|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Co do mydełek to można kupić, ale trudniej jest trzymać dziecko i jednocześnie je namydlać mydłem. Płyny są wygodniejsze. ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Jak nie ma odparzeń to wystarczy bardzo dokładnie wysuszyć. Ja na samym początku raz dziennie stosowałam po kąpieli właśnie ten linomag za radą położnej. Potem już jak potrzebowałam. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Ja 11 lat temu jak córę urodziłam to pamietam stosowałam do każdego przewijania zasypke linomag z polecenia położnej.A potem krem bambino i było ok zero problemów żadnych odparzen
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2673 |
Zadomowienie
|
Hej, ja już po wizycie
![]() ![]() ![]() ![]() bazile bardzo proszę o dopisanie 22 stycznia - wizyta kontrolna. Przyszedł mi mail z wyprawką z tego bloga, którego któraś z Was polecała, zaraz sobie wszystko przestudiuje, bo jestem zielona w tym temacie...nie wiem kiedy zacząć robić zakupy, jakoś strasznie tego dużo jest, a my jeszcze mamy przed sobą przeprowadzkę, bo mieszkamy w kawalerce i sami się ledwo w niej mieścimy, a co dopiero jak będzie bobo. Także żeby zacząć to wszystko składować musimy najpierw się przeprowadzić, a z tego co widzę po ogłoszeniach to ciężko z mieszkaniami do wynajęcia ;/ Do tego mój mąż nie wynajmie stancji dalej niż 500m od miejsca pracy i domu teściowej, bo przecież to strasznie daleko wszędzie będzie...a najfajniejsze mieszkania sa akurat na innym osiedlu, którego on nawet nie bierze pod uwagę, bo przecież dallleeko. A te daleko to 1,5km...Tyle to ja codziennie do podstawówki maszerowałam ;/ Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2014-01-08 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
Mamuśki co do sudocremu to poczytajcie sobie na sroce skład i opinię - nie wiem dlaczego każdy się na niego upiera
![]() a na ewentualne odparzenia u półroczniaka stosowałam clotrimazol - po jednym dniu schodziło ![]() ja polecam i maść linomag - zielony i Linusia - (krem linomag a+e różowy) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
Siedzę właśnie w poczekalni do gina...
Co do Linomagu zielonego - on jest z czystą lanolina, a ona może uczulac. Miesiąc byłam na diecie bez mleka krowiego, zanim odkryliśmy, że za paskudna wysypka stoi lanolina z linomagu i mydła chyba Bambino (trzeba patrzeć na skład)
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak też może się stać, że jakiś składnik uczuli ![]() Choć przyznam szczerze, że udzielając się na forum ja osobiście nie zetknęłam się do tej pory, żeby uczuliła jakiegoś malucha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Raczkowanie
|
Ja też używałam tego zielonego linomagu. A uczulać to może tak naprawdę wszystko - na to nie ma reguły..
Poziomka gratki wizyty! A plec dowiesz sie w swoim czasie, mzoe to i lepiej niz wiedziec wczesniej ale nei na 100% ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
Poziomkka gratulacje. Super że wizyta udana
![]() Dziewczynki, te które planują używać chusteczek nawilżanych z pampersa to od jutra będą w realu za 19,99 opakowanie 4x64 szt. Lub 4x56 Czyli zapewne chodzi o te w zielonym opakowaniu o o te sensitive w białym. Ja planuję sobie jutro zakupić. W ogóle z małżem rozmawiałam że jak trafiny jakąś promo właśnie to powoli będziemy kupiwać. Tylko lepiej brać te sensitive czy te drugie zwykłe ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To jak tam przygotowania do ślubu??przyjęcie jakieś szykujecie?pokaż pokaż koniecznie sukienkę ![]() ![]() Aldrin śliczne śpioszki, mojemu synkowi by się spodobały. Uwielbia potwory i spółka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() poziomkka ![]() malin30 ![]() ![]() ---------------------------------------------- Jeśli chodzi o kosmetyki, to używałam do kąpieli oillatum, rozcieńczałam spirytus do pępka, linomag do pupy (z resztą do tej pory używamy, super krem na wszystko), bepanthen dla mnie do sutków. Proszek do prania dzidziuś. Na początek pampersy i chusteczki nivea, a później gdzieś około 0,5 roku dadę i chusteczki dada(używamy do rąk i do pupy do tej pory, wymieniamy tylko zapachy, bo się nudzą). Ledwo żyję, a jeszcze lecimy po spożywkę do biedry, al mi się nie chce ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Rozeznanie
|
![]() Wklejam moją listę wyprawkową, co prawda dawno robiona, ale w miarę aktualna: WYPRAWKA DLA NIEMOWLAKA: Pieluchy i pościel: - pieluchy tetrowe (ja mam 10 sztuk i w sumie przydają się do wszystkiego, warto kupić) - pieluchy flanelowe (mam 2 szt., też mi się przydają do przykrycia małego jak śpi) - pieluchy jednorazowe (każda ilość, bo schodzą raz dwa) - rożek/śpiworek do spania (miałam rożek, fajna sprawa bo fajnie się w tym dziecko trzyma, ale nie wiem czy na lato się przyda, chociaż wiadomo, że latem codziennie upałów nie ma więc warto to przemyśleć) - kocyk - komplet pościeli (wypełnienie kołdra, poduszka) (sprzedają komplety, ale ja poduszki do spania nie używam) - poszewki na pościel (2-3 szt.) + ochraniacz (mam 2 komplety poszewek, ochraniacz przydaje się głównie później, jak dziecko zaczyna się przekręcać, bo na początku nie jest konieczny) - prześcieradło na gumce (2-3 szt.) - ceratki do łóżeczka i wózka (2-3 szt.) (mam jedną od samego początku i tylko w łóżeczku) Karmienie: - odciągacz pokarmu – laktator (bardzo się przydał) - sterylizator - podgrzewacz – nie mam Sterylizator i podgrzewacz to bardziej jak będziesz karmiła mlekiem modyfikowanym, bo tak to szkoda kasy. - butelka 150 ml (2 szt.) (zawsze się przyda chociaż jedna mała) - szczotka do czyszczenia butelek (może być, ale nie musi) - smoczki (2 szt.) - osłonki silikonowe na brodawki – też mi się przydały Kąpiel i pielęgnacja: - wanienka (lepiej od razu tą dłuższą kupić, bo ja kupiłam tą mniejszą i po 4 miesiącach trzeba było wymienić) - mata antypoślizgowa (ja dostałam i nie przydaje się w ogóle, na dno wkładam zwykłą pieluchę tetrową) - 2 ręczniki - płyn do kąpieli - krem na odparzenia - chusteczki nawilżone - termometr kąpielowy (może być łokieć) - myjka (nie mamy i idzie się bez niej obejść) - waciki i patyczki - szczotka do włosów - nożyczki do paznokci - pojemnik na ubranka (tzn. zwykłe wiaderko żeby nam się nasze ciuchy nie mieszały) - proszek do prania – specjalny dla niemowląt - pojemnik na wodę ( mała miseczka do mycia twarzy dziecka) Apteczka: - 70 % roztwór spirytusu lub octenisept - jałowe gaziki - termometr - aspirator do nosa (to można kupić dopiero jak dziecko dostanie kataru) - sól fizjologiczna (do przemywania oczu) Akcesoria: - wózek np. 3-funkcyjny ( śpiwór do wózka, torba, osłona przeciwdeszczowa, parasol) - pościel do wózka – nie mamy i nie jest potrzebna, wystarczy kocyk, a zimą kombinezon - łóżeczko/kołyska - materac - przewijak – też fajne, ale wystarczy też taki zwykły podkład do przewijania, który możesz podłożyć w łóżeczku, wózku, na kanapie) - pokrowiec na przewijak Inne: - karuzela do kołyski (tak od 3 miesiąca zaczął się nią interesować) - leżaczek – bujaczek - grzechotki - zabawki - mata edukacyjna No i oczywiście ubranka Warto też mieć od początku awaryjnie jakiś paracetamol w razie gorączki! Edytowane przez kamilla123 Czas edycji: 2014-01-08 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zadomowienie
|
Jejku jak super, od razu sobie wkleiłam do Worda
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kamilla123 niezly spis ![]() Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2014-01-08 o 18:41 Powód: . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Ja dosyć szybko przerzuciłam się na butlę, ale też długo odciągałam pokarm, bo pół roku, także u mnie laktator też bardzo się przydał.
![]() Ale z tego co zauwazyłam to dosyć szybko dziewczyny rezygnują z odciągania i przerzucają się na mm jak są problemy, także nie wiem czy jest sens inwestowac w jakieś drogie sprzęty jak się nie wie jak to będzie. Ale w sumie to sama nie wiem co doradzić w tej kwestii ![]() Ja podgrzewacza nie miałam, korzystam do tej pory z termosa i zimnej przegotowanej wody. A jeśli chodzi o sterylizację to robiłam ją na początku z raz w tygodniu, a tak to przelewałam wrzątkiem. Oczywiście to wszystko kwestia gustu co kto wybierze czy podgrzewacz czy termos ![]() Same oczka jak i buzię przemywałam wacikami i przegotowaną wodą. Sól fizjologiczną jak zaczynały ropieć oczka - dosyć często to się zdarza u najmłodszych. Ale najlepiej sprawdził się sposób - przez niektórych krytykowany, ale też polecany przez niektórych lekarzy i położne - zakropienie oczka swoim mlekiem czy przemycie wacikiem nasączonym swoim mlekiem po uprzednim oczyszczeniu oczka z ropy solą fizjologiczną. ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Co do termometrów to fajne są te bezdotykowe, ale większość jest niestety do niczego. Także jak kupić pierwszy lepszy z brzegu to szkoda kasy. Ja od siebie polecam Thermoflash LX -26. Kosztuje niestety sporo, ale moim zdaniem jest wart swojej ceny. Tylko trzeba bardzo ściśle przestrzegać instrukcji obsługi. ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
najpierw miałam pożyczony ręczny, a potem kupiłam elektryczny z opcją również ręczną. Plus jeszcze taki, że nie jest bardzo głośny. ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Ale dzisiaj się rozgadałyśmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie możemy tak gadać każdego dnia a nawet i więcej. Myślę że im bliżej czerwca tym się będziemy bardziej rozkręcać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Raczkowanie
|
Ja nie przeszlam szybko na mm, ale laktator przydawal mi sie do robienia zapasów. Bo dosyc szybkow rocilam do pracy i musialam wyjezdzac na weekendy albo na caly dzien, wec magazynowałam mleczkow lodówce i zamrażarce
![]() ja sól fizjologiczna uzywalam do noska ale do oczu? Jesli juz przemywanie to woda albo specjalne kropelki, ale u nas problemu nigdy nie było.Natomiast co do przemywania swoim mlekiem... Sola nie obraz sie dla mnie to jakis poroniony pomysl, mleko to pokarm a nie woda, nie wyobrazam sobie myc tym cokolwiek a juz na pewno nie oczy i nos dziecka.Ja wyznaje zasade - mleko do jedzenia, woda do mycia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zadomowienie
|
Ja za to cieszę się, że się rozpisałyście, ale większość tematów mogę jedynie podczytywać i zapisywać dobre rady, bo mamą zostanę pierwszy raz, nigdy wcześniej nie interesowałam się tym co takiemu małemu dziecku będzie trzeba, także laktatory, kąpanie dzidziusia, rożki, pieluchy itd itp to tematy tak obce dla mnie, że cieszę się, że są tu poruszane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą mogłabyś być trochę milsza nawet jeśli się ze mną nie zgadzasz - ja jestem otwarta na dyskusje, bo ja o Twoich sposobach też mogę pisać w ten sposób, że są poronione ale ja tu wchodzę żeby się zrelaksować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Smoczki też z Aventu, a butelki z Tommee Tippee (czy jakoś tak ![]() ![]() Ja akurat dużo z neta zamawiałam i wychodzi taniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak nam się mleko wyleje, albo dziecku uleje to się szyjka potem lepi i wycieramy. Więc jak to się ma do zakraplania do nosa czy mycia? Mleko jest tłuste i dosyć słodkie - lepi się zwyczajnie. ja wyrażam swoją opinię tak jak ty swoją - chcesz to kąp i całe dziecko w mleku nic mi do tego, ja tylko piszę o swoich doświadczeniach. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 |
Raczkowanie
|
A ja w kilku poradnikach czytałam, że smoczki i butelki powinny być tej samej firmy = tego samego kształtu. Bo to ponoć ma wpływ na rozwój buzi, nie powinno się ich zmieniać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | ||||
Zadomowienie
|
Jestem i mam żarełko, lody też
![]() Cytat:
![]() Pieluch tetrowych prawie nie używałam, chyba że jako myjki (pocięłam na szmatki przy kąpieli-patent mojej mamy ![]() Ręczniczki polecam z kapturkiem ![]() Laktator miałam Tommee Tippe ręczny, z resztą później też butelki tej firmy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A o mleczku nie wiedziałam, o soli tak z resztą do tej pory, a to do inhalacji bądź właśnie do oczu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Raczkowanie
|
Na logikę to muszę zgodzić się z Moniką, bo ropa to w końcu objaw obecności bakterii, a mleko to dla nich doskonała pożywka... Ale z drugiej strony nasze babcie stosowały z powodzeniem tak niedorzeczne metody, że nie zdziwiłabym się gdyby to faktycznie działało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zadomowienie
|
uff,od wczorajszego popoludnia jie zagladalam,alescie sie rozpisaly i to zawsze jak ja mam zero kukania.
co nieco z pamieci. Jesli chodzi o facetow przy porodzie,to trzeba miec na nich sposob,lepiej nie naciskac na sile.Moj tez nie byl chetny,ale ja od poczatku mowilam Mu,zeby nie poddawal sie odrazu,za kazdym razem mowilam,zeby sprobowal,a jak stwierdzi ze to nie dla niego to poprostu wyjdzie.Ja bardzo chcialam zeby byl ze mna. kazdym miesiacem mojej ciazy widzial jak mi zalezy i widzial,ze potrzebuje jego wsparcia.I byl dzielny,siedzial z boku,w sensie obok mnie,calowal,masowal plecy,pocieszal,nawilzal usta i itp.Ja nie krzyczalam,nie wiele stekalam,on nie zagladal nawet miedzy nogi i byl z siebie bardzo dumny,ze jednak podjal sie tego zadania.Nie chcial zbytnio przecinac pepowiny,ale lekarka wcisnela mu nozyczki i poszlo. Jesli chodzi o pomoc ze strony rodziny,to ja jestem kompletnie zielona i jakos nie umiem Was zrozumiec,ze juz na wstepie odrzucaci albo sie negatywnie nastawiacie.Ja bardzo bym sie ucieszyla,gdybym miala tylko taka mozliwosc.Moze i dlatego,ze ja mam dobre kontakty z cala rodzina... Ja mam jasny wozek,kremowy.Nie bylo wielkiego wyboru w kolorach,a nie chcialam czarnego ani zgnitegon zielonego wiec wzielam ten.I o dziwo wcale nie jest zabrudzony.Moze teraz wiosna bardziej sie przybrudzi,uzywam gonjuz ponad rok. Lekarze czasem nie wiedza co pleta,irytuje mnie czasem jak palna jakas informacja,zeby przed pacjentka zaswiecic,ale wcale nie przemysla,ze ona potem sie zamartwia.Hormony dodaja swoje itd.Takze Sylwia nie przejmuj sie tym,ze ten lekarz dodal to bezsensowne zdanie,ze nie mial takiego przypadku. ja jestem na tak za rozkiem,nie wiem w sumie jak to wyjdzie latem,ale jak dla mnie byl bardzo przydatny,w czasie nocnych karmien nawet go uzywalam.Mam miekki,jakos te usztywniane mnie nie kreca. Jesli chodzi o ubranka, to moj mial 55 cm,w fomu pelno ubranek na 56 i wieksze,a ostatecznie i tak musialam dokupic jeszcze pare rzeczy na 50 bo w 56 strasznie plywal.Mam bardzo duzo ciuszkow z h&m i oni maja troche zawyzona numeracje.Przy Malym jak dla mnie najwygodniejsze byly pajace. Z pampersami jest roznie,wszystko zalezy od dziecka.Moja siostra do kazdego dziecka uzywala innej firmy,bo przy jednym bylo ok,przy drugim pupe odparzalo,a przy trzecim jeszcze co innego. Na poczatek polecam 1 z pampersa,a potem eksperymentowac. Malemu totalnie nie podeszly no rossmanowskie,szybko bo nawet po 40 min byly strasznie juz na pompowane i pupcie sobie odparzyl.Wiec uzylam tylko paru i to na wyjezdzie i poszly do kosza.Mialam tez wrazenie,ze wogole nie dopuszcaja powietrza.Jak jestem w polsce u rodzinki,to zawsze kupuje te z dady i sa ok. Chusteczek uzywam z pampersa sensitive( te biale) zielone sa jak dla mnie za mocno nawilzone i za intesywnie pachna.Ja w kosmetykach staram sie unikac nie potrzebnych dodatkow i wzmacniaczy zapachow. Tak jak Monica napisala,tu jest smiesznie lekarze sugeruja zeby dziecko kapac raz w tygodniu i moja tesciowa wziela sobie to bardzo do serca,to byla jedyna rzecz o ktorej mi czesto mowila i sugerowala.Dla mnie jest to nie do wyobrazenia,czymy dorosli ludzie chcielibysmy kapac sie raz w tygodniu? tak mowilam do tesciowej,a ona mowila ze dziecko mozna przemywac sciereczka z woda,dla mnie to nie jest rozwiazanie.Lepiej dziecko wykapac co 2-3 dni.A " podmywanie" zrobic sciereczka. Monica to i ja musze Cie zdziwic i potwierdzic slowa Soli jesli chodzi o przemywanie mlekiem oczu. U nas ta metoda sie sprawdzila,malemu oczka zaropialy,przemylam 2 razy i jak reka odjal,plus jeszcze dostalam rade taka ze jak brodawki pekaja to tez przemyc wlasnym mlekiem. Aa tu w niemczech nie cyrtola sie z pepkiem.Ja to bylam w szoku jak robili Malemu pierwsza kapiel i siup calego do wody,bez zwracania uwagi na pepek.Nic nie stosowali na niego oprocz wiazania gaza,takim jakby bandarzem wokol pepowiny.I o dziwo nam dosc szybko odpadlo bo po 7 dniach. Ja tez nie stosuje zadnych balsamow dla Malego zarowno polozna jak i lekarka powiedziala mi,ze dopoki nic sie nie dzieje ze skora to nie powinno sie z gory zakladac,ze moze byc z nia cos nie tak i stosowac cos na wyrost.Wystarczy do kapieli cos uzywac i od czasu do czasu posmarowac oliwka.I ja tak robie,do kapieli uzywam hippa i oliwka raz na jakis czas. Chyba wszystko co z pamietalam ![]() a i gratki za wizyty!
![]() |
#2694 | |
Wtajemniczenie
|
Kurcze, właśnie zdałam sobie sprawę, że już 17t a ja nadal mam mdłości jak na początku ciąży
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za to mlekiem nie próbowałam i chyba nie zamierzam ![]() Cytat:
![]() ![]() wiecie co? przez te 2/3 ost dni tyle rzeczy sobie przypomniałam, od razu brzuch mi się bardziej przyjazny wydaje i to malutkie co daje w nim czadu też ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() teraz jest super, zapomniałam o złym samopoczuciu ![]() ![]() Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2014-01-08 o 21:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zadomowienie
|
Hej hej
![]() ![]() ![]() Z tym przemywaniem mlekiem, coś musi być bo już na paru forach się z tym spotkałam. Jak już człowiek nie wie co robić to pewnie korzysta też z takich metod, które może i wydają się niedorzeczne, a okazuje się, że działają? |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja i tak jestem osobą która albo kieruje się zdaniem osoby która jest dla mnie wiarygodna i godna zaufania albo jak się o czyms ciekawym dowiem to dodatkowo zgłębiam temat jak coś mnie zainteresuje ( no chyba że coś nie wiąże się z żadnym ryzykiem). Dlatego też napisałam, że zdania na ten temat tej metody są podzielone, żeby było uczciwie. Jak kogoś to zainteresuje to pewnie sam zgłębi temat i zadecyduje, a jak nie przekonuje go ten sposób to zacznie stosować inne środki. ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratki za wizyty
![]() Ale wy jesteście kurde obeznane w tych wyprawkowych sprawach ![]() Ja tak od rana podczytuję i zapisuje te warzniejsze rzeczy ![]() Możecie tak pisać bez przerwy wg mnie to bardzo warzne rzeczy ![]() A o butelkach to nie mam pojęcia ale padło juz kilka nazw firm i na pewno sie rozejrze. Czy butelki mozna takie lepsze dostać w Tesco ?rossman? Itp sklepach? Czy tylko dziecięcych typu smyk itp? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2699 |
Zakorzenienie
|
majkela12, Sola1 niestety moje labolatorium nie podaje norm dla kobiet w ciąży
![]() No i CRP za wysokie ![]() Martwie się czy ten krwiak mi tam nie "gnije".... Ja bym chciała butelki i smoczki z Aventu. Wyszła jakaś nowa seria natural chyba się nazywa - że smoczek od butelki ma kształt sutka i tak samo cieżko się się go ciągnie jak cyca. Więc super jeżeli ktoś chce karmić piersią + czasem butla. I piszecie że ręczny lakatator lepszy...? To jestem zaskoczona ![]() Na pewno laktator zakupie bo chciałabym ściągać pokarm, w razie czego jakbym musiała wyjść z domu i myślałam nad elektrycznym. Ten z aventu prawie 400zł....Ale jeżeli polecacie ręczny to sie zastanowie. A słyszałyście jakieś opinie o laktatorze MEDELA? Tym eletric mini? A ja troche ubranek już mam. Dostałam od szwagierki w pierwszej ciąży...Ale leżą wysoko na szafie i na razie jakoś nie mam odwagi ich przeglądnąć... Ciekawe co u mojego malucha. Jutro go zobacze na usg mam nadzieje całego i zdrowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spacer
Kąpiel
Inne
Kosmetyki
Różne do kupienia lub dostania ![]()
Dla mnie:
Ubranka minimum powinno być ok 2x więcej aby codziennie nie prać roz 56-62
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.