|
|
#1651 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze książkowe grzechy - cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1652 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zamawiam regularnie w Bonito (zresztą już uzbierałam sobie parę procent zniżki dodatkowej dzięki temu ) i widzę różnicę w cenach jak jest -30% i jak nie ma wszystkie moje książki w schowku mają obniżoną cenę; zawsze parę złotych na książce, a jak zamawia się kilka to już można odczuć różnicęfotkę robiłam Canonem 650d
Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2014-01-08 o 19:19 |
|
|
|
|
#1653 |
|
Irenosława Pierwsza
|
przyjechała dostawa
|
#1654 | ||
|
ćwir ćwir
|
Ale fajnie, że piszecie, zróbmy sobie tutaj mały wątek społecznościowy
Cytat:
I studiuję na UW. Co do aplikacji to nie wiem, jak to będzie, ale podejrzewam, że jednak za rok dopiero się uda ![]() U mnie się sprawdza, liczba kotów na stanie: jeden ![]() Cytat:
Zbyt dużego mieszkania zazdroszczę okrutnie, my przymierzamy się do kupna, ale jakieś 330 tysięcy (kredytu) starczy nam na dwa pokoje na 40 metrach A z jakiego miasta jesteś? Bo już wysnułam sobie Twoją romantyczną wizję, jak się obijasz po wielkim mieszkaniu w kamienicy, z piecem kaflowym i drewnianą podłogą, kurz wiruje w promieniach słońca, kot mruczy, a Ty piszesz przy biurku ![]() Liczba obok nicku to rok urodzenia? Do mnie Arkady się nie odzywały, ale dopiero planowałam wysłać TŻta po odbiór osobisty, mam nadzieję, że odłożyli
|
|
#1655 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w zeszłym roku zrobiliśmy sobie cudowne wakacje i we Francji spędziliśmy 3 tygodnie ja mogłabym do Paryża i w ogóle Francji wracać ciągle
|
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dwa koty. I oprócz kotów, książek to jeszcze jeden dodatek - kawa
|
|
|
|
#1657 |
|
Raczkowanie
|
Tak krótko i zwięźle pochodzę z Podlasia mieszkam na Mazowszu z wykształcenia finansista ,pracuje -ale nie w swoim zawodzie
. Mężatka dzieciów brak ,zwierząt też, a z przodu to już się 3 pojawiła jakiś czas temu .
|
#1658 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i mamy 3 psy a po przeprowadzce będzie czwarty i bierzemy w tym roku ślub ![]() pracę też mam całkiem fajną, bo mam własną działalność, sklep internetowy z kosmetykami
Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2014-01-08 o 19:25 |
|
|
|
|
#1659 |
|
Irenosława Pierwsza
|
Ćwirka, tak
![]() O właśnie, jeszcze kawkę uwielbiam Na święta dostałam dolce gusto, to się dodatkowo bezwstydnie rozpieszczam
|
#1660 |
|
ćwir ćwir
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4450189 7]my właśnie kupiliśmy domek na wsi, śpieszyliśmy się, żeby zdążyć jeszcze przed końcem zeszłego roku (bo od tego już wymagany wkład własny wszędzie) i mam nadzieję, że w marcu uda nam się tam przeprowadzić
Uch, mieszkanie to dla mnie największa bolączka i temat rzeka, nie zaczynajmy, bo mogę godzinami Najsmutniejsze jest to, że ja jestem wrażliwa na widoki, pragnę kamienicy, wysokich na trzy metry pomieszczeń, schowków, drewnianych drzwi dwuskrzydłowych, dużych okien! A kamienice w Warszawie chodzą w okolicach miliona Na ten wymagany wkład własny bardzo liczę - liczę, że spadnie ilość osób, które mają na start minimum 15 tysięcy na wkład i polecą ceny mieszkań w dół, chociaż o 50 tysięcy średnio ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- A ja kawy nie cierpię, najgorszy zapach świata dla mnie
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4450189 7]my właśnie kupiliśmy domek na wsi, śpieszyliśmy się, żeby zdążyć jeszcze przed końcem zeszłego roku (bo od tego już wymagany wkład własny wszędzie) i mam nadzieję, że w marcu uda nam się tam przeprowadzić
i mamy 3 psy a po przeprowadzce będzie czwarty i bierzemy w tym roku ślub ![]() pracę też mam całkiem fajną, bo mam własną działalność, sklep internetowy z kosmetykami [/QUOTE]A masz w tym sklepie dermacol lub podkłady Revlon Colorstay?
|
|
#1662 |
|
Konto usunięte
|
nie, sklep jest z naturalnymi organicznymi kosmetykami rosyjskimi oraz na dokładkę te popularne niemieckie, niedostępne u nas w Polsce - Balea i Alverde
do tego Catrice, Essence, P2, jakieś olejki do włosów, kredki Zoeva
|
|
|
|
#1663 |
|
Irenosława Pierwsza
|
Od dłuższego czasu tylko w tym wątku czułam się najsympatyczniej, jakiś taki klimat czy co...?
|
#1664 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
niech nie spadają ceny, bo my musimy nasze mieszkanie sprzedać
|
|
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4450206 1]nie, sklep jest z naturalnymi organicznymi kosmetykami rosyjskimi oraz na dokładkę te popularne niemieckie, niedostępne u nas w Polsce - Balea i Alverde
do tego Catrice, Essence, P2, jakieś olejki do włosów, kredki Zoeva [/QUOTE]Rozumiem, dzięki za odpowiedź
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety, nie wygląda to tak romantycznie Zwykłe mieszkanie w bloku, wynajmowane od znajomych, a ja zamiast przy biurku - z laptopem na kolanach No i kota brak. Za to mały szakal kręci się wokół i szczeka jak najęty ![]() Magnolia, daj znać jak tam 'Różany labirynt'. Mam u siebie od dawna i nawet nie zajrzałam
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś widziałam fajne mieszkanie na Bemowie, dwupokojowe, w nowszych blokach za 250 tys, taka cena jeszcze byłaby do przejścia. Ale też wiadomo, każdy ma inne oczekiwania, ja nie mam nic przeciwko żeby mieszkać na zwykłym blokowisku Jednak z tego, co zrozumiałam, Ty planujesz zakup z TŻ, a skoro kredyt na X lat, więc wiem, że patrzycie przyszłościowo i 40 m to może być mało dla was i przyszłej rodzinki :P
czasem mniej znaczy więcej, taka szczypta ironii. Edytowane przez oh Mandy Czas edycji: 2014-01-08 o 19:39 |
|
|
|
|
#1668 | ||
|
Zakorzenienie
|
uuuu będzie co czytać
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Futbolowa zdradź co trzeba zrobić, żeby tak pracować jakieś konkretne studia czy coś? ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4450206 1]nie, sklep jest z naturalnymi organicznymi kosmetykami rosyjskimi oraz na dokładkę te popularne niemieckie, niedostępne u nas w Polsce - Balea i Alverde do tego Catrice, Essence, P2, jakieś olejki do włosów, kredki Zoeva [/QUOTE]oooo Balea to poproszę namiary na sklepik
|
||
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4450206 1]nie, sklep jest z naturalnymi organicznymi kosmetykami rosyjskimi oraz na dokładkę te popularne niemieckie, niedostępne u nas w Polsce - Balea i Alverde
do tego Catrice, Essence, P2, jakieś olejki do włosów, kredki Zoeva [/QUOTE]ja bym chętnie zobaczyła asortyment.. ![]() a ja mam nadzieję, że po studiach trafię do pracy do biblioteki
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1671 | |
|
ćwir ćwir
|
Cytat:
Ja nie chcę wielkiej płyty, tylko nie to 40m2 to mieszkanie na jakieś 10 lat, jak będziemy ustawieni i będziemy lepiej zarabiać to sprzedamy i coś większego się kupi
|
|
#1672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z wykształcenia informatyk, zawód również z informatyką związany, zatem robię co lubię i jeszcze mi za to płacą ![]() Stan posiadania: 1 x facet 500 x książka zwierzaków brak, bo i miejsca na nie brak (jak zmienimy mieszkanie, to na początek szczura przyganę). A odnośnie zakupów to ostatnio skromnie - kupiłam tylko "Złodziejkę książek" w matrasie, ale teraz przy 30% zniżki na bonito chyba zapoluję na coś większego. |
|
|
|
|
#1673 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
Recenzje ma średnie, dlatego książka trafiła na listę biblioteczną Ale mam nadzieję, że mi się spodoba!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1674 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się rozpisałyście, super
Wątek naprawdę odżyłJa powoli, ale nieubłaganie zbliżam się do 30, więc jestem chyba jedną z najstarszych osób na wątku Z wykształcenia pedagog i psycholog, z zawodu zajmuję się tym samym, co Futbolowa. Poza tym robię doktorat. Męża brak, czekam na wymarzonego kandydata, co wydaje się misją niemożliwą - ostatni idealny kandydat pokazał swoje prawdziwe oblicze po kilku wspólnie spędzonych latach Zaczynam się godzić z tym, że mężczyzna dla mnie jeszcze się nie narodziłJak wiecie jestem uzależniona od książek, ale to nie jest mój jedyny nałóg. Wśród innych uzależnień warto wymienić filmy, herbaty (mniej niż 20 smaków do wyboru oznacza dla mnie Armageddon ) i torebki. Oprócz tego jestem poważnie uzależniona od jedzenia![]() O, to może kiedyś spotkamy się i pogadamy o książkach przy kawie ![]() Same fajne tytuły
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1677 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi o wątek rozstaniowy?
![]() Ja pichcić niestety nie
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Że tak się wtrącę, jeżeli chodzi o książkowe grzechy - studiuję polonistykę, kolega z kierunku ostatnio stwierdził, że "żeby zdążyć przeczytać wszystkie lektury, czytam je ogólnikowo, co dziesiątą stronę"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

Po prostu ona zamawia na swoje nazwisko i wtedy wchodzi zniżka, odbiera się w księgarni na jej nazwisko, a jeśli wysyłka to ona podaje inny adres, trzeba jej wysłać pieniądze, żeby opłaciła
Dlatego nie chciałabym jej fatygować dla 10 czy 15zł rabatu, bo to zabawa 
Czym robiłaś zdjęcie? :P
Oni nigdy przecież nie sprzedają po cenach z okładek, a to -30% to niby od cen okładkowych, czyli codzienność
) i widzę różnicę w cenach jak jest -30% i jak nie ma
A z jakiego miasta jesteś? Bo już wysnułam sobie Twoją romantyczną wizję, jak się obijasz po wielkim mieszkaniu w kamienicy, z piecem kaflowym i drewnianą podłogą, kurz wiruje w promieniach słońca, kot mruczy, a Ty piszesz przy biurku