Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-26, 11:45   #4411
dyta19
Raczkowanie

Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007

Cześć dziewczyny ja mam dziwne przeczucie,a raczej boję się tego że dotrwam do 30 maja a moja niunia będzie jeszcze w brzuchu (skurcze przepowiadające mam juz od dawna). Ostatnio boję się wielu rzeczy zwiazanych z porodem i z tym, że będę mamą. Boję się czy będę umiała ją nakarmić, przewinąć,wykąpać i czy dam sobie rade, jak mąż będzie w pracy
a jak zacznie płakać i ja nie będę miała pojęcia co zrobić?

Ajanno mam nadzieję,że nasze pociechy wyjdą szybko

A moja malutka będzie Oliwia .

Postaram się jeszcze zajrzeć dziśiaj i coś napisać - oczywiscie jesli mój TŻ mnie dopuści bo ma 2 dni wolne ... A le raczej nigdzie się nie wybierzemy, strasznie słabo mi sie robi na słońcu, zreszto w domu też gorąco.
dyta19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-26, 11:53   #4412
minisia
Zakorzenienie

dyta ja nie chciałabym przenosić - chciałabym urodzić wcześniej, tym bardziej, że praktycnie od dziś tak naprawde mała jest donoszona, więc jak mam tą świadomość to wiem, że te czekanie mnie będzie denerwować Ale i tak mała wyjdzie, kiedy zechce i kiedy będzie gotowa, dlatego cię rozumiem
A z tymi wątpliwościami to myślę, że każda z nas ma czasem takie chwile, kiedy się zastanawia jak to wszystko będzie i czy da radę, ale to chyba normalne Napewno damy rade, nie ma się co martwić, będziemy wspaniałymi mamami

Lista szczęśliwych mamusiek

dyta19 – 30.05.2007 - dziewczynka - Oliwia
Mysz ka – 05.06.2007 - chłopak - Oskar
Xantia – 15.06.2007 - dziewczynka
minia99 - 15.06.2007 - dziewczynka - Oliwia
minisia – 16.06.2007 - dziewczynka - Hania
kasia_mw – 21.06.2007 - chłopak
ajanna – 22.06.2007 - chłopak Olaf i chłopak Igor
magma_ 29 – 23.06.2007 - dziewczynka - Viktoria
katiii - 27.06.2007 - dziewczynka
ewa.nea – 07.07.2007 - chłopak - Mikołaj
cz.mamba - 07.07.2007 - chłopak - Antek
Shemreolin – 12.07.2007 - chłopak - Oskar
Izuniak – 17.07.2007 - niespodzianka
JOANNA 16 – 19.07.2007 - dziewczynka - Wiktoria
Madzia : - ) – 20.07.2007 - chłopak - Mateusz
Olinda – 03.08.2007 - dziewczynka - Dominika
lea35 – 08.08.2007 - chłopak
juleczka1980 - 09.08.2007 - chłopak - Robert
kropka241 – 16.08.2007 - chłopak - Adrian
Kancia - 18.08.2007 - chłopak - Adrian
katia21 - 19.08.2007 - chłopak
Patrilla – 22.08.2007 - dziewczynka - Pola Nikita
blondie-b1 - 28.08.2007 - chłopak
barwa - 31.08.2007 - dziewczynka

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-26, 12:07   #4413
dyta19
Raczkowanie

minisiu właśnie najgorsze jest te czekanie, kładę się codziennie wieczorem spać z myślą , a może to dziś i tak co wieczór .
Spotkałam ostatnio znajomą i ona urodziła 10 dni wcześniej, bo jak twierdzi chodziła na spacery. Zastosowałam się do tej rady, ale jak nic nie wyszło dałam se spokój.
Będzie tak jak napisałaś mała wyjdzie kiedy sama o tym zadecyduje ...... Oby szybko
dyta19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-26, 12:33   #4414
minisia
Zakorzenienie

Mam pare znajomych, które niedawno urodziły i też wcześniej o 5 dni, tydzień, czy 10 dni. Fajnie by było, gdyby z tymi spacerami co piszesz była prawda, bo ja wychodze praktycznie codziennie na jakieś spacerki

A ja zajadam znów góre lodów truskawkowo-czekoladowych z pyszną polewą waniliową i wiórkam czekolady Muszę się ochłodzić, bo u mnie w cieniu 32 stopnie

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2007-05-26, 12:51   #4415
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak

Witam, Plotkareczki - musiałam nadrobić trzy stronki czytania
Wszystkiego naj, naj, naj, z okazji Dnia Mamy, a dla Kanci spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe
A propos tabelki Minisi- faktycznie moja dzidzia jest jedyną niespodzianką, ale po ostatniej wizycie na USG z syna zrobili mi córkę, więc przez trzy dni czułam się, jakby mi ktoś zabrał dziecko i dał inne. Po prostu było mi przykro , bo przyzwyczaiłam się do mysli posiadania syna, a i mąż, mimo że wcześniej myślał o drugiej córce, cieszył się, że będzie komu przekazać rodzinny interes. Tak więc na razie niespodzianka, ale mam nadzieję, że do 5 czerwca- wtedy idę na USG do lekarza, który podobno sie nie myli .
Mam za to inny problem. Na ręce bardzo urosło mi znamię i mnie boli. Byłam co prawda w zeszłym roku na badaniu dermatoskopem i iana była niegroźna. Mam nadzieję, że to moje hormony tak szaleją. W poniedziałek idę do dermatologa, bo mama straszne myśli.
Stary 2007-05-26, 13:15   #4416
minisia
Zakorzenienie

izuniak a skąd ty wogóle jesteś ??? Bo my też byliśmy u lekarza, który ponoc się nie myli co do płci, a jak nie wie to nie mówi - może idziemy do tego samego - do kogo idziesz???
I nie denerwuj się, napewno wszystko OK będzie u dermatologa

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2007-05-26, 13:49   #4417
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

http://www.kafeteria.pl/przykawie/obiekt.php?id_t=511

ech coz znalazlam cos o "dzidziusiu".. az strach sie bac..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-26, 15:14   #4418
ajanna
Wtajemniczenie

dziewczyny, wydaje mi się, że problem jest naprawdę mocno przesadzony. jak ktoś chciał dziecka, jest dorosły, odpowiedzialny i oboje z dzieckiem zdrowi - poradzi sobie bez problemu. jasne, że nie zawsze będzie wspaniale, że będą problemy, bo tak jak wszystko inne w życiu - macierzyństwo ma swoje plusy i minusy. ostatnio jest jakaś taka moda w mediach - przoduje w tym TVNStyle - na straszenie młodych mam. takie programy jak "te straszne nastolatki" czy "super niania" wg mnie pokazują patologiczne rodziny albo co najmniej patologiczne sytuacje. oczywiście współczuję tym rodzicom, ale z drugiej strony żadne dziecko nie rodzi się aniołkiem ani diabłem - to my im mniej lub bardziej świadomie te role narzucamy. ja święcie wierzę w zasadę walizki w wychowaniu - "co włożysz, to wyjmiesz". a że przez pierwszy rok dziecko wymaga poświęcenia blisko 100% czasu i uwagi i miłości rodziców to prawda, ale nie zapominajmy, że oddaje nam również 100% swojej miłości i do tego bezwarunkowej
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-26, 16:17   #4419
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Zgadzam sie z ajanną. Przeczytałąm artykuł i powiem szczerze, mam mieszane uczucia. Moze to dlatego, że ja nie spodziewam sie zadnego dzidziaczka ani bejbisia, tylko małego człowieka wymagającego opieki rodziców. Nie mam pojęcia czy będzie spokojny, czy będzie darł japsko przez boży dzień cały aż dostanę szału. Niczego nie da się niczego przewidzieć w tym względzie. Tamta pani miała inne wyobrażenie macierzyństwa i sie nacięła. Podejrzewam, że mi niekiedy zdarzy sie mieć myśli mordercze na widok własnego potomka, ewentualnie będzie mnie łapać mój TŻ w progu jak bedę czmyhać z walizkami. Tak czy siak, wiem, że po pewnym czasie minie ten okres ciagłego przyszpilenia do dziecka i zacznie sie nieco fajniejszy czas, gdy będzie można z nim wejsć w jakiś bardziej ludzki kontakt.

Moja mama mnie ostatnio pytała czy ja nie boje sie tego, że nie podołam. Odpowiedziałam, że nie boję sie, bo nie mam wyjścia. Podołać muszę i koniec. Bo co to znaczy, że nie podołam? Że niby co? Zwieję? Pojade do psychiatryka? Po prostu nie nastawiam sie nawet na taka możliwosć, że ma mi sie cos nie udać i tyle.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-26, 16:28   #4420
blondie-b1
BAN stały

Czasami trzeba zacisnąć zęby, nie powiem i wytrzymać wrzask, o którym nie mamy pojęcia, z czego wynika (mam to na świeżo-moja córeczka równo po skończeniu roku zmieniła się w wrzeszczącego terrorystę ) ale jeśli ktoś chce dziecko to będzie widział i pamętał te wszystkie piękne chwile, których jest zdecydowanie więcej.
Gdy wróciłam ze szpitala z małą miałąm wrażenie, ze mnie nie lubi, na prawdę i gdy trzytygodniowe niemowlę uśmiecha się potem do Ciebie pierwszy raz to już ni myślisz o nikim więcej

A jeśli chodzi o przyspieszenie porodu, to ja z własnego doświadczenia polecam seks z TZ, bez prezerwatywy oczywiście. Sperma na prawdę działa jak oksytocyna. Kochaliśmy się z mężem 0 23.30, a o 2.10 obudziły mnie skurcze O 7.15 mała była już na świecie 5 dni przed terminem
blondie-b1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-26, 16:39   #4421
minia99
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to minia99

no hejka,
ja leżę sobie Oliwką do góry , jestem na działeczce, mąż zrobił pyszniutką kaszankę z grila i teraz nie mogę się ruszać. Dzisiaj popadał przez chwilę piękny latni deszczyk, aż oddycha się inaczej .
Pokój dla Małej skończony, wyszedł bajecznie, naklejki I klasa. Wieczorem postaram się zrobić fotki i powklejać.
Dziewczyny mój mąż wisi mi nad głową i wierci mi dziurę co znaczy skrót TŻ, wiem, że tak piszecie na mężów ale skąd to się wzięło??

A co do macieżyństwa to niikt chyba nie powie, że to kaszka z mleczkiem. Przecież w nasze ręce zostało złożone ukształtowanie nowego człowieka. Nikt nie mówił też, że ciąża jest czymś lekkim, i to że czasami łapiemy doły i marudzimy oznacza, że jesteśmy złymi mamami??? Jesteśmy WIELKIE i tej wersji się trzymajmy . A z dołami wszystkie razem damy radę.

Za chwilę idziemy na kort, ja niestety póki co tylko jako widz , ale jeszcze troszeczkę i zacznę poruszać się jak normalny człowiek.
minia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-26, 16:47   #4422
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

według mojego słownika TŻ to Tragicznie Żonaty ale według innych to Towarzysz Życiowy

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-26, 17:14   #4423
Kancia
Zakorzenienie

też uwazam, ze ten artykuł jest z deka wyolbrzymiony przeciez nikt nie moze załozyć, ze dzidziuś bedzie zawsze
zreszta ja lubie okreslenie dzidziuś i wcale nie laczy sie to ze zdrabnianiem wszystkich wyrazów

Xantia ja niestety na razie nie bede podawac wagi do tabelki, poniewaz jestem tragicznie przerazona i jest mi wstyd i nie chce pogłebiac swojej depresji. Jak już sie skonczy przyrost tej wagi to bardzo chetnie umieszcze sie w tabelce do zrzucania. Mam nadzieje, ze nie jestescie na mnie złe ale na prawde strasznie mi z tym ciezko
Stary 2007-05-26, 17:31   #4424
kropka241
Zakorzenienie

kancia ja tam nie jestem zla
i zobaczysz ze po ciazy zrzucisz jeszcze wiecej niz przybralas a w ogole to mlody wyssa ci kalorie z mlekiem i bedziesz sucha jak patyczak

Stary 2007-05-26, 18:00   #4425
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Kancia, pewnie, że nie jesteśmy złe!! W zamian za to jesteś naszym łącznikiem smsowym. Mi tam taki układ pasuje i Tobie pewnie też.

W ogóle dziś fatalnie się czuję, cały dzień leżę i wszystko mnie boli. Mała się okrutnie wierci, praktycznie na okrągło coś tam sobie gmera łapkami i stópkami. Ciężko mi dziś

Stary 2007-05-26, 18:07   #4426
Kancia
Zakorzenienie

a u mnie dzis pochmurno lało od rana i teraz jest w miare fajne powietrze
Xantia juz niedlugo, za jakis czas bedziesz wspominac jak to fajnie było byc kopanym i miec te stópki i raczki wszedzie
Stary 2007-05-26, 18:13   #4427
Shemreolin
Zakorzenienie

Rany... ale dzisiaj jest tragiczny dzień. Nic nie zrobiłąm, bo czułąm sie jak mucha w smole. Gardło boli, upały wyciagneły ze mnie resztke sił i mimo, że spałam jakies 12 godzin to w ciagu dnia znowu poszłam spać. Kręci mnie w nosie i mam wrażenie, że to jakaś alergia. Dobrze, że chociaż pranie wsadziłam do pralki. Strasznie mnie to irytuje, ż ejest tak gorąco, bo nie jestem w stanie odpocząc, ani tez nic zrobic. Dopiero teraz zaczynam odżywać, ale i tak jestem wymeczona i otumaniona. Nigdy nie znosiłam dobrze upałów, ale teraz to juz porażka. Biorąc pod uwagę, że przez 4 lata mieszkałąm w piwnicy, gdzie słonca było niewiele a pod ziemia panował uroczy chłodek, to jestem zupełnie nieprzystosowana do takiego skwaru.

Niech to sie wreszcie skończy!!!

Aaaa... no i TŻ wróciłdo domu i... poszedł spać. Z jednej strony mu sie nie dziwię, bo i ja jestem wykończona, ale dzisiaj rano mu powiedziałam, ż ena pewno będzie to tak wyglądac, że wieczorem on bedzie zmęczony, bo późno wrócił i cały dzień był na uczelni i mi w niczym nie pomoze. Nie zrobiłam jeszcze tego biszkopcika, bo cały czas czekam, aż on posprzata w kuchni. No i chyba bede go piekła w środku nocy.

Stary 2007-05-26, 19:14   #4428
ajanna
Wtajemniczenie

Xantia: trzymaj się. każdej czasem jest ciężko, ale tak jak pisze Kancia, potem zapomnimy o ciężkich chwilach i będziemy ciążę będziemy wspominać z sentymentem

Kancia: trzymam kciuki za Twoje chudnięcie. rzeczywiście karmienie pomaga, bo raz, że dziecko zużywa Twoje zapasy tłuszczyku, a dwa, że kiedy się karmi, pewnych pokarmów człowiek unika ze strachu przed kolką. no a poza tym polecam noszenie dziecka w chuście - dziecko będzie zadowolone i spokojne, a Ty będziesz miała gimnastykę

ja dziś rzeczywiście zaszalałam - sprzątnęłam jeszcze taras - 30 metrów . a potem poszliśmy z TŻ na obiad do pobliskiej knajpki, a jak wracaliśmy złapała nas burza . ale nadal nic. zastanawiam się nad sposobem blondi
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-26, 19:19   #4429
Shemreolin
Zakorzenienie

Dziewczyny... poczytajcie to sobie na poprawę nastroju

http://meskiespytki.blogspot.com/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-26, 20:41   #4430
Madzia:))
Raczkowanie

GG do Madzia:))

czesc dziewczynki..
Ja dzis tylko czytam bo choroba nas męczy okruytnie a tu takie upały.. ale to moja wina bo jak sie zgrzałam we srode to sobie zimna kompiel wziełam i teraz umieram... kataru takiego juz nia miałam z 5 lat a gardełko szkoda gadac...Najgorsze jesto to gorąco..
Zmykam bede pisac jak mi się humor polepszy
Stary 2007-05-26, 21:07   #4431
Patrilla
Zakorzenienie

oj u nas chłodniej byłyśmy z psiunia na godzinnym spacerku a teraz i tak zdychamy bo w domku jeszcze az tak sie nie wychłodziło ...
Stary 2007-05-26, 21:13   #4432
kropka241
Zakorzenienie

shem dobry blog.. lubie go czytac.. tak samo jak narzeczona programisty no i oczywiscie blog takiej jednej shemreolin czytam czasem jak cos nowego ja natchnie i postanowi sie podzielic swoimi myslami

Stary 2007-05-26, 21:19   #4433
Shemreolin
Zakorzenienie

heheh No włąśnie ostatnio cos mam mało natchnienia i od tygodnia mysle co nowego by tu napisać.

Ja tez jestem jakaś chora, ale nie moge znaleźć termometru i nie wiem czy mi tak gorąco, bo jest upał czy dlatego, że mam gorączkę. Właśnie wzięłam chłodny prysznic i nadal i gorąco.

Troche posprzątaliśmy z TŻ, ale ciasta piec nie bedę, bo musiałabym czekać aż sie galaretka troche zetnie a na to nie mam siły i chyba położe sie wczesniej do łózka. Obudze sie pewnie jakos rano i szybko upieke zanim sie zrobi znowu skwar.

Stary 2007-05-26, 23:00   #4434
minia99
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to minia99

Ej dziewczyny co to za chorowanie . Żadnych zimnych pryszniców więcej, herbatka, soczek malinowy, mleko z czosnkiem i szybko stawać na nogi .

A ja chwalę się naszymi wypocinami, czyli pokoikiem Oliwki. Nie mogę się na niego napatrzeć bo jak dla mnie jest przesłodki. Zobaczcie same:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (67,4 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (67,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (68,5 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (67,1 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (66,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (66,4 KB, 38 załadowań)
minia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-26, 23:25   #4435
Bling
Zadomowienie

Minia , pokoik super. Moja kolezanka zrobila malemu rysunki z kubusia i umiescila w antyramach , tez fajnie wygladaja ,no ale nie sa tak kolorowe jak u ciebie.
Na pewno malej bedzie sie super mieszkac w takim krolestwie.

Juz niektore z was odliczaja dni, zycze szybkich i bezbolesnych porodow.

To co u innych nazywamy grzechem, w naszym wykonaniu jest jedynie doswiadczeniem zyciowym.
ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღღ ღ ღ ღღ ღ ღ
Bling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 07:13   #4436
Kancia
Zakorzenienie

minia przepiekny pokoik powiedz mi kochana ile takich naklejek zamowiłas??

musze powiedziec, ze pokoj tez jest super pomalowany idealnie pasuje do tych naklejek

bardzo, bardzo mi sie podoba

PS.te chmurki i drzewka to namalowane czy tez naklejki?

Edit: Kasia mw ja dopiero teraz zauwazyłam Twoja pelerynke nie wiem czemu mi umknełam wczesniej.
Bardzo mi sie podoba i chyba bez cekinów bedzie lepsza
Stary 2007-05-27, 07:37   #4437
Shemreolin
Zakorzenienie

Niedzielne HEJ!

Wstałam i zaraz zabieram sie za robienie biszkopta. W nocy znowu mnie "rozłożyło" i wstałam jakos ok. 5 rano żeby stwierdzić, że po prostu spływam potem z gorąca. Nie wiedzie czemu nagle wpadłam na pomysł gdzie mogłam upchnąć ten wredny termometr i on oczywiscie tam był. Zmierzyłam temperature i okazało sie, że mam 36,2C i zastanawiam sie czy to ten termometr sie zepsuł czy jak? No ale najwidoczniej moje kichanie i katar i załzawione i podkrązone oczy to wynik jakiejś nowo nabytej alergii. Nigdy nie miałam na nic alergii, ale moze w wyniku ciaży i tego, że mam lekką anemię cos mi się przypałętało.

Mam nadzieje, że ciasto mi wyjdzie i wszystko wynagrodzi.

A pokoik jest super! Strasznie mi sie spodobał. My nie będziemy nic malować, ale pewnie przykleimy dookoła pokoju jakis ładny paseczek (bordiurę) z Puchatkiem albo Krecikiem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-27, 08:39   #4438
kropka241
Zakorzenienie

jaki sliczny ten pokoik.. my niestety nie bedziemy nic kleic bo w koncu mamy mieszkanie 2 pokojowe wiec maly bedzie z nami w sypialni..

Stary 2007-05-27, 08:49   #4439
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

No my też nic nie będziemy kleić bo też mamy (na razie ) tylko dwa pokoje... Będzie trochę ciasno... No ale mamy przynajmniej swoje własne.

Stary 2007-05-27, 09:27   #4440
Kancia
Zakorzenienie

dziewczynki dostałam własnie sms od ajanny

"W nocy dostałam skurczy, teraz leze w szpitalu. Będę miała cesarkę chyba w ciągu najblizszego tygodnia. Bo obaj chłopcy sa jednak ułozeni poprzecznie.Waża po 2300. Pozdrawiam Ciebie i dziewczyny z watku"

juz jej ładnie odpisalam, ze maja sie trzymac i dawac znac jak cos sie zmieni

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości