|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Zamierzam kupić po porodzie, ale używany bo nowe drogie, no chyba ze jakiś wujek sprezentuje ![]() Wczoraj mebel przewijak zamówiłam, bo po obserwacji u koleżanki stwierdzilam ze brakuje mi pod ręką półki z akcesoriami. ![]() Cholera miałam nadzieję, ze moje skurcze się rozkręca a tu cisza... |
|
|
|
|
#2252 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
on uparty jest cholera!Cytat:
Cytat:
Bedzie dobrze bedzie musi byc **Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), ale poza nerwami i bezsenną do 4 nocą nic się więcej nie wydarzyło (o ile to można nazwać bezsennością, skoro padłam koło 19 a nie spałam między 23 a 4 a potem już bez problemu do 9 z przerwą na wyjście męża), bo różne bóle brzucha, krzyża itp to cały czas mam...No i przyznam się Wam, że już nawet miałam pisać, że coś jest na rzeczy, ale mi się telefon rozładował... Ale w sumie nie licząc jutrzejszego badania to już mogłabym rodzić (no i może pojutrzejszej "imprezy" męża)... Paw, ten Twój tz naprawdę jest niepoważny:palą: a bujaczek mam obiecany, ale nie wiem dokładnie jaki (już się przyzwyczaiłam)
|
|
#2254 |
|
Zadomowienie
|
PawMaj powodzenia na wizycie.
Powiem ci, ze masz cierpliwość do dzieci..szczególnie tych dużych..póki co... |
|
|
|
#2255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdaj relację po powrocie co i jak Cytat:
![]() Może jak by się poskładał od początku to był by mądrzejszy Cytat:
Leżaczki są do ok 9 kg a huśtawki 11kg-13kg zależy jaka Dzwoniła moja lekarka przełożyła mi wizytę na 13 Bardzo się cieszę bo już nie mogę się doczekać dzisiejszej wizyty ![]() A i przyszły muszle laktacyjne i dwa pajacyki do małej na 56, już metki pozrywane i się piorą
|
|
#2256 |
|
Zadomowienie
|
My mamy o taki:
http://www.tinylove.com.pl/index.php...kami-tiny-love Jak na ten moment jest ok. Tylko moze krab interaktywny ciut za bardzo pobudzajacy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- mokre chusteczki - ale generalnie używamy watki i wody - mydlo marsylskie do kąpieli - oliwka po kąpieli - mąkę ziemniaczana (to jest naprawdę ekstra patent!) - krem do pupy, ale taki wlasnie byl mąka działa duzo, duzo lepiej. - krem na mróz
|
|
#2258 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Są takie do 9 kg,ale są też do 18 (ja mam taki z fp,tzn trzyfunkcyjny: bujaczek i huśtawka do 9 kg,a później zmienia się na siedzonko które jest do 18 kg) Cytat:
Wczoraj po całym dniu Kacper trochę mocniej się poruszył,a moja noc nieprzespana i był spokój,tylko dwa razy smyrnął jak trącałam brzuch. Pojadę to sprawdzić,bo się denerwuję. Mam nadzieję,że będzie dobrze.
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak się skóra rozciągnęła, że 2 kciuki w nim zmieszczę, a wcześniej był na opuszek najmniejszego paluszka ale ma to też swój plus jak na noc przygotowuje luteinę do zaaplikowania dopochwowo to chowam ją do pępka, bo wiem, że mi się w łóżku nie zgubi ![]() Witam się już w Nowym Roku życzę Roku miłości, radości, zdrowia i pełnego samych życzliwych ludzi i dla nierozpakowanych - lekkich porodów alle miałam nadrabiania, prawie 15 stron ![]() U nas Sylwester się udał, byliśmy u znajomych, zrobiliśmy sobie wyżerkę, było przyjemnie, mimo, że to mój pierwszy Sylwester od nie pamiętam kiedy bez %. Znajomi zaproponowali grę w planszówkę : "Osadnicy z Catanu" i mimo, że miałam mieszane uczucia (no jak w Sylwestra nie szaleć, tylko w coś grać ) to stwierdzam, że sama chcę taką grę, bo było tyle śmiechu, graliśmy tak agresywnie, że już chcę powtórkę z rozrywki Polecam! Przez tą grę, ;przegapilibyśmy północ, bo nikt nie patrzył w tv i zebraliśmy się w ostatniej chwili ![]() Wczoraj przyjęłam urodzinowo rodzinkę, jeszcze mnie dziadek zdążył ujrzeć w dwupaku I już na wieczór mogłabym iść rodzić, bo cel osiągnięty, a tu teściowa zaproponowała niedzielny obiad u siebie, bo przyjedzie siostra męża (która przyjeżdża raz na pół roku do domu) i też wypadałoby się jeszcze spotkać Tak więc ustanawiam nowy cel, chcę zaliczyć jeszcze niedzielny obiad u teściowej, później mam wizytę kontrolną w szpitalu, w którym zamierzam rodzić i biorę już pod uwagę, że tam zostanę czas pokaże
|
|
|
#2261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Alek uwielbiał w nim siedzieć. Mogłam go zabierać ze sobą do kuchni np jak gotowałam i on sobie grzecznie siedział, zadowolony że wszystko widzi, ze moze sie pobujać jak powierzga nogami. Wibracji akurat nie lubił ale wiem że to zalezy od dziecka, bo niektórym pomagają na kolki i uspokajają. Generalnie uzywał około roku. Z leżaczka już 4 dziecko korzysta i wyglada jak nowy mimo prania. Aaaa no i karmiony łyżeczka też był na początku w bujaczku, bo na krzesełko później przyszła pora. Ja zdecydowanie polecam ( nie tylko konkretnie ten model co mam ale ogólnie bo inne też fajnie wyglądają i w sumie funkcjonalność ta sama) |
|
|
|
|
#2262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz też się posypało kilka maleńkich. Mam w planach iść i to zbadać. Żeby nie okazało się później, że za późno Pamiętam, że po cesarce pierwszej nogi miałam jak kłody. napuchniete, gorzej niż przed samym porodem...
|
|
|
#2263 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a tak serio, podziwiam Twoją cierpliwość do niego. Ja nie jestem taka tolerancyjna i wyrozumiała.kupiliśmy używaną huśtawkę z bright stars coś takiego: http://www.ceneo.pl/17831274 kiwa się spokojnie, melodyjki mnie nie drażnią. Stwierdziłam , że 100 zł to nie majątek, a że będę pracować w domu to muszę mieć sporo takich sprzętów, które zajmą się Małą jak będę z nią sama i będę musiała usiąść na moment do kompa albo przedzwonić. mp_84 mam oliatum baby i oliwkę hippa, plus jakieś maści na odparzenia dupki i husteczki i na tym koniec. A co do zasypki- mąka ziemniaczana. Mam nadzieję, że okaże się tylko małym leniem. Daj koniecznie znać co i jak! |
|||
|
|
|
#2264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja w ogóle lubię zabawki FP.
|
|
|
#2265 |
|
Rozeznanie
|
Lidkaa82 zachęciłaś mnie do tego FP, chyba się skuszę
![]() Wczoraj zorientowałam się, że lepiej mi się oddycha i mam niżej brzuch. Częściej siusiam. Ile przed porodem tak się dzieje?
|
#2266 |
|
Rozeznanie
|
selena, forester też mi wyskakują różne "parchy" po porodzie zaliczę dermatologa...
|
|
|
|
#2267 |
|
Zadomowienie
|
Mi sie zrobuły dwa takie jakby naczyniaki. Wielkości małego ziarnka pieprzu. Wyglada jak pęcherzyk z krwią. Mam nadzieje że zniknie. W ogóle między piersiami a brzuchem mam juz przerwe mniej wiecej na szerokość dłoni, za to brzuch niedługo wejdzie w bliskie spotkania z kolanami, na razie zaprzyjaźnia sie z udami
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale generalnie do miesiąca przed porodem.
|
|
#2269 |
|
Rozeznanie
|
Hej kobietki
natknęłam się dziś na artykuł co czuje dziecko w brzuszku podczas sexu,a mi nasunęło się pytanie jak rodzice a szczególnie mama reaguje czy też co czuje gdy maluszek fika fikołki w najprzyjemniejszym momencie?![]() jak to jest z Wami?bo u nas niekiedy zabawa się kończy gdy dostaję kopniaka po żołądku i muszę usiąść co by się nie zchaftać ...;p |
|
|
|
#2270 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() wstałam dopiero bo noc była średnia- 5 razy siku ![]() doświadczyłam też innego rodzaju bólu brzycha, takie ciągnięcie dziwne- chyba mały ma już bardzo mało miejsca. Dziś planuję nic nie robić bo musze w końcu odpocząć póki jeszcze mam czas ![]() śnił mi się dziś poród (jakby to było pierwszy raz ) tzn już było po porodzie i Adaś była z nami. Sen pamiętam jak przez mgłę ale mocno pamiętam uczucie takiej paniki, obawy, strachu przed nowym Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z cyklu głupich pytań: jak pępek wylezie to co się z nim potem robi? Jak się dziecko urodzi to sam się wciąga czy trzeba go "popchnąć" ręcznie do środka? to robi lekarz czy też położna czy samemu? mój mąż stwierdził, że jak mi wylezie to potem jakby co to mi wkrętareczką wkręci na miejsce Cytat:
![]() Ty to masz cierpliwość anielską do tego chłopa- podziwiam Cię Cytat:
czekaj dzień się dopiero zaczął życzę Ci aby Ci dziś chlupnęło z siłą wodospadu ![]() mp84-- ja nie mam nic do zasypywania, mam tylko krem do pupy a kąpać będę w emoliencie. Jak będzie cos potrzebne ro dokupię na bieżąco Cytat:
|
|
|
#2271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a my się witamy w 9 miesiącu
|
|
|
|
|
#2272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Swoją drogą nie wiem jak Wy wstajecie późno. Dziś obudziłam się na siłę po 9. Bardzo późno jak na mnie. STarszak głodny A teraz chodzę nieprzytomna. Zbyt długie spanie
|
|
|
#2273 |
|
Gang Iren
|
Dzwoniłam i za ponad godzinę mamy być.
I wiecie,co? Jeszcze nie miałam torby spakowanej,ale właśnie spakowałam... w 5 minut.
|
#2274 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!!
jeszcze nie urodzilam juz zaczynam sie powoli nieierpliwic!! wiem, wiem, pisalyscie o tym, ze dzidzius zdecyduje sie wyjsc jak bedzie gotowy i ze Matka Natura... ja to wszystko wiem, ale ja juz chce urodzic!! chce ja zobaczyc, chce juz zaczac nowy etap ![]() od wczoraj zaczelismy akcje "wykurzanie maluszka", czyle seks, seks i jeszcze raz seks ![]() no ale poki co nic sie nie dzieje... zaraz pojde na spacer, a wieczorem znow sie rzuce na Tz - przynajmniej naladujemy akumulatory na czas po porodzie, kiedy przytulanki nie beda mozliwe Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A torba to faktycznie najmniejszy problem zawsze ![]() Cytat:
Jak przenoszonego miałam starszaka to takie rady dostawałam od gina Tylko, że u nas nie pomogło
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
pieronem to Ci poszło, oby wszystko było dobrze.
|
#2277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziewczyny miałam najgorsza noc od zajscia w ciaze.... ![]() po 1 mam bole jak na @ ale troche mocnijsze do tej pory je mam po 2zgaga jak nie wiem po 3 bol glowy na prawde sporawy po 4plecy i biodra bol jak nie wiem- szczegolnie plecy na dole gdzie kosc ogonowa po 5nie moglam spac bo w zadnej pozycji nie bylo mi dobrze-najlepiej mi sie.... stoi ![]() po 6 cycki mnie bola i mam gorace po 7 pachwiny i pipka bola jakby rozrywali mnie albo jakbym cała noc sie kochala ![]() po 8 sbalety zrobil ktos i do 5muza lupala . Do 5.30nie spalam, juz normalnie mam dosc a gdzie jeszcze do 6 lutego
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#2278 | |||||
|
Raczkowanie
|
dzień dobry w nowym roku
![]() muszę obmyślić patent na nadrabianie, przeczytanie 2dni mijało mi w 5pozycjach i wszystko boli Cytat:
, wchodzę do pokoju, jest mój pępek, potem długo nic, pojawia się brzuch jeszcze dłużej nic i reszta mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ból chyba znam, mam wrażenie że mnie mała łapie za jakąś żyłę/tętnicę i robi zobie z niej kłębek , pępek po synu sam się umiejscowił na pierwotne miejsce ale dopóki nie zrobię porządku z przepukliną to przy ciążach będzie wychodził (napisałam jakbym miała w planach co najmniej druzynę siatkówki )
|
|||||
|
|
|
#2279 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ja dziś od rana oduczam małą od rąk...i przysięgam, że zamorduję teściową jak jeszcze raz weźmie na ręce śpiące dziecko Cytat:
Wiem że rogal ręce odciąża i czasem z tego korzystam, ale jakoś psychicznie mi lepiej jak tak małą obejmuję rękami i nimi podtrzymuję...może jak cięższa będzie to wówczas docenię rogala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas wymagane były pampersy. Ubranka dawali, ale wolałam ubierać małą w swoje. Cytat:
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2014-01-02 o 11:00 |
|||||
|
|
|
#2280 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

. Ale to chyba nie jest możliwe 

**
( Co chwilę zaliczam łazienkę i 
), ale poza nerwami i bezsenną do 4 nocą nic się więcej nie wydarzyło (o ile to można nazwać bezsennością, skoro padłam koło 19 a nie spałam między 23 a 4 a potem już bez problemu do 9 z przerwą na wyjście męża), bo różne bóle brzucha, krzyża itp to cały czas mam...

Ja nie chceeee!! Pępku głupi siedź w środku 

16.06.2012
juz zaczynam sie powoli nieierpliwic!! wiem, wiem, pisalyscie o tym, ze dzidzius zdecyduje sie wyjsc jak bedzie gotowy i ze Matka Natura... ja to wszystko wiem, ale ja juz chce urodzic!! chce ja zobaczyc, chce juz zaczac nowy etap
Albo za wermucik z cytrynką i wodą gazowaną.