|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Hej
![]() Mąż pojechał do pracy na jakieś 4 godzinki to wpadam z utęsknieniem do Was ![]() Martuszka - gratuluję córci Z cukrzycą dasz sobie radę, tylko zapisz się do tej poradniilkas - no to się cieszę, że Leoś jest Leosiem zytus - gratki córeczki jeszcze raz Niki - za dziewczynkę![]() Magdii - Tobie Kochana życzę dużo zdrowia, bo to najważniejsze. Pociechy z dzieci i męża oczywiście, sukcesów w pracy no i oczywiście spokojnego porodu Kochane moje Wasze dzieci to też takie rozrabiaki? Ola ma tylko w ciągu dnia godzinkę odpoczynku a tak to szaleje A no i choinki już nie mamy A była taka piękna...
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
ilkas i zytus - gratuluję potwierdzonych płci, tego że Alicja pozostała Alicją i Leoś Leosiem
![]() ![]() oczywiście że za ciebie i resztę wizytujących ![]() Magdi ![]()
Edytowane przez carolyna86 Czas edycji: 2014-01-09 o 08:34 |
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas weszłam na neta bo myślałam że siusiaka zobacze
ale śliczne zdjęcia Nikki bo go awansują bez warunków nie wiadomo na jakich zasadach :/ nadal kombi ale lepsze w dodatku z jasnymi skórami nie wiem jak chce w tym dzieci wozić ![]() Eju a ja nigdy na zero tylko z paseczkiem
|
#3904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
gratulacje spóźnione za rocznice ![]() Cytat:
![]() ja już 5 kg znowu mnie lekarz ochrzani na wizycie Cytat:
z powodu cukrzycy ciążowej współczuje Magdi wszystkie najlepszego sużo zdrówka, spełnienia marzeń i pociechy ze swojej pociechy ![]() za wszystkie wizytujące, oby ujawniły się nowe płcie i to te wymarzone
|
||
|
|
|
#3905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Udało mi się zarejestrować do gina (a wczoraj ponad 20 razy próbowałam). Już zaczynałam się szykować, by się do nich na piechotę przejść...Tak więc Niki, wizytuję 4-go lutego o 16:00 Magdi, 100lat! Dużo szczęścia, zdrowia i radości z dzieciaczków za wizytujące!
|
|
|
#3906 |
|
Rozeznanie
|
hej,
ja niewyspana ![]() może zaraz nadrobię Gratulacje nowych płci Odnosnie porządków ja tylko skracam, nigdy na zero ![]() Madi sto lat |
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brat ma dziś egzamin próbny szóstoklasisty. Zapomniałam o tym, mama mi przypomniała. Ciekawe jak mu tam pójdzie, bo on ma ciężko z koncentracją
A co do porządków to zawsze na zero ![]() A przytyłam... 9kg Jedni mówią, że widać drudzy że nie. No ale cycki same to z 4 kg ważą. A rozstępy na nich mam jak baty Ładnie wycięty kostium pójdzie w kąt
|
#3908 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i poznania płci. Ja z kolei piszę do Was z pewnym problem. Może cos podpowiecie bo juz widziałam ze ten temat sie przewinął, ale teraz ciezko mi to znaleźć. Od 2-3 dni bardzo twardniej mi brzuch, dziś w nocy nie mogłam spać przez to... brzuch był twardy i przy tym bolały mnie plecy :/ czasem sie to zdazało i lekarz kazał sie tym nie martwić bo to są skurcze macicy, ale wczesniej trwało to chwilke i brzuch wracał do normalności. Czy macie podobny problem, jak z nim walczycie? Wizyte mam dopiero w poniedziałek :/ Wczoraj zrobiłam kolejna porcje buraków do kiszenia z 5 kg. Za 5 dni beda gotowe do picia, oby tylko pomogły przy mojej anemi :/ Ale powiem szczerze ze coraz wiecej dokucza mi problemów: skurcze nóg, krwawienie dziąseł, ból pleców i teraz ten twardniejacy brzuch ![]() No i od poniedziałku ide na zwolnienie wiec juz bede tu regularnie
|
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
martuszka0 – gratulacje córci, dasz radę z tą dietą i nic się nie przejmuj
pomarancza24 – gratulacje potwierdzenia Poli ![]() Zytus – brawa za Alę ![]() ilkas – Leoś piękny Magdi ma urodzinki – wszystkiego NAJ NAJ NAJLEPSZEGO! Dużo zdrówka i spełnienia marzeń kasiab – moje dziecię tak różnie z tym szaleństwem zazwyczaj jak w pracy jestem to szaleje i później wieczorem. My też choinkę niedługo rozbieramy, bo nie chcemy jej w domu zmarnować (mamy w doniczce).madziuuula – skóra? Nie lubię skóry w aucie, zimno w tyłek – chyba, że podgrzewane fotele No i faktycznie z kolorem przy dzieciach może być problem ![]() Odnośnie porządków ja nigdy na zero. Zawsze coś tam zostaje ![]() Mam wyniki wczorajszych badań i chyba mam anemię: Krwinki czerwone (RBC) 3,82 x10´6/ul Hemoglobina 11,7 g/dl Hematokryt 34,2 % Jutro wizyta i dowiem się co i jak…. Dziś w nocy nawet pospałam Pod głowę położyłam sobie wyższą poduszkę i było o niebo lepiej niż jak do tej pory spałam zazwyczaj prawie na płasko W końcu ulga, że nie muszę się budzić przy każdym przekręcaniu się ![]() Trzymam za dzisiejsze wizyty
Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-01-09 o 09:07 |
|
|
|
#3910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
znów mąz mnie obudził i nie mogłam zasnąc przez jakies pół godziny, z boku na bok, chyba w końcu na prawym zasnęłam ![]() a Wy jak, całą noc prześpicie na lewym? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Magdi 100 lat, spełnienia marzeń, wszysttkiego naj naj, czego sobie tylko zapragniesz ![]()
|
|||
|
|
|
#3911 |
|
Rozeznanie
|
Martuszka, Zytus gratuluję udanych wizyt i córeczek!
Ilkas, cieszę się, ze Leoś jest nadal Leosiem No i najważniejsze, że zdrowy! Zaczęłam Was cytować, ale dużo tego... Tak, więc ogólnie....Dziewczyny, ślicznie dziękuję za życzenia! ![]() ![]() ![]() ![]() Niki, co do dwóch synów to dziś się okaże, czy to faktycznie chłopczyk ![]() Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty i proszę o kciuki dla nas! Lecę na pobranie krwi. Miłego dnia!
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3913 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie z tą glukozą trochę niefajnie, ale ważne że można coś z tym zrobić i będzie ok a słodycze i owoce odbijesz sobie po porodzie ![]() Cytat:
![]() Mi to bardziej wygląda jakby Leoś się drapał ![]() Pamiętaj, że do posiewu moczu kupuje się specjalny pojemnik w aptece ![]() magdi 100 lat!! Ja dziś idę po wyniki glukozy i pokazać mój posiew moczu. Teraz dochodzę do tego, że ten ból pleców z prawej strony to chyba nie kręgosłup, ale nerka. Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze i mam nadzieję, że będzie więcej sprawozdań niż wczoraj
|
|
|
#3914 | ||
|
Zakorzenienie
|
ab_cd, Brzuch może też twardnieć od wysiłku... Ciężko jest się oszczędzać w pracy... Myślę, że na L4 powinno to się unormować. Małe skurcze są ok, ale jak są dłuższe, to robi się to niebezpieczne... Tak więc postaraj się jak najwięcej leżeć po pracy i nic nie robić. Dom nie powinien mocno zarosnąć przez tydzień
|
|
|
#3915 |
|
Wtajemniczenie
|
Magdi, wszystkiego naj naj naj
i kciuki za wizytę
|
|
|
|
#3916 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulune udanej wizyty No i córeczki!!!! Cytat:
Super ze siusiak sie potwierdzil ![]() Witam sie w 20 tygodniu :thumbup: Magdi STO LAT!!!!! Spełnienia marzeń Kciuki za wszystkie wizytujące ![]() No to mi się zaczął 20 tc, od rzy.ga.nka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-01-09 o 09:33 |
||
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tego auta jeszcze nie widziałam ale to full opcja wiec napewno ma bede sie bala tam wsiasc ![]() Ab_cd bierz szybko magnez duża dawke i jak boli to też nospe Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
|
#3918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Myska, dla ciężarnych są inne normy, tak więc jeszcze się mieścisz:
- krwinki czerwone 3,5-4,5 - hemoglobina 11,5-13,5 - hematokryt spadek o 4-7% (nie wiem od czego ten % liczyć, ale jak on normy dla nieciężarnych to tez się mieścisz)
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gratuluję wczorajszych wizyt!!!
Doczytałam, że Martuszka dowiedziała się o zdrowej dziewczynce, a Pomarańczy Pola została Polą Więc robi się naprawdę różowo, baby rządzą, wreszcie! ![]() ![]() Magdi tysiąca lat w zdrowiu i radości, niech spełniają się Twoje najpiękniejsze sny!!! ![]() Poza tym chciałam się pochwalić, że wczoraj oficjalnie wybraliśmy 3 imiona, z których zdecydujemy się na to jedyne Małżonkowi najbardziej podoba się Ula, Filipkowi szalenie spodobało się Helenka, a ja...będę miała trudny wybór Wszystkie strasznie mi się podobają i pasują do mojej Malutkiej
|
#3920 |
|
Rozeznanie
|
Rozpisałam się i wszystko poszło się....
![]() tak na szybko: ilkas super, że Leon zdrowy, nasza mała też ziewała na badaniu ![]() Magdi zdrówka i duuuużo miłości Trzymam kciuki za wszystkie wizyty a ja dziś w łóżku i próbuję dodzwonić się do poradni diabetologicznej
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. bliźniakami... ze strony mojego taty który sam jest z jednojajowych i mając dziś 58 lat nadal są bardzo podobni z wujkiem, w jego rodzinie - górali .. co pare lat rodzą się bliźniaki jednojajowe..u mojej mamy jest kilka par ale dwujajowych.. a nawet ze strony mojego męża w rodzinie były bliźniaki.. i liczyłam że u nas sie trafią ![]() My mamy dziś wizytę, Pola z dnia na dzien nabiera siły i kopniaki sa mocniejsze. Jak Wy duuuzo piszecie.. pamietam jak my dużo stukałyśmy i sama zakładałam watki mamusiowe
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi też jak leżę na płasko, a jak mam poduchy pod spodem to jest idealnie
![]() Cytat:
Hihihihihi...
|
|
|
|
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, właśnie dzwonił tż że musi wypisać urlop na cały rok ...
A skąd ja mam wiedzieć kiedy urodzę
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na początku byłam przerażona ale teraz jestem najszczęśliwsza na świecie Czekamy na relację po wizycie!
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stawiam na Basię lub Ulę ![]() Ja chcę już poznać płeć, bo z imionami jesteśmy w lesie.. Zresztą nie tylko z imionami...
|
|
|
|
|
#3928 |
|
Rozeznanie
|
Hejcia
![]() Magdi Kochana 100 lat! Spokojnej resztówki ciąży i by ból przy porodzie był jak okres ![]() ![]() Martuszka za córeczkęIlkas za Leosie!Trzymam kciuki za wizyty
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
My też zawsze wypełniamy druczki kiedy planujemy urlop, a później i tak wychodzi inaczej. Nic się nie martw. To nie jest chyba takie zobowiązujące. Tak mniej więcej niech się TŻ określi.
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

za dziewczynkę
A była taka piękna...

ale śliczne zdjęcia 

(a wczoraj ponad 20 razy próbowałam). Już zaczynałam się szykować, by się do nich na piechotę przejść...
Jedni mówią, że widać drudzy że nie. No ale cycki same to z 4 kg ważą. A rozstępy na nich mam jak baty
Ładnie wycięty kostium pójdzie w kąt

– wszystkiego NAJ NAJ NAJLEPSZEGO! Dużo zdrówka i spełnienia marzeń