zaczne po nowyn roku. Zakladajac ze zaczne to i tak juz stwierdzilam ze bede robila tak ze jedno karmienie bede zastepowala co tydzien albo i dwa. Biorac wiec pod uwage ze w dzien mamy obecnie (po wprowadzeniu obiadkow i deserku) 3 karmienia (i 3 w nocy) to i tak zanim je zastapie to pewnie minie minimum miesiac i tym sposobem z moich 6 mc.dojde do 8
No chyba ze znow Daro zacznie mnie gryzc i nie przestanie po 2-3dniach to bedzie mial akcje blyskawiczna

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 00:45   #42
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
uśmiałam sie z tego masochisty
Hee bo tak to wyglada razi go widok a szuka i patrzy i ryk hii

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

W. ładnie śpi, mąż pojechał do pracy, a ja czekam aż się kapuśniaczki upieką Prezenty spakowane, choinka ubrana - w tym roku mamy w końcu żywą , makowce i ciasteczka gotowe Możemy zacząć świętowanie

I postaram się udzielać częściej

a bylas z W u lekarza?

Cytat:
Clo i Deb - uwielbiam Was. powinnyscie wspolnie stworzyć jakiś program kulinarny. oj działoby się! te buraki na drobnych oczkach zużytej tarki...mistrz! aaa i piernik-zakalec oplułam swiatecznie wyczyszczony monitor

moje pierniczki wyszly trochę za grube, ale ważne, ze w domu pachniało poza tym rozpoczelismy sezon "nie jedz to na swieta" hehe.

Nela dzisiaj caly dzień stawala jak do raczkowania i albo się bujala, co sprawialo jej wielka frajde albo podnosila jedna raczke do boku i robila prawie "jaskolke" i jaka dumna z siebie była! mala akrobatka. czekamy az wystartuje do przodu, bo caly czas pomagala nam w porządkach i podloge froterowala wspak jak rak.

Salviae - polecam zakupy nocne. całodobowe tesco i zero ludzi, kasa samoobslugowa od kilku lat tak robimy

Agnes - ja chyba mojemu trochę wjechałam na ambicje, bo jeczalam, ze to pierwsze swieta Nelci, a my tacy nieogarnieci...i taki zwrot akcji. wypróbuj za rok
Ciekawe kiedy moj taja poze przybieze hee

Jestem wykonczona chyba padne w minutke .. nog nie czuje
A ogladalam dzisiaj z D. Rano film o mikolaju na pulsie taki dla dzieci i na koniec poplakalam sie ze wzruszenia hee a i D. Upewnial sie pytajac czy istnieja eldy bo jak nie to sw. Mikolaj tez nie istnieje ja mu mowie ze musza istniec bo mikolaj by sam nie dal rady np to d. Zadowolony stwierdzil aa to znaczy ze istnieje prawdzowy mikolaj !! Heee

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 00:47   #43
diabli
Zakorzenienie

Humb - gadula gadulą, ale zalozyc watek to już wyzsza szkola wtajemniczenia.

pisalyscie tez o lego - Nela dostala od mikolaja pierwszy zestaw duplo zoo. daliśmy jej zwierzątka i autko z kierowca. uwielbia się nimi bawic. oglada każdy detal, autkiem kursuje po całej macie na basenie dzieciaki dostają piny z lego duplo primo i chcemy jej kupic taki zestaw, dopóki na zwykle duplo jest za malutka. a Szym. pod choinka znajdzie wypasione wielkie pudlo lego creator drogie te klocki jak diabli, ale wiem, ze to zakup na lata i wolimy zrzucić się cala rodzina niż zafundować mu np. 3-4 kolejne auta

nadrobiłam, wiec mogę isc spac. sałatki nie zajac... nie te swieta
Stary 2013-12-24, 01:00   #44
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
cudnie nawet jakbyście siedzieli na kartonach to byłoby cudnie, bo po Waszemu
masz racje. myslalam, ze mamie będzie trochę smutno, ale dzielnie dala rade i chyba jest dumna, ze tak gładko poszlo. gdyby czasu było więcej pewnie nad kazda rzecza zdazylaby podumać

Cytat:
ale sprytnie siostrzyczka to zrobiła fajnei, bo juz od samego początku wielka "łał" bedzie
oj tak. to kartonik oklejony filcem. w czapce tez znajduja się prezenty otworzymy dopiero w swieta nie wiem kiedy ona ma na to czas, praca, dom, dziecko, swieta...zrobila tez swietnego bałwana z kubkow plastikowych. pomysl zgapiony z neta, ale swietnie to wygląda. może za rok zrobimy takiego na balkon

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2014-01-02 o 01:07
Stary 2013-12-24, 01:00   #45
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Melduje sie w nowym watku wlasnie wrocilam z baletu jezioro labedzie nie mam slow jakie to piekne
zazdroszczę fajna odskocznia miedzy gotowaniem/sprzątaniem.
Stary 2013-12-24, 01:15   #46
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Humb - gadula gadulą, ale zalozyc watek to już wyzsza szkola wtajemniczenia.

pisalyscie tez o lego - Nela dostala od mikolaja pierwszy zestaw duplo zoo. daliśmy jej zwierzątka i autko z kierowca. uwielbia się nimi bawic. oglada każdy detal, autkiem kursuje po całej macie na basenie dzieciaki dostają piny z lego duplo primo i chcemy jej kupic taki zestaw, dopóki na zwykle duplo jest za malutka. a Szym. pod choinka znajdzie wypasione wielkie pudlo lego creator drogie te klocki jak diabli, ale wiem, ze to zakup na lata i wolimy zrzucić się cala rodzina niż zafundować mu np. 3-4 kolejne auta

nadrobiłam, wiec mogę isc spac. sałatki nie zajac... nie te swieta
świetna inicjatywa, ze składka i jeden porządny prezent A lego są genialne, ile to godzin zabawy i jak rozwija kreatywnosć

Kubcio pod choinkę dostanie te klocki clementoni

---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Cytat:
masz racje. myslalam, ze mamie będzie trochę smutno, ale dzielnie dala rade i chyba jest dumna, ze tak gładko poszlo. gdyby czasu było więcej pewnie nad kazda rzecza zdazylaby podumać

oj tak. to kartonik oklejony filcem. w czapce tez znajduja się prezenty otworzymy dopiero w swieta nie wiem kiedy ona ma na to czas, praca, dom, dziecko, swieta...zrobila tez swietnego bałwana z kubkow plastikowych. pomysl zgapiony z neta, ale swietnie to wygląda. może za rok zrobimy takiego na balkon
świetne, jak ja kocham takie rzeczy, inicjatywę, napewno wszystkie siły będę mobilizować, na takie prace razem z Kubciem nie zabawa tym fiszerprajsowskim wynalazkiem, tylko własnie kreatywne arcydzieła, ja sama uwielbiam siedzieć i coś tworzyć i mama nadzieję ze Go w to wciągnę
Stary 2013-12-24, 08:08   #47
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
TOP 10 GADUŁY CZĘŚCI 5

Gaduła nr 1 => diabli- 542
(jak zawsze niezawodna, i z wątku na wątek ma coraz więcej postów)
Gaduła nr 2 => deb - 488
(godna następczyni diabli i tez z tendencja zwyżkową)
Gaduła nr 3 => humpback - 332
(tak skromnie się wbiłam na podium, i mam tyle samo postów co ostatnio na 3 miejscu miała Innocence)

megusia87 - 297
cloche - 238
karota11 - 229
xal - 189
Magiusa - 188
maarchewka - 168
Veronic - 165

i jeszcze skromna prośba: Innocence wracaj do nas
Podziwiam-nie wiem kiedy Wy na to znajdujecie czas czapki z głów
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 09:42   #48
cloche
Zakorzenienie

pawie, super, ze juz na swoim! punktualnie na swieta
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
hahahahh Michas masochista!
Cytat:
to by byl wyjatkowo "glodny" kulinarny program
a tu w niemczech jest taki program kulinarny, w ktorym wiecej gadaja, zarciki jakies robia, opowiadaja... a w tle gotuja z roznym efektem uwielbiam to! cos takiego moglybysmy z deb stworzyc. ale w ramach programu satyrycznego raczej, bo pod kulinarny to sie nie bedzie lapac...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 09:42   #49
humpback
Zakorzenienie

jest pierwszy wigilijny cud - I. pospał do 9.10 co prawda o 5.30 chciał wstać, to mąż się bujał z nim godzinę, ale ja sobie spałam

także życzę wam wesołych świąt i wielu cudów nie tylko w święta
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 09:43   #50
cloche
Zakorzenienie

i ratujcie mnieeeee!!! moj malz non stop gwizdze hit sezonu "novi god"
Stary 2013-12-24, 09:47   #51
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

za 7 mcy

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Hump a Ty już do tej roboty wróciłaś ? (sorry że tak nie śledzę szczegółowo) Bo jak pracujesz, wychowujesz I (który podobno jest wymagającym brzdącem) i jeszcze łapiesz się na podium to chyle czoła
wróciłam na 4h, i dzięki pracy mam więcej czasu na łizaż od stycznia ide na 8h to może jeszcze uplasuję się na wyższym miejscu
Stary 2013-12-24, 09:58   #52
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
i ratujcie mnieeeee!!! moj malz non stop gwizdze hit sezonu "novi god"
hehe, powiedz mu ,ze jeszcze tydzień, niech się starym cieszy jeszcze, bo przecież taki dla nas szczęśliwy oczywiście teraz już każdy będzie niepowtarzalny, bo z naszymi smykami
Cytat:
jest pierwszy wigilijny cud - I. pospał do 9.10 co prawda o 5.30 chciał wstać, to mąż się bujał z nim godzinę, ale ja sobie spałam

także życzę wam wesołych świąt i wielu cudów nie tylko w święta
o proszę, prezent dla rodziców Ja coś po 9:00 się obudziłam, Kubcio spał ze mna i już patrzył na mnie i wyczekiwał kiedy otworzę oczy

Biorę się za sałatki w międzyczasie
Stary 2013-12-24, 12:26   #53
Ashyshqa
Zakorzenienie

Eh co za noc.... miedzy 11.30 a 3.30 byla impreza przeplatana z wyciem dzis z reszta podobnie.... dziecko sie ode mnie nie odkleja, w dodatku na drzemke zasypiala 1,5h...
Do tego huragan i gradobicie za oknem...
Ale jest wigilia!!!!
Cudownych swiat Wam zycze kochane!
jeszcze pewnie zajrze bo.drzemki beda sie po staremu odbywac. Najwyzej bede sama ze soba dyskutowac, jak diabli nocami

ach i karpia nie ma. nie ruszylam sie wczoraj z domu po niego. i pewnie lepiej bo nie wiem kiedy mialabym go smazyc wiec jako cieple danie bedzie barszcz z uszkami i cieple racuchy. rybe jadlam dwa ostatnie dni wiec nawet nie mialabym dzis ochoty...

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-12-24 o 12:28
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 12:49   #54
humpback
Zakorzenienie

właśnie wróciłam z wiosennego spacerku, I. pogadał z łabędziami i kaczkami i teraz czas na kawkę i ciasto

no a I. dostanie barszczyku trochę
Stary 2013-12-24, 14:12   #55
cloche
Zakorzenienie

ash, u nas barszcz i kulebiak. farsz gotowy, a ciasto zagniecie maszyna do chleba. zupe moze zaraz zrobie jak mlody laskawie pozwoli. i to wsio. na wiecej ani sily, ni ochoty, ni sensu. pie.dole...

Stary 2013-12-24, 14:50   #56
colorblue
Zakorzenienie

Witajcie kobietki!
Cały poprzedni wątek mnie nie było, sporo mnie minęło a potem nie umialam się wbić;/ obiecuje się poprawić w tym

Wesołych i Radosnych Świat Bożego Narodzenia życzą Color z Mężem i Dziećmi;*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 14:59   #57
karota11
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt, dużo zdrowia, szczęścia i pocieszy, i wiele wiele pieknych momentów, które napewno na Nas czekają Wszystkieg dobrego Wam życzę
Stary 2013-12-24, 16:14   #58
salviae
Zadomowienie

Dziewczyny, życze Wam rodzinnych świąt w cieplutkiej atmosferze z kochanymi maluszkami : >
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 17:01   #59
cynamon_owa
Zadomowienie

Kobietkie moje kochane- zdrowia, szczęścia, spełnienia marzeń oraz Szczęsliwego Nowego Roku życzą Cynamonki z Młodym na czele. Aby te pierwsze wspólne Święta z naszymi Maluchami były magiczne, spokojne i przepełnione uśmiechami naszych Skarbów.

Wesołych Świąt!

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 17:15   #60
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Hejka jecie już
ja zaostrzam apetyt bo czekaja mnie dwie wigilie

Jeszcze raz wszystkim zdrowych i wesołych, nie zapomnijcie o fotorelacji z pierwszych Świąt naszych dzieciaków!

Cytat:

ooo mój dzisiaj też się wziął, wszystko posprzątał na ostatnią chwilę ale skutecznie

Cytat:
za 7 mcy

wróciłam na 4h, i dzięki pracy mam więcej czasu na łizaż od stycznia ide na 8h to może jeszcze uplasuję się na wyższym miejscu
nooo jesteś moja inspiracją lubie takie zorganizowane babki z jajami ja idę od lutego na 4 h ale wątpię że znajde czas na wizażowanie, tak czy siak na pewno dam rade napić się GORACEJ kawy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości