Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamuś. - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-06, 09:50   #4201
cebulova
Zadomowienie

Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Cebulko, a wiadomo, czemu masz takie problemy ze snem?
Ja śpię bardzo dobrze, budze się w nocy na siku albo zmianę pozycji ale raczej problemów nie mam.
Cholera wie, tłumaczę to tym, ze organizm przygotowuje sie do nieprzespanych nocy
Dzis znowu po 3 się obudzilam i 3h leżenia i kręcenia się na lóżku...

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Wczoraj przy karmieniu popłakałam się ze szczęścia że Domiś jest.
No nieźle, ale powiem Ci, ze też podejrzewam się o takie emocje w najbliższym czasie.

Dzien dobry!
Aleśmy się z męźem zagapili, dziś święto, sklepy pozamykane, a u nas w chlebaku jedna bułka...

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 10:16   #4202
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
No zimy póki co brak, ale wszystko sie jeszcze moze zmienic. Tez mam kombinezon misia i taka oslonę gondoli. Zobaczymy jak sie zima bedzie rozwijac, w razie czego w kazdej chwili mogę dokupic.
pewnie, teraz nie ma sensu kupowac spiworka, a zawsze mozna dokupic

Cytat:
Cholera wie, tłumaczę to tym, ze organizm przygotowuje sie do nieprzespanych nocy

No nieźle, ale powiem Ci, ze też podejrzewam się o takie emocje w najbliższym czasie.

Dzien dobry!
Aleśmy się z męźem zagapili, dziś święto, sklepy pozamykane, a u nas w chlebaku jedna bułka...
wspolczuje nocek, mialam podobnie przy ciazy z Amelka :/

a buleczki zawsze mozesz upiec
bedziemy jutro u ciebie po 12
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 10:20   #4203
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
pewnie, teraz nie ma sensu kupowac spiworka, a zawsze mozna dokupic

wspolczuje nocek, mialam podobnie przy ciazy z Amelka :/

a buleczki zawsze mozesz upiec
bedziemy jutro u ciebie po 12
Zeby mi się jeszcze chciało je piec :-P
Czekam na Was zatem jutro

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-01-06, 10:51   #4204
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Kochana

Cześć.
My dziś siedzimy w domu, bo brzuch boli @.... A najgorsze, że ja nie mam ani jednej podpaski w domu Będzie się działo jakby co...
Idę oglądać z tż hobbita, bo leci na canal+

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń

Edytowane przez Sophia_1
Czas edycji: 2014-01-06 o 10:54
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 11:02   #4205
bazile
Zadomowienie

Czarna mam przeczucia na dziewczynke.Wiem,ze kazda ciaza moze byc inna od poprzedniej,ale w tej czuje sie lepiej,w poprzedniej mialam piekna cere(skromnie powiem ze sama sobie sie podobalam),wlosy super,a teraz jest przeciwienstwo.Objadalam sie mlekiem i platkami,jogurtami,jablka mi a teraz nie jem prawie wogole.Jeszcze wokol mi mowia,ze bedzie dziewucha i tak sie nakrecam.Aczkolwiek powiem zdanie,ktore powtarza wiekszosc z nas nie wazna plec,przeciez kocham moje Dzieciatko

Cytat:
Witam

i jeszcze nie raz to zrobisz
Cytat:
pociesze Cie,ja mialam podobnie z Szonem i czesto budzilam sie o 3 w nocy i wiercilam sie niespiac ok 2 h.Nadrabialam w dzien,spalam po 2h i to byl najlepszy sen,tak jak sie polozylam tak sie budzilam w tej samej pozycji.
A teraz jak Maly juz lepiej sypia,to ja od kilku nocy latam jak wariatka do wc i ogolnie juz zaczyna sie problem ze znalezieniem wygodnej pozycji.

Dziewczyny a co jest w tych lateksowych materacach takiego wyjatkowego?
Wiem,ze moge poszukacinfo na necie,ale Wy lepiej mi to wytlumaczycie.

Edytowane przez bazile
Czas edycji: 2014-01-06 o 11:03
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 11:04   #4206
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dziękuję właśnie słyszałam o tej firmie, tylko ceny mnie trochę stopują

Cytat:

Cytat:
A ja sobie tłumaczę, że mój organizm korzysta póki może dlatego śpię do 10

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 11:28   #4207
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Kochana

Cześć.
My dziś siedzimy w domu, bo brzuch boli @.... A najgorsze, że ja nie mam ani jednej podpaski w domu Będzie się działo jakby co...
Idę oglądać z tż hobbita, bo leci na canal+
No to widzę, że masz tak samo z podpaskami jak jak z bułkami

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość

pociesze Cie,ja mialam podobnie z Szonem i czesto budzilam sie o 3 w nocy i wiercilam sie niespiac ok 2 h.Nadrabialam w dzien,spalam po 2h i to byl najlepszy sen,tak jak sie polozylam tak sie budzilam w tej samej pozycji.
A teraz jak Maly juz lepiej sypia,to ja od kilku nocy latam jak wariatka do wc i ogolnie juz zaczyna sie problem ze znalezieniem wygodnej pozycji.
Isia tez miala podobne problemy. No cóż, takie uroki ciąży...

Cytat:

Oj to korzystaj korzystaj póki jest szansa.

Mąż pojechal do swoich rodziców, zostałam sama. Ja już tam przed porodem nie pojade, bo mi ciężko w aucie godzinę wysiedzieć, gniecie mnie wszystko, więc dałam sobie spokôj. Za to zrobiłam sobie budyń i posiedzę z Wami

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-01-06, 11:54   #4208
...Skierka...
Zakorzenienie

Hej hoo poniedziałkowo

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle mój Misiek zaczyna próbować się uśmiechać, a ja wtedy wyglądam tak
Tymuś też już się uśmiecha, a na moje "ha ha ha" reaguje uśmiechem z szeroko otworzoną buzią - to wynik moich żmudnych starań i starań nad nim właśnie z gębą rozdziawioną na szerokość ile sie da no i zaraz powtarza kochany zaczął też już śmiać się w głos, choć narazie jeszcze delikatnie ale z dnia na dzień idzie mu już coraz lepiej
Nauczył też się już "aa guuu"- i namiętnie ćwiczy swoją nową umiejętność

mam czasem wrażenie że on już dużo starszy, może przez to że w tym 42 tyg sie urodziłiże taki duży... bo i główke trzyma sam bez żadnego problemu... co ciekawsze... już od urodzenia
Cytat:
to ja zaczne niedziele od przywitania sie w 17 tygodniu,czyli piaty miesiac rozpoczety
spokojnej niedzieli
5miesiąc... zaraz będziesz mieć już koło siebie dwójkę dzieci
Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Przed starankami w lutym miałam robione hormony i było ok zaczynam się zastanawiać, bo pamiętacie jak Wam kiedyś pisałam, że mojej siostrze poleciała ciąża? Robiła teraz badania przed kolejnymi starankami i ma podejrzenia Hashimoto, a w pierwszej ciąży miała wszystko ok dlatego zastanawiam się, czy nie powinnam powtórzyć badań
jeśli będziesz spokojniejsza zrób sobie badania jeszcze raz, nie zaszkodzi
Cytat:
Moja teściowa za wszelką cenę chciała żeby Agata zainteresowała się nią dziś i nachylała się nad nią, a Ona cały czas rozglądała się za kimś innym. Żebyście widzieli minę mojej teściowej w końcu tż powiedział żeby się uspokoiła, jak Mała będzie miała ochotę z nią pogadać to pogada...
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość

moja ostatnio chciała małego na ręce bardzo wziąć, to wzięła i ryk jakby go ze skóry obdzierała, ja go od niej wzięłam dziecko anioł, a Tż do niej 'widać że dziecko się na ludziach zna' mina bezcenna

moja teściowa była u nas wczoraj (2 raz od urodzenia syncia ,a mieszka z 15 min autem...), ale ona cały swój czas poświęca 2 letniej wnuczce, siostrzenicy męża więc widać brakuje już jej czasu na drugie dziecko...a tam latała codzień od urodzenia małej, zachwycała się każdym gestem ,a teraz co dzień tam siedzi i pilnuje jej zanim mama przyjdzie z pracy o 11. Cóż. Może i lepiej, choć poza tym nie mam nic do zarzucenia swojej teściowej... ale to takie przykre troche. Niby się nim zachwyca... ale 2 razy przez 7 tygodni to troche nie za dużo... a no i na święta my byliśmy więc przepraszam- 3 razy
a krótko przed urodzeniem Małego siostra TZ (niby bez podtekstu) w rozmowie o babciach powiedziała, że dla babć najważniejsze są tylko pierwsze wnuczęta (jej córka jest pierwszą wnuczką a nasz jako drugi) i je sie najbardziej kocha, a te kolejne są już mniej ważne. Taki typ. Przynajmniej nie musi być zazdrosna że babcia poświęca czas naszemu (też taki typ)... bo nie poświęca. Przynajmniej jak narazie
Cytat:
Obiecuję nadrobić niedługo TŻ dzisiaj pojechał a ja na L4 więc jeszcze będziecie mnie miały dosć
no no to teraz odpoczywaj sobie kochana
Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość

I teraz się rozglądam na firanami lub zasłonami, wybór nie jest oszałamiający Wszystko na wymiar trzeba robić, a nawet jak nie, to ceny zwalają z nóg
no firanki i wszelkie dekoracje okienne są mega drogie
Cytat:
w

Dzis dowiedzialam sie,ze moja bratowa jest w 13 tygodniu ciazy(2 dzieciatko) i ma termin na 15 lipca,a ja na 15 czerwca.Fajnie wyszlo.
fajnie jak są w rodzinie dzieci w podobnym wieku
co do zgagi to współczuje... ja miałam mega zgagei to co wieczór, a w nocy nie mogłam spać. Ale nie moge też narzekać za bardzo bo to był jedyny chyba mój objaw ciążowy wciągu całych 9 miesięcy... nie licząc brzucha dobrze że chociaż jest renni

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2014-01-06 o 11:58
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 12:13   #4209
iza243
Zakorzenienie

Skierka,Lilith cudownie się czyta o waszych synkach

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 12:57   #4210
123spinka
Zadomowienie

czesc kochane ]

gratuluję dziewczyną za kolejne narodziny dużo zdrowia dla maluchów i mamusiek

o trzymam kciuki za wasze kolejne tygodnie lecą bardzooo szybko

i kolejne kciuki są za staraczki - w tym roku nam się uda

pięknie się czyta o was, i jesteście dla mnie wielką księgą porad i postępowania z maluchami, a nawet pojawiają się pomysły dekoratorskie - super

jestem na bieżąco ale nie mam czasu ani weny żeby się regularnie odzywać
chyba dopiero jak zajdę w ciąże i bedę na l4 to będę mogła z wami regularnie rozmawiać
zmienili mi tryb pracy więc praktycznie codziennie jestem w robocie, niby krócej ale codziennie
Stary 2014-01-06, 14:09   #4211
teorema
Wtajemniczenie

Cześć!
Dziewczyny, czy Wy korzystacie w PL ze spotkań z położną po 21 tc?
Począwszy od 21 tc można raz w tyg skorzystać z takiej wizyty, zastanawia mnie tylko, jak to wygląda. Macie doświadczenia?

Cytat:
Teorema, świetnie te pasy wyglądają
Czekamy teraz na efekt koncowy z meblami, literkami itp Duży ten pokoik macie, nasz dziecięcy to 10 metrowa klitka i jeszcze za naszą garderobę robi :-P
Dzięki
Pokoik jest spory, wcześniej był tu gabinet i jak się wynieśliśmy z dwoma biurkami, dwoma fotelami, dwoma komputerami, regałem i szafką to już ciasno się zrobiło w innych pomieszczeniach... Ale coż, to wszystko nieistotne

Cytat:
wiesz co jestem mega zdziwiona bo sa roznice w okresleniu trymestru,ale z miesiacami to pierwsze slysze.Wszedzie gdzie czytalam podaja,ze ciazowy miesiac ma 4 tygodnie.I jak prosto sobie nawet wyliczyc kazdy,nie ma ze po 25 tyg inaczej sie liczy itp.Kazdy ma po 4 tyg i suma sumarum wychodzi rowne 40 tygodni.
No ale wiadomo,kazdy robi tak jak uwaza.
Pokoik bedzie na pewno w calosci mega fajny,bo juz sie swietnie prezentuje
Ja tez chcialabym troche pokombinowac,ale z paru powodow jest jak jest.Ale wiem,ze jak kupimy juz swoje M,to bedziemy juz sie fajnie urzadzac.
To ja z kolei nie słyszałam, żeby miesiące ciążowe sie zgadzały liczone przez lekarzy prowadzących u moich cięzarnych koleżanek. Każdy mówi zupełnie coś innego ))

Podaje tylko kilka przykładów (przeklejone z forum babyboom pl)
1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tydzień,
2 miesiąc - 5-8 tydzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień, (!)
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

Jak widać róznice sa spore, szczególnie właśnie przy 5 mieś (wiele źródel podaje tu ponad 4 tygodnie!)

Tak czy inaczej ja operuję tygodniami, bo to chociaż jest nie do podważenia
Cytat:
Witam

Bardzo ładnie wyszło

Dziękuję

Ale to słodkie

Edytowane przez teorema
Czas edycji: 2014-01-06 o 14:22
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 14:33   #4212
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość

moja teściowa była u nas wczoraj (2 raz od urodzenia syncia ,a mieszka z 15 min autem...), ale ona cały swój czas poświęca 2 letniej wnuczce, siostrzenicy męża więc widać brakuje już jej czasu na drugie dziecko...a tam latała codzień od urodzenia małej, zachwycała się każdym gestem ,a teraz co dzień tam siedzi i pilnuje jej zanim mama przyjdzie z pracy o 11. Cóż. Może i lepiej, choć poza tym nie mam nic do zarzucenia swojej teściowej... ale to takie przykre troche. Niby się nim zachwyca... ale 2 razy przez 7 tygodni to troche nie za dużo... a no i na święta my byliśmy więc przepraszam- 3 razy
a krótko przed urodzeniem Małego siostra TZ (niby bez podtekstu) w rozmowie o babciach powiedziała, że dla babć najważniejsze są tylko pierwsze wnuczęta (jej córka jest pierwszą wnuczką a nasz jako drugi) i je sie najbardziej kocha, a te kolejne są już mniej ważne. Taki typ. Przynajmniej nie musi być zazdrosna że babcia poświęca czas naszemu (też taki typ)... bo nie poświęca. Przynajmniej jak narazie
Co się będziesz przejmować teściową, przynajmniej nie truje Ci nad uchem i unikasz "złotych rad". Może tak zdrowiej.
No i oklaski dla Tymusia za postępy

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
chyba dopiero jak zajdę w ciąże i bedę na l4 to będę mogła z wami regularnie rozmawiać
zmienili mi tryb pracy więc praktycznie codziennie jestem w robocie, niby krócej ale codziennie
Skierka powodzenia w dalszych staraniach i obyś wróciła do nas na L4 jak najszybciej.

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Cześć!
Dziewczyny, czy Wy korzystacie w PL ze spotkań z położną po 21 tc?
Począwszy od 21 tc można raz w tyg skorzystać z takiej wizyty, zastanawia mnie tylko, jak to wygląda. Macie doświadczenia?
Ja korzystam, ale zorientowałam się dopiero w 30tc, że coś takiego istnieje u mnie w przychodni. Nie w każdej jest, bo nie każda położna środowiskowa ma też tytuł edukatora okołoporodowego. To jest mało popularne i nie każdej się chce. U nas w mieście tylko kilka przychodni praktykuje taką usługę. Ogólnie to wygląda tak., że raz w tyg na około godzinkę idę do przychodni na spotkanie z położną i ona opowiada o karmieniu, pielęgnacji, porodzie itp. Na każdym spotkaniu ustalamy co będzie tematem następnego. Oczywiście można zadawać pytania, prosić o rady. Z tego co wiem trzeba być pacjentem przychodni, która oferuje takie spotkania, nie można z ulicy sobie ot tak przyjść. Dowiedz się w swojej jak to jest najlepiej.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-01-06, 15:04   #4213
IsiaG
Zadomowienie

Hejka.
Opuściłam was na trochę ale Lidka coraz bardziej nas absorbuje. Kochane z niej dziecko, jeszcze jak ją oduczę bicia po twarzy to będzie super. Niby wie, że nie wolno ale sobie z tego nic nie robi. Pochylę się nad nią i dostaję jak z wiatraka.

Cytat:
Witam.Ja tak na szybko.Jesteśmy już w domkuMaluch śpi podróż zniósł superMy z tżtem ograniamy wszystko.

Szybko wbijesz się w rytm niemowlęcy. Oj, pamiętam, jak czasami o 11 jeszcze w piżamie zastanawiałam się czy najpierw zjeść póki mała śpi czy umyć się? Miałam 30 minut i trzeba było coś wybrać. Niestety sen nie jest jej mocną stroną. Sporadycznie śpi 2 godz o 3 nawet nie myślę. Jej standard teraz to 1 - 1.5 godz.
Czyli Cebulko Twój pewnie tez będzie taki nie-śpioch.

Cytat:
Dziewczyny dziś mój szczęśliwy dzień

DOSTAŁAM @

Jestem mega szczęśliwa przez tą @

No to fajnie!!!! Też się raz tak cieszyłam z @.

Cytat:
Dałam do albumu zdjęcie Dominiczka

Przez pierwsze 3 doby w szpitalu byłam załamana bo miałam mało pokarmu i musiałam dokarmiać butlą.Ale zaparłam się przystawiałam go cały czas,piłam herbatki na laktacje i w 4 dobie pojawił się pokarm.Dziś już mnie cycki bolą i od dwóch dnie nie było butliDominiczek chętnie ssie od razu załapał o co chodzi

I bardzo dobrze, że nie odpuściłaś. Dla dziecka pokarm matki jest najważniejszy.
Brawo

Cytat:
Dziewczyny, czy sądzicie, że przed staraniami powinnam powtórzyć pakiet badań, w tym badań tarczycowych?

Możesz dla spokojności powtórzyć. A Acard zaczęłabym brać jak tylko dowiedziałabym się o ciąży.

Cytat:
zobaczcie czego to juz nie wymysla
No fajne, ale na krótką metę. jak w tym wykąpać takiego 4 miesięcznego malca?

Cytat:
Aaaa właśnie, wiedziałam, że o czymś zapomniałam, gadałam też z Ginką o powtórce badań, powiedziała, że nie ma takiej konieczności, zapytałam też o Acard, mówi, żeby w tym cyklu się wstrzymać kurde nie wiem co robić?! Niby powinnam jej zaufać z tymi lekami i nie być mądrzejsza od lekarza, ale sama już nie wiem

Poczekamy co Luna powie.

Cytat:
No to mnie pocieszyłas. W takim razie nasz synuś chyba będzie Antek
Bardzo ładne. Mój wujek ma Antoni i wszyscy mówią na niego Toni.

Cytat:
Dziękuję właśnie słyszałam o tej firmie, tylko ceny mnie trochę stopują

Śpij na zdrowie.
A co do materaca to ja kupiłam normalnie w sklepie dziecięcym za 80 zł, z kokosem i pianką i coś tam jeszcze. Mała śpi i nie marudzi.

O już wiem, to jest firma SOFTBE, materacyk dziecięcy z łuską gryczaną antyalergiczny. Ma 4 warstwy
-lateksowa mata kokosowa
- pianka poliuretanowa
- nakładka zawierająca łuskę gryczaną.

Polecam.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 15:11   #4214
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Czyli Cebulko Twój pewnie tez będzie taki nie-śpioch.
Teraz to mi powiedziałaś... Ja chcę spokojne dziecko! :-(

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-01-06, 15:21   #4215
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
no firanki i wszelkie dekoracje okienne są mega drogie
Tak, bardzo drogie. Ale trzeba przyznać, że firany czy zasłony robią za niesamowitą dekorację i w sumie momentalnie tworzą dowolny klimat. Niewiele więcej juz potrzeba do atmosfery przytulności.
Cytat:
Ja korzystam, ale zorientowałam się dopiero w 30tc, że coś takiego istnieje u mnie w przychodni. Nie w każdej jest, bo nie każda położna środowiskowa ma też tytuł edukatora okołoporodowego. To jest mało popularne i nie każdej się chce. U nas w mieście tylko kilka przychodni praktykuje taką usługę. Ogólnie to wygląda tak., że raz w tyg na około godzinkę idę do przychodni na spotkanie z położną i ona opowiada o karmieniu, pielęgnacji, porodzie itp. Na każdym spotkaniu ustalamy co będzie tematem następnego. Oczywiście można zadawać pytania, prosić o rady. Z tego co wiem trzeba być pacjentem przychodni, która oferuje takie spotkania, nie można z ulicy sobie ot tak przyjść. Dowiedz się w swojej jak to jest najlepiej.
Dzięki!
Tak, wybiorę się do swojej przychodni, jak znajde trochę czasu. Nadal pracuję, ale chyba kilka dni odpoczynku mi się przyda, to i sprawy zalatwię ...

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 16:51   #4216
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cebulko bardzo mi się podoba Twoje łóżeczko, ale powiedz mi proszę jakiej jest firmy? Wiem, który sprzedający na allegro, ale nie wiem jaka firma, np. Bobas, Klupś?
Zadowolona jesteś, solidne? Szukam czegoś podobnego ale z misiem na cały bok tylko te opinie jak mi się coś spodoba do niczego

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-06, 17:11   #4217
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Cebulko bardzo mi się podoba Twoje łóżeczko, ale powiedz mi proszę jakiej jest firmy? Wiem, który sprzedający na allegro, ale nie wiem jaka firma, np. Bobas, Klupś?
Zadowolona jesteś, solidne? Szukam czegoś podobnego ale z misiem na cały bok tylko te opinie jak mi się coś spodoba do niczego
Ja kupowałam dokładnie to http://allegro.pl/spiacy-mis-lozeczk...841238309.html
Sprzedawcą jest chyba producent, czyli firma Lolek. Nie czytałam wcześniej żadnych opinii. Łóżeczko wydaje się solidne, jedynie z szufladą mieliśmy problem mały, bo krzywo były przymocowane prowadnice i źle chodziła. Niby mąż naprawił, ale dalej jakoś ciężko się ją otwiera. Może trzeba nasmarować. Ogólnie łóżeczko mi się bardzo podoba, ma osłonę szuflady, więc nie widac co w niej trzymasz, regulacja wysokości stelaża pod materac jest 3 stoniowa i ma 3 wyjmowane szczebelki, a nie 2 tak jak większość łóżeczek na rynku. Ja jestem zadowolona, zobaczymy jak będzie w użytkowaniu.

Edit: znalazlam na necie, że producentem jest firma Jardrew.

Mąż wrócił od teściów, mówi, że jego mama i siostra z 6 letnią córka postanowiły sobie do mnie przyjechać na kilka dni za 2 tygodnie. Powiedziałam, ze ma spowodowac, źeby sobie to wybiły z głowy, ja ledwo łażę a jeszcze gości miałaby obrobić. No chyba ocipiały... nie ma takiej opcji. Zresztą może już będę po porodzie, różnie może być. Nie zamierzam wokół nich latać. Zdenerwowałam się nieziemsko, chyba Antoś to odczuł bo skopał mnie konkretnie po całym wnętrzu a na koniec dostal czkawki ;-)

A ja rosnę i rosnę

Edytowane przez cebulova
Czas edycji: 2014-01-06 o 17:15
Stary 2014-01-06, 17:34   #4218
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cebulko właśnie z tej firmy Jardrew mi się kilka podoba

One chyba sobie żarty robią... po 1 za 2 tyg możesz rodzić, a po drugie na pewno będziesz miała ochotę na gości w ostatnich tygodniach chyba bym szału dostała...

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-06, 17:46   #4219
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Cebulko właśnie z tej firmy Jardrew mi się kilka podoba

One chyba sobie żarty robią... po 1 za 2 tyg możesz rodzić, a po drugie na pewno będziesz miała ochotę na gości w ostatnich tygodniach chyba bym szału dostała...
No o to chodzi, nie ma siły, żebym sie na to zgodziła. Zreszta M. już na wstępie im powiedzial, że za 2 tyg to ja mogę w kazdej chwili rodzic, a one, że przecież ja mogę sobie leżeć, nic nie muszę robic. Aha... juz to widzę, ja będę sobie leżeć, ciekawe gdzie jak one bedą. W sypialni gdzie mi tablet neta nie łapie czy w łózeczku dziecięcym??? Poza tym przy tej 6 latce nie da sie nie byc aktywnym. Mała jest tak absorbująca i męcząca, że godzine ciezko z nią wytrzymac, a co dopiero kilka dni....

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-01-06, 17:47   #4220
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
No to widzę, że masz tak samo z podpaskami jak jak z bułkami
Ty będziesz głodna, a ja zalana
a tak na serio to obok nas otworzyli dziś spożywczak i nabyłam podpaski

Cytat:
Tymuś też już się uśmiecha, a na moje "ha ha ha" reaguje uśmiechem z szeroko otworzoną buzią - to wynik moich żmudnych starań i starań nad nim właśnie z gębą rozdziawioną na szerokość ile sie da no i zaraz powtarza kochany zaczął też już śmiać się w głos, choć narazie jeszcze delikatnie ale z dnia na dzień idzie mu już coraz lepiej
Nauczył też się już "aa guuu"- i namiętnie ćwiczy swoją nową umiejętność

Śmieje się w głos Agata uskutecznia zaciesz, ale w głos zaśmiała się tylko jeden raz i tyle...
Co do teściowej to pomyśl, że masz święty spokój. Nie chce, to nie. Ciekawe tylko jak będzie się czuła jak wnuk wzniesie alarm, jak ją zobaczy i uzna za "obcą"... No i unikasz "złotych rad", jak już ktoś wspomniał.

Cytat:
czesc kochane ]

pięknie się czyta o was, i jesteście dla mnie wielką księgą porad i postępowania z maluchami, a nawet pojawiają się pomysły dekoratorskie - super

To ja Ci życzę jak najszybszego zafasolkowania

Cytat:
Hejka.
Opuściłam was na trochę ale Lidka coraz bardziej nas absorbuje. Kochane z niej dziecko, jeszcze jak ją oduczę bicia po twarzy to będzie super. Niby wie, że nie wolno ale sobie z tego nic nie robi. Pochylę się nad nią i dostaję jak z wiatraka.
No przepraszam, ale oplułam monitor jak to przeczytałam

Cytat:
Mąż wrócił od teściów, mówi, że jego mama i siostra z 6 letnią córka postanowiły sobie do mnie przyjechać na kilka dni za 2 tygodnie. Powiedziałam, ze ma spowodowac, źeby sobie to wybiły z głowy, ja ledwo łażę a jeszcze gości miałaby obrobić. No chyba ocipiały... nie ma takiej opcji. Zresztą może już będę po porodzie, różnie może być. Nie zamierzam wokół nich latać. Zdenerwowałam się nieziemsko, chyba Antoś to odczuł bo skopał mnie konkretnie po całym wnętrzu a na koniec dostal czkawki ;-)
Ja też myślę, że im się poprzewracało
Powinny mieć trochę rozumu w głowie i wiedzieć, że kobieta na pewnym etapie ciąży ostatnie o czym marzy, to goście w domu...

Nie usiedziałam w domu, taka dziś u nas była piękna pogoda, że szkoda było to zmarnować. Byłyśmy z Agatą, aż na dwóch spacerkach
Tabletki przeciwbólowe poszły w ruch i dało się żyć. Jutro pewnie @ się rozkręci.

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń

Edytowane przez Sophia_1
Czas edycji: 2014-01-06 o 17:49
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 17:52   #4221
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Ty będziesz głodna, a ja zalana
a tak na serio to obok nas otworzyli dziś spożywczak i nabyłam podpaski[/IMG]
Ja też uratowana, mąż kupil chleb na wiosce u tesciow

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-01-06, 18:14   #4222
IsiaG
Zadomowienie

Teo, piękny pokoik, piękny.

Dziewczyny, gratuluję tygodni. Już niewiele Was zostało. Coraz więcej mamusiek. I mam nadzieję, że WSZYSTKIE się tego doczekają.

Cytat:
Teraz to mi powiedziałaś... Ja chcę spokojne dziecko! :-(

Ba, tego nie wiem na pewno, jedynie podejrzewam. Ale dziecko (moje) jest spokojne, tyle tylko, że krótko śpi.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 18:39   #4223
czarna_mala
Zakorzenienie

Witam się

Cytat:
O Matko i Córko! Brzmi skomplikowanie

Ja tam nie kupuję na szczęscie
powiem Ci, że często mi się zdarza albo nie czytać paragonu albo nie pamiętać po ile coś było na sklepie a ile na paragonie. Ale jakbym brała coś komuś to bym zwróciła uwagę
U nas ostatnio była taka sytuacja ,że chłopak przede mną kupował spodnie, kasjerka go pyta czy miały być w promocji. On, że tak, że cena 28zł wisiała. A ona mu powiedziała sama że wybija jej drożej
Używanie skomplikowane nie jest

O tym zajściu w Biedronce, to nie chce mi się już nawet gadać...stracili klientkę tam, pod pracą mam drugą Biedrę i do niej będę teraz śmigać

Cytat:
Jak Ty jesteś szczęśliwa to ja też się cieszę że Cie nawiedziła
Koniec tego czekania, czas powrócić do gry i zacząć znowu działać

Cytat:
Czarna mam przeczucia na dziewczynke.Wiem,ze kazda ciaza moze byc inna od poprzedniej,ale w tej czuje sie lepiej,w poprzedniej mialam piekna cere(skromnie powiem ze sama sobie sie podobalam),wlosy super,a teraz jest przeciwienstwo.Objadalam sie mlekiem i platkami,jogurtami,jablka mi a teraz nie jem prawie wogole.Jeszcze wokol mi mowia,ze bedzie dziewucha i tak sie nakrecam.Aczkolwiek powiem zdanie,ktore powtarza wiekszosc z nas nie wazna plec,przeciez kocham moje Dzieciatko
Ja też wyczuwam dziewczynkę u Ciebie

Cytat:
czesc kochane ]

Witaj Spinko, czy Wy macie za sobą jakieś badania? Znacie powód dlaczego Wam się nie udaje?

Cytat:
Hejka.

No to fajnie!!!! Też się raz tak cieszyłam z @.

Możesz dla spokojności powtórzyć. A Acard zaczęłabym brać jak tylko dowiedziałabym się o ciąży.

Poczekamy co Luna powie.

Bardzo ładne. Mój wujek ma Antoni i wszyscy mówią na niego Toni
Hehe pewnie Lidzia "zdziela" mamę z wiatraka nieświadomie, może kiedyś kogoś tak okładała i ktoś się śmiał, i teraz myśli, że tak można, bo to śmieszne Urwis kochany

Cieszę się, że @ przyszła, bo wreszcie ruszę z martwego punktu

Z tym Acardem, to poczekam na Luncię, nie spieszy mi się w tym cyklu (raczej go odpuścimy), nie mam ciśnienia, po # inaczej podchodzę do staranek będziemy się starać od lutego

Cytat:
Nie daj się Cebulko ja też nie chciałabym gości w ostatnich tygodniach, no chyba, że ktoś bliski i na chwilkę
Ja ogólnie jestem typem człowieka, który lubi gości u siebie w domu, jak mamy iść gdzieś na domówkę, to zawsze proponuję u nas, od małego lubiłam chaupę pełną ludzi

Cytat:
Esh te teściowe...temat rzeka ja uważam tak jak dziewczyny, nie ma czego żałwoać, unikasz 'złotych rad' i oszczędzasz nerwy

U nas dziś leniwy poniedziałek, wyglądający jak niedziela

Upiekłam Małżonowi do pracy dwa ciasta, a teraz leżę i odpoczywam miały być trzy ciasta, alem sie pomyliła w liczeniu jojek i 4 brakło do trzeciego ciasta, więc odpuściłam

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 18:43   #4224
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
No o to chodzi, nie ma siły, żebym sie na to zgodziła. Zreszta M. już na wstępie im powiedzial, że za 2 tyg to ja mogę w kazdej chwili rodzic, a one, że przecież ja mogę sobie leżeć, nic nie muszę robic. Aha... juz to widzę, ja będę sobie leżeć, ciekawe gdzie jak one bedą. W sypialni gdzie mi tablet neta nie łapie czy w łózeczku dziecięcym??? Poza tym przy tej 6 latce nie da sie nie byc aktywnym. Mała jest tak absorbująca i męcząca, że godzine ciezko z nią wytrzymac, a co dopiero kilka dni....
Niby się mówi, że Ty nie musisz nic robić, ale przecież żadna z nas nie chciałaby leżeć a żeby ktos sobie sam robił herbatę i grzebał po szafkach szukając np. szklanki

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-06, 18:49   #4225
cebulova
Zadomowienie

Cytat:

Nie daj się Cebulko ja też nie chciałabym gości w ostatnich tygodniach, no chyba, że ktoś bliski i na chwilkę
Ja ogólnie jestem typem człowieka, który lubi gości u siebie w domu, jak mamy iść gdzieś na domówkę, to zawsze proponuję u nas, od małego lubiłam chaupę pełną ludzi

Upiekłam Małżonowi do pracy dwa ciasta, a teraz leżę i odpoczywam miały być trzy ciasta, alem sie pomyliła w liczeniu jojek i 4 brakło do trzeciego ciasta, więc odpuściłam
Nie dam sie, nie ma takiej opcji. Zreszta mąz mnie popiera i nie da zginąć

Ja upiekłam tez dzisiaj ciastka na jutrzejsze odwiedziny Bajki i Kocura. Tylko ja poszłam na łatwiznę i użylam gotowego ciasta francuskiego

Cytat:
Niby się mówi, że Ty nie musisz nic robić, ale przecież żadna z nas nie chciałaby leżeć a żeby ktos sobie sam robił herbatę i grzebał po szafkach szukając np. szklanki
No i o to właśnie chodzi.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-01-06, 18:52   #4226
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
Ja upiekłam tez dzisiaj ciastka na jutrzejsze odwiedziny Bajki i Kocura. Tylko ja poszłam na łatwiznę i użylam gotowego ciasta francuskiego
O ja niemądra też mam takowe ciasto w lodówce i też mogłam je wykorzystać w ten sposób no nic będzie czekało jednak na parówki i zrobię kiedyś parówki w cieście francuskim

- insulinooporność

× 6
Stary 2014-01-06, 19:03   #4227
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
O ja niemądra też mam takowe ciasto w lodówce i też mogłam je wykorzystać w ten sposób no nic będzie czekało jednak na parówki i zrobię kiedyś parówki w cieście francuskim
Też często robię parówki w tym cieście, z serem. Dobry patent na szybka przekąskę w razie niespodziewanych gości

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-01-06, 19:10   #4228
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
Też często robię parówki w tym cieście, z serem. Dobry patent na szybka przekąskę w razie niespodziewanych gości
Widzę mamy podobny patent

Ja mam jeszcze przepis na taką szybką sałatkę "w razie gdyby" z pierożkami tortellini

- insulinooporność

× 6
Stary 2014-01-06, 19:18   #4229
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Widzę mamy podobny patent

Ja mam jeszcze przepis na taką szybką sałatkę "w razie gdyby" z pierożkami tortellini
O to sprzedaj patenta na sałatkę

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-01-06, 19:51   #4230
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
O to sprzedaj patenta na sałatkę
Potrzebujesz:
Opakowanie pierożków Tortellini (ja lubię te z serem lub z szynką)
1 ogórek świeży
puszka kukurydzy
śmietana
majonez
2-3 ząbki czosnku lub czosnek granulowany
zwykły jogurt naturalny

Porporcje ustalasz sama (zależy ile masz gości ) : Pierożki wsadzasz do gotującej wody, a w tym czasie obierasz i kroisz ogórka świeżego w kostkę, dodajesz kukurydzę z puszki. Odcedzasz pierożki jak one sobie ociekają z wody, to robisz sos do polania. Śmietanowo-majonezowy lub czosnkowy, ja robię go tak:
1) śmietanowo-majonezowy: małe opakowanie jogurtu naturalnego mieszam z 2 łyżkami śmietany i 2 łyżkami majonezu, mieszam, doprawiam solą i pieprzem do smaku
2) czosnkowy (podobnie jak ten wyżej): małe opakowanie jogurtu naturalnego mieszam z 2 łyżkami majonezu, dodaje 2 lub 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę (jak nie mam świeżego, to dodaję czosnek granulowany), mieszam to wszystko i doprawiam do smaku solą i pieprzem.

Koniec przygotowanie 15 góra 20 minut

- insulinooporność

× 6
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości