|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!
o a co się stało, ze zmienił zdanie?
teraz ci nie znajdę tej szynki. wyrzuciłam folię i nie pamietam. to taka przewiązana sznurkiem. wieprzowa. jezu dziewczyny J. mnie dobija ![]()
#1742 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!
TŻtowi przeszło!
![]() ![]() Cytat:
Johnny <3 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super. I na mnie też śliwki nie działają, nawet popite maślanką i kawą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Zakorzenienie
|
![]()
dochodzą do mnie inf. o długach, o jakichs niepozamykanych umowach, za ktore trzeba teraz placic, a ktore podobno dawno zamknął...
![]()
#1745 |
Zadomowienie
|
Hej dzień dobry
![]() Fajnie, że tak dużo napisałyście, będę miała co czytać do kawy ![]() ![]() Martolina strasznie mi przykro, to bardzo trudna sytuacja, a jeżeli jeszcze się okazuje, że długi rosną to już w ogóle kaszana, bo to może być taka bomba z opóźnionym zapłonem, a jeszcze przecież kredyt na głowie. A może popytaj na czym polega rozdzielność majątkowa, albo pogadaj z tż, że po prostu musi zakasać rękawy i chociaż na chwilę poszukać dodatkowej pracy. Ważyłam się dziś rano i u mnie waga bez zmian, ja sama nie wiem dlaczego. Chyba muszę zrobić sobie kilka dni takich białkowych, może wtedy coś ruszy... Dziewczyny, mam problem, bo okazało się, że znowu musimy się przeprowadzać, bo firmę tż znów przenoszą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Mam jeszcze pytanko Martolina, dlaczego przy Twoim ostatnim poście pojawił się taki żółty znaczek z wykrzyknikiem? Co to oznacza?
#1746 |
Zakorzenienie
|
a nie wiem skąd ten znaczek
![]() jejku, ty juz szkołę wybrałas dla mełj i chodzicie na te zajęcia dla maluchów. jak byś wolała?
#1747 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie nie wiem, bo bierzemy pod uwagę kilka opcji I. Przeprowadzamy się razem do tego nowego miasta, gdzie tż będzie teraz pracował minusy - nowe miasto, nikogo nie znamy, nie wiemy gdzie co jest, szukanie nowej szkoły, ja nie mogę iść do pracy, bo trzeba płacić za opiekunkę II. Przeprowadzamy się do tego miasta, gdzie mieszkalśmy wcześniej i gdzie mieszkają moi rodzice i wtedy tż będzie dojeżdżał do pracy minusy - drogie koszty dojazdu, około godzinę w jedną stronę III. Tylko ja z córką przeprowadzam się do tego miasta, gdzie mieszkają moi rodzice, a tż wynajmuje pokój w tym mieście, gdzie będzie pracował i na weekendy wraca do domu minusy - życie na dwa domy, wszystko praktycznie na mojej głowie, bo żeby to nam się opłacało, ja muszę iść do pracy, a wtedy muszę sama ogarnąć wszystko (praca, szkoła, dom), a zostaję bez samochodu; w tej opcji najbardziej wkurza mnie to, że on oprócz pracy nie będzie miał żadnych obowiązków, bo nawet na obiady będzie chodził do knajpy, bo sam nie umie nic ugotować, czyli odbębni swoje 10 godzin a resztę będzie spędzał na kanapie przed laptopem Którą opcję byście wybrały?
![]() |
#1748 |
Zadomowienie
|
HaGie ja bym wolala zeby codziennie dojezdzal, godzina to nie jakos strasznie dlugo. Ale ja to ja. ;-)
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
#1749 |
Zakorzenienie
|
ja drugą. godzina w jedną stronę to nie tak dużo. ja dojeżdżałam 45 minut 1,5 roku i zyć się da. stanie w korkach czasem tyle samo zajmuje w wiekszym miescie.
rozłąka na dobre chyba wam nie wyjdzie i jego "kawalerskie" zycie.
#1750 |
Zadomowienie
|
No albo jeszcze pierwsza opcja. Nie wiesz co Was tam czeka, moze cos dobrego?
#1751 |
Zakorzenienie
|
no własnie. zalezy czy bedziesz miec jakąs korzysc, ze bedziecie blisko twoich rodziców np. opiekan nad wnuczka gdy bedziesz chciałą isc do pracy. bo jesli nie to wsio rybka czy w tym zupełnie nowym miescie czy tym z rodzicami.
![]() |
#1752 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kur... kot przegryzł kabel od kolejnej myszki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Zadomowienie
|
Dziewuchy sprawdzałam wędliny w biedrze. I dupa, wszystkie mają kupę chemii i w dodatku cukier/glukoza/skrobia etc. więc na SB odpada, przynajmniej na I fazie. Zaszłam też do almy i kupiłam tą najchudszą żółtą fetę 12% i odtłuszczoną goudę. Była też ricotta, ale wstrzymałam się bo i tak nie mam miejsca w lodówce i boję się, że mi się popsują te wszystkie serki
![]() Za to kupiłam łososia wędzonego na gorąco i zaraz będę robić sałatkę ![]()
#1754 | |
Zakorzenienie
|
siemano...piszę z TZowego kompa, bo mój to już tylko do rozp.iepszenia o ścianę się nadaje- gwarancja się skończyła i pada w nim wszystko....z dobrych newsów- mam nareszcie okres
![]() czekałam jak Jezus na pustyni 40 dni i w końcu się doczekałam ![]() Wykupiłam tabletki-na miesiąc tylko bo 50pln za opakowanie to zdzierstwo, zważywszy na to, że biore dziś 3 tabletkę, a dwie pierwsze wyrzygałam zaraz po połknieciu, to naprawdę nie wiem czy mi się oplaca branie hormonów... ![]() tak w ogóle wczoraj ani w sobote nie pisałam, ale chyba własnie od tabletek dwa dni rzygałam i zdychałam...no takiej nieciekawej reakcji na leki to jeszcze nie miałam- wczoraj juz było w miarę ale w sobote pół dnia przeleżałam w łóżku bo dostałam jakiegoś bólu stawów- jak stara babcia się ruszałam, "połamało i wykręcilo" mnie w każdym mozliwym stawie, kolana, barki, łokcie i nawet kosteczki u palcow mnie bolały jakbym jakiś artretyzm miała...dziś juz jest ok, ale za to leje sie ze mnie jak z zarzynanej świni....w sumie- niech się leje, może waga się ruszy ![]() ...i weź tu człowieku bierz antykoncepcję ![]() MARTA, ty chyba mialas brać coś "na włosy'? bierzesz? działa, pomaga? w ogóle jak tam twoje hairy? Cytat:
Godzina dojazdu to jak na warunki Warszawy normalny dojazd- nie mówię o dojeżdzaniu spod miasta, mówię o samej Wawie, więc według mnie to dość przeciętnie, w Wawie szcześciarzem jest ten kto dojrzeżdza do pracy tylko 40 min ![]() Druga sprawa- o której on by zaczynał (wyjeżdzał z domu) i wracał...bo wiesz moze sie okazać, że i tak wszystko bedzie na twojej głowie, bo facet wyjdzie z domu o brzasku, a wróci nocą i praktycznie będzie ciebie i dziecko widział tylko "na śpiocha"....ale pomysł z dwoma domami, dla mnie jest nie do zaakceptowania- to bardzo złe rozwiązanie, zarówno dla ciebie (frustracja, zmęczenie, brak bliskiej osoby, brak sexu, za dużo obowiązków), jak i dla niego (brak bliskości rodziny, brak obowiązków poza pracą, życie "kawalerskie" i co by nie mówić o twoim TŻcie, nie wazne jak pożądny z niego gość- możliwość zrobienia wieluuuu wielu rzeczy, których by nie robił gdyby mieszkał z wami razem). Nie wiem jaki on jest, ale niektórym nawet porządnym ludziom, gdy się "urwą" ze smyczy włącza się jakies głupie myslenie i potem są z tego problemy. Ja np. bym tak nie mogła zyć, bo znając mnie szybko bym znalazła jakiegoś 'adoratora', zaraz bym szukała koleżanek do łazenia po pubach, barach, szlajania sie nocami po Wawie itp, więc uważam, że życie na dwa domy, to proszenie sie o rozpad związku. Według mnie opcja 1 zasługuje na rozważenie za jakiś czas- gdy twojemu TŻowi ustabilizuje się syt. w pracy, np. dostanie kontrakt na dłuższy czas- wtedy można pomyśleć o przeprowadzce. Ale tylko w przypadku umowy na 2-5lat albo coś w tym stylu. Inaczej szkoda dzieciakowi robic mętlik w glowie, za dużo zachodu z przeprowadzką, przenoszeniem dziecka do innej szkoły, ty bys musiała pracę ogarnąć....według mnie dwójka na teraz, a nad opcja 1 zastanówcie sie za jakiś czas ![]()
![]() |
#1755 |
Zadomowienie
|
No własnie mi też najbardzie odpowiada opcja druga, czyli, że mieszkamy razem, a on dojeżdża do pracy. Jemu oczywiście najbardziej leży to, że on sobie pokój wynajmie i na weekendy będzie wracał, bo tłumaczy, że jak będzie dojeżdżał to zaraz "samochód" zajeździ", będzie musiał o 4.30 wstawać. Tylko on nie potrafi przyjąć do wiadomości, że jeżeli ja pójdę do pracy (np. od 6 rano), to będę musiała o 3 wstawać, żeby zdążyć się ubrać, zjeść, obudzić córkę, odstawić ją do mamy i zdążyć do pracy, a po pracy odebrać ją ze szkoły, zrobic obiad, posprzątać, wykąpać i położyć spać dziecko... I to wszystko beż samochodu. On mi na to, że przecież miliony kobiet pracują i prowadzą dom i mają dzieci. Ja to rozumiem, i wiem, że dałabym radę, ale mnie wkurza to, że ja bym musiała latać jak kot z pęcherzem po całym mieście, a on po pracy rozłoży się na kanapie przed laptopem z pudełkiem zamówionej pizzy...
#1756 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z serami w biedrze jest podobnie- też są srednie....tzn. smakowo są bardzo dobre, sama lubię goude w kawałku tą dużą...no ale tak naprawdę to tylko salami to w plasterkach jet ok. składowo, reszta odpada bo jest konserwowana azotynem potasu. Tylko salami jest z liozymem białka kurzego, reszta ma azotyn potasu, albo sodu ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1757 |
Zadomowienie
|
La'Mbria on ma umowę na czas nieokreślony, on pracuje w tej samej firmie od 7 lat, tylko, że firma szuka "tańszych" rozwiązań i okazało się, że znaleźli w innym mieście znaleźli budynek, który odpowiada im wielkościa i spełnia ich oczekiwania, a koszty jego wynajmu i utrzymania sa sporo mniejsze niż tego, który dzierżawia teraz. Stąd to całe zamieszanie
![]() Kurde, ja nie wiedziałam, że od pigułek anty można tak wymiotować, przecież to w ogóle traci sens przyjmować je ![]()
#1758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hahah tamlin niezły bojek z tej Williama. też przy szczeniaku tak miałam i od tej pory optyczna mysz. a nie mozesz jakoś zamknąć pokoju, w ktorym jest komputer? czy w salonie stoi? psikałas tym odstraszaczem, o ktorym ci mówiłam? nawet zwykły sok z yctryny w jakis rozpylacz i psikaj gdzie sie da. a ja już mam mieso z indora ![]() La'Mbria nie wierze w wymioty od pigułek. musiło byc cos innego. ciekawe jak ci będzie "na pigułkach". czy jakieś zmiany? moze na lepsze? a moje włosy mają się lepiej. minęły 3 miesiace kuracji i widze poprawę. co prawda nie w obietosci, bo te nowe są krótkie, wiadomo,a le jak mam kucyk to wystają gdzieniegdzie małe ![]() HaGie wybij mu z głowki opcję 3 i nie daj spbie wmówic, ze miliony kobiet to i ty. dupa! wygodnicki Pan ![]()
![]() |
#1759 |
Zadomowienie
|
Mój lunch ;-)
![]() |
#1760 |
Zadomowienie
|
coś nie zadziałało tak jak trzeba
![]()
Nowy start w życiu ![]() 86,7 - 81,5 - 79 Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko. Edytowane przez swinka94 Czas edycji: 2014-01-13 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moze sie dowiedzieć w firmie na ile oni ten budynek dzierzawią?tzn. jakos sprobować się dowiedzieć ile czasu będzie w tamtym miescie pracował? bo wiesz w takich przypadkach to zazwyczaj firma podpisuje na dość długie terminy umowy np. 5 lat. Wtedy byłby sens żebyście sie wszyscy przeniesli, inaczej tylko opcja z jego dojazdem. Cytat:
A tysiące innych kobiet nie pracuja tylko siedza w domach i nosza burki....to co ty tez masz zacząc chodzić w burce?! Ale "jargument" ![]() niam ![]()
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2014-01-13 o 12:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Zadomowienie
|
I moje łupy z rossmana, jeszcze raz.
#1763 |
Zakorzenienie
|
o wow
![]() ![]() naduś a jak u Ciebie? creaturko zaczęłaś dziś czy odpuszczasz jeszcze jakis czas? eh La'Mbria jak ja uwielbiam twoj sposób wypowiedzi "[...]dojśc do kibla o własnych siłach mi ciężko było." ty jestem ewidentnie z tych "odczuwających mocniej" ![]() cieszę się, że i u Ciebie łysina jakoś się zagęszcza. a te 10 lat co moze mnie "przezyjesz" to ci chętnie odstąpię. późna starość nie jest fajna ![]()
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! ![]() Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2014-01-13 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1765 |
Zakorzenienie
|
spoko świnko
![]() widzę o te suche usta chcesz zadbać. nie znalam tego serum eveline na usta. daj znac czy dobry.
#1766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty lubisz jak cię w kosciach łupie? Ja wolę normalnie chodzić a nie zgięta jak starowinka, jak mam ochotę to iść pobiegać,a nie narzekać że tu mnie boli, albo tam boli. Nie wiem...może za dużo wymagam, wszak 30 lat to już ten wiek, że ani dzieci rodzić, ani sport uprawiać- starość nie radość ![]() A o tym czy starość jest fajna czy nie- pogadamy na starość, mi teściowa mówi,ze życie jest do 40-stki, potem to już czekanie na trumnę ![]() ![]()
![]() |
#1767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no o usta muszę zadbać bo już czerwone się robią i pieką, a kończą mi się przyzwoite pomadki (zostały same jakieś jagodowe wynalazki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1768 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za rady, aj oczywiście jestem tego samego zdania co Wy.
La'Mbria podobno na 10 lat podpisali umowę wynajmu... Ty mówisz, że po 30-tce już nie czas na rodzenie dzieci??? Kurde no właśnie ja żałuję, że do 30-tki się z tym nie uwinęłam, a prawdę mówiąc chciałabym mieć drugie dziecko, tylko cały czas mi sie wydaje, że to jeszcze nie jest odpowiedni moment...a latka lecą, no i coraz większa różnica wieku między dziećmi się robi... Świnka ![]() ![]() ![]() ![]() Martolina ja też uwielbiam ryby, ja dziewczyna znad morza, na pysznych rybkach wychowana, pewnie stąd ta moja miłość ![]() ![]()
#1769 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam pierwsze zaliczenia na uczelni, uf ![]() Właśnie wszamałam kalafiora i jajko ![]() Na obiad planuję muszle makaronowe (mama dała kilka bo jej zostało) nadziewane szpinakiem i fetą i zaleję to sosem pomidorowym, pokroję mozarellę i do pieca ![]()
![]() |
#1770 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Miałam wzrost wagowy nie powiem ile, ale nie ważne - kibelek zaliczyłam już 2 x więc spoko oko. Moja sytuacja z SB wygląda następująco: - zrobiłam shopping online na jutro: duuużo ryb(surowe,mrożone, zapuszkowane), mozzarella,warzyw co nie miara i takich do sałatek i do pieczenia! Kurczak,chuda gotowana szynka,indora wyciągnęłAm do rozmrożenia,orzechów zapas (0 soli - pistacje,macadamia,migdał y....) mix zarenek słonecznika,dyni i czegoś tam ![]() No i tak wyszło coś koło £100 ![]() Powiem Wam, że ja właśnie tak ogólnie jem, ale dużo mniej. Poniżej wrzucę fotki śniadania i lunchu ![]() Laski tak ześta mi smaka narobiły,że będę miała małą hodowlę kiełków ![]() Marta Współczuję Ci z J ![]() ![]() ![]() HaGie Nie wiem co poradzić, ale napewno nie ma takiej opcji,że pozwoliłabym TŻ mieszkać gdzieś tam i "wpadać" do domu na weekendy... Nie i koniec ![]() la'Mbria biedny komputerek ![]() Dziewczyny piszę z tele,a kocur mi pazury wbija w brzuch ![]() ![]() Aha byłam u koleżanki, zawiozłam torta i kazała kawałek spróbować, więc spróbowałam resztę zjadł Młody - się dopadł jakby w życiu torta nie jadł... Wieczorkiem idę poćwiczyć, teraz lecę przygotować obiad ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.