|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów część VII
Kupiłam SESĘ
|
|
|
|
|
#2102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje też się przymierzałam, ale w końcu kupiłam Heenarę.
|
|
|
|
|
|
#2103 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jak pachnie ta sesa i bhringraj
Chcialabym cos,co pachnie jak Amla No i z tego co pamietam,to nie powinno sie oleju zmywac szamponami z sls,sles tak ja niestety dzis bylam zmuszona |
|
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bringraj pachnie jak magi... Z tym zmywaniem a raczej nie zmywaniem olejków szamponami z SLS/SLeS to jedna wielka ściema na kółkach promowana przez zagorzałe ECOfanki Ja zmywam oleje szamponem z silnym detergentem i różnica i tak jest, efekty takie same jak wtedy gdy bawiłam się w naturalną delikatną (tfu pfu ała!) pielęgnację, albo i lepsze bo włosy nie są obciążone a i tak mega odżywione
|
|
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też wyznaje zasadę, że trzeba poznać swoje włosy i traktować tym co im służy. Moim włosom brak SLS nie szkodzi a wręcz wydobywa naturalne piękno ale nie u każdej dziewczyny się to sprawdza.Czaję się na olej musztardowy
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam że SLS nie ma wiele wspólnego z efektami po olejowaniu i nie raz się już z taką opinią spotkałam. Czytanie ze zrozumieniem się kłania
|
|
|
|
|
|
#2108 |
|
Zadomowienie
|
Zmylam amle szamponem Head&schoulder,bo tylko taki mialam ale zapach olejku nadal sie utrzymuje
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Rozeznanie
|
Ja odstawiłąm całkowicie SLS na miesiąc, aby zobaczyć jak moje włosy reagują.
Wyglądałam jak walnięta piorunem ![]() Dziś kupiłam też Alterrę z limonką, bo była po 13.99. |
|
|
|
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jeszcze po nocy siedzi na głowie mix Isany kakaowej z Isaną z 5% urea i olejkiem Babydream dla dzieci. Na bogato
Chyba też się przejdę po ten olejek z Alterry. Nie wiecie do kiedy jest na promocji?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Większość olejów nie jest wnikająca, a oleje z SLS oczyszczają powierzchnię włosa. Oczywiście to nie znaczy,że efektu nie będzie w ogóle, bo SLS SLSowi nierówny, wszystko zależy od stężenia. Też nie jestem za tym by traktować SLS jak zło wcielone, bo niektóre włosy wyglądają po nim lepiej, nawet jeśli używa się go codziennie, ale nie zmienia to faktu, że SLS wpływa na efekt olejowania, znacząco lub nie, ale jednak.
After all this time? Always. kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url] książki Edytowane przez Jigoku Czas edycji: 2014-01-18 o 11:52 |
|
|
|
|
|
#2113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a był też bez silikonów? Jeżeli tak, to czy pierwszy raz używałas szamponu bez silikonów? |
|
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szampony z SLS oczyszczają powierzchnię włosa... Hmmm a inne szampony na bazie łagodniejszych detergentów że niby nie oczyszczają włosów? Do głównej roli szamponu należy oczyszczanie zarówno skalpu jak i powierzchni włosa z sebum, środków do stylizacji czy brudu dnia codziennego ![]() Naprawdę nie mam ochoty na taką dyskusję
|
|
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, powinnam napisać mocno oczyszczają włosy? Nie bez powodu mówi się o szamponach oczyszczających, wiadomo, że w ich przypadku oczyszczanie jest mocniejsze niż przy łagodnych detergentach, które często podanych przez Ciebie środków do stylizacji nie zmyją. Większość szamponów to nie tylko detergent, często ma też w składzie oleje, keratynę, proteiny jedwabiu itp. Czym innym jest szampon Barwy a czym innym Gliss Kura, mimo ze oba z założenia mają oczyszczać.
|
|
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosomaniaczką jestem od 3 lat Ale pytanie dotyczyło, czy jest sens zmywania oleju szamponem z SLS, a nie tego jakie rodzaje szamponów mamy na rynku ![]() Jest sens. Koniec dyskusji. |
|
|
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nie u każdego będzie sens, nie każdym szamponem będzie sens i nie zawsze będzie sens ![]() Nie rozumiem Twojej agresji i pretensjonalnego tonu, bo tak czy inaczej ta dyskusja może się przydać osobom, które tego nie wiedzą, ale Ty wszystko odbierasz jako atak na siebie, mimo że próbuję załagodzić sprawę od kilku postów Koniec dyskusji niestety nie Ty tu wyznaczasz.
|
|
|
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jam łagodna jak baranek...Jak komuś w ogóle nie służy SLS, to używanie szamponu z tym detergentem sensu nie ma w żadnej sytuacji No może poza sporadycznym oczyszczaniu włosów... Ile głów tyle sytuacji i nie sposób wszystkich tu wypisać. Pisząc natomiast ogólnikowo można założyć, że jest sens, bo większość ludzi myje włosy szamponem z SLS... Nie mam prawa wyznaczyć końca rozmowy z daną osobą, jeśli w dyskusji biorą udział tylko dwie osoby? No nikt mnie nie zmusi, a ja nie bronię Ci dyskutować na ten temat z kimkolwiek innym na tym forum
Edytowane przez MassieDran Czas edycji: 2014-01-18 o 13:08 |
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Raczkowanie
|
Kilka dni temu olejowałam włoski na mokro . Wlałam trochę wody do miski i 2 łyżki mix olejków ( olejek kokosowy , oliwa z oliwek i z Alterry (migdaly i papaja coś w tym rodzaju)) . Następnie włosy odsączyłam ręcznikiem potrzymałam 1 h następnie nałożyłam odżywkę kallosa latte na 20 minut . Po tym czasie umyłam włosy szamponem z Garniera ultra doux z morelą i dosłownie na chwilę użyłam odżywki z Nivea repair . Kłaczki są odżywione . Zauważyłam , że bardziej służy mi olejowanie na mokro niżeli na sucho może to dlatego ,że włosy mam rozjaśniane
![]() ps:kiedyś udzielałam się w tym temacie ale to bardzo dawno także witam wszystkich ponownie ) !
"In a second you'll be wrapped around my finger 'Cause I can, 'cause I can do it better There's no other, so when's it gonna sink in She's so stupid, what the hell with your thinking?! ; d..." Odrost 11 ...12...13 ...23! zapuszczam naturalne włoski ^^ |
|
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze mnie jakoś ta metoda z moczeniem włosów w wodzie z olejem nie przekonuje Ja zazwyczaj myję włosy, na jeszcze mokre nakładam olej i idę spać Na mokro w moim przypadku też jest lepiej
|
|
|
|
|
|
#2121 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie Twoja metoda też może być fajna , pewnie wypróbuję ją . Za tydzień mam ferie to będę stosowała olejki na noc i zdam relacje ; )
"In a second you'll be wrapped around my finger 'Cause I can, 'cause I can do it better There's no other, so when's it gonna sink in She's so stupid, what the hell with your thinking?! ; d..." Odrost 11 ...12...13 ...23! zapuszczam naturalne włoski ^^ |
|
|
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na sucho nakładam tylko oliwkę z BDFM, a wszystkie oleje indyjskie właśnie na umyte włosięta Napisz koniecznie
|
|
|
|
|
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
Co sądzicie o olejku imbirowym? Mam zamiar kupić jutro, by przyśpieszyć porost, a przede wszystkim zmniejszyć wypadanie. Przy okazji może się też skuszę na rozmarynowy.
Z czym je łączyć? |
|
|
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olejki eteryczne najlepiej łączyć z olejami, albo z wcierkami
|
|
|
|
|
|
#2125 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja kupiłam olej ryżowy
raz go uzyłam , zobaczymy jak sie sprawdzi
|
|
#2126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytam,bo nie wiem a tu gdzie mieszkam mam taki wybor olejkow eterycznych pod nosem,ze hoho Nawet jeden sobie kupilam z drzewa herbacianego do plukania gardla Jesli tak,to jutro pedze na zakupy No i chyba zle zmylam amle bo wlosy mialam takie hmmm zielonkwe lekko,choc z drugiej ztrony nie wiem,czy nie mam zwidow
|
|
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://my-hair-secrets.blogspot.com/...e-na-wosy.html
|
|
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Świetne, włos jest lejący i lepiej wygląda. Nawet Mąż zauważył zmianę
Jedynym minusem jest, że przetłuszczały się włosy na uszach. A żyją Olejowanie wprowadzę im co tydzień, czyli przed każdą kąpielą. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś wypróbuję moją mieszankę avocado/sezam/czarnuszka/babassu. Chyba zmieszam sobie z miodem i cynamonem [podobno rozjaśnia
]
|
|
|
|
|
#2130 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Ja od ok. 2 miesięcy wzięłam się za porządną regenerację moich zniszczonych włosów, przez ten czas ok 2-3 razy w tyg olejowałam włosy na noc olejkiem kokosowym Vatika i nie widziałam żadnych efektów Uwierzcie że po trzech olejowaniach są efekty zauważalne i sto razy lepsze niż po dwóch miesiącach olejowania Vatiką. Moje fale są teraz o wiele ładniejsze, takie delikatne skręty, lśniące i już się tak nie puszą. Polecam spróbować od zwykłego kuchennego oleju
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

Chcialabym cos,co pachnie jak Amla 

bo wlosy mialam takie hmmm zielonkwe lekko,choc z drugiej ztrony nie wiem,czy nie mam zwidow