![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W jaki sposób zostać arystokratką?
myślałam, że z marzeń o pozostaniu księżniczką dosyć szybko się wyrasta... a tu zonk
![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
w Warszawie, na Zamku nadal odbywa sie bal Debiutantów. Moze tam sprobuj sie wkrecic? Umawialam sie kiedys, z chlopakiem który tam debiutował, poznalam go normalnie.
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
A ja polecam gumtree. Swego czasu można tam było znaleźć nawet pociotka Iwana IV Groźnego - nawet nie był bardzo używany, spokojnie nadaje się do noszenia tytułów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() ---------------------------------------- Hibku z tym gumtree to dobry pomysł jest. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Jest znacznie prostszy sposób na tytuł szlachecki, ale pewnie większość wypowiadających się chce zachować go dla siebie. A że mam dobre serduszko, to podam to Ci taki przykład (cytat z wikipedii): W 1999 Ferguson otrzymał tytuł szlachecki przyznany przez Królową Elżbietę II, za zdobycie potrójnej korony (Pucharu Anglii, Mistrzostwa Anglii oraz Pucharu Mistrzów).
Powodzenia, będę trzymać za Ciebie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mysle ze jak stac cie zeby przebywac w kregach w ktorych obracaja sie tacy ludzie to nikt nie bedzie mial problemu ze nie masz tytulu tylko kase. polecam naciagnac rodzicow na http://www.rosey.ch/, jedna z najbardziej prestizowych szkol na swiecie. dzieci najbogatszych, arytokratow, dyktatorow i szejkow ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
http://biznes.newsweek.pl/arystokrac...,277601,1.html - kilka nazwisk, mała ściąga dla Ciebie, waćpanno autorko
![]() "Wkrótce po hucznym otwarciu Polonia Pałace okazało się, że roszczenia do niego ma Jolanta Lubomirska-Pierre, księżna z portugalskiej Madery, jeszcze niedawno pracująca tam jako przewodnik grup turystycznych. Gdy dowiedziała się o sprzedaży rodzinnego hotelu, jej przedstawiciele zjawili się w Warszawie z teczką pożółkłych papierów. Za zgodą sądu wpisali ją w księgach wieczystych jako współwłaściciela budynku. - Ach, to moja ciotka! - śmieje się Jan Lubomirski-Lanckoroński" - moja siostra mieszka na Maderze, odezwij się do mnie na priv, zobaczymy co się da zrobić ![]() "Stanisław Lubomirski prosił, żeby mimo reakcyjnych korzeni pozwolono mu studiować jakikolwiek kierunek humanistyczny. Zgodzono się jedynie na metalurgię, żeby był wśród klasy robotniczej. Po studiach rozpoczął pracę ślusarza w hucie im. Lenina w Krakowie. Gdy z biegiem lat awansował na pierwszego ślusarza instalacji cieplnych zamówił sobie wizytówkę: „Stanisław Książę Lubomirski, Pierwszy ślusarz instalacji cieplnych w Hucie im. Lenina". " - szlachta, nieszlachta, ale niektórzy to mają jednak zdrowo .... w głowie. ![]()
CZERWCOWE NOWOŚCI KOSMETYCZNE KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK! Biżu i ciuchy M, L, XL "Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..." Edytowane przez ulicznica Czas edycji: 2013-12-31 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ja jak byłam mała to mówiłam, że ożenię się z księdzem i będę księżniczką
![]() Niestety później dowiedziałam się, że zona księdza to nie księżniczka i o wyższych sferach marzenia prysły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie,, a co sądzicie o nazwisku - Załuski? Mój dobry znajomy tak się nazywa. Pytałam go kiedyś, czy to znaczy, że ma arystokratyczne korzenie, ale on opowiedział, że nie interesuje się tym po prostu.
Czy wszyscy którzy mają "takie" nazwisko, pochodzą z arystokracji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
nie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zachęć kolegę do wspólnego szukania, ale tylko jeśli jest bogaty ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
Właśnie! Irytuje mnie, jak w czasie rozmowy o nazwiskach ktoś rusza z żelaznym argumentem "moje nazwisko kończy się na -ski, to żem szlachcic!", podczas gdy w dzisiejszych czasach końcówka ta o niczym nie świadczy, jeśli nie ma się wiedzy o historii rodziny. Pewniejsze do chwalenia się jest chyba nazwisko Kiełbasa - stare, rycerskie. No ale nie brzmi tak ą ę fafarafa jak Kiełbasiński
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Zasuwaj dziołcha do Las Vegas, książę Harry czeka, ale nie wiem, czy lubisz rudych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Moja babcia znała jedną hrabinę i ja nie jestem byle kto!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;44359714]Właśnie! Irytuje mnie, jak w czasie rozmowy o nazwiskach ktoś rusza z żelaznym argumentem "moje nazwisko kończy się na -ski, to żem szlachcic!", podczas gdy w dzisiejszych czasach końcówka ta o niczym nie świadczy, jeśli nie ma się wiedzy o historii rodziny.[/QUOTE]
Zgadzam się, ja też mam końcówkę -ski, a żem chłopska dziołcha z dziada pradziada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet była krótka transmisja w TVP! http://www.tvp.pl/krakow/aktualnosci...tantow/8473170 Doczytałam, że Bale odbywają się co 2 lata, zatem skoro ostatni był w 2012, to.... żal byłoby nie spróbować się wkręcić w A.D.2014. Może jako samozwańcza dziennikarka/kelnerka? Daj się zauważyć! ![]() Jeszcze jeden mazur dzisiaj, nim poranek świta, "Czy pozwoli panna Krzysia?" młody ułan pyta. I tak długo błaga, prosi, boć to w polskiej ziemi: W pierwszą parę ją ponosi, a sto par za niemi. W pierwszą parę ją ponosi, a sto par za niemi...
Edytowane przez werty Czas edycji: 2013-12-31 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Cóż, ja na pewno się nie nadaję, bo w duszy zawsze byłam demokratką
![]() Na pewno nie czułabym się "wyższa" i lepsza od innych tylko ze względu na pochodzenie.
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://en.wikipedia.org/wiki/Bal_des_d%C3%A9butantes http://guestofaguest.com/socialities...-world&slide=2
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. Edytowane przez kennedy Czas edycji: 2013-12-31 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() watek genialny i jaki czas antenowy - nie wylaczam subskrypcji, ja tu bede zagladac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Nie będzie trzeba długo szukać.
![]() ![]() ![]()
' Czasami jest tak, że brakuje nam czegoś, ale sami nie wiemy czego. w poszukiwaniu pożądanego elementu, gubimy bezpowrotnie malutkie chwile, które spajając się w całość tworzyłyby jeden wielki ogrom szczęścia.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeno mowia na to le bal zeby podkreslic ze to esencja sama ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Czy ten wątek to już jedno wielkie trolololo, czy jeszcze nie?
![]()
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A pamiętacie scenę z Nocy i dni, gdy Tolibowski, brodząc w stawie, zbiera nenufary dla Basi? Toż on to zrobił tylko dla popisania się przed tłumem, a nie z miłości... W książce wyraźnie jest napisane, że nigdy nie chciał się żenic z Barbarą, bo była z niższej sfery! Ostatecznie wybrał bogatą i brzydką Narecką... Także żaden tam z niego romantyk. Już lepszy był poczciwy Bogumił ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
w drodze do...Ciebie...
|
Ależ się nam autorka rozmarzyła, ale próbuj, waruj pod pałacami, gdziekolwiek się da
![]() ![]()
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.