|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Jestem w czarnej d.pie
Czy któraś z Was wraca na NIEPEŁNY etat? Czy biorąc u. wychowawczy, gdybym zaszła w ciążę, dostanę normalnie macierzynski? Dlaczego to wszystko jest takie trudne ![]() Jakos nie doczytałam, zeby któraś z Was miała/planowała nianię? Tylko zlobek/babcie? Zwariuje zaraz
|
|
|
|
#3902 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() miałam strasznie zniszczone włosy, do tego tak mi leciały że było pełno ich na podłodze, do ułożenia tylko szczotka- pry Lenusi nierealne ![]() do tego odwiedziłam okulistę i się przeraziłam, wada prawie podwójna więc soczewki zmieniłam na okulary.
|
|
#3903 | |||
|
Zakorzenienie
|
:/
Cytat:
Nie śpię z tż - owszem ale i tak bym z nim nie spała, bo chrapie jak stary, nie można z nim wytrzymać jak tylko śpimy razem w pokoju (np u moich rodziców) to Kuba się co trochę budzi :/ Cytat:
Cytat:
za wagę i wzrost ![]() szaja bo mi nie zacytowało wcześniej, Dorka śliczna ach my dziś po rehabilitacji, było krótko bo Kubuś od wejścia płacz, nie dał się położyć na stół :/ ale powiedziałam, że Kuba siedzie, siada, raczkuje, zaczyna wstawać, jedynie martwią nas te obroty pani powiedziała, żeby go troche stopować z tym wstawaniem, żeby kręgosłupik się nie skrzywił (3 tyg raczkowania) i żeby kupić mu butki, co go trochę w zapędach do wstawania ograniczy. Co Wy na to? |
|||
|
|
|
#3904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojego brata to już trochę patologia bo on śpi z 2-letnią córką a jego żona z rocznym synkiem całą noc, nic nie robią żeby cos zmienić. MAły zasypia sam na kanapie w salonie bo ciężko im/boją się nie wiem włożyć go do łóżeczka i niech chociaz pół nocy tam śpi. Lenka potrzebuje czyjejś obecności do zaśniecią ale zasypia w dużym łóżku i troszkę śpi sama zanim rodzice się położą. Ale ja uważam że i jedno i drugie można by było próbowac uczyć sapć w soich łóżkach/łóżeczkach. Co do tych znajomych z 5-cio latkiem to próbują, Mały ma swoje wypasne łóżeczko ale nie. Ma przysunięte mniejsze łóżko do łóżka rodziców i przynajmniej jedną rękę i nogę musi mieć na ich łóżku. Cytat:
![]() Skąd te śnieżynki dziewczyny, same robicie czy można to kupić??
|
|
#3905 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz czas, taki tylko nasz, to jest chyba tylko rano, przy karmieniu/usypianiu na drzemki, przewiijaniu, kąpaniu i zasypianiu na noc... No i wiadomo, spacer - ale na te też chodzi z nią np. babcia. Jak wszyscy są w domu, to nie ma tak, że się z kimś dzielę opieką nad Polą - to po prostu samo tak wychodzi; bawię się z nią w pokoju, ona sobie idzie do kuchni, tam ktoś jest i automatycznie ta osoba skupia jej uwagę. Ja to wszystko wiem, gdybyśmy były ze sobą 23h na dobę, to może od nogi by mi się nie odklejała, a tak - każdego ma przy sobie. No ale mimo wszystko, i tak szkoda... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3906 |
|
Rozeznanie
|
Meduza b. fajna inspiracja
![]() Laurko nie daję przy antybiotyku, dzwoniłam do przychodni- położna kazała przerwać przy antybiotyku, przy wirusówce podawać.
|
#3907 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Debrah tak pięknie piszesz, zgadzam się z Tobą w 100%, najważniejsze jest, aby znaleźć sposób, żeby cała rodzina czuła się z nim dobrze. U nas też wyglada to tak, że młody zasypia przy uu, potem odkładamy go do przystawionego do naszego łóżka łóżeczka ( dodatkowo ma zdjęty bok ) a on i tak jest tam w stanie pospać kilka godzin, ale zazwyczaj wystarcza to mamie i tacie, żeby się sobą nacieszyli potem ten mały cwaniaczek trafia między nas, a my z mężem łapiemy sie za rączki nad główką naszego brzdąca i tak sobie zasypiamy, na tą chwile nie przeszkadza nam fakt wspólnego spania. Meduzza super ta śnieżynkowa inspiracja! |
||
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
A co do spania z dzieckiem.
Zawsze jak Pola zaśnie na noc, to przekładam ją do łóżeczka. Jak śpi w nim całą bez pobudek - super Jeśli budzi się na mm/herbatkę, dam jej i zaśnie znowu - zostawiam. Jeśli się budzi, wydoi butlę, a nie zaśnie - to biorę do nas. No i wiadomo, jak się budzi 1500 razy, to śpi z nami ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- MISIA, jak Ty się zmieniłaś! Bomba!
|
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yae tez sie bardzo kreci, ale ja i tak spie. Z tym "na czuja" to myslalam, ze boisz sie jak Twoj tz przygniecenia czy spadniecia. Ja sobie nie wyobrazam nie spac z Yae. Tak jak insolito dzialam, z tymze jesli Yae spi a ja sie akurat przebudze, to wracam do tz. Mamy zlaczone materace i wychodzi na to, ze nie Yae spi ze mna a ja z nia. |
|
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie wyglądacie!
Cytat:
|
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
|
Ezzo dzięki za odp
Debrah Ty mówisz o książce Searsów "zasypianie bez płaczu"? |
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Butom mowie nie. Przeciez, to normalne, ze Kubus wstaje |
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hje i Nancy właśnie - dużo pobudek jest chyba przez to wiercenie się w nocy - bo a to się łóżeczko kończy u góry i łebkiem walnie, a to ręka/noga nie tam - od razu pobudka. Też mam takie poczucie. Na dużym łóżku się strasznie rozwala i kręci, ale właśnie się nie uderza, to lepiej śpi - też mam taką refleksję. I pobudki: pobudki u takiego dziecka wiążą się z lękiem jeszcze - widzi mamę - to śpi dalej bo odzyskuje bezpieczeństwo i pozostaje w stanie odprężenia. Z tego się wyrasta, z czasem. Jedne dzieci wcześniej, inne później. |
|
|
|
|
#3915 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ifwka: lukier królewki czyli cukier puder z białkiem i sokiem z cytryny-musisz znaleźć swoją idealną proporcję, robisz tutkę z papieru do pieczenia i na takim samym papierze, mając pod spodem jakiś szablon wydrukowany rysujesz tym lukrem. Czekasz dobę żeby można było dotykać. Powiem Ci, że ozdoby są prześliczne ale BARDZO kruche i ciężko je przenieść na torta Coś takiego: (zdj nie moje). Prześlicznie wyglądają takie ażurowe motyle 3D i koronki na tort Cytat:
Rzecz jasna ja nie. No cóż wierzę, że ta więź matka-dziecko się ciągle buduje i tak jak mówiła kiedyś Evel usłyszymy od 3 latki: kocham cię Mamusiu Zresztą powiem Wam, że moja miłość ciągle ewoluuje i z ręką na sercu powiem, że takiego miesięczniaka to ja nie wiem czy kochałam... A teraz czuję, że z dnia na dzień kocham ją coraz mocnej. Uwierz mi Hje, mama jest najważniejsza i nikt jej nie zastąpi. Ależ u mnie ponury dzień.... Kiedy pójdziemy na sanki?
|
||
|
|
|
#3916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przecież go nie przywiążę do łóżeczka, żeby nie wstawał...
|
|||
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy : nie wiem co myśleć..chyba nie da się dziecku uniemożliwić wstawania jak już chce i wie, że potrafi. Z butami jest też tak, że moja na razie nie da sobie założyć.
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Dziewczyny, które się obawiają że babcia ma lepszą więź z dzieckiem - przeczytajcie to - te przypadki to dopiero jest MASAKRA jak dla mnie.. https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post44602229 |
|
|
|
#3921 | ||||
|
Raczkowanie
|
hejaaa
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ślicznie muszę się cofnąć bo mi cytaty ucięło ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Tż ma rację zrobić na raz i spokój, u nas to trochę zajęło bo robił Tż sam z moim bratem, nie zawsze mogli robić, w tym czasie Tz też wyjeżdżał na 3 tygodnie i tak to się wszystko ciągnęło, ale nie żałuje
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yae zaczela raczkowac, wstawac i chodzic przy meblach majac pol roku. Z plecow na brzuch w obie strony jednakowo zaczela sie obracac majac prawie 9 miesiecy. Cwiczenia nie pomagaly; ewidentnie sama nie byla gotowa. |
|
|
|
|
#3923 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
piękna waga i wzrost, my szczepimysię w lutym miłomi to czytać. jak by było większe to z chęcią bym Cię przygarnęła Dziewczyny na prawdę miło mi się czyta, że się Wam podoba nasze mieszkanko
|
|
#3924 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
ale jestem zła. za ten tort na roczek życzą sobie 230zł
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
piękne obie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() masakra.
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-01-14 o 15:41 |
||||||
|
|
|
#3925 |
|
Raczkowanie
|
U nas odnośnie spania jest tak, że usypiam małego w jego w łóżeczko, tak, tak włażę tam z nim
śpi tam do ok.12-1 a później biorę go do nas. Jak się urodził przez pierwszy miesiąc spał w łóżeczku, mąż miał wtedy wolne to mi go podawał. Po miesiącu spał już z nami bo bym nie dawała rady wstawać co chwile do niego, a budził się nie raz co 15 minut. Póżniej próbowaliśmy go odkładać, ale po odłożeniu budził się, więc nie widziałam sensu żeby go odkładać. nam to odpowiadało, chociaż nie ukrywam że marzy mi się przespana cała noc ciągiem bez wiercącego się smyka ![]() ale zagmatwałam
|
#3926 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
ale mnie leb napierdziela ![]() Cytat:
![]() cudne fotki dzieciaczkow! mieszkanie - extrastyczne!!!!! skad ja to znam Cytat:
![]() Cytat:
![]() cudne to jest! moj swego czasu jak prosilam Kubus a zaspiewaj - to wlasnie tak spiewal ![]() Cytat:
![]() a to czy ktos pojdzie zaraz po roczku czy na koniec 14 miesiaca to juz indywidualna sprawa ![]() ja bylam zaraz po roczku bo mialam wolne, pozniej musialabym brac wolny dzien w pracy - bez sensu Debrah - Ty jak cos napiszesz to klekajcie narody! ![]() jestes mega madra mamusia! a nie myslaas o ksiazce? ![]() Cytat:
![]() kurcze, to chyba jednak mam wysokie dziecko ![]() Cytat:
mlody mial je na noziachmoze ze 2 razy i wiecej nie zakladalam... ciezkie toto, sztywne jak diabli tez mi go kazala hamowac... nie posluchalam jej ![]() Cytat:
jak im tak pasuje to czemu nie?
|
|||||||
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- http://tvp.info/informacje/polska/po...dlugo/13645413
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie dziś tak głowa rano bolała, że myslałam że zwymiotuje :/ chce mi się slodkiego. Aha Nancy, tak sobie przeczytałam o tym wstawaniu Twojego Kubusia. I myslę, że raczej trudno będzie zastopowac jego wstawanie... a butami to w ogóle jakis dziwny pomysł moim zdaniem... najgorzej jak czasem lekarz cos powie Ty wiesz inaczej i zgłupiec idzie. Ja bym posłuchała intuicji i jednak niczego nie stopowała
|
|
#3929 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3930 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ale jak Ty się tam mieścisz? |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

jak tylko śpimy razem w pokoju (np u moich rodziców) to Kuba się co trochę budzi :/ 

więc mam co robić. Częściej jestem na FB więc jakby któraś chciała coś konkretnie ode mnie to piszcie
za wagę i wzrost
22.05.2008
14.08.2011
czyli nie jak wszedzie u was, ze zaraz po roczku

Bomba!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)