|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Cytat:
Miałam spać, ale usnąć nie mogę:banghead::banghead: Pewnie jej wycieli dziurkę do 1 i2 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-01-19 o 23:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ania ![]() Dokładnie rok temu wieszałam pranie i poczułam pierwszy skurcz ![]() ![]() Buziaki dla Nadusi Bijkory ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
Najlepsze zyczenia dla Nadii i Oliwierka!! nawijko brawa dla Kubusia za nowe umiejetnosci! hje to Was panna zaskoczyla! Brawo! silver zdjecia prosimy! debrah i nancy Wasze tez chetnie obejrzymy! fewciu powodzenia! Jak pupalolo Blanki? Mam nadzieje, ze lepiej... deli kciuki!! lenova super, ze u Was lepiej! aniu witaj!! tresello Yae je kolacje na godzine-poltorej przed kapiela; wypada to w godzinach 18-20. Kapiel i do snu uu. pstryczku padlam przy Twoim pytaniu!! ![]() Dziewczyny rzucacie przepisami na salatki, ciasta i ciasteczka; a ma moze ktoras jakis smaczny przepis na czekoladki? Walentynki sie zblizaja... |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Zuzka spała cała noc od 20 do 6 rano ![]() ![]() ![]() ![]() Tzn była jedna pobudka, wzięłam do łóżka, smoczka dałam i od razu zasnęła ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Ta mała cholera modem mi wyłamała, dopiero w piątek Cyfrowy polsat przysłał mi naprawiony ![]() ![]() Cieszę się ze nie mam dużo do nadrabiania ![]() Tak na szybko was tylko przelecę ![]()
#4717 |
Zadomowienie
|
hej hej
jestem tak wy☠☠☠...po weekendzie na uczelni że szkoda gadać, w ogóle nie mam pojęcia jak zaliczę to sesje przecież ja nic nie czaje ![]() będzie mnie teraz na pewno mniej, muszę wziąć się porządnie do nauki ;( fewciu ![]()
![]() |
#4718 | |
Zakorzenienie
|
To najlepsze co moga dac od siebie
![]() Cytat:
![]() Najlepsze zyczenia dla Oliwierka i Nadusi ![]() NOC CUD!!! Co prawda Kuba zasnal przed 23 (efekt poznej drzemki, ale nie mialam serca go budzic po ostatnich cyrkach w nocy), ALE mielismy jedna jedyna pobudke na jedzonko (doslownie chwile pochlipal) o 3 i spalismy do 8. Budzil sie jeszcze w nocy, ale poglaskalam i zasypial momentalnie ![]() Spalibysmy dluzej, ale wizyta u pediatry zaraz. Ale sie wyspaaaaaaaalam!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
Hej. Co to za pogoda?!? Szaro , buro i ponuro. Całą noc lało i dalej leje
![]() Tż w pracy. A ja dziś muszę iść z Darią do pediatry z tymi wynikami ze scyntygrafii. ![]()
#4720 |
Zakorzenienie
|
Iffonka lacze sie z toba w BULU i nadziei hahaha ja wlasnie jade na egzaminy ustne.. bedzie eielka improwizacja. .. ciezko sie uczyc przy tzcie i amelce najgorsze ze 27 stycznia t. Jedzie do szoitala na dwa tyg i nie bede miala z kim zostawic amelki...
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- JeszcE tzt mi fure wzial i musze autobusem jechac ; p kupilam sobie kurtke narciarska dziecieca w lidlu jest megaaaa ciepla ; d Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4721 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przytula zabawek, ogólnie nie lubi się przytulać, ale jak śpi teraz na boczku to przytula pieluszkę albo przytulaka. Nie wiem Debrah czy doczytałas co pisłąm o mojej kuzynce. Karmiła piersią do 14 miesięcy ale już w 4 zaczęła wprowadzać nowe rzeczy z lepszym lub gorszym skutkiem. Jak poszła do pracy to jej córka musiął jeść inne jedzenie niż uu no bo nie było jej 9 h. A tak to rano uu, i od 16 uu. W między czasie co innego. Nigdy nie podawała mm, i nie uczyła jeść z butelki. Teraz Mała ma 3 latka i je wszystko. Cytat:
[QUOTE=gochaa_p;44669135] Weszłam wszem i wobec oznajmić że Ewcia już po ospie. ![]() QUOTE] Przyśłij mi w liście zarazki ![]() Cytat:
![]() Nieźle, u mnie o śniegu nie mam mowy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 | |||
Zakorzenienie
|
Hejka!
Cytat:
![]() Przepraszam, mam nadzieje ze Cie nie urazilam tym durnym pytaniem ![]() ![]() ![]() ale ona w tym filmie wygladala tak strasznie scisnieta tym gipsem ze mi nawet do łba nie przyszlo ze tam cos mogliby zostawic ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
u nas mlody przebudzil sie o 5 ![]() ![]() mialam jechac zawieźć to zwolnienie ale jest taka pixdziawa i na dodatek caly czas pada deszcz (-8 i deszcz, czujecie? i tak od wczoraj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Nadio, Oliwierku,
wszystkiego co najlepszege! Zdrowka, szczescia i spełnienia marzen!!! ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Suche: 2 szklanki mąki* 1/2 szklanki cukru 2 mocno czubate łyżeczki proszku do pieczenia (swoją drogą, któraś prócz mnie używa nazwy BAKIN? ![]() 2 czubate łyżki kakao tabliczka pokruszonej mlecznej lub białej czekolady Mokre: 1/2 szklanki oleju 1 jajko 1 szklanka mleka Przy czym ja zamiast szklanki, której nie mam, używam kubka. Suche i mokre osobno połączyć, potem mokre wlać do suchego, lekko rozmieszać - aby tylko składniki się połączyły. Foremki muffinkowe napełnić do 3/4 wysokości (15-16 foremek), piekarnik na 200 stopni i 15 minut piec. * w wersji wypasionej - orzechowej - jedną szklankę mąki zastąpiłam szklanką zmielonych orzechów włoskich - mąka orzechowa. Przepyszne są. Ewentualnie ciasto orzechowo-jabłkowe, chcecie? Cytat:
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Fewciu! powodzenia dzisiaj, trzymam kciuki! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44697674]raczej u Meneq
![]() nie wiem, wydaje mi się, że dość kruche będą z powodu tego, że mąka orzechowa tam jest ![]() taką: http://wozki-dzieciece.pl/shop_item/...tive-2010.html ale to taka awaryjna, parasolka to jest, na co dzień jeżdżę normalnie spacerówką z 3in1, bo wielkie, pompowane koła i daje się 1 ręką prowadzić, co przy konieczności trzymania za rączkę Agatki... ![]() też takie rozkminki miałam ![]() a proszę, z moją modyfikacją - w przepisie nie są orzechowe: Suche: 2 szklanki mąki* 1/2 szklanki cukru 2 mocno czubate łyżeczki proszku do pieczenia (swoją drogą, któraś prócz mnie używa nazwy BAKIN? ![]() 2 czubate łyżki kakao tabliczka pokruszonej mlecznej lub białej czekolady Mokre: 1/2 szklanki oleju 1 jajko 1 szklanka mleka Przy czym ja zamiast szklanki, której nie mam, używam kubka. Suche i mokre osobno połączyć, potem mokre wlać do suchego, lekko rozmieszać - aby tylko składniki się połączyły. Foremki muffinkowe napełnić do 3/4 wysokości (15-16 foremek), piekarnik na 200 stopni i 15 minut piec. * w wersji wypasionej - orzechowej - jedną szklankę mąki zastąpiłam szklanką zmielonych orzechów włoskich - mąka orzechowa. Przepyszne są. Ewentualnie ciasto orzechowo-jabłkowe, chcecie? a co studiujesz? ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Fewciu! powodzenia dzisiaj, trzymam kciuki! ![]() Snieg juz Wam zwrocilam. U mnie jest po zachodzie slonca, pi*** - przepraszam - wieje mocno, ale na termometrze 13st. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Dziekuje za przepis, ale to nadal niestety jest ciasto... |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() POWODYENIA!!!! ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Jeszcze raz dziekuje za mile przyjecie ![]() ![]() Obudzilam sie dzisiaj z takim bolem gardla, ze masakra. Dobrze, ze Tz na nocke idzie to Gabi do przedszkola zawiozl. Mam nadzieje, ze do jutra mi przejdzie ![]() nawijko, zdjecie najswiezsze to z urodzinek, na fejsie pewnie wiekszosc z Was widziala ale dla tych co fejsa nie maja wrzuce ![]() Yellow, wzruszajace ![]() ![]() Ps. dobrze, ze wrocilam to przynajmniej wreszcie schudne. Mloda mi caly czas ucieka i musze po nia biegac. Zawsze to jakas forma aktywnosci fizycznej ![]() Acha, zapomnialam napisac - spacerowke mamy do bagaznika, wazy jakies 7kg i nie wyobrazam sobie jej nie miec ![]()
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-01-20 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Zaraz będę nadrabiać.
Fewciu, jestem myślami z Tobą ![]() ![]() ![]()
#4728 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A i ja się przyłączam: 100 lat, 100 lat ![]() ![]() ![]() Dziękujemy z Oliwką za pamięć i życzenia ![]()
![]() |
#4729 |
Konto usunięte
|
Meneq, no chciałaś sałątki, ciasta, ciasteczka i czekoladki, to nie ogarniam?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
o, wlasnie, FEWCIU powodyenia!!!!!!!!!!!!!:c mok:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44697954]Meneq, no chciałaś sałątki, ciasta, ciasteczka i czekoladki, to nie ogarniam?
![]() To sie nie zrozumialysmy... Pierwsze trzy stale podajecie, a potrzebowalabym przepis na czekoladki |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | ||||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Hania sama zjadła na śniadanie omlet ![]() Najlepsze życzenia dla Oliego i Nadusi ![]() ![]() fewciu powodzenia!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo zdrówka życzę. U mnie weekend pod znakiem odwiedzin i awantur. Była moja siostra i całe szczęście Oliwka się już jej nie bała to mogłam ją nawet na chwilę zostawić z nią i cos porobić. Był bratanek Tż z dziewczyną w odwiedziny No ale była tez mega awantura oczywiście o Młodą. Że ☠☠☠☠..za dużo od niej wymagam. Już mnie szlak trafia….siedzi gnój cały dzień na kompie i nawet nie zamiecie, jak o coś poproszę to słysze na drugi dzień że no zapomniała…jeszcze żeby się uczyła … a tu nie… ale ostatnio ksiądz na Kolendzie naskarżył że gadała całą mszę, a wczoraj jeszcze matka jej dzwoniła i że coś tam do babci pyskowała to może wreszcie Tż na oczy przejrzy. No a Oliwka oczywiście o 6 pobudka a z chorym Tż w domu jest, on idzie do lekarza i może chorobowe na tydzień weźmie. Ale już jutro moja mama przyjeżdża to będzie lżej. No i ☠☠☠☠. Mandat dostałam wczoraj…masakra, prezentów muszę dla trójki maluchów nakupować a tu jeszcze to…. Planuję dwa torty jak już pisałam, tylko nie wiem jak dekorować: jeden dla dziewczynki i chłopaka to myślę w końcu że w jakichś neutralnych kolorach zrobię: Mam już roczek, a dla Lenki w różu, tylko nie wiem czy jakąś królewnę dać na środek czy np. Myszkę miki?? Siostra pytała co dla Oliwki więc mówiłam że może klocki Clemmy, bo nawet nie wiem co innego.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BTW ktora pamięta Power Rangers? ![]() http://demotywatory.pl/254/Power-Rangers Najlepsze życzenia dla Oliwierka i Nadusi ![]() ![]() Zdrowia Wam i dzieciaczkom ![]() ![]() ![]() Aniu witamy!!! ![]() ![]() ![]() My wczoraj cały dzień poza domem, u babć. Zdjęcie się bardzo każdej podobało ![]() MAMY CHŁOPCÓW! Mam problem. Powiedźcie mi co u Was mówili lekarze odnośnie pisiaków Młodych? Bo nam powiedział żeby do roku mu absolutnie nie ściągać napletka, nie ruszać, po to ma wzwody żeby napletek sie odklejał. Kuzynowi (temu co dziecie sadza 2miesięczne) kazała lekarka sciągać. Kuzynkom dwóm też. Z czego jeden ma prawie 3 latka i miał stulejkę, chirurg maści przepisywał itp drugi młodszy od Dadusia o 2,5 miesiąca. Tez mu ściąga, ciotka wczoraj mówiła że czasem krew poleciała ale trzeba! Ja jej mówie że przez to właśnie sie stuleja robi bo rany robią. Na co ta (akurat dawidowi zmianiałam papma) że Dawid ma stuleję i to dużą. Że ona wie co mówi. No i wczoraj np po kąpieli spróbowalam mu delikatnie sprawdzić. No i troszkę tylko i zaraz się wyrywał. I się przeraziłam że faktycznie ma ![]() Jutro idziemy do lekarza, na szczepienie to sprawdzi ale widze co lekarz to opinia. Jak u WAS? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zadomowienie
|
Jak tu się nie wku...!
Tydzień temu pytałam na egzaminie babę osobiście o wyniki-na następnym wykładzie, który ''oczywiście, że się odbędzie" dziś o 10.00. No więc lecę tak na 11 żeby tylko sprawdzić wynik i ewentualnie o poprawę pytać i co? o 1 w nocy przesłała nam wyniki! Których nie widziałam, a jak juz do pociągu wlazłam to mi koleżanka napisała. no i co, jadę do Wawy po to, by czekać tam sobie do 14 na dzisiejszy egzamin!! o chu złoty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
ania - cudna cora i coraz bardziej podobna do starszej siostry
![]() zwolnienie przyjete ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() ja przepadłam w czarną otchłań nauki do sesji ![]() ![]() ![]() u nas w sumie w porządku, moja córcia 3 dni temu pierwszy raz zawołała kupę na nocnik ![]() ![]() ![]() ![]() tymczasem zaraz was na szybko przelecę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4738 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Ifwka;44697571]U mnie tv dużo chodzi w weeknd bo w tyg to prawie wogóle, ale Oli mało zainteresowana.
Nie przytula zabawek, ogólnie nie lubi się przytulać, ale jak śpi teraz na boczku to przytula pieluszkę albo przytulaka. Nie wiem Debrah czy doczytałas co pisłąm o mojej kuzynce. Karmiła piersią do 14 miesięcy ale już w 4 zaczęła wprowadzać nowe rzeczy z lepszym lub gorszym skutkiem. Jak poszła do pracy to jej córka musiął jeść inne jedzenie niż uu no bo nie było jej 9 h. A tak to rano uu, i od 16 uu. W między czasie co innego. Nigdy nie podawała mm, i nie uczyła jeść z butelki. Teraz Mała ma 3 latka i je wszystko. Ja próbowałam kilka razy Olwike rpzetrzymac w nadzieji że rano dłużej pośpi. Rezultat: złe i marudzące dziecko wieczorem, pobudka standardowo w okolicach 6. Już więcej nie próbuję. Cytat:
A co ciekawe wczoraj jak była Nancy to moje młode zjadło 1/2 słoiczka deserku, jakby nigdy nic, w krzesełku, patrząc na Kubę. Nie machała łapami jak zwykle zapatrzona była. Stwierdziłam, że albo cud albo pomyślicie, że ja cały czas ściemniałam a cały wątek radził i kibicował ![]() ![]() ![]() Cytat:
Skąd człowiek ma siedzieć takie rzeczy jeśli sam tego nie przeszedł? Normalne pytanie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziekujemy za komplementy ![]() Pstryczku dokladnie, Lila sie cala Gabi robi ![]() Tez bym wolala, zeby Rory grala Anastasie ![]()
![]() |
#4740 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.